abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_194344712

Veronica Inside is een voetbalprogramma dat op maandag en vrijdag op Veronica wordt uitgezonden, tussen 20:30 en 22:30. Het is een journalistiek hoogstaand programma waarin wedstrijden worden geanalyseerd, transfers worden besproken en de nodige rullevante anekdotes worden opgehaald. Veronica Inside staat erom bekend altijd met respect over spelers, trainers en andere dorpsidioten uit de voetballerij te praten, dit in tegenstelling tot Studio Voetbal. In 2011 werden ze na tien jaar hard werken beloond met de hoogst haalbare TV-prijs in Nederland, een gouden cockring. Het programma wordt gesponsord, maar hier merk je nagenoeg niets van.

Deze OP wordt mede mogelijk gemaakt door Bavaria Bier, Toto & John de Mol.

HoofdrolspelersFiguranten
Voorzitter van de fanclub en erelid van het topicOnderdelen
Toto
De Toto wordt door Johan iedere vrijdaguitzending ingevuld tijdens het laatste kwartier, en vervolgens vullen duizenden kijkers hem in, exact het tegenovergestelde van wat Johan zegt. Maandag komt Genee terug op de resultaten, indien Johan alles goed heeft krijg hij sigaren en een kus van Escha, dit is echter nog maar een keer in de geschiedenis voorgekomen. Hij heeft wel één keer meer de Toto gewonnen dan Genee. Tegenwoordig doen ook van der Gijp en Genee mee om geld in te zamelen voor de afgebrande kantine van een amateurclub uit de provincie of nieuwe palen bij de lokale palendansvereniging.

Danny Vera
Iedere week neemt Danny Vera de moedige taak op zich om een klassieker te coveren, en dit zo goed mogelijk te doen. Zelden faalt hij hierin. Wat heeft die man een stem, en wat is die band goed. Geen wonder dat hij een nummer één hit gehad heeft in Turkije en in de flop2000 stond met Rollerkooster. Soms staat er in plaats van Danny één of andere ouwelullenband een kuntrie- of bloesnummer van zes minuten te spelen met dank aan ome Johan.

Het programma van Fox Sports
Iedere week staat er een verslaggever van Fox Sports (voorheen Eredivisie Live) klaar om te vertellen wat er op het programma staat. Zelfs als de lamme tegen de blinde speelt is de verslaggever verplicht om de wedstrijd aan te duiden met de term: "de topper". Daarna zien we een snel gemonteerd filmpje met muziek (woo oh oh ohh) en knotsgekke beelden van het afgelopen voetbalweekend. Om 19.00 uur ziet u Jan Boskamp op Joke Bruijs, exclusief op Fox Sports.

Bavaria Zocial
Fragmenten van de amateurvelden in de categorie funny videos waar niemand om moet lachen.
Zo. - Marcel van Roosmalen.

Rullevante links
Het VI-woordenboek
Bingokaarten van Johan, Wilfred, René en Boskamp
Oliver's kanaaltje met legendarische fragmenten
Sigaarblogcom met het laatste nieuws, MP4-linkjes en diepte-interviews met Escha.
Voetbal International GIFs (waarschuwing: modemkiller)
De oude OP, voor de nostalgici onder ons.
Het 1000ste topic, een mijlpaal voor ons VI Hooligans
Derksen & ..., topic voor het tv-programma waarin Johan voetbalpursenelleties interviewt.
Uitzending Uitgesteld, mocht u de aflevering gemist hebben.

In memoriam
Graag herdenken wij deze ex-figuranten die ooit rullevant waren voor Veronica Inside (ooit bekend als Voetbal Inside, Voetbal International en Voetbal Insite), maar helaas het felbevochten gevecht om in de OP te komen verloren: Aad de Mos, Willem van Hanegem, Erik Dijkstra, Wouter Bos, Gerald Vanenburg, Jan-Joost van Gangelen, Marc van Hintum, Raoul Heertje, Mattijs 'Graydonmannetje' Manders, Manolevje, Royston Drenthe, Demen Bülbül, Jan 'gladjanus' Kooiemans, Sepp Blatter, Diego Maradona, Huub Stevens, Berdien de barmeid, de Kantineheld (Tibbe!), Knipping & van Duren, Thijs Slegers, Krabby, Simon Zwartkruis, Peter Wekking, Stef de Bont, Taco van der V., Tom Egbers, Emilio Schelvecchio, Sierd de Vos, Zanger Rinus, Dickie Advocaat, Tommie Beugelsdijk, de vermakelijke hork, Koos Tompé, Barney, Michael van Gerwen, Joop Munsterman, John van Lottum, John Williams, Sylvana Simons, Arie Boomsma, Ruud Terzijde, Jelle Brandt Cortius, Bo van Spilbeeck, Casper van Eijck, de Gamma dug-out, Amstel bier, Hugo Borst, DJ Jan, het Soundboard van Genee, Roelof Luinge, Henk de Haan, Prem, Tijl Beckand, Maurice de Hont, de Witte Chinees, Simon Zijlemans, Joep van NAC tv, Aletha Leidelmeijer, Fresia, de stagiair achter de knopjes, de floormanager, de Voetbal Inside app, Peter Rudolf de Vries, Dennis Schouten, R. Wiebel, Niko Bellic uit New York, Directeurtje, Barbara Barend, Toine from Pepperstreets, Jean-Marie Pfaff, Steve McClaren, Andy van der Meijde, Michel van Egmond, Recep Tayyip Erdoğan, Fernando Ricksen, Sir Alex Ferguson, Koert Westerman, Mario Been, Louis van Gaal, ´eljko Petrović, French Corner, Bert van Marwijk, Cor Pot, Sjaak Swart, Frans Bauer, Hans van Breukelen, Rudi Dil, Eva Braun, George Baker, Man bijt Hond, Lellebel, Jandino, Humberto Tan, Bart Nolles, de UEFA Europa League, Gerard Joling, Patricia Paay, Kees Jansma, Jack van Gelder, Koning Toto, Sjeik Telmachientje, Harry Vermeegen, Jaap Stam, Marco van Basten, Celine, de sidekicks van Genee, Jan Mulder, Ronald Koeman, Ronald Waterreus, Mark van Bommel, Jan van Halst, Frank en Ronald de Boer, Willy en René van de Kerkhof, Ron Jans, Chris Woerts, Hans Kraay sr., Johan Cruijff, Jules Deelder en RTL7.

SOONY
pi_194344737
1918 wat een toeval
SOONY
pi_194344803
quote:
Johan Derksen: De Mol dreigde met een claim aan mijn broek

John de Mol persoonlijk zorgde er gisteren voor dat Veronica Inside volgende maand terugkeert op televisie. Met name Johan Derksen (71) had een stevige aansporing nodig – en die kreeg hij ook, via de mail en telefoon. ,,Dat was een keihard gesprek. Ik had geen enkele keus.’’

Hij wachtte lang, maar John de Mol kwam uiteindelijk toch tevoorschijn. De rel rond Veronica Inside was al meer dan een maand aan de gang en toen de drie kemphanen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen er donderdag onderling niet uitkwamen, greep De Mol hard en duidelijk in. Derksen: ,,Waarom belde De Mol niet een maand eerder, dan was al dit gedoe niet nodig geweest.’’

Om 13.59 uur kwam er in de mailbox van Derksen een bericht binnen met als onderwerp kort en krachtig VI. In de mail, in het bezit van deze site, spreekt de 65-jarige Talpa-baas de voetbalanalyticus direct aan. ,,Laat ik kort door de bocht met de conclusie beginnen. Ik vind dat jullie begin september weer met elkaar aan tafel moeten’’, aldus De Mol, die daarna een aantal argumenten afvuurt op Derksen, die van de drie het duidelijkst was in zijn voornemen te stoppen met het programma.

Het probleem dat was ontstaan vanwege de ‘racisme-uitzending’ en de manier waarop presentator Genee was omgesprongen met zijn twee collega’s, was voor Derksen onoverkomelijk. Van der Gijp wilde ook niet verder, toch twijfelde hij donderdag hoorbaar. Derksen hield na een onderling overleg in een Zwols Van der Valk-hotel de deur echter potdicht.

Dreigender toon
De Mol kwam in zijn mail aan Derksen, die net als zijn collega’s nog twee jaar onder contract staat en voor zijn optredens zes ton per jaar toucheert, niet alleen met argumenten over de grote onderlinge chemie, de wens van de kijkers en de morele verplichting richting de redactie. De tv-baas deinsde er ook niet voor terug een wat dreigender toon aan te slaan. ,,Als we het over contracten hebben, een breuk zou op dat gebied ook vergaande consequenties hebben, dat moeten we elkaar niet aan willen doen.’’ Derksen: ,,Daarmee bedoelde hij dat ik een claim aan mijn broek zou krijgen.’’

De mail, die werd afgesloten met een ultimatum (‘Ik verwacht voor zes uur jouw/jullie antwoord en ga ervan uit dat dat behelst dat jullie wat betreft VI vanaf begin september weer van de partij zijn’), kwam voor Derksen niet als verrassing. Gisterochtend had hij De Mol al aan de telefoon gekregen.

,,Dat was een keihard gesprek’’, zegt Derksen. ,,Hij zei: je kunt helemaal niet stoppen. Je hebt een contract, geen discussie, ik hou je daaraan. Ik had geen enkele keus. Maar ik wilde geloofwaardig blijven en niet overkomen als een zakkenvuller. Daarom, en dat is een idee van mijn vrouw, schenk ik de helft van mijn salaris aan goede doelen: een hondenpension in Almere en aan het alvleesklierkanker-onderzoek van chirurg Casper van Eijck.”

Huwelijk
In zijn mail schrijft De Mol, die het programma en het drietal in 2018 overnam van RTL, dat de onenigheid tussen Genee enerzijds en Derksen en Van der Gijp anderzijds in zijn ogen ontstond door een mix van uitzonderlijke omstandigheden. ‘Laat ik het vergelijken met een goed huwelijk van die lengte, daar vraag je toch ook niet direct een scheiding aan na één slippertje? Los daarvan is algemeen bekend dat jullie privé bepaald geen vrienden zijn’, vervolgt De Mol. ‘Ik vraag jullie ook niet om met elkaar een vakantie door te brengen bij Sporthuis Centrum. Gewoon twee keer per week naar de studio komen en je werk doen, je contract respecteren, dat vraag en verlang ik. Dat verrekte corona heeft al genoeg banen gekost, koppigheid tussen drie ego’s is bepaald geen excuus om ook hun jobs op de tocht te zetten.’

https://www.ad.nl/show/jo(...)mijn-broek~a50ceff4/
Schrijver staat ook onder grote druk zo te zien :+
SOONY
pi_194344882
heeft Martin Gaus ook niet een hondenpension in Almere??
pi_194344897
het is ook wel belachelijk dat ze totaal niet hebben gedacht aan alle trouwe medewerkers van het programma, Die zijn toen bijna allemaal meegegaan van RTL naar Talpa. Sommige zullen zelfs een stukje zekerheid hebben ingeleverd.
  vrijdag 31 juli 2020 @ 21:49:12 #6
485723 NoPicNic
Gezagsgetrouwe burger
pi_194345317
Wat een doorzichtige idioten zijn het toch. Zij zijn voorzichtiger met hun geld dan met hun principes.
Social media bedrijven: "Vroeger werden jullie slaven genoemd, nu heten jullie consumenten"
pi_194345347
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 21:49 schreef NoPicNic het volgende:
Wat een doorzichtige idioten zijn het toch. Zij zijn voorzichtiger met hun geld dan met hun principes.
Wie niet
You're Fucking Out, I'm Fucking In
pi_194345414
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 21:49 schreef NoPicNic het volgende:
Wat een doorzichtige idioten zijn het toch. Zij zijn voorzichtiger met hun geld dan met hun principes.
6 ton GENOT
SOONY
pi_194345418
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 21:49 schreef NoPicNic het volgende:
Wat een doorzichtige idioten zijn het toch. Zij zijn voorzichtiger met hun geld dan met hun principes.
Daar hebben ze nooit een geheim van gemaakt
pi_194345453
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 19:39 schreef Coco. het volgende:

[..]

En vanouds haxball in de reclame.
Ik speel alleen als ik met @GGMM in 1 team kom.
pi_194345460
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 21:49 schreef NoPicNic het volgende:
Wat een doorzichtige idioten zijn het toch. Zij zijn voorzichtiger met hun geld dan met hun principes.
Wow, woest.
pi_194345547
quote:
2s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 21:16 schreef Evertjan het volgende:
het is ook wel belachelijk dat ze totaal niet hebben gedacht aan alle trouwe medewerkers van het programma, Die zijn toen bijna allemaal meegegaan van RTL naar Talpa. Sommige zullen zelfs een stukje zekerheid hebben ingeleverd.
Het directeurtje heeft er met name 40kg voor ingeleverd.
pi_194345563
quote:
10s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 21:55 schreef DKUp het volgende:

[..]

6 ton GENOT
6 ton DE MAN Jort.
pi_194345567
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:04 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Het directeurtje heeft er met name 40kg voor ingeleverd.
die kon al 10 kg afvallen in zijn gezicht
  vrijdag 31 juli 2020 @ 22:11:51 #15
485723 NoPicNic
Gezagsgetrouwe burger
pi_194345670
Derksen is onder druk gezet door De Mol. "Je hebt een contract en daar houd ik je aan."

Nou, dat zal in september behoorlijke ongemakkelijke TV opleveren met Derksen en Genee aan 1 tafel. Ik wed dat die ouwe gek zich niet kan inhouden en voor vuurwerk gaat zorgen. Ik ga zeker kijken hoe dit zinkende schip verder kapseist.
*O*
Social media bedrijven: "Vroeger werden jullie slaven genoemd, nu heten jullie consumenten"
  vrijdag 31 juli 2020 @ 22:17:48 #16
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_194345790
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:11 schreef NoPicNic het volgende:
Derksen is onder druk gezet door De Mol. "Je hebt een contract en daar houd ik je aan."

Nou, dat zal in september behoorlijke ongemakkelijke TV opleveren met Derksen en Genee aan 1 tafel. Ik wed dat die ouwe gek zich niet kan inhouden en voor vuurwerk gaat zorgen. Ik ga zeker kijken hoe dit zinkende schip verder kapseist.
*O*
Nee hoor, dat hoeft niet.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  vrijdag 31 juli 2020 @ 22:21:59 #17
485723 NoPicNic
Gezagsgetrouwe burger
pi_194345881
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:17 schreef Caland het volgende:

[..]

Nee hoor, dat hoeft niet.
Ik denk van wel. Derksen schuimbekkend voor het oog der natie. Heerlijke TV.
Social media bedrijven: "Vroeger werden jullie slaven genoemd, nu heten jullie consumenten"
pi_194345884
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 21:49 schreef NoPicNic het volgende:
Wat een doorzichtige idioten zijn het toch. Zij zijn voorzichtiger met hun geld dan met hun principes.
Ik bespeur enige teleurstelling hier
  vrijdag 31 juli 2020 @ 22:23:41 #19
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_194345932
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:21 schreef NoPicNic het volgende:

[..]

Ik denk van wel. Derksen schuimbekkend voor het oog der natie. Heerlijke TV.
Doelde er meer op dat je niet hoeft te blijven kijken.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  vrijdag 31 juli 2020 @ 22:23:51 #20
485723 NoPicNic
Gezagsgetrouwe burger
pi_194345938
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:22 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Ik bespeur enige teleurstelling hier
Het is inderdaad een kutavond geworden. ;)
Social media bedrijven: "Vroeger werden jullie slaven genoemd, nu heten jullie consumenten"
pi_194345962
Dat Derksen 3 ton inlevert lijkt mij overigens een impulsieve beslissing. Over een tijdje denkt hij 'wat heb ik gedaan' Hij is niet meer of minder geloofwaardig hierdoor, dus welke zieltjes wil hij hiermee winnen?
  vrijdag 31 juli 2020 @ 22:25:35 #22
485723 NoPicNic
Gezagsgetrouwe burger
pi_194345980
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:23 schreef Caland het volgende:

[..]

Doelde er meer op dat je niet hoeft te blijven kijken.
Nee, ik ga absoluut kijken. Ik wil niet missen hoe die sukkels hun kip met de gouden eieren slachten.
Social media bedrijven: "Vroeger werden jullie slaven genoemd, nu heten jullie consumenten"
  vrijdag 31 juli 2020 @ 22:26:05 #23
319243 Caland
FREEJANCEES
pi_194345992
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:25 schreef NoPicNic het volgende:

[..]

Nee, ik ga absoluut kijken. Ik wil niet missen hoe die sukkels hun kip met de gouden eieren slachten.
Zou je dan kunnen kijken en niet in dit topic kunnen meeposten?

Bij voorbaat dank.
VBL SC influencer
Left, right, behind
  vrijdag 31 juli 2020 @ 22:26:13 #24
325304 DombohetOlifantje1
Grazianooooo Pellé!
pi_194345997
Ik geloof Johan wel. Maar goed. Die 3 kunnen best 3.5 uur in de week als vanouds aan een tafeltje zitten en daaromheen 0 communicatie hebben.

Verandert wezenlijks niks dus.
pi_194346071
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 22:25 schreef NoPicNic het volgende:

[..]

Nee, ik ga absoluut kijken. Ik wil niet missen hoe die sukkels hun kip met de gouden eieren slachten.
Deze leven heb ik niet gewild.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')