quote:Op vrijdag 27 november 2020 16:15 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Op zoek naar een "kruidenstrooier" de kou getrotseerd maar helaas geen resultaat. Heeft iemand een digitaal adresje hiervoor?
Kruiden snel en gelijkmatig verspreiden lukt mij niet met m'n klauwen.
Uiteindelijk via Bol.com een mooie gevonden. Afgelopen zaterdag direct rendang gemaakt en gisteren gegeten, was echt heerlijk! Zaterdag ook nog bavette caveman-style gedaan met puree van pastinaak en zoete puntpaprika. Heerlijk gegeten.quote:Op maandag 23 november 2020 12:43 schreef Welten het volgende:
Als iemand een goede deal ziet voor een Dutch Oven of iets soortgelijks dan hoor ik het graag! Ook zoek ik nog een gietijzeren rooster voor mijn Grill Guru medium.
Ik heb de Inkbird IHT-1P gekocht bij Amazon. Nu met 40% korting als je de coupon aan klikt. Kwam uit op ¤ 18,48 inclusief verzenden, dus wel een mooie prijs.quote:Op donderdag 24 december 2020 11:16 schreef dimmak het volgende:
Ik zoek een goede thermometer. Ik heb al eentje met app voor low en slow, maar ik zoek een goede instant read.
Ik heb nooit de temp gemeten maar een lamsbout laat ik rond de 4 uur op de bbq met een temp van rond de 120/130 graden. Tot nu toe was het vlees altijd mooi gaar en behoorlijk sappig.quote:Op zondag 3 januari 2021 16:21 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand een indicatie hoe lang het ongeveer duurt om lamsschouder met een hitte van ~120°C naar een kerntemperatuur van ~95°C te brengen, zonder het wikkelen in folie of iets dergelijks? Ongetwijfeld verschilt het sterk per schouder, maar goed.
Zeker hebben die een ander effect!quote:Op zondag 10 januari 2021 23:25 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat zeggen jullie; zolang je de houtskoolbarbecue gebruikt met indirecte hitte zonder rookhout kan je net zo goed een oven met dezelfde temperatuur gebruiken of hebben de twee hittebronnen toch echt een ander effect op het vlees?
Effe alles op max en met de borstel boenen.quote:Op donderdag 25 februari 2021 14:38 schreef dimmak het volgende:
Nu de temperaturen weer oplopen is het tijd om mijn kamado van stal te halen. Wat doen jullie de eerste keer? Even goed doorfikken? Ik zag dat ik hem niet goed schoon op stalling heb gezet.
Dat dus. Ff nuclear gaan met je kamado en alles kan er weer tegenaan.quote:Op vrijdag 26 februari 2021 13:00 schreef Houniet het volgende:
[..]
Effe alles op max en met de borstel boenen.
Geen zeep ofzo.
Hier gaat gewoon dasty op het rooster, ff 15 min laten intrekken en daarna natuurlijk heel goed afspoelen/schrobben waar nodigquote:Op vrijdag 26 februari 2021 13:07 schreef Houniet het volgende:
En dus vooral geen Dasty of andere nasty shit om je bbq te ontvetten. Hoog, hoger hoogst!
Uurtje of 8. Wat wil je maken?quote:Op maandag 1 maart 2021 19:37 schreef Yankee het volgende:
Wat zijn jullie ervaringen met een brisket op de Weber? Ik heb een brisket van 1100gr en ben onder andere benieuwd naar wat ongeveer de bereidingstijd zal zijn
Goede vraag. Aan de ene kant dacht ik aan insmeren met een rub en dan gewoon hup op de weber en er uiteindelijk plakken van snijden. Andere goede suggesties?quote:
Dit is echt hufter proof .quote:Op dinsdag 2 maart 2021 11:15 schreef Yankee het volgende:
[..]
Goede vraag. Aan de ene kant dacht ik aan insmeren met een rub en dan gewoon hup op de weber en er uiteindelijk plakken van snijden. Andere goede suggesties?
Eens even kijken of het deze week al gaat wordenquote:Op dinsdag 2 maart 2021 11:51 schreef Houniet het volgende:
[..]
Dit is echt hufter proof .
https://www.weber.com/NL/(...)rs/weber-175674.html
En ik zou gewoon eens wat YouTube filmpjes erbij pakken, doe ik ook altijd. Erg handig om te kijken wat voor ideeën mensen hebben.
En hoe ging het?quote:Op dinsdag 2 maart 2021 19:47 schreef Yankee het volgende:
[..]
Eens even kijken of het deze week al gaat worden
Redelijk okay. Met de minion methode temperatuur wel goed constant kunnen houden. Had alleen niet voldoende briketten direct geplaatst, dus toen ik weer thuis kwam van 2,5 u mountainbiken stond de bbq uit Vlees was toen 47 graden, is gezakt tot 40 en vervolgens bij 65 ingepakt. Daarna nog dikke drie uur tot de 90. Wat ik niet goed heb gedaan is het vochtig maken van het vlees, daardoor eigenlijk net iets te droog. Smaak verder wel perfect.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |