FOK!forum / Sport / Olympische Spelen 2020 - Tokyo! #3 Virus kan OS 2021 ook lastig maken.
Arceevrijdag 10 april 2020 @ 18:24
?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

https://www.ad.nl/olympis(...)en-in-2021~a883381a/

'Coronavirus kan het Olympische Spelen ook in 2021 lastig maken'
Nattekatvrijdag 10 april 2020 @ 18:26
TT klopt niet :N
Arceevrijdag 10 april 2020 @ 18:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 18:26 schreef Nattekat het volgende:
TT klopt niet :N
Want het wordt al zeker geen 2021?
Nattekatvrijdag 10 april 2020 @ 18:28
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 april 2020 18:27 schreef Arcee het volgende:

[..]

Want het wordt al zeker geen 2021?
Het is nog steeds OS 2020 ;)
wimderondinsdag 28 april 2020 @ 19:31
quote:
Spelen volledig geschrapt als coronavirus in zomer 2021 niet onder controle is

Yoshiro Mori, voorzitter van het organisatiecomité voor de Olympische Spelen van 2021 in Tokio, stelt dat het vierjaarlijkse evenement definitief geschrapt moet worden als het coronavirus ook volgend jaar wereldwijd nog niet onder controle is.

De Spelen zouden eigenlijk komende zomer worden gehouden in Tokio, maar zijn door de coronacrisis uitgesteld naar 23 juli tot en met 8 augustus 2021. Toch is het de vraag of het virus tegen die tijd genoeg onder controle is, want het is geen optie om het evenement nóg een keer uit te stellen.

"Als er nog steeds sprake is van een pandemie, dan worden de Spelen definitief geschrapt", zegt Mori tegen de Japanse sportkrant Nikkan. "Maar we moeten er wel in blijven geloven. De Spelen in 2021 zouden veel meer waarde hebben dan voorgaande edities, want dat zou betekenen dat we een moeilijk gevecht hebben gewonnen."

Eerder liet voorzitter Thomas Bach van het internationaal olympisch comité (IOC) al weten dat het niet mogelijk is om de Spelen nóg een jaar uit te stellen. Bovendien stelt het hoofd van de Japanse gezondheidsorganisatie dat er eerst een vaccin moet worden gevonden.

"Ik zeg niet dat Japan de Spelen wel of niet door moet laten gaan. Maar als er geen effectief vaccin is ontwikkeld, dan verwacht ik dat het heel lastig wordt om de Olympische Spelen te organiseren", zegt voorzitter Yoshitake Yokokura van de gezondheidsorganisatie in Japan.

Organisatorisch en financieel was het al lastig voor Japan om de Spelen van 2020 naar 2021 te verplaatsen. Volgens berekeningen loopt het Aziatische land mogelijk 4 miljard euro mis vanwege het uitstel van de Spelen, mede door de kosten voor het onderhouden en huren van stadions.
heywoodudonderdag 21 mei 2020 @ 16:49
Na de paardensport is ook het karate overhoop gegooid, wat kwalificatie betreft. Ineens zijn er andere toernooien die weer mee gaan tellen, waardoor de al afgesloten ranglijst weer open is.
https://www.wkf.net/news-(...)-system-revised/1302

Kortom...

IOC: "Alle al geplaatste sporters zullen ook voor 2021 gewoon geplaatst blijven."
Sportbonden: "Haha nee."

Wat een naaierij allemaal.
Jason22zondag 24 mei 2020 @ 11:00
Ojee....

quote:
Queensland schort bid OS 2032 op, Parijs denkt na over OS 2024

De deelregering van het Australische Queensland heeft een beslissing over de kandidatuur voor de Olympische Spelen van 2032 uitgesteld.

In een brief aan het parlement schrijft premier Annastacia Palaszczuk dat de besprekingen over het voorgenomen bid "tot nader order zijn opgeschort". De reden laat zich raden: de bestrijding van het coronavirus eist op dit moment alle aandacht op.

John Coates, voorzitter van het Australische olympisch comité, toont begrip: "Er zijn zaken rond gezondheid en welzijn van de bevolking die nu alle aandacht van de regering behoeven."

Speculaties over een mogelijk afblazen van de kandidatuur zijn prematuur, stelt Palaszczuk. "Het is opgeschort, verder zou ik er niet te veel achter zoeken."

Parijs 2024
In Frankrijk gaan ondertussen geluiden op om de aanpak van de Olympische Spelen van 2024, in september 2017 toegewezen aan Parijs, te heroverwegen. Een van de wethouders van de Franse hoofdstad opperde zelfs een referendum over de vraag of Parijs al dan niet de Spelen in 2024 wel moet organiseren.

De coronacrisis heeft Frankrijk in een diepe recessie geduwd en de voorspelling is dat de negatieve economische gevolgen van de pandemie langdurig zullen zijn. En dus zal er wellicht getornd moeten worden aan de oorspronkelijke plannen voor de Spelen in Parijs en gekozen moeten worden voor een afgeslankte vorm.

Ook wordt gesproken over de mogelijkheid om de Spelen, analoog aan die van Tokio die van 2020 naar 2021 zijn gegaan, een jaar te verzetten en dus in 2025 te houden, zodat Parijs langer de tijd heeft voor de organisatie ervan.

Eerste vrouwelijke chef de mission
In Groot-Brittannië is Georgina Harland benoemd tot chef de mission van de Britse afvaardiging voor de Winterspelen van 2022 in Peking. De winnares van olympisch brons op de moderne vijfkamp in 2004 is de eerste vrouw die de leiding krijgt over Team GB.

Helemaal nieuw is die functie niet voor de 42-jarige oud-atlete. Ze was al chef de mission van de Britse ploeg bij de Olympische Jeugdwinterspelen van eerder dit jaar in Lausanne en plaatsvervangend chef de mission bij de Spelen van 2016 in Rio, een rol die ze ook volgend jaar bij de uitgestelde Spelen in Tokio zal vervullen.
https://nos.nl/artikel/23(...)na-over-os-2024.html
heywooduwoensdag 27 mei 2020 @ 11:34
Sports-reference.com/Olympics is zoals na Rio werd aangekondigd deze maand gesloten, maar Olympedia - de database erachter - is door de sporthistorici die het beheren nu opengesteld voor het publiek *O*

https://olympstats.com/20(...)-open-to-the-public/

Daar staat zo ongelooflijk veel leuke en handige en interessante info op _O_
wimderondonderdag 4 juni 2020 @ 15:16
quote:
Tokio maakt werk van Olympische Spelen in 2021 op kleinere schaal

De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio denken aan manieren om de kosten te drukken. Dat heeft de gouverneur van de Japanse hoofdstad donderdag bevestigd. De Spelen zouden komende zomer plaatsvinden, maar het mondiale sportevenement is vanwege de coronapandemie met een jaar verschoven.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) gaf eerder al toe dat het uitstel van de Spelen naar volgend jaar de rekening van het event nog verder zal doen oplopen. Zowel gastland Japan als het IOC zelf zullen bijkomende kosten voorgeschoteld krijgen.

“Maar we onderzoeken hoe we bepaalde elementen kunnen vereenvoudigen en stroomlijnen”, vertelde gouverneur Yuriko Koike. “De gesprekken hierover lopen. We moeten hierbij in eerste instantie het begrip verkrijgen van de inwoners van Tokio en de Japanse bevolking.”

Volgens Japanse media ligt een scenario op tafel waarbij de openingsceremonie kleinschaliger zal verlopen. Wel zullen de organisatoren in ieder geval heel wat extra budget moeten uittrekken om het event coronabestendig te maken. De krant Yomiuri Shimbun schreef in dit opzicht dat het plan circuleert om alle atleten, officials en fans verplicht een test te laten ondergaan.
Mexicanobakkerdonderdag 4 juni 2020 @ 15:30
Dit is niet leuk.
heywoodudonderdag 4 juni 2020 @ 15:40
Gewoon de Parade of Nations, het kunstgedoe doen ze dan maar virtueel.
Janneke141donderdag 4 juni 2020 @ 18:16
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2020 11:34 schreef heywoodu het volgende:
Sports-reference.com/Olympics is zoals na Rio werd aangekondigd deze maand gesloten, maar Olympedia - de database erachter - is door de sporthistorici die het beheren nu opengesteld voor het publiek *O*

https://olympstats.com/20(...)-open-to-the-public/

Daar staat zo ongelooflijk veel leuke en handige en interessante info op _O_
_O_ *O*
Starflyerwoensdag 10 juni 2020 @ 16:46
‘Met protestverbod gaat IOC véél te ver’
quote:
Met verbazing is gereageerd op de mededeling van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) dat demonstreren tegen racisme verboden blijft voor sporters op de Olympische Spelen. "Deze bekrompen gedachte toont maar weer eens aan hoe ver die organisatie van de maatschappij staat."

Geen kniebuiging tijdens het volkslied. Geen ‘Black Lives Matter’ op een ondershirtje. Geen vreedzaam protest met een vuist in de lucht tijdens de medaille-ceremonie. Het blijft allemaal verboden bij de Zomerspelen en de Paralympics in Tokio. ,,En dat mag je toch wel zeer opmerkelijk noemen, juist nu er wereldwijd zoveel op gang komt en bespreekbaar wordt’’, meent marathonloper Abdi Nageeye, die net als zoveel topsporters op Instagram stilstond bij de gewelddadige dood van de Amerikaan George Floyd.

Waar zelfs topatleten als Lewis Hamilton en Michael Jordan zich de laatste weken uitspreken over racisme, laten meer en meer sportorganisaties de sancties op vreedzame vormen van protest vieren. Het Internationaal Olympisch Comité is echter niet van plan de eigen richtlijnen aan te passen, zo bevestigde de organisatie aan The Telegraph. Atleten worden aangemoedigd om ‘op te komen voor waar ze in geloven’, maar dit blijft in geen enkele vorm toegestaan tijdens de Spelen.

...
https://www.ad.nl/andere-(...)eel-te-ver~abe506f3/
TargaFloriowoensdag 10 juni 2020 @ 17:10
Dubbel gevoel. In dit geval is protesteren naar mijn mening prima maar wat als het een gevoeliger onderwerp is?
heywooduwoensdag 10 juni 2020 @ 17:14
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 17:10 schreef TargaFlorio het volgende:
Dubbel gevoel. In dit geval is protesteren naar mijn mening prima maar wat als het een gevoeliger onderwerp is?
Gevoeliger dan racisme? Ik ben toch wel benieuwd wat daar nog overheen gaat tegenwoordig :P

Ik stoor me nog meer aan het AD dat het heeft over 'de Zomerspelen en de Paralympics' :r

Noem het gewoon de Olympische en Paralympische Spelen of de Olympics en Paralympics. Inconsequente knuppels.
Frozen-assassinwoensdag 10 juni 2020 @ 17:20
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 17:14 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Gevoeliger dan racisme? Ik ben toch wel benieuwd wat daar nog overheen gaat tegenwoordig :P

Ik stoor me nog meer aan het AD dat het heeft over 'de Zomerspelen en de Paralympics' :r

Noem het gewoon de Olympische en Paralympische Spelen of de Olympics en Paralympics. Inconsequente knuppels.
Media is daar gewoon walgelijk slecht in. Zo zag ik gisteren een artikel van NOS waarin een achternaam op drie verschillende manieren werd geschreven. Vond ik wel knap gedaan...
heywooduwoensdag 10 juni 2020 @ 17:23
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 17:20 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Media is daar gewoon walgelijk slecht in. Zo zag ik gisteren een artikel van NOS waarin een achternaam op drie verschillende manieren werd geschreven. Vond ik wel knap gedaan...
#werkenbijdenos

Ik snap ook echt de onduidelijkheid bij de Paralympische Spelen niet. Het is écht ontzettend makkelijk :D

Je hebt Olympische Spelen, in het Engels in 'dagelijks gebruik' vaker Olympics dan Olympic Games genoemd. Hier worden olympische kampioenen gekroond en olympische medailles verdeeld.

Je hebt Paralympische Spelen, in het Engels in 'dagelijks gebruik' vaker Paralympics dan Paralympic Games genoemd. Hier worden paralympische kampioenen gekroond en paralympische medailles verdeeld.

That's it, AD, NOS, Telegraaf en consorten.
Szurawoensdag 10 juni 2020 @ 17:42
Het is wat
TargaFloriowoensdag 10 juni 2020 @ 18:23
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 17:14 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Gevoeliger dan racisme? Ik ben toch wel benieuwd wat daar nog overheen gaat tegenwoordig :P
Een sporter die het opneemt voor de Oeigoeren. Mag dat?
Een Catalaan die pleit voor onafhankelijkheid. Mag dat?
Tataar die tegen Russische bezetting van de Krim protesteert. Mag dat?
Een christelijke sporter die voor traditionele man/vrouw familiewaarden pleit. Mag dat?

Blijft lastig. Laat sport zoveel mogelijk sport blijven en geen politiek platform.
Nattekatwoensdag 10 juni 2020 @ 18:38
Tegen de tijd dat de vlam eindelijk is aangestoken is dit allang overgewaaid.
heywooduwoensdag 15 juli 2020 @ 22:52
Jeugd-OS 2022 wordt 2026
https://www.insidethegame(...)postponed-until-2026
Pinutsdonderdag 16 juli 2020 @ 00:01
quote:
Oej. Dat heeft toch best wel wat gevolgen voor de 'jeugd'. 4 jaar is toch veel op die leeftijd. Kunnen nu ineens veel niet meer meedoen...
wimderonzondag 4 oktober 2020 @ 13:43
quote:
Geen Dream Team in Tokio? NBA zit komst topbasketballers naar Spelen in de weg

De NBA loopt volgende zomer waarschijnlijk gewoon door als de Olympische Spelen van Tokio bezig zijn. Dat zei NBA-commissaris Adam Silver vrijdagavond, die daarmee twijfel zaaide over de deelname van de beste basketballers ter wereld aan het olympisch toernooi. De Spelen werden vanwege het coronavirus uitgesteld naar de zomer van 2021.

Ook de NBA moest pauzeren. Die competitie loopt normaal van oktober tot juni, maar zal nu pas deze maand eindigen. Het plan in Amerika is om komend seizoen de competitie te laten lopen van januari tot september. “We overwegen het”, zei Silver. “In dat geval is het niet logisch de competitie stil te leggen voor de Spelen. Want het gaat daarbij om meer dan een periode van twee weken. Deelname aan de Spelen vraagt voorbereiding en een periode van rust erna.”

Sinds profspelers welkom zijn op de Spelen, in 1992 in Barcelona, won de Verenigde Staten met tal van NBA-sterren zes van de zeven keer het goud. De NBA levert ook tal van topspelers voor andere landen.
heywooduzondag 25 oktober 2020 @ 19:56
Treurig verhaal, 22-jarige bokser ging voor Tokyo en wilde zich via het wereldwijde OKT plaatsen. In de afgelopen maanden steeds vaker hevige hoofdpijn: hij bleek een hersentumor te hebben en is onlangs overleden ;(
https://www.insidethegame(...)maitewa-dies-aged-22
wimderonwoensdag 28 oktober 2020 @ 15:08
quote:
Veel verdeeldheid en dubbelgangers die cleane plasjes afleveren: waarom een Olympische boycot dreigt voor gewichtheffen

Nooit deed het gewichtheffen zoveel om de dopingstal uitgemest te krijgen, en net dan steekt corruptie gelieerd met doping weer de kop op. Het Internationaal Olympisch Comité dreigt met een olympische ban voor Parijs 2024. Tom Goegebuer, ex-gewichtheffer, coach van Nina Sterckx en een voorvechter in de dopingstrijd: “Ik ben er niet 100 procent gerust op.” Dat ‘dubbelgangers’ van gedopeerde atleten in hun plaats een plasje doen bij de dopingcontrole, helpt niet meteen.

Iemand tot voorzitter van een internationale sportbond benoemen, terwijl zijn land niet naar de Olympische Spelen van Tokio 2020 mag wegens te veel dopinggevallen in die sport. Het kan, in het gewichtheffen. Toen de oude voorzitter van de internationale gewichthefbond (IWF), de 81-jarige Roemeen Tamas Ajan, ontslag nam nadat bekendraakte dat hij aan de lopende band dopinggevallen onder de mat moffelde, werd de Amerikaanse Ursula Garza Papandrea aangesteld. Maar zij werd weggestemd door het uitvoerend comité van de IWF, die de Thai Intarat Yodbangtoey aanstelde. Maar Thailand mag dus geen gewichtheffers sturen naar de Olympische Spelen.

Het toont de verdeeldheid aan tussen de ‘cleane’ landen en landen met een diepgewortelde dopingcultuur, zegt ex-gewichtheffer Tom Goegebuer, al jaren voorvechter van een fair dopingbeleid in zijn sport. Niet toevallig werd de Amerikaanse, die het strenge dopingbeleid van de voorbije jaren wil blijven doorzetten, door vertegenwoordigers van ‘dopinglanden’ weggestemd.

Dat is niet naar de zin van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dat opnieuw dreigt met een olympische ban. Intussen is er een ‘neutrale’ interimvoorzitter. Goegebuer: “Bij heel wat landen is het vertrouwen zoek. Landen die geschorst zijn wegens doping, mogen geen of minder atleten naar de Spelen sturen, maar ze zitten wel nog in het bestuur van de internationale federatie. Die belangenvermenging moeten we vermijden. Feit is dat er dingen moeten veranderen. Een aantal ‘cleane’ landen wil in december op een congres het ontslag vragen van het bestuur van de IWF, normaal zijn het pas in maart volgend jaar verkiezingen. Maar dat is mogelijk te laat. Want in december beslist het IOC of het gewichtheffen nog olympisch kan zijn.”

Het jongste onderzoek van het Wereld-Anti Doping Agentschap (Wada), dat drie jaar duurde, doet de druk enkel toenemen. Wada zegt dat achttien ‘dubbelgangers’ uit zes verschillende landen dopingcontroleurs om de tuin hebben geleid. Kortom, dat iemand anders zich uitgaf voor de - wellicht gedopeerde - atleet en in zijn/haar plaats een clean plasje afleverde. Het DNA van de urinestalen kwam namelijk niet overeen met het DNA van de atleet die geacht werd te worden getest. Gunter Younger, onderzoeksdirecteur bij Wada: “Soms wisten de dopingcontroleurs ervan en lieten ze begaan, soms ook de coaches.”

En er spelen ook andere argumenten mee dan de doping en corruptie voor een olympische schrapping, ook al staat gewichtheffen al sinds de eerste Olympische Spelen op het programma. Goegebuer: “De Olympische Spelen zijn sowieso te groot, met te veel deelnemers. Het IOC gelooft erg in nieuwe sporten (skateboard, breakdance, red.) omdat die commercieel interessant zijn, of omdat die veel volgers op sociale media hebben. Dat wil wel zeggen dat dan of andere sporten of sportdisciplines of het aantal deelnemers in een sport moeten sneuvelen. Als het gewichtheffen zichzelf nog veel in verlegenheid brengt, geef je het IOC argumenten.”

Wat met Parijs 2024?

Voor Tokio 2020 ziet hij geen verandering – “Het programma ligt vast” – maar voor de Spelen van Parijs 2024 dreigt de hakbijl. Of er worden nog minder gewichtheffers op de Spelen toegelaten – voor Tokio nam het IOC al 60 plaatsen af – en dus nog moeilijker om een olympisch ticket te behalen. Of gewichtheffen wordt, al dan niet voor één Olympische Spelen, geschrapt.

En laat Parijs 2024 nu net hét langetermijndoel zijn van Nina Sterckx, het toptalent in het internationale gewichtheffen en onder de hoede van coach Goegebuer. “Het is niet dat we daar gedurig over praten maar af en toe komt dat wel ter sprake. Nina zei al lachend: ‘Ik zal maar een andere sport zoeken, zeker?’ Geen Spelen zou natuurlijk ongelooflijk jammer zijn. Ik ben wel blij dat het IOC die stok achter de deur heeft, voor mijn part zetten ze nog vier jaar lang druk. Aan de ene kant kun je in een paar jaar moeilijk een volledig andere cultuur installeren, en is er al veel gedaan aan doping. Hoe wij doping hebben proberen aan te pakken, is een voorbeeld voor veel andere federaties. Anderzijds is die dreiging nodig, zodat de internationale gewichthefbond luistert en zo ook de olympische toekomst van de sport wordt gevrijwaard. Maar ik ben er niet 100 procent gerust op.”
heywooduvrijdag 4 december 2020 @ 22:58
e70f137f-e7a2-4753-944e-b802623bf268.thumb.jpeg.d67daf5bd4e03341a9fcb210cdb96219.jpeg
Nattekatvrijdag 4 december 2020 @ 22:59
:|W
Mexicanobakkervrijdag 4 december 2020 @ 22:59
quote:
Dat laatste is wel prima.
heywooduvrijdag 4 december 2020 @ 23:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 december 2020 22:59 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Dat laatste is wel prima.
Ja ik bedenk me nu ineens dat de 50k toch de nek omgedraaid zou worden na Tokyo? Toch niet dus? :o

Dat zou echt helemaal fantastisch zijn.
Pino112vrijdag 4 december 2020 @ 23:29
High Diving _O_
Lucky_Strikevrijdag 4 december 2020 @ 23:36
quote:

@Lonaa
heywooduvrijdag 4 december 2020 @ 23:43
België juicht ook wel dankzij aerobics ( :') ).
Lonaazaterdag 5 december 2020 @ 08:13
quote:
O+ Beste om mee wakker te worden. :D
supernigermaandag 7 december 2020 @ 18:49
Breakdancen _O_
https://nos.nl/artikel/23(...)-in-parijs-2024.html
TLCmaandag 7 december 2020 @ 19:14
:')
Szuramaandag 7 december 2020 @ 20:04
quote:
:')
DeeBeedinsdag 8 december 2020 @ 04:47
Mixed-gender relay aids. :')
daniela_007woensdag 6 januari 2021 @ 13:44
Atleten die deelnemen aan Olympische Spelen moeten van Japan 2 weken in quarantaine.
Dat snap ik heel goed maar hoe gaan die sporters dan zich voorbereiden?
Gaan ze dan bijv. 2 maanden eerder naar Japan ?
En hoe kunnen de sporters in 2 weken in quarantaine zich voorbereiden? Alleen fitness in eigen hotelkamer?
Dit is natuurlijk een probleem voor de atleten die daarvoor andere wedstrijden voor OS spelen, met name de wielrenners.

Ben benieuwd waar dit naartoe gaat.
DutchSLvrijdag 8 januari 2021 @ 12:47
Ondertussen is de 3e en zwaarste golf gaande in Japan, waar ze pas in februari gaan beginnen met vaccineren.

Het wordt nog penibel..
Szurazondag 10 januari 2021 @ 14:03
twitter
En de steun om het te laten doorgaan daalt zienderogen
Nattekatzondag 10 januari 2021 @ 14:15
Stellen ze dan ook al die onzinonderdelen 4 jaar uit?

Ik dacht echt dat Japan het wel goed deed, maar het gaat daar nog slechter dan in Engeland, en dan lopen ze ook nog 2 maanden achter met vaccineren. Ziet er niet goed uit :{
Riofan83zondag 10 januari 2021 @ 14:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 12:47 schreef DutchSL het volgende:
Ondertussen is de 3e en zwaarste golf gaande in Japan, waar ze pas in februari gaan beginnen met vaccineren.

Het wordt nog penibel..
In Japan begint het vaccineren pas in mei, in verband met het verkrijgen van goedkeuring. Lijkt dus inderdaad kansloos te worden.
AgnesGruzondag 10 januari 2021 @ 14:27
quote:
0s.gif Op zondag 10 januari 2021 14:15 schreef Nattekat het volgende:
Stellen ze dan ook al die onzinonderdelen 4 jaar uit?

Ik dacht echt dat Japan het wel goed deed, maar het gaat daar nog slechter dan in Engeland, en dan lopen ze ook nog 2 maanden achter met vaccineren. Ziet er niet goed uit :{
Ook in Japan een nieuwe variant van het virus aangetroffen:

https://www.telegraaf.nl/(...)-van-coronavirus-aan

Vrees inderdaad ook het ergste :'(
Marcosszondag 10 januari 2021 @ 14:34
Mja, in Engeland gaat het voetbal ook gewoon door, ondanks dat het in het land helemaal misgaat..

Denk dat ze met bubbels en dergelijke best een situatie kunnen creëren waarbij sporters niet zoveel gevaar lopen en het evenement alsnog door kan gaan. Vraag is alleen of ze dat willen, dan ben je wel een groot deel van de "magie" van de Spelen en alles eromheen kwijt. En dat je dat financieel nooit gaat compenseren uiteraard.