Lucky_Strike | zaterdag 4 juli 2020 @ 10:23 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op woendag 15 juli maken we met iedereen die mee wil doen lasagne. Lasagne Vooruit, uit een pakje mag ook vandaag, als je de lasagne maar zelf samenstelt. Het is maar gewoon woensdag. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. [ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 04-07-2020 10:36:15 ] | |
engine | zaterdag 4 juli 2020 @ 10:28 |
Lekker verwarrend | |
Lucky_Strike | zaterdag 4 juli 2020 @ 10:33 |
Wat is er verwarrend? | |
engine | zaterdag 4 juli 2020 @ 10:35 |
Je datums | |
Lucky_Strike | zaterdag 4 juli 2020 @ 10:36 |
| |
investeerdertje | zaterdag 4 juli 2020 @ 16:34 |
Misschien doe ik deze mee Het is wel een woensdag dus moet even kijken | |
Sorella | zaterdag 4 juli 2020 @ 17:04 |
Ik zat ook al te kijken. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. Moet dat laatste geen tijdsindicatie zijn in plaats van datum ? | |
kwiwi | zaterdag 4 juli 2020 @ 17:05 |
Nee, zolang het maar op die datum is gemaakt is het goed. Tijd maakt niet uit en hoeft niet gemeld te worden | |
Sorella | zaterdag 4 juli 2020 @ 17:07 |
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. Staat er boven dus dubbelop ? Ik verveel me, muggenzifterij | |
Cat-astrophe | zaterdag 4 juli 2020 @ 17:43 |
Een pakje mag ook!? For shame!
| |
Bomenverzameling | woensdag 8 juli 2020 @ 13:15 |
Ik doe mee. Lasagne | |
Hupje | woensdag 8 juli 2020 @ 20:50 |
Ik ga morgen boodschappen doen, maar ik moet nog even kiezen tussen lasagne met geroosterde paprika of met spinazie en champignons. | |
junkiesietze | vrijdag 10 juli 2020 @ 14:50 |
Ik doe ook altijd spinazie in mijn lasagnes | |
Lucky_Strike | dinsdag 14 juli 2020 @ 13:34 |
Als alles een beetje goed loopt, maak ik vanavond een taco lasagne en morgen een lasagne met snijbiet en ratatouille. | |
golfer | dinsdag 14 juli 2020 @ 13:36 |
Sla over. | |
Sarabi | dinsdag 14 juli 2020 @ 13:45 |
https://chickslovefood.com/recept/mexicaanse-lasagne/ Deze maak ik morgen | |
Kaatje1 | dinsdag 14 juli 2020 @ 14:02 |
Ik heb nog spinazie in de vriezer, blauwe kaas en zongedroogde tomaatjes erbij. Maak me er even makkelijk vanaf. | |
Sarabi | dinsdag 14 juli 2020 @ 14:08 |
| |
Blues | dinsdag 14 juli 2020 @ 15:25 |
Lijkt me lekker. Mexicaanse smaken sowieso. | |
Sarabi | dinsdag 14 juli 2020 @ 15:32 |
Mexicaans is bijna altijd goed | |
Cat-astrophe | dinsdag 14 juli 2020 @ 17:36 |
Het gaat deze worden https://www.24kitchen.nl/recepten/paprikavislasagne Wel de dwars-door-de-vriezer versie, dus met (diepvries) verse pasta, zalm en garnaaltjes.Hoe vervelend | |
investeerdertje | woensdag 15 juli 2020 @ 11:27 |
Ik sta al even in de keuken, het word een (late) lunch met lasagne! | |
investeerdertje | woensdag 15 juli 2020 @ 13:40 |
De hoe gemaakt foto's volgen nog Huisgemaakte lasagne, met buffelmozarella en bechamel | |
Sarabi | woensdag 15 juli 2020 @ 15:24 |
Gehakt, paprika, maïs en tomatenblokjes Wrap op de bodem Daarop het gehaktmengsel, crème fraiche en peterselie Daarna nog een laagje en als laatste kaas Over een uurtje de oven in | |
Kaatje1 | woensdag 15 juli 2020 @ 15:42 |
lekker lijkt me dat | |
Lonaa | woensdag 15 juli 2020 @ 15:46 |
Eindelijk een excuus om deze te maken: https://www.culy.nl/recepten/lasagne-carbonara/ | |
Kaatje1 | woensdag 15 juli 2020 @ 15:49 |
wat een straf | |
Bomenverzameling | woensdag 15 juli 2020 @ 16:46 |
Spekjes-kastagnechampignons-gorgonzola lasagne hier. Foto's volgen nog | |
Hupje | woensdag 15 juli 2020 @ 17:34 |
Wij aten vandaag lasagne met geroosterde paprika: https://www.ah.nl/allerha(...)-geroosterde-paprikaEindresultaat volgt nog. | |
mascara-klodder | woensdag 15 juli 2020 @ 17:39 |
OMG zo simpel maar zo goddelijk lijkt me dit. Dit moet ik maken. En dan onder de laag kaas nog wat plakken nepcheddar smeltkaas | |
Sarabi | woensdag 15 juli 2020 @ 17:40 |
Lekker Alleen vergeten een foto te maken toen hij aangesneden was | |
DJMO | woensdag 15 juli 2020 @ 17:54 |
Die moet ik een keer proberen | |
mascara-klodder | woensdag 15 juli 2020 @ 17:55 |
Ziet er goed uit! Leuk ook om te maken als je met een klein groepje bent en dan lekker zo hoog stapelen. Net als een pannenkoekentaart | |
Sarabi | woensdag 15 juli 2020 @ 18:07 |
Goed idee | |
Cat-astrophe | woensdag 15 juli 2020 @ 18:25 |
Witte lasagne met zalm, surimi, tomaat, paprika en met dille van eigen balkon. De verse pasta had toch wat meer vocht nodig dan het recept zei en ik houd niet van kaas dus daar doen we niet aan. Kortom: droge bovenkant. Ik heb betere lasagnes gegeten, maar zeker ook slechtere. Met meer vocht en wat extra kruiden komt deze een volgende keer vast goed. | |
Yinny | woensdag 15 juli 2020 @ 18:31 |
Okeee, dacht ik spinazie te ontdooien, was het boerenkool....geen ricotta in huis, maar wel feta. Geen lasagnebladen, maar wel cannelloni. Nog een restje champignons en groene asperges wat op moet. Dus losjes gebaseerd op dit recept: https://cookingmydreams.com/spinach-ricotta-cannelloni/ Boerenkool en kliekje spinazie met feta en knoflook Bechamelsaus met gebakken champignons, uien en knoflook De pijpjes Assembleren, er zit al een laag onder Klaar om de oven in te gaan [ Bericht 9% gewijzigd door Yinny op 15-07-2020 18:41:08 ] | |
Lucky_Strike | woensdag 15 juli 2020 @ 19:00 |
Ik krijg honger van jullie! Ik moet nog een uurtje wachten voor ik kan eten. Mijn saus is in elk geval goddelijk. | |
Myraela | woensdag 15 juli 2020 @ 19:03 |
Ziet er echt heerlijk uit allemaal. | |
Lonaa | woensdag 15 juli 2020 @ 19:05 |
Hier staat ie in de oven. | |
Lucky_Strike | woensdag 15 juli 2020 @ 19:07 |
Ik begon te kwijlen bij jouw recept. | |
Lonaa | woensdag 15 juli 2020 @ 19:10 |
Het is echt een heartattack-dish. | |
mascara-klodder | woensdag 15 juli 2020 @ 19:14 |
Ik gruwel echt van pasta, word echt misselijk van de lucht alleen al Maar lasagne vind ik echt zo ontzettend lekker Met veel bechamelsaus en kaas Denk dat ‘t komt omdat je met lasagne die pasta-lucht niet ruikt ofzo. Hel was echt met een buffet van werk waar alle organisaties bij elkaar kwamen om van elkaar te leren info uit te wisselen etc. Pasta op 5 manieren bereid voor zo’n 80 man *rilllll* Goddank hadden ze ook 1 salade :’) | |
Lucky_Strike | woensdag 15 juli 2020 @ 19:18 |
Dat zijn de beste recepten. | |
Lonaa | woensdag 15 juli 2020 @ 19:20 |
Ik was kaas met kaas en spek op m'n lasagnevellen aan het smeren. En daarna overgoot ik het met slagroom. | |
Bomenverzameling | woensdag 15 juli 2020 @ 19:22 |
Ziet er lekker uit allemaal..
zo ging het de oven in en zo kwam het er uit.. (ziet er tbh niet heel smakelijk uit, maar het was wel lekker... ) | |
Kaatje1 | woensdag 15 juli 2020 @ 19:31 |
Ik wilde nou eens geen "normale" lasagne maken op basis van tomaat/gehakt/bechamel. Dus op zoek naar een ander succes recept, maar helaas, in een opruimbui heb ik die recepten ook weggedaan (terwijl ik door die recepten olijven heb leren eten) Bij het schoonmaken van de vriezers kwam ik een pak spinazie tegen, totaal vergeten want ik eet altijd verse. En verder heb ik er van alles in gedaan wat lekker is of op moest. Pijnboompitten, zongedroogde tomaat, ui knoflook, stukjes gerookte kipfilet en blauwe kaas. Verder geen kruiden erbij gedaan, want geen idee hoe dit zou smaken. Na de eerste hap heb ik er wel flink wat peper bij gedaan, verder was er eigenlijks niets nodig. | |
Yinny | woensdag 15 juli 2020 @ 19:51 |
Uit de oven Op het bord | |
Lonaa | woensdag 15 juli 2020 @ 19:52 |
De ingredienten: Wel 2 procent spinazie in poedervorm als groente vandaag Vol, moe, slapen. | |
Nielojram75 | woensdag 15 juli 2020 @ 20:18 |
@Lonaa , hadden die eitjes meerwaarde? | |
Lonaa | woensdag 15 juli 2020 @ 20:28 |
Niet zo, vond ik. | |
Muck | woensdag 15 juli 2020 @ 21:12 |
Ik hoor mijn aderen vanaf hier dichtslibben Ik had nog 3 porties lasagne in de vriezer, dus ik heb vandaag niet meegedaan | |
Lucky_Strike | woensdag 15 juli 2020 @ 21:25 |
Ik at dus taco lasagna (plus paprika en verkruimelde nachos. Ik heb poblano pepers in de tuin groeien en heb de laatste weken recepten gezocht met deze peper. De poblano is een hier vrij onbekende peper. Hij is formaat paprika en is pas lekker als hij is gegrild. Hij is niet pittig maar geeft gerechten een diepe smaak. Als de poblano gedroogd is, wordt hij ancho genoemd. Dit recept kwam qua timing én qua restjes uit de koelkast goed uit. Ik was ook al een tijd benieuwd naar zo'n taco casserole. Ik had mijn twijfels bij de textuur maar de nieuwsgierigheid won. Het resultaat was echt heel lekker. Die poblano zorgt voor zo veel diepte in het gerecht. De tortillas worden niet vies zompig maar lekker zompig. Dit ga ik vaker maken. | |
investeerdertje | woensdag 15 juli 2020 @ 22:32 |
Even om de bereidingsfoto's nog te kunnen delen in een spoilert:
| |
Blues | woensdag 15 juli 2020 @ 23:40 |
Ik stem alvast voor een lasagnemeet Wat een heerlijke recepten en foto's | |
Kaatje1 | woensdag 15 juli 2020 @ 23:59 |
Gaat een drukke tijd worden, al die eetmeets, ondertussen kunnen we wel een maand vullen denk ik (en daarna een jaar sporten om alle kilo’s er weer af te krijgen. Misschien een idee voor een komende editie, volwaardige avondmaaltijd onder 400 calorieën | |
Myraela | donderdag 16 juli 2020 @ 07:56 |
Jaaaaaaaa, dat zou ik wel interessant vinden. | |
Sarabi | donderdag 16 juli 2020 @ 07:56 |
Goed idee, ookal is 400 wel vrij weinig. | |
DJMO | donderdag 16 juli 2020 @ 08:25 |
Wat voor de één een volwaardige avondmaaltijd is, kan voor de ander slechts een voorgerecht zijn Het is maar net waar je als mens genoeg aan hebt om je energielevel aan te vullen. | |
Kaatje1 | donderdag 16 juli 2020 @ 09:24 |
Het ging mij ook meer om een slanke maaltijd, en wat voor de een slank is is voor een ander een zware maaltijd natuurlijk. De een heeft meer nodig dan de ander | |
mascara-klodder | donderdag 16 juli 2020 @ 09:48 |
Ik heb serieus nog nooit een calorie geteld in mijn leven | |
drakin | donderdag 16 juli 2020 @ 09:53 |
Ik wel, en ook wel koolhydraten of eiwitten: hoe meer hoe lekkerder. Maar wees blij wanneer je een lijf hebt waarbij die ellende niet nódig is van tellen. | |
SiGNe | donderdag 16 juli 2020 @ 17:03 |
Cavolo nero.. klinkt 't meteen Italiaans maar 't is 'tzelfde | |
Hupje | donderdag 16 juli 2020 @ 17:34 |
Ik had mijn eindresultaat nog niet gepost. Bij deze! Ik heb wel vaker een iets te droge lasagne, maar deze was precies goed! Ik ga dit recept vaker maken. | |
Yinny | donderdag 16 juli 2020 @ 19:06 |
Jammie! Maar goed dat Garfield niet in de buurt is! | |
Lucky_Strike | donderdag 16 juli 2020 @ 19:08 |
Wat is lasagna toch godenvoer. Ik heb er net nog een gemaakt. Dit keer wel een echte met pasta. Nu mag ik weer ongeduldig wachten tot hij in de oven kan. | |
Yinny | donderdag 16 juli 2020 @ 19:57 |
Waarom wachten, duurt toch lang eer dat het klaar is en genoeg afgekoeld om te eten | |
Lucky_Strike | donderdag 16 juli 2020 @ 20:43 |
Mijn man komt nooit op dezelfde tijd thuis dus wachten is handiger. Ik heb dus lasagna gemaakt. In de saus ging snijbiet, courgette, champignon, witte wijn, creme fraiche en passata. En bijna een slak Er was ook een bechamel met geitenkaas. En er ging geitenkaas en walnoot bovenop. Het was weer lekker. | |
Myraela | donderdag 16 juli 2020 @ 21:39 |
Wil eten. | |
Kaatje1 | donderdag 16 juli 2020 @ 21:43 |
Ohhhh, op de lasagne meet wil ik deze | |
Lucky_Strike | donderdag 16 juli 2020 @ 21:47 |
Ja dit was echt wel heel goed gelukt. Twee dagen achter elkaar superlekker gekookt | |
Blues | donderdag 16 juli 2020 @ 23:26 |
Lekker Luck! |