abonnement Unibet Coolblue
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 1 juni 2020 @ 22:18:34 #1
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193426675
quote:
Bomvolle Dam in Amsterdam voor protest tegen Amerikaans geweld


Amsterdam - Op de Dam in Amsterdam hebben zo'n 5000 betogers zich verzameld die protesteren tegen wat zij noemen het politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU. Volgens onze verslaggever is de anderhalve metermaatregel 'ondoenlijk' en wordt deze massaal geschonden.



Onze verslaggever Mike Muller is erbij. Zijn tweets vindt u in dit bericht.

De betogers dragen wel bijna allemaal mondkapjes, zoals vooraf werd gevraagd. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de betoging vreedzaam verloopt. De politie is aanwezig en spreekt mensen aan op de corona-regels.

Een woordvoerder liet maandagmiddag voor de demonstratie nog aan De Telegraaf weten dat de gemeente zo'n 250 tot 300 demonstranten verwachtte.

Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed en wat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden.

De betogers hebben borden mee met daarop teksten als ,,Black lives matter,, en ,,The future is coloured." De demonstratie is een initiatief van het collectief Kick Out Zwarte Piet in samenwerking met Black Queer & Trans Resistance NL.



Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigde zondag aan De Telegraaf dat er geen maximumaantal demonstranten is vastgelegd. Burgemeester Femke Halsema kan op grond van de Wet openbare manifestaties vooraf voorschriften of beperkingen opleggen aan de demonstratie, bijvoorbeeld om de gezondheid te beschermen, in het belang van het verkeer en om wanordelijkheden te bestrijden of te voorkomen.

Halsema heeft aan AT5 laten weten dat ze niet van plan is om de demonstratie te stoppen. ,,Demonstratievrijheid is een heel groot goed. De driehoek ziet geen grond om de demonstratie te ontbinden. Daarvoor is de demonstratie té belangrijk en bovendien zijn mensen zelf verantwoordelijk."



Geweld in het buitenland
Ook in het buitenland wordt geprotesteerd. In Berlijn kwamen volgens de politie zondag circa 1500 mensen bijeen om tegen Amerikaans politiegeweld te demonstreren. In de Duitse hoofdstad was er zaterdag al een demonstratie voor de Amerikaanse ambassade, in München een kleine betoging zondag voor het consulaat.

In Londen hebben betogers volgens de BBC de grootste betoging sinds de invoering van de lockdown vanwege het coronavirus gehouden op Trafalgar Square. Ze blokkeerden de weg naar de Amerikaanse ambassade. Er zijn enkele aanhoudingen verricht. In Toronto hebben volgens de deelnemers zeker 4000 mensen in optocht tegen het politieoptreden in het buurland betoogd. In Amsterdam wordt maandag een demonstratie gehouden.

De dood van Floyd, na een chaotische en uiterst hardhandige arrestatie door vier agenten in Minneapolis, heeft in de VS tot enorme protesten, plunderingen en brandstichtingen geleid. Er zijn sinds woensdag naar schatting wel 4000 relschoppers of betogers gearresteerd. In meer dan twintig staten is de Nationale Garde te hulp geroepen om het geweld de kop in te drukken. Vlakbij het Witte Huis in Washington is op meerdere plaatsen brand gesticht.

De broer van George Floyd is bang dat het geweld van de laatste dagen de boodschap van de protesten en de herinnering aan zijn overleden broer overschaduwt. Dat zegt Terrence Floyd in een interview met ABC News.

,,Het is goed om boos te zijn, maar gebruik die woede voor positieve dingen", aldus Floyd. ,,Want we hebben deze weg al eens bewandeld. Uit woede je eigen stad kapotmaken is niet wat mijn broer zou willen. Het is goed om gerechtigheid te eisen, maar kanaliseer je woede op een andere manier."

https://www.telegraaf.nl/(...)en-amerikaans-geweld
quote:
Politici verbijsterd over situatie Dam: 'Hoe leg je dit uit aan ondernemers'

AMSTERDAM - Op de Dam in Amsterdam hebben duizenden mensen zich verzameld om te protesteren tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten. Het plein is overvol en de anderhalve metermaatregel lijkt door bijna iedereen genegeerd te worden. Maar ingegrepen wordt er niet, zo laat burgemeester Femke Halsema weten.



Halsema laat aan AT5 weten dat ze begrijpt dat de anderhalve meter afstand niet altijd gehandhaafd wordt bij de protesten. ,,Demonstratievrijheid is een heel groot goed. De driehoek ziet geen grond om de demonstratie te ontbinden. Daarvoor is de demonstratie té belangrijk en bovendien zijn mensen zelf verantwoordelijk." Volgens haar is de sfeer op de Dam heel goed.

