abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 augustus 2020 @ 08:03:29 #151
486266 herverwijderd
het leed is al geschied
pi_194394027
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2020 08:01 schreef Aanmodderfakker het volgende:

[..]

"overjarige influencer" zoals MC schrijft, is leuker :D
Absoluut, maar vreemd genoeg hanteren haar volgers die term niet -O-
pi_194398145
quote:
10s.gif Op vrijdag 31 juli 2020 08:53 schreef Aanmodderfakker het volgende:

[..]

De slotalinea is het sterkst.
  donderdag 6 augustus 2020 @ 12:34:36 #153
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194426870
Wat moeten we hier nou weer mee.

https://www.mediacourant.(...)chieten-ik-mis-niet/

Terwijl ik dit tik, houdt Marcel van Roosmalen een hele monoloog over de beste man op Radio 1 (zoek later maar op).

quote:
Dat Lange Frans ze niet helemaal op een rijtje heeft is al lang geen geheim meer, maar in zijn podcast met complotmevrouw Janet Ossebaard gaat hij nu wel héél ver. Ze zinspelen samen op een moord op minister-president Mark Rutte, die onderdeel zou zijn van al het kwaad in Nederland. De rapper geeft aan goed te kunnen schieten, maar hij wil voor het behoud van zijn nachtrust niet overgaan tot moord. Bizarre uitspraken, die op de socials heel wat commotie veroorzaken.

Lange Frans in de podcast: “Als we kijken naar onze situatie hier in Nederland. We hebben het over Joris Demmink, maar er zijn nog veel meer…”

Janet: “Mark Rutte, Geert Wilders, het koningshuis, oh my god…”

Frans: “Allemaal?”

Janet: “Allemaal.”

Frans: “En en en, dus jij zou zeggen dat dat mensen zijn die we gaan zien vallen?”

Janet: Ja.”

Frans: “Moeten we dat zelf doen of gaat er hulp komen? Of is er hier ergens een of andere militie die nu in de bossen aan het trainen is om met een of andere rare actie het Torentje plat te leggen? Welke kant gaat dit op?”

Janet: “Wist ik het maar. Aan de ene kant denk ik dat we dit niet alleen kunnen. Het volk kan dit niet alleen. Wat moeten we doen? Die man doodschieten? Ja, ik ga het niet doen, ik wil graag mijn karma schoonhouden.”

Frans: “Ja, dat ook. En ik kan goed schieten. Het is niet dat ik zou missen, snap je? Nee, hè, begrijp je wat ik bedoel? Het is niet dat ik dat niet zou kunnen. Het is alleen dat mijn hoofd zegt: wacht, ik hou van die nachtrust.”

Janet: “Ja, precies, precies. En je wil niet dat je kinderen jou moeten opzoeken in een gevangenis, dat wil je niet, dus we houden dit clean. Dat betekent wel dat we hulp nodig hebben. Vandaar ook mijn mail naar Trump van: ‘Don’t forget us please.‘”

Strafbaar?

Wat ís dit voor iets bizar, vraagt men zich af op social media. CDA-held Pieter Omtzigt: “Je wil Rutte niet in onze democratie? Prima, dan richt je een eigen partij op of je stemt op een bestaande andere partij in 2021. Dit gesprek is een bizarre en gevaarlijke (en strafbare?) fantasie van Lange Frans en Ossenbaard Woorden doen ertoe.

Op1-ster en Alexia-fan Sander Schimmelpenninck: “Holy shit. De decadentie van dit soort burgeroorlogfantasieën in schatrijk en aangeharkt NL is ondraaglijk. Kijk dat Lange Frans zijn hersenen kapotgebruikt heeft is één ding, maar dat zo’n vrouw uit Bathmen met een stacaravan dan serieuze following krijgt met haar 5G en graancirkels, is toch om te janken.”

“Al met al is deze mevrouw één groot pleidooi tegen de parttimecultuur onder Nederlandse vrouwen. Het was leuk, maar de combinatie met Feesboek wordt ons fataal.”

Opiniesite GeenStijl: “We kunnen in een hoop mee hoor, maar bij de aanklacht dat ook Geertje Wilders tot de pedoring behoort, daar trekken wij principieel de grens!”
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 6 augustus 2020 @ 23:02:46 #154
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_194436699
Alexia-fan Schimmelpenninck, :D.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  vrijdag 7 augustus 2020 @ 10:27:39 #155
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194440681
https://www.mediacourant.(...)h-tegen-chinese-kok/

Een wat lullig overkomend, doch goed bedoeld grapje, of typisch venijn van mensen die zich boven anderen vinden staan?

Zie het filmpje in die Twitter-link onderaan.

quote:
Insta-verschrikking Nicolette van Dam denkt als influencer echt alles te kunnen maken. In een story op Instagram is te zien hoe ze zich vergaloppeert tegen een chefkok met een Aziatisch uiterlijk. Terwijl hij Nicolette en haar tafelgenoten een gerecht komt brengen en daar uitleg bij wil geven, begint de presentatrice Chinees tegen hem te praten. Heel flauw en ongepast, maar bovendien niet woke. En daar zijn ze in Nicolette’s grachtengordel natuurlijk totaal niet van gediend.

De chefkok, die ongetwijfeld ongevraagd wordt gefilmd (influencers spannen alles wat los en vast zit voor hun Insta-karretje), komt aan tafel en zegt: “Dit is een risotto met zeebaars.”

“Lekker hoor“, merkt Nicolette op. Daarna doet ze een poging om in het Chinees ‘ik hou van jou’ te zeggen: “Wǒ ài nǐ.”

Aangezien Nicolette’s uitspraak belabberd is en het niet eens duidelijk is of de chefkok wel Chinees is, slaat hij er niet op aan. Dan fel: “Hoor je niet wat ik tegen je zeg?! Je spreekt toch Chinees?! Of spreek ik geen Chinees?”

Haar vriend Bas Smit vindt het allemaal wel geinig. “Wat zijn we geluksvogels met chef Jay thuis en onze Nic verklaart hem na twee wijntjes de liefde in het Chinees.”

Een paar jaar geleden raakte Nicolette in opspraak na het plaatsen van een foto waarop twee voetballers cocaïne snuiven. “Colombiaans muurtje“, twitterde ze tot ongenoegen van velen.

Na alle ophef legde Nicolette haar functie als goodwillambassadeur voor Unicef neer.

https://twitter.com/RowanGeleijnse/status/1291515059093544960
pi_194440817
quote:
Update 10.08 uur – Naar aanleiding van dit nieuwsartikel heeft gebruiker ‘Haario’ zojuist een Wikipedia-pagina aangemaakt voor Rob Goossens. “Rob Goossens is een Nederlands journalist. Hij is verbonden aan De Telegraaf als mediaverslaggever en is regelmatig te zien als deskundige in RTL Boulevard“, is daarop te lezen.
CourantGod.
pi_194440838
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2020 10:27 schreef Eightyone het volgende:
https://www.mediacourant.(...)h-tegen-chinese-kok/

Een wat lullig overkomend, doch goed bedoeld grapje, of typisch venijn van mensen die zich boven anderen vinden staan?

Zie het filmpje in die Twitter-link onderaan.
[..]

Ohhh dat filmpje is echt erg!!!
pi_194441281
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 augustus 2020 10:38 schreef Zipportal het volgende:

[..]

CourantGod.
:D Ik las het net.

volledige tekst:

quote:
Rob Goossens is de enige ster van RTL Boulevard zonder een eigen Wikipedia-pagina. Het lijkt er dan ook op dat hij nog steeds niet écht is doorgebroken. Dat blijkt uit de zoekfunctie van de vrije encyclopedie. Er bestaat wel een Rob Goossens-pagina op Wikipedia, maar die gaat over een Belgische dichter, schrijver en kunstenaar en dus niet over de tv-deskundige die zelf tv-ster wil worden. En dat terwijl de door hem verdrongen tv-experts Ron Vergouwen en Aran Bade er wél een hebben.
Het is een pijnlijke toestand voor Rob. Hij is tegenwoordig de enige showbizzkenner van RTL Boulevard en daardoor feitelijk de nieuwe Albert Verlinde, maar een eigen Wiki zit er dus nog steeds niet in.

Vrijwel alle Boulevard-gezichten hebben een eigen Wiki, van Arno Kantelberg tot Fatima Moreira de Melo en van Viviënne van den Assem tot Veronica van Hoogdalem. Zelfs mindere goden als Jamie Trentité hebben een eigen pagina.

Maar Rob dus niet. Slechts twee andere deskundigen die af en toe te zien zijn in Boulevard hebben geen eigen Wiki, namelijk advocates Mariëlle van Essen en Clarice Stenger.

Door het gebrek aan een eigen Wikipedia-pagina ontbreekt er in het online domein essentiële informatie over deze Boulevard-ster. De mensen moeten zich tevreden stellen met zijn Instagram-pagina en die van zijn cavia's.

Update 10.08 uur - Naar aanleiding van dit nieuwsartikel heeft gebruiker 'Haario' zojuist een Wikipedia-pagina aangemaakt voor Rob Goossens. "Rob Goossens is een Nederlands journalist. Hij is verbonden aan De Telegraaf als mediaverslaggever en is regelmatig te zien als deskundige in RTL Boulevard", is daarop te lezen.


[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 07-08-2020 11:16:33 ]
pi_194442446
quote:
Gevaarlijke wegsituatie Landsmeer: Dave Roelvink op e-step

De inwoners van Landsmeer doen er goed aan om vandaag extra waakzaamheid te betrachten bij verplaatsingen op de openbare weg. Dave Roelvink is namelijk gesignaleerd op zijn nieuwe elektrische step. “Goedemorgen toppers, ik word echt een GroenLinks-gozer ouwe. Helemaal milieubewust, ouwe. Een elektrische step, ouwe. Een hele hippe gozer, ouwe. Een hele hippe gozer geworden“, zegt hij in een story op Instagram, waarin hij zijn nieuwe e-step laat zien.

Dave en vervoersmiddelen zijn een levensgevaarlijke combinatie, maar toch durft hij het aan om weer eens rare capriolen uit te halen. De e-step waarmee hij zich verplaatst is namelijk helemaal niet toegestaan op de openbare weg.

Toch probeert Dave zijn e-step uit. Op zijn socials is te zien hoe hij ermee over de Dorpsstraat in Landsmeer scheurt, waar veel onschuldige mensen lopen en fietsen, bijvoorbeeld om naar de viskraam te gaan. Zij hopen natuurlijk allen levend thuis te komen.

Laatst reed Dave vlakbij het Leidseplein in Amsterdam met een geleende Lamborghini tegen een verkeerslicht aan, waardoor de hele auto in de prak lag. Gelukkig stond die paal er, want anders had hij zomaar eens op een mensenmenigte in kunnen rijden.

Gezien de vele gevaarlijke verkeersincidenten met Dave Roelvink heerst er bij sommige partijen de angst dat hij op een dag iemand dood zal rijden. “Het is voor Dave fantastisch dat het goed is afgelopen, maar stél dat hij inderdaad iemand geraakt had en dat er iemand in het ziekenhuis gewond of dóód was geweest, dan was zijn leven nooit meer hetzelfde geweest en ook niet van het slachtoffer“, merkte Albert Verlinde bijvoorbeeld op.

Andere bekende inwoners van Landsmeer zijn Froukje de Both, Carlo Boszhard, Ron Boszhard, Wil Boszhard en Fajah Lourens.
:')
  maandag 17 augustus 2020 @ 19:18:51 #160
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_194606108
quote:
Angela de Jong waarschuwt: ‘The bitch is back!’

De kuil in de bank van Angela de Jong is nog maar net uitgedeukt of de opiniediva is alweer terug van vakantie. En niet zo’n beetje ook: ze begint in haar eerste AD-column zó te heksen dat de nekharen van Hilversum in één keer weer recht overeind staan. Het lijkt erop dat ze komend tv-seizoen meer dan ooit voor effectbejag gaat, want ze bezigt flink wat oneliners. “Pas maar op mensen, the bitch is back“, roept ze vanaf haar bezemsteel. En: “Ik waarschuw alvast: mijn handen jeuken.“

Nou, Angela is haar plekje in het medialandschap dus weer flink aan het opeisen. Dat worden weer talkshowavonden vol Angela de Jong. “Een ieder die denkt of hoopt dat ik na vier weken vakantie (…) ben teruggekomen met een milde vorm van Wilfred Geneeritus moet ik helaas teleurstellen.”

Vervolgens somt Angela ongeveer vier weken Mediacourant samen: de Hit Kwis is ruk, de VI-mannen hebben reeg ruggengraat meer en het nieuwe 5 Uur Show-duo is te elitair. Old news allemaal. Valt er nog wat te rellen?

Gelukkig wel. Angela haalt keihard uit naar haar ‘elitaire’ AD-collega’s. Ze doelt op collegacolumnisten Nynke de Jong, Özcan Akyol en Thijs Zonneveld, die haar om de haverklap uitkotsen.

Angela: “Ik heb er totaal geen behoefte aan om komend tv-seizoen angstvallig in de pas te gaan lopen bij de zelfbenoemde elite van Nederland, hoe graag sommige van mijn dierbare collegaatjes binnen en buiten deze krant dat ook zouden zien.”

Ze laat zich de mond dus niet snoeren door de Nynke’s en Özcans van deze wereld. Als ze het maar weten! “Ik blijf schrijven en benoemen wat ik vind.”

“Van een programma, van zenderbazen die denken dat de kijker seniel is, aanstellerige BN’ers mét bikini of zónder slipje en van racismeschreeuwers die tegengas verdienen.”

De eerste Angela de Jong-column sinds de zomervakantie kunt u hier lezen. Het tv-seizoen is hierbij officieel geopend!
:D
pi_194662158
quote:
Arjen Lubach kickt overduidelijk op aandacht nu hij roept dat Zondag met Lubach gaat stoppen, terwijl er nog helemaal geen einddatum in zicht is. Dat briest Angela de Jong, die middagen lang naast de telefoon zit in de hoop op een belletje van Jinek of Op1, in het AD. Angela schrok aanvankelijk best wel van het nieuws dat Zondag met Lubach gaat stoppen, omdat ze het inhoudelijk een erg sterk programma vindt. “Maar toen kwam de aap uit de mouw: er is nog geen einddatum.”
Sowieso maakt Arjen Lubach het komende seizoen af. “Er komt minstens nog één seizoen. Minstens.”

Het kan dus zomaar zijn dat Zondag met Lubach nog een jaar doorgaat. Waarom dan zo’n ophef, vraagt Angela zich af. “Mijn hemel, je gaat me toch niet vertellen dat de grote Lubach nu ook van dit soort goedkope mediatrucjes nodig heeft en kickt op de aandacht?”

Ze vindt het heel erg tegenvallen van Arjen. “Kom op Arjen. Jij kunt beter. Ik schaar jou in het rijtje Matthijs van Nieuwkerk, niet in dat van Diederik Ebbinge en co.”

Oei, die is niet zo blij met de Angela de Jong-gong.
  maandag 24 augustus 2020 @ 18:28:01 #162
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194706866
Sander wrijft nog eens lekker in de vlek. :|W

https://www.mediacourant.(...)gt-op-tijs-vd-brink/

quote:
Sander Schimmelpenninck vertrekt met bonje bij Op1. Hij haalt keihard uit naar een van de andere presentatoren van het programma: Tijs van den Brink. Dat is te volgen op Twitter. De laatste maanden heeft Sander zich ontwikkeld tot veruit de onsympathiekste mediapersoonlijkheid van het land: hij maakt echt ruzie met alles en iedereen. Ditmaal wordt collega Tijs van den Brink dus getroffen door zijn onophoudelijke boosheid. De EO-presentator heeft volgens Sander lange tenen.

Sander maakte vandaag zijn vertrek als Op1-host bekend, omdat hij daardoor een hoge boom is geworden en veel kritiek te verwerken krijgt. Hij laat zich in zijn podcast laatdunkend uit over Op1 en het presenteren van een talkshow in het algemeen.

“Het heeft nooit 100 procent als mijn rol gevoeld. Mijn rol als presentator was soms vrij beperkt“, zegt hij in zijn podcast. “Het is een beetje ja-knikken, empathisch meedoen en autocue lezen.”

Tijs moet behoorlijk lachen om die uitspraken. “Haha, voor wie denkt dat een talkshow presenteren een vak is. Dit zegt Sander Schimmelpenninck erover“, twittert de EO-ster.

Lange tenen

Er is niet veel nodig om Sander over de zeik te krijgen: hij zit gelijk bovenop de kast. “Ik zeg in de podcast juist dat het wél een vak is, waar mijn ambities alleen niet liggen“, roept hij boos.

En dan: “Ik kies voor de journalistiek, je weet wel, dat vak waarin je het volledige verhaal tot je neemt, in plaats van over je lange tenen te struikelen bij vakkundig uit de context geknipte quote’jes.”

Ontslag?

Het is duidelijk: dit soort oncollegiale types zijn ze bij Op1 liever kwijt dan rijk. Op social media wordt er gespeculeerd of Sander niet gewoon de laan uit is gestuurd. “Ik denk dat NanoJort niet stopt, maar gestopt is. Een beetje zoals Epstein gezelfmoord is zeg maar“, zegt GeenStijl-ster Bart Nijman.

Mediakenner Marianne Zwagerman vindt het grappig dat Sander beweert te stoppen omdat hij het zo zwaar vindt. “Fysiek heel zwaar! 1 avondje per week. Millennials will be millennials.”

En Story-baas Guido den Aantrekker: “Verwend watje.”

Bert Huisjes

Columnist Jan Dijkgraaf concludeert: “Dat heeft Bert Huisjes chic geregeld.”

Jan wijst op de baas van omroep WNL. Zelf ontkent Bert dat hij Sander de laan uit heeft gestuurd, maar wel zegt hij in De Telegraaf dat Sander niet goed paste bij Op1. “Dat het niet helemaal een match was, dat zagen we allemaal.”

Zien we Sander nog een keer terug? “Hij zal zeker als gast aanschuiven om zijn mening te geven. Dat is natuurlijk toch een heel andere rol dan die van presentator, waar hij heel goed in is.”
pi_194776584
quote:
Leonie ter Braak ergert zich dood aan ouders die hun kinderen ophalen bij school als het buiten pijpenstelen regent. Je moet ze gewoon zeiknat laten worden. Dat zegt het SBS 6-gezicht op Twitter. Het zal je moeder maar wezen: de hele dag thuis zitten omdat je overstap naar Talpa is mislukt en dan nog te beroerd om even langs te rijden als het pijpenstelen regent. Leonie is meedogenloos. “Ik fietste zojuist langs een middelbare school waar een lange file stond met auto’s“, begint ze haar verhaal.

Wie zaten er in de auto’s? “Daarin zaten ouders te wachten op hun pubers. Stel je voor dat je in de regen zou moeten fietsen naar school. Onbegrijpelijk.”

Leonie heeft het over ‘curlingouders’. “Schiet mij maar lek“, briest ze.

Collega Roos Moggré begrijpt haar probleem niet. “En wat begrijp je dan niet?”

Leonie blijft bij haar standpunt: “Onbegrijpelijk vind ik het. Wat is er mis met een regenpak en een natte kop.”

Mevrouw Helen vindt Leonie harteloos. “Mijn kinderen moeten elke dag 45 minuten fietsen naar school. Langs een fietspad met hoge bomen. Dat fietspad ligt na een dag als vandaag vol met takken dus als het stormt dan breng ik ze naar school. Dan maar een curling ouder.”

En Debby: “Jep zelfde hier. Dat maakt ons geen curling ouder hoor. Wind rukte mijn auto al bijna van de dijk. Laat staan zo’n knul met z’n zware tas.”

Leonie heeft sowieso een mening over alles en iedereen. Ze spreekt ook mensen in het openbaar aan als die niet genoeg afstand houden tot elkaar.

Wat is haar probleem eigenlijk? “Ik moet ongesteld worden.”

Ah.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zondag 30 augustus 2020 @ 12:53:44 #164
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_194792127
Had nog nooit gehoord van curlingouders, :{. Het bekt ook totaal niet lekker. Wat is er mis met helikoptermoeders, :+?
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_194792397
quote:
Rapper Akwasi, die in mei zorgde voor de grootste mediarel van het jaar tot nu toe, is boos op de website Sfeerplinten.nl omdat daar ‘koloniale plinten’ worden verkocht. Dat laat hij weten op Instagram. Kennelijk is Akwasi aan het zoeken naar plinten voor zijn nieuwe woning in Weesp en stuitte hij daarbij op de racistische plintensite. “De Koloniale plint heeft een mooie afronding aan de bovenzijde. Deze plint is niet te modern en niet te klassiek: een mooi tussenmodel“, staat er in de omschrijving.

Akwasi is verbijsterd over dit product uit het plintenassortiment. “Wat maakt een simpele plint koloniaal? I need answers. 🤨🤷🏾♂”

De rapper heeft nooit geweten dat plintenboeren in Nederland op deze manier te werk gaan. “Het is blijkbaar écht een ding. Lol. Dit is nieuw voor mij“, zegt hij.

Hij vraagt zich af wie in vredesnaam een koloniale plint zou willen kopen. “Voor als je thuis overheerst wilt worden“, briest hij. “Haal nu jouw inferieuriteit naar boven. In je eigen huis. Deze plinten nemen je grond over.”

Van de koloniale plint is overigens ook een geluidsreducerende variant beschikbaar. Misschien is dat wat voor Akwasi.
:D
pi_194793195
quote:
17s.gif Op zondag 30 augustus 2020 12:53 schreef ChipsZak. het volgende:
Had nog nooit gehoord van curlingouders, :{. Het bekt ook totaal niet lekker. Wat is er mis met helikoptermoeders, :+?
Omdat je vaders uitsluit. :P
pi_194793209
Iedere dag minimaal een artikel over Sander Schimmelpenninck _O- _O_ :D
Die pedante lul
SOONY
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zondag 30 augustus 2020 @ 13:47:28 #168
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_194793252
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2020 13:44 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Omdat je vaders uitsluit. :P
True. Helikoptervader? :+

Curlingouders klinkt toch nergens naar, _O-.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  zondag 30 augustus 2020 @ 16:27:24 #169
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194796486
Sneu.

https://www.mediacourant.(...)-zeggen-tegen-homos/

quote:
Ali B blijft homoseksuele mannen gewoon flikker noemen. Hij vindt dat een vorm van respect. Dat laat het RTL 4-jurylid weten in gesprek met tijdschrift &C. Ali vertelt dat hij al ‘van kinds af aan’ scheldt met flikker. Als interviewster Chantal Janzen vraagt of hij nu nóg flikker zou zeggen, beaamt hij dat: “Zeker wel. Als ik een homo geen flikker meer mag noemen, is het alsof ik iemand met het syndroom van Down geen mongool meer mag noemen. Dat vind ik ook discriminatie.”

Iemand met Down geen mongool mogen noemen is volgens Ali discriminatie? En dat is het gezicht van een online leerplatform. Zelf vindt hij het logisch. “Dan ­behandel je mensen alsof ze kwetsbaarder of zwakker zijn“, redeneert Ali.

Om die reden blijft Ali homoseksuelen ook gewoon uitschelden voor flikker. “Ik geef iedereen dezelfde behandeling: hetero’s, homo’s en gehandicapten. Dat vind ik een vorm van respect.”

Aan de andere kant vindt Ali het wel vervelend als Marokkanen negatief benaderd worden. Hij vindt het niet kies als zij worden aangesproken op hun oververtegenwoordiging in de criminaliteitscijfers. “Kus mijn Reet met Marokkaanse roots 😙🍑”, liet hij vorige week weten.

Paul

Ali is momenteel te zien in de RTL 4-show Holland’s Got Talent. Hij zit in de jury naast ‘flikker’ Paul de Leeuw. Paul kreeg het in 2018 aan de stok met Youp van ’t Hek vanwege het constructief bezigen van termen als ‘flikker’ en ‘pisnicht’.

Paul toen: “Als je in het huidige klimaat woorden als pisnicht, flikker en poot gebruikt, kan dat als kwetsend worden ervaren. Zeker in deze tijd, waarin je als homo toch angstiger bent en je vaker in het openbaar wordt uitgescholden of aangevallen. Ik begrijp niet waarom je dat doet.”

Peter

Ook Peter van der Vorst, nu baas van RTL, was over de zeik: “Ah gossie, Youp van ’t Hek blijkt niet tegen kritiek te kunnen en wil graag homo’s ‘pisnicht’, ‘poot’ of ‘flikker’ kunnen blijven noemen, ‘want zo geleerd van m’n vader’.”

Peter haalde toen ook keihard uit naar Boef, die bij Ali onder contract staat. “Goed hè dat Youp van ’t Hek het allemaal maar durft te zeggen hoor… Rapper Boef is er niets bij. Beiden net zo dom. Pijnlijk en respectloos.”

Neger

Hij vindt het niet kunnen als buitenstaanders homo’s flikker noemen. “Vergelijk het bijvoorbeeld eens met het gebruik van het woord neger. Door sommige mensen met een donkere huidskleur ook nog trots gebruikt, maar da’s wat anders dan wanneer blanke mensen hen ermee aanduiden.”

“Een scheldwoord is een scheldwoord. Sommige dingen zijn niet ‘normaal’. Ik wil niet dat mijn zoon leert dat je deze scheldwoorden kunt gebruiken om homo’s aan te duiden.”
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie maandag 31 augustus 2020 @ 06:49:25 #170
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_194805149
Wat een hypocriete loser, :').
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_194805366
quote:
*duimt dat dit een slap aftreksel van De Speld is*

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-08-2020 07:52:48 ]
  maandag 31 augustus 2020 @ 10:48:19 #172
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194806848
Geen idee of je Blendle hebt, maar zo ja, dan kan je het hele stuk hier lezen.
  donderdag 3 september 2020 @ 13:27:18 #173
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_194863850
Froukje De Both plast zodra ze wakker wordt. Het lijkt wel een echt mens. :o

https://www.mediacourant.(...)als-ze-wakker-wordt/

quote:
Froukje de Both gaat ’s ochtends als ze wakker wordt altijd eerst even naar de wc om te plassen. Daarna sjokt ze wat door huis en uiteindelijk zet ze een kop koffie. Dat heeft het Eigen Huis & Tuin-gezicht gezegd tijdens een kritisch vragenvuur in Koffietijd. Froukje vindt de ochtend best een fijn dagdeel, maar ze moet wel altijd even wakker worden. Ze heeft daar een routine voor: de belangrijkste onderdelen zijn haar ochtendplasje en haar caffeïneshot. “Ik heb zeker koffie nodig om wakker te worden.”

Koffie heeft ’s ochtends prioriteit voor Froukje. “Dat is het eerste wat ik doe. Ik kom naar beneden, ik ga eerst plassen, zoals veel mensen dat doen, want dat moet gebeuren en dan sjok ik een beetje door het huis en dan koffie.”

Hoeveel koppen koffie drinkt ze dan ’s ochtends? “Max twee, want anders sta ik te stuiteren.”

Froukje drinkt haar koffie niet zwart. Ze drinkt het met melk, maar niet opgeklopt zoals in een cappuccino. “Een cappuccino? Nee, ik doe eigenlijk van die hele vieze gewone koffiemelk erin.”

Met die ochtendroutine is het allemaal best te doen voor Froukje. “Ik ben eerlijk gezegd best wel een ochtendmens. Ik hou van de ochtend, ik vind het gezellig. Ik moet dus wel even opstarten, maar ik hou van de ochtend met het lekkere frisse weer en in de auto zitten.”

Sinds deze week is Froukje elke namiddag om 17.00 uur te zien in Eigen Huis & Tuin. Er keken gisteren 150.000 mensen naar.
  Tettenkoning donderdag 3 september 2020 @ 13:30:39 #174
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_194863900
Dus geen Patricia Paay taferelen. Dat valt dan weer een beetje tegen :')
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_194864682
"kritisch vragenuurtje" :D
pi_194879070
Moet zeggen dat ik eerst wel kon glimlachen om mediacourant, maar dat als je het wat langer volgt er toch wel heel veel matige stukjes tussen zitten.
pi_194901436
quote:
Rogier Smit (45), die met zijn man Frank Jansen (74) een excentriek televisieduo vormt op RTL 4, zag er vrijdagochtend echt vreselijk uit in Koffietijd. Hij droeg een zonnebril met pantermotief en een soort goochelaarshoed. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Het is niet bekend in welke kringloopwinkel Rogier ditmaal heeft lopen huishouden, maar dit sloeg echt alles. Hij droeg ook nog eens een soort ochtendjas over zijn blauwe overhemd heen. Het was echt géén porem.

Ze schrokken er bij Koffietijd ook van. Ze vroegen direct aan Rogier of er wat aan de hand is. “Mijn ochtend was niet zo heel erg fraai. Daarom ook mijn hoed in verband met mijn haar en mijn bril in verband met mijn ogen“, legde hij uit.

Wat was er dan? “Mijn allerliefste moeder was vannacht in het ziekenhuis en daar was ik bij, omdat mijn moeder haar arm heeft gebroken. Die is helemaal in het gips gezet en heeft ook nog een gekneusde rib. Mijn ogen zijn niet helemaal helder en mijn hoed is in verband met mijn haar.”

Naast dikke wallen en een bad hair day had Rogier ook een slecht humeur meegenomen naar de studio. Hij begon bij Koffietijd volop te klagen over de koektrommel, tijdschriften en bos bloemen op tafel. “Vreselijk“, vond hij het allemaal.

De wanorde in de Koffietijd-studio staat hem niet aan. “Ik ben een perfectionist“, legde hij uit.

Een perfectionist? Zijn garderobekast ligt nog steeds dubbel
Dat ene pareltje zit er elke keer weer tussen @roninho
pi_194929559
quote:
Normen-en-waarden-expert Arie Boomsma en Glennis ‘ik ben gehackt’ Grace steken Akwasi een hart onder de riem
:')

https://www.mediacourant.(...)race-steunen-akwasi/
  Tettenkoning maandag 7 september 2020 @ 08:42:08 #179
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_194929585
Deugchristen bij uitstek, Arie Boomsma. Dekt de lading beter.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_194930204
quote:
Tv-tuinman Rob Verlinden heeft ineens dreadlocks. Hij maakt zich daarmee schuldig aan culturele toe-eigening, ook wel bekend als cultural appropriation. Dat blijkt uit posts op Instagram. Critici vinden het walgelijk als witte mensen dreadlocks dragen. Mensen van kleur worden soms gediscrimineerd om hun culturele haardrachten, terwijl witte mensen er leuke sier mee maken en nergens last van hebben. Nu gedraagt Rob, jarenlang de troeteltuinman van Nederland, zich ook al ongepast.
Rob is een soort hippie geworden met vale tanktops, kleurrijke bandages, dreadlocks en een ongewassen uiterlijk. “Ga weg! Is dit echt???“, twittert men verbaasd bij de nieuwste Insta-foto’s van Rob.

Ene Maaike is wat milder en zegt: “Fan hiervan, vooral omdat het hoofd niet klopt met de outfit.”

Anderen vragen zich af of Rob vergeten is te snoeien. “Heggenschaar nodig?“, laat ene Diederik weten.

Gisteren heeft Rob op zijn Instagram-pagina overigens een nog veel schokkender filmpje geplaatst, waarop te zien is hoe hij in een strakke onderbroek op de hometrainer zit. Terwijl hij zich in het zweet werkt, zie je Robs rupsje heen en weer bewegen
:') https://www.instagram.com(...)ed_video_watch_again
  Tettenkoning maandag 7 september 2020 @ 10:48:04 #181
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_194931053
In de geschiedenis droegen de Egyptische farao's pruiken met dreadlocks en ook de Kelten hadden een traditie met dreads. Dus hoezo culturele toe-eigening?
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_194977101
https://www.mediacourant.(...)ick-romijn-wel-niet/

Rick Romijn die mediacourant ff belt :') Lekker daarna alles opgelepeld over hem hahahaha. Zoete wraak van MC.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  dinsdag 15 september 2020 @ 10:43:05 #183
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_195068095
https://www.mediacourant.(...)ver-schouder-draagt/

De diepere vragen des levens:

quote:
Wendy van Dijk krijgt vaak een hoop derrie over zich heen, terwijl het toch iemand is met veel talenten. Als het gaat om mode, weet de presentatrice bijvoorbeeld goed hoe het moet. Dat zegt couturier Paul Schulten in zijn rubriek in de Story. Paul, die eerder kritisch was over de teennagels van Caroline Tensen en het ontbreken van make-up op de benen van Leontine Borsato, deelt Wendy een flink compliment uit. Ze begrijpt volgens hem als geen ander hoe je een grote tas draagt.

Paul becommentarieert een foto waarop Wendy poseert in een simpel, zomers jurkje met een vrij grote tas. De manier waarop ze die draagt, is volgens Paul helemaal top: niet in haar hand, maar over haar schouder.

De mode-ontwerper: “Ik zeg het ook altijd tegen mijn klanten; bij een simpele dag-outfit mag je gerust een opvallende, grote tas kiezen. En dat heeft Wendy hier ook gedaan. Ze draagt hem bovendien op de juiste manier: over een schouder. Hij bungelt gelukkig niet aan haar hand.”

Wendy weet volgens Paul echt hoe het hoort. Waar Caroline Tensen nog zo slordig was met haar teennagels, is Wendy dat bijvoorbeeld helemaal niet. “Bij open schoentjes moet je natuurlijk zeer goed verzorgde voeten hebben. Dat is helemaal in orde bij haar.”

“Ze heeft ook prima begrepen dat de kleur van de nagellak die op de nagels van je tenen zit, dezelfde moet zijn als die op de nagels van je vingers.”
  Moderator / Miss SHO dinsdag 15 september 2020 @ 17:51:36 #184
22592 crew  Ole
pi_195075018
:')
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Tettenkoning dinsdag 15 september 2020 @ 18:11:14 #185
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_195075364
Die Wendy toch, doet ze toch nog wat goed.
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_195107296
quote:
Megalange tenen Jeroen van der Boom: boos op VI

Jeroen van der Boom is zonder enige twijfel een van de meest opgeblazen BN’ers van Hilversum: enorm vol van zichzelf en schiet bij een zuchtje kritiek direct in een verongelijkte pavlovreactie. Hij zou vandaag komen optreden in de radiovariant van Veronica Inside, maar dat heeft hij afgezegd. De reden? Johan Derksen heeft in de televisievariant een kritische noot geplaatst bij het Telegeraaf-interview waarin Jeroen zichzelf enórm op de borst aan het kloppen was over zijn succes.
Jeroen ‘wie heeft nou een hekel aan mij?’ van der Boom is compleet over de zeik. “Hij is boos om de uitzending van VI op tv“, aldus sidekick Niels van Baarlen. Zijn host Wilfred Genee: “Zo erg was het toch niet?”

Het gaat om de volgende uitspraak van Johan Derksen: “Jeroen van der Boom stond vanmorgen in De Telegraaf en als ik hem nou hoor zingen denk ik: een paar zanglesjes zou geen kwaad kunnen. Het is een mix van Frank Sinatra en Tom Jones hè als je hem hoort praten? Verschrikkelijk. Hij mag met De Toppers meedoen omdat die ene zo vervelend is.”

Wilfred begrijpt niet dat Jeroen daar zo van over de zeik is: “Dat valt toch wel mee? Dat is toch niet zo erg?”

Niels: “Heeft ‘ie hierom afgezegd?”

Sidekick Rick Romijn: “Ik vind het echt vervelend.”

Wilfred: “Wij vinden het ook niet leuk, maar dit valt toch mee? Hij was in dat interview heel erg enthousiast over zichzelf. Dan mag je dit toch wel zeggen? Ik vind hem prima, niks mis mee. Daarom begreep ik ook niet waarom hij hier niet komt. Radio en tv staan toch los van elkaar?”

Niels: “Ik snap niet zo goed dat hij zich zó laat kennen.”

Wilfred: “Ik app ook weleens met hem. Dit valt toch wel mee. Als ik het ook zo terugluister denk ik: nou, Johan, vindt het interview een beetje over de top. En hij was inderdaad een beetje vol van zichzelf in dat interview.”

“Kom op zeg hé! Laten we ons niet drukmaken.”

Een saillant detail is dat Wilfred zelf dit jaar ook enorm lange tenen bleek te hebben. Zo is hij nog steeds boos op Fidan Ekiz, omdat zij hem eerder dit jaar afviel in de talkshow Op1.
pi_195127193
https://www.mediacourant.(...)eleid-corona-absurd/

Dat gaf de misdaadjournalist gisteren aan in RTL Boulevard, waar hij de laatste tijd steeds in zijn onderhemd naartoe gaat.

pi_195174357
quote:
Zo ziet Luuk Ikink eruit zonder bril

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink is een van de bekendste brillendragers van ons land. Waar veel bekende Nederlanders ervoor kiezen om hun ogen te laseren of contactlenzen te dragen, is Luuk heel gewoon gebleven: hij houdt vast aan zijn traditionele brilmontuur. Hij kocht in juni een nieuw model en daar is hij sindsdien bijna elke avond mee op televisie. Maar hoe ziet hij er eigenlijk uit als hij géén bril op zijn neus heeft? De presentator laat het vandaag zien in een story op Instagram (zie foto).
Luuk ziet er direct heel anders uit, hoewel je hem nog wel goed kunt herkennen. Dat komt ook omdat hij momenteel een montuur heeft die niet zo ‘in your face’ is. Hij draagt een minimalistisch design van Mykita Lessrim, zónder randen om het glas.

Al jaren krijgt Luuk veel kritiek op de brilmonturen die hij draagt, maar hij trekt zich daar niet zo veel van aan. Luuk is een van de weinige BN’ers zonder lange tenen: hij kan wel lachen om al die kritiek.

Luuk enige tijd geleden: “Ik vind het wel geinig om te lezen, maar het gaat het ene oor in en het andere oor uit. Ik sta stevig in mijn schoenen.”

Momenteel beleeft Luuk een mooi weekend, omdat hij een zwarte hond heeft geadopteerd. “Uitstekende eerste nacht met de hond gehad! Half twaalf in z’n bench gelegd, iets voor zes uur werd meneer weer wakker om even buiten te gaan plassen. So far so good“, zegt hij.
pi_195174469
quote:
Arie boos over windmolens: 'Not in my backyard!'

Als het iets te dichtbij komt is Arie Boomsma ineens niet meer zo groen en progressief. Hij is woest over de plannen voor het plaatsen van windmolens in de natuur rondom Abcoude, waar hij een miljoenenboerderij bewoont.
Dat laat hij weten op Instagram. Er worden steeds meer afzichtelijke windmolens geplaatst in ons land – met name Flevoland en West-Friesland staan ermee volgeplempt – maar nu krijgen ook de BN’ers in het kleine miljonairsdorp Abcoude ermee te maken.
Abcoude is een dorp onder de rook van Amsterdam, waar BN’ers miljoenenvilla’s bewonen: die van Arie was 2,2 miljoen euro, Peter van der Vorst heeft er zelfs een van 2,4 miljoen euro en Najib Amhali heeft een stulpje van 1,4 miljoen euro. En nu dreigen zij lastiggevallen te worden door groene plannen.

Arie is echt behoorlijk over de zeik. Hij vraagt zijn volgers om een petitie te tekenen. Het is volgens hem ‘echt wel heel moeilijk uit te leggen’ dat de 240 meter hoge windmolens worden geplaatst in een dorp waar de dorpskerk 54 meter hoog is.

De presentator vindt dit niets. “We zijn er in februari komen wonen. Hartelijke buren, een mix van boeren, nieuwkomers en bewoners die er al hun hele leven wonen“, zegt hij. “Vrienden verbaast het landelijke groen, zo dichtbij de stad. Alsof je een oase binnen fietst.”

En nu dreigt Arie’s woongenot te worden bedorven door de windturbines. Not in my backyard, zegt Arie. “In afgelopen maanden trekken de buren samen op tegen plannen van de gemeente om windturbines in dit natuurgebied te zetten. Die hele grote, tot wel 240 meter hoog.”

De overheid moet inzien dat je ‘een natuurgebied niet moet opofferen om milieudoelstellingen te halen’. “En ze nooit in een woonomgeving moet zetten.”

Arie hoopt dat zijn volgers voor hem in de pen klimmen. “Dank, toch ook een beetje namens de buren en andere bewoners van Abcoude, Driemond en Baambrugge.”


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-09-2020 09:16:49 ]
  Tettenkoning maandag 21 september 2020 @ 09:35:47 #191
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_195174729
Zo kennen we onze humorloze gereformeerde inktlap weer :')
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
  maandag 21 september 2020 @ 21:50:33 #192
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_195188799
Al gezien dat FOK! zelf genoemd is? :D
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  Moderator / Miss SHO maandag 21 september 2020 @ 21:52:00 #193
22592 crew  Ole
pi_195188833
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:50 schreef ArnieAlberts het volgende:
Al gezien dat FOK! zelf genoemd is? :D
Waar?
Laatst ook genoemd door Prem trouwens. Over term "Bruin Kabinet"
Had hij van Fok! zei hij!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 21 september 2020 @ 21:57:09 #194
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_195188929
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:52 schreef Ole het volgende:

[..]

Waar?
Laatst ook genoemd door Prem trouwens. Over term "Bruin Kabinet"
Had hij van Fok! zei hij!
Deze gaat wel wat verder. Hier worden echt posts uit een topic gequote:
quote:
Carlo Boszhard pakt draad op na #MeToo-geroep

Carlo Boszhard trekt zich weinig aan van de #MeToo-beschuldiging van youtuber Bram de Wijs. Hij pakt de draad vrolijk op en richt zich met goede moed op zijn televisiewerk. Dat is te volgen op Instagram. Bram was een jaar geleden bij het Televizier-gala en claimt dat Carlo toen ‘heel goor’ zijn billen betastte. De dag na het gala riep hij dat al op YouTube en Twitter, maar omdat bijna niemand hem kent, haalde het de media niet. Deze week begon hij er wéér over op YouTube en werd het wél opgepikt.

De reacties waren gemengd. Het lijkt er een beetje op dat het #MeToo-geroep van Bram als een boemerang in zijn gezicht is teruggekomen, want veel mensen verwijten hem aandachttrekkerij, vooral omdat hij al zijn beschuldigende tweets en commentaren ineens heeft verwijderd.

Naast berichtgeving op deze site, bij Veronica Magazine en bij Story, werd er over deze vermeende #MeToo-kwestie ook uitgebreid gediscussieerd op het beroemde FOK-forum. ‘Iemand glijdt met zijn hand over iemands bil’, luidt het topic aldaar.

Ene Bas vindt de commotie zwaar overdreven. “We moeten denk ik niet te hard uit de bocht vliegen. Als ik iedereen moet aanklagen die ooit aan mijn bil gezeten heeft, dan heb ik daar tot aan mijn pensioen een dagtaak aan.”

Nine stelt dat Bram bij de ‘sneeuwvlokjesgeneratie’ hoort en Michael zegt: “Waarom zou je dit ruim een jaar na dato weer op je social media gooien? Klinkt alsof hij aandacht nodig had. Je moet toch wat doen om als youtuber aan views te komen in deze moeilijke tijden. Dan maar oude koeien uit de sloot halen.”


Toch zijn er ook mensen die Bram steunen. “Jezus, het niet chill vinden als iemand uit het niks je billen aanraakt is in ineens aanstelleritus? :’) Lekker weer de omgekeerde wereld en koren op de molen van mensen die hun eigen behoeften boven andermans grenzen stellen“, zegt Chia.

Carlo reageert niet

Hoe dan ook: Carlo heeft besloten om niet te reageren op de beschuldigingen en hij laat zijn volgers op Instagram zien dat hij lekker bezig is met zijn televisiewerk. Hij had deze week opnames van Married At First Sight en gisteren werkte hij aan De TV Kantine.

Carlo laat zien hoe hij samen met zijn vriend Herald Adolfs op weg is naar een opnamedag van de persiflagecomedy. “Waar gaan we naartoe?“, vraagt Carlo. Herald: “De TV Kantine.”

Carlo: “De TV Kantine? Ik heb mijn tanden alweer meegenomen! Mijn tanden zitten in deze doos.”

Al met al lijkt het erop dat Carlo zich moedig door de #MeToo-beschuldiging heen slaat.
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_195190674
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:52 schreef Ole het volgende:

[..]

Waar?
Laatst ook genoemd door Prem trouwens. Over term "Bruin Kabinet"
Had hij van Fok! zei hij!
Het is: FOK!
pi_195190921
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:50 schreef ArnieAlberts het volgende:
Al gezien dat FOK! zelf genoemd is? :D
Ja, ik had een eervolle vermelding maanden geleden :P
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  Tettenkoning donderdag 24 september 2020 @ 09:09:07 #199
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_195229118
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_195229835
quote:
Alsof we aan één Boomsma nog niet genoeg hadden, trakteerde RTL Boulevard zijn kijkers er gisteren op nóg eentje: Arie’s broer Klaas. Ze stonden samen voor de camera om een boekje te promoten. Dat was te zien in de showrubriek op RTL 4. Het aantal misofoniepatiënten is sterk toegenomen sinds Arie op de buis is: veel mensen krijgen een beetje de kriebels van zijn zalvende stemgeluid. En tijdens het item in Boulevard bleek zijn broer echt exáct hetzelfde te praten.
Het is best absurd: als je je ogen dichthoudt, heb je geen idee of Arie of Klaas aan het woord is. “We vinden het heel leuk om zoiets samen te doen en samen te creëren. Ja, we slaan elkaar de hersens nog niet in, dus het gaat goed“, zei Klaas.

En Arie: “We werken natuurlijk sowieso veel samen. Klaas is hardloopcoach bij Vondel Gym en komen uit hetzelfde geboortejaar, dus het is altijd al een beetje dit. We werken makkelijk samen en voor mij is het heel erg fijn om te weten dat hij zó goed met woorden is en zó goed met schrijven is, dat ik weet dat als hij betrokken is bij zo’n boek, het goed komt.”

Gastheer Luuk Ikink: “Echt de stemmen van die twee… Ongelooflijk.”

Bridget Maasland: “Exact hetzelfde.”
:D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')