Geef ze een pot pindakaas en ze pakken de complete wereldwijde pindaproductie.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:24 schreef phoenyx het volgende:
Ja geef die mensen een pot echte pindakaas en ze pakken je hand zoals we altijd zeggen
Nog eisen hebben ookquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:28 schreef datwouiknetzeggen het volgende:
Je gaat mensen die naar de voedselbank moeten toch niet opschepen met een B-merk pindakaas
quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:32 schreef maily het volgende:
[..]
Over twee potten pindakaas zelfs in dit topic
Joh, waar zit het niet in?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:35 schreef Everythingexist het volgende:
Calve een a-merk pindakaas met verharde palmvetten. Lekker voor je aderen.
Dat heette vroeger Markant, een huismerk van een supermarkt.quote:
Ik las daar eens een artikel over. Dat de laatste tien jaar de voedingswaarde van producten per verpakking steeds minder is geworden. Je krijgt dus steeds minder voeding voor je geld. Dure grondstoffen worden vervangen door bijvoorbeeld water en bindmiddel.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 23:18 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Dat heette vroeger Markant, een huismerk van een supermarkt.
Alleen zit er een groot verschil in. Niet alleen de naam is veranderd, maar ook de kwaliteit en smaak, bij al die artikelen. Stuk minder geworden.
"Verbeterde receptuur" noemen ze dat. Als ik "Verbeterde receptuur" lees op de verpakking is dat voor mij een reden genoeg om het te laten liggen, dat is vaak slecht nieuws.
Veel wordt verpest door consumenten zonder smaak en met de knip op de portemonnee. Kiloknallers komen ook ergens vandaan, dat heeft een reden dat ze in de schappen liggen. De doorsnee consument wil voor een dubbeltje op de eerste rang. Gewoonte doet ook heel veel. Unox rookworst is bijvoorbeeld maar een heel matig rookworstje, maar wordt goed verkocht. De doorsnee consument doet geen moeite om even wat onderzoek te doen naar betere artikelen met betere ingredienten en die smaakvoller zijn.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 23:40 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Ik las daar eens een artikel over. Dat de laatste tien jaar de voedingswaarde van producten per verpakking steeds minder is geworden. Je krijgt dus steeds minder voeding voor je geld. Dure grondstoffen worden vervangen door bijvoorbeeld water en bindmiddel.
"Verbeterde receptuur" betekent vooral goedkopere grondstoffen en meer marge voor de producent en supermarkt.
Dat is zeker waar, maar ik snap het ook wel.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 23:50 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Veel wordt verpest door consumenten zonder smaak en met de knip op de portemonnee. Kiloknallers komen ook ergens vandaan, dat heeft een reden dat ze in de schappen liggen. De doorsnee consument wil voor een dubbeltje op de eerste rang. Gewoonte doet ook heel veel. Unox rookworst is bijvoorbeeld maar een heel matig rookworstje, maar wordt goed verkocht. De doorsnee consument doet geen moeite om even wat onderzoek te doen naar betere artikelen met betere ingredienten en die smaakvoller zijn.
Waar zit tegenwoordig geen palmvet in. Je Turkse doner kebab?quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:20 schreef Ifrane het volgende:
Niet gezonde (AH) 100% Pindakaas eten![]()
Ongezonde tyfuszooi met palmvet eten
Ik zeg toch net in 100% Pindakaas. Heb je moeite met lezen?quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:24 schreef Jar-Jar-Rhymes het volgende:
[..]
Waar zit tegenwoordig geen palmvet in. Je Turkse doner kebab?
Die eerste zin kun je op twee manieren interpreteren. En nuquote:Op woensdag 20 mei 2020 00:26 schreef Ifrane het volgende:
[..]
Ik zeg toch net in 100% Pindakaas. Heb je moeite met lezen?
Als een product 100% Pindakaas heet, kan je gerust aannemen dat pinda het enige ingrediënt is.quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:28 schreef Jar-Jar-Rhymes het volgende:
[..]
Die eerste zin kun je op twee manieren interpreteren. En nu
Neehoor. Je kunt een halve liter pot voor de helft vullen met pindakaas en de andere helft is palmvet. 100% pindakaasquote:Op woensdag 20 mei 2020 00:30 schreef Ifrane het volgende:
[..]
Als een product 100% Pindakaas heet, kan je gerust aannemen dat pinda het enige ingrediënt is.
https://www.ah.nl/product(...)00-pindakaas-naturelquote:
I beg to differ.quote:Ingrediënten: pinda’s
Palmvet is toch helemaal niet om te eten?quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:20 schreef Ifrane het volgende:
Niet gezonde (AH) 100% Pindakaas eten![]()
Ongezonde tyfuszooi met palmvet eten
Ja en nee.quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:32 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Palmvet is toch helemaal niet om te eten?
Ok turk jij wint deze. next time..quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:31 schreef Ifrane het volgende:
[..]
https://www.ah.nl/product(...)00-pindakaas-naturel
[..]
I beg to differ.
Ik ben geen Turk, mongool.quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:35 schreef Jar-Jar-Rhymes het volgende:
[..]
Ok turk jij wint deze. next time..
Hmm dan zal ik wel in de war zijn met iets anders. Het is gewoon een waxachtige witte substantie toch?quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:35 schreef Ifrane het volgende:
[..]
Ja en nee.
Palmvet/-olie is niets anders dan een extreem goedkoop alternatief voor boter (om als vulstof te gebruiken).
Palmvet op zichzelf zou je niet kunnen (willen) eten, maar gemixed in producten als pindakaas en koekjes merk je er weinig van behalve de smeuïgheid.
Alsof je al je kwakjes tijdens de lockdown hebt bewaard.quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:37 schreef SebbeSwensje het volgende:
[..]
Hmm dan zal ik wel in de war zijn met iets anders. Het is gewoon een waxachtige witte substantie toch?
Waarom omruilen als je geen verschil proeft?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:17 schreef LXIV het volgende:
Het enige echte verschil is dat die Calvé-pindakaas wat beter smeert als ze koud is, qua smaak proef ik het verschil niet.
Gelukkig ben ik zo handig en goed geweest om mijn pot met huismerk (G'woon) pindakaas om te ruilen voor die pot Calvé. Heb ik lekker een A-merk en raken die mensen niet in de war!
Ja precies. Ik dacht dat het niet geschikt was voor consumptie.quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:41 schreef Ifrane het volgende:
[..]
Alsof je al je kwakjes tijdens de lockdown hebt bewaard.
[ afbeelding ]
Hij proeft het niet maar weet dat het betere kwaliteit is.quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:41 schreef Smart_ass het volgende:
[..]
Waarom omruilen als je geen verschil proeft?
Leuk dat je weet wat mijn oude nick is! Maar het feit dat je mij een (zo goed als een) Turk noemt geeft al aan hoe weinig je mij kent.quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:39 schreef Jar-Jar-Rhymes het volgende:
[..]
Wat was jouw vorige nick ook alweer. o.us.
Lieg niet. Be proud
Oke, bedankt voor deze uitleg.quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:43 schreef Jar-Jar-Rhymes het volgende:
[..]
Hij proeft het niet maar weet dat het betere kwaliteit is.
Doe ik ook niet.quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:49 schreef Jar-Jar-Rhymes het volgende:
[..]
Geen punt. Niet iedereen is high-IQ hoef je je verder niet voor te schamen hoor.
Deze week ook nog in de bonus. 600 gram voor ¤ 2,00quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:20 schreef Ifrane het volgende:
Niet gezonde (AH) 100% Pindakaas eten![]()
Ongezonde tyfuszooi met palmvet eten
Calve heeft ook 100% pindakaas zie ik nu.quote:Op woensdag 20 mei 2020 00:20 schreef Ifrane het volgende:
Niet gezonde (AH) 100% Pindakaas eten![]()
Ongezonde tyfuszooi met palmvet eten
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |