abonnement Unibet Coolblue
pi_196440587
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 16:15 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Op zoek naar een "kruidenstrooier" de kou getrotseerd maar helaas geen resultaat. Heeft iemand een digitaal adresje hiervoor?

Kruiden snel en gelijkmatig verspreiden lukt mij niet met m'n klauwen. :?
hardcoholic
pi_196443312
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 november 2020 18:18 schreef Ferdii het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Prima techniek. Mooi stuk steak heeft eigenlijk niet meer dan zout nodig, zou ik zeggen. :P
pi_196482074
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2020 12:43 schreef Welten het volgende:
Als iemand een goede deal ziet voor een Dutch Oven of iets soortgelijks dan hoor ik het graag! Ook zoek ik nog een gietijzeren rooster voor mijn Grill Guru medium.
Uiteindelijk via Bol.com een mooie gevonden. Afgelopen zaterdag direct rendang gemaakt en gisteren gegeten, was echt heerlijk! Zaterdag ook nog bavette caveman-style gedaan met puree van pastinaak en zoete puntpaprika. Heerlijk gegeten.
  donderdag 24 december 2020 @ 11:06:09 #204
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_196920710
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_196920860
Ik zoek een goede thermometer. Ik heb al eentje met app voor low en slow, maar ik zoek een goede instant read.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_196923708
Ik heb de CookPerfect gekocht maandag.
Draadloos. WiFi, Bluetooth.
Meet op 4 punten het vlees en de dome.
pi_197082663
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2020 11:16 schreef dimmak het volgende:
Ik zoek een goede thermometer. Ik heb al eentje met app voor low en slow, maar ik zoek een goede instant read.
Ik heb de Inkbird IHT-1P gekocht bij Amazon. Nu met 40% korting als je de coupon aan klikt. Kwam uit op ¤ 18,48 inclusief verzenden, dus wel een mooie prijs. :)
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197190774
Iemand een indicatie hoe lang het ongeveer duurt om lamsschouder met een hitte van ~120°C naar een kerntemperatuur van ~95°C te brengen, zonder het wikkelen in folie of iets dergelijks? Ongetwijfeld verschilt het sterk per schouder, maar goed. :Y)
pi_197191037
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2021 16:21 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Iemand een indicatie hoe lang het ongeveer duurt om lamsschouder met een hitte van ~120°C naar een kerntemperatuur van ~95°C te brengen, zonder het wikkelen in folie of iets dergelijks? Ongetwijfeld verschilt het sterk per schouder, maar goed. :Y)
Ik heb nooit de temp gemeten maar een lamsbout laat ik rond de 4 uur op de bbq met een temp van rond de 120/130 graden. Tot nu toe was het vlees altijd mooi gaar en behoorlijk sappig.
pi_197335782
Wat zeggen jullie; zolang je de houtskoolbarbecue gebruikt met indirecte hitte zonder rookhout kan je net zo goed een oven met dezelfde temperatuur gebruiken of hebben de twee hittebronnen toch echt een ander effect op het vlees?
  maandag 11 januari 2021 @ 14:45:35 #211
168739 Red_85
'echt wel'
pi_197343242
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 23:25 schreef br00djekaas54321 het volgende:
Wat zeggen jullie; zolang je de houtskoolbarbecue gebruikt met indirecte hitte zonder rookhout kan je net zo goed een oven met dezelfde temperatuur gebruiken of hebben de twee hittebronnen toch echt een ander effect op het vlees?
Zeker hebben die een ander effect!

Gebruik zo vaak geen rookhout. Vooral bij gekruide kip (heel, half, poten) en heb het ook een paar keer achterwegen gelaten bij spareribs.

De 'smaak' van het vuur voegt zelf ook veel toe. Lang niet altijd heb je rookhout nodig, al zorgt het wel voor een extra (grote) dimensie. Maar ook niet bij alles. Maak soms wel eens lasagne, aardappels of andere dingen die je 'gewoon' ook in de oven kan doen, maar van de bbq komt het er toch altijd lekkerder af dan uit de oven. Puur omdat die vuursmaak er in zit.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_198197845
Nu de temperaturen weer oplopen is het tijd om mijn kamado van stal te halen. Wat doen jullie de eerste keer? Even goed doorfikken? Ik zag dat ik hem niet goed schoon op stalling heb gezet. :@
Uitvinder van de biersmiley.
  vrijdag 26 februari 2021 @ 13:00:42 #213
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_198216300
quote:
0s.gif Op donderdag 25 februari 2021 14:38 schreef dimmak het volgende:
Nu de temperaturen weer oplopen is het tijd om mijn kamado van stal te halen. Wat doen jullie de eerste keer? Even goed doorfikken? Ik zag dat ik hem niet goed schoon op stalling heb gezet. :@
Effe alles op max en met de borstel boenen.
Geen zeep ofzo.
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  vrijdag 26 februari 2021 @ 13:05:27 #214
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_198216372
quote:
99s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 13:00 schreef Houniet het volgende:

[..]

Effe alles op max en met de borstel boenen.
Geen zeep ofzo.
Dat dus. Ff nuclear gaan met je kamado en alles kan er weer tegenaan.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  vrijdag 26 februari 2021 @ 13:07:16 #215
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_198216407
En dus vooral geen Dasty of andere nasty shit om je bbq te ontvetten. Hoog, hoger hoogst!
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
pi_198216481
Wij gaan zondag ook weer eens voor een gril om het goede weer te vieren. In de winter houden we het toch meer bij low and slow en pizza.
Spoilers!
pi_198217475
quote:
99s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 13:07 schreef Houniet het volgende:
En dus vooral geen Dasty of andere nasty shit om je bbq te ontvetten. Hoog, hoger hoogst!
Hier gaat gewoon dasty op het rooster, ff 15 min laten intrekken en daarna natuurlijk heel goed afspoelen/schrobben waar nodig :Y

blijft niks achter, rooster blinkend schoon :Y

de kamado zelf niks mee doen, behalve eerste keer hard opstoken, brand je vanzelf alle schimmel ed weg
hardcoholic
  maandag 1 maart 2021 @ 19:37:51 #218
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_198273728
Wat zijn jullie ervaringen met een brisket op de Weber? Ik heb een brisket van 1100gr en ben onder andere benieuwd naar wat ongeveer de bereidingstijd zal zijn :7
.
  dinsdag 2 maart 2021 @ 10:57:34 #219
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_198282454
quote:
0s.gif Op maandag 1 maart 2021 19:37 schreef Yankee het volgende:
Wat zijn jullie ervaringen met een brisket op de Weber? Ik heb een brisket van 1100gr en ben onder andere benieuwd naar wat ongeveer de bereidingstijd zal zijn :7
Uurtje of 8. Wat wil je maken?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  dinsdag 2 maart 2021 @ 11:15:16 #220
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_198282667
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 10:57 schreef Houniet het volgende:

[..]

Uurtje of 8. Wat wil je maken?
Goede vraag. Aan de ene kant dacht ik aan insmeren met een rub en dan gewoon hup op de weber en er uiteindelijk plakken van snijden. Andere goede suggesties?
.
  dinsdag 2 maart 2021 @ 11:51:04 #221
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_198283111
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 11:15 schreef Yankee het volgende:

[..]

Goede vraag. Aan de ene kant dacht ik aan insmeren met een rub en dan gewoon hup op de weber en er uiteindelijk plakken van snijden. Andere goede suggesties?
Dit is echt hufter proof :).

https://www.weber.com/NL/(...)rs/weber-175674.html

En ik zou gewoon eens wat YouTube filmpjes erbij pakken, doe ik ook altijd. Erg handig om te kijken wat voor ideeën mensen hebben.

Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  dinsdag 2 maart 2021 @ 19:47:03 #222
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_198290547
quote:
99s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 11:51 schreef Houniet het volgende:

[..]

Dit is echt hufter proof :).

https://www.weber.com/NL/(...)rs/weber-175674.html

En ik zou gewoon eens wat YouTube filmpjes erbij pakken, doe ik ook altijd. Erg handig om te kijken wat voor ideeën mensen hebben.

^O^ Eens even kijken of het deze week al gaat worden
.
  zaterdag 6 maart 2021 @ 09:37:24 #223
50634 Houniet
ik ruik vet lekker
pi_198351876
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 maart 2021 19:47 schreef Yankee het volgende:

[..]

^O^ Eens even kijken of het deze week al gaat worden
En hoe ging het?
Op zaterdag 10 juni 2023 14:52 schreef GGMM het volgende:
Eigenlijk is elke prijs die in het voetbal gewonnen wordt terug te leiden naar het Ajax-DNA
  zaterdag 6 maart 2021 @ 10:39:40 #224
43844 Yankee
Is tegenwoordig Drent
pi_198352499
quote:
99s.gif Op zaterdag 6 maart 2021 09:37 schreef Houniet het volgende:

[..]

En hoe ging het?
Redelijk okay. Met de minion methode temperatuur wel goed constant kunnen houden. Had alleen niet voldoende briketten direct geplaatst, dus toen ik weer thuis kwam van 2,5 u mountainbiken stond de bbq uit -O- Vlees was toen 47 graden, is gezakt tot 40 en vervolgens bij 65 ingepakt. Daarna nog dikke drie uur tot de 90. Wat ik niet goed heb gedaan is het vochtig maken van het vlees, daardoor eigenlijk net iets te droog. Smaak verder wel perfect.

Kortom weer een hoop geleerd :7
.
pi_198374507
Gisteren Lomo al trapo op de bbq gemaakt. Was goud. O+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')