Geef ze een pot pindakaas en ze pakken de complete wereldwijde pindaproductie.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:24 schreef phoenyx het volgende:
Ja geef die mensen een pot echte pindakaas en ze pakken je hand zoals we altijd zeggen
Nog eisen hebben ookquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:28 schreef datwouiknetzeggen het volgende:
Je gaat mensen die naar de voedselbank moeten toch niet opschepen met een B-merk pindakaas
quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:32 schreef maily het volgende:
[..]
Over twee potten pindakaas zelfs in dit topic
Joh, waar zit het niet in?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:35 schreef Everythingexist het volgende:
Calve een a-merk pindakaas met verharde palmvetten. Lekker voor je aderen.
Dat heette vroeger Markant, een huismerk van een supermarkt.quote:
Ik las daar eens een artikel over. Dat de laatste tien jaar de voedingswaarde van producten per verpakking steeds minder is geworden. Je krijgt dus steeds minder voeding voor je geld. Dure grondstoffen worden vervangen door bijvoorbeeld water en bindmiddel.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 23:18 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Dat heette vroeger Markant, een huismerk van een supermarkt.
Alleen zit er een groot verschil in. Niet alleen de naam is veranderd, maar ook de kwaliteit en smaak, bij al die artikelen. Stuk minder geworden.
"Verbeterde receptuur" noemen ze dat. Als ik "Verbeterde receptuur" lees op de verpakking is dat voor mij een reden genoeg om het te laten liggen, dat is vaak slecht nieuws.
Veel wordt verpest door consumenten zonder smaak en met de knip op de portemonnee. Kiloknallers komen ook ergens vandaan, dat heeft een reden dat ze in de schappen liggen. De doorsnee consument wil voor een dubbeltje op de eerste rang. Gewoonte doet ook heel veel. Unox rookworst is bijvoorbeeld maar een heel matig rookworstje, maar wordt goed verkocht. De doorsnee consument doet geen moeite om even wat onderzoek te doen naar betere artikelen met betere ingredienten en die smaakvoller zijn.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 23:40 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Ik las daar eens een artikel over. Dat de laatste tien jaar de voedingswaarde van producten per verpakking steeds minder is geworden. Je krijgt dus steeds minder voeding voor je geld. Dure grondstoffen worden vervangen door bijvoorbeeld water en bindmiddel.
"Verbeterde receptuur" betekent vooral goedkopere grondstoffen en meer marge voor de producent en supermarkt.
Dat is zeker waar, maar ik snap het ook wel.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 23:50 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Veel wordt verpest door consumenten zonder smaak en met de knip op de portemonnee. Kiloknallers komen ook ergens vandaan, dat heeft een reden dat ze in de schappen liggen. De doorsnee consument wil voor een dubbeltje op de eerste rang. Gewoonte doet ook heel veel. Unox rookworst is bijvoorbeeld maar een heel matig rookworstje, maar wordt goed verkocht. De doorsnee consument doet geen moeite om even wat onderzoek te doen naar betere artikelen met betere ingredienten en die smaakvoller zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |