FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: hartige taart op 01-04
Lucky_Strikedonderdag 26 maart 2020 @ 16:41
In dit topic bespreken we alles rond de eerste opdracht van CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic

Op woensdag 1 april maken we met iedereen die mee wil doen een hartige taart.

Hartige taart
In principe is dit een deeg met een vulling met ei en room. Welk deeg je gebruikt is aan jou. Je hoeft dat echt niet zelf te maken.
Voor inspiratie staan er een aantal recepten voor hartige taart in het FOK! Kookboek:
Hartige taart met ham en kaas
Zuurkooltaart
Spinazietaart
Groentenquiche (met deegrecept)
Spinazietaart met feta

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende week
Lonaadonderdag 26 maart 2020 @ 17:00
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. ;( .
Lucky_Strikedonderdag 26 maart 2020 @ 19:41
quote:
2s.gif Op donderdag 26 maart 2020 17:00 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. ;( .
Jij hebt ook 1/3 stemrecht over de spelregels. Misschien kan je @Muck overtuigen :s)
broccolitaartdonderdag 26 maart 2020 @ 20:31
Broccolitaart!
Myraelavrijdag 27 maart 2020 @ 08:31
Meh, ik kan maar niets verzinnen dat ik gezond en lekker genoeg vind om ook echt te maken.
Frozen-assassinvrijdag 27 maart 2020 @ 18:48
Veel te vroeg maar heb er al een gemaakt en foto's gemaakt dus verkapte TVP
Myraelazaterdag 28 maart 2020 @ 18:21
Nou, ik haak af. Ik wilde sowieso al valsspelen door een 'taartje' te maken zonder deeg. Maar ze willen ook niet ui de vormpjes, dus helaas. Plan was kleine taartjes van zoete aardappel met spinazie, met een dot avocado erop. Maar helaas. Smaak was wel prima, overigens.

ucVi4HX.jpg?1
Lucky_Strikezaterdag 28 maart 2020 @ 18:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2020 18:21 schreef Myraela het volgende:
Nou, ik haak af. Ik wilde sowieso al valsspelen door een 'taartje' te maken zonder deeg. Maar ze willen ook niet ui de vormpjes, dus helaas. Plan was kleine taartjes van zoete aardappel met spinazie, met een dot avocado erop. Maar helaas. Smaak was wel prima, overigens.

[ afbeelding ]
Jammer zeg. Leuk idee om er avocado op te doen.

Ik heb besloten dat er geroosterde pompoen, spinazie, spek en salie in mijn quiche gaat. Met misschien ook geitenkaas.
Barreltjezaterdag 28 maart 2020 @ 20:28
quote:
2s.gif Op donderdag 26 maart 2020 17:00 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. ;( .
We kunnen toch op een later tijdstip de tarte tatin doen als opdracht? Dan doe ik zeker mee!
*sluipt weg uit dit topic*
Oceanonixmaandag 30 maart 2020 @ 18:08
Ik doe mee met: https://heelhollandbakt.o(...)/quiche-met-pompoen/

Ik heb nog pompoen liggen uit eigen tuin, kan ik die mooi opmaken. *O*
Lucky_Strikemaandag 30 maart 2020 @ 18:53
quote:
0s.gif Op maandag 30 maart 2020 18:08 schreef Oceanonix het volgende:
Ik doe mee met: https://heelhollandbakt.o(...)/quiche-met-pompoen/

Ik heb nog pompoen liggen uit eigen tuin, kan ik die mooi opmaken. *O*
Leuk recept. Pompoen uit eigen tuin, hulde _O_
minilotdinsdag 31 maart 2020 @ 11:27
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة‎ oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant! :9

Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip :+

Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
mascara-klodderdinsdag 31 maart 2020 @ 16:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة‎ oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant! :9

Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip :+

Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Oehhhh bastilla O+ Echt zo ernstig lekker en zo smaakvol.
Twee keer gemaakt, allebei de keren met warka trouwens.

Ik doe zelf nu niet mee, maar kan niet wachten om jullie voortgang en baksels te zien morgen *O*

Dus veel succes aan iedereen die meedoet.
Aurewoensdag 1 april 2020 @ 15:17
Ahh ik doe vandaag ook niet mee, maar als we zondag appeltaart bakken ben ik van de partij hoor :9
Kaatje1woensdag 1 april 2020 @ 15:27
Ik doe ook niet mee maar plaats misschien straks wel even mijn hartige taart recept. Lucky_Strike wilde weten hoe dan zonder eieren ;)

Appeltaart doe ik ook niet aan mee. Ik hou niet zo van taart, taarteters komen niet op bezoek en de vriezers zitten al vol
Oceanonixwoensdag 1 april 2020 @ 15:38
ik ben begonnen met het eerste deel, het maken van het deeg

BFrdVaCl.jpg

qoK4HoUl.jpg

en ik maak quiche met pompoen
Lonaawoensdag 1 april 2020 @ 16:14
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة‎ oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant! :9

Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip :+

Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Oh! Dat staat al heel lang op mijn to-make-lijstje. Heb jij een goed recept? :9
Lonaawoensdag 1 april 2020 @ 16:17
Ik doe overigens niet mee, want het was ineens woensdag. :@ Anders had ik deze:
https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916

gemaakt :9
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 17:07
Nou, ik ben wél begonnen :9

Kip in de pan:
MPzuMZs.jpg

Amandelen in de pan:
hQ7wJ52.jpg

Deeg uit de koeling van de Turkse buurtsuper, want zelf maken zat er qua tijd helaas niet in. Ach ja. Mag volgens de ontspannen spelregels. :7
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 17:08
quote:
2s.gif Op woensdag 1 april 2020 16:14 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Oh! Dat staat al heel lang op mijn to-make-lijstje. Heb jij een goed recept? :9
Ik hou dit aan:
https://joepastry.com/2011/bisteeya-recipe/

Of het een goed recept is zal nog moeten blijken, maar van Joe Pastry's blog wel andere dingen gemaakt en die waren succesvol :)
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 17:09
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 15:38 schreef Oceanonix het volgende:
ik ben begonnen met het eerste deel, het maken van het deeg

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

en ik maak quiche met pompoen
Applausjeeeeeeh, zelfmaakdeeg! O+
Oceanonixwoensdag 1 april 2020 @ 17:30
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 17:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Applausjeeeeeeh, zelfmaakdeeg! O+
Natuurlijk

mIRMC6Rl.jpg
met blindbakvulling staat het nu in de oven.
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 17:43
Peuterhand tracht koriander te ontvreemden:
IgCFpOo.jpg

Amandel/suiker/kaneelmengsel klaar voor de start:
cVdx0pe.jpg
Oceanonixwoensdag 1 april 2020 @ 17:54
meestal wordt erbij korianderblad toch gatver geroepen. Een peuter die het lekker vindt. _O_
Yinnywoensdag 1 april 2020 @ 18:03
Ik ga voor de hele snelle versie!
rjba2v2.jpg
756Kycr.jpg
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 18:12
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 18:03 schreef Yinny het volgende:
Ik ga voor de hele snelle versie!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niks mis mee! *O*
Zelf bladerdeeg maken is echt een bitch en een nogal saaie klus bovendien :)
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 18:14
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 17:54 schreef Oceanonix het volgende:
meestal wordt erbij korianderblad toch gatver geroepen. Een peuter die het lekker vindt. _O_
Nou, dat kan morgen (of over een kwartier :')) wel weer anders zijn hoor!
Overigens nooit gatver maar tot dusver altijd een beleefde dit vind ik niet zo lekker, mama > *spuugt het richting gordijnen* :7

Zo. Oven verwarmt voor. Een iets zoeken om de boel in te bakken en dan stoeien met filo :W
Lucky_Strikewoensdag 1 april 2020 @ 18:17
Ik wilde me er makkelijk vanaf maken ivm de schaarste van bloem. Maar nou heb ik een paar kilo bloem bij de lokale molen gehaald dus nou moet ik wel.

Dussss, mijn eerste zelfgemaakte deeg voor hartige taart. Recept van @Blues met geroosterde karwij ipv parm door het deeg.

1H6sJgV.jpg

lTqw7Ft.jpg
Oceanonixwoensdag 1 april 2020 @ 18:21
Die schaarste van bloem is dus niet alleen hier. Schap is al 3 weken leeg. Gelukkig had de turk nog wat. Die had een zak van 25 kg zelf verdeeld over kleinere zakken.
LeSagewoensdag 1 april 2020 @ 18:37
Ha, hier ook al weken geen bloem te verkrijgen, maar de molen gelukkig nog genoeg. Zeker in deze tijden van verveling (en meekoken hier, met appeltaart in het vooruitzicht) meteen 5 kilo meegenomen.

Ik ben ook bezig aan een quiche, met zelfgemaakt deeg, maar dat moeten jullie op mijn woord geloven want ik vergat foto’s in de haastigheid...

Ik beloof wel een foto van het resultaat. Deeg maar kort gekneed, zelfs nog stukjes boter zichtbaar, maar dat zou de laagjes ten goede komen en na het blind bakken zag het er al super lekker uit :9
LeSagewoensdag 1 april 2020 @ 18:45
Overigens bleek bloem niet de enige schaarste. Ik had alleen nog gezouten roomboter ( :? Foutje, want dat koop ik nooit eigenlijk) en toen ging ik naar de Lidl, waar alleen nog maar gezouten roomboter was, dus toen moest ik uiteindelijk alsnog naar de Jumbo 8)7
Oceanonixwoensdag 1 april 2020 @ 18:50
en hier het eindresultaat

sSXRqFrl.jpg
Muckwoensdag 1 april 2020 @ 18:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2020 11:27 schreef minilot het volgende:
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة‎ oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker.
Zoet en zout en kruidig en interessant! :9

Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip :+

Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer.
Vang er buiten eentje B-)
Ik ben benieuwd hoe je bastilla wordt :9

En @Lucky_Strike & @Lonaa ik zag de mention nu pas :@
Als je tarte tatin (tante tattoo volgens mijn telefoon 8)7 ) hartig is, mag het van mij hoor :P
Maar ja, nu wil je niet meer :{w

Ik ga het vandaag ook even niet redden om een quiche te maken (geen eieren, geen boter hier :( ), dus ik haak de volgende keer gewoon weer aan .
Isabeauwoensdag 1 april 2020 @ 18:51
Ik ben op dit moment een bastilla aan het maken. De vulling staat nu af te koelen en dan straks ruzie maken met het filodeeg, want daar heb ik altijd ruzie mee. Nog tips hoe het een beetje hanteerbaar te krijgen? Het is zo'n opgerold pakketje uit de diepvries. Ligt al bijna 90 min te ontdooien.
Isabeauwoensdag 1 april 2020 @ 18:52
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat

[ afbeelding ]
Oeh, mooie foto O+ Al mijn foto's worden kiekjes heur.
Hoe smaakt het?
LeSagewoensdag 1 april 2020 @ 18:58
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat

[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit :9
Hier nog een paar minuten in de oven, en ik heb zo’n honger nu.
Yinnywoensdag 1 april 2020 @ 19:00
Ervoor
d5kPMDl.jpg
En na 30 minuten in de oven
3Afo34c.jpg

Klaar is spinazie feta hartige taart!
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 19:01
Filodeeg + eerste laag zoet amandelgruis:
tH0dcMp.jpg

Toen ging deze kip-ei-brij erbij:
I9TV4Il.jpg

Daarna weer een laag amandel, dichtvouwen, toedekken met meer deeg, klaar voor de oven:
7OnefM9.jpg

@Isabeau Wat tof dat je dit ook maakt! *O* Wat gaat er bij jou precies mis met filodeeg? :*
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 19:02
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat

[ afbeelding ]
Hoezee! O+ Lekker?
Yinnywoensdag 1 april 2020 @ 19:04
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 18:50 schreef Oceanonix het volgende:
en hier het eindresultaat

[ afbeelding ]
En? Hoe was het?
Yinnywoensdag 1 april 2020 @ 19:05
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:01 schreef minilot het volgende:
Filodeeg + eerste laag zoet amandelgruis:
[ afbeelding ]

Toen ging deze kip-ei-brij erbij:
[ afbeelding ]

Daarna weer een laag amandel, dichtvouwen, toedekken met meer deeg, klaar voor de oven:
[ afbeelding ]

@:Isabeau Wat tof dat je dit ook maakt! *O* Wat gaat er bij jou precies mis met filodeeg? :*
Ziet er nu al goed uit!
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 19:06
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:00 schreef Yinny het volgende:
Ervoor
[ afbeelding ]
En na 30 minuten in de oven
[ afbeelding ]

Klaar is spinazie feta hartige taart!
Dat is een indrukwekkende hoeveelheid feta! _O_ ^)
Isabeauwoensdag 1 april 2020 @ 19:16
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:01 schreef minilot het volgende:
Filodeeg + eerste laag zoet amandelgruis:
[ afbeelding ]

Toen ging deze kip-ei-brij erbij:
[ afbeelding ]

Daarna weer een laag amandel, dichtvouwen, toedekken met meer deeg, klaar voor de oven:
[ afbeelding ]

@:Isabeau Wat tof dat je dit ook maakt! *O* Wat gaat er bij jou precies mis met filodeeg? :*
Ik ben gewoon een kluns :') Maar geloof dat het wel goed komt. Je hebt wel een totaal ander recept. Nou ja, de ingrediënten zijn nagenoeg gelijk. Staat in de oven ^O^
Lucky_Strikewoensdag 1 april 2020 @ 19:21
Quiche in de oven. Met hindernissen. Misschien is er niets van te zien :+
Oceanonixwoensdag 1 april 2020 @ 19:23
Ik ben blij dat ik lekker eigenwijs ben. De pompoen had eerst in de oven gemoeten volgens het recept, dat heb ik niet gedaan. Prei en pompoen rauw in de taart verwerkt en toen 40 min gebakken. Hierdoor hou je nog wat bite in de groenten
Het deeg mag iets meer zout volgende keer.

Al met al, ja deze kan ik nog wel eens herhalen. *O*
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 19:28
Hoppaaaaa!
C8WEUab.jpg

Wachten op afkoelen en dan nog getoast amandelschaafsel, poedersuiker en poging tot een rastertje van kaneel :7

@Isabeau Welk recept gebruikte jij? :)
Yinnywoensdag 1 april 2020 @ 19:29
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:06 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat is een indrukwekkende hoeveelheid feta! _O_ ^)
Het was een blok van 200 g en ik vind het altijd zo'n gedoe om een restje feta te bewaren😂
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 19:29
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:21 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met hindernissen.
Vertel! :*
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 19:30
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:29 schreef Yinny het volgende:

[..]

Het was een blok van 200 g en ik vind het altijd zo'n gedoe om een restje feta te bewaren😂
Ik eet een restje feta (lees: driekwart blok, desnoods) altijd gewoon op tijdens het koken. :')
Lucky_Strikewoensdag 1 april 2020 @ 19:30
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:29 schreef minilot het volgende:

[..]

Vertel! :*
Straks, mét fotoreportage :s)
Isabeauwoensdag 1 april 2020 @ 19:32
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:28 schreef minilot het volgende:
Hoppaaaaa!
[ afbeelding ]

Wachten op afkoelen en dan nog getoast amandelschaafsel, poedersuiker en poging tot een rastertje van kaneel :7

@:Isabeau Welk recept gebruikte jij? :)
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/chicken_bastilla_07910 dit recept van de harige motorrijders.
LeSagewoensdag 1 april 2020 @ 19:35
Was echt heerlijk! En moet ik gewoon vaker maken, zie altijd zo op tegen het werk, terwijl dat reuze mee valt.
Wel iets meer zout ook in het deeg de volgende keer.

ltDbd89.jpg
p2q6bsN.jpg
Yinnywoensdag 1 april 2020 @ 19:35
En dan de mislukking, hoewel smaak wel goed is!
SPOILER
O1gjLak.jpg
Deze moest het worden, alleen wel met spekjes toegevoegd.
https://smittenkitchen.co(...)lized-onion-galette/
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 19:38
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:32 schreef Isabeau het volgende:

[..]

https://www.bbc.co.uk/food/recipes/chicken_bastilla_07910 dit recept van de harige motorrijders.
Nou.. Zit ik dan, met een baksel zonder dadel en knoflook. :{
Isabeauwoensdag 1 april 2020 @ 19:40
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:38 schreef minilot het volgende:

Nou.. Zit ik dan, met een baksel zonder dadel en knoflook. :{
Ik heb geen laagjes -O-
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 19:42
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb geen laagjes -O-
Schrale troost! }:| ;)
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 19:53
Y2DCYSL.jpg

Klaarrrrr!
Yinnywoensdag 1 april 2020 @ 20:06
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:53 schreef minilot het volgende:
[ afbeelding ]

Klaarrrrr!
Wauw!!!
Isabeauwoensdag 1 april 2020 @ 20:06
Gefascineerd door de bijzondere ingrediënten in één gerecht besloot ik minilot's idee voor deze hartige taart te gebruiken.

Eerst heb ik het filodeeg uit de verpakking gehaald. Ik herinner me van eerdere filoruzies dat ik dat te laat deed, dus nu ruim op tijd klaar gelegd.
9GKtRQ0.jpg

Ik heb heel lui gewoon kipdijfilet genomen. Hier liggen de dijen in een badje van kipbouillon, kaneel, gemberpoeder, kurkuma, ui en knoflook.
mwLFtxS.jpg

Terwijl dat pruttelt wrijf ik de amandelen fijn en hak de medjoul dadels in stukjes.
yj9r0nM.jpg

Er gaat ook de rasp in van één sinaasappel. Die ik daarna opeet. De sinaasappel, niet de rasp.
V7wDFj1.jpg

Vrolijke peterseliefoto (geen koriander zoals in mini's recept!), klaar om fijn gehakt te worden. Op de achtergrond ook één van de volgende ingrediënten: eieren
t17OB1d.jpg

Kip uit de pan, dit alles in de pan:
7vYYjtQ.jpg

Taartje vullen
KqLddEK.jpg

Eindresultaat (ik kreeg de randjes er niet netjes ingestopt :') )
EmYDQLH.jpg
qNdYwpy.jpg
Yinnywoensdag 1 april 2020 @ 20:07
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:35 schreef LeSage het volgende:
Was echt heerlijk! En moet ik gewoon vaker maken, zie altijd zo op tegen het werk, terwijl dat reuze mee valt.
Wel iets meer zout ook in het deeg de volgende keer.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Mooie quiche!
Yinnywoensdag 1 april 2020 @ 20:10
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 20:06 schreef Isabeau het volgende:
Gefascineerd door de bijzondere ingrediënten in één gerecht besloot ik minilot's idee voor deze hartige taart te gebruiken.

Eerst heb ik het filodeeg uit de verpakking gehaald. Ik herinner me van eerdere filoruzies dat ik dat te laat deed, dus nu ruim op tijd klaar gelegd.
[ afbeelding ]

Ik heb heel lui gewoon kipdijfilet genomen. Hier liggen de dijen in een badje van kipbouillon, kaneel, gemberpoeder, kurkuma, ui en knoflook.
[ afbeelding ]

Terwijl dat pruttelt wrijf ik de amandelen fijn en hak de medjoul dadels in stukjes.
[ afbeelding ]

Er gaat ook de rasp in van één sinaasappel. Die ik daarna opeet. De sinaasappel, niet de rasp.
[ afbeelding ]

Vrolijke peterseliefoto (geen koriander zoals in mini's recept!), klaar om fijn gehakt te worden. Op de achtergrond ook één van de volgende ingrediënten: eieren
[ afbeelding ]

Kip uit de pan, dit alles in de pan:
[ afbeelding ]

Taartje vullen
[ afbeelding ]

Eindresultaat (ik kreeg de randjes er niet netjes ingestopt :') )
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En hoe was de smaak?
Geweldige reportage en wat ziet jouw keuken er leuk en fleurig uit!
Isabeauwoensdag 1 april 2020 @ 20:15
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 20:10 schreef Yinny het volgende:

En hoe was de smaak?
Geweldige reportage en wat ziet jouw keuken er leuk en fleurig uit!
Oh jee, de smaak. Het is heel apart. Niet vies, maar ik zou het niet weer maken :@ De zoete smaak gecombineerd met hartig (kip, bouillon, specerijen) is geloof ik toch niet zo mijn ding. Maar nu weet ik tenminste wat een bastilla is.
Lucky_Strikewoensdag 1 april 2020 @ 20:18
Wow Isa _O_
LeSagewoensdag 1 april 2020 @ 20:24
Isa _O_
En mini trouwens ook!

Ik vind het niet perse lekker klinken, maar door de foto’s en alle onderdelen zou ik het bijna zelf willen maken.
Lucky_Strikewoensdag 1 april 2020 @ 20:28
Dus. Zelf deeg gemaakt. Bleek simpel en belachtelijk makkelijk uitrolbaar. Zeker voor herhaling vatbaar.

7VqUPfA.jpg

Blind bakken en dan de vulling vergeten heeft gekrompen deeg tot gevolg :')

wkrswsX.jpg

Maar ik had nog een restje deeg in de koelkast en heb daar randjes mee gemaakt zodat de vulling niet langs het deeg zou gaan lekken. Viel niet tegen.

Zuurkool gebakken, eimengsel gemaakt, rookworst gesneden. Paneermeel van een korstje brood gemaakt. Quiche geassembleerd.

u9Cn7Ps.jpg

Ietsje te lang in de oven. De boerenrookworst is erg vet en het vet is een beetje gaan verbranden.

oEqYKlk.jpg

We hebben ontzettend lekker gegeten. Het deeg met de karwij er door was echt heel fijn. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Ik zal het recept ook uitschrijven voor het FOK! Kookboek.

PS, dit was dus geen pompoenquiche zoals gepland.
Yinnywoensdag 1 april 2020 @ 20:30
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 20:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dus. Zelf deeg gemaakt. Bleek simpel en belachtelijk makkelijk uitrolbaar. Zeker voor herhaling vatbaar.

[ afbeelding ]

Blind bakken en dan de vulling vergeten heeft gekrompen deeg tot gevolg :')

[ afbeelding ]

Maar ik had nog een restje deeg in de koelkast en heb daar randjes mee gemaakt zodat de vulling niet langs het deeg zou gaan lekken. Viel niet tegen.

Zuurkool gebakken, eimengsel gemaakt, rookworst gesneden. Paneermeel van een korstje brood gemaakt. Quiche geassembleerd.

[ afbeelding ]

Ietsje te lang in de oven. De boerenrookworst is erg vet en het vet is een beetje gaan verbranden.

[ afbeelding ]

We hebben ontzettend lekker gegeten. Het deeg met de karwij er door was echt heel fijn. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Ik zal het recept ook uitschrijven voor het FOK! Kookboek.

PS, dit was dus geen pompoenquiche zoals gepland.
Lekker, zuurkool!
Isabeauwoensdag 1 april 2020 @ 20:32
_O_ een zuurkool quiche! Geweldig. Ik ben ook helemaal gefascineerd door karwijdeeg. Past er volgens mij super goed bij. En ik zie nu wat je bedoelde met hindernissen :D Goed gekomen, toch?
Isabeauwoensdag 1 april 2020 @ 20:33
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:35 schreef LeSage het volgende:
Was echt heerlijk! En moet ik gewoon vaker maken, zie altijd zo op tegen het werk, terwijl dat reuze mee valt.
Wel iets meer zout ook in het deeg de volgende keer.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vind dit dus veel lekkerder dan de smaak van de bastilla. Gewoon lekker hartige taart met broccoli en zo O+ Ziet er ook goed uit ^O^

quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2020 19:35 schreef Yinny het volgende:
En dan de mislukking, hoewel smaak wel goed is!
SPOILER
Deze moest het worden, alleen wel met spekjes toegevoegd.
https://smittenkitchen.co(...)lized-onion-galette/
Beetje zwart, maar als de smaak maar prima is dan is dat toch goed ;)
Lucky_Strikewoensdag 1 april 2020 @ 20:35
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 20:32 schreef Isabeau het volgende:
_O_ een zuurkool quiche! Geweldig. Ik ben ook helemaal gefascineerd door karwijdeeg. Past er volgens mij super goed bij. En ik zie nu wat je bedoelde met hindernissen :D Goed gekomen, toch?
Helemaal goedgekomen ja. Ik moet echt meer dingen verzinnen om met karwijdeeg te maken. Wat een geweldige combi.
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 21:06
Beetje te donker aan de eettafel voor een appetijtelijke binnenkantfoto, maar here goes:
0VZCgoP.jpg
Erg, erg lekker bevonden en op twee minipuntjes voor ontbijt morgen na he-le-maal op, deze kippensoepstrudel. :9 8-)

@Isabeau Kudos voor je zeer uitgebreide reportage! *O* Ik geloof inmiddels trouwens wel in de lagen bij de mijne, die dunne laagjes amandelspul boven en onder laten die zoetigheid een beetje éénworden met de binnenste plakjes filodeeg, dat is erg prettig en lekker en houdt het zoete gebak ook een beetje los van de hartige vulling, in plaats van gemengd.

Al met al hebben we snoeihard gesmuld en balen we nu dat er geen paasbrunch met de (schoon)familie is dit jaar, want we zouden dan drie stuks bastilla maken en meeslepen :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 01-04-2020 21:13:08 ]
minilotwoensdag 1 april 2020 @ 21:09
Ooooh @Lucky_Strike! _O_ Ik ben niet bepaald verzot op karwij, maar zo in deeg met zuurkoolvulling, dat lijkt me wel wat! :Y
Hupjewoensdag 1 april 2020 @ 21:13
Er zijn weer lekkere maaltjes gemaakt! Ik zie dingen waar ik nog nooit van heb gehoord :@
Ik had mijn weekboodschappen al gedaan voor ik de opdracht las, dus ik haak zondag weer aan.