abonnement Unibet Coolblue
pi_192262176
quote:
Amerikaans Congres stemt derde keer wel in met steunpakket van 2 biljoen

Het Amerikaanse Congres is het woensdag na dagenlang onderhandelen eens geworden over een economisch steunpakket ter waarde van 2 biljoen dollar (1,85 biljoen euro). Het pakket is nodig om de impact van het coronavirus op de Amerikaanse economie te verzachten. Twee eerdere pogingen om tot een akkoord te komen mislukten.

Het pakket bestaat onder meer uit geld dat vrijelijk uitgeleend kan worden aan bedrijven en directe betalingen aan Amerikaanse gezinnen. Ook wordt geld vrijgemaakt voor werkloosheidsuitkeringen.
Voor de duidelijkheid het gaat om 2000 miljard $.
$2.000.000.000.000
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 25 maart 2020 @ 11:57:37 #202
78918 SeLang
Black swans matter
pi_192264952
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 09:46 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Voor de duidelijkheid het gaat om 2000 miljard $.
$2.000.000.000.000
De beurs zakt alweer.
We need more stimulus
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_192265080
quote:
10s.gif Op woensdag 25 maart 2020 11:57 schreef SeLang het volgende:

[..]

De beurs zakt alweer.
We need more stimulus
helikopter geld kan dit nooit herstellen. DAX alweer -2%. Zou alles in gaan op goud, of nog beter zilver. Zilveren munten zijn overal uitverkocht.
blablablabla
pi_192266237
quote:
10s.gif Op woensdag 25 maart 2020 11:57 schreef SeLang het volgende:

[..]

De beurs zakt alweer.
We need more stimulus
Wat is jouw lange termijn visie?
Love is in the air!
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 25 maart 2020 @ 13:22:07 #205
78918 SeLang
Black swans matter
pi_192266474
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 13:10 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Wat is jouw lange termijn visie?
Dit topic maakte ik twee weken geleden. Veel lijkt nu een open deur, maar dat was voor al die enorme ingrepen dus het lijkt alweer jaren geleden:

COR / De economische wereld na corona
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_192267169
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 13:22 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dit topic maakte ik twee weken geleden. Veel lijkt nu een open deur, maar dat was voor al die enorme ingrepen dus het lijkt alweer jaren geleden:

COR / De economische wereld na corona
En welk effect op de huizenmarkt? en de reiswereld ? Normaal maak je regelmatig mooie trips natuurlijk ;)
Love is in the air!
pi_192277155
We krijgen dus weer een flinke economische crisis als ik het goed begrijp.
Ben ik als ondernemer niet blij mee. Maar goed wie dan leeft wie dan ziet.
Eerst maar eens dat virus de kop indrukken
pi_192279511
Dat is nog eerder dan ik dacht.

quote:
Druk op Nederland groeit om in te stemmen met eurobonds

De druk groeit op Nederland om in te stemmen met het gezamenlijk uitgeven van schuldpapier door de eurolanden. Negen EU-lidstaten hebben woensdag gepleit voor de invoering van dergelijke eurobonds, waar onder andere Nederland en Duitsland fel op tegen zijn.

Met de pot geld die het uitgeven van eurobonds oplevert, kunnen overheden in de eurozone humanitaire en economische klappen van de coronacrisis opvangen, redeneren de negen voorstanders in een brief aan voorzitter Charles Michel van de Europese Raad. De leiders spreken donderdag in een videoconferentie over maatregelen om de crisis het hoofd te bieden.

'Symmetrische externe schok'
Tot de voorstanders behoren niet alleen de zuidelijke eurolanden die al langer voor de invoering van eurobonds pleiten, maar ook België, Luxemburg, Ierland en Slovenië. De voorstanders nemen een 'symmetrische externe schok' waar, die alle Europese landen hard raakt en waaraan niemand schuldig is.

Een niet nader gedefinieerde Europese instelling zou de euro-obligaties moeten uitgeven ten bate van alle lidstaten. Die kunnen de opbrengst benutten voor hun zorgstelsel en voor steun aan het bedrijfsleven. 'We zijn samen verantwoordelijk voor een collectief, eensgezind antwoord' op deze crisis, staat in de brief.

Onder meer Nederland en Duitsland zijn traditioneel verklaard tegenstanders van eurobonds. Beide landen worden als zeer veilige investering gezien op de financiële markten, wat betekent dat zij lage leenkosten hebben. Daar kunnen eurobonds wel eens verandering in brengen, is de vrees.

Hervormingsprikkel weg
Omdat landen met hoge overheidsschulden, zoals Italië, via de euro-obligaties waarschijnlijk juist goedkoper kunnen lenen, denken Duitsland en Nederland bovendien dat dan een prikkel wegvalt om hun zwakke economieën te hervormen.

De Europese ministers van financiën hebben maandag- en dinsdagavond al per teleconferentie overlegd over noodmaatregelen zoals de introductie van gezamenlijk schuldpapier. Met name Nederland verzette zich hier met hand en tand tegen. Dergelijke besluiten vergen unanimiteit van stemmen.

'De landen die hebben nagelaten hervormingen door te voeren, zijn de landen die nu om het hardst roepen om exotische producten, zoals euro- of coronabonds, en dat gaan we niet doen', verklaarde een diplomaat.

Noodfonds ESM
Nederland vindt het daarnaast nog te vroeg om het euronoodfonds ESM, dat een vuurkracht van ¤410 mrd heeft, in stelling te brengen tegen de economische gevolgen van de coronacrisis. Wel was er dinsdagavond 'brede overeenstemming' dat lidstaten in moeilijkheden op individuele basis de ESM-hulplijn kunnen inroepen voor een 'preventief noodkrediet' tot 2% van hun bruto binnenlands product, maar veel details moeten nog worden uitgewerkt.

Italië, epicentrum van de coronacrisis, had echter voorgesteld om als eurolanden collectief naar het noodfonds te stappen. Op die manier willen de Italianen voorkomen dat ze 'het stigma van armlastig land' opgeplakt krijgen. Dat kan de toch al onrustige financiële markten nog bezorgder maken.

Afgezwakte leenvoorwaarden
Minister Wopke Hoekstra van Financiën schoot dat plan af. 'Het ESM is heel groot geld, maar ook dat is een keer op', zei hij. Hoekstra voelt daarnaast niets voor het pleidooi van Rome om de leenvoorwaarden af te zwakken. Eurolanden die bij het ESM aankloppen, moeten in ruil daarvoor fors bezuinigen en hervormen. Onder meer Griekenland, dat zich in 2012 tot toen het pas opgerichte ESM wendde, weet daarover mee te praten.

Nu Duitsland, Nederland en ook Oostenrijk de voorstellen over een snelle en soepele inzet van het ESM en de eurobonds eerder deze week op ministerieel niveau hebben getorpedeerd, hopen de leiders van de negen landen in de 'videotop' donderdag op meer succes. 'De ernst van de situatie vraagt, zeker binnen de eurozone, om solidariteit op financieel gebied,' drukken zij EU-voorzitter Michel op het hart.

Nederland wekt ergernis
Nederland heeft zich intussen de grote ergernis van met name Zuid-Europese lidstaten op de hals gehaald. Het viel verkeerd dat Hoekstra de Europese Commissie om een rapport heeft verzocht dat ingaat op de vraag waarom sommige landen wél financiële buffers hebben opgebouwd en andere dat ondanks alle waarschuwingen hebben nagelaten.

Onderzoeker Rem Korteweg van Instituut Clingendael zegt benieuwd te zijn hoe lang Nederland deze weigerachtige houding volhoudt, naarmate de coronacrisis aanhoudt. 'Achter de schermen zal wel behoorlijk wat druk worden uitgeoefend. Den Haag moet zorgen dat het niet alleen komt te staan.'

Laatste reddingsboei
Zelf staat Korteweg sympathiek