abonnement Unibet Coolblue
pi_193513441
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 23:09 schreef FlyingFish het volgende:
Maar hebben jullie dan geen overstromende luiers s ochtends? ‘s Avonds nog veel drinken staat hier gelijk aan een overstroming, ik was heel blij toen we iets voor hun 2e verjaardag opeens van die papfles af waren nadat we hem vergeten waren en we geen klachten kregen. Flessen hebben we al een jaar niet meer in huis, alleen nog een rietjesbeker en daar komt ook geen vervanging meer voor als deze echt kapot zijn.

Ze krijgen 1 beker drinken bij het avondeten, verder overdag onbeperkt, dan houdt de luier het meestal wel.
Niet meer. Rond 1,5jaar wel een tijdje gehad maar nu komt de grote plas meestal pas na het wakker worden. Niet dat hij de hele nacht droog blijft maar het zijn ook geen bomvolle nachtluiers meer.
  zondag 7 juni 2020 @ 00:19:42 #77
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_193514848
Wij gebruiken al een tijd geen romper meer, dat was de oplossing.
Alleen luierbroekje en als het koud is hemdje onder pyjama.
  zondag 7 juni 2020 @ 08:39:50 #78
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_193518035
Ik geef Olivia (nu 2 jr 5 mnd) een flesje water mee naar bed. Kan ze lekker lurken en valt ze lekker zelf in slaap.

Iets anders...ik was net boos op haar omdat ze niet meewerkte. Ik ging naar beneden en toen ik terugkwam, hoorde ik haar tegen mijn man zeggen dat mama haar ‘heel hard ging slaan’. Ze deed er nog een schep bovenop toen m’n man vroeg of dat echt zo was. Ja, ik heb een heel harde klap gekregen’. Uhm, waar komt dat nou vandaan? Is dat normaal op deze leeftijd om alles bij elkaar te fantaseren? Ik mag hopen dat ze dit niet op het KDV verkondigt...
  zondag 7 juni 2020 @ 08:59:38 #79
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_193518182
Oei, @Aventura, zulke dingen zijn niet leuk.

U. heeft een ook zo een periode gehad. Hij riep: “Nee papa, niet mama slaan” als we wat luidruchtig in gesprek waren. Waar dat vandaan kwam.. geen idee. Ben ook blij dat hij die zin weer is vergeten. :')
Protège moi de mes désirs.
pi_193521518
Hier ook zelden een overstroming, al moet ik wel zeggen dat hij ‘s nachts een maat 6 luier draagt ipv een maat 5 overdag.
Maar net als bij U. van Duman is de luier steeds vaker droog ‘s ochtends.

Spees, ik moest wel lachen om je verhaal. Dat temperament hebben wij hier al bij nummer 2, dus een derde is uit den boze.
  zondag 7 juni 2020 @ 14:15:33 #81
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_193521721
Hier trouwens wat vaker een nat pak in de ochtend. Maar het komt bij O. doordat ze qua heupen (ze draagt nog maat 80..) een 3 of 4 moet hebben, maar qua plas een 5 nodig heeft.
pi_193522947
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 19:54 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]


Have a third kid, they said ;)


Shout terug :'( :')

Voor mij is het dan de tweede. En daarmee ook de laatste. En hij gaat bijna naar school :7 *O*
  maandag 8 juni 2020 @ 10:32:29 #83
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_193533975
Is het aanpoten, @Crumpette?

Max wordt snel groot. Hij speelde gisteren met de Märklin trein van mijn vader. Wij speelden daar ook als kinderen mee en hij had het opgebouwd voor Max. Het was de treinenhemel voor 'm. Een "afsbediening met een snoer mama!" :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En verder is dit filmpje te leuk om niet te delen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 8 juni 2020 @ 10:41:44 #84
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_193534093
Wat leuk, die campergids! Superknap. Leuk om te horen dat jullie de letters 'normaal' zeggen, ik dacht dat het advies was om 'tuh' te zeggen in plaats van 'tee' etc maar ik denk dan ik heb het vroeger ook geleerd met aa bee cee. Slechte reden he...

'Jij mag mij niet pijn doen mama': check.

Jacob maakt zo'n toestand van de crèche de laatste tijd. Het is natuurlijk een nieuwe, maar hij wil er tig keer per dag over praten (jij vertellen ik naar crèche gaat mama? jij weggaat ik huilt? - en dan luistert ie aandachtig naar mijn verslag) en wil niet en zo. Terwijl de oude crèche gewoon een onderdeel van zijn leven was. Ik zie hem in staat om dit voort te zetten totdat hij 4 is. }:| .

Team rompers trouwens. Jacob had gisteren heel lang zijn hemd + pyjamabroek aan en zat continu met zijn hand in zijn luier. 'Hee, mama, ik plas! Ik voelt dat!'. Dus vandaag weer gewoon een romper. Potje is ook weer voor de sier maar ooit komt dat vast goed.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  maandag 8 juni 2020 @ 10:48:33 #85
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_193534188
@Lemijn, we doen maar wat en laten dit een beetje vanzelf gebeuren :D Echt leren mag hij straks op school gaan doen.

De "tee" kent hij overigens van het alfabet, waar dat ook zo wordt uitgesproken. Nu ik er zo bij nadenk is het dan logisch om het ook zo uit te spreken, ook voor hem? Nou ja, we zien wel.

Die Jacob met zijn hand in zijn luier. Maar dat hij zich bewust is van het plassen is wel weer hartstikke knap! Maar goed, niet echt heel praktisch :P

Hoe bevalt het jullie verder in het nieuwe huis?
  maandag 8 juni 2020 @ 10:53:07 #86
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_193534251
Als ie bloot is roept hij ook altijd 'ik moet niet poepen' en dan is ie blij als de luier weer aan is. We hadden dit voorjaar meerdere keren succes op het potje maar ja. Als ik het nu vraag dan roept hij Nee! Dat is VIES! Dat zegt ie namelijk op alles dat hij niet wil :') .

Nieuwe huis bevalt goed maar we zoeken nog steeds routine dus alles kost zoveel energie. Gisteren waren we in onze oude buurt en toen wilde hij opeens het oude huis zien. Dus van buiten naar gekeken. Hij zei nee, ik wil binnen kijken. Nieuwe bewoners gebeld en we waren welkom. Binnen was hij een beetje ontdaan, wist ik wel, hij begreep het niet goed. 'Waar is mijn bed?' Oh ja, die ging in de vrachtwagen. Achteraf zei hij dat het stom was dat er andere mensen in het huis waren. Ik vond het wel heel leuk om daar even te kijken en daarna waren we allebei blij om weer gewoon hier thuis te zijn.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  maandag 8 juni 2020 @ 10:56:20 #87
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_193534301
Wel goed dat je het even hebt gedaan, het oude huis van binnen bekijken. Hier rijden we er ook nog weleens langs trouwens, bijna een jaar na de verhuizing. Hij weet wel dat er iemand anders woont, maar het blijft gek. Op zich best logisch, want ik vind het ook soms nog vreemd. Het voelt nog steeds heel bekend, maar is je plekje niet meer.
pi_193535968
Teetje heeft daar geen last van, die was te jong toen we gingen verhuizen.

Leuk dat filmpje! Hier zijn letters ook heel interessant, ongeveer 8 letters herkent ie, de e van ezel, de o van opa, enz... Hier zeggen we ook gewoon de letters normaal, ik ga ervan uit dat als hij echt gaat leren lezen, dat ie dan ook zo gewend is aan de tuh ipv tee.
pi_193536876
Ahw die Jacob, hopelijk hebben jullie snel een nieuwe routine gevonden Lemijn! Het is ook wel heel wat voor een peuter.

En Max, wat knap! Leuk dat hij daar zo mee bezig is.

Mijn verse peuter is daar nog lang niet mee bezig. Die is vooral veel woorden aan het herhalen en de rest van de tijd praat ie Simlish :') best veel ook, wel gezellig. Ik praat maar gewoon terug ook al snap ik er niks van en dat is meestal ook gewoon okay.
pi_193551294
Mijn kaboutertje ging gisteren op de weegschaal staan: 17.3 kg. Een paar weken geleden was dat nog 16.5 _O- hallo groeispurt.

En verder voel ik mij de slechtste moeder ooit. Man heeft een rib gebroken toen ze 2 weken geleden samen van de trap vielen. Hij werkt wel weer, maar kan dus ook niet echt spelen met l. En ik moet nu dus meer in het huishouden doen en meer met L, maar mijn energielevel is zo laag, mijn spieren doen zo'n pijn en mijn benen hebben gewoon geen puf om te lopen. Dus L zit zo veel voor de tv nu want zelf spelen schijnt ook weer afgeleerd te zijn.

Het is zo tijd voor basisschool, dan vermaakt hij zich weer en heb ik tijd om bij te komen. Bikkelen die laatste maanden. Ik ga ook wel weer naar de huisarts voor mijn gesteldheid maar dat is denk ik een lange-termijn-dingetje, het is niet 1, 2, 3 uitgezocht en veranderd.
pi_193551899
Klote is dat @Nazil :*

Wij zijn echt al wel bezig met de letters. Een tijdlang stotterde hij soms voor de lol, bijvoorbeeld b-b-b-beer. Hij weet meestal wel een woord te bedenken met een bepaalde letter, behalve moeilijkere letters. Hij herkent sommige cijfers en letters als hij ze ziet.
Tellen is nu vaak one, two, three, four, five, zes, zeven, tien, acht, negen, tien.
Laatst was hij ook aan het alfabet liedje begonnen, het verbaasde me hoeveel er al was blijven hangen in dat kleine koppie. :D

Goed dat jullie even zijn gaan kijken @Lemijn .
Banaan heeft ook een tijdje gehad waarin hij zich begon te realiseren dat wij in dit huis wonen, en er andere mensen wonen in de andere huizen. Ik vond dat wel interessant om mee te maken, dat het voor een peuter nog niet zo logisch is.

Die verhalen van Jacob over de opvang, zo herkenbaar! Bij ons was het "jij gaat naar de peuterspeelzaal, mama gaat weg, jij huilen, jij moet hier blijven".
Ik ben daarin trouwens wel een beetje gaan sturen, door te vertellen dat hij er kon lachen en blij zijn en leuke dingen doen. En foto's laten zien van wat hij er deed. Dat leek wel wat te helpen. Of de klaagzang was misschien zonder ook wel gestopt.

Hij moet over een tijdje naar een andere peuterspeelzaal en was al begonnen met protesteren (ik wil niet naar juf x). De aanmelding ging niet zo soepel, nou start hij alsnog na de zomervakantie. Vind ik helemaal niet erg, want ik heb zelf ook nog niet zo'n zin in de wenfase en het protest. ;)

De juf zei dat hij heel energiek was vandaag. Thuis stortte hij helemaal in. Zat hij aan tafel met een pruillip omdat hij niet kon kiezen of hij wou eten of slapen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 9 juni 2020 @ 15:53:15 #92
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_193553022
Ja herkenbaar, ik vertel op zijn verzoek vaak de versie met huilen maar als hij het niet specificeert dan vertel ik dat het een beetje wennen is maar vooral leuk en wat hij allemaal kan doen met de andere kinderen.

Jacob telt nog steeds 1 2 3 6 neven 10, en hoeveelheden boven de 3 ziet/snapt hij niet. Dus dat laten we lekker, evenals letters, ik heb nog geen initiatief van zijn kan gezien dus bied het niet uit mezelf aan. Als hij op mij lijkt gaat ie nog genoeg lezen :D .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_193553166
Als het meer is dan 3, en we zijn niet samen aan het tellen, dan is het "3, 4, 5".

Bij de bakker vraagt hij vaak om "3, 4, 5 gebakjes". :D
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 9 juni 2020 @ 16:13:54 #94
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_193553311
Ik leer het alfabet ook als aa, bee en cee. U. zingt het alfabet ook mee. Af en toe mist hij een letter en l-m-n-o-p komt eruit als één woord. :P

Hij telt wel tot 10 in het Nederlands en Turks, maar slaat de zes over in het Nederlands en de vier in het Turks. :P

Ik moet echt wennen aan dat hij steeds beter gaat praten. Blijf me er over verbazen.

“Mama, wil je mij helpen?”
“Waarmee, lieverd?”
“Mama, wil je mij helpen met schoenen?”

Sinds de lockdown hebben we niet meer zoveel gelezen als eerst. We hebben nu nieuwe boekjes gehaald, dus ik ga het weer proberen op te pakken.
Protège moi de mes désirs.
  dinsdag 9 juni 2020 @ 16:15:45 #95
149959 SQ
snelle trees
pi_193553326
Twee, vier, zes, tien, vier!! is het hier ;)
disclaimer
  dinsdag 9 juni 2020 @ 17:09:06 #96
221912 minilot
Nancy boy
pi_193553987
Qua taal af en toe het gevoel dat ik met een tuttige kleuter in huis woon.
'Günther, wil je wat drinken?'
'Graag zeg! Ik heb inderdaad wel een beetje dorst'
..om vervolgens in de keuken vanuit de kamer te horen: 'Mama, ik heb alvast een onderzettertje neergelegd, hoor!'
Zojuist buiten onder andere: 'Oei! Een grote, pluizige hommel! Ik schrok me er een hoedje van!' en 'Hee, het zonnetje gaat ineens schijnen - ik ga binnen eens even mijn zonnebril zoeken..' :')
Grammatica is nu met tweeënhalf gewoon al 100% in orde (inclusief de vervoegingen van een boel sterke werkwoorden) en dat combineert toch een tikkie gek met superzielige, ellenlange drift-/huilbuien omdat -ie tegelijk wel en geen appel wil of tegelijkertijd wel en niet de tuin in zou willen of whatever.. Emotionele ontwikkeling loopt flink uit de pas met z'n spraak.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 9 juni 2020 @ 17:13:23 #97
221912 minilot
Nancy boy
pi_193554048
Och @Nazil, dat klinkt als behoorlijk zwaar! Alle liefs voor jullie en op naar betere tijden! :*
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 9 juni 2020 @ 17:17:26 #98
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_193554122
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 13:23 schreef Nazil het volgende:
Mijn kaboutertje ging gisteren op de weegschaal staan: 17.3 kg. Een paar weken geleden was dat nog 16.5 _O- hallo groeispurt.

En verder voel ik mij de slechtste moeder ooit. Man heeft een rib gebroken toen ze 2 weken geleden samen van de trap vielen. Hij werkt wel weer, maar kan dus ook niet echt spelen met l. En ik moet nu dus meer in het huishouden doen en meer met L, maar mijn energielevel is zo laag, mijn spieren doen zo'n pijn en mijn benen hebben gewoon geen puf om te lopen. Dus L zit zo veel voor de tv nu want zelf spelen schijnt ook weer afgeleerd te zijn.

Het is zo tijd voor basisschool, dan vermaakt hij zich weer en heb ik tijd om bij te komen. Bikkelen die laatste maanden. Ik ga ook wel weer naar de huisarts voor mijn gesteldheid maar dat is denk ik een lange-termijn-dingetje, het is niet 1, 2, 3 uitgezocht en veranderd.
Oei! De val an sich klonk al heftig! Beterschap voor je man. En jij: sterkte! :*
Protège moi de mes désirs.
pi_193554452
Hier wordt heel veel verstoppertje gespeeld met grote broer, en daardoor kunnen ze ook al goed tot tien tellen (en op een creatieve manier proberen ze tot 20).

Kleuter heb ik ooit de losse letters geleerd, maar die vindt dat heel lastig nu met leren lezen, waarbij de letters anders worden gezegd. De meiden leer ik de letters dus grotendeels als leesletters. Ik heb voor hun verjaardag ook een letterboekje gemaakt waarbij ik daar bewust op gelet heb.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_193554796
Dirk vindt tellen en letters ook interessant. Hij herkent overal inmiddels de M van mama, de P van papa en ook de S van Dirk. O+ Allemaal op zijn initiatief. We hebben nu een placemet met dieren erop en dat is echt een hit nu.

Wel ben ik flink aan het promoten dingen zelf te doen, zoals bijvoorbeeld aan/uitkleden en boterhammen smeren, maar daar is geen interesse voor. :N 'Lukt niet!' of 'jij doen!' klinkt het dan. En als ik vraag of hij het geprobeerd heeft dan is het standaard 'dat hebt ik gedaan zegt ik toch!'. Daar is nog wel een beetje werk aan de winkel dus. ;)
Morgen ben ik vast weer mezelf.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')