Ik heb een lekkere pastasaus met gehakt en stukjes gerookte spek en veel groentes gemaakt en we eten daarbij verse spaghetti.quote:
Hmm als de kip nog goed js wraps.. anders soep of pizza denk ik zoquote:
Lekkerquote:Op maandag 30 maart 2020 16:31 schreef FutureFairytale het volgende:
Gnocchi met pesto, scheutje room, pijnboompitten, parmezaan en zongedroogde tomaatjes. En een kaasschnitzel.
Friet met pindasaus en een pikantoquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hik, want volgens hem moest de wijn getest worden. Test test test.
En moest aan Tele denken vanwege zijn opmerkingen over zout op knoflook, en duur van stoof op tomatenpitjes.
Een sociale “conference call” met de biebcollega gehad. Doen we volgende week weer.
Vanavond Indonesische speklapreepjes https://www.hellofresh.nl(...)83fe5a85a80009492982
quote:Op maandag 30 maart 2020 17:00 schreef AnneX het volgende:
Dagbesteding:
samen snijden en hakken.
De pan zit nokkievol. Tót bedtijd op laag vuur.Ik heb het doorgelezen, maar nu wil ik meer uitleg. Hij klinkt erg "ik weet hier veel van" en niet "ik leg het allemaal uit op een manier waar je wat mee kan". Of ligt dat aan mij?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hik, want volgens hem moest de wijn getest worden. Test test test.
En moest aan Tele denken vanwege zijn opmerkingen over zout op knoflook, en duur van stoof op tomatenpitjes.
Een sociale “conference call” met de biebcollega gehad. Doen we volgende week weer.
Vanavond Indonesische speklapreepjes https://www.hellofresh.nl(...)83fe5a85a80009492982
Grappig, precies die stamppot at ik ook laatst!quote:Op maandag 30 maart 2020 17:09 schreef Candaasje het volgende:
Aangezien we echt nog veel te veel spinazie hebben, wordt het vanavond toch maar spinazie + zoete aardappel + zongedroogde tomaatjes + waltnootstampot. Misschien nog wat pijnboompitjes erbij. En we hebben geloof ik nog wel violife greek style-'feta' (die niet naar feta smaakt, maar wel een soort romige blokjes.)
Morgen dan misschien 'sushi' maken, wel alle ingrediënten al in huis
Dit?quote:Op maandag 30 maart 2020 17:09 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik heb het doorgelezen, maar nu wil ik meer uitleg. Hij klinkt erg "ik weet hier veel van" en niet "ik leg het allemaal uit op een manier waar je wat mee kan". Of ligt dat aan mij?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vandaar![]()
Hm... hoe zijn die?quote:
Mijn ouders eten hem zelf thuis ook wel regelmatig, zonder dat vriend en ik er zijnquote:Op maandag 30 maart 2020 17:11 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Grappig, precies die stamppot at ik ook laatst!![]()
Dat was nog voor dit hele circus; mijn broertje kwam eten. Die vond de stamppot "wel eetbaar". En het deed hem aan dingen denken, maar hij wilde niet vertellen wat. Nou bedankt.
quote:Op maandag 30 maart 2020 17:13 schreef AnneX het volgende:
[..]
Dit?Ik zit al de hele dag in de boeken over biochemie, aminozuurketens en bij organische chemie kwamen vrije radicalen ook voorbij........ toch snap ik echt geen hout van wat 'ie probeert te zeggenSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vandaar![]()
Ik had een stuk bleekselderij liggen. Deze is nu gedeeltelijk op en gedeeltelijk in de vriezer. stukje vlees er bij en klaar. Had geen zin om meer klaar te maken.quote:
quote:Op maandag 30 maart 2020 17:13 schreef AnneX het volgende:
[..]
Dit?Ja, de dingen die jij noemt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vandaar
• Hoe maakt zout de snijvlakken beter dan? Ik kan me niet voorstellen dat het ervoor zorgt dat je tussen de cellen door snijdt in plaats van dwars door de cellen heen, want die cellen zijn daar veel te klein voor.
• En waar komen die vrije radicalen dan vandaan en hoe zorgen ze voor minder chemische verandering -- vrije radicalen zijn hartstikke reactief en reageren met ALLES dus je zou méér verandering verwachten. Tenzij het zout en de radicalen de enzymen in de knoflook uitschakelen, waardoor die enzymen geen stoffen meer omzetten in andere stoffen.
• Wat doet het zout met die vetdeeltjes dan? Wat kan simpel NaCl (of in oplossing Na+ en Cl-) uitrichten met vetdeeltjes?
• RNA is een polynucleotide, geen eiwit. Eiwitten bevatten aminozuurketens, RNA bevat nucleotiden. Wat is dit voor RNA-achtige stof die "mooie lange aminozuurketens bevat".
• Aromatische stoffen, ja, nucleotiden zijn aromaten, oké. Maar je hebt geen binding met vetdeeltjes nodig om er aromaten van te maken, ze zijn dat zo ook al. Ik zie niet hoe ze kunnen binden met vetdeeltjes.
Kortom, ik heb de indruk dat die man met (semi)wetenschappelijke termen loopt te strooien om slim over te komen, maar eigenlijk niet precies weet wat er gebeurt, anders had hij het wel beter uitgelegd. Of hij weet wel hoe dit allemaal werkt, maar hij kan niet uitleggen. Hoe dan ook, frustrerend.![]()
Volgens mij slaat het ook nergens op, dus maak je geen zorgenquote:Op maandag 30 maart 2020 17:15 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik zit al de hele dag in de boeken over biochemie, aminozuurketens en bij organische chemie kwamen vrije radicalen ook voorbij........ toch snap ik echt geen hout van wat 'ie probeert te zeggen
samequote:
quote:Op maandag 30 maart 2020 17:23 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Volgens mij slaat het ook nergens op, dus maak je geen zorgen
Ja ik zat al gelijk te bedenken waar ik de uitleg over vrije radicalen niet helemaal had gesnapt tijdens de les.quote:Op maandag 30 maart 2020 17:23 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Volgens mij slaat het ook nergens op, dus maak je geen zorgen
Is het eigenlijk niet de bedoeling de cellen te beschadigen in knoflook, en hiermee een maximale synthese van allicin. Daarom ook vers gesneden/geplette knoflook even laten staanquote:Op maandag 30 maart 2020 17:22 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ja, de dingen die jij noemt.
• Hoe maakt zout de snijvlakken beter dan? Ik kan me niet voorstellen dat het ervoor zorgt dat je tussen de cellen door snijdt in plaats van dwars door de cellen heen, want die cellen zijn daar veel te klein voor.
• En waar komen die vrije radicalen dan vandaan en hoe zorgen ze voor minder chemische verandering -- vrije radicalen zijn hartstikke reactief en reageren met ALLES dus je zou méér verandering verwachten. Tenzij het zout en de radicalen de enzymen in de knoflook uitschakelen, waardoor die enzymen geen stoffen meer omzetten in andere stoffen.
• Wat doet het zout met die vetdeeltjes dan? Wat kan simpel NaCl (of in oplossing Na+ en Cl-) uitrichten met vetdeeltjes?
• RNA is een polynucleotide, geen eiwit. Eiwitten bevatten aminozuurketens, RNA bevat nucleotiden. Wat is dit voor RNA-achtige stof die "mooie lange aminozuurketens bevat".
• Aromatische stoffen, ja, nucleotiden zijn aromaten, oké. Maar je hebt geen binding met vetdeeltjes nodig om er aromaten van te maken, ze zijn dat zo ook al. Ik zie niet hoe ze kunnen binden met vetdeeltjes.
Kortom, ik heb de indruk dat die man met (semi)wetenschappelijke termen loopt te strooien om slim over te komen, maar eigenlijk niet precies weet wat er gebeurt, anders had hij het wel beter uitgelegd. Of hij weet wel hoe dit allemaal werkt, maar hij kan niet uitleggen. Hoe dan ook, frustrerend.
Dat kan ik me wel voorstellen inderdaad. Die Aschwin zegt dat het beter is om minder beschadigde snijvlakken te hebben, en dat strookt inderdaad niet met hoe we meestal knoflook pletten/hakken/persen.quote:Op maandag 30 maart 2020 17:32 schreef z80 het volgende:
[..]
Is het eigenlijk niet de bedoeling de cellen te beschadigen in knoflook, en hiermee een maximale synthese van allicin. Daarom ook vers gesneden/geplette knoflook even laten staan
En dan nog een beetje kaas door de pureequote:Op maandag 30 maart 2020 17:55 schreef Leintjeuh het volgende:
Witlof ham/kaas uit de oven en aardappelpureecomfortfood met kaaaaaaaaaaaaas
Mja dan gaat kaasplankje klagen dat t te kazig is. Alsof dat kán! Maarja hij blieft ook geen kaasfonduequote:Op maandag 30 maart 2020 17:58 schreef Kaatje1 het volgende:
En dan nog een beetje kaas door de puree
Masochist, met je zelfkastijdingquote:Op maandag 30 maart 2020 18:00 schreef Candaasje het volgende:
Stelletje sadisten, met jullie kaas![]()
(Kaas is het enige dat ik af en toe een beetje mis)
Abnormaal.quote:Op maandag 30 maart 2020 18:03 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Mja dan gaat kaasplankje klagen dat t te kazig is. Alsof dat kán! Maarja hij blieft ook geen kaasfondue
Ik las zelfkaastijdingquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |