klopt, maar ik verwacht wel dat restaurants voorzorgsmaatregelen hebben genomenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Precies de reden dat per 1 juli de horeca weer op slot gaat.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
meer plek voor echte horecaliefhebbers.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk op eerlijke wijze geld verdienen
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Die anderhalve meter word gegarandeerd doordat elke horecazaak, als ze in juno open mogen, verplicht is om elke gast te laten reserveren en geen gasten meer toe te staan wanneer een bepaald aantal bezoekers gereserveerd hebben. Dat geld ook voor de kroeg en de snackbar. Hoe meer oppervlakte je hebt hoe meer reserveringen er toegestaan zijn. Daarna is het aan de eigenaar en zijn personeel om te controleren dat die 1,5 meter altijd gewaarborgd word.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:35 schreef BasEnAad het volgende:
Die 1,5 meter is niet meer vol te houden als je de horeca opent. Zeker niet na 3 biertjes. En het toezicht gaat heus niet overal met de liniaal langslopen. Iedereen is het ook een beetje zat en die regeltjes worden gauw vergeten.
Maar het geldt niet voor terrassen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Die anderhalve meter word gegarandeerd doordat elke horecazaak, als ze in juno open mogen, verplicht is om elke gast te laten reserveren en geen gasten meer toe te staan wanneer een bepaald aantal bezoekers gereserveerd hebben. Dat geld ook voor de kroeg en de snackbar. Hoe meer oppervlakte je hebt hoe meer reserveringen er toegestaan zijn. Daarna is het aan de eigenaar en zijn personeel om te controleren dat die 1,5 meter altijd gewaarborgd word.
Politie maar ook boa's zullen controleren of die 1,5 meter gehaald word en boetes en sluitingen volgen bij overtredingen.
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.quote:Restaurants, cafés, bioscoopzalen, concertzalen en theaters mogen vanaf 1 juni binnen, maximaal 30 mensen ontvangen, inclusief personeel en ook onder voorwaarden.
-Gasten moeten reserveren
-Uiteraard geldt de 1,5 meter afstand
-En vervolgens vindt ook hier aan de voorkant een controlegesprek plaats om in te kunnen schatten of er risico’s zijn. Het is natuurlijk cruciaal dat mensen die check vooraf wel heel serieus nemen. Maar dat vertrouwen mogen we na de laatste maanden wel hebben
Per 1 juni mogen ook de terrassen weer open onder twee voorwaarden:
-Iedereen zit aan een tafeltje en
-Mensen (gasten en personeel) houden 1,5 meter afstand van elkaar
https://khn.nl/kennis/vee(...)020-khn-geeft-uitleg
De terrassen zullen wel veel populairder zijn. Iedereen zal wel moeten zitten en de zitplaatsen zullen erg beperkt zijn vanwege de 1,5 meter die altijd in stand moet worden gehouden.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:44 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Maar het geldt niet voor terrassen.
[..]
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.
Het is niet dat ze veel te kiezen hebben. Het is handhaving of dicht, ik neem aan dat de gemeentes wel gaan controleren op de veiligheid.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:44 schreef BasEnAad het volgende:
Ik denk dat het in de praktijk niet te doen is al die regels te handhaven als op 1 juni, Tweede Pinksterdag iedereen los mag. En dat weet de politiek ook wel.
Ik heb net vandaag van een horeca-ondernemer gehoord, dat er wel vier personen aan een tafeltje mag zitten. Het terras gaat hij oplossen door er plantenbakken neer te zetten om zo anderhalve.meter tussen de tafels (met 4 stoelen) te krijgen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
De hele essentie van Horeca is knus bij elkaar zitten, knus eten
In een ruimte die daarvoor gebouwd is.
Sfeer is te bepalend als je met een groep 1,5 meter van elkaar af moet zitten
of zelfs met je date of vriendin.
De hele romantiek en essentie van het "uit eten gaan" gaat hiermee verloren.
Als ik voor mezelf ga spreken zal ik de horeca niet bezoeken zolang deze 1,5 regel geldt
Geen café en geen restaurant waarbij ik dwangneurotisch ga letten op 1,5 meter
vooral kleinere café is dit absoluut ondenkbaar
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien. Als ze dat niet doen, kunnen ze onmogelijk op eerlijke wijze geld verdienen
ze zullen de steun van de overheid namelijk ook niet meer krijgen.
Aan een tafeltje, maar wel met anderhalve meter afstand tussen die personen. Rutte was daar heel duidelijk over.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:52 schreef Idisrom het volgende:
Ik heb net vandaag van een horeca-ondernemer gehoord, dat er wel vier personen aan een tafeltje mag zitten.
Bedoel je de ober?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef -Chakotay- het volgende:
Lekker uit eten gaan als de nazi's achter je schouders meekijken met hun bloknootje
Volgens mij heeft Horeca Nederland vanochtend nadere uitleg gekregen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:56 schreef hooibaal het volgende:
[..]
Aan een tafeltje, maar wel met anderhalve meter afstand tussen die personen. Rutte was daar heel duidelijk over.
Denk het ook. Dus alleen maar weer weggelegd voor de Nederlandse elitequote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:32 schreef -Chakotay- het volgende:
Daarnaast verwacht ik dat horeca ondernemingen hun prijzen gigantisch omhoog zullen gooien.
Dat vraag ik me af. Het lijkt er meer op dat de KHN een plan heeft gemaakt wat ze zelf graag willen zien, maar wat niet in overeenstemming is met de afstandsregels.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:59 schreef Idisrom het volgende:
[..]
Volgens mij heeft Horeca Nederland vanochtend nadere uitleg gekregen.
Er zullen vanwege de maatregelen (reserveringen en altijd min. 1,5m) minder plaatsen zijn en de prijzen zullen vanwege de lagere aantallen plaatsen fors stijgen. Na een tijdje zal daar een balans in gaan komen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:02 schreef Nia het volgende:
De horeca zal die 1,5 meter maatregel moeten terug verdienen. Buiten de deur eten of op een terrasje een biertje bestellen zal fors duurder worden. Klanten zullen het dan toch laten afweten. Of je moet al een fervente horeca fan zijn. Hoge verdiensten zoals voor de corona crisis zie ik niet meer terugkeren. Eerlijk gezegd mag er ook wel een schifting komen in met name de dag horeca. Er kwamen teveel van die kleine gelegenheden. Zat er eerst detailhandel in, dan werd het weer opgevuld door zo'n biologische burger vreetschuur.
Wat denk jij qua "fors stijgen"?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 17:08 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Er zullen vanwege de maatregelen (reserveringen en altijd min. 1,5m) minder plaatsen zijn en de prijzen zullen vanwege de lagere aantallen plaatsen fors stijgen. Na een tijdje zal daar een balans in gaan komen.
Ik gok dat bezorgen het goedkoopste gaat worden, daarna de gereserveerde plaatsen en dan vooral bij laagdrempelige horeca en als je tenslotte zonder reservering op het terras wil plaatsnemen dan ga je de hoofdprijs betalen.
Of die hogere prijzen voor je drankje en/of eten gaan gelden of dat je een vast extra bedrag per halfuur gaat betalen of dat je maximaal een bepaalde tijd aanwezig mag gaan zijn zal wel per tent gaan verschillen. Maar ook daar komt een nieuwe normaal voor in de plaats.
Hangt helemaal af van hoe populair een tent was en waarom dat zo was. Ik kan me voorstellen dat een strandtent rustig de prijzen verdubbeld, maar een snackbar met zitplaatsen zijn prijzen hetzelfde houd omdat de meeste daar toch hun eten ophalen/bezorgen.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |