abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  vrijdag 22 mei 2020 @ 15:52:20 #1
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_193258166
https://www.nrc.nl/nieuws(...)nspectie-af-a4000451

Op het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam zijn vorig jaar vertrouwelijke gesprekken van de Inspectie van het Onderwijs afgeluisterd. De werkkamer van de inspectie op de omstreden school, waar inspecteurs gevoelige gesprekken voerden met elkaar, met leerlingen en met personeel, is meermaals afgetapt. Dat bevestigen vier bronnen rond de islamitische middelbare school die zelf de afluisterapparatuur hebben gezien of de heimelijke opnames uit het kantoortje hebben gehoord. NRC beschikt over een van de opnames en heeft de authenticiteit ervan vastgesteld.

Volgens de bronnen hield schooldirecteur Soner Atasoy op deze manier in de gaten waarop het inspectieonderzoek zich richtte en wat Haga-medewerkers over hem en de school zeiden. De onderwijsinspectie zegt dat zij gedurende het onderzoek vorig jaar „vermoedens” kreeg dat het kamertje werd afgeluisterd. Daarna zouden inspecteurs hun werkwijze op het Haga iets hebben aangepast.

Atasoy ontkent dat hij heimelijke opnamen heeft gemaakt van inspectiegesprekken, maar erkent die wel in bezit te hebben. „Dat kreeg ik op een usb-stick aangeleverd”, zegt hij. „Ik weet niet van wie.”

De inspectie voerde tussen maart en mei 2019 een intensief onderzoek uit naar het Haga. Aanleiding was een waarschuwing van inlichtingendienst AIVD over het radicale netwerk rondom de schoolleiding.

Inspecteurs werkten in een kantoortje dat door het Haga voor hen was vrijgemaakt. In die ruimte – door de directeur voorzien van een deurbordje met de tekst ‘verhoorkamer’ – vergaderden inspecteurs over de voortgang van het onderzoek, voerden ze gesprekken met personeel over het functioneren van de school en werd de financiële administratie doorgelicht. Verstopt op het systeemplafond van de kamer lag geregeld een opnameapparaatje.

Over iemand die in het kantoortje kritiek uitte op het functioneren van de schooldirecteur, zou Atasoy achteraf gezegd hebben dat hij een „verrader” was. De directeur zegt zich dat niet te kunnen herinneren. Volgens (ex-)Haga-medewerkers zette Atasoy het opnameapparaat ook in om te achterhalen waar het onderzoek zich op richtte. „Zo was hij de inspectie iedere keer een stap voor”, aldus een van hen. „Hij opereerde als zijn eigen inlichtingendienst.”

Lees ook:Interne opstand tegen ‘autoritaire’ directeur Haga Lyceum Amsterdam
Nadat gedurende het onderzoek aanwijzingen waren binnengekomen over afluisteren, ging de inspectie naar eigen zeggen „met enige regelmaat in andere ruimtes zitten” en voerde zij vertrouwelijke gesprekken vaker telefonisch of buiten.

Het betreffende kantoor werd niet onderzocht op afluisterapparatuur omdat daar „onvoldoende aanleiding” voor was en het tot „onnodige onrust” zou leiden. Hierdoor is het afluisteren waarschijnlijk niet meer te bewijzen. De inspectie heeft onlangs wel „concrete signalen” van afluisteren binnen de school ontvangen en beraadt zich op stappen. De signalen worden meegenomen in een lopend onderzoek naar het Haga.

Bewijs verzamelen
Hüseyin Önal, oud-islamcoördinator op het Haga, waarschuwde deze week in NRC dat Atasoy docenten beschuldigt van ‘spionage’ en alle gesprekken op de school zou opnemen. De directeur hoopt zo bewijs te verzamelen voor wanneer hij gebrouilleerd raakt met personeel en voor zijn strijd tegen de overheid, door wie hij zich consequent gediscrimineerd voelt. Het kostte hem jaren en tussenkomst van de rechter om zijn school te stichten. Vervolgens werden de AIVD en onderwijsminister Slob (ChristenUnie) teruggefloten omdat zij harde beschuldigingen tegen het Haga onvoldoende konden onderbouwen.

Team- en directievergaderingen worden op het Haga met medeweten van het personeel opgenomen, zegt Atasoy. „Als mensen ons met opnameapparatuur hebben zien lopen, dan was het om die vergaderingen op te nemen.” Ook heeft hij leerlingen en docenten gevraagd hun gesprekken met de inspectie vast te leggen en naar hem door te sturen. „Voor hun eigen veiligheid.” De kamer van de inspectie heeft hij echter niet afgetapt, bezweert Atasoy. „Ik ben rechtsstatelijk, dat doe ik gewoon niet.” De beschuldigingen komen volgens hem van rancuneuze oud-medewerkers.

Op het afluisteren van gesprekken tussen derden staat een maximumstraf van een half jaar cel. Een directeur van een particuliere onderwijsorganisatie in Amsterdam werd in 2017 veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete omdat hij een heimelijke opname bezat van een inspectieoverleg op zijn school.
  vrijdag 22 mei 2020 @ 15:54:27 #2
117098 Hathor
Effe niet
pi_193258210
Wat een lachwekkende teringbende is die school zeg. :')
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_193258254
Wat een bazen.
  vrijdag 22 mei 2020 @ 16:01:22 #4
403337 Sodeknetters
Draaien in een bel
pi_193258333
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 15:54 schreef Hathor het volgende:
Wat een lachwekkende teringbende is die school zeg. :')
Eerder om te janken. Gelijk dichtgooien dat indoctrinatiepaleis.
There are old pilots, there are bold pilots. There are very few old, bold pilots.
Steun FOK! Neem een abo.
pi_193258466
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 15:57 schreef Hamzoef het volgende:
Wat een bazen.
Als het ging om wat handige jongens die de overheid te slim af waren met bijvoorbeeld een illegaal bankje op straat of zo kon ik hier nog wel van genieten. Dit is echter een directeur die een onderzoek heeft gedwarsboomd dat werd gevoerd in het belang van de kinderen waar hij zorg voor draagt. Als dat niet een enorme rode vlag voor je is voor die school en de mensen die het beleid daar maken weet ik niet wat wel.
pi_193258540
Belachelijk dat zo'n haatbaarden school nog steeds open is
pi_193258595
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 16:11 schreef BeriBeri het volgende:
Belachelijk dat zo'n haatbaarden school nog steeds open is
Als de middelbare school in mijn dorp ook maar de helft van de stunts van deze school had gedaan, dan had ik iedere dag anderhalf uur moeten fietsen om naar de stad verderop te gaan. Deze school krijgt juist recordhoeveelheden aanmeldingen. Wat voor enorme minachting moet je als ouders voor je kinderen en de samenleving hebben als je zo'n toko niet alleen blijft steunen, maar er zelfs nieuwe kinderen naartoe brengt?
  vrijdag 22 mei 2020 @ 16:38:00 #8
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_193258936
quote:
Atasoy ontkent dat hij heimelijke opnamen heeft gemaakt van inspectiegesprekken, maar erkent die wel in bezit te hebben. „Dat kreeg ik op een usb-stick aangeleverd”, zegt hij. „Ik weet niet van wie.”
Goh, zou meneer beseffen dat je een volstrekt pleefiguur slaat, alleen al omdat mensen binnen jouw gebouw zijn afgeluisterd?
Én dat je een nogal dubieus netwerk hebt?
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
  Forum Admin vrijdag 22 mei 2020 @ 16:45:25 #9
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_193259041
Deze kneuzenkermis had de deuren allang moeten sluiten, wat tevens een goede aanleiding was geweest om religieus onderwijs helemaal te schrappen.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  vrijdag 22 mei 2020 @ 16:45:56 #10
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_193259053
_O- _O-

Gooi dicht die hut en maak plaats voor een school die er wel wat van wil maken.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_193259090
Teamvergaderingen worden daar sowieso al opgenomen, wtf? Of is dit heel normaal en ben ik het gewoon nooit tegengekomen?
  vrijdag 22 mei 2020 @ 17:08:02 #12
65846 Bocaj
#TrumpForever
pi_193259396
Het zoveelste negatieve bericht over deze school... Arie Slob zou al foei gezegd hebben!
#StoptheSteal
  vrijdag 22 mei 2020 @ 18:25:04 #13
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_193260428
Ik ben zeer benieuwd naar de redenen waarom deze tent niet al lang dicht is. Maar die zullen wel ergens in een kluis liggen op de nominatie om kwijt te worden geraakt.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  vrijdag 22 mei 2020 @ 18:28:11 #14
251549 SpaceOddity
Equality4All.
pi_193260470
Zoals de waard is...
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  dinsdag 26 mei 2020 @ 01:20:22 #15
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_193314568
> Om elkaar weg te krijgen, hadden Laamimach en Atasoy zich beiden voorgenomen de ander te schorsen. Die schorsingen hebben zij nu uitgesproken.

Wat een poppenkast _O-

=================

https://www.nrc.nl/nieuws(...)oner-atasoy-a4000777

Bestuursvoorzitter Haga Lyceum schorst directeur Soner Atasoy

Cornelius Haga Lyceum De directeur van de islamitische school is niet van plan op te stappen. Hij zette op zijn beurt in een andere vergadering de bestuursvoorzitter aan de kant.

Directeur Soner Atasoy van de omstreden islamitische middelbare school het Cornelius Haga Lyceum is per direct voor onbepaalde tijd geschorst. Dat staat in een besluit van het schoolbestuur dat NRC maandag heeft ingezien. Belangrijkste reden voor de schorsing is de „autoritaire leiderschapsstijl” van Atasoy, zegt bestuursvoorzitter Mohammed Laamimach, die tot de schorsing besloot.

Volgens Atasoy is de schorsing niet rechtsgeldig omdat Laamimach zélf al een dag eerder werd geschorst in een ander bestuursbesluit. In dat besluit, dat in handen is van NRC, staat dat Laamimach zich niet aan de statuten heeft gehouden en zijn collegabestuurder meermaals heeft gepasseerd.

De schorsingen over en weer zijn het gevolg van een conflict tussen bestuursvoorzitter Mohammed Laamimach en directeur Atasoy. NRC berichtte vorige week over een interne opstand op het Haga: niet alleen Laamimach wil Atasoy weg hebben, maar ook de ouderraad is opgestapt uit onvrede over de directeur. De medezeggenschapsraad heeft Atasoy in een - later weer ingetrokken - brandbrief opgeroepen een beperktere rol te gaan spelen. Om elkaar weg te krijgen, hadden Laamimach en Atasoy zich beiden voorgenomen de ander te schorsen. Die schorsingen hebben zij nu uitgesproken.

Lopend conflict
Wie aan het langste eind trekt, is vooralsnog onduidelijk. Het Haga kent een bestuur met twee leden: voorzitter Laamimach en secretaris-penningmeester Sadrettin Karadag. Zij controleren het werk van directeur Atasoy. Die staat tegelijkertijd met één been in het bestuur, maar mag niet meestemmen als bestuursbesluiten over hemzelf gaan, zoals nu. Voorzitter Laamimach claimt dat alleen hij bestuursvergaderingen kan agenderen en dat daarom alleen de schorsing die híj uitsprak rechtsgeldig is. Dat medebestuurder Karadag niet voor een schorsing van Atasoy heeft gestemd, zou volgens Laamimach geen verschil moeten maken omdat de stem van de voorzitter bij een gelijke stemuitslag doorslaggevend zou zijn.

Lees ook:Haga Lyceum luisterde de onderwijsinspectie af
Atasoy meent juist dat híj juridisch gezien het gelijk aan zijn kant heeft: de schorsing die hij en Karadag dit weekend uitspraken tegen Laamimach zou het gras voor de voeten van de voorzitter hebben weggemaaid. Voorzitter Laamimach zou zelf al de wacht zijn aangezegd toen hij maandag Atasoy schorste en had dat besluit volgens de directeur dus helemaal niet kunnen nemen. Laamimach en Atasoy claimen nu allebei volgens de statuten van de school in hun recht te staan. Mogelijk zal een van de schorsingen pas effect sorteren als die bekrachtigd wordt door een rechter.

AIVD
Het Haga kwam een jaar geleden in het nieuws omdat de AIVD waarschuwde dat de schoolleiding banden zou hebben met extremisten. Vervolgens publiceerde de Inspectie van het Onderwijs een uiterst kritisch rapport over de financiën van het Haga en de bestuursstijl van Atasoy. Op basis hiervan gaf onderwijsminister Arie Slob (ChristenUnie) aan Atasoy en het bestuur de opdracht op te stappen, maar die zogeheten aanwijzing hield geen stand bij de rechter.

Gedurende alle strubbelingen wist Atasoy leerlingen, ouders, bestuur en medewerkers als één blok achter zich. Het is opvallend dat - nu de storm van de strijd tegen de overheid is gaan liggen - blijkt dat in die onvoorwaardelijke steun verandering is gekomen.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 02:24:30 #16
251549 SpaceOddity
Equality4All.
pi_193314786
Wat een klucht weer.

Als het niet zo triest en beschamend voor de kinderen zou zijn, zou er nog wat te lachen vallen.

Helaas.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_193314858
Het is triest dat christelijke partijen dit soort scholen blijven steunen puur omdat ze bang zijn dat ze dan straks zelf aan de beurt zijn met christelijke scholen. Religie heeft sowieso geen plek in onderwijs. Ze zijn bezig een hele generatie te radicaliseren en graven als christelijke partij daarmee hun eigen graf.
Land of the free. Home of the brave.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 26 mei 2020 @ 03:10:31 #18
408813 crew  trein2000
pi_193314933
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 02:45 schreef Scarface88 het volgende:
Het is triest dat christelijke partijen dit soort scholen blijven steunen puur omdat ze bang zijn dat ze dan straks zelf aan de beurt zijn met christelijke scholen. Religie heeft sowieso geen plek in onderwijs. Ze zijn bezig een hele generatie te radicaliseren en graven als christelijke partij daarmee hun eigen graf.
Onderwijs zonder religie is slecht onderwijs.

Religie is bepalend voor hoe de wereld er nu uit ziet. Of je dat nu leuk vind of niet.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_193315354
Per direct sluiten.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_193317562
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 03:10 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Onderwijs zonder religie is slecht onderwijs.

Religie is bepalend voor hoe de wereld er nu uit ziet. Of je dat nu leuk vind of niet.
Bullshit

Misschien. Ik denk dat mensen daar verantwoordelijk voor zijn, maar die hebben ook religie verzonnen dus een en ander kan verband houden. Regels die je voor religie verzonnen hebt die overwaaien naar de maatschappij etc. Hoeft niet per se positief te zijn. Is het in de meeste islamitische landen vrijwel zeker niet.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 10:43:48 #21
459912 FlippingCoin
SUCK MY WHITE DICK.
pi_193317634
Man man man lekker hoor die cultuur naar hier halen. :')
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmattergeencensuurblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
  dinsdag 26 mei 2020 @ 10:44:50 #22
459912 FlippingCoin
SUCK MY WHITE DICK.
pi_193317645
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 03:10 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Onderwijs zonder religie is slecht onderwijs.

Religie is bepalend voor hoe de wereld er nu uit ziet. Of je dat nu leuk vind of niet.
Onderwijs over religie misschien, religieus onderwijs niet. :{
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmattergeencensuurblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
  Designer dinsdag 26 mei 2020 @ 10:48:30 #23
74056 crew  ToT
pi_193317700
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 03:10 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Onderwijs zonder religie is slecht onderwijs.

Religie is bepalend voor hoe de wereld er nu uit ziet. Of je dat nu leuk vind of niet.
Dus maar kinderen in sprookjes laten blijven geloven is goed onderwijs?
  Designer dinsdag 26 mei 2020 @ 10:49:50 #24
74056 crew  ToT
pi_193317720
quote:
16s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 10:44 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Onderwijs over religie misschien, religieus onderwijs niet. :{
idd, niks mis met af en toe wat godsdienstlessen over hoe allerlei culturen geloven dat het universum en het leven ontstaan is enzo, naast biologie, geschiedenis en natuurkunde enzo die de wetenschappelijke kant van het verhaal belichten.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 10:58:01 #25
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_193317801
Er is een verschil voor mij tussen religie gedreven onderwijs.zoals ik vroeger ooit heb gehad met elke ochtend een Maria gebedje, iedereen die door de communie/vormsel mangel getrokken wordt vanuit de basisschool etc..

En onderwijs waarin ook religie in de bredere context besproken wordt zoals ik op de middelbare school heb gehad. Waar je een open inkijkje krijgt in verschillende religies en wat daar achter zit.

