abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_194546918
Onze overheid heeft niets geleerd van de eerste corona golf in maart. Toen kwamen er allemaal besmette wintersport gangers terug en mede door het carnaval zijn er nu officieel 6150 doden, maar volgens experts kunnen we dat aantal gerust verdubbelen omdat veel dode ouderen niet zijn getest.

OK deze pandemie is een nieuwe crisissituatie voor het kabinet en je kan het ze niet kwalijk nemen dat ze er niet op voorbereid op waren. Echter de afgelopen zomer is de overheid en vooral het RIVM ernstig nalatig geweest:
1. Iedereen kon gewoon vakantie vieren en feesten in een risico land en er was tot voor kort geen enkele testfaciliteit bij Schiphol en onze grenzen. Terwijl haast alle andere landen dit wel deden.
2. Buitenlandse bezoekers worden ook niet getest, laat staan tegengehouden aan onze grenzen. Er is geen verplichte gecontroleerde quarantaine. Terwijl er in Antwerpen een mondkapjesplicht komt en cafes moeten sluiten, wijken feestvierders uit die stad massaal uit naar Westelijk Noord Brabant. Niemand die ze tegenhoudt met het gevolg dat er in bijv Bergenopzoom een massale virusuitbraak is ontstaan vooral in de Marokkaanse gemeenschap tgv van bezoek van familieleden uit Antwerpen. De grenzen hadden op slot moeten gaan, netzo als Belgie de grens met Nederland blokkeerde. Deze zomer had niemand op vakantie moeten gaan naar het buitenland. Dat geeft minder overlast en economische schade dan weer een nieuwe lockdown dit najaar.
3. Het RIVM raadt als enige onderzoeksinstituut ter wereld mondkapjes dringend af en verbood zelfs verpleeghuizen die te gebruiken. Een directeur die ze zelf aanschafte kreeg zelfs de inspectie van Volksgezondheid aan de deur. In de verpleeghuizen moesten verpleegkundigen onbeschermd corona patienten verzorgen en besmetten niet alleen zich zelf, maar soms alle bewoners met corona, nadat ze in het gezicht waren gehoest door een corona patient, maar toch moesten doorwerken.
4. Maandenlang werd er door het RIVM beweerd dat aerosolen geen besmettingen konden veroorzaken. Dat bleek de zoveelste blunder van het RIVM want in een verpleeghuis in Maassluis raakte meer dan de helft van de bewoners besmet met corona door een verkeerd afgesteld ventilatiesysteem.
5. Volgens het RIVM vormen jongeren geen grote besmettingsbron. Ook dat is lariekoek want de huidige tweede golf betreft vooral jongeren die elkaar besmetten.
6. De scholen gaan straks weer open en in veel schoolgebouwen is er geen goede ventilatie. Waarom is daar nog niet op grote schaal beleid voor gemaakt om in gebouwen met veel mensen erin (mobiele) lucht filter installaties te verplichten en die op grote schaal te installeren, zoals er in vliegtuigen ook een goede airconditioning is met Hepa filters.
7. Het kabinet dacht dat het bron en contact onderzoek maar 5 uur per persoon zou kosten terwijl de WHO en alle andere Westelijke landen daarvoor meer dan het dubbele, 12 uur voor hadden ingecalculeerd. Het gevolg van dit wanbeleid is dat de GGD's het nu al niet mer aan kunnen.

Conclusie. Het kabinet onder leiding van Mark R. en het RIVM onder leiding van Jaap van D. hebben zich schuldig gemaakt aan criminele nalatigheid en zouden de eer aan zich zelf moeten houden en moeten aftreden.
De Libanese regering is afgetreden wegens minder doden.

Slappe heelmeesters maken stinkende wonden en Europa rommelt maar wat aan er is geen enkele sturing vanuit de EU
landen als Canada met dubbel zoveel inwoners als Nederland en maar 184 nieuwe besmettingen vandaag en Duitsland met 1419 besmettingen vandaag en vier keer meer inwoners doen het stukken beter dan wij met 577 nieuwe besmettingen vandaag. In Duitsland moeten ze in winkels en scholen verplicht mondkapjes op en worden er al lange tijd veel meer testen gedaan. Het Duitse beleid zouden wij moeten kopiėren. Neuw Zeeland heeft lange tijd geen enkele corona besmetting meer gehad nadat alle reizigers daar naar toe verplicht 14 dagen in quarantaine moeten. Canada is veel minder overbevolkt dan ons land en Nieuw Zeeland een eiland met een restrictieve immigratie politiek. Dus daar is de situatie minder problematisch dan bij ons
  Moderator vrijdag 14 augustus 2020 @ 00:28:22 #2
492201 crew  Fugue
Weapon of massive consumption
pi_194546943
Waarvan akte
If you can't detect the sarcasm, you've misunderstood
pi_194546954
Ze doen niet alles goed nee maar we zitten er nu middenin dus ik denk dat niemand erbij gebaat is als onze regering er nu de brui aan geeft.

Ik denk dat we rond de verkiezingen even rustig moeten evalueren
Op maandag 10 augustus 2020 23:34 schreef Kamover het volgende:
Dit dus, ben zelf aardig op de hoogte van klassieke muziek. Ik ben een fijnproever, een connaisseur. Mendelsohn is mijn favoriet.
pi_194546956
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:25 schreef paulgo het volgende:
Mark R.
_O-
pi_194546961
Ja leuker kunnen wij het niet maken en Mark Rutte een sympathiek iemand, die echt zijn best heeft willen doen, maar alles wijst op een dramatische tweede golf door te slap optreden. Dus is dit kabinet helaas gezakt voor het examen
pi_194546977
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:30 schreef polyp11 het volgende:

[..]
Mark R.
_O-
Ja een beetje cynisch bedoeld maar met zoveel doden tgv wanbeleid in de verpleeghuizen... Er zijn mensen veroordeeld voor dood door schuld bij minder doden ;( ;(
pi_194546980
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:33 schreef paulgo het volgende:

[..]

Ja een beetje cynisch bedoeld maar met zoveel doden tgv wanbeleid in de verpleeghuizen... Er zijn mensen veroordeeld voor dood door schuld bij minder doden ;( ;(
ga toch weg man
pi_194546995
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:33 schreef polyp11 het volgende:

[..]

ga toch weg man
Donder zelf op als je deze situatie niet doorhebt en de overheid+ RIVM zo goed vindt functioneren
pi_194547026
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:30 schreef Marsenal het volgende:
Ze doen niet alles goed nee maar we zitten er nu middenin dus ik denk dat niemand erbij gebaat is als onze regering er nu de brui aan geeft.

Ik denk dat we rond de verkiezingen even rustig moeten evalueren
Ik denk dat als er een dramatische tweede golf komt de huidige coalitiepartners gedecimeerd zullen worden. De eerste golf mag je het ze niet kwalijk nemen dit is overmacht maar dat de heren poltici nog zelf rustig met vakantie gaan terwijl er een nieuwe massa uitbraak in ons land is ontstaan is het toppunt van nalatigheid. :(
pi_194547062
Ik heb het opgenomen in de notulen
pi_194547088
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:40 schreef paulgo het volgende:

[..]

Ik denk dat als er een dramatische tweede golf komt de huidige coalitiepartners gedecimeerd zullen worden. De eerste golf mag je het ze niet kwalijk nemen dit is overmacht maar dat de heren poltici nog zelf rustig met vakantie gaan terwijl er een nieuwe massa uitbraak in ons land is ontstaan is het toppunt van nalatigheid. :(
Zij hebber er schuld aan dat mensen schijt hebben aan elkaar en de regels overtreden om te kunnen feesten?
Of hadden ze een politiestaat moeten optuigen om iedereen te kunnen controleren?
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
  vrijdag 14 augustus 2020 @ 02:56:24 #12
434029 KillemWieft
Pleurt op met je mondkapje!
pi_194547392
Wat deze man beschrijft is denk ik het echte probleem.

quote:
U heeft het giga druk, dus ik val maar met de deur in huis met belangrijke informatie, waar u wat aan heeft:

Ik ben moleculair geneticus, en ben dat vanuit de biochemie geworden aan de Rijksuniversiteit Leiden. Tevens inmiddels ook meer dan 20 jaar werkzaam in de farmaceutische & medische industrie.

Ik heb zelf ruime ervaring met PCR, omdat dit in mijn universitaire vorming zat als biochemicus/moleculaire genetica hoofdvak. Dus ik weet goed hoe de vork in de steel zit.

Even los van de vraag of de aan u gerapporteerde positieve PCR test aantallen nou procentueel erg weinig voorstellen, en er in relatieve zin eigenlijk weinig aan de hand is, is er iets veel wezenlijkers, wat u echt moet weten:
De GGD’s presenteren u een ‘toename’ in absolute cijfers van positieve PCR test uitslagen. (helaas niet procentueel…). Een positieve PCR uitslag toont louter en alleen aan, of er bij iemand (een stukje) viraal RNA in neus slijmvies zat….

Iemand bij wie de test positief is, BETEKENT NIET, dat die persoon ook daadwerkelijk klinisch is geļnfecteerd, ziek is, of ziek gaat worden. Dat kan een PCR uitslag helemaal niet aantonen. Daar is deze moleculair biologische assay niet voor. Daar heb je namelijk extra klinische parameters voor nodig, want de PCR detecteert niet eens, of er intact virus RNA aanwezig was in de persoon, noch kun je iets zeggen of het virus infectieus is, of is geweest.

Ik maak mij ernstig zorgen, omdat u nu onterecht de indruk heeft, dat het aantal potentieel zieke mensen met corona zal gaan toenemen, maar dat is dus niet correct!
U, of een van uw medewerkers, kan mij contacten voor verdere toelichting hierover. Maar u kunt dit eigenlijk aan elke klinisch biochemicus vragen.

U kunt dit ook heel makkelijk zelf verifiėren. De GGD verzamelt al weken/maanden, al data van wie positief getest is. (+ BCO)
En aangezien de incubatie tijd van het virus zo ongeveer 1 week is (max 12 dagen), kunt u zowel retrospectief, alsook prospectief zo zien, of er allemaal extra zieken bij zijn gekomen, resp. zullen komen binnen 1 dikke week. Dat is niet het geval. En ik voorspel u, dat dit ook niet zal gebeuren. Een klein deel van corona zieken komt soms ook in ziekenhuis terecht, maar ook de ziekenhuis opnames zitten de afgelopen maanden op een nullijn. Dus u kunt eigenlijk al zien dat daar niets additiefs gebeurd is, of gebeurt.
Dus hier aan kunt u al zien, dat die positieve PCR uitslagen nergens toe leiden.

U stuurt nu uw beleid en maatregelen op basis van angst voor extra “besmettingen”, maar die term is dus een zeer misleidende term voor de positieve PCR test uitslagen, die niets meer betekenen, dan wat vermoedelijk oude fragmentjes RNA van het virus, of soms zelfs een ander verwant virus. Het gaat daarbij ook nog eens om hooguit amper 1–2 % van alle geteste personen. Helaas blijft de media de term “besmettingen” maar gebruiken, maar zij realiseren zich niet wat de implicaties hiervan zijn, en weten zij niet eens wat PCR inhoudt. Ik wel. En vele vakgenoten met mij ook.

U zult begrijpen, dat ik mij daarom ernstig zorgen maak, want ik zie dat er hele verkeerde conclusies worden getrokken.

Met vriendelijke groeten,

Drs. Mario Ortiz biochemicus, medical advisor farma.
Everybody's a slave until U say no.
pi_194547762
Ik ben het grotendeels eens met je analyse, maar ik denk dat het aftreden van Mark R. tot teveel onrust zou leiden wat de corona-aanpak op korte termijn geen goed zou doen.
pi_194547835
Hardop gelachen.
pi_194547911
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:33 schreef paulgo het volgende:

[..]

Ja een beetje cynisch bedoeld maar met zoveel doden tgv wanbeleid in de verpleeghuizen... Er zijn mensen veroordeeld voor dood door schuld bij minder doden ;( ;(
- doe normaal -

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 14-08-2020 09:26:40 ]
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_194547929
Er wordt wel laks gereageerd door het kabinet inzake de potentiėle 2e golf die waarschijnlijk al in september op het program staat als dit zo doorgaat.
pi_194547952
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 00:40 schreef paulgo het volgende:

[..]

Ik denk dat als er een dramatische tweede golf komt de huidige coalitiepartners gedecimeerd zullen worden. De eerste golf mag je het ze niet kwalijk nemen dit is overmacht maar dat de heren poltici nog zelf rustig met vakantie gaan terwijl er een nieuwe massa uitbraak in ons land is ontstaan is het toppunt van nalatigheid. :(
Is het jou ontgaan dat de bulk van besmettingen in de eerste golf lokaal waren en niets met wintersport te maken hadden, op wat verdwaalde apres skiėrs na en dat nu de bulk van de besmettingen vanuit de thuissituatie komen?
pi_194548098
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:30 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Is het jou ontgaan dat de bulk van besmettingen in de eerste golf lokaal waren en niets met wintersport te maken hadden, op wat verdwaalde apres skiėrs na en dat nu de bulk van de besmettingen vanuit de thuissituatie komen?
Dat kwam door het carnaval viert men in kleine groepjes/ geen directe vluchten uit Wuhan gelul.
Totaal niet voorbereid op medische spullen. Ik reken hen de eerste golf itt de TS ook deels aan.

Het is schandalig dat het nu weer zo mis gaat. Alles wat de TS zegt is waar.
Rivm eruit en Duits beleid gaan volgen idd is het beste.
Anders straks weer een berg extra doden onnodig.
  vrijdag 14 augustus 2020 @ 07:48:31 #19
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_194548123
Welke verdubbeling van doden? Er gaat al bijna twee maand nauwelijks iemand dood aan corona in Nederland.
De mens veroorzaakt de klimaatcrisis, dit is een bewezen feit.
Verbied religie, sta geloof toe.
pi_194548160
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:46 schreef Cesare-Borgia het volgende:

[..]

Dat kwam door het carnaval viert men in kleine groepjes/ geen directe vluchten uit Wuhan gelul.
Totaal niet voorbereid op medische spullen. Ik reken hen de eerste golf itt de TS ook deels aan.

Het is schandalig dat het nu weer zo mis gaat. Alles wat de TS zegt is waar.
Rivm eruit en Duits beleid gaan volgen idd is het beste.
Anders straks weer een berg extra doden onnodig.
Nee, TS kletst uit zijn nek en jij roept ook maar wat.

Nederland heeft het uitstekend gedaan en doet het nog steeds uitstekend. Nuchter, kijken naar de feiten.

En uiteindelijk heeft het toch weinig zin, we zijn als soort gedoemd om snel uit te sterven. Maar dat ziet dan weer vrijwel niemand.
  vrijdag 14 augustus 2020 @ 07:55:43 #21
405314 Dries4Ever
De enige echte Dries
pi_194548201
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:51 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Nee, TS kletst uit zijn nek en jij roept ook maar wat.

Nederland heeft het uitstekend gedaan en doet het nog steeds uitstekend. Nuchter, kijken naar de feiten.

En uiteindelijk heeft het toch weinig zin, we zijn als soort gedoemd om snel uit te sterven. Maar dat ziet dan weer vrijwel niemand.
Deze TS heeft de volgende fases doorgemaakt
- Niets aan de hand
- Corona is een griepje
- Totale paniek, HAMSTEREN
- Opgesloten in huis, niemand gezien
- Ze pakken mijn vrijheid af
- IK MOET OP VAKANSIE
- Mark Rutte laat mij niet naar Turkije all inclusive gaan
- Nederland moet van de lockdown af
- Eindelijk weer wat adem ruimte maar het is niet genoeg
- Nederland doet niet genoeg om de 2de golf tegen te houden
Fallus Gianticus .. ..
Op vrijdag 24 januari 2020 18:35 schreef SebbeSwensje het volgende:
Wolfheze Warriors! _O_
pi_194548298
Ik denk dat je dit in een cultuur historisch perspectief moet zien.
Nederland heeft nooit een sterk directieve overheid gehad. Onze regering is in basis een consensus samenwerking. En zeker geen autoritair bestuur.

De verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf. Wij zijn het die het virus verspreiden. Rutte zal dus eerst ons daarop aanspreken.
Zo gaat dat in NL.

Anders dan in Frankrijk of Spanje. Waar het bestuur veel autoritairder is.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_194548621
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:55 schreef Dries4Ever het volgende:

[..]

Deze TS heeft de volgende fases doorgemaakt
- Niets aan de hand
- Corona is een griepje
- Totale paniek, HAMSTEREN
- Opgesloten in huis, niemand gezien
- Ze pakken mijn vrijheid af
- IK MOET OP VAKANSIE
- Mark Rutte laat mij niet naar Turkije all inclusive gaan
- Nederland moet van de lockdown af
- Eindelijk weer wat adem ruimte maar het is niet genoeg
- Nederland doet niet genoeg om de 2de golf tegen te houden
Verslaafd, of psychisch niet ok dus.
pi_194548636
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 08:06 schreef capricia het volgende:
Ik denk dat je dit in een cultuur historisch perspectief moet zien.
Nederland heeft nooit een sterk directieve overheid gehad. Onze regering is in basis een consensus samenwerking. En zeker geen autoritair bestuur.

De verantwoordelijkheid ligt bij de mensen zelf. Wij zijn het die het virus verspreiden. Rutte zal dus eerst ons daarop aanspreken.
Zo gaat dat in NL.

Anders dan in Frankrijk of Spanje. Waar het bestuur veel autoritairder is.
Ook.

En ik ben daar heel blij mee. Niets voor mij om in zo’n autoritair land te wonen.
pi_194548657
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 07:51 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Nee, TS kletst uit zijn nek en jij roept ook maar wat.

Nederland heeft het uitstekend gedaan en doet het nog steeds uitstekend. Nuchter, kijken naar de feiten.

En uiteindelijk heeft het toch weinig zin, we zijn als soort gedoemd om snel uit te sterven. Maar dat ziet dan weer vrijwel niemand.
Uitstekend gedaan? Als je dat met droge ogen kan beweren heb je net zulke oogkleppen op als Van Dissel.
Éen van de zwaarst getroffen landen in de wereld.

Als het toch allemaal weinig zin heeft kan je net zo goed voorsoorteren. Wat een pessimistische instelling.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')