FOK!forum / Culinesse à gogo / Vietnamese Banh Mi sandwich
Mikeyttzaterdag 4 juli 2020 @ 18:44
Vandaag voor het eerst gemaakt. :P

Volkoren stokbrood, gemarineerde tofu, wortel, komkommer en bosuitjes.

Stokbrood beleggen met mayo en sriracha saus, en dan alle ingrediënten erin. (Mayo gemixt met zelfgemaakte knoflookpasta)

Wortels in dunne staafjes snijden en dan minimaal 24 uur in een mix van azijn, sojasaus en tomatensaus laten marineren. Tofu 10 uur in een mix van sojasaus, kipkruiden en sesamolie marineren en de komkommers gewoon heel dun snijden. (Heb zo'n mandolin gebruikt)

Ook lekker met varkenshaas of kalkoenfilet i.p.v. tofu

7ytehoy5uf9r.jpg
Hyaenidaezaterdag 4 juli 2020 @ 18:47
Ziet er weer vet ingewikkeld uit, teveel tijd en moeite voor mij.
enginezaterdag 4 juli 2020 @ 18:51
_O_ :Y)
Al zijn de ingrediënten overal anders. Met tofu ken ik niet eigenlijk.
harrievankempenzaterdag 4 juli 2020 @ 18:52
Wat is er mis met een ouderwets Hollands broodje gezond :?. Zeker niet ‘hip’ genoeg.
rosalinde93zaterdag 4 juli 2020 @ 18:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 18:52 schreef harrievankempen het volgende:
Wat is er mis met een ouderwets Hollands broodje gezond :?. Zeker niet ‘hip’ genoeg.
Lekker bekrompen dit.
enginezaterdag 4 juli 2020 @ 18:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 18:52 schreef harrievankempen het volgende:
Wat is er mis met een ouderwets Hollands broodje gezond :?. Zeker niet ‘hip’ genoeg.
In welke eeuw ben jij geboren dan als een stokbrood al te hip voor je is.
Fernwehzaterdag 4 juli 2020 @ 18:58
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 18:55 schreef engine het volgende:

[..]

In welke eeuw ben jij geboren dan als een stokbrood al te hip voor je is.
Nu is glutenvrij juist de bom. :7
Bakken met amandelmeel etc.
Mikeyttzaterdag 4 juli 2020 @ 18:58
quote:
2s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 18:51 schreef engine het volgende:
_O_ :Y)
Al zijn de ingrediënten overal anders. Met tofu ken ik niet eigenlijk.
Zag een Youtuber tofu gebruiken, dus ook maar geprobeerd. :T was best lekker
Mikeyttzaterdag 4 juli 2020 @ 19:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 18:52 schreef harrievankempen het volgende:
Wat is er mis met een ouderwets Hollands broodje gezond :?. Zeker niet ‘hip’ genoeg.
? :')
Mikeyttzaterdag 4 juli 2020 @ 19:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 18:58 schreef Fernweh het volgende:

[..]

Nu is glutenvrij juist de bom. :7
Bakken met amandelmeel etc.
Amandelmeel is wel nice tbh. Heeft een stuk meer kcal, dus goed als je aan wil komen :@
Fernwehzaterdag 4 juli 2020 @ 19:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 19:01 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Amandelmeel is wel nice tbh. Heeft een stuk meer kcal, dus goed als je aan wil komen :@
Als je wil aankomen moet je gewoon wat meer koolhydraten eten. Een teveel aan glycogeen wordt omgezet in vet, wanneer je lichaam er te veel van maakt. Verder veel eten waar je insuline van omhoog gaat, zolang er insuline is ga je vet opslaan.
Mikeyttzaterdag 4 juli 2020 @ 19:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 19:04 schreef Fernweh het volgende:

[..]

Als je wil aankomen moet je gewoon wat meer koolhydraten eten. Een teveel aan glycogeen wordt omgezet in vet, wanneer je lichaam er te veel van maakt. Verder veel eten waar je insuline van omhoog gaat, zolang er insuline is ga je vet opslaan.
Tried it, 2400kcal aan koolhydraten (600eiwit/900vet) didn't work :T
Nu gewoon met begeleiding van diëtist.
Fernwehzaterdag 4 juli 2020 @ 19:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 19:08 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Tried it, 2400kcal aan koolhydraten (600eiwit/900vet) didn't work :T
Nu gewoon met begeleiding van diëtist.
Beetje veel eiwit wel 150 gram per dag. Qua koolhydraten zou ik ook niet weten hoeveel je dan zit te eten... Tik je meer dan een halve kilo rijst per dag weg, of hoe...
Mikeyttzaterdag 4 juli 2020 @ 19:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 19:13 schreef Fernweh het volgende:

[..]

Beetje veel eiwit wel 150 gram per dag. Qua koolhydraten zou ik ook niet weten hoeveel je dan zit te eten... Tik je meer dan een halve kilo rijst per dag weg, of hoe...
Veel brood, bonen en pasta _O-
Mja, zit nu wel op de goede weg. Bijna 83kilo
Fernwehzaterdag 4 juli 2020 @ 19:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 19:15 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Veel brood, bonen en pasta _O-
Mja, zit nu wel op de goede weg. Bijna 83kilo
Als je onder de 2 meter bent en je bent geen bonk spieren, zou ik wel langzaam die koolhydraten gaan terugdraaien.
Rodgrodzaterdag 4 juli 2020 @ 21:44
Lekker :9~
GoCanucksGozaterdag 4 juli 2020 @ 22:03
quote:
11s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 18:44 schreef Mikeytt het volgende:
Vandaag voor het eerst gemaakt. :P

Volkoren stokbrood, gemarineerde tofu, wortel, komkommer en bosuitjes.

Stokbrood beleggen met mayo en sriracha saus, en dan alle ingrediënten erin. (Mayo gemixt met zelfgemaakte knoflookpasta)

Wortels in dunne staafjes snijden en dan minimaal 24 uur in een mix van azijn, sojasaus en tomatensaus laten marineren. Tofu 10 uur in een mix van sojasaus, kipkruiden en sesamolie marineren en de komkommers gewoon heel dun snijden. (Heb zo'n mandolin gebruikt)

Ook lekker met varkenshaas of kalkoenfilet i.p.v. tofu

[ afbeelding ]
+1 voor dit detail.
Mikeyttzaterdag 4 juli 2020 @ 22:53
quote:
10s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 22:03 schreef GoCanucksGo het volgende:

[..]

+1 voor dit detail.
Wit brood sowieso nooit aan beginnen. :P
lightedzondag 5 juli 2020 @ 09:06
dit is dus geen bahn mi..
Terrexzondag 5 juli 2020 @ 16:37
Ik mis de echte french roll, crispy van buiten zacht van binnen, De pate, of eendenlever pate de roast pork of char sui.

koriander en echte pickels (wortel komkommer)
MevrouwPuffzondag 5 juli 2020 @ 16:45
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2020 16:37 schreef Terrex het volgende:
Ik mis de echte french roll, crispy van buiten zacht van binnen, De pate, of eendenlever pate de roast pork of char sui.

koriander en echte pickels (wortel komkommer)
Zo ken ik m ook. Van kimmade :9
Mansjestervrijdag 10 juli 2020 @ 13:44
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2020 16:37 schreef Terrex het volgende:
Ik mis de echte french roll, crispy van buiten zacht van binnen, De pate, of eendenlever pate de roast pork of char sui.

koriander en echte pickels (wortel komkommer)
Het verschilt nogal in Vietnam per kraampje, ik kreeg hem op heel veel verschillende manieren
Terrexzondag 12 juli 2020 @ 17:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2020 13:44 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Het verschilt nogal in Vietnam per kraampje, ik kreeg hem op heel veel verschillende manieren
natuurlijk zijn er meer varianten dat geloof ik graag, maar ik heb begrepen dat de pathe echt wel esentieel is. En het heerlijke franse broodje
SebSwe2.0zondag 12 juli 2020 @ 17:38
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2020 09:06 schreef lighted het volgende:
dit is dus geen bahn mi..
:o
marsanzondag 12 juli 2020 @ 17:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juli 2020 18:52 schreef harrievankempen het volgende:
Wat is er mis met een ouderwets Hollands broodje gezond :?. Zeker niet ‘hip’ genoeg.
Oudhollandse idd. De geschiedenisboeken staan vol met de Oudhollandse broodjes gezond. Bij de Batavieren, de watergeuzen, t Leids ontzet, de hongerwinter en al de Hollandse meesters. Als er 1 ding nergens ontbrak was het het Oudhollandse broodjes gezond.
MissGiraffemaandag 13 juli 2020 @ 14:59
Bánh betekent al brood
SacreCoeurdinsdag 14 juli 2020 @ 09:43
Ik haal dit dus standaard als ik naar Alexandrium Rotterdam ga bij Viet Foods.
Daar doen ze er maggi, sambal en zoetzure saus over en dat is wat mij betreft echt de beste combinatie ever.

Het heet daar trouwens tofu special.
leeelldinsdag 14 juli 2020 @ 09:44
quote:
0s.gif Op zondag 5 juli 2020 09:06 schreef lighted het volgende:
dit is dus geen bahn mi..
Sunshine1982dinsdag 14 juli 2020 @ 09:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 09:43 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik haal dit dus standaard als ik naar Alexandrium Rotterdam ga bij Viet Foods.
Daar doen ze er maggi, sambal en zoetzure saus over en dat is wat mij betreft echt de beste combinatie ever.

Het heet daar trouwens tofu special.
Goed dat je het zegt. Ga het onthouden als ik daar naartoe ga. Waar zittie ergens?
SacreCoeurdinsdag 14 juli 2020 @ 09:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 09:45 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Goed dat je het zegt. Ga het onthouden als ik daar naartoe ga. Waar zittie ergens?
Schuin tegenover Laplace.
Zelfde rijtje als Bruna en Cinnabon.
Sunshine1982dinsdag 14 juli 2020 @ 09:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 09:45 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Schuin tegenover Laplace.
Zelfde rijtje als Bruna en Cinnabon.
Oh daar op het hoekje zeker, waar ze ook loempia's verkopen :9 :9~
SacreCoeurdinsdag 14 juli 2020 @ 09:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 09:46 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Oh daar op het hoekje zeker, waar ze ook loempia's verkopen :9 :9~
Ja, alles wat ze daar hebben is lekker. O+
111210woensdag 15 juli 2020 @ 00:12
Maak ze ook vaak, heb nu standaard een pot met wortels en retich op azijn in de koelkast staan. Kan je zo een paar weken bewaren.

Hier wat goede tips als je in Rotterdam bent:

http://www.elize010.nl/hi(...)anh-mi-in-rotterdam/

Heb ze allemaal geproefd inmiddels en ze zijn allemaal erg lekker en ook weer heel anders van elkaar.

Maar de lekkerste die ik ken haal ik in Den haag, bij Vietstreet.