Die eerste is imho fout en tref je in een nog extremere vorm aan op dat soort islamitische scholen als het Haga college. Dat zijn praktisch gesubsidieerde brainwash instituten waar het hoofddoel de Islam is en de rest bijzaak lijkt. Het volk dat er leiding aan geeft, geeft een duidelijk inzicht in wat er allemaal mis gaat daar.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 11:08:31 #26
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_193317968
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 16:45 schreef Straatcommando. het volgende:
Deze kneuzenkermis had de deuren allang moeten sluiten, wat tevens een goede aanleiding was geweest om religieus onderwijs helemaal te schrappen.
Lastig met een grondwet die vrijheid van godsdienst garandeert. Het geeft religieuze organisaties ook los van de islam helaas ook het recht door te gaan met het discrimineren van bijvoorbeeld homo's enz. En het soms verspreiden van haatdragende ideeën. Wat wel raar is want vanuit een ideologie mag dit allemaal niet.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 11:23:00 #27
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_193318248
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 03:10 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Onderwijs zonder religie is slecht onderwijs.

Religie is bepalend voor hoe de wereld er nu uit ziet. Of je dat nu leuk vind of niet.
Nee hoor, een school kan prima onderwijs geven over religie en uitleggen hoe deze bepaalt hoe de wereld eruit ziet zonder op een religieuze leest geschoeid te zijn. Je hoeft niet lid te zijn van de club om dat te zien.

Anders zit je weer met de spagaat dat je op een islamitische school dan blijkbaar geen goed onderwijs kunt krijgen over hoe de christelijke religie bepaalt hoe de wereld eruit ziet.

Een school hoort je voor te bereiden op cognitief en sociaal gebied op de wereld. Die wereld bestaat niet alleen uit jouw zuil.
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 26 mei 2020 @ 12:55:51 #28
408813 crew  trein2000
pi_193319551
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 11:23 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Nee hoor, een school kan prima onderwijs geven over religie en uitleggen hoe deze bepaalt hoe de wereld eruit ziet zonder op een religieuze leest geschoeid te zijn. Je hoeft niet lid te zijn van de club om dat te zien.

Anders zit je weer met de spagaat dat je op een islamitische school dan blijkbaar geen goed onderwijs kunt krijgen over hoe de christelijke religie bepaalt hoe de wereld eruit ziet.

Een school hoort je voor te bereiden op cognitief en sociaal gebied op de wereld. Die wereld bestaat niet alleen uit jouw zuil.
Mee eens. Maar de stelling dat “religie geen plaats heeft in het onderwijs” is echt onzin.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_193319554
Als DENK een school zou zijn :|W
  dinsdag 26 mei 2020 @ 13:33:03 #30
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_193320046
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 12:55 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Mee eens. Maar de stelling dat “religie geen plaats heeft in het onderwijs” is echt onzin.
Ah zo, ik las het als dat alleen scholen met een religieuze achtergrond goed onderwijs zouden kunnn geven.
  Forum Admin dinsdag 26 mei 2020 @ 14:22:42 #31
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_193320839
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 11:08 schreef Megumi het volgende:

[..]

Lastig met een grondwet die vrijheid van godsdienst garandeert. Het geeft religieuze organisaties ook los van de islam helaas ook het recht door te gaan met het discrimineren van bijvoorbeeld homo's enz. En het soms verspreiden van haatdragende ideeën. Wat wel raar is want vanuit een ideologie mag dit allemaal niet.
Helaas, ik weet het. De kern van die vrijheid is geboren uit een nobel doel, maar helaas word het, zoals wel meer verdragen en wetten van vroeger uit, eerder uitgebuit dan goed ingezet.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  dinsdag 26 mei 2020 @ 14:32:12 #32
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_193321015
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 14:22 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Helaas, ik weet het. De kern van die vrijheid is geboren uit een nobel doel, maar helaas word het, zoals wel meer verdragen en wetten van vroeger uit, eerder uitgebuit dan goed ingezet.
Ja maar wat lever je in als je dat beperkt? Er zijn ook mensen die dat weten uit te buiten om juist levens te redden. Het blijft lastig. Voor mijn is bijvoorbeeld de vrijheid en onschendbaarheid van een diplomaat een heilig goed. Met soms verrassend types van een vijand er tussen. Verdragen en wetten maken ook in tijden van rampen en oorlog medemenselijkheid mogelijk.

https://historiek.net/chiune-sugihara-japanse-schindler/81698/

https://historiek.net/hel(...)n-zwartendijk/23042/

[ Bericht 4% gewijzigd door Megumi op 26-05-2020 14:41:30 ]
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 14:36:20 #33
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_193321095
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 15:57 schreef Hamzoef het volgende:
Wat een bazen.
Onbegrijpelijk dat jij dit soort praktijken lijkt te steunen. Ik mis ook je reactie op Glazenmaker.
pi_193321191
Dat is wel gangster. _O-

Maar in principe wil je niet dat kinderen naar een school gaan met een gangsterdirectie.
pi_193321738
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:33 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Ah zo, ik las het als dat alleen scholen met een religieuze achtergrond goed onderwijs zouden kunnn geven.
Zo las ik het ook maar een overijverige mod heeft mijn ietwat ongenuanceerde bijdrage gelukkig al verwijderd. Kennis nemen van religies voor je algemene ontwikkeling daar is niks mis mee..maar kinderen indoctrineren met een of ander gedachtegoed onder het mom 'vrijheid van onderwijs' daar moet ik niks van hebben. Heb zelf daarmee te maken gehad helaas.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 15:27:43 #36
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_193321895
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:16 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Zo las ik het ook maar een overijverige mod heeft mijn ietwat ongenuanceerde bijdrage gelukkig al verwijderd. Kennis nemen van religies voor je algemene ontwikkeling daar is niks mis mee..maar kinderen indoctrineren met een of ander gedachtegoed onder het mom 'vrijheid van onderwijs' daar moet ik niks van hebben. Heb zelf daarmee te maken gehad helaas.
Op zich gaat het pas fout als je denkt zodanig gelijk te hebben of in een waarheid te geloven dat je het recht hebt een ander te doden om die waarheid of je gelijk aan een ander op te dringen iets wat niet alleen voorbehouden is aan een religie. Met vaak ook een stuk eigenbelang en economisch gewin wat meespeelt.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_193321920
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:27 schreef Megumi het volgende:

[..]

Op zich gaat het pas fout als je denkt zodanig gelijk te hebben of in een waarheid te geloven dat je het recht hebt een ander te doden om die waarheid of je gelijk aan een ander op te dringen iets wat niet alleen voorbehouden is aan een religie. Met vaak ook een stuk eigenbelang en economisch gewin wat meespeelt.
Het gaat m.i. mis als je op een school onwetenschappelijke onzin in de hersens van (kleine) kinderen plant. School is een plek voor leren en kritisch nadenken, niet voor dat soort flauwekul.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 15:33:14 #38
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_193321966
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:30 schreef Solstice1 het volgende:

[..]

Het gaat m.i. mis als je op een school onwetenschappelijke onzin in de hersens van (kleine) kinderen plant. School is een plek voor leren en kritisch nadenken, niet voor dat soort flauwekul.
Ook daar kun je twijfels bij hebben. Ik zelf zou zeggen begin bij de klassiekers. :P En wetenschap bracht ons tenslotte ook de atoombom. :P Waar we het dan wel over eens zijn wees kritisch in je nadenken.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 15:42:34 #39
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_193322127
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:27 schreef Megumi het volgende:

[..]

Op zich gaat het pas fout als je denkt zodanig gelijk te hebben of in een waarheid te geloven dat je het recht hebt een ander te doden om die waarheid of je gelijk aan een ander op te dringen iets wat niet alleen voorbehouden is aan een religie. Met vaak ook een stuk eigenbelang en economisch gewin wat meespeelt.
Wat mij betreft gaat het al fout als je je kind isoleert van andere standpunten en levenswijzen dan die van je eigen zuil. Bijvoorbeeld als er heisa is als er seksuele voorlichting wordt gegeven, of wanneer de Holocaust of homoseksualiteit ter sprake komt, of scheiden, vrouwenrechten, en -rollen.

Als iemand vanuit de schoolbanken voor het eerst in aanraking komt met de rest van de samenleving en dan pas hun ideologie, opvoeding en overtuigingen voor het eerst niet als absolute waarheid aangenomen ziet worden, dan gaat er iets goed fout.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 15:46:40 #40
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_193322195
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:42 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Wat mij betreft gaat het al fout als je je kind isoleert van andere standpunten en levenswijzen dan die van je eigen zuil. Bijvoorbeeld als er heisa is als er seksuele voorlichting wordt gegeven, of wanneer de Holocaust of homoseksualiteit ter sprake komt, of scheiden, vrouwenrechten, en -rollen.

Als iemand vanuit de schoolbanken voor het eerst in aanraking komt met de rest van de samenleving en dan pas hun ideologie, opvoeding en overtuigingen voor het eerst niet als absolute waarheid aangenomen ziet worden, dan gaat er iets goed fout.
Best lastig het goed opvoeden van kinderen is niet iets voor de school maar de verantwoordelijkheid van de ouders. En wellicht gaat het daar dus al fout? :P
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 15:54:49 #41
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_193322303
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:46 schreef Megumi het volgende:

[..]

Best lastig het goed opvoeden van kinderen is niet iets voor de school maar de verantwoordelijkheid van de ouders. En wellicht gaat het daar dus al fout? :P
Natuurlijk is dat in eerste instantie iets voor de ouders en als die pertinent niet willen dat hun kind blootgesteld wordt aan dingen die niet stroken met hun eigen ideologie en ze daarom op een orthodoxe school doen dan gaat het daar al fout ja.

Dan krijg je kinderen die opgroeien voor een leven binnen de eigen zuil zonder de vaardigheid om het buiten die zuil goed te redden. Je beperkt daarmee de mogelijkheden voor je kinderen en maakt keuzes voor ze bij voorbaat.

Op zich komt opvoeden in het algemeen hier vaak op neer, maar de schaal slaat door naar het zorgelijke als het gaat om het moedwillig weghouden van "wereldse" ideeën en invloeden, het de kop indrukken van kritisch denken en redeneren. Dat je bijvoorbeeld zoals honderdduizenden meiden uit gereformeerde milieus destijds te horen krijgt dat doorleren voor jou niet hoeft, want je gaat toch alleen maar moeder worden.
  dinsdag 26 mei 2020 @ 16:23:10 #42
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_193322689
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 15:54 schreef Qarrad het volgende:Dat je bijvoorbeeld zoals honderdduizenden meiden uit gereformeerde milieus destijds te horen krijgt dat doorleren voor jou niet hoeft, want je gaat toch alleen maar moeder worden.
Ook een lastig onderwerp het misbruik van mensen binnen een religieuze organisatie. Tot nu toe lossen we dat op met een hersenloos wezen ook wel bekend als een commissie. Terwijl er binnen het strafrecht vervolgingsmogelijkheden zijn.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidő sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_193324174
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 14:36 schreef Boca_Raton het volgende:

[..]

Onbegrijpelijk dat jij dit soort praktijken lijkt te steunen. Ik mis ook je reactie op Glazenmaker.
Sta je daar echt nog van te kijken?
  dinsdag 26 mei 2020 @ 18:38:38 #44
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_193324434
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 18:23 schreef Prego het volgende:

[..]

Sta je daar echt nog van te kijken?
Nou, ik heb Hamzoef hoog zitten. Dus ja...
pi_193325434
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 14:36 schreef Boca_Raton het volgende:
Onbegrijpelijk dat jij dit soort praktijken lijkt te steunen.
Dat doe ik niet hoor, ik begrijp wel dat ik die indruk gewekt heb. Het heeft iets ludieks, en kolderiek om juist de inspectie een soort koekje van eigen deeg te geven. Dat dit gepaard gaat met intimidatie van eigen personeel is natuurlijk niet acceptabel.

quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 14:36 schreef Boca_Raton het volgende:
Ik mis ook je reactie op Glazenmaker.
Oh, die ie had ik gemist, maar alsnog:

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 16:08 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Als het ging om wat handige jongens die de overheid te slim af waren met bijvoorbeeld een illegaal bankje op straat of zo kon ik hier nog wel van genieten.
Daar was mijn reactie primair ook op gebaseerd. Het totaalplaatje maakt het echter minder grappig, daar ben ik het mee eens.

quote:
Dit is echter een directeur die een onderzoek heeft gedwarsboomd dat werd gevoerd in het belang van de kinderen waar hij zorg voor draagt.
Dat ligt er een beetje aan hoe je daar in staat. Er zijn ook aanwijzingen dat ze school willen sluiten omdat ze van onafhankelijk islamitisch onderwijs af willen. Er is wel veel aangedaan deze school zwarte te maken. In welke mate dat terecht is kan ik moeilijk beoordelen. Maar dat die grondhouding tot een bepaalde scepsis bij schoolbestuur leidt vind ik niet gek.
pi_193328071
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 19:28 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat doe ik niet hoor, ik begrijp wel dat ik die indruk gewekt heb. Het heeft iets ludieks, en kolderiek om juist de inspectie een soort koekje van eigen deeg te geven. Dat dit gepaard gaat met intimidatie van eigen personeel is natuurlijk niet acceptabel.
[..]

Oh, die ie had ik gemist, maar alsnog:
[..]

Daar was mijn reactie primair ook op gebaseerd. Het totaalplaatje maakt het echter minder grappig, daar ben ik het mee eens.
[..]

Dat ligt er een beetje aan hoe je daar in staat. Er zijn ook aanwijzingen dat ze school willen sluiten omdat ze van onafhankelijk islamitisch onderwijs af willen. Er is wel veel aangedaan deze school zwarte te maken. In welke mate dat terecht is kan ik moeilijk beoordelen. Maar dat die grondhouding tot een bepaalde scepsis bij schoolbestuur leidt vind ik niet gek.
Ik snap niet dat dit zelfverrijkende bestuur, dat achter elkaar dubieuze uitspraken en handelingen doet de heuvel is waarop je islamitisch middelbaar onderwijs wil verdedigen.
pi_193328316
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 21:25 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Ik snap niet dat dit zelfverrijkende bestuur, dat achter elkaar dubieuze uitspraken en handelingen doet de heuvel is waarop je islamitisch middelbaar onderwijs wil verdedigen.
Dat wil ik ook niet, dat is niet mijn punt.
pi_193328636
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 21:35 schreef Hamzoef het volgende:

[..]

Dat wil ik ook niet, dat is niet mijn punt.
We zijn het een keertje eens! *O*
  maandag 30 november 2020 @ 16:10:16 #49
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_196485365
Het was alweer een tijdje stil rondom deze (voormalige ?) haathut , maar er is weer nieuws

quote:
Cornelius Haga Lyceum van voor tot achter beklad met leuzen: 'Weg coupplegers!!'

Het gebouw van het Cornelius Haga Lyceum blijkt van voor tot achter beklad te zijn. Op het gebouw staan teksten als 'weg coupplegers' en 'school verkocht'.

Wie er verantwoordelijk is voor de bekladding is niet duidelijk. Maar wel zeker is dat de spanningen rond het bestuur van de school een rol spelen. Ruim twee weken terug sprak de rechter zich uit over het ontslag van oud-bestuurder Söner Atasoy. Dat ontslag blijft gehandhaafd. Atasoy werd begin juni op staande voet ontslagen, nadat hij in een eerdere schorsingsperiode weigerde om bankpasjes, gebruikersnamen en wachtwoorden in te leveren.

In de afgelopen maanden vond er een bestuurswissel bij de school plaats. Saskia Grotenhuis werd aangesteld als interim-directeur en in oktober werd oud-stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West, Achmed Baâdoud, de nieuwe dagelijks bestuurder van de school.

Enkele teksten op de school zijn gericht aan die bestuurders. Zo staat er 'Saskia jij bent rot, onrein' en 'Baâdoud eruit.' Die laatste zegt in reactie tegen AT5: 'Blijkbaar hebben mensen het nodig gevonden om het gebouw te bekladden, wat erg vervelend is voor onze leerlingen die de school binnenkomen en dan allemaal teksten op de muren zien, wat gewoon niet goed is.'

Baâdoud zegt als oud-politicus en stadsdeelbestuurder ervaring te hebben met het politieke spel. 'Maar ik ga geen politiek hier bedrijven. Ik ga zorgen dat hier goed onderwijs gegeven wordt. Ik ben niet binnengekomen om politiek te bedrijven.'

De politie geeft aan de bekladdingen te gaan bekijken. Het is vervolgens aan de school om aangifte te doen. Baâdoud zegt dat te gaan doen. 'Aan de hand van het onderzoek gaan we kijken wat hier precies aan de hand is. We hebben gelukkig genoeg instrumenten om te achterhalen wat hier gebeurd is en op basis van hetgeen wat er dan uitkomt uit het onderzoek, zullen daar consequenties uit voortkomen.'
BRON
Ik ben inmiddels overleden
  maandag 30 november 2020 @ 17:47:47 #50
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_196486598
twitter
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')