,,Demonstreren is een grondrecht", zo vindt ook de fractievoorzitter van de Amsterdamse VVD Marianne Poot. ,,Dus het is goed dat deze demonstratie door kan gaan. We zitten echter in een volksgezondheidscrisis met als regel dat je 1,5m afstand houdt. Als dat niet kan dan verwacht ik van de organisatie en van de burgemeester dat opgeroepen wordt om de demonstratie af te breken. Met als uiterste consequentie dat de politie ingrijpt. We vragen van horecaondernemers dat ze alles doen om de 1,5 meter te handhaven, dan mag je van organisatoren van een demonstratie hetzelfde verwachten."



'Hoe leg je dit uit?'
Ook fractievoorzitter van Forum voor Democratie Amsterdam Annabel Nanninga benadrukt dat demonstreren een grondrecht is. ,,Maar het kan niet zo zijn dat de burgemeester het Vondelpark afsluit bij drukte, boetes laat uitdelen en horeca zich in bochten moet wringen en dat een evenement als dit alle coronaregels met voeten treedt." Nanninga benadrukt net als Poot dat ze het vreemd vindt dat de regels in de horeca zo streng zijn ,,en men hier opeengepakt staat en er geen handhaving te bekennen is." De politica laat weten dat ze een spoeddebat wil.

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz zegt: ,,Ik steun de strijd voor vrijheid en gelijkwaardigheid, maar deze beelden in coronatijd vind ik echt heel ingewikkeld. Hoe leg je dit uit aan ondernemers en aan al die mensen in de zorg die zo hard hebben gewerkt voor onze gezondheid? Ik zie foto's waarop de burgemeester nota bene doodleuk tussen de mensenmassa staat. Wat is dit in hemelsnaam?"

'Corrupt'
Net als Poot en Nanninga benadrukt ook PVV-leider Geert Wilders de verschillen tussen de grote groep mensen bij de demonstratie en het beleid in de horeca. Hij noemt de gang van zaken ,,corrupt." ,,Ben je horecaondernemer dan moet je met een meetlat 1.5 meter afstand tussen de tafeltjes op de terrassen realiseren op straffe van ¤4000 boete, maar ben een je linkse demonstrant dan geldt de anderhalve meter ineens niet meer. Halsema zet links boven de wet en dat is corrupt."

Halsema laat aan AT5 weten dat ze begrijpt dat de anderhalve meter afstand niet altijd gehandhaafd wordt bij de protesten. ,,Demonstratievrijheid is een heel groot goed. De driehoek ziet geen grond om de demonstratie te ontbinden. Daarvoor is de demonstratie té belangrijk en bovendien zijn mensen zelf verantwoordelijk." Volgens haar is de sfeer op de Dam heel goed.

CDA-Kamerlid Chris van Dam laat weten dat hij hoopt dat iedereen 'zijn verstand erbij houdt'. ,,Zo veel mensen zo dicht bij elkaar: dat is op dit moment absoluut niet wat we willen. Burgemeester Halsema moet hier veiligheid vooropstellen. Zo nodig moeten de regels er op aangepast worden om het aantal demonstranten weer te maximeren."

Fractiegenoot Julius Terpstra spreekt van een ,,klap in het gezicht van de zorgverleners" die juist op adem hoopten te komen nu het coronavirus voorlopig beteugeld lijkt. En CDA'er Madeleine van Toorenburg noemt de drukte ,,compleet gestoord."

ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers noemt het ,,nooit gerechtvaardigd" om ,,met jouw gedrag tijdens die demonstratie het leven van anderen in gevaar te brengen." Hij wijst op ,,de hartekreet" van ic-artsen die vrezen dat de demonstranten de corona-epidemie weer doen opleven.

,,De een ziet het voortbestaan van zijn bedrijf bedreigd. Een ander kan haar demente moeder niet bezoeken. Onze kinderen kunnen opa en oma niet knuffelen. En soms moet je een demonstratie stoppen omdat het te druk wordt. We zouden dit allemaal samen doen", aldus VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.

D66-europarlementariër Samira Rafaela was zelf bij de demonstratie, maar hield het voor gezien. ,,Het werd echt te druk, waardoor 1,5 meter afstand houden lastig werd. Daarom ben ik weggegaan. En ik roep iedereen om 1,5 meter afstand te houden."

https://www.telegraaf.nl/(...)-uit-aan-ondernemers
op1npo twitterde op maandag 01-06-2020 om 21:30:46 En ook onderweg naar de studio: de burgemeester van #Amsterdam Femke Halsema. Vandaag kwamen duizenden mensen samen op De Dam om te demonstreren tegen #racisme. Dat leverde kritiek op, omdat het ook Corona-tijd is. Femke Halsema reageert in
#Op1 https://t.co/5KwUsBcTxR reageer retweet
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 1 juni 2020 @ 22:18:48 #2
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193426683
HALSEMA op NPO1 NU!
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  maandag 1 juni 2020 @ 22:19:08 #3
403337 Sodeknetters
Draaien in een bel
pi_193426696


[ Bericht 100% gewijzigd door Sodeknetters op 01-06-2020 22:19:37 ]
Als de wolken aan staan blijf je gaan
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 1 juni 2020 @ 22:19:44 #4
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193426713
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 22:18 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Demonstreren is expliciet uitgesloten van die maatregelen
Is dat zo? Waar kan ik dat lezen? Ik weet in ieder geval dat het tot 30 mensen toegestaan werd.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_193426715
Ze was dus verkeerd geďnformeerd 250 tot 350 demonstranten zouden er komen.
pi_193426724
IK ZOU HAAR OVER DIE TAFEL TREKKEN.

:r
Noot noot.
pi_193426725
Ohhh de organisatie heeft gewoon gelogen, dus niet haar fout.
En fout van de politie.
  Jaap van Dissel-award 2022 maandag 1 juni 2020 @ 22:20:47 #8
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_193426737
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 22:19 schreef quirina het volgende:
Ze was dus verkeerd geďnformeerd 250 tot 350 demonstranten zouden er komen.
Toen ze zag dat het foutliep had ze moeten ingrijpen
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  maandag 1 juni 2020 @ 22:20:50 #9
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_193426738
Schitterende zelfvoldane kop in de OP trouwens, knap gecaptured.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
pi_193426753
Dat soort organisaties heeft het standaard over duizenden, ik geloof er geen flikker van.
pi_193426759
Het is gewoon dus uit de hand gelopen.
  maandag 1 juni 2020 @ 22:21:30 #12
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_193426760
Uhh, de politie stond klaar. En droop al gauw af.
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  maandag 1 juni 2020 @ 22:21:33 #13
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_193426763
Waarom zitten ze bij Op1 1.5m uit elkaar?
Is Op1 geen belangrijk programma?
pi_193426773
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 22:18 schreef Sodeknetters het volgende:
Halsema gaat geen kritische vraag krijgen. Wat een deugvolk aan die tafel bij op1
Had ook niets anders van de NPO verwacht
Land of the free. Home of the brave.
  maandag 1 juni 2020 @ 22:22:05 #15
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_193426782
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 22:21 schreef the-eye het volgende:
Waarom zitten ze bij Op1 1.5m uit elkaar?
Is Op1 geen belangrijk programma?
He, wat?
"We aren't people, we are text." - Japanman Sakyusan -
  maandag 1 juni 2020 @ 22:22:07 #16
169715 Mano_
Manomanoman..
pi_193426785
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 22:19 schreef quirina het volgende:
Ze was dus verkeerd geďnformeerd 250 tot 350 demonstranten zouden er komen.
Daarom hoeft ze de 1,5m regel niet te handhaven?
  maandag 1 juni 2020 @ 22:22:26 #17
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_193426799
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2020 22:14 schreef EttovanBelgie het volgende:
en andersom hadden dezelfde mensen die nu moord en brand schreeuwen die demonstrerende boeren op handen gedragen als iconoclastische helden.
Ik schreeuw helemaal geen moord en brand, ook die 5G wappies in Den Haag mochten van mij hun gang gaan aangezien iedereen het recht heeft om te demonstreren. Echter vind ik het meten met meerdere maten enorm ergerlijk.

Wel in staat om de ene demo die ook nog heel kleinschalig was te beeindigen maar de andere massa betoging rustig door laten gaan.
pi_193426807
Kijk ze zegt al dan hadden ze geweld moeten gebruiken. En dat wilde ze niet. Want ze demonstreren juist tegen racisme en politiegeweld.
  maandag 1 juni 2020 @ 22:22:53 #19
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_193426818
Dit zijn juist de momenten waarop je Jeroen Pauw mist.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_193426821
‘Die mensen zijn zelf verantwoordelijk.’

WTF.
Noot noot.
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 1 juni 2020 @ 22:23:00 #21
408813 crew  trein2000
pi_193426824
OP1 nog verassend kritisch.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_193426836
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 22:22 schreef quirina het volgende:
Kijk ze zegt al dan hadden ze geweld moeten gebruiken. En dat wilde ze niet. Want ze demonstreren juist tegen racisme en politiegeweld.
Ja, want dan mogen regels overtreden worden natuurlijk. Er is een prima scheidslijn tussen niet optreden en gewelddadig optreden. Vanuit zowel links als rechts is er terechte forse kritiek en Halsema gaat simpelweg de consequenties hiervoor moeten dragen.
In order to understand, I destroyed myself
- Fernando Pessoa
pi_193426841
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 22:22 schreef quirina het volgende:
Kijk ze zegt al dan hadden ze geweld moeten gebruiken. En dat wilde ze niet. Want ze demonstreren juist tegen racisme en politiegeweld.
We hebben al maanden corana, nog NOOIT is geweld nodig geweest om te grote groepen weg te sturen.
  maandag 1 juni 2020 @ 22:23:25 #24
169715 Mano_
Manomanoman..
pi_193426842
quote:
1s.gif Op maandag 1 juni 2020 22:22 schreef quirina het volgende:
Kijk ze zegt al dan hadden ze geweld moeten gebruiken. En dat wilde ze niet. Want ze demonstreren juist tegen racisme en politiegeweld.
_O- Wat een waardeloos excuus :')
pi_193426850
Hoe ze het went of keert. Daar is de bak stront!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')