Mezelf en mijn kookgerei kapot aan het maken.quote:
Ja ik moet eens goeie handschoenen gaan aanschaffen.quote:Op zondag 12 juli 2020 18:26 schreef ToT het volgende:
[..]
Maar wel kut, man.
Troost: de vorige keer had het wel een vollere smaak.
Oh hell no!quote:Op zondag 12 juli 2020 18:36 schreef stokj het volgende:
[..]
Als je goed kijkt zie je een balut zwemmen...
Voor koken?quote:Op zondag 12 juli 2020 18:37 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ja ik moet eens goeie handschoenen gaan aanschaffen.
Ja ovenwanten kun je niks mee.. Maar ik kook veel met gietijzer, dat wordt loeiheet.quote:
Ah!quote:Op zondag 12 juli 2020 18:53 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ja ovenwanten kun je niks mee.. Maar ik kook veel met gietijzer, dat wordt loeiheet.
Wat heeft dat voor voordelen?quote:Op zondag 12 juli 2020 18:53 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ja ovenwanten kun je niks mee.. Maar ik kook veel met gietijzer, dat wordt loeiheet.
Ik kook graag stoofgerechten en zo. Dan is zo'n grootmoeders pan ideaal:quote:
Sow wat een verhaalquote:Op zondag 12 juli 2020 19:14 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ik kook graag stoofgerechten en zo. Dan is zo'n grootmoeders pan ideaal:
[ afbeelding ]
Kan goed braden, houdt warmte heel goed vast, die wat ik heb hebben een soort verharde glazen anti-aanbak laag. Een soort glazen laagje, kan geen kwaad als die los komt, maar als je niks geks doet blijft die laag lekker op zijn plek. Niet kankerverwekkend etc wat teflon wel kan zijn. Zeker als je een oude pan hebt.
Dan gebruik ik ook soms een gietijzeren pan:
[ afbeelding ]
Waarom? Het vlees wordt gekarameliseerd en het schroeit het vlees goed dicht. Tevens kan het heel heet worden en houdt het warmte goed vast. Geldt ook voor de gietijzeren braadpan hierboven. Een teflon pan met antiaanbak laag die verliest veel meer temperatuur wanneer je er dingen bij gooit. En als laatste je kan de pan daarna gewoon in de oven zetten.
Ik wil bv een rode linze pizzabodem maken, dan gooi ik alles in de blender en mix ik het, dan gooi ik het beslag in de gietijzeren pan, ik bak het een beetje tot het hard is, ik heb dan een warme koek. Ik beleg hem en gooi hem daarna in de oven.
+ als je er goed voor zorgt gaan ze langer dan een leven mee, ze gaan misschien wel generaties mee.
En dan kook ik nog wel eens met deze bois:
[ afbeelding ]
Dit is wat de chef koks vaak gebruiken in een restaurant. Houdt goed warmte vast, want vaak is het van 3-ply, dus 3 plooien. RVS - Aluminium voor geleiding en daar dan weer RVS overheen of zoiets (dacht ik) vlees bruint weer beter (karamaliseren) en je hebt geen anti-aanbaklaag om je zorgen over te maken.
Beetje de voordelen. Nadelen: Lastiger schoon te maken, misschien meer olie nodig soms... Je moet hem inbranden.
Maar met wokken wat op hoge temperaturen moet, dan moet ik wel een wok hebben zonder ani-aanbak anders gaat die laag zo kapot etc. Oh ja je kan ook met ijzer kook gerei erin.
Kabouter Wesley ga binnenkort weer eens al die filmpjes kijken denk ikquote:
Op zich gewoon een goeie sauteerpan (antiaanbak), één wok en een braadpan. Op zich zou ik daar zo'n beetje alles mee kunnen wat ik wil. Misschien nog een keteltje om pasta of zo in te koken.quote:Op zondag 12 juli 2020 19:20 schreef engine het volgende:
[..]
Sow wat een verhaal
Ik kook niet genoeg om zelf eentje aan te schaffen en proberen. Maar bedankt voor de uitleg
quote:Op zondag 12 juli 2020 19:22 schreef engine het volgende:
[..]
Kabouter Wesley ga binnenkort weer eens al die filmpjes kijken denk ik
Die rode heb ik ook !!!quote:Op zondag 12 juli 2020 19:14 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ik kook graag stoofgerechten en zo. Dan is zo'n grootmoeders pan ideaal:
[ afbeelding ]
Kan goed braden, houdt warmte heel goed vast, die wat ik heb hebben een soort verharde glazen anti-aanbak laag. Een soort glazen laagje, kan geen kwaad als die los komt, maar als je niks geks doet blijft die laag lekker op zijn plek. Niet kankerverwekkend etc wat teflon wel kan zijn. Zeker als je een oude pan hebt.
Dan gebruik ik ook soms een gietijzeren pan:
[ afbeelding ]
Waarom? Het vlees wordt gekarameliseerd en het schroeit het vlees goed dicht. Tevens kan het heel heet worden en houdt het warmte goed vast. Geldt ook voor de gietijzeren braadpan hierboven. Een teflon pan met antiaanbak laag die verliest veel meer temperatuur wanneer je er dingen bij gooit. En als laatste je kan de pan daarna gewoon in de oven zetten.
Ik wil bv een rode linze pizzabodem maken, dan gooi ik alles in de blender en mix ik het, dan gooi ik het beslag in de gietijzeren pan, ik bak het een beetje tot het hard is, ik heb dan een warme koek. Ik beleg hem en gooi hem daarna in de oven.
+ als je er goed voor zorgt gaan ze langer dan een leven mee, ze gaan misschien wel generaties mee.
En dan kook ik nog wel eens met deze bois:
[ afbeelding ]
Dit is wat de chef koks vaak gebruiken in een restaurant. Houdt goed warmte vast, want vaak is het van 3-ply, dus 3 plooien. RVS - Aluminium voor geleiding en daar dan weer RVS overheen of zoiets (dacht ik) vlees bruint weer beter (karamaliseren) en je hebt geen anti-aanbaklaag om je zorgen over te maken.
Beetje de voordelen. Nadelen: Lastiger schoon te maken, misschien meer olie nodig soms... Je moet hem inbranden.
Maar met wokken wat op hoge temperaturen moet, dan moet ik wel een wok hebben zonder ani-aanbak anders gaat die laag zo kapot etc. Oh ja je kan ook met ijzer kook gerei erin.
Ja op een gegeven moment ging de maker moeilijk doen tegenover mensen die het namaakten en ging erg commercieel worden of zo en toen was het ook gelijk over.quote:Op zondag 12 juli 2020 19:22 schreef engine het volgende:
[..]
Kabouter Wesley ga binnenkort weer eens al die filmpjes kijken denk ik
Airfryer heb ik nodig. Stoofgerechten maak ik gewoon in een soeppan. Maarja das ook maar paar keer per jaar.quote:Op zondag 12 juli 2020 19:22 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Op zich gewoon een goeie sauteerpan (antiaanbak), één wok en een braadpan. Op zich zou ik daar zo'n beetje alles mee kunnen wat ik wil. Misschien nog een keteltje om pasta of zo in te koken.
De rest is hobby.
Ken ik niet. Ga ik kijken straks.quote:
Ik heb een blauwe (le creuset 24cm) en dan heb ik nog wat goedkopere een oranje (24), rode (20) en nog een rode (28) Het loopt een beetje de klauwen uit soms.quote:
quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |