FOK!forum / Sport / Olympische Spelen 2020 - Tokyo! #3 Virus kan OS 2021 ook lastig maken.
Arceevrijdag 10 april 2020 @ 18:24
?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

https://www.ad.nl/olympis(...)en-in-2021~a883381a/

'Coronavirus kan het Olympische Spelen ook in 2021 lastig maken'
Nattekatvrijdag 10 april 2020 @ 18:26
TT klopt niet :N
Arceevrijdag 10 april 2020 @ 18:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 18:26 schreef Nattekat het volgende:
TT klopt niet :N
Want het wordt al zeker geen 2021?
Nattekatvrijdag 10 april 2020 @ 18:28
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 april 2020 18:27 schreef Arcee het volgende:

[..]

Want het wordt al zeker geen 2021?
Het is nog steeds OS 2020 ;)
wimderondinsdag 28 april 2020 @ 19:31
quote:
Spelen volledig geschrapt als coronavirus in zomer 2021 niet onder controle is

Yoshiro Mori, voorzitter van het organisatiecomité voor de Olympische Spelen van 2021 in Tokio, stelt dat het vierjaarlijkse evenement definitief geschrapt moet worden als het coronavirus ook volgend jaar wereldwijd nog niet onder controle is.

De Spelen zouden eigenlijk komende zomer worden gehouden in Tokio, maar zijn door de coronacrisis uitgesteld naar 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Toch is het de vraag of het virus tegen die tijd genoeg onder controle is, want het is geen optie om het evenement nóg een keer uit te stellen.

"Als er nog steeds sprake is van een pandemie, dan worden de Spelen definitief geschrapt", zegt Mori tegen de Japanse sportkrant Nikkan. "Maar we moeten er wel in blijven geloven. De Spelen in 2021 zouden veel meer waarde hebben dan voorgaande edities, want dat zou betekenen dat we een moeilijk gevecht hebben gewonnen."

Eerder liet voorzitter Thomas Bach van het internationaal olympisch comité (IOC) al weten dat het niet mogelijk is om de Spelen nóg een jaar uit te stellen. Bovendien stelt het hoofd van de Japanse gezondheidsorganisatie dat er eerst een vaccin moet worden gevonden.

"Ik zeg niet dat Japan de Spelen wel of niet door moet laten gaan. Maar als er geen effectief vaccin is ontwikkeld, dan verwacht ik dat het heel lastig wordt om de Olympische Spelen te organiseren", zegt voorzitter Yoshitake Yokokura van de gezondheidsorganisatie in Japan.

Organisatorisch en financieel was het al lastig voor Japan om de Spelen van 2020 naar 2021 te verplaatsen. Volgens berekeningen loopt het Aziatische land mogelijk 4 miljard euro mis vanwege het uitstel van de Spelen, mede door de kosten voor het onderhouden en huren van stadions.
heywoodudonderdag 21 mei 2020 @ 16:49
Na de paardensport is ook het karate overhoop gegooid, wat kwalificatie betreft. Ineens zijn er andere toernooien die weer mee gaan tellen, waardoor de al afgesloten ranglijst weer open is.
https://www.wkf.net/news-(...)-system-revised/1302

Kortom...

IOC: "Alle al geplaatste sporters zullen ook voor 2021 gewoon geplaatst blijven."
Sportbonden: "Haha nee."

Wat een naaierij allemaal.
Jason22zondag 24 mei 2020 @ 11:00
Ojee....

quote:
Queensland schort bid OS 2032 op, Parijs denkt na over OS 2024

De deelregering van het Australische Queensland heeft een beslissing over de kandidatuur voor de Olympische Spelen van 2032 uitgesteld.

In een brief aan het parlement schrijft premier Annastacia Palaszczuk dat de besprekingen over het voorgenomen bid "tot nader order zijn opgeschort". De reden laat zich raden: de bestrijding van het coronavirus eist op dit moment alle aandacht op.

John Coates, voorzitter van het Australische olympisch comité, toont begrip: "Er zijn zaken rond gezondheid en welzijn van de bevolking die nu alle aandacht van de regering behoeven."

Speculaties over een mogelijk afblazen van de kandidatuur zijn prematuur, stelt Palaszczuk. "Het is opgeschort, verder zou ik er niet te veel achter zoeken."

Parijs 2024
In Frankrijk gaan ondertussen geluiden op om de aanpak van de Olympische Spelen van 2024, in september 2017 toegewezen aan Parijs, te heroverwegen. Een van de wethouders van de Franse hoofdstad opperde zelfs een referendum over de vraag of Parijs al dan niet de Spelen in 2024 wel moet organiseren.

De coronacrisis heeft Frankrijk in een diepe recessie geduwd en de voorspelling is dat de negatieve economische gevolgen van de pandemie langdurig zullen zijn. En dus zal er wellicht getornd moeten worden aan de oorspronkelijke plannen voor de Spelen in Parijs en gekozen moeten worden voor een afgeslankte vorm.

Ook wordt gesproken over de mogelijkheid om de Spelen, analoog aan die van Tokio die van 2020 naar 2021 zijn gegaan, een jaar te verzetten en dus in 2025 te houden, zodat Parijs langer de tijd heeft voor de organisatie ervan.

Eerste vrouwelijke chef de mission
In Groot-Brittannië is Georgina Harland benoemd tot chef de mission van de Britse afvaardiging voor de Winterspelen van 2022 in Peking. De winnares van olympisch brons op de moderne vijfkamp in 2004 is de eerste vrouw die de leiding krijgt over Team GB.

Helemaal nieuw is die functie niet voor de 42-jarige oud-atlete. Ze was al chef de mission van de Britse ploeg bij de Olympische Jeugdwinterspelen van eerder dit jaar in Lausanne en plaatsvervangend chef de mission bij de Spelen van 2016 in Rio, een rol die ze ook volgend jaar bij de uitgestelde Spelen in Tokio zal vervullen.
https://nos.nl/artikel/23(...)na-over-os-2024.html
heywooduwoensdag 27 mei 2020 @ 11:34
Sports-reference.com/Olympics is zoals na Rio werd aangekondigd deze maand gesloten, maar Olympedia - de database erachter - is door de sporthistorici die het beheren nu opengesteld voor het publiek *O*

https://olympstats.com/20(...)-open-to-the-public/

Daar staat zo ongelooflijk veel leuke en handige en interessante info op _O_
wimderondonderdag 4 juni 2020 @ 15:16
quote:
Tokio maakt werk van Olympische Spelen in 2021 op kleinere schaal

De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio denken aan manieren om de kosten te drukken. Dat heeft de gouverneur van de Japanse hoofdstad donderdag bevestigd. De Spelen zouden komende zomer plaatsvinden, maar het mondiale sportevenement is vanwege de coronapandemie met een jaar verschoven.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaf eerder al toe dat het uitstel van de Spelen naar volgend jaar de rekening van het event nog verder zal doen oplopen. Zowel gastland Japan als het IOC zelf zullen bijkomende kosten voorgeschoteld krijgen.

“Maar we onderzoeken hoe we bepaalde elementen kunnen vereenvoudigen en stroomlijnen”, vertelde gouverneur Yuriko Koike. “De gesprekken hierover lopen. We moeten hierbij in eerste instantie het begrip verkrijgen van de inwoners van Tokio en de Japanse bevolking.”

Volgens Japanse media ligt een scenario op tafel waarbij de openingsceremonie kleinschaliger zal verlopen. Wel zullen de organisatoren in ieder geval heel wat extra budget moeten uittrekken om het event coronabestendig te maken. De krant Yomiuri Shimbun schreef in dit opzicht dat het plan circuleert om alle atleten, officials en fans verplicht een test te laten ondergaan.
Mexicanobakkerdonderdag 4 juni 2020 @ 15:30
Dit is niet leuk.
heywoodudonderdag 4 juni 2020 @ 15:40
Gewoon de Parade of Nations, het kunstgedoe doen ze dan maar virtueel.
Janneke141donderdag 4 juni 2020 @ 18:16
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2020 11:34 schreef heywoodu het volgende:
Sports-reference.com/Olympics is zoals na Rio werd aangekondigd deze maand gesloten, maar Olympedia - de database erachter - is door de sporthistorici die het beheren nu opengesteld voor het publiek *O*

https://olympstats.com/20(...)-open-to-the-public/

Daar staat zo ongelooflijk veel leuke en handige en interessante info op _O_
_O_ *O*
Starflyerwoensdag 10 juni 2020 @ 16:46
‘Met protestverbod gaat IOC véél te ver’
quote:
Met verbazing is gereageerd op de mededeling van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dat demonstreren tegen racisme verboden blijft voor sporters op de Olympische Spelen. "Deze bekrompen gedachte toont maar weer eens aan hoe ver die organisatie van de maatschappij staat."

Geen kniebuiging tijdens het volkslied. Geen ‘Black Lives Matter’ op een ondershirtje. Geen vreedzaam protest met een vuist in de lucht tijdens de medaille-ceremonie. Het blijft allemaal verboden bij de Zomerspelen en de Paralympics in Tokio. ,,En dat mag je toch wel zeer opmerkelijk noemen, juist nu er wereldwijd zoveel op gang komt en bespreekbaar wordt’’, meent marathonloper Abdi Nageeye, die net als zoveel topsporters op Instagram stilstond bij de gewelddadige dood van de Amerikaan George Floyd.

Waar zelfs topatleten als Lewis Hamilton en Michael Jordan zich de laatste weken uitspreken over racisme, laten meer en meer sportorganisaties de sancties op vreedzame vormen van protest vieren. Het Internationaal Olympisch Comité is echter niet van plan de eigen richtlijnen aan te passen, zo bevestigde de organisatie aan The Telegraph. Atleten worden aangemoedigd om ‘op te komen voor waar ze in geloven’, maar dit blijft in geen enkele vorm toegestaan tijdens de Spelen.

...
https://www.ad.nl/andere-(...)eel-te-ver~abe506f3/
TargaFloriowoensdag 10 juni 2020 @ 17:10
Dubbel gevoel. In dit geval is protesteren naar mijn mening prima maar wat als het een gevoeliger onderwerp is?
heywooduwoensdag 10 juni 2020 @ 17:14
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 17:10 schreef TargaFlorio het volgende:
Dubbel gevoel. In dit geval is protesteren naar mijn mening prima maar wat als het een gevoeliger onderwerp is?
Gevoeliger dan racisme? Ik ben toch wel benieuwd wat daar nog overheen gaat tegenwoordig :P

Ik stoor me nog meer aan het AD dat het heeft over 'de Zomerspelen en de Paralympics' :r

Noem het gewoon de Olympische en Paralympische Spelen of de Olympics en Paralympics. Inconsequente knuppels.
Frozen-assassinwoensdag 10 juni 2020 @ 17:20
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 17:14 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Gevoeliger dan racisme? Ik ben toch wel benieuwd wat daar nog overheen gaat tegenwoordig :P

Ik stoor me nog meer aan het AD dat het heeft over 'de Zomerspelen en de Paralympics' :r

Noem het gewoon de Olympische en Paralympische Spelen of de Olympics en Paralympics. Inconsequente knuppels.
Media is daar gewoon walgelijk slecht in. Zo zag ik gisteren een artikel van NOS waarin een achternaam op drie verschillende manieren werd geschreven. Vond ik wel knap gedaan...
heywooduwoensdag 10 juni 2020 @ 17:23
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 17:20 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Media is daar gewoon walgelijk slecht in. Zo zag ik gisteren een artikel van NOS waarin een achternaam op drie verschillende manieren werd geschreven. Vond ik wel knap gedaan...
#werkenbijdenos

Ik snap ook echt de onduidelijkheid bij de Paralympische Spelen niet. Het is écht ontzettend makkelijk :D

Je hebt Olympische Spelen, in het Engels in 'dagelijks gebruik' vaker Olympics dan Olympic Games genoemd. Hier worden olympische kampioenen gekroond en olympische medailles verdeeld.

Je hebt Paralympische Spelen, in het Engels in 'dagelijks gebruik' vaker Paralympics dan Paralympic Games genoemd. Hier worden paralympische kampioenen gekroond en paralympische medailles verdeeld.

That's it, AD, NOS, Telegraaf en consorten.
Szurawoensdag 10 juni 2020 @ 17:42
Het is wat
TargaFloriowoensdag 10 juni 2020 @ 18:23
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 17:14 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Gevoeliger dan racisme? Ik ben toch wel benieuwd wat daar nog overheen gaat tegenwoordig :P
Een sporter die het opneemt voor de Oeigoeren. Mag dat?
Een Catalaan die pleit voor onafhankelijkheid. Mag dat?
Tataar die tegen Russische bezetting van de Krim protesteert. Mag dat?
Een christelijke sporter die voor traditionele man/vrouw familiewaarden pleit. Mag dat?

Blijft lastig. Laat sport zoveel mogelijk sport blijven en geen politiek platform.
Nattekatwoensdag 10 juni 2020 @ 18:38
Tegen de tijd dat de vlam eindelijk is aangestoken is dit allang overgewaaid.
heywooduwoensdag 15 juli 2020 @ 22:52
Jeugd-OS 2022 wordt 2026
https://www.insidethegame(...)postponed-until-2026
Pinutsdonderdag 16 juli 2020 @ 00:01
quote:
Oej. Dat heeft toch best wel wat gevolgen voor de 'jeugd'. 4 jaar is toch veel op die leeftijd. Kunnen nu ineens veel niet meer meedoen...
wimderonzondag 4 oktober 2020 @ 13:43
quote:
Geen Dream Team in Tokio? NBA zit komst topbasketballers naar Spelen in de weg

De NBA loopt volgende zomer waarschijnlijk gewoon door als de Olympische Spelen van Tokio bezig zijn. Dat zei NBA-commissaris Adam Silver vrijdagavond, die daarmee twijfel zaaide over de deelname van de beste basketballers ter wereld aan het olympisch toernooi. De Spelen werden vanwege het coronavirus uitgesteld naar de zomer van 2021.

Ook de NBA moest pauzeren. Die competitie loopt normaal van oktober tot juni, maar zal nu pas deze maand eindigen. Het plan in Amerika is om komend seizoen de competitie te laten lopen van januari tot september. “We overwegen het”, zei Silver. “In dat geval is het niet logisch de competitie stil te leggen voor de Spelen. Want het gaat daarbij om meer dan een periode van twee weken. Deelname aan de Spelen vraagt voorbereiding en een periode van rust erna.”

Sinds profspelers welkom zijn op de Spelen, in 1992 in Barcelona, won de Verenigde Staten met tal van NBA-sterren zes van de zeven keer het goud. De NBA levert ook tal van topspelers voor andere landen.
heywooduzondag 25 oktober 2020 @ 19:56
Treurig verhaal, 22-jarige bokser ging voor Tokyo en wilde zich via het wereldwijde OKT plaatsen. In de afgelopen maanden steeds vaker hevige hoofdpijn: hij bleek een hersentumor te hebben en is onlangs overleden ;(
https://www.insidethegame(...)maitewa-dies-aged-22
wimderonwoensdag 28 oktober 2020 @ 15:08
quote:
Veel verdeeldheid en dubbelgangers die cleane plasjes afleveren: waarom een Olympische boycot dreigt voor gewichtheffen

Nooit deed het gewichtheffen zoveel om de dopingstal uitgemest te krijgen, en net dan steekt corruptie gelieerd met doping weer de kop op. Het Internationaal Olympisch Comité dreigt met een olympische ban voor Parijs 2024. Tom Goegebuer, ex-gewichtheffer, coach van Nina Sterckx en een voorvechter in de dopingstrijd: “Ik ben er niet 100 procent gerust op.” Dat ‘dubbelgangers’ van gedopeerde atleten in hun plaats een plasje doen bij de dopingcontrole, helpt niet meteen.

Iemand tot voorzitter van een internationale sportbond benoemen, terwijl zijn land niet naar de Olympische Spelen van Tokio 2020 mag wegens te veel dopinggevallen in die sport. Het kan, in het gewichtheffen. Toen de oude voorzitter van de internationale gewichthefbond (IWF), de 81-jarige Roemeen Tamas Ajan, ontslag nam nadat bekendraakte dat hij aan de lopende band dopinggevallen onder de mat moffelde, werd de Amerikaanse Ursula Garza Papandrea aangesteld. Maar zij werd weggestemd door het uitvoerend comité van de IWF, die de Thai Intarat Yodbangtoey aanstelde. Maar Thailand mag dus geen gewichtheffers sturen naar de Olympische Spelen.

Het toont de verdeeldheid aan tussen de ‘cleane’ landen en landen met een diepgewortelde dopingcultuur, zegt ex-gewichtheffer Tom Goegebuer, al jaren voorvechter van een fair dopingbeleid in zijn sport. Niet toevallig werd de Amerikaanse, die het strenge dopingbeleid van de voorbije jaren wil blijven doorzetten, door vertegenwoordigers van ‘dopinglanden’ weggestemd.

Dat is niet naar de zin van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dat opnieuw dreigt met een olympische ban. Intussen is er een ‘neutrale’ interimvoorzitter. Goegebuer: “Bij heel wat landen is het vertrouwen zoek. Landen die geschorst zijn wegens doping, mogen geen of minder atleten naar de Spelen sturen, maar ze zitten wel nog in het bestuur van de internationale federatie. Die belangenvermenging moeten we vermijden. Feit is dat er dingen moeten veranderen. Een aantal ‘cleane’ landen wil in december op een congres het ontslag vragen van het bestuur van de IWF, normaal zijn het pas in maart volgend jaar verkiezingen. Maar dat is mogelijk te laat. Want in december beslist het IOC of het gewichtheffen nog olympisch kan zijn.”

Het jongste onderzoek van het Wereld-Anti Doping Agentschap (Wada), dat drie jaar duurde, doet de druk enkel toenemen. Wada zegt dat achttien ‘dubbelgangers’ uit zes verschillende landen dopingcontroleurs om de tuin hebben geleid. Kortom, dat iemand anders zich uitgaf voor de - wellicht gedopeerde - atleet en in zijn/haar plaats een clean plasje afleverde. Het DNA van de urinestalen kwam namelijk niet overeen met het DNA van de atleet die geacht werd te worden getest. Gunter Younger, onderzoeksdirecteur bij Wada: “Soms wisten de dopingcontroleurs ervan en lieten ze begaan, soms ook de coaches.”

En er spelen ook andere argumenten mee dan de doping en corruptie voor een olympische schrapping, ook al staat gewichtheffen al sinds de eerste Olympische Spelen op het programma. Goegebuer: “De Olympische Spelen zijn sowieso te groot, met te veel deelnemers. Het IOC gelooft erg in nieuwe sporten (skateboard, breakdance, red.) omdat die commercieel interessant zijn, of omdat die veel volgers op sociale media hebben. Dat wil wel zeggen dat dan of andere sporten of sportdisciplines of het aantal deelnemers in een sport moeten sneuvelen. Als het gewichtheffen zichzelf nog veel in verlegenheid brengt, geef je het IOC argumenten.”

Wat met Parijs 2024?

Voor Tokio 2020 ziet hij geen verandering – “Het programma ligt vast” – maar voor de Spelen van Parijs 2024 dreigt de hakbijl. Of er worden nog minder gewichtheffers op de Spelen toegelaten – voor Tokio nam het IOC al 60 plaatsen af – en dus nog moeilijker om een olympisch ticket te behalen. Of gewichtheffen wordt, al dan niet voor één Olympische Spelen, geschrapt.

En laat Parijs 2024 nu net hét langetermijndoel zijn van Nina Sterckx, het toptalent in het internationale gewichtheffen en onder de hoede van coach Goegebuer. “Het is niet dat we daar gedurig over praten maar af en toe komt dat wel ter sprake. Nina zei al lachend: ‘Ik zal maar een andere sport zoeken, zeker?’ Geen Spelen zou natuurlijk ongelooflijk jammer zijn. Ik ben wel blij dat het IOC die stok achter de deur heeft, voor mijn part zetten ze nog vier jaar lang druk. Aan de ene kant kun je in een paar jaar moeilijk een volledig andere cultuur installeren, en is er al veel gedaan aan doping. Hoe wij doping hebben proberen aan te pakken, is een voorbeeld voor veel andere federaties. Anderzijds is die dreiging nodig, zodat de internationale gewichthefbond luistert en zo ook de olympische toekomst van de sport wordt gevrijwaard. Maar ik ben er niet 100 procent gerust op.”
heywooduvrijdag 4 december 2020 @ 22:58
e70f137f-e7a2-4753-944e-b802623bf268.thumb.jpeg.d67daf5bd4e03341a9fcb210cdb96219.jpeg
Nattekatvrijdag 4 december 2020 @ 22:59
:|W
Mexicanobakkervrijdag 4 december 2020 @ 22:59
quote:
Dat laatste is wel prima.
heywooduvrijdag 4 december 2020 @ 23:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 22:59 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Dat laatste is wel prima.
Ja ik bedenk me nu ineens dat de 50k toch de nek omgedraaid zou worden na Tokyo? Toch niet dus? :o

Dat zou echt helemaal fantastisch zijn.
Pino112vrijdag 4 december 2020 @ 23:29
High Diving _O_
Lucky_Strikevrijdag 4 december 2020 @ 23:36
quote:

@Lonaa
heywooduvrijdag 4 december 2020 @ 23:43
België juicht ook wel dankzij aerobics ( :') ).
Lonaazaterdag 5 december 2020 @ 08:13
quote:
O+ Beste om mee wakker te worden. :D
supernigermaandag 7 december 2020 @ 18:49
Breakdancen _O_
https://nos.nl/artikel/23(...)-in-parijs-2024.html
TLCmaandag 7 december 2020 @ 19:14
:')
Szuramaandag 7 december 2020 @ 20:04
quote:
:')
DeeBeedinsdag 8 december 2020 @ 04:47
Mixed-gender relay aids. :')
daniela_007woensdag 6 januari 2021 @ 13:44
Atleten die deelnemen aan Olympische Spelen moeten van Japan 2 weken in quarantaine.
Dat snap ik heel goed maar hoe gaan die sporters dan zich voorbereiden?
Gaan ze dan bijv. 2 maanden eerder naar Japan ?
En hoe kunnen de sporters in 2 weken in quarantaine zich voorbereiden? Alleen fitness in eigen hotelkamer?
Dit is natuurlijk een probleem voor de atleten die daarvoor andere wedstrijden voor OS spelen, met name de wielrenners.

Ben benieuwd waar dit naartoe gaat.
DutchSLvrijdag 8 januari 2021 @ 12:47
Ondertussen is de 3e en zwaarste golf gaande in Japan, waar ze pas in februari gaan beginnen met vaccineren.

Het wordt nog penibel..
Szurazondag 10 januari 2021 @ 14:03
twitter
En de steun om het te laten doorgaan daalt zienderogen
Nattekatzondag 10 januari 2021 @ 14:15
Stellen ze dan ook al die onzinonderdelen 4 jaar uit?

Ik dacht echt dat Japan het wel goed deed, maar het gaat daar nog slechter dan in Engeland, en dan lopen ze ook nog 2 maanden achter met vaccineren. Ziet er niet goed uit :{
Riofan83zondag 10 januari 2021 @ 14:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 12:47 schreef DutchSL het volgende:
Ondertussen is de 3e en zwaarste golf gaande in Japan, waar ze pas in februari gaan beginnen met vaccineren.

Het wordt nog penibel..
In Japan begint het vaccineren pas in mei, in verband met het verkrijgen van goedkeuring. Lijkt dus inderdaad kansloos te worden.
AgnesGruzondag 10 januari 2021 @ 14:27
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 14:15 schreef Nattekat het volgende:
Stellen ze dan ook al die onzinonderdelen 4 jaar uit?

Ik dacht echt dat Japan het wel goed deed, maar het gaat daar nog slechter dan in Engeland, en dan lopen ze ook nog 2 maanden achter met vaccineren. Ziet er niet goed uit :{
Ook in Japan een nieuwe variant van het virus aangetroffen:

https://www.telegraaf.nl/(...)-van-coronavirus-aan

Vrees inderdaad ook het ergste :'(
Marcosszondag 10 januari 2021 @ 14:34
Mja, in Engeland gaat het voetbal ook gewoon door, ondanks dat het in het land helemaal misgaat..

Denk dat ze met bubbels en dergelijke best een situatie kunnen creëren waarbij sporters niet zoveel gevaar lopen en het evenement alsnog door kan gaan. Vraag is alleen of ze dat willen, dan ben je wel een groot deel van de "magie" van de Spelen en alles eromheen kwijt. En dat je dat financieel nooit gaat compenseren uiteraard.
Szuravrijdag 22 januari 2021 @ 01:40
twitter
Pino112vrijdag 22 januari 2021 @ 06:59
:{
TheArtvrijdag 22 januari 2021 @ 07:34
twitter
Leatherfacevrijdag 22 januari 2021 @ 08:29
Misschien dan maar de hele cycli zomerspelen doorschuiven.

Tokio '24, Parijs '28, LA '24.

Hebben Japan en de andere gaststeden die miljarden niet voor niks uitgetrokken en hoeven voorlopig ook geen andere landen zich in een ongewis avontuur te storten.
Mexicanobakkervrijdag 22 januari 2021 @ 09:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 07:34 schreef TheArt het volgende:
[ twitter ]
Nah, dit komt echt niet uit de lucht vallen. Ik zet er vast een streep door.
Dale__Coopervrijdag 22 januari 2021 @ 09:31
Wat teleurstellend.
Mexicanobakkervrijdag 22 januari 2021 @ 09:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 09:31 schreef Dale__Cooper het volgende:
Wat teleurstellend.
Erg jammer ja. Smaakt het over nog 3 jaar vast extra zoet, maar wel een bittere teleurstelling.
Starflyervrijdag 22 januari 2021 @ 10:40
Weer voor niets twee weken vakantie vastgelegd -O-
heywooduvrijdag 22 januari 2021 @ 10:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 08:29 schreef Leatherface het volgende:
Misschien dan maar de hele cycli zomerspelen doorschuiven.

Tokio '24, Parijs '28, LA '24.

Hebben Japan en de andere gaststeden die miljarden niet voor niks uitgetrokken en hoeven voorlopig ook geen andere landen zich in een ongewis avontuur te storten.
Maar de geruchten zeggen ook dat Japan in het eventuele geval van afgelasting voor 2032 zou gaan :P
Marcossvrijdag 22 januari 2021 @ 11:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 08:29 schreef Leatherface het volgende:
Misschien dan maar de hele cycli zomerspelen doorschuiven.

Tokio '24, Parijs '28, LA '24.

Hebben Japan en de andere gaststeden die miljarden niet voor niks uitgetrokken en hoeven voorlopig ook geen andere landen zich in een ongewis avontuur te storten.
Spelen in 2024 in 2 steden zou best leuk kunnen worden ;)
Leatherfacezaterdag 23 januari 2021 @ 11:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 10:44 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Maar de geruchten zeggen ook dat Japan in het eventuele geval van afgelasting voor 2032 zou gaan :P
Dat kan ook nog. In ieder geval heeft Tokio zoveel miljarden al geïnvesteerd. Hopelijk kunnen ze het in een van de komende jaren toch gewoon doen.
Pino112maandag 25 januari 2021 @ 12:11
twitter
twitter


Geen Italiaans volkslied :'(
heywoodumaandag 25 januari 2021 @ 12:16
Lekker hoor, door je overheid genaaid waardoor je straks zonder je volkslied op het podium staat :r
Agueromaandag 25 januari 2021 @ 12:18
Die Italianen kennen gelukkig allemaal het volkslied dus die kunnen dat zelf wel uit volle borst zingen op het podium, tenzij zingen verboden is vanwege corona.
Nattekatmaandag 25 januari 2021 @ 12:24
Wat is dat nou weer voor iets raars, het OC van de staat maken?
wimderondinsdag 2 februari 2021 @ 21:59
a1462aca-653e-11eb-b07d-02b7b76bf47f.png

4951c1ef-653c-11eb-b07d-02b7b76bf47f.png
heywoodudinsdag 2 februari 2021 @ 22:14
De wedstrijd om brons bij de mannen is overigens na de finale bij de mannen. We danken de Amerikaanse TV voor die volkomen logische volgorde.
Mexicanobakkerwoensdag 3 februari 2021 @ 19:51
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 12:18 schreef Aguero het volgende:
Die Italianen kennen gelukkig allemaal het volkslied dus die kunnen dat zelf wel uit volle borst zingen op het podium, tenzij zingen verboden is vanwege corona.
Als het al doorgaat is dat VERBOTEN ja
wimderonzaterdag 6 februari 2021 @ 14:08
quote:
Uitbundige vieringen verboden op Olympische Spelen

Atleten worden uitdrukkelijk verzocht niet uitbundig te vieren op de komende Olympische Spelen in Tokio (23 juli-8 augustus). Het is één van de strikte maatregelen tegen het coronavirus vermeld in het ‘playbook’ voor atleten en teamofficials dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) volgende week bekendmaakt. De gespecialiseerde website insidethegames.com kon het document al inkijken.

Verder staat in het ‘playbook’ dat atleten die positief testen op het coronavirus niet mogen aantreden op de Spelen. Zij kunnen in isolatie geplaatst worden buiten de olympische site. De atleten die in nauw contact komen met een besmette persoon worden alleen na een negatieve test vrijgegeven. Een overtreding van de regels in het ‘playbook’ leidt mogelijk tot uitsluiting van de Spelen.

Afgelopen week werd het draaiboek voor nationale comités en internationale sportbonden bekendgemaakt. Ook voor de media is nog een draaiboek voorzien. Het IOC liet weten de draaiboeken de komende maanden steeds aan te passen aan de veranderde omstandigheden voordat de Spelen op 23 juli moeten beginnen.
AgnesGruzaterdag 6 februari 2021 @ 14:31
Ik denk dat ze de atleten wat ratels moeten geven.
heywoodudinsdag 16 februari 2021 @ 12:39
Het wereldwijde OKT in het boksen

Dat zijn een hele rij startbewijzen die nu op andere manieren verdeeld worden, via rankings en al gehouden regionale OKT's. Dat kost Europa ongeveer 20 startbewijzen, Samoa gaat mogelijk van zes naar elf, bijvoorbeeld.
Starflyerdonderdag 18 februari 2021 @ 20:55
Voormalig schaatster Seiko Hashimoto wordt de nieuwe voorzitter van het Olympisch organisatiecomité

quote:
Oud-olympiër Seiko Hashimoto is benoemd tot voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische Spelen. De voormalige topschaatsster volgt de veelbesproken Yoshiro Mori op, die vorige week onder grote druk ontslag nam.

De 83-jarige Mori trad terug nadat ophef was ontstaan over enkele vrouwonvriendelijke uitspraken die hij kort geleden had gedaan. De Japanner zei onder meer dat vrouwen "te veel praten" en dat vergaderingen daardoor lang duren.

Zijn opmerkingen leverden een storm van kritiek op. Zelfs grote sponsoren uitten kritiek, waarna Mori zijn functie ter beschikking stelde. De 84-jarige Saburo Kawabuchi werd aanvankelijk genoemd als zijn opvolger, maar de keuze is nu op Hashimoto gevallen.

De 56-jarige Japanse was al olympisch minister en sinds 2019 in het kabinet verantwoordelijk voor emancipatiezaken. Daar stopt ze mee om zich volledig op haar nieuwe functie te kunnen richten.
'Ik ga geen enkele inspanning uit de weg'

Hashimoto nam tussen 1984 (Sarajevo) en 1996 (Atlanta) als schaatsster en als wielrenster zeven keer deel aan de Olympische Spelen. Daarmee heeft ze bij de vrouwen nog altijd het Japans record wat betreft het aantal olympische deelnames in haar bezit. In 1992 pakte Hashimoto olympisch brons op de 1.500 meter.

"Ik ga geen enkele inspanning uit de weg om van de Spelen in Tokio een succes te maken", zei Hashimoto donderdag. De Japanse sportgrootheid zal onder meer het draagvlak voor de Olympische Spelen onder de Japanse bevolking flink moeten vergroten.

De Olympische Spelen zouden eigenlijk in de zomer van 2020 worden gehouden, maar zijn door de coronacrisis een jaar uitgesteld. Het grootste sportevenement ter wereld wordt nu van 23 juli tot en met 8 augustus 2021 gehouden in Tokio.
https://www.nu.nl/sport-o(...)ganisatiecomite.html
VoMydonderdag 18 februari 2021 @ 22:58
quote:
1s.gif Op donderdag 18 februari 2021 20:55 schreef Starflyer het volgende:
Voormalig schaatster Seiko Hashimoto wordt de nieuwe voorzitter van het Olympisch organisatiecomité
[..]

https://www.nu.nl/sport-o(...)ganisatiecomite.html
Waar je nog eens kan komen he, vanuit zo'n irrelevante folkloresport.
franklopzondag 21 februari 2021 @ 19:49
Loting van de dames

twitter
Pino112dinsdag 9 maart 2021 @ 13:32
https://nos.nl/artikel/23(...)spelen-in-tokio.html

quote:
Geen buitenlandse fans bij Olympische Spelen in Tokio

Japan staat geen buitenlands publiek toe bij de Olympische Spelen in Tokio. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo. Het persbureau baseert zich op bronnen rond de regering. De Japanners vrezen dat buitenlandse bezoekers het aantal coronabesmettingen verder doen stijgen.
Nattekatdinsdag 9 maart 2021 @ 13:36
-O-
heywoodudinsdag 9 maart 2021 @ 13:46
Precies zoals verwacht natuurlijk. Of nou ja, de verwachting lijkt me überhaupt geen fans. We zullen zien.
AgnesGrudinsdag 9 maart 2021 @ 13:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 13:46 schreef heywoodu het volgende:
Precies zoals verwacht natuurlijk. Of nou ja, de verwachting lijkt me überhaupt geen fans. We zullen zien.
Yes. Maar als het zo door kan gaan, dan maar op die manier.
freaky40dinsdag 9 maart 2021 @ 13:57
Hoe kunnen ze dat nu al weten. Wordt er in Japan niet gevaccineerd?
hhh38dinsdag 9 maart 2021 @ 14:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 13:57 schreef freaky40 het volgende:
Hoe kunnen ze dat nu al weten. Wordt er in Japan niet gevaccineerd?
Japan schijnt relatief terughoudend te zijn met vaccins vanwege een schandaal uit de jaren '90

Edit: https://www.japantimes.co(...)history-coronavirus/
heywoodudinsdag 9 maart 2021 @ 14:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 13:54 schreef AgnesGru het volgende:

[..]

Yes. Maar als het zo door kan gaan, dan maar op die manier.
Ben er inmiddels ook wel lang aan gewend moet ik zeggen :@
Mexicanobakkerdinsdag 9 maart 2021 @ 14:30
Ik denk dat Japan niet een van de gunstigste landen is om de spelen nu te houden, maar verhuizen gaat niet lukken.
AgnesGrudinsdag 9 maart 2021 @ 14:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 14:17 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ben er inmiddels ook wel lang aan gewend moet ik zeggen :@
Ik ook, went te snel eigenlijk.
wimderonzaterdag 13 maart 2021 @ 00:03
quote:
Atleten zullen niet meteen uitgesloten worden van Olympische Spelen na positieve coronatest

Olympiërs zullen in Tokio niet meteen worden uitgesloten na een eerste positieve coronatest , zoals onder meer Eline Berings onlangs overkwam op het EK zaalatletiek. Dat zal waarschijnlijk wel tot nog meer tests leiden.

22 februari: negatieve PCR-test; 26 februari: negatieve PCR-test; 1 maart: negatieve PCR-test; 2 maart: negatieve sneltest; 6 maart: reeksen 60m horden en positieve PCR-test; 7 maart: negatieve sneltest en twee negatieve PCR-tests. Eline Berings miste de halve finales van het EK zaalatletiek, terwijl ze – zo bleek uit tests waarvan het resultaat pas na de halve finales bekend was – had kunnen lopen. De Europese atletiekbond kwam inmiddels met een uitleg. “Volgens de Poolse overheid moest ze meteen in isolatie. Normaal moest ze dan twee negatieve PCR-tests met een interval van 24 uur ondergaan. Op onze vraag hebben we zo snel mogelijk die twee PCR-tests uitgevoerd, zodat ze met de delegatie kon terugreizen.” De halve finales en haar EK waren dan wel al voorbij. Berings: “Ik hoop dat dat niemand meer overkomt en dat er een oplossing komt voor zulke situaties.”

Want wat als dat op de Olympische Spelen van Tokio gebeurt, het belangrijkste sportevenement ter wereld? Eén positieve test en Olympic Games Over? Zo ziet het er niet naar uit. Om te voorkomen dat atleten die valspositief zijn ten onrechte worden uitgesloten van de Spelen, ligt een scenario klaar om mogelijk enkel atleten te weren die niet één maar een nog te bepalen aantal keer positief testen. Kortom, dat één positieve test niet meteen het einde van de Spelen betekent.

Chinese vaccins

Om alles praktisch georganiseerd te krijgen – als de testen niet zijn uitgevoerd voordat de atleet zijn competitie plaatsvindt, heeft het geen zin –, moet er voldoende worden getest. De nieuwe voorzitster van het Japanse organisatiecomité, Seiko Hashimoto, laat uitschijnen dat het aantal tests voor atleten kan worden opgedreven. Op dit ogenblik is voorzien dat elke atleet minimaal om de vier dagen wordt getest. In de volgende versie van de zogeheten playbooks, met de spelregels voor coronaproof Spelen, zullen sport per sport de scenario’s worden uitgetekend.

Nog dit: China biedt officieel vaccins aan deelnemers aan voor zowel Tokio 2021 als de Winterspelen van Peking 2022. Het Internationaal Olympisch Comité wil betalen. Johan Bellemans, hoofdarts van Team Belgium: “Voor ons verandert dat niet zoveel, we moeten nog altijd via de overheid passeren. Wij wachten tot het aan ons is.” De Belgische olympiërs hebben geen prioriteit bij de vaccinering. Bovendien moet het Chinese vaccin in België nog worden goedgekeurd.
wimderonzaterdag 20 maart 2021 @ 12:57
twitter
Pino112dinsdag 6 april 2021 @ 06:38
Geen Noord-Korea.

https://nos.nl/artikel/23(...)-coronapandemie.html
heywoodudinsdag 6 april 2021 @ 07:01
Dat is niet leuk :{

OmGOD -O-
Mexicanobakkerdinsdag 6 april 2021 @ 08:35
Erg teleurstellend.
AgnesGrudinsdag 13 april 2021 @ 16:14
quote:
Nederlandse olympiërs krijgen vaccinatievoorrang

DEN HAAG - Olympische sporters krijgen voorrang in het Nederlandse vaccinatieprogramma. Dat bevestigen bronnen bij het ministerie van Volksgezondheid. Behalve de olympiërs zal er nog een enkele andere groep voorrang krijgen bij een prik tegen het coronavirus.

Geen voorrang jeugdzorgmedewerkers
Onder de groepen die voorrang krijgen, zitten ook afvallers. Zo zouden aanvankelijk de 30.000 medewerkers in de jeugdzorg voorrang krijgen op de groep 18 tot 60 jaar. Omdat er dit kwartaal 16,7 miljoen vaccins worden geleverd, is besloten de jeugdzorgmedewerkers geen voorrang meer te geven. Hoe meer groepen immers voorrang krijgen, hoe ingewikkelder het prikplan en hoe langer het duurt voordat groepsimmuniteit is bereikt. Waarom wel Olympische sporters wél voorrang krijgen, zullen zorgministers De Jonge en Van Ark motiveren in een brief die vermoedelijk in de nacht van dinsdag op woensdag naar de Tweede Kamer gaat.
https://www.telegraaf.nl/(...)n-vaccinatievoorrang
TLCwoensdag 14 april 2021 @ 07:25
Wat n flauwekul dat sporters voorrang moeten krijgen.
Mexicanobakkerwoensdag 14 april 2021 @ 08:34
Wat staat Nederland hoog op de VMT zeg. Is dat niet wat overdreven?
heywooduwoensdag 14 april 2021 @ 08:38
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 08:34 schreef Mexicanobakker het volgende:
Wat staat Nederland hoog op de VMT zeg. Is dat niet wat overdreven?
Welke landen zouden met welke sporters en teams dan hoger moeten staan? :P
Mexicanobakkerwoensdag 14 april 2021 @ 08:40
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 08:38 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Welke landen zouden met welke sporters en teams dan hoger moeten staan? :P
Nouja ze hebben vast gelijk, maar ik vind het vooral in totaal aantal medaljes erg veel - ik weet zelf niet echt waar Nederland in 5 jaar zo enorm gegroeid is behalve misschien wat meer zekerheid op plakken in de atletiek en volgens mij baanwielrennen en zeilen.

Dat die Jappen ineens op 40 miljoen goud staan in de VMT vind ik ook bizar, maar dat land volg ik nog minder goed dus ik weet niet zo goed hoe dat dan ineens kan.
heywooduwoensdag 14 april 2021 @ 08:44
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 08:40 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Nouja ze hebben vast gelijk, maar ik vind het vooral in totaal aantal medaljes erg veel - ik weet zelf niet echt waar Nederland in 5 jaar zo enorm gegroeid is behalve misschien wat meer zekerheid op plakken in de atletiek en volgens mij baanwielrennen en zeilen.

Dat die Jappen ineens op 40 miljoen goud staan in de VMT vind ik ook bizar, maar dat land volg ik nog minder goed dus ik weet niet zo goed hoe dat dan ineens kan.
Waar staat die VMT eigenlijk? Ik ben wel benieuwd wie ze welke medailles toedichten. En Japan, tja, thuisvoordeel is een klassiek ding natuurlijk. Zeker als je een jaar extra hebt gehad :9

Niet teveel naar vorige Spelen kijken ook, dat zegt in elk geval veel minder dan de resultaten van de afgelopen paar jaar. Zo heeft Japan op het moment op achttien olympische onderdelen de wereldtitel in handen.
Mexicanobakkerwoensdag 14 april 2021 @ 08:51
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 08:44 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Waar staat die VMT eigenlijk? Ik ben wel benieuwd wie ze welke medailles toedichten. En Japan, tja, thuisvoordeel is een klassiek ding natuurlijk. Zeker als je een jaar extra hebt gehad :9

Niet teveel naar vorige Spelen kijken ook, dat zegt in elk geval veel minder dan de resultaten van de afgelopen paar jaar. Zo heeft Japan op het moment op achttien olympische onderdelen de wereldtitel in handen.
https://www.gracenote.com/virtual-medal-table/

Hier staat een gedeelte, maar de volledige tabel kon ik zo snel niet vinden.
Frozen-assassinwoensdag 14 april 2021 @ 08:52
https://www.gracenote.com/virtual-medal-table/

Japan staat hier op liefst 34 gouden medailles. Nederland nog best hoog met 16.
heywooduwoensdag 14 april 2021 @ 09:07
Vooral Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland worden dus een stuk lager ingeschat dan wat ze op het moment aan wereldkampioenen hebben. Volgens de VMT komen ze op in totaal 31 keer goud uit, terwijl ze bij elkaar op 47 onderdelen de regerend wereldkampioen hebben.

Overigens staat Japan op 59 medailles, wat opvallend genoeg exact overeenkomt met het aantal 'regerende' medailles dat ze op dit moment op WK's hebben op alle olympisch onderdelen.

Wel erg matig dat je niet (meer?) door kunt klikken..
VoMywoensdag 14 april 2021 @ 09:13
5x goud met zeilen las ik. Verder Hassan, hockeyvrouwen, BMX (2×).

Voor het overige goud is er nog baanwielrennen (2×) en vrouwenwielrennen (2×). Dat maakt nog steeds geen 16 natuurlijk.

Maar je kunt wel doortellen. Op de atletiekbaan zijn er nog wel 4 onderdelen met medaillekansen, bij judo vast wel wat, open water zwemmen met Sharon, mountainbiken, elke vrouwenteamsport.

De vorige OS haalde Nederland met goede prognoses uiteindelijk weinig medailles, maar dat scenario hoeft zich niet te herhalen. De plakken moeten immers nog verdeeld worden.

[ Bericht 91% gewijzigd door VoMy op 14-04-2021 09:23:47 ]
heywooduwoensdag 14 april 2021 @ 09:13
Ook leuk: Turkije op 26 medailles, terwijl ze er op WK's op olympische onderdelen op het moment dertien hebben. Hongarije op 28 tegenover 17, India op vier keer goud tegenover één regerend wereldkampioen
Remcowoensdag 14 april 2021 @ 09:24
Zeilen, roeien, zwemmen en atletiek lijkt allemaal een stuk positiever dan 4 jaar geleden, en daar zijn natuurlijk wel een sloot medailles in te winnen.
VoMywoensdag 14 april 2021 @ 09:39
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 09:24 schreef Remco het volgende:
Zeilen, roeien, zwemmen en atletiek lijkt allemaal een stuk positiever dan 4 jaar geleden, en daar zijn natuurlijk wel een sloot medailles in te winnen.
Lekker harken in de elitaire nichesporten. Nu nog wat paarden- en golfmedailles en de Moët kan ontkurkt worden.
Mexicanobakkerwoensdag 14 april 2021 @ 09:43
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 09:39 schreef VoMy het volgende:

[..]

Lekker harken in de elitaire nichesporten. Nu nog wat paarden- en golfmedailles en de Moët kan ontkurkt worden.
Erg elitaire nichesport dat atletiek.
Zwansenwoensdag 14 april 2021 @ 09:47
16 goud? :o

Volgens mij denken ze dat onze Mathieu alle (baan)wielrenonderdelen meedoet en goud pakt. _O-
Mexicanobakkerwoensdag 14 april 2021 @ 09:49
Maar even, wie gaan er dan 16 goud halen? @heywoodu

Ik zou wel een lijstje willen zien van de 16 sporters/teams die als favoriet worden gezien. Want ik kom daar nooit zo heel ver mee.
Szurawoensdag 14 april 2021 @ 09:52
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 09:13 schreef heywoodu het volgende:
Ook leuk: Turkije op 26 medailles, terwijl ze er op WK's op olympische onderdelen op het moment dertien hebben. Hongarije op 28 tegenover 17, India op vier keer goud tegenover één regerend wereldkampioen
En hoeveel ervan zijn voor import-Turken?
Remcowoensdag 14 april 2021 @ 09:55
Had Sports Illustrated niet altijd een prognose lijst met namen bij de medailles?
heywooduwoensdag 14 april 2021 @ 10:09
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 09:52 schreef Szura het volgende:

[..]

En hoeveel ervan zijn voor import-Turken?
De drie huidige Turkse wereldkampioenen op olympische onderdelen zijn geboren in Busra, Yozgat en Konak. Dat ligt allemaal in Turkije. Ook de vijf huidige vicewereldkampioenen uit Turkije op olympische onderdelen zijn geboren in Turkije. Vooralsnog niet veel dus!
heywooduwoensdag 14 april 2021 @ 10:13
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 09:49 schreef Mexicanobakker het volgende:
Maar even, wie gaan er dan 16 goud halen? @:heywoodu

Ik zou wel een lijstje willen zien van de 16 sporters/teams die als favoriet worden gezien. Want ik kom daar nooit zo heel ver mee.
Tja, dat kun je nooit simpelweg zeggen met een lijst van 16 specifieke namen. Er zullen ongetwijfeld 20+ onderdelen zijn waarop Nederland een niet onrealistische kans op goud heeft. Hier bijvoorbeeld de Nederlandse wereldkampioenen op dit moment (de twee met Expired zijn vervallen omdat er een nieuw WK is geweest, BMX heeft het nieuwe WK nog niet gehad dus Van Gendt is daar nog regerend kampioen). De hockeydames pasten niet in de screenshot maar staan er nog boven.

LWKchtK.png

En dan nog de huidige vicewereldkampioenen (zelfde verhaal met degenen waar Expired of een datum staat).

xU12WWi.png

Dat zijn echt wel veel onderdelen, alles bij elkaar. Tuurlijk, die zal Nederland niet allemaal winnen. Maar Nederland zal ook echt niet met lege handen blijven staan op alle onderdelen die hier níet op het lijstje staan.
AgnesGruwoensdag 14 april 2021 @ 10:14
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 07:25 schreef TLC het volgende:
Wat n flauwekul dat sporters voorrang moeten krijgen.
Liever dat ze voorrang krijgen, dan dat Nederland helemaal niet gaat.
Marcosswoensdag 14 april 2021 @ 13:41
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 09:49 schreef Mexicanobakker het volgende:
Maar even, wie gaan er dan 16 goud halen? @:heywoodu

Ik zou wel een lijstje willen zien van de 16 sporters/teams die als favoriet worden gezien. Want ik kom daar nooit zo heel ver mee.
Ik zou zeggen als serieuze kansen op goud:

(Baan)wielrennen:
Teamsprint heren
Sprint heren
Keirin heren
Wegrit dames (tijdrit afhankelijk van Dygert, weet niet hoe het daarmee gaat)
MTB heren
+ een aantal onderdelen (ploegkoers en omnium bij baanwielrennen, BMX dames/heren) waar ook een kans op goud is

Atletiek:
1500/5000 meter dames (of welke afstand Hassan ook precies doet)

Judo:
van 't End (al kan die ook zomaar de 1e ronde niet overleven, volgens mij)
+ kansen in andere klasses

Zeilen:
Badloe
Bouwmeester
De Geus
Bekkering/Duetz

Boksen:
Fontijn

Zwemmen open water:
Van Rouwendaal
Weertman

Turnen:
Zonderland

En dan bij het roeien nog wat favorieten, maar daar weet ik inhoudelijk niet genoeg van om echt te oordelen over realistische kansen. Zag al dat afgelopen weekend een aantal kandidaten op OS-goud in ieder geval op het EK geen goud pakten.

Natuurlijk zal niet iedereen goud pakken, maar heb wel het gevoel dat er in de breedte meer kansen op goud zijn dan op de vorige Spelen. Al lijkt me 16x goud en 48 medailles in totaal veel te overdreven, geloof ook niet dat NL voor GB, Australië en Duitsland gaat eindigen.
wimderonwoensdag 14 april 2021 @ 21:09
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 07:25 schreef TLC het volgende:
Wat n flauwekul dat sporters voorrang moeten krijgen.
Waarom vind je dat flauwekul?
wimderonwoensdag 14 april 2021 @ 21:12
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 09:55 schreef Remco het volgende:
Had Sports Illustrated niet altijd een prognose lijst met namen bij de medailles?
Wat een enorm simplistische manier van voorspellen is. Golfer x uit land y zetten we op goud, terwijl die in werkelijkheid pakweg 5% kans op goud heeft en er nog 10 anderen zijn met ongeveer evenveel kans.

@heywoodu is het hier mee eens.
Nattekatwoensdag 14 april 2021 @ 21:15
Handbal en waterpolo zijn ook nog wel sporten waar een medaille binnen de mogelijkheden hoort.

Genoeg om naar uit te kijken iig c_/
TLCwoensdag 14 april 2021 @ 21:15
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 21:09 schreef wimderon het volgende:

[..]

Waarom vind je dat flauwekul?
Omdat de mensen voor moeten gaan die of in de gezondheidszorg werken of die in n risicogroep vallen, en bovendien zijn sporters in t algemeen gezonde fitte mensen.
Nattekatwoensdag 14 april 2021 @ 21:18
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 21:15 schreef TLC het volgende:

[..]

Omdat de mensen voor moeten gaan die of in de gezondheidszorg werken of die in n risicogroep vallen, en bovendien zijn sporters in t algemeen gezonde fitte mensen.
Hoe heb jij er last van dat een paar honderd sporters voorrang krijgen?
TLCwoensdag 14 april 2021 @ 21:18
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 21:18 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Hoe heb jij er last van dat een paar honderd sporters voorrang krijgen?
Dat dan andere moeten wachten als iemand -in mijn ogen- onnodig voorrang krijgt ?
Starflyerwoensdag 14 april 2021 @ 21:20
Met een fatsoenlijk beleid waren die mensen al allemaal gevaccineerd.
wimderonwoensdag 14 april 2021 @ 21:23
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 21:15 schreef TLC het volgende:

[..]

Omdat de mensen voor moeten gaan die of in de gezondheidszorg werken of die in n risicogroep vallen, en bovendien zijn sporters in t algemeen gezonde fitte mensen.
En de miljoenen mensen die met het vlaggetje in de hand naar die gezonde fitte mensen kijken en op die manier wat minder de deur uit gaan en/of beter gestemd raken dan ze op dit moment zijn? Of denk je dat die paar vaccins die je aan het -in jouw ogen- onnodige voorrang aan kwijt bent hier niet tegen opwegen?
Nattekatwoensdag 14 april 2021 @ 21:27
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 21:18 schreef TLC het volgende:

[..]

Dat dan andere moeten wachten als iemand -in mijn ogen- onnodig voorrang krijgt ?
Even kijken... 100.000 prikken per dag. Er wordt 12 uur per dag geprikt, dus 8300 per uur. Laten we het ruim nemen; 500 sporters en betrokkenen gaan naar de OS. Dan moet men gemiddeld 3 minuten langer wachten. Dit valt onder dezelfde categorie als mensen die totaal tegen het vaccineren van jongere mensen zijn zelfs als het anders weggegooid wordt.
TLCwoensdag 14 april 2021 @ 21:34
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 21:23 schreef wimderon het volgende:

[..]

En de miljoenen mensen die met het vlaggetje in de hand naar die gezonde fitte mensen kijken en op die manier wat minder de deur uit gaan en/of beter gestemd raken dan ze op dit moment zijn? Of denk je dat die paar vaccins die je aan het -in jouw ogen- onnodige voorrang aan kwijt bent hier niet tegen opwegen?
Mijn punt is dus dat die sporters met gemak achteraan in de rij kunnen sluiten.

Als ze dan niet kunnen afreizen naar Japan omdat ze wel gevaccinneerd moeten zijn is het botte pech.

Ik heb ook andere vlaggetjes, de Turkse bv :D
heywooduwoensdag 14 april 2021 @ 21:37
quote:
9s.gif Op woensdag 14 april 2021 21:12 schreef wimderon het volgende:

[..]

Wat een enorm simplistische manier van voorspellen is. Golfer x uit land y zetten we op goud, terwijl die in werkelijkheid pakweg 5% kans op goud heeft en er nog 10 anderen zijn met ongeveer evenveel kans.

@:heywoodu is het hier mee eens.
Een theoretisch land dat op alle 339 onderdelen telkens 10% kans heeft op een medaille krijgt er bij dit soort voorspellingen nul. Nee, dat kan niet.
heywooduwoensdag 14 april 2021 @ 21:38
En eens met @Nattekat (dat ik dat ooit zou zeggen :7 ) over die vaccins. Niet zo miepen, echt helemaal niemand komt enigszins in de problemen door die paar prikken die naar de sporters gaan.
Nattekatwoensdag 14 april 2021 @ 21:45
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 21:38 schreef heywoodu het volgende:
En eens met @Nattekat (dat ik dat ooit zou zeggen ) over die vaccins.
Het is zo'n dag _O_
wimderonwoensdag 14 april 2021 @ 22:52
quote:
0s.gif Op woensdag 14 april 2021 21:34 schreef TLC het volgende:

[..]

Mijn punt is dus dat die sporters met gemak achteraan in de rij kunnen sluiten.

Als ze dan niet kunnen afreizen naar Japan omdat ze wel gevaccinneerd moeten zijn is het botte pech.

Ik heb ook andere vlaggetjes, de Turkse bv :D
Dat jij net als mij niet met enkel een Nederlands vlaggetje in de hand zit maakt het nog niet dat vele miljoenen anderen dat ook niet zitten. Dat die mensen veel vreugde halen uit goede Nederlandse sportprestaties (plus de extra bijvangst van bijvoorbeeld minder reisbewegingen) is zeker in deze tijd veel meer waard dan dat minimaal aantal prikken net een fractie eerder naar een ander zouden gaan.

Jouw punt raakt dus kant noch wal.
Mexicanobakkerdonderdag 15 april 2021 @ 09:47
De spelen gaan toch nog worden afgelast, denk ik. Ik heb het idee dat niemand in Japan er op zit te wachten.
franklopdonderdag 15 april 2021 @ 10:09
maar we zouden voor augustus sowieso toch allemaal al ingeënt moeten zijn?
hhh38donderdag 15 april 2021 @ 10:11
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 09:47 schreef Mexicanobakker het volgende:
De spelen gaan toch nog worden afgelast, denk ik. Ik heb het idee dat niemand in Japan er op zit te wachten.
Zijn ze nu niet al te ver om nog terug te gaan? Ik weet niet hoe kort van te voren het vorig jaar werd verplaatst
VoMydonderdag 15 april 2021 @ 10:12
Het is toch ook bespottelijk als je als Nederlandse overheid jaarlijkse tientallen miljoenen investeert in een topsportklimaat, onder andere omdat dit ook weer goed uitstraalt op de jeugd, die daarmee gemotiveerd wordt om te sporten waardoor de het gemiddelde gezondheidsniveau stijgt, en dat dan zo op het spel zou zetten vanwege 250 miezerige vaccins. Dit gaat echt om spillagehoeveelheden en de uitbetaling - onbezorgder en vrijer en dus beter kunnen voorbereiden - is gigantsich.
Marcossdonderdag 15 april 2021 @ 12:39
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 09:47 schreef Mexicanobakker het volgende:
De spelen gaan toch nog worden afgelast, denk ik. Ik heb het idee dat niemand in Japan er op zit te wachten.
Gewoon verplaatsen naar een land met fatsoenlijke uitzendtijden!
Mexicanobakkerdonderdag 15 april 2021 @ 13:13
quote:
8s.gif Op donderdag 15 april 2021 12:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Gewoon verplaatsen naar een land met fatsoenlijke uitzendtijden!
Geen vrij nemen :')
heywoodudonderdag 15 april 2021 @ 13:28
quote:
8s.gif Op donderdag 15 april 2021 12:39 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Gewoon verplaatsen naar een land met fatsoenlijke uitzendtijden!
Uitzendtijden zijn altijd even fijn of even kut, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Het enige belangrijke is of je wel of niet moet werken :+

Als je wel moet werken kan het overdag zijn of kan het 's nachts zijn, maar dan moet je toch echt óf werken óf slapen om de volgende dag te kunnen werken :P
Mexicanobakkerdonderdag 15 april 2021 @ 13:31
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 13:28 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Uitzendtijden zijn altijd even fijn of even kut, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Het enige belangrijke is of je wel of niet moet werken :+

Als je wel moet werken kan het overdag zijn of kan het 's nachts zijn, maar dan moet je toch echt óf werken óf slapen om de volgende dag te kunnen werken :P
Mijn vriendin had het wel prettig gevonden als ik niet om 8 uur in de avond in mijn nest zou liggen.
hhh38donderdag 15 april 2021 @ 13:38
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 13:28 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Uitzendtijden zijn altijd even fijn of even kut, afhankelijk van hoe je het bekijkt. Het enige belangrijke is of je wel of niet moet werken :+

Als je wel moet werken kan het overdag zijn of kan het 's nachts zijn, maar dan moet je toch echt óf werken óf slapen om de volgende dag te kunnen werken :P
Daarom was Rio ook zo perfect. Dat begon rond 16u 's middags en was klaar rond middernacht. Alleen toen werkte ik nog niet :P
Mexicanobakkerdonderdag 15 april 2021 @ 14:12
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 13:38 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Daarom was Rio ook zo perfect. Dat begon rond 16u 's middags en was klaar rond middernacht. Alleen toen werkte ik nog niet :P
Klaar om 4 uur in de nacht*
hhh38donderdag 15 april 2021 @ 14:26
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 14:12 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Klaar om 4 uur in de nacht*
Ja het begon ook niet om 16u 's middags natuurlijk. Maar het grootste deel was binnen de uren die ik noemde :P
Mexicanobakkerdonderdag 15 april 2021 @ 14:28
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 14:26 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Ja het begon ook niet om 16u 's middags natuurlijk. Maar het grootste deel was binnen de uren die ik noemde :P
Zoals gezegd, geen vrij krijgen is een flopshow. Al ben ik recent ergens begonnen, dus ik moet nog vrij vragen. Lekker voor midden in de zomer :')
heywoodudonderdag 15 april 2021 @ 15:19
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 13:31 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Mijn vriendin had het wel prettig gevonden als ik niet om 8 uur in de avond in mijn nest zou liggen.
Als die van mij in die weken hier is gooit die haar dag/nachtritme gezamenlijk om want die wil ook kijken :7
heywoodudonderdag 15 april 2021 @ 15:20
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 13:38 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Daarom was Rio ook zo perfect. Dat begon rond 16u 's middags en was klaar rond middernacht. Alleen toen werkte ik nog niet :P
Klaar rond middernacht? :o

Meestal lag ik er pas rond vijf uur, soms zes uur in de ochtend in en ik ging toch echt slapen zodra de voor mij leuke dingen klaar waren :P

Rond ons middaguur begon de boel dan weer zo langzamerhand op gang te komen.
hhh38donderdag 15 april 2021 @ 15:25
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 15:20 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Klaar rond middernacht? :o

Meestal lag ik er pas rond vijf uur, soms zes uur in de ochtend in en ik ging toch echt slapen zodra de voor mij leuke dingen klaar waren :P

Rond ons middaguur begon de boel dan weer zo langzamerhand op gang te komen.
Ja uiteindelijk duurt de sportdag te lang om te combineren met werk, maar met die tijden van Rio was het wel het makkelijkst.
Starflyerdonderdag 15 april 2021 @ 15:35
Ik heb die twee weken al vrij genomen, dus laat maar lekker doorgaan.
heywoodudonderdag 15 april 2021 @ 15:38
Hier loopt de aanvraag nog, in de komende twee weken ofzo worden als het goed is de vakanties verdeeld :P
boriszdonderdag 15 april 2021 @ 16:25
Ik heb gelukkig een chef die altijd ja zegt :P.
Bovendien ga ik voor een flink deel over de agenda en heb belangrijke afspraken voor of na de Spelen ingepland :+.
Nattekatdonderdag 15 april 2021 @ 16:30
Bij mij hebben vroege vakanties altijd geleid tot niet ingeroosterd worden in augustus omdat het werk dan op is, dus wat dat betreft maak ik me weinig zorgen :P
Mexicanobakkerdonderdag 15 april 2021 @ 17:40
quote:
0s.gif Op donderdag 15 april 2021 15:19 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Als die van mij in die weken hier is gooit die haar dag/nachtritme gezamenlijk om want die wil ook kijken :7
Helaas heeft de vrouw hier weinig sportinteresse, maar ik heb haar al verteld dat ze er mee moet dealen, dus ze accepteert het.
wimderondonderdag 22 april 2021 @ 22:18
quote:
Hun volkslied is verboden op de Olympische Spelen, dus hebben de Russen een alternatief gevonden (zij het na twee pogingen)

Russen die goud veroveren op de Olympische Spelen in Tokio krijgen bij hun podiumceremonie een stukje van het eerste concerto voor piano van Piotr Ilych Tchaikovsky te horen. Dat deelde het Russisch Olympisch Comité donderdag mee.

Het Russische volkslied mag wegens de sancties tegen Rusland niet gedraaid worden. Ook hun voorstel om het volkslied te vervangen door “Katyusha (kleine Ekaterina)”, een populair lied onder soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog, stuitte op een “njet”.

Het in 1875 gecomponeerde concerto van Tchaikovsky kon wel de goedkeuring van het Internationaal Olympisch Comité wegdragen.
Mexicanobakkervrijdag 23 april 2021 @ 09:38
quote:
Dit past zo onder een Eurosport reclame, dan denk je dat het blok al bezig is terwijl de huldiging bij het synchroonzwemmen nog bezig is!
Ericrmaandag 26 april 2021 @ 18:02
Kans dat het doorgaat neemt af, dan is het over en sluiten
Nattekatmaandag 26 april 2021 @ 18:26
quote:
0s.gif Op maandag 26 april 2021 18:02 schreef Ericr het volgende:
Kans dat het doorgaat neemt af, dan is het over en sluiten
Bron? Onderbouwing? Toelichting?
Ericrmaandag 26 april 2021 @ 20:43
quote:
0s.gif Op maandag 26 april 2021 18:26 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Bron? Onderbouwing? Toelichting?
https://nos.nl/collectie/(...)ge-olympische-spelen
Nattekatmaandag 26 april 2021 @ 20:52
quote:
quote:
Met recent 425 nieuwe coronagevallen in Tokio
Amsterdam: 300 per dag.

Dit artikel is geschreven door iemand met een schijthekel aan de OS, dat druipt er van alle kanten aan af. Er is niets aan de hand.
hhh38maandag 26 april 2021 @ 20:55
quote:
0s.gif Op maandag 26 april 2021 20:52 schreef Nattekat het volgende:

[..]

[..]

Amsterdam: 300 per dag.

Dit artikel is geschreven door iemand met een schijthekel aan de OS, dat druipt er van alle kanten aan af. Er is niets aan de hand.
In Japan hebben ze een ietwat ander referentiekader
Nattekatmaandag 26 april 2021 @ 20:59
quote:
0s.gif Op maandag 26 april 2021 20:55 schreef hhh38 het volgende:

[..]

In Japan hebben ze een ietwat ander referentiekader
En dat is helemaal prima, is ook het probleem niet.

Ik kan alleen vrij slecht tegen zulke extreem gekleurde artikelen. Meld het er gewoon bij dat het er bij lange na niet zo slecht gaat als in zo'n beetje elk ander land op deze aardbol. De enige reden dat dat waarschijnlijk niet gedaan is, is dat het hele artikel dan geen poot meer heeft om op te staan. Het duurt nog 3 maanden, de vooruitzichten zijn veel beter dan een jaar geleden, en een jaar geleden was corona ook praktisch weg en vergeten in de zomer.
Starflyerzaterdag 1 mei 2021 @ 17:35
Geen Bekele op de marathon in Tokyo. Hij heeft niet meegedaan aan de kwalificatie in Ethiopië.

https://www.nu.nl/sport-o(...)icatiewedstrijd.html
Columbiafandinsdag 4 mei 2021 @ 12:08
Ik ben een beetje in de war, maar zal het tijdsverschil nu 7 uur of 8 uur zijn?
Mexicanobakkerdinsdag 4 mei 2021 @ 12:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 mei 2021 12:08 schreef Columbiafan het volgende:
Ik ben een beetje in de war, maar zal het tijdsverschil nu 7 uur of 8 uur zijn?
Zal weinig uitmaken als het niet doorgaat.
Maar goed, 7 uur. Omdat die Jappen geen zomertijd hebben, volgens mij.
TLCdonderdag 6 mei 2021 @ 14:24
https://nos.nl/collectie/(...)elen-de-noodtoestand

lijkt me sterk dat de OS doorgaan, Japan kan geen medici missen om tijd te besteden aan sporters, wat heel begrijpelijk is.
Nattekatvrijdag 7 mei 2021 @ 11:44
quote:
0s.gif Op donderdag 6 mei 2021 14:24 schreef TLC het volgende:
https://nos.nl/collectie/(...)elen-de-noodtoestand

lijkt me sterk dat de OS doorgaan, Japan kan geen medici missen om tijd te besteden aan sporters, wat heel begrijpelijk is.
Ik denk dat er ook wel wat anti-propaganda rond gaat. Ga er toch wel van uit dat het IOC dat allemaal goed regelt.
Starflyerzaterdag 8 mei 2021 @ 22:33
quote:
Taekwondoka Reshmie Oogink heeft zich zaterdag geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio.
De 31-jarige Nederlandse was er vijf jaar geleden in Rio de Janeiro ook al bij.
https://www.nu.nl/sport-o(...)eer-naar-spelen.html
heywooduzondag 9 mei 2021 @ 09:56
Opvallende uitslagen wel op dat OKT. De vanuit Iran naar Duitsland vertrokken Kimia Alizadeh was er na veel blessureleed weer bij, maar werd door een jonge Griekse verslagen in de beslissende wedstrijd en kan haar brons dus niet verdedigen.

Dejan Georgievski uit Noord-Macedonië plaatste zich bij de mannen boven 80kg. Dat is om twee redenen bijzonder: in 2012 en 2016 had het land helemaal niemand die zich voor de Spelen plaatste, nu hebben ze er al twee. Belangrijker/groter: in de beslissende wedstrijd versloeg hij Radik Isayev, regerend en nu dus op zeker uittredend olympisch kampioen.
Frozen-assassinzondag 16 mei 2021 @ 12:05
quote:
Bijna zestig procent van de Japanners is tegen het doorgaan van de Olympische Spelen komende zomer. De coronapandemie is in Japan nog lang niet onder controle op dit moment.

Slechts twaalf procent vindt dat de Spelen wel doorgang kunnen vinden met een beperkt aantal toeschouwers, wijst het onderzoek van persbureau Kyodo verder nog uit.
https://nos.nl/artikel/23(...)procent-tegen-spelen
PzKpfwmaandag 24 mei 2021 @ 11:35
Prima maar eens geweigerd vind ik dat ze het ook niet weer hoeven te krijgen. Dit is gewoon een middelvinger naar al die sporters die al maanden, zo niet jaren, aan het trainen zijn voor dit ene moment.
Mexicanobakkermaandag 24 mei 2021 @ 12:53
Gaat toch te veel kosten om het af te gelasten, gevalletje damned if they do, damned if they don’t voor de regering
Szuramaandag 24 mei 2021 @ 13:26
Die Japanners moet je kort houden, gaat niet meer afgelast worden
Mexicanobakkerwoensdag 26 mei 2021 @ 09:05
quote:
0s.gif Op maandag 24 mei 2021 13:26 schreef Szura het volgende:
Die Japanners moet je kort houden, gaat niet meer afgelast worden
Publieke druk is wel érg groot daar, dat is wel heel vervelend.
De Japanner moet wel een heel sober leven leiden.
heywoodudonderdag 27 mei 2021 @ 07:46
Vandaag begint het OKT in het 3x3-basketbal in Oostenrijk, Nederland doet zowel bij de vrouwen als mannen mee. De beste drie teams plaatsen zich voor de Spelen.

ONS schema voor dag één:
19.05 Nederland - Letland (mannen)
19.30 Nederland - Estland (vrouwen)
20.45 Nederland - Canada (mannen)
21.35 Nederland - Hongarije (vrouwen)
TheVulturedonderdag 27 mei 2021 @ 08:06
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 07:46 schreef heywoodu het volgende:
Vandaag begint het OKT in het 3x3-basketbal in Oostenrijk, Nederland doet zowel bij de vrouwen als mannen mee. De beste drie teams plaatsen zich voor de Spelen.

ONS schema voor dag één:
19.05 Nederland - Letland (mannen)
19.30 Nederland - Estland (vrouwen)
20.45 Nederland - Canada (mannen)
21.35 Nederland - Hongarije (vrouwen)
Maken we een kans? Ik dacht datvwe hier best goed in waren, maar sinds het Olymppisch is best hard voorbij worden gestreefd door verschillende landen?
heywoodudonderdag 27 mei 2021 @ 08:21
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 08:06 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Maken we een kans? Ik dacht datvwe hier best goed in waren, maar sinds het Olymppisch is best hard voorbij worden gestreefd door verschillende landen?
Er liggen zeker serieuze kansen. Volgens mij zijn Letland en de VS bij de mannen wel de twee beste nog niet geplaatste teams, Nederland zou mee moeten kunnen doen om het derde ticket. Frankrijk lijkt bij de vrouwen het sterkst, maar ook daar doet Nederland mee. De wedstrijd van vanavond tegen Hongarije zou alvast een mooie graadmeter moeten zijn, want die zijn ook sterk.
Redefinedonderdag 27 mei 2021 @ 08:22
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 08:06 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Maken we een kans? Ik dacht datvwe hier best goed in waren, maar sinds het Olymppisch is best hard voorbij worden gestreefd door verschillende landen?
Dat klopt. Wereldtop voordat het Olympisch was, daarna een beetje weggezakt.
heywoodudonderdag 27 mei 2021 @ 09:32
Mongolië is al begonnen met overwinningen op Polen en Turkije bij de mannen. Mongolië is een vrij opmerkelijk verhaal: die hebben vorig jaar (of het jaar ervoor alweer?) echt gigantische hoeveelheden toernooitjes georganiseerd met steeds dezelfde paar spelers, dag na dag, week na week, die dan in Ulaanbaatar constant tegen elkaar speelden en zo punten verzamelden voor de ranglijst. Regels misbruiken _O_ :')
Redefinedonderdag 27 mei 2021 @ 10:26
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 09:32 schreef heywoodu het volgende:
Mongolië is al begonnen met overwinningen op Polen en Turkije bij de mannen. Mongolië is een vrij opmerkelijk verhaal: die hebben vorig jaar (of het jaar ervoor alweer?) echt gigantische hoeveelheden toernooitjes georganiseerd met steeds dezelfde paar spelers, dag na dag, week na week, die dan in Ulaanbaatar constant tegen elkaar speelden en zo punten verzamelden voor de ranglijst. Regels misbruiken _O_ :')
Dat blijft bij deze sport wel apart. Hoog in de ranking komen omdat je tien keer zoveel toernooien speelt als de rest :')
heywoodudonderdag 27 mei 2021 @ 10:45
quote:
1s.gif Op donderdag 27 mei 2021 10:26 schreef Redefine het volgende:

[..]

Dat blijft bij deze sport wel apart. Hoog in de ranking komen omdat je tien keer zoveel toernooien speelt als de rest :')
Toernooien in je eigen land, met alleen maar (steeds dezelfde) spelers uit je eigen land :D
Redefinedonderdag 27 mei 2021 @ 11:33
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 10:45 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Toernooien in je eigen land, met alleen maar (steeds dezelfde) spelers uit je eigen land :D
Ja inderdaad :') Dat zo'n bond daar geen fatsoenlijke regels voor opstelt. Hanteren ze deze regels nou ook voor de WK's? Of toch alleen voor de OS? In dat laatste geval is dan nog te hopen en te verwachten dat ze dit voor de komende cyclus gaan aanpassen.
DeeBeedonderdag 27 mei 2021 @ 12:14
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 09:32 schreef heywoodu het volgende:
Mongolië is al begonnen met overwinningen op Polen en Turkije bij de mannen. Mongolië is een vrij opmerkelijk verhaal: die hebben vorig jaar (of het jaar ervoor alweer?) echt gigantische hoeveelheden toernooitjes georganiseerd met steeds dezelfde paar spelers, dag na dag, week na week, die dan in Ulaanbaatar constant tegen elkaar speelden en zo punten verzamelden voor de ranglijst. Regels misbruiken _O_ :')
Wat een Mongolen.
heywoodudonderdag 27 mei 2021 @ 14:37
Gigantische choke van de Litouwse mannen tegen de VS. Ze stonden met 20-16 voor (eerste bij 21 wint), lieten meerdere kansen voor de winst liggen, gaven de bal op 20-19 uit handen én verloren 'm daarna nog eens twee keer, waarna de VS het wel afmaakte.
MC-Mdonderdag 27 mei 2021 @ 15:46
Arm Zuid-Korea gaat ook over de Amerikaanse knie.
heywoodudonderdag 27 mei 2021 @ 19:28
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 07:46 schreef heywoodu het volgende:
Vandaag begint het OKT in het 3x3-basketbal in Oostenrijk, Nederland doet zowel bij de vrouwen als mannen mee. De beste drie teams plaatsen zich voor de Spelen.

ONS schema voor dag één:
19.05 Nederland - Letland (mannen)
19.30 Nederland - Estland (vrouwen)
20.45 Nederland - Canada (mannen)
21.35 Nederland - Hongarije (vrouwen)
Change of plans, het hoost in Graz en dus is het hele programma wat opgeschoven. De mannen tegen Canada en de vrouwen tegen Hongarije zijn verschoven naar morgenochtend (09.30 en 10.20 vooralsnog). Om 21.25 vandaag spelen de mannen tegen Letland en iets na tien uur de vrouwen tegen Estland.
MC-Mdonderdag 27 mei 2021 @ 20:01
Sri Lanka kunnen we hebben.
TargaFloriodonderdag 27 mei 2021 @ 20:17
quote:
9s.gif Op donderdag 27 mei 2021 12:14 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Wat een Mongolen.
Is toch gewoon slim van ze? Wel belachelijk natuurlijk dat het kan.
DeeBeedonderdag 27 mei 2021 @ 20:51
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 20:17 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Is toch gewoon slim van ze? Wel belachelijk natuurlijk dat het kan.
Het was een slechte woordgrap, ik heb geen enkel probleem met de manier van handelen. :D
Adrie072donderdag 27 mei 2021 @ 22:07
Meneertje bij Nieuwsuur zojuist, was niet echt optimistisch over doorgaan..
Jason22donderdag 27 mei 2021 @ 22:10
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 22:07 schreef Adrie072 het volgende:
Meneertje bij Nieuwsuur zojuist, was niet echt optimistisch over doorgaan..
Zag het inderdaad. Het begint er steeds somberder uit te zien. :{
Mexicanobakkerdonderdag 27 mei 2021 @ 22:25
De enige reden waarom het zou doorgaan is voor de financiële en prestigueuze strop. Zoals ik al zei, het is een gevalletje 'damned if they do, damned if they don't'.

Als alleen interne belangen mee hadden gewogen was het al afgelast.
voetbalmanager2donderdag 27 mei 2021 @ 22:41
quote:
Novak Djokovic speelt vermoedelijk alleen op de Olympische Spelen van Tokio als er publiek op de tribunes zit. ,,Als dat vanwege de coronapandemie niet is toegestaan verwacht ik niet dat ik ga", zei de nummer 1 van de wereld.

Meerdere topspelers hebben twijfels over het toernooi, waar nu al zeker is dat geen toeschouwers uit het buitenland welkom zijn. Zo gaven eerder Rafael Nadal en Serena Williams ook al aan te overwegen thuis te blijven.

In Japan gaan steeds meer stemmen op het evenement vanwege de risico's op besmetting in zijn geheel te schrappen. De kans dat de organisatie Japanners toestaan op de tribunes plaats te nemen lijkt daarom ook klein.
Mexicanobakkervrijdag 28 mei 2021 @ 00:10
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 22:41 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Tsja, Tennis en de OS is ook niet echt een hele goede combi.
wimderonvrijdag 28 mei 2021 @ 00:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 mei 2021 00:10 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Tsja, Tennis en de OS is ook niet echt een hele goede combi.
Novak Djokovic en praten is een nog mindere combinatie.
TheVulturevrijdag 28 mei 2021 @ 00:40
Ik kan me haast niet voorstellen dat het nu alsnog afgelast wordt. Japan maakt zelf totaal geen vaart met vaccineren, en dan zou je daar sporters die jarenlang toewerken naar dit doel daarvoor straffen.
heywooduvrijdag 28 mei 2021 @ 09:27
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 22:07 schreef Adrie072 het volgende:
Meneertje bij Nieuwsuur zojuist, was niet echt optimistisch over doorgaan..
Een mannetje die ook wat te zeggen heeft, of gewoon iemand die zo weer even een headline kan scoren? :+
heywooduvrijdag 28 mei 2021 @ 09:28
quote:
0s.gif Op donderdag 27 mei 2021 22:41 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

En we zullen er niks aan missen. Nu nog juniorvoetballers die niet gaan, kan dat ook weg.
Adrie072vrijdag 28 mei 2021 @ 09:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 mei 2021 09:27 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Een mannetje die ook wat te zeggen heeft, of gewoon iemand die zo weer even een headline kan scoren? :+
Radboud Molijn, oud directeur Japans-Nederlandse handelsdelegatie.
Mexicanobakkervrijdag 28 mei 2021 @ 09:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 mei 2021 09:32 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Radboud Molijn, oud directeur Japans-Nederlandse handelsdelegatie.
Iemand die het interne sentiment voelt, maar die dus geen idee heeft hoe de verhoudingen mbt dit internationaal precies liggen dus. Zoals gezegd, als het alleen intern zou zijn was de beslissing allang genomen.
Adrie072vrijdag 28 mei 2021 @ 09:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 mei 2021 09:39 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Iemand die het interne sentiment voelt, maar die dus geen idee heeft hoe de verhoudingen mbt dit internationaal precies liggen dus. Zoals gezegd, als het alleen intern zou zijn was de beslissing allang genomen.
Hij is nu bij radio1
DeeBeevrijdag 28 mei 2021 @ 10:06
Einde tijdperk NL, alweer verloren bij de mannen.
heywooduvrijdag 28 mei 2021 @ 10:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 mei 2021 10:06 schreef DeeBee het volgende:
Einde tijdperk NL, alweer verloren bij de mannen.
Jammer, ze zaten er goed bij dit keer maar een geweldig drietje (nou ja, twee punten in 3x3) op 13-13 deed ze de das om -O-
wimderonzaterdag 29 mei 2021 @ 03:20
quote:
Caster Semenya ontbreekt op Olympische Spelen in Tokio

De veelbesproken Zuid-Afrikaanse atlete Caster Semenya zal niet op de Olympische Spelen van Tokio uitkomen. Ze slaagde er vrijdag niet in zich te kwalificeren op de 5.000 meter. De 30-jarige atlete liep 15:32.15 in een speciaal voor haar gearrangeerde limietwedstrijd in Durban, ver boven de vereiste 15:10.00.

Semenya is de tweevoudig olympisch kampioene op de 800 meter, maar mag op deze afstand haar titel niet verdedigen in Tokio. Ze behoort tot een kleine groep atletes met een van nature hoog testosterongehalte. Volgens de mondiale atletiekbond hebben deze atletes op afstanden van 400 meter tot en met een Engelse mijl (1.609 meter) door de spierversterkende werking van het hormoon onevenredig voordeel.

Alleen door het slikken van remmers zou Semenya mogen uitkomen op haar favoriete afstand, maar ze weigert dat principieel. De Zuid-Afrikaanse voert nog altijd een juridisch gevecht om de in haar ogen mensonterende regel ongedaan te krijgen. Semenya verloor tot nu toe alle rechtszaken die ze aanspande en heeft nu haar hoop gevestigd op het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Semenya kondigde eerder aan dat ze zich voor de Spelen van Tokio zou richten op de 200 meter maar de atlete, die ook drievoudig wereldkampioene is op de 800 meter, zag daar van af. “Ik ben 30 jaar en als ik ga sprinten, is dat niet goed voor mijn spieren. De lange afstanden zijn beter voor mij”, zei ze in april na haar eerste mislukte poging de limiet op de 5.000 meter te lopen.
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 17:21
De vrouwen beginnen zo aan het duel tegen Wit-Rusland. Er moet gewonnen worden vandaag.
Faraday01zaterdag 29 mei 2021 @ 17:24
Hebben de heren nog een kans of is dat al over en uit?
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 17:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 mei 2021 17:24 schreef Faraday01 het volgende:
Hebben de heren nog een kans of is dat al over en uit?
Volgens mij kan het nog wel, maar ze moeten eerst maar eens twee keer winnen vandaag..

Dan hopen dat Canada twee keer verliest en Oostenrijk hooguit één keer wint. En dan kijken naar de punten.
Faraday01zaterdag 29 mei 2021 @ 17:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 mei 2021 17:24 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Volgens mij kan het nog wel, maar ze moeten eerst maar eens twee keer winnen vandaag..
Vorig jaar werd er nog gezegd dat ze medaillekansen zouden hebben :o
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 17:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 mei 2021 17:26 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Vorig jaar werd er nog gezegd dat ze medaillekansen zouden hebben :o
Tja, ze stonden bij de wereldtop, maar ja...

Overigens is dit niet de allerlaatste kans, volgende week is er in Debrecen nog één laatste OKT met zes landen: gastland Hongarije en de vijf hoogste gerankte landen (op de ranking van november 2019) die niet geplaatst zijn, waar Nederland sowieso onder valt als ze dit niet halen. NED stond 7e op de ranglijst waar de top-3 al van is geplaatst.

Zelfde verhaal bij de vrouwen, die hebben volgende week ook nog een laatste kans.
Faraday01zaterdag 29 mei 2021 @ 17:40
De Nederlandse dames laten de kaas nogal amateuristisch van het brood eten :o
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 17:46
Spannend :X
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 17:47
*O*
Faraday01zaterdag 29 mei 2021 @ 17:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 mei 2021 17:46 schreef heywoodu het volgende:
Spannend :X
Ze winnen met heel veel pijn en moeite
Faraday01zaterdag 29 mei 2021 @ 18:30
Dit wordt ook weer close
TargaFloriozaterdag 29 mei 2021 @ 19:14
Hoe is Oranje (m/v) bij 3x3 ontstaan? Besluiten spelers samen een team te vormen (zoals bij beachvolleybal) die zich vervolgens bewijzen d.m.v. spelen van nationale en/of internationale toernooien of wijst een bondscoach spelers aan die samen een team vormen?
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 20:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 mei 2021 19:14 schreef TargaFlorio het volgende:
Hoe is Oranje (m/v) bij 3x3 ontstaan? Besluiten spelers samen een team te vormen (zoals bij beachvolleybal) die zich vervolgens bewijzen d.m.v. spelen van nationale en/of internationale toernooien of wijst een bondscoach spelers aan die samen een team vormen?
3x3 gaat normaal niet echt in landenteams, maar via de WorldTour en andere competities, waar bijvoorbeeld Amsterdam of Den Haag speelt. Volgens mij wordt het team dan wel door een bondscoach samengesteld, maar dat weet ik niet zeker. Kan ook per land verschillen, het zou me niks verbazen als bijvoorbeeld Servië met één van hun vaste teams speelt ipv een samengesteld team.
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 20:32
Nou, Nederland wint met 22-3 van Sri Lanka bij de vrouwen. Er is nog een kleine kans dat ze de tweede plek pakken, in acht nemend dat Estland en Wit-Rusland elkaar vanavond treffen.

wSvm6DQ.png

We gaan even uit van Wit-Russische winst, want als Estland wint is het simpel en gaan die met Hongarije door.

1. Wins; Estland, Nederland en Wit-Rusland staan allemaal op twee, dat maakt geen verschil

2. Head-to-head; De drie betreffende landen eindigen allemaal met één overwinning op elkaar, maakt ook geen verschil. Nederland won van Wit-Rusland, Wit-Rusland van Estland, Estland van Nederland, etc.

3. Points scored; Nederland eindigt op 65, en kan het op dit punt alleen winnen als Estland maximaal 12 punten scoort en Wit-Rusland maximaal 17.

Het gaat dus om de punten en daarbij is het voor Nederland vanavond eigenlijk vrij simpel: Wit-Rusland moet Estland verslaan door zelf niet meer dan 17 punten te scoren en er niet meer dan 12 tegen te krijgen.
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 21:24
Nou, ze zijn bezig.
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 21:26
Helemaal gemist, maar Nederland wint met 22-16 van Kroatië bij de mannen en eindigt gelijk met Canada en Oostenrijk op twee zeges....maar met 71 gescoorde punten, tegen 67 voor Canada en 66 voor Oostenrijk, op naar de kwartfinales dus :D :o
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 21:33
Gaat gelijk op, maar Estland al op 8 punten na vijf minuten..
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 21:39
In plaats van 17-12 was het maximaal 18-13 trouwens, bij gelijke stand zou Nederland als derde geplaatste land alsnog door mogen.

Nog anderhalve minuut te gaan en het staat precies 18-13. Dat gaat 'm niet worden.
heywooduzaterdag 29 mei 2021 @ 21:41
En daar is Wit-Rusland's 19e punt. Op naar Hongarije volgende week.
Jason22zondag 30 mei 2021 @ 10:28
Goed uitgelegd filmpje en artikel van de NOS over de situatie of de Spelen nou doorgaan of niet. Geeft me toch wel weer veel meer hoop!

https://nos.nl/artikel/23(...)-spelen-volmondig-ja

En ^O^ voor Ayolt.
TheArtzondag 30 mei 2021 @ 16:13
De 3x3’ers winnen van Amerika :o
franklopzondag 30 mei 2021 @ 16:36
quote:
0s.gif Op zondag 30 mei 2021 16:13 schreef TheArt het volgende:
De 3x3’ers winnen van Amerika :o
Krijgen 2 kansen nu om de Spelen te halen. 1 van de 2 wedstrijden moet er gewonnen worden
heywooduzondag 30 mei 2021 @ 17:07
quote:
14s.gif Op zondag 30 mei 2021 16:36 schreef franklop het volgende:

[..]

Krijgen 2 kansen nu om de Spelen te halen. 1 van de 2 wedstrijden moet er gewonnen worden
En als dat twee keer mislukt is er volgende week zelfs nog een kans.
franklopzondag 30 mei 2021 @ 19:35
Gewonnen *O*
Marcosszondag 30 mei 2021 @ 19:41
Met alle geluk de poulefase overleven en daarna 2x zo winnen :D
Aguerozondag 30 mei 2021 @ 19:44
quote:
0s.gif Op zondag 30 mei 2021 10:28 schreef Jason22 het volgende:
Goed uitgelegd filmpje en artikel van de NOS over de situatie of de Spelen nou doorgaan of niet. Geeft me toch wel weer veel meer hoop!

https://nos.nl/artikel/23(...)-spelen-volmondig-ja

En ^O^ voor Ayolt.
Nog even de Japannertjes kort houden.
Jason22zondag 30 mei 2021 @ 19:53
Er doen maar 8 landen mee aan dat 3x3 basketbal in Tokyo, oftewel WE hebben ons eerste olympisch diploma behaald! *O*
TargaFloriozondag 30 mei 2021 @ 20:18
:D :D *O*
Mexicanobakkerzondag 30 mei 2021 @ 20:45
Gelukkig, nu zendt de NOS dit hopelijk ook uit.

Ben benieuwd.
Fodiozondag 30 mei 2021 @ 22:13
Volgens mij wordt dit de grootste NL ploeg aller tijden op de OS .. klopt dit?
TheVulturezondag 30 mei 2021 @ 22:30
quote:
0s.gif Op zondag 30 mei 2021 19:53 schreef Jason22 het volgende:
Er doen maar 8 landen mee aan dat 3x3 basketbal in Tokyo, oftewel WE hebben ons eerste olympisch diploma behaald! *O*
*O*

Wel een sensatie eigenlijk want die mannen waren op sterven na dood. Betekent dit nu ook dat Amerika er niet bij is als Wereldkampioen?
franklopzondag 30 mei 2021 @ 22:31
quote:
0s.gif Op zondag 30 mei 2021 22:30 schreef TheVulture het volgende:

[..]

*O*

Wel een sensatie eigenlijk want die mannen waren op sterven na dood. Betekent dit nu ook dat Amerika er niet bij is als Wereldkampioen?
Er is nog 1 OKT en daar zullen ze vast heen mogen
TheArtzondag 30 mei 2021 @ 22:38
quote:
0s.gif Op zondag 30 mei 2021 22:13 schreef Fodio het volgende:
Volgens mij wordt dit de grootste NL ploeg aller tijden op de OS .. klopt dit?
Record is 242 van Rio en we zitten virtueel op 217. Dat getal zal je nergens anders tegenkomen denk ik, maar ik houd een eigen sheetje bij met geplaatste sporters en dat is inclusief de plekken waarvan de sporter nog moet worden gekozen (denk aan de selecties van alle teamsporten). Hier zitten dus nog geen sporten bij waarvan de wereldranglijst een/de basis vormt voor kwalificatie en waarvan de kwalificatieperiode nog loopt. Bij atletiek komen er nog een stuk of 10 bij via de World Ranking, maar denk verder aan tennis, mountainbike, bmx, skateboarden etc. Ik ga ervan uit dat we het record wel gaan breken ja.
Lucky_Strikezondag 30 mei 2021 @ 23:02
Basketbalmannen *O* Leuk spelletje zeg.
Jason22maandag 31 mei 2021 @ 01:37
quote:
1s.gif Op zondag 30 mei 2021 22:31 schreef franklop het volgende:

[..]

Er is nog 1 OKT en daar zullen ze vast heen mogen
Nope, daar mogen ze niet heen en dat betekent dat voor het eerst een Amerikaanse mannen basketbalploeg ontbreekt op de Spelen (bij het normale basketbal zaten/zitten ze er altijd bij). Dus in dat opzicht wel bijzonder.

Het laatste OKT volgende week is alleen voor landen die zich bij het normale basketbal niet hebben weten te plaatsen voor de OS in 2012 en 2016. Zo wil de FIBA een kleiner land ook een kans geven om de sport te promoten.

Het laatste ticket zal dus gaan naar Hongarije, Mongolie, Slovenie, Belgie, Oekraine of Roemenie. :)
heywoodudinsdag 1 juni 2021 @ 14:14
Badmintonster Carolina Marin heeft haar kruisband afgescheurd en zal haar olympische titel dus niet kunnen verdedigen, triest -O-
Idisromwoensdag 2 juni 2021 @ 17:01
quote:
‘Tienduizend vrijwilligers trekken zich terug voor Olympische Spelen’
Van de 80.000 vrijwilligers die actief zouden zijn bij de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen van Tokio in de komende zomer hebben 10.000 mensen zich teruggetrokken. Dat heeft het Japanse televisiestation NHK laten weten. De omroep baseert zich daarbij op uitspraken van leden van het plaatselijke organisatiecomité.
Vermoedelijk heeft de leegloop te maken met zorgen over de verspreiding van het coronavirus.

etcetera
Bron: AD

Ach, 70.000 vrijwilligers lijkt mij meer dan zat voor een Spelen zonder buitenlands publiek. Er kunnen nog wel 10.000 meer gaan twijfelen en afvallen.
Szuradonderdag 3 juni 2021 @ 00:42
Ook bijzonder

quote:
Voor de eerste keer in de historie zijn de Cubaanse honkballers er op de Olympische Spelen niet bij. De nationale ploeg wist zich in Florida niet te kwalificeren voor het olympische toernooi in Japan.

Een nederlaag tegen Canada (6-5) op het kwalificatietoernooi in Florida was doorslaggevend. Het hielp ook niet mee dat de Cubanen niet konden beschikken over de 22-jarige sterspeler César Prieto. Hij verliet het team enkele uren na aankomst in Amerika, zo verklaarde de Cubaanse bond.

Vanwege de politieke situatie kostte het Cuba veel moeite om visa voor de spelers te regelen zodat de ploeg kon afreizen naar het toernooi in Miami. De benodigde papieren arriveerden pas een dag voor vertrek.

Prieto zou niet de eerste Cubaanse honkballer zijn die naar de Verenigde Staten vlucht om daar in een van de topcompetities te gaan spelen.

"Dit doet pijn", bekende coach Armando Ferrer na de beslissende verliespartij. "We weten allemaal wat deze sport voor onze bevolking betekent. Honkbal stroomt door onze aderen en daarom spijt het ons vreselijk dat we onszelf niet hebben gekwalificeerd."

Honkbal is de nationale sport van Cuba. Met drie olympische titels en liefst 25 wereldtitels is het land ook veruit de succesvolste honkbalnatie ter wereld. Honkbal werd in 1992 in Barcelona als olympische sport geïntroduceerd. In alle vijf edities dat honkbal op de Spelen werd gespeeld, won Cuba een medaille. In 1992 (Barcelona), 1996 (Atlanta) en 2004 (Athene) veroverde het land goud.

Nederland aast op laatste olympische ticket

De Nederlandse honkballers hopen zich nog wel te plaatsen voor de Spelen. Oranje speelt van 16 tot en met 20 juni om het laatste olympische ticket op het kwalificatietoernooi waar ook sterke landen als Taiwan, Australië en China aan meedoen.

Er mogen zes landen deelnemen aan het olympische honkbaltoernooi, dat voor het eerst sinds 2008 weer op het programma staat. Gastland Japan, Zuid-Korea, Mexico en Israël hebben zich al geplaatst.
Immerdebestebobdonderdag 3 juni 2021 @ 00:46
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 00:42 schreef Szura het volgende:
Ook bijzonder
[..]

6 landen voor een toernooi is gewoon triest :{
Mexicanobakkerdonderdag 3 juni 2021 @ 08:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juni 2021 14:14 schreef heywoodu het volgende:
Badmintonster Carolina Marin heeft haar kruisband afgescheurd en zal haar olympische titel dus niet kunnen verdedigen, triest -O-
Dit vindt het vlaggetje niet leuk.
supernigerdonderdag 3 juni 2021 @ 18:48
Doei wappie Yvette Broch.
Niemand gaat je missen.

https://nos.nl/artikel/23(...)-niet-gevaccineerden

quote:
Handbalster Broch laat Spelen lopen wegens strikte regels voor niet-gevaccineerden
Yvette Broch neemt niet deel aan de Olympische Spelen in Tokio. De 30-jarige handbalster moet vanwege het weigeren van een coronavaccin volgens de regels afgezonderd van het team leven en dat ziet ze niet zitten.

"Ik ben zelf wat dingen gaan onderzoeken en gaan kijken naar een alternatief geluid. Daardoor ben ik gaan twijfelen. Mijn lichaam is mijn tool. We weten helemaal niet wat het vaccin doet op lange termijn", zo laat Broch weten in gesprek met NRC.

Broch stopte eind 2018 met handballen, omdat het leven als topsporter haar te zwaar viel. Na 2,5 jaar maakte ze haar rentree bij haar club Metz en sloot ze ook weer aan bij de selectie van Oranje, met als doel de Olympische Spelen.

Imago
Daar gaat nu een streep door. "Ik verwacht dat veel mensen me niet zullen begrijpen", zegt Broch. "Waarschijnlijk gaat mijn imago eraan. Maar het feit dat ik mijn mening bijna niet durf te delen, is toch al heel naar? Als je als topsporter een andere mening hebt dan van je wordt verwacht, moet je oppassen. Dat vind ik heel heftig."

Het Nederlands Handbal Verbond respecteert de beslissing van Broch. "Al vinden we het ontzettend jammer dat ze zich niet beschikbaar stelt voor de Olympische Spelen. Ze is een fantastische handbalster en we hadden haar graag op het veld zien schitteren", aldus directeur Sjors Röttger.

Broch speelt komend seizoen voor de Roemeense topclub CSM Bucuresti. In april spraken we haar na haar rentree in het Nederlandse team. Toen was ze nog volop gefocust op het halen van de Spelen.


Frozen-assassindonderdag 3 juni 2021 @ 18:50
Hoezo moet ze apart zitten? Ze zitten toch samen in een bubbel als een team
Nattekatdonderdag 3 juni 2021 @ 18:55
Manmanmanmanman. Dan ben je zo wappie dat je de OS aan je voorbij laat gaan.
Marcossdonderdag 3 juni 2021 @ 19:04
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 18:50 schreef Frozen-assassin het volgende:
Hoezo moet ze apart zitten? Ze zitten toch samen in een bubbel als een team
Ze mag dan blijkbaar niet van haar hotelkamer af, moet alleen eten en dergelijke, mag niet naar andere wedstrijden toe.. dus blijkbaar niet dezelfde bubbel

Maar goed, dat ze zich niet wil laten vaccineren, is haar eigen keus, maar er wordt een alternatief geboden om alsnog mee te gaan. Waarom zou je dat laten schieten omdat je een aantal beperkingen opgelegd krijgt? Ik ga er nog altijd vanuit dat je meedoet aan de Spelen omdat je voor de hoogste sportieve prestatie gaat en niet voor alles eromheen. Even los van de vraag hoe dat laatste eruit ziet als je wel gevaccineerd bent.
Nattekatdonderdag 3 juni 2021 @ 19:07
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 19:04 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Ze mag dan blijkbaar niet van haar hotelkamer af, alleen eten en dergelijke, niet naar andere wedstrijden toe.. dus blijkbaar niet dezelfde bubbel

Maar goed, dat ze zich niet wil laten vaccineren, is haar eigen keus, maar er wordt een alternatief geboden om alsnog mee te gaan. Waarom zou je dat laten schieten omdat je een aantal beperkingen opgelegd krijgt? Ik ga er nog altijd vanuit dat je meedoet aan de Spelen omdat je voor de hoogste sportieve prestatie gaat en niet voor alles eromheen. Even los van de vraag hoe dat laatste eruit ziet als je wel gevaccineerd bent.
Als ik één ding wel heb geleerd het afgelopen jaar is dat je niet eens moet proberen om dit soort mensen te leren begrijpen. Er zit gewoon geen enkele logica achter, het is één grote principekwestie.
Pino112donderdag 3 juni 2021 @ 19:10
Blijkbaar geen motivatie genoeg om heen te gaan dus.
Marcossdonderdag 3 juni 2021 @ 19:15
Deelname van Zonderland ook nog niet zeker overigens

https://www.ad.nl/olympis(...)-verliezen~a3fe8b9c/
AgnesGrudonderdag 3 juni 2021 @ 19:40
Broch vertrouwt zelfs taart niet:

twitter8)7
Redefinedonderdag 3 juni 2021 @ 20:00
Geen vaccinatie willen omdat je niet weet wat er in zit en wat het doet en dan uitleg van je medische staf naar je neerleggen. Terwijl je vrijwel zeker gedurende je sportcarrière een aantal keren pillen, spuiten of andere pijnstillers van je clubarts zonder te vragen hebt genomen. Dat blijft toch wel erg bijzonder.

[ Bericht 1% gewijzigd door Redefine op 03-06-2021 20:07:41 ]
Mexicanobakkerdonderdag 3 juni 2021 @ 20:43
Yvette "het hep op feesboek gestaan" Broch nemen wij nu niet meer serieus. En dan vooral om wat Redefine zegt.
Szuradonderdag 3 juni 2021 @ 20:59
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 19:15 schreef Marcoss het volgende:
Deelname van Zonderland ook nog niet zeker overigens

https://www.ad.nl/olympis(...)-verliezen~a3fe8b9c/
Dit is toch puur bedrog
TheVulturedonderdag 3 juni 2021 @ 23:18
quote:
1s.gif Op donderdag 3 juni 2021 18:48 schreef superniger het volgende:
Doei wappie Yvette Broch.
Niemand gaat je missen.

https://nos.nl/artikel/23(...)-niet-gevaccineerden
[..]

Ik snap nu wel iets beter waarom ze bij Expeditie Robinson zo lekker ging met Akwasi :P
Pino112donderdag 3 juni 2021 @ 23:23
quote:
1s.gif Op donderdag 3 juni 2021 19:40 schreef AgnesGru het volgende:
Broch vertrouwt zelfs taart niet:

[ twitter ]


8)7
"Mainstream media" :').
Redefinedonderdag 3 juni 2021 @ 23:25
quote:
14s.gif Op donderdag 3 juni 2021 23:23 schreef Pino112 het volgende:

[..]

"Mainstream media" :').
Media die niet mijn mening verkondigen, kan ze beter zeggen.

Nou ja zo is er weer eerder een plekje vrij voor Nycke Groot.
hhh38donderdag 3 juni 2021 @ 23:27
quote:
1s.gif Op donderdag 3 juni 2021 20:00 schreef Redefine het volgende:
Geen vaccinatie willen omdat je niet weet wat er in zit en wat het doet en dan uitleg van je medische staf naar je neerleggen. Terwijl je vrijwel zeker gedurende je sportcarrière een aantal keren pillen, spuiten of andere pijnstillers van je clubarts zonder te vragen hebt genomen. Dat blijft toch wel erg bijzonder.
Het is een soort cognitieve dissonantie. Als dat zaadje eenmaal is geplant valt er niet meer tegenop te redeneren
Redefinedonderdag 3 juni 2021 @ 23:32
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 23:27 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Het is een soort cognitieve dissonantie. Als dat zaadje eenmaal is geplant valt er niet meer tegenop te redeneren
Klopt. Het begint met een keer oprechts iets te zien wat gek/onverklaarbaar/schandalig is. Daarna daar wat over zoeken, verkeerde stukken lezen/zien, paar mensen tegenkomen die al in die hoek zitten en zo is iemand al aardig ver weg.

Op zich zou het mij niet verbazen als er best wel een aantal sporters zijn die zo denken. Er zijn genoeg sporters die heel extreem met hun sport bezig zijn, waardoor je hier wat sneller ontvankelijk voor bent (aan mijn lijf geen polonaise).

Maar dan denk ik vooral aan individuele sporters, want bij de teamsporters heb je toch vaak wel een medische staf die bijna alles voor je bepaald en veel sporters niet over nadenken. Daarom is het juist voor Broch zo apart.

Ben benieuwd of er straks op de Spelen opeens nog meer sporters spontaan ontbreken, omdat ze niet gevaccineerd willen zijn en in isolatie gaan. Dat kan bij sommige teams nog wel lastig worden op de Spelen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Redefine op 04-06-2021 09:27:03 ]
Idisromvrijdag 4 juni 2021 @ 04:18
Tokio is de gastheer van de Spelen, en het minste wat je kunt doen t.o.v. je gastheer, is om je te laten vaccineren om de plaatselijke bevolking zoveel mogelijk te beschermen.
Idisromvrijdag 4 juni 2021 @ 04:55
quote:
TeamNL zal komende zomer vrijwel volledig gevaccineerd deelnemen aan de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in Tokio. „We komen nu uit op ongeveer 99,8 procent van al onze sporters, dus zeg maar ruim 99 procent”, laat technisch directeur Maurits Hendriks weten. „Dat we zo hoog zouden uitkomen, hadden we vooraf niet gedacht. Daar zijn we echt heel blij mee.” ........
Bron: https://www.telegraaf.nl/(...)naar-spelen-in-tokio
Mexicanobakkervrijdag 4 juni 2021 @ 07:58
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 23:18 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Ik snap nu wel iets beter waarom ze bij Expeditie Robinson zo lekker ging met Akwasi :P
Daar past een nieuwslezeres dan iets minder goed bij. :D
Immerdebestebobvrijdag 4 juni 2021 @ 08:03
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 20:59 schreef Szura het volgende:

[..]

Dit is toch puur bedrog
Sowieso kansloos allemaal. Epke en die Kap horen beiden op de OS uiteraard.
heywooduvrijdag 4 juni 2021 @ 08:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 04:18 schreef Idisrom het volgende:
Tokio is de gastheer van de Spelen, en het minste wat je kunt doen t.o.v. je gastheer, is om je te laten vaccineren om de plaatselijke bevolking zoveel mogelijk te beschermen.
Nou ja, of besluiten niet te gaan, ten opzichte van de gastheer heeft dat hetzelfde effect natuurlijk (het is niet zo dat Tokyo Yvette Broch of all places zal missen).
heywooduvrijdag 4 juni 2021 @ 11:19
Yohan Blake mist de Spelen liever dan dat hij een vaccin krijgt. Dat we het even weten.
https://www.insidethegame(...)020-covid-19-vaccine
Szuravrijdag 4 juni 2021 @ 11:24
Nou prima, hoeven we die domme geforceerde act voor de start omdat Bolt ook een act had niet te zien :W
tennisboyvrijdag 4 juni 2021 @ 20:10
Kansen voor de Nederlandse honkballers om de spelen te halen nemen ook flink toe. Nadat China zich heeft afgemeld heeft Taiwan zich ook afgemeld. Okt bestaat nu nog maar uit 4 teams. Het Nederlands Koninkrijksteam en Australië zijn al zeker, daarbij komen nog de nummers twee en drie van het Amerikaanse kwalificatietoernooi, dat op dit moment aan de gang is.
Sherlock_Holmeszaterdag 5 juni 2021 @ 00:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 08:07 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nou ja, of besluiten niet te gaan, ten opzichte van de gastheer heeft dat hetzelfde effect natuurlijk (het is niet zo dat Tokyo Yvette Broch of all places zal missen).
Nou ja, ze komt ook niet voor Japan uit :7
heywooduzaterdag 5 juni 2021 @ 10:11
Het OKT voor het boksen is na een onderbreking van een maandje of vijftien ook weer van start gegaan. Fontijn's tegenstander trok zich terug en dus zijn zij en Lacruz beiden één zege verwijderd van de Spelen.

Christina Hammer, tien jaar lang dominant wereldkampioene (prof), dacht zich ook even te gaan plaatsen, maar verloor in de eerste ronde al. Zo blijkt maar weer eens dat profboksers niet per definitie beter zijn dan amateurboksers, het is voor profs nogal een uitdaging om hun kwaliteit in die paar ronden eruit te persen op het enorm hoge amateurtempo.
franklopzaterdag 5 juni 2021 @ 11:15
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 20:59 schreef Szura het volgende:

[..]

Dit is toch puur bedrog
Epke kan zelf toch ook gewoon gaan? Dat excuus van een interland is wel erg matig. Stellen ze gewoon iemand anders op
Riofan83zaterdag 5 juni 2021 @ 13:04
Bij het beachvolleybal hebben Christiaan Varenhorst en Steven van der Velde nog een kans om zich dit weekend voor de OS te plaatsen. Zij moeten in Ostrava minimaal derde worden om zich via de Olympische ranking te plaatsen. Verschillende concurrenten die ook nog kans hadden op een Olympisch ticket via de ranking zijn gedurende het toernooi al uitgeschakeld. Zelf wonnen ze vanochtend verrassend van de nummers 1 van de wereld uit Noorwegen.

Varenhorst/van der Velde spelen vanmiddag in de kwartfinale tegen Brouwer/Meeuwsen. Ik ben erg benieuwd hoe die partij tussen beide teams van Beach Team Nederland gaat verlopen. Het kán toch niet zo zijn dat nota bene je teamgenoten ervoor zorgen dat je niet naar de OS kan. Mochten Varenhorst/van der Velde winnen, hebben ze nog één overwinning nodig in de halve finale of de eventuele strijd om brons. Daarin wachten hoe dan ook tegenstanders die hoger staan op de wereldranglijst, maar ja, als je van de nummer 1 van de wereld kunt winnen ...
tennisboyzaterdag 5 juni 2021 @ 13:17
[quote]0s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 13:04 schreef Riofan83 het volgende:
Bij het beachvolleybal hebben Christiaan Varenhorst en Steven van der Velde nog een kans om zich dit weekend voor de OS te plaatsen. Zij moeten in Ostrava minimaal derde worden om zich via de Olympische ranking te plaatsen. Verschillende concurrenten die ook nog kans hadden op een Olympisch ticket via de ranking zijn gedurende het toernooi al uitgeschakeld. Zelf wonnen ze vanochtend verrassend van de nummers 1 van de wereld uit Noorwegen.

Varenhorst/van der Velde spelen vanmiddag in de kwartfinale tegen Brouwer/Meeuwsen. Ik ben erg benieuwd hoe die partij tussen beide teams van Beach Team Nederland gaat verlopen. Het kán toch niet zo zijn dat nota bene je teamgenoten ervoor zorgen dat je niet naar de OS kan. Mochten Varenhorst/van der Velde winnen, hebben ze nog één overwinning nodig in de halve finale of de eventuele strijd om brons. Daarin wachten hoe dan ook tegenstanders die hoger staan op de wereldranglijst, maar ja, als je van de nummer 1 van de wereld kunt winnen ...
[/quote

Is die wedstrijd tussen de dutchies nog ergens te zien?
H.Vvivzaterdag 5 juni 2021 @ 13:23
Op Youtube is de wedstrijd te volgen. De kwartfinale tussen Brouwer/Meeuwsen en Varenhorst/Van der Velde staat gepland om 14.45. Nu staan zijn de Nederlandse dames bezig. Eerst Schoon/Stam en de partij hierna Keizer/Meppelink.

TheVulturezaterdag 5 juni 2021 @ 13:25
Brouwer en Meeuwsen lopen ook nog niet echt lekker qua vorm volgens mij, die kunnen wel weer een goede prestatie gebruiken.
tennisboyzaterdag 5 juni 2021 @ 13:29
[quote]0s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 13:23 schreef H.Vviv het volgende:
Op Youtube is de wedstrijd te volgen. De kwartfinale tussen Brouwer/Meeuwsen en Varenhorst/Van der Velde staat gepland om 14.45. Nu staan zijn de Nederlandse dames bezig. Eerst Schoon/Stam en de partij hierna Keizer/Meppelink.Thanks! Leuke kwartfinales dag dan!
tennisboyzaterdag 5 juni 2021 @ 14:39
Lacruz naar de spelen! Fontijn vanavond om 19.30 haar beslissende wedstrijd voor Tokio.
Riofan83zaterdag 5 juni 2021 @ 15:44
Voorlopig geen OS voor Varenhorst en Van der Velde. Ze verliezen van hun 'vrienden' Brouwer en Meeuwsen. Erg jammer, Nederland had na dit toernooi verzekerd kunnen zijn van twee teams in Tokio, maar een vriendendienst zat er niet in.
Arth_NLzaterdag 5 juni 2021 @ 16:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 15:44 schreef Riofan83 het volgende:
Voorlopig geen OS voor Varenhorst en Van der Velde. Ze verliezen van hun 'vrienden' Brouwer en Meeuwsen. Erg jammer, Nederland had na dit toernooi verzekerd kunnen zijn van twee teams in Tokio, maar een vriendendienst zat er niet in.
Tja, als je je via vriendendienstjes moet kwalificeren... Varenhorst/Van der Velde hadden sowieso daarna toch nog een wedstrijd moeten winnen om zich te plaatsen?
Riofan83zaterdag 5 juni 2021 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 16:10 schreef Arth_NL het volgende:

[..]

Tja, als je je via vriendendienstjes moet kwalificeren... Varenhorst/Van der Velde hadden sowieso daarna toch nog een wedstrijd moeten winnen om zich te plaatsen?
Gebeurt wel vaker toch? En op het laatste OKT hebben ze ook een vriendendienst nodig om zich te plaatsen, omdat het OKT volgens een soort Davis Cup-format gespeeld wordt (en je dus mede afhankelijk bent van een ander team, in het geval van Varenhorst en Van der Velde zijn dat Boermans en De Groot). In dat licht bezien, had ik het niet raar gevonden als Beach Team Nederland deze gelegenheid had aangegrepen om alvast zeker te zijn van een tweede team. Op dat OKT heb je sterke landen als Letland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland die allemaal twee uitstekende teams op de been kunnen brengen.

Op naar het OKT, ik ben erg benieuwd!
tennisboyzaterdag 5 juni 2021 @ 16:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 juni 2021 16:22 schreef Riofan83 het volgende:

[..]

Gebeurt wel vaker toch? En op het laatste OKT hebben ze ook een vriendendienst nodig om zich te plaatsen, omdat het OKT volgens een soort Davis Cup-format gespeeld wordt (en je dus mede afhankelijk bent van een ander team, in het geval van Varenhorst en Van der Velde zijn dat Boermans en De Groot). In dat licht bezien, had ik het niet raar gevonden als Beach Team Nederland deze gelegenheid had aangegrepen om alvast zeker te zijn van een tweede team. Op dat OKT heb je sterke landen als Letland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland die allemaal twee uitstekende teams op de been kunnen brengen.

Op naar het OKT, ik ben erg benieuwd!
Wel een leuk format dan? Ben benieuwd
tennisboyzaterdag 5 juni 2021 @ 20:17
Fontijn plaats zich ook voor de spelen.
heywooduzondag 6 juni 2021 @ 09:23
D-Day voor de basketbalsters. Om 15.00 uur moeten ze om te beginnen van Iran winnen, dat moet lukken. Vervolgens wacht Italië en daarna moet gewonnen worden van de winnaars van de halve finale tussen Hongarije en Estland/Taiwan. Drie zeges op rij en de Spelen zijn binnen.
H.Vvivzondag 6 juni 2021 @ 17:32
Geen OS voor de Nederlandse basketballers. Verliezen in de halve finales van Italië.
heywooduzondag 6 juni 2021 @ 20:07
Zonde, maar gezien het spel vandaag helaas wel terecht. Bij de mannen gooide een van de Belgen met een geweldig shot in de laatste seconden de hoop van de Mongoliërs aan diggelen in de halve finales -O-

Erg jammer, het zou voor het eerst zijn geweest dat Mongolië, waar 3x3 de laatste jaren echt populair geworden is bij het grote publiek, zich voor een teamsport had geplaatst voor de Spelen.
heywooduzondag 6 juni 2021 @ 20:17
Italië pakt het ticket, nadat Hongarije 15s voor het einde op gelijke hoogte kwam...maar met 2s op de klok pakte Italië de winst.
heywooduzondag 6 juni 2021 @ 20:24
En bij de mannen is het ticket voor België, nadat ook zij van Hongarije wonnen. Wat een deceptie voor het gastland zo, beide teams in de beslissende wedstrijd en nul olympische tickets -O-
heywoodudinsdag 8 juni 2021 @ 14:26
De lijst met atleten voor het vluchtelingenteam is bekend:
https://stillmed.olympics(...)-with-coaches-TO.pdf

Opvallend, er zitten bijvoorbeeld twee Iraniërs in die gewoon nog regelmatig naar Iran reizen. Derafshipour bijvoorbeeld, ooit goed voor WK-brons. Verloor de Iraanse trials en trok vervolgens naar Canada als vluchteling, waardoor hij nu zonder extra moeite naar de Spelen kan, terwijl degene die hem in de Iraanse trials versloeg zich door tientallen anderen heen moet knokken in een OKT.
franklopdinsdag 8 juni 2021 @ 14:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 14:26 schreef heywoodu het volgende:
De lijst met atleten voor het vluchtelingenteam is bekend:
https://stillmed.olympics(...)-with-coaches-TO.pdf

Opvallend, er zitten bijvoorbeeld twee Iraniërs in die gewoon nog regelmatig naar Iran reizen. Derafshipour bijvoorbeeld, ooit goed voor WK-brons. Verloor de Iraanse trials en trok vervolgens naar Canada als vluchteling, waardoor hij nu zonder extra moeite naar de Spelen kan, terwijl degene die hem in de Iraanse trials versloeg zich door tientallen anderen heen moet knokken in een OKT.
Slim gebruik makend van de regels.
Pino112dinsdag 8 juni 2021 @ 20:28
twitter
Pino112woensdag 9 juni 2021 @ 17:53
quote:
Atleten die deelnemen aan de Olympische Spelen van Tokio worden 24 uur per etmaal in de gaten gehouden door de Japanse autoriteiten. De sporters zijn verplicht zich tijdens hun verblijf in de metropool via een GPS-systeem te laten volgen. Wie de strenge coronaregels overtreedt, kan sancties verwachten.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de handel en wandel van officials en mediavertegenwoordigers nauwlettend gevolgd wordt. Het natrekken van de gangen van mensen met een olympische accreditatie is de laatste van een reeks strenge voorschriften die komende zomer in de Japanse hoofdstad gelden.


Japanse brandweerlieden staan in Tokio in de rij voor een vaccinatiecentrum AFP

Zowel sporters als andere betrokkenen zijn beknot in hun bewegingsvrijheid. Bij aankomst op de luchthaven van Tokio moet een recent negatief testresultaat worden overlegd.

Alle 11.000 atleten uit 206 landen ondergaan dagelijks een coronatest. Test een sporter positief, dan wordt deze uit voorzorg uit competitie gehaald. Atleten die klaar zijn, moeten Japan binnen 48 uur na hun wedstrijd verlaten.

Negentig seconden

Journalisten mogelijk dagelijks maar één sport volgen, mits dit van tevoren is aangegeven. Daarbij krijgen ze na afloop van de wedstrijden per atleet slechts negentig seconden de tijd voor een gesprek in de zogeheten 'mixed zone'. Mediavertegenwoordigers mogen zich daarnaast alleen via het officiële vervoer door Tokio verplaatsen en zijn niet welkom in openbare ruimtes als café's en restaurants.

Eerder werd al bekend dat buitenlandse toeschouwers niet welkom zijn op de Zomerspelen. Of Japanners plaats mogen nemen op de tribunes, wordt eind juni bepaald. Het organisatiecomité bracht enkele weken geleden het aantal officials dat welkom is al drastisch terug.
Jaaa losersvlucht. En als pers maar bij 1 sport per dag mogen zijn _O-
Mexicanobakkerwoensdag 9 juni 2021 @ 18:30
quote:
7s.gif Op woensdag 9 juni 2021 17:53 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Jaaa losersvlucht. En als pers maar bij 1 sport per dag mogen zijn _O-
Alleen deze keer is de loservlucht ook voor medaljewinnaars.
Frozen-assassinwoensdag 9 juni 2021 @ 18:32
China is er niets bij
franklopwoensdag 9 juni 2021 @ 18:49
Sluutingsceremonie zal dan wel erg rustig zijn
heywooduwoensdag 9 juni 2021 @ 19:04
Een vanuit de organisatie opgelegde oprotvlucht is in elk geval minder kansloos dan de door Nederland zelf opgelegde losersvlucht :+

Het is op zich allemaal wel te begrijpen natuurlijk. Ontzettend jammer voor veel mensen, zeker, maar wel te begrijpen.
heywooduwoensdag 9 juni 2021 @ 19:12
Dressuurrijdster Tatiana Miloserdova mag niet naar de Spelen namens Italië, omdat het eigendom van haar paard niet op Italië staat, waar zij wel voor uit komt. Er zijn verschillende databases waarin een en ander bijgehouden wordt, en zij is zowel de berijdster als eigenaar van dit paard...maar in één database staat ze als Italiaanse en in de andere als Russische.

https://www.eurodressage.(...)ng-owner-nationality

Domme fout, maar ook wel zuur, de Spelen missen door administratief en nodeloos moeilijk gedoe om databases van de FEI.
Pino112woensdag 9 juni 2021 @ 19:12
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 19:04 schreef heywoodu het volgende:

Het is op zich allemaal wel te begrijpen natuurlijk. Ontzettend jammer voor veel mensen, zeker, maar wel te begrijpen.
Omdat ze zelf de hele bende niet op orde hebben ja, qua vaccinaties enzo.
heywooduwoensdag 9 juni 2021 @ 19:14
quote:
86s.gif Op woensdag 9 juni 2021 19:12 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Omdat ze zelf de hele bende niet op orde hebben ja, qua vaccinaties enzo.
Uiteraard, maar dat is dan weer niet echt de schuld van de organisatie van de Spelen, meer van de Japanse overheid :P

Die zullen dan ook wel op dit soort maatregelen aangedrongen hebben, daar kan de organisatie dan verder niet heel veel aan doen, anders dan het gewoon accepteren omdat ze het zo in elk geval door kunnen laten gaan.
Redefinewoensdag 9 juni 2021 @ 19:19
quote:
7s.gif Op woensdag 9 juni 2021 17:53 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Jaaa losersvlucht. En als pers maar bij 1 sport per dag mogen zijn _O-
Dat is eigenlijk nog niet zo schokkend. Dat iedere sporter 24/7 gevolgd wordt gaat wel heel ver.
Pino112woensdag 9 juni 2021 @ 19:20
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 19:14 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Uiteraard, maar dat is dan weer niet echt de schuld van de organisatie van de Spelen, meer van de Japanse overheid :P

Die zullen dan ook wel op dit soort maatregelen aangedrongen hebben, daar kan de organisatie dan verder niet heel veel aan doen, anders dan het gewoon accepteren omdat ze het zo in elk geval door kunnen laten gaan.
Ja oké, mijn 'ze' ging over de overheid. :Y
Redefinewoensdag 9 juni 2021 @ 19:21
quote:
1s.gif Op woensdag 9 juni 2021 18:49 schreef franklop het volgende:
Sluutingsceremonie zal dan wel erg rustig zijn
Daar blijft dan inderdaad maar 10% of nog minder over.
Redefinewoensdag 9 juni 2021 @ 19:22
En ik ben benieuwd of er nog veel sporters positief gaan testen en daardoor diverse uitslagen worden beïnvloed. Hopelijk blijft dat heel erg beperkt :{
Nattekatwoensdag 9 juni 2021 @ 19:50
Oprotvlucht, die gaan we erin houden :P
Aguerowoensdag 9 juni 2021 @ 20:47
Als deze maatregelen betekenen dat het 'gewoon' door kan gaan ben ik helemaal voor.
TheVulturewoensdag 9 juni 2021 @ 21:07
quote:
7s.gif Op woensdag 9 juni 2021 17:53 schreef Pino112 het volgende:

[..]

Jaaa losersvlucht. En als pers maar bij 1 sport per dag mogen zijn _O-
Wat een farce eigenlijk, je eihen vaccinatiestrategie niet op orde hebben en daarom maar alle sporters die klaar zijn het land uitjagen, terwijl 95% gevaccineerd zal deelnemen :')
Redefinewoensdag 9 juni 2021 @ 22:43
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juni 2021 20:47 schreef Aguero het volgende:
Als deze maatregelen betekenen dat het 'gewoon' door kan gaan ben ik helemaal voor.
Ja, we moeten het er maar meedoen. De sfeer zou sowieso toch al anders zijn. Maar zolang er gewoon sport is prima.
heywoodudonderdag 10 juni 2021 @ 13:19
Geen best nieuws voor Kuworge, wiens kansen op de Spelen alsnog enorm geslonken zijn. User MHSN op Totallympics legt het vanaf ongeveer hier wel aardig uit: https://totallympics.com/(...)mment&comment=381623

Genaaid door keuzes van Europeanen om in een voor hun eigenlijk te zware klasse uit te komen en nu is het hopen dat er ergens iemand geblesseerd raakt (voor zover je daar echt op wilt hopen bij een sporter, uiteraard).

Zijn antwoord op mijn vraag over hoe dit Kuworge's kansen beïnvloed:

quote:
adding 2 Europeans to the ranking hurt his chance big time.

since there is no eligible weightlifters from Africa there will be one reallocated quota for the best weightlifter (from a NOC with 0 quotas) but I assume that goes to Hungary

even if BLR, RUS and ARM decide to not use their lone quota here. we still have GEO, IRN, BRA, SYR, TKM, ALG, ESP and AUT as top 8. CZE will take the European quota and that reallocated one is for HUN.

Kuworge goes to Tokyo only if one of these guys get hurt. (assuming BLR and ARM don't send anybody in this weight)
wimderondonderdag 10 juni 2021 @ 18:49
Amber Neben (46) is gewoon weer van de partij.
tennisboydonderdag 10 juni 2021 @ 22:42
Bij het honkbal okt heeft ook Australië zich afgemeld. Okt gaat dus maar tussen 3 ij plaatst van de 6 landen. Nederland neemt het op tegen domicaanse republiek en venezuela
TheVulturedonderdag 10 juni 2021 @ 22:56
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juni 2021 22:42 schreef tennisboy het volgende:
Bij het honkbal okt heeft ook Australië zich afgemeld. Okt gaat dus maar tussen 3 ij plaatst van de 6 landen. Nederland neemt het op tegen domicaanse republiek en venezuela
Hoeveel plekken zijn er te winnen, maar 1?
supernigerdonderdag 10 juni 2021 @ 23:45
Read the room Vincent.

quote:
Turncoach Wevers wil via kort geding toch naar Olympische Spelen

Turncoach Vincent Wevers wil via een kort geding afdwingen dat hij wordt toegevoegd aan de trainersstaf van de Nederlandse ploeg tijdens de Olympische Spelen van Tokio. Turnbond KNGU maakte donderdag bekend dat beide partijen maandag tegenover elkaar stonden voor de rechtbank van Zutphen. De rechter doet uiterlijk 21 juni uitspraak.

Om zijn betoog kracht bij te zetten had Wevers zijn dochter Sanne, olympisch kampioen op de balk in Rio in 2016, en zijn dochter Lieke meegenomen naar de rechtbank. Wevers kreeg vorige maand te horen dat voor hem geen plaats is ingeruimd in de olympische turnploeg. Tegen de oefenmeester loopt een onderzoek bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag.

Ook drie andere coaches (Patrick Kiens, Nico Zijp en Wolther Kooistra) kregen te horen dat zij op voorhand geen deel uitmaken van de begeleiding in Tokio. De KNGU heeft Aimee Boorman aangesteld als coach van de Nederlandse ploeg. De Amerikaanse was jarenlang trainster van superster Simone Biles.

"Het is moeilijk in te schatten wat de rechter zal oordelen", zei KNGU-directeur Meijer.

Angst dat ook andere turncoaches die zijn gepasseerd voor Tokio naar de rechter zullen stappen zei hij niet te hebben. "Wevers is in dienst van de KNGU. Dat geldt niet voor de overige drie coaches die door ons buiten de olympische ploeg zijn gelaten. Die zijn werkzaam als persoonlijke trainers."

Verbaasd over moment
Meijer vertelde wel verbaasd te zijn over het moment waarop Wevers zijn recht probeert te halen. "De focus binnen de Nederlandse turnploeg is momenteel volledig gericht op de olympische kwalificatie. Ook zijn beide dochters zitten middenin dat proces. Ik kan daarnaast niet ontkennen dat het, binnen de nationale ploeg, iets met de samenwerking doet wanneer zoiets speelt."

https://nos.nl/artikel/23(...)ar-olympische-spelen
tennisboyvrijdag 11 juni 2021 @ 08:04
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juni 2021 22:56 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Hoeveel plekken zijn er te winnen, maar 1?
1 plek ja ze spelen eerst poelfase. Nummer 1 gaat naae finale en nummer 2 en 3 spelen voor een finale plek.
franklopzondag 13 juni 2021 @ 18:27
Synchroonzwemtweeling De Brouwer 4e bij OKT en mogen zich ook klaarmaken voor Tokio
Mexicanobakkermaandag 14 juni 2021 @ 11:49
Wat verwachten we van de vrouwenturnploeg? Wie moet er mee? Sanne lijkt me een zekerheidje, maar met de performance van Geurts kun je toch ook moeilijk om haar heen? Thorsdottir zou ik ook altijd meenemen, maar ja, die moet nog wel iets laten zien.
Lijkt me toch een lastige keuze.
Riofan83maandag 14 juni 2021 @ 15:03
quote:
0s.gif Op maandag 14 juni 2021 11:49 schreef Mexicanobakker het volgende:
Wat verwachten we van de vrouwenturnploeg? Wie moet er mee? Sanne lijkt me een zekerheidje, maar met de performance van Geurts kun je toch ook moeilijk om haar heen? Thorsdottir zou ik ook altijd meenemen, maar ja, die moet nog wel iets laten zien.
Lijkt me toch een lastige keuze.
Sanne Wevers gaan ze gezien haar status niet thuislaten, zeker gezien het feit dat zij eigenlijk als enige een toestelfinale kan halen. Sanne Wevers turnt alleen brug en balk, dus dan moeten ze iemand vinden voor sprong en vloer. Geurts is op sprong by far de beste Nederlandse gebleken, dus zij heeft zeker kans. Andere optie is Tisha Volleman.

Daarnaast nog twee meerkampers die beiden alle toestellen doen: Lieke Wevers, Naomi Visser of Eythora Thorsdottir, waarbij ik voorkeur heb voor de laatste twee (mits fit).
heywoodumaandag 14 juni 2021 @ 15:55
Britse triatlonploeg:
https://www.bbc.com/sport/triathlon/57471497

Alistair Brownlee gaat zijn titel dus niet verdedigen.
heywoodumaandag 14 juni 2021 @ 16:09
Jorik van Egdom, Marco van der Stel, Rachel Klamer en Maya Kingma hebben zich namens Nederland geplaatst, ook voor de gemengde wedstrijd. Er voor het gemak van uit gaande dat Nederland niet nog weer rare eisen heeft buiten de internationale bond om.
voetbalmanager2maandag 14 juni 2021 @ 23:43
vol