abonnement Unibet Coolblue
pi_193534263
quote:
Bomvolle Dam in Amsterdam voor protest tegen Amerikaans geweld


Amsterdam - Op de Dam in Amsterdam hebben zo'n 5000 betogers zich verzameld die protesteren tegen wat zij noemen het politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Volgens onze verslaggever is de anderhalve metermaatregel 'ondoenlijk' en wordt deze massaal geschonden.

Onze verslaggever Mike Muller is erbij. Zijn tweets vindt u in dit bericht.

De betogers dragen wel bijna allemaal mondkapjes, zoals vooraf werd gevraagd. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de betoging vreedzaam verloopt. De politie is aanwezig en spreekt mensen aan op de corona-regels.

Een woordvoerder liet maandagmiddag voor de demonstratie nog aan De Telegraaf weten dat de gemeente zo'n 250 tot 300 demonstranten verwachtte.

Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed en wat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden.

De betogers hebben borden mee met daarop teksten als ,,Black lives matter,, en ,,The future is coloured." De demonstratie is een initiatief van het collectief Kick Out Zwarte Piet in samenwerking met Black Queer & Trans Resistance NL.



Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigde zondag aan De Telegraaf dat er geen maximumaantal demonstranten is vastgelegd. Burgemeester Femke Halsema kan op grond van de Wet openbare manifestaties vooraf voorschriften of beperkingen opleggen aan de demonstratie, bijvoorbeeld om de gezondheid te beschermen, in het belang van het verkeer en om wanordelijkheden te bestrijden of te voorkomen.

Halsema heeft aan AT5 laten weten dat ze niet van plan is om de demonstratie te stoppen. ,,Demonstratievrijheid is een heel groot goed. De driehoek ziet geen grond om de demonstratie te ontbinden. Daarvoor is de demonstratie té belangrijk en bovendien zijn mensen zelf verantwoordelijk."



Geweld in het buitenland
Ook in het buitenland wordt geprotesteerd. In Berlijn kwamen volgens de politie zondag circa 1500 mensen bijeen om tegen Amerikaans politiegeweld te demonstreren. In de Duitse hoofdstad was er zaterdag al een demonstratie voor de Amerikaanse ambassade, in München een kleine betoging zondag voor het consulaat.

In Londen hebben betogers volgens de BBC de grootste betoging sinds de invoering van de lockdown vanwege het coronavirus gehouden op Trafalgar Square. Ze blokkeerden de weg naar de Amerikaanse ambassade. Er zijn enkele aanhoudingen verricht. In Toronto hebben volgens de deelnemers zeker 4000 mensen in optocht tegen het politieoptreden in het buurland betoogd. In Amsterdam wordt maandag een demonstratie gehouden.

De dood van Floyd, na een chaotische en uiterst hardhandige arrestatie door vier agenten in Minneapolis, heeft in de VS tot enorme protesten, plunderingen en brandstichtingen geleid. Er zijn sinds woensdag naar schatting wel 4000 relschoppers of betogers gearresteerd. In meer dan twintig staten is de Nationale Garde te hulp geroepen om het geweld de kop in te drukken. Vlakbij het Witte Huis in Washington is op meerdere plaatsen brand gesticht.

De broer van George Floyd is bang dat het geweld van de laatste dagen de boodschap van de protesten en de herinnering aan zijn overleden broer overschaduwt. Dat zegt Terrence Floyd in een interview met ABC News.

,,Het is goed om boos te zijn, maar gebruik die woede voor positieve dingen", aldus Floyd. ,,Want we hebben deze weg al eens bewandeld. Uit woede je eigen stad kapotmaken is niet wat mijn broer zou willen. Het is goed om gerechtigheid te eisen, maar kanaliseer je woede op een andere manier."

https://www.telegraaf.nl/(...)en-amerikaans-geweld
BlmNederland twitterde op dinsdag 02-06-2020 om 15:24:41 **BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR DEMO DEN HAAG 18H**

Beste strijders,
Het is bijna zover. Om 18:00 gaat we op het Malieveld staan we in solidariteit met de protestbeweging in de Verenigde Staten en tegen anti-zwart geweld in Nederland. #BlackLivesMatterNL reageer retweet
Everything in the world is about sex except sex. Sex is about power.
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 8 juni 2020 @ 10:58:51 #2
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193534326
quote:
Jongerenburgemeester Amsterdam na slopen beeld Bristol: ’Nu nog de gevels’

Amsterdam - Achraf El Johari, jongerenburgemeester van Amsterdam, heeft de woede van veel twitteraars op de hals gehaald met een oproep om de gevels van Amsterdamse grachtenpanden te slopen.



De 23-jarige Achraf El Johari, die ook docent en onderzoeker is aan de Hogeschool van Amsterdam, werd gekozen voor de functie als vertegenwoordiger van de jeugd en adviseert het linkse gemeentebestuur.

Edward Colston
De voormalig fractiemedewerker van Denk stuurde naar aanleiding van de rellen in Bristol zijn omstreden bericht de wereld in. In Bristol werd het standbeeld van Edward Colston van zijn sokkel getrokken en in het water gegooid door een woedende menigte die protesteerde tegen de dood van de zwarte George Floyd in Amerika. De Engelsman heeft volgens historici zijn fortuin vergaard met slavenhandel.

Beelden van de vernieling van het standbeeld gingen de hele wereld over en inspireerden Achraf El Johari tot de tekst: ’Nu nog de gevels van de vele Amsterdamse grachtenpanden’. De Amsterdamse grachtengordel is voor een deel opgebouwd tijdens de Gouden Eeuw, de periode waarin Nederland rijk werd door internationale handel, onder meer in Afrikaanse slaven.

AchrafElJohari twitterde op zondag 07-06-2020 om 19:44:04 Nu nog de gevels van de vele Amsterdamse grachtenpanden. #Decolonize

https://t.co/rmoaCZv0ON reageer retweet
Nadat een twitterstormpje losbarstte rond zijn tweet, plaatste Achraf El Johari het bericht ’humor moet kunnen’. Hij vindt dat er meer aandacht moet komen voor de ’zwarte bladzijden van de Amsterdamse geschiedenis’.

Radlab72 twitterde op zondag 07-06-2020 om 19:46:49 @AchrafElJohari Je maakt een grapje hoop ik? reageer retweet
AchrafElJohari twitterde op zondag 07-06-2020 om 19:52:04 @Radlab72 Stukje bewustzijn kweken, humor moet kunnen. Ik ben wel voorstander van een bijschrift oid. Dit om de zwarte bladzijden van de geschiedenis van Amsterdam zichtbaarder te maken. Dit gebeurt als het goed is al bij straatnamen maar zou ook kunnen bij panden. reageer retweet
Twitteraars gaan flink los op de oproep van Achraf om de gevels van grachtenpanden te slopen. ’Is dit geen oproep tot geweld?’, is de meest voorkomende onder de reacties.

Maatjekuipy twitterde op maandag 08-06-2020 om 07:51:40 @AchrafElJohari Achter die gevels wonen MENSEN. Oh wacht, niet alle levens doen ertoe hè? reageer retweet
bmeester010 twitterde op zondag 07-06-2020 om 23:14:34 @AchrafElJohari Dit valt onder opruien, is toch strafbaar? reageer retweet
K212Utr twitterde op maandag 08-06-2020 om 01:40:07 @AchrafElJohari Oproepen tot vernieling ... tja je zal er wel mee wegkomen. reageer retweet
Toen Achraf El Johari werd gekozen tot jongerenburgemeester, zei hij in een interview met het blad van de HvA: „Ik wil dat politici zich bewust zijn van de invloed van sociale media in het leven van jongeren en hoe dat samenhangt met psychische problemen. Als je door je Insta scrolt denk je: ’Het gaat met iedereen goed, behalve met mij’.”

„Over een jaar hoop ik dat de jongerenburgemeester echt onderdeel is van de Amsterdamse politiek. En dat politici onze aanbevelingen serieus nemen en niet aan de kant schuiven.”

https://www.telegraaf.nl/(...)tol-nu-nog-de-gevels
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 8 juni 2020 @ 10:59:01 #3
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193534329
ANanninga twitterde op maandag 08-06-2020 om 10:52:43 Haat tegen onze historie en cultuur, maar geen woord over de Barbarijse mensenhandel door zijn voorouders? Ongeïnformeerd en hypocriet. En dat is dan docent... - Jongerenburgemeester Amsterdam na slopen beeld Bristol: ’Nu nog de gevels’ https://t.co/0rdzyhQGJ2 via @telegraaf reageer retweet
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  maandag 8 juni 2020 @ 11:00:08 #4
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_193534341
Echt om te kotsen dat van die kinderburgemeester inderdaad, achteraf je keutel intrekken van haha grapje :r
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  maandag 8 juni 2020 @ 11:04:00 #5
131800 Tarado
capô de fusca
pi_193534376
quote:
6s.gif Op maandag 8 juni 2020 10:59 schreef Nikonlover het volgende:
ANanninga twitterde op maandag 08-06-2020 om 10:52:43 Haat tegen onze historie en cultuur, maar geen woord over de Barbarijse mensenhandel door zijn voorouders? Ongeïnformeerd en hypocriet. En dat is dan docent... - Jongerenburgemeester Amsterdam na slopen beeld Bristol: ’Nu nog de gevels’ https://t.co/0rdzyhQGJ2 via @:telegraaf reageer retweet
ze schieten weer eens door zoals gewoonlijk, is wel jammer
pi_193534418
quote:
5s.gif Op maandag 8 juni 2020 10:58 schreef Tyr80 het volgende:
Het zal ongetwijfeld (weer) aan mij liggen, maar er moet een enorme hoeveelheid niet-blanken zijn die het ermee eens is dat deze protesten de gemeenschap echt geen millimeter vooruit helpen.

Zitten die hier misschien ook ? Of hebben we het toevallig dusdanig getroffen dat hier enkel de op hun klit getrapte donkere mensen en blanke (ex-racistische) deugers voorbij horen komen?
Ik heb niet het idee dat hier veel niet-blanke gebruikers actief zijn (op NWS en POL in ieder geval). Voor niet-blanke jongeren lijkt mij de situatie ook niet per se makkelijk aangaande hun mening over de demonstraties. Kan mij prima voorstellen dat binnen dergelijke groepen en subculturen een kritische mening al helemaal niet getolereerd wordt.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 8 juni 2020 @ 11:09:21 #7
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193534443
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:07 schreef Eufonie het volgende:

[..]

Ik heb niet het idee dat hier veel niet-blanke gebruikers actief zijn (op NWS en POL in ieder geval). Voor niet-blanke jongeren lijkt mij de situatie ook niet per se makkelijk aangaande hun mening over de demonstraties. Kan mij prima voorstellen dat binnen dergelijke groepen en subculturen een kritische mening al helemaal niet getolereerd wordt.
Er zijn best veel gekleurde gebruikers hoor, zeker in NWS kan ik er best wel wat opnoemen :)
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  maandag 8 juni 2020 @ 11:09:38 #8
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_193534447
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:07 schreef Eufonie het volgende:

[..]

Ik heb niet het idee dat hier veel niet-blanke gebruikers actief zijn (op NWS en POL in ieder geval). Voor niet-blanke jongeren lijkt mij de situatie ook niet per se makkelijk aangaande hun mening over de demonstraties. Kan mij prima voorstellen dat binnen dergelijke groepen en subculturen een kritische mening al helemaal niet getolereerd wordt.
Goed punt idd...net als een oproep tot matiging binnen de Islam, dat laat je vanzelf wel he...maar dan nog, had er minimaal 1 of 2 verwacht wel...
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_193534449
quote:
6s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:09 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Er zijn best veel gekleurde gebruikers hoor, zeker in NWS kan ik er best wel wat opnoemen :)
Dan ben ik gewoon abuis! Sorry.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 8 juni 2020 @ 11:11:22 #10
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193534464
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:09 schreef Eufonie het volgende:

[..]

Dan ben ik gewoon abuis! Sorry.
Maakt niet uit :P Dat is juist het mooie van FOK!, je voert de discussie zonder dat je weet wie of wat er achter de naam zit :)
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_193534465
Hmm waar hebben we dat eerder gehoord. De meest verwerpelijke dingen roepen en zodra er ophef ontstaat beweren dat het satire is.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
pi_193534471
quote:
14s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:09 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Goed punt idd...net als een oproep tot matiging binnen de Islam, dat laat je vanzelf wel he...maar dan nog, had er minimaal 1 of 2 verwacht wel...
Jaren geleden had je natuurlijk ook het nieuws dat een Marokkaanse vrouw doodsbedreigingen kreeg uit eigen hoek voor het openen van een wijnbar. Dan lijkt mij kritiek op de Islam als bijvoorbeeld Arabische/Turkse of Marokkaanse jongere al helemaal lastig. Idem voor een bijvoorbeeld Surinaamse jongere welke zich weinig identificeert met de 'alles wat wit is is racisme'-subcultuur die je (daar) tegenkomt.

Ingaan tegen subculturen waarin je niet-gekozen deel van bent (dus niet een muziekgenre maar etniciteit bijvoorbeeld) is altijd lastig. Ik loop zelf langdurig bij de GGZ bijvoorbeeld, ook een subcultuur waar je niet voor kiest, en over politiek praten (wat toch vanzelf eens ter sprake komt) met lotgenoten is vaak echt ondoenbaar als je buiten het betreden pad loopt.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
  maandag 8 juni 2020 @ 11:15:00 #13
131800 Tarado
capô de fusca
pi_193534515
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:11 schreef spectrumanalyser het volgende:
Hmm waar hebben we dat eerder gehoord. De meest verwerpelijke dingen roepen en zodra er ophef ontstaat beweren dat het satire is.
waar zijn ze allemaal druk mee? In de basis heeft iedereen in NL gelijke kansen, dat was in de tijd dat die grachtenpanden neergezet werden wel anders.
  maandag 8 juni 2020 @ 11:21:07 #14
445514 DonDruiper
FOK!off met je popup a(i)ds.
pi_193534608
Ik ben benieuwd wat ze nou willen bereiken met al die demonstraties?

Als ik heel eerlijk ben voeden al die demonstraties alleen maar mijn racistische ik.
Zuiger van het FOK!-OMT
  Moderator maandag 8 juni 2020 @ 11:21:36 #15
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_193534613
quote:
14s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:09 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Goed punt idd...net als een oproep tot matiging binnen de Islam, dat laat je vanzelf wel he...maar dan nog, had er minimaal 1 of 2 verwacht wel...
zijn er ook wel
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 8 juni 2020 @ 11:25:00 #16
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_193534666
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:21 schreef sp3c het volgende:

[..]

zijn er ook wel
Wacht, dat neem ik terug, schrijf je met een joystick onder je kin / mis je een hand?

quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:21 schreef DonDruiper het volgende:
Ik ben benieuwd wat ze nou willen bereiken met al die demonstraties?

Als ik heel eerlijk ben voeden al die demonstraties alleen maar mijn racistische ik.
Eens, maar denk ook aan de niet-blanke massa die er niet staat (of wellicht met tegenzin). De mensen die wel interactie hebben met mensen buiten hun eigen subgroep. Die gaan helaas de prijs betalen voor de misdragingen van deze lui.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_193534721
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:21 schreef DonDruiper het volgende:
Ik ben benieuwd wat ze nou willen bereiken met al die demonstraties?

Als ik heel eerlijk ben voeden al die demonstraties alleen maar mijn racistische ik.
Het is denk ik het probleem met (politieke) subculturen waarin afwijkende meningen snel negatief beoordeeld worden en men feitelijk intolerant is tegen hen die buiten de platgetreden paden treden. Ook ten gevolge van (online) politieke polarisatie zie je al snel dat de drang binnen subculturen om een uniforme mening te creëren heel groot wordt.

Mijn Facebook is vrij divers qua mensen, nationaliteiten en politiek. Echter, binnen degene welke zich als zeer links (en zeker zeer links qua identiteitspolitiek) beschouwen merk je dat afwijkende meningen op een reactie of bericht - desnoods van iemand die een terechte kritische vraag stelt - vaak heel negatief beoordeeld worden. Feitelijk impliceer je dat een bepaalde mening niet mag. Natuurlijk, je zit dit ook terug maar sterk rechtse mensen, maar dergelijke meningen worden toch al snel minder positief of neutraal beoordeeld. Zeker in vergelijking met de demonstraties nu.

Het gevolg is dan echter wel dat een dergelijke groep mensen vaak een beeld of een mening vormen zonder rekening te houden met een tegengestelde mening, simpelweg omdat die er in de eigen groep niet zijn. Dan krijg je vanzelf uitingen welke het tegenovergestelde bereiken van hetgeen je wilt zeggen of voorkomen. Sommige vrienden van mij komen bijvoorbeeld uit een 'blanke middenklasse GroenLinks'-milieu waarin bepaalde opvattingen puur wereldvreemd lijken. Echter, als iedereen zo denkt ga je ook niet na of opvattingen überhaupt correct zijn.

Plus, radicalen vinden het sowieso sneller moeilijk om door te hebben. Oproepen dat je dit jaar een Zwarte Piet in elkaar gaat trappen bijvoorbeeld. Compleet stupide die openlijk voor de camera te verkondigen natuurlijk.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
  Moderator maandag 8 juni 2020 @ 11:29:07 #18
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_193534734
quote:
15s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:25 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Wacht, dat neem ik terug, schrijf je met een joystick onder je kin / mis je een hand?

nee gewoon met touchscreen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 8 juni 2020 @ 11:30:06 #19
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_193534749
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:29 schreef sp3c het volgende:

[..]

nee gewoon met touchscreen
Ok, als jij geen moeite doet om te schrijven, waarom zou iemand dan de moeite nemen om het te lezen?
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  maandag 8 juni 2020 @ 11:30:21 #20
131800 Tarado
capô de fusca
pi_193534755
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:21 schreef DonDruiper het volgende:
Ik ben benieuwd wat ze nou willen bereiken met al die demonstraties?

Als ik heel eerlijk ben voeden al die demonstraties alleen maar mijn racistische ik.
demonstraties tegen racisme heb ik geen moeite mee maar doen alsof het hier net zo is als in de VS wel, het wordt te snel ongenuanceerd.
  Moderator maandag 8 juni 2020 @ 11:31:16 #21
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_193534771
quote:
5s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:30 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Ok, als jij geen moeite doet om te schrijven, waarom zou iemand dan de moeite nemen om het te lezen?
lekker belangrijk :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 8 juni 2020 @ 11:31:55 #22
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_193534777
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:31 schreef sp3c het volgende:

[..]

lekker belangrijk :')
Dus bespaar je voortaan maar de moeite om op mij te reageren.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  Moderator maandag 8 juni 2020 @ 11:32:11 #23
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_193534779
quote:
14s.gif Op maandag 8 juni 2020 11:31 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Dus bespaar je voortaan maar de moeite om op mij te reageren.
nee
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 8 juni 2020 @ 11:32:39 #24
226746 Nicksanders
ik heb witte privileges
pi_193534787
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2020 10:51 schreef spectrumanalyser het volgende:

[..]

bij voorkeur staan ze in steden waar veel muizen wonen.
woensdag in de bijlmer, wat een topfeest gaat dat worden. verzamelen bij de KFC.

Me, I don't have that problem. Me, I always tell the truth. Even when I lie.
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 8 juni 2020 @ 11:34:34 #25
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193534808
quote:
Hahahahahaha!!!! Ja die safari _O- _O- _O- Daar werden toch ook kamervragen over gesteld? :')
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')