Lucky_Strike | donderdag 26 maart 2020 @ 16:41 |
In dit topic bespreken we alles rond de eerste opdracht van CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic Op woensdag 1 april maken we met iedereen die mee wil doen een hartige taart. Hartige taart In principe is dit een deeg met een vulling met ei en room. Welk deeg je gebruikt is aan jou. Je hoeft dat echt niet zelf te maken. Voor inspiratie staan er een aantal recepten voor hartige taart in het FOK! Kookboek: Hartige taart met ham en kaas Zuurkooltaart Spinazietaart Groentenquiche (met deegrecept) Spinazietaart met feta Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende week | |
Lonaa | donderdag 26 maart 2020 @ 17:00 |
Hmm. Ik heb nog een recept dat ik al tijden wil proberen en op mn shortlist had staan. Maar het is meer een tarte tatin eigenlijk. ![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 26 maart 2020 @ 19:41 |
Jij hebt ook 1/3 stemrecht over de spelregels. Misschien kan je @Muck overtuigen ![]() | |
broccolitaart | donderdag 26 maart 2020 @ 20:31 |
Broccolitaart! | |
Myraela | vrijdag 27 maart 2020 @ 08:31 |
Meh, ik kan maar niets verzinnen dat ik gezond en lekker genoeg vind om ook echt te maken. | |
Frozen-assassin | vrijdag 27 maart 2020 @ 18:48 |
Veel te vroeg maar heb er al een gemaakt en foto's gemaakt dus verkapte TVP | |
Myraela | zaterdag 28 maart 2020 @ 18:21 |
Nou, ik haak af. Ik wilde sowieso al valsspelen door een 'taartje' te maken zonder deeg. Maar ze willen ook niet ui de vormpjes, dus helaas. Plan was kleine taartjes van zoete aardappel met spinazie, met een dot avocado erop. Maar helaas. Smaak was wel prima, overigens.![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 28 maart 2020 @ 18:51 |
Jammer zeg. Leuk idee om er avocado op te doen. Ik heb besloten dat er geroosterde pompoen, spinazie, spek en salie in mijn quiche gaat. Met misschien ook geitenkaas. | |
Barreltje | zaterdag 28 maart 2020 @ 20:28 |
We kunnen toch op een later tijdstip de tarte tatin doen als opdracht? Dan doe ik zeker mee! *sluipt weg uit dit topic* | |
Oceanonix | maandag 30 maart 2020 @ 18:08 |
Ik doe mee met: https://heelhollandbakt.o(...)/quiche-met-pompoen/ Ik heb nog pompoen liggen uit eigen tuin, kan ik die mooi opmaken. ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 30 maart 2020 @ 18:53 |
Leuk recept. Pompoen uit eigen tuin, hulde ![]() | |
minilot | dinsdag 31 maart 2020 @ 11:27 |
W00t, bijna woensdag! Ik heb al ongeveer een miljard traditionele quiches gemaakt met klassiek paté brisee-korstdeeg dus dat lukt wel met mijn ogen dicht. Daarom dénk ik morgen maar eens iets heel anders dat ik nog 'ns wilde maken: بسطيلة oftwel bastilla/pastilla, een taart van warka- of filodeeg met een vulling van ei, groene kruiden, hartig gevogelte, een zoet amandelmengsel en een topping van kaneel en poedersuiker. Zoet en zout en kruidig en interessant! ![]() Ik vermoed dat ik op zo'n korte termijn geen beschikking kan krijgen over het traditionele duivenvlees, dus het moet maar even met kip ![]() Zelf deeg maken of niet hangt nog even af van hoe één en ander vandaag of morgen loopt - bij te druk pak ik wat uit de vriezer. | |
#ANONIEM | dinsdag 31 maart 2020 @ 16:32 |
Oehhhh bastilla ![]() Twee keer gemaakt, allebei de keren met warka trouwens. Ik doe zelf nu niet mee, maar kan niet wachten om jullie voortgang en baksels te zien morgen ![]() Dus veel succes aan iedereen die meedoet. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 31-03-2020 16:33:15 ] | |
Aure | woensdag 1 april 2020 @ 15:17 |
Ahh ik doe vandaag ook niet mee, maar als we zondag appeltaart bakken ben ik van de partij hoor ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 1 april 2020 @ 15:27 |
Ik doe ook niet mee maar plaats misschien straks wel even mijn hartige taart recept. Lucky_Strike wilde weten hoe dan zonder eieren ![]() Appeltaart doe ik ook niet aan mee. Ik hou niet zo van taart, taarteters komen niet op bezoek en de vriezers zitten al vol | |
Oceanonix | woensdag 1 april 2020 @ 15:38 |
ik ben begonnen met het eerste deel, het maken van het deeg![]() ![]() en ik maak quiche met pompoen | |
Lonaa | woensdag 1 april 2020 @ 16:14 |
Oh! Dat staat al heel lang op mijn to-make-lijstje. Heb jij een goed recept? ![]() | |
Lonaa | woensdag 1 april 2020 @ 16:17 |
Ik doe overigens niet mee, want het was ineens woensdag. ![]() https://www.thespruceeats(...)c-tart-recipe-434916 gemaakt ![]() | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 17:07 |
Nou, ik ben wél begonnen ![]() Kip in de pan: ![]() Amandelen in de pan: ![]() Deeg uit de koeling van de Turkse buurtsuper, want zelf maken zat er qua tijd helaas niet in. Ach ja. Mag volgens de ontspannen spelregels. ![]() | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 17:08 |
Ik hou dit aan: https://joepastry.com/2011/bisteeya-recipe/ Of het een goed recept is zal nog moeten blijken, maar van Joe Pastry's blog wel andere dingen gemaakt en die waren succesvol ![]() | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 17:09 |
Applausjeeeeeeh, zelfmaakdeeg! ![]() | |
Oceanonix | woensdag 1 april 2020 @ 17:30 |
Natuurlijk ![]() met blindbakvulling staat het nu in de oven. | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 17:43 |
Peuterhand tracht koriander te ontvreemden:![]() Amandel/suiker/kaneelmengsel klaar voor de start: ![]() | |
Oceanonix | woensdag 1 april 2020 @ 17:54 |
meestal wordt erbij korianderblad toch gatver geroepen. Een peuter die het lekker vindt. ![]() | |
Yinny | woensdag 1 april 2020 @ 18:03 |
Ik ga voor de hele snelle versie!![]() ![]() | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 18:12 |
Niks mis mee! ![]() Zelf bladerdeeg maken is echt een bitch en een nogal saaie klus bovendien ![]() | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 18:14 |
Nou, dat kan morgen (of over een kwartier ![]() Overigens nooit gatver maar tot dusver altijd een beleefde dit vind ik niet zo lekker, mama > *spuugt het richting gordijnen* ![]() Zo. Oven verwarmt voor. Een iets zoeken om de boel in te bakken en dan stoeien met filo ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 1 april 2020 @ 18:17 |
Ik wilde me er makkelijk vanaf maken ivm de schaarste van bloem. Maar nou heb ik een paar kilo bloem bij de lokale molen gehaald dus nou moet ik wel. Dussss, mijn eerste zelfgemaakte deeg voor hartige taart. Recept van @Blues met geroosterde karwij ipv parm door het deeg. ![]() ![]() | |
Oceanonix | woensdag 1 april 2020 @ 18:21 |
Die schaarste van bloem is dus niet alleen hier. Schap is al 3 weken leeg. Gelukkig had de turk nog wat. Die had een zak van 25 kg zelf verdeeld over kleinere zakken. | |
LeSage | woensdag 1 april 2020 @ 18:37 |
Ha, hier ook al weken geen bloem te verkrijgen, maar de molen gelukkig nog genoeg. Zeker in deze tijden van verveling (en meekoken hier, met appeltaart in het vooruitzicht) meteen 5 kilo meegenomen. Ik ben ook bezig aan een quiche, met zelfgemaakt deeg, maar dat moeten jullie op mijn woord geloven want ik vergat foto’s in de haastigheid... Ik beloof wel een foto van het resultaat. Deeg maar kort gekneed, zelfs nog stukjes boter zichtbaar, maar dat zou de laagjes ten goede komen en na het blind bakken zag het er al super lekker uit ![]() | |
LeSage | woensdag 1 april 2020 @ 18:45 |
Overigens bleek bloem niet de enige schaarste. Ik had alleen nog gezouten roomboter ( ![]() ![]() | |
Oceanonix | woensdag 1 april 2020 @ 18:50 |
en hier het eindresultaat ![]() | |
Muck | woensdag 1 april 2020 @ 18:51 |
Vang er buiten eentje ![]() Ik ben benieuwd hoe je bastilla wordt ![]() En @Lucky_Strike & @Lonaa ik zag de mention nu pas ![]() Als je tarte tatin (tante tattoo volgens mijn telefoon ![]() ![]() Maar ja, nu wil je niet meer ![]() Ik ga het vandaag ook even niet redden om een quiche te maken (geen eieren, geen boter hier ![]() | |
Isabeau | woensdag 1 april 2020 @ 18:51 |
Ik ben op dit moment een bastilla aan het maken. De vulling staat nu af te koelen en dan straks ruzie maken met het filodeeg, want daar heb ik altijd ruzie mee. Nog tips hoe het een beetje hanteerbaar te krijgen? Het is zo'n opgerold pakketje uit de diepvries. Ligt al bijna 90 min te ontdooien. | |
Isabeau | woensdag 1 april 2020 @ 18:52 |
Oeh, mooie foto ![]() Hoe smaakt het? | |
LeSage | woensdag 1 april 2020 @ 18:58 |
Ziet er lekker uit ![]() Hier nog een paar minuten in de oven, en ik heb zo’n honger nu. | |
Yinny | woensdag 1 april 2020 @ 19:00 |
Ervoor![]() En na 30 minuten in de oven ![]() Klaar is spinazie feta hartige taart! | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 19:01 |
Filodeeg + eerste laag zoet amandelgruis:![]() Toen ging deze kip-ei-brij erbij: ![]() Daarna weer een laag amandel, dichtvouwen, toedekken met meer deeg, klaar voor de oven: ![]() @Isabeau Wat tof dat je dit ook maakt! ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 19:02 |
Hoezee! ![]() | |
Yinny | woensdag 1 april 2020 @ 19:04 |
En? Hoe was het? | |
Yinny | woensdag 1 april 2020 @ 19:05 |
Ziet er nu al goed uit! | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 19:06 |
Dat is een indrukwekkende hoeveelheid feta! ![]() ![]() | |
Isabeau | woensdag 1 april 2020 @ 19:16 |
Ik ben gewoon een kluns ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 1 april 2020 @ 19:21 |
Quiche in de oven. Met hindernissen. Misschien is er niets van te zien ![]() | |
Oceanonix | woensdag 1 april 2020 @ 19:23 |
Ik ben blij dat ik lekker eigenwijs ben. De pompoen had eerst in de oven gemoeten volgens het recept, dat heb ik niet gedaan. Prei en pompoen rauw in de taart verwerkt en toen 40 min gebakken. Hierdoor hou je nog wat bite in de groenten Het deeg mag iets meer zout volgende keer. Al met al, ja deze kan ik nog wel eens herhalen. ![]() | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 19:28 |
Hoppaaaaa!![]() Wachten op afkoelen en dan nog getoast amandelschaafsel, poedersuiker en poging tot een rastertje van kaneel ![]() @Isabeau Welk recept gebruikte jij? ![]() | |
Yinny | woensdag 1 april 2020 @ 19:29 |
Het was een blok van 200 g en ik vind het altijd zo'n gedoe om een restje feta te bewaren😂 | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 19:29 |
Vertel! ![]() | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 19:30 |
Ik eet een restje feta (lees: driekwart blok, desnoods) altijd gewoon op tijdens het koken. ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 1 april 2020 @ 19:30 |
Straks, mét fotoreportage ![]() | |
Isabeau | woensdag 1 april 2020 @ 19:32 |
https://www.bbc.co.uk/food/recipes/chicken_bastilla_07910 dit recept van de harige motorrijders. | |
LeSage | woensdag 1 april 2020 @ 19:35 |
Was echt heerlijk! En moet ik gewoon vaker maken, zie altijd zo op tegen het werk, terwijl dat reuze mee valt. Wel iets meer zout ook in het deeg de volgende keer. ![]() ![]() | |
Yinny | woensdag 1 april 2020 @ 19:35 |
En dan de mislukking, hoewel smaak wel goed is!Deze moest het worden, alleen wel met spekjes toegevoegd. https://smittenkitchen.co(...)lized-onion-galette/ | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 19:38 |
Nou.. Zit ik dan, met een baksel zonder dadel en knoflook. ![]() | |
Isabeau | woensdag 1 april 2020 @ 19:40 |
Ik heb geen laagjes ![]() | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 19:42 |
Schrale troost! ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 19:53 |
![]() Klaarrrrr! | |
Yinny | woensdag 1 april 2020 @ 20:06 |
Wauw!!! | |
Isabeau | woensdag 1 april 2020 @ 20:06 |
Gefascineerd door de bijzondere ingrediënten in één gerecht besloot ik minilot's idee voor deze hartige taart te gebruiken. Eerst heb ik het filodeeg uit de verpakking gehaald. Ik herinner me van eerdere filoruzies dat ik dat te laat deed, dus nu ruim op tijd klaar gelegd. ![]() Ik heb heel lui gewoon kipdijfilet genomen. Hier liggen de dijen in een badje van kipbouillon, kaneel, gemberpoeder, kurkuma, ui en knoflook. ![]() Terwijl dat pruttelt wrijf ik de amandelen fijn en hak de medjoul dadels in stukjes. ![]() Er gaat ook de rasp in van één sinaasappel. Die ik daarna opeet. De sinaasappel, niet de rasp. ![]() Vrolijke peterseliefoto (geen koriander zoals in mini's recept!), klaar om fijn gehakt te worden. Op de achtergrond ook één van de volgende ingrediënten: eieren ![]() Kip uit de pan, dit alles in de pan: ![]() Taartje vullen ![]() Eindresultaat (ik kreeg de randjes er niet netjes ingestopt ![]() ![]() ![]() | |
Yinny | woensdag 1 april 2020 @ 20:07 |
Mooie quiche! | |
Yinny | woensdag 1 april 2020 @ 20:10 |
En hoe was de smaak? Geweldige reportage en wat ziet jouw keuken er leuk en fleurig uit! | |
Isabeau | woensdag 1 april 2020 @ 20:15 |
Oh jee, de smaak. Het is heel apart. Niet vies, maar ik zou het niet weer maken ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 1 april 2020 @ 20:18 |
Wow Isa ![]() | |
LeSage | woensdag 1 april 2020 @ 20:24 |
Isa ![]() En mini trouwens ook! Ik vind het niet perse lekker klinken, maar door de foto’s en alle onderdelen zou ik het bijna zelf willen maken. | |
Lucky_Strike | woensdag 1 april 2020 @ 20:28 |
Dus. Zelf deeg gemaakt. Bleek simpel en belachtelijk makkelijk uitrolbaar. Zeker voor herhaling vatbaar.![]() Blind bakken en dan de vulling vergeten heeft gekrompen deeg tot gevolg ![]() ![]() Maar ik had nog een restje deeg in de koelkast en heb daar randjes mee gemaakt zodat de vulling niet langs het deeg zou gaan lekken. Viel niet tegen. Zuurkool gebakken, eimengsel gemaakt, rookworst gesneden. Paneermeel van een korstje brood gemaakt. Quiche geassembleerd. ![]() Ietsje te lang in de oven. De boerenrookworst is erg vet en het vet is een beetje gaan verbranden. ![]() We hebben ontzettend lekker gegeten. Het deeg met de karwij er door was echt heel fijn. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Ik zal het recept ook uitschrijven voor het FOK! Kookboek. PS, dit was dus geen pompoenquiche zoals gepland. | |
Yinny | woensdag 1 april 2020 @ 20:30 |
Lekker, zuurkool! | |
Isabeau | woensdag 1 april 2020 @ 20:32 |
![]() ![]() | |
Isabeau | woensdag 1 april 2020 @ 20:33 |
Ik vind dit dus veel lekkerder dan de smaak van de bastilla. Gewoon lekker hartige taart met broccoli en zo ![]() ![]() Beetje zwart, maar als de smaak maar prima is dan is dat toch goed ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 1 april 2020 @ 20:35 |
Helemaal goedgekomen ja. Ik moet echt meer dingen verzinnen om met karwijdeeg te maken. Wat een geweldige combi. | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 21:06 |
Beetje te donker aan de eettafel voor een appetijtelijke binnenkantfoto, maar here goes:![]() Erg, erg lekker bevonden en op twee minipuntjes voor ontbijt morgen na he-le-maal op, deze kippensoepstrudel. ![]() ![]() @Isabeau Kudos voor je zeer uitgebreide reportage! ![]() Al met al hebben we snoeihard gesmuld en balen we nu dat er geen paasbrunch met de (schoon)familie is dit jaar, want we zouden dan drie stuks bastilla maken en meeslepen ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 01-04-2020 21:13:08 ] | |
minilot | woensdag 1 april 2020 @ 21:09 |
Ooooh @Lucky_Strike! ![]() ![]() | |
Hupje | woensdag 1 april 2020 @ 21:13 |
Er zijn weer lekkere maaltjes gemaakt! Ik zie dingen waar ik nog nooit van heb gehoord ![]() Ik had mijn weekboodschappen al gedaan voor ik de opdracht las, dus ik haak zondag weer aan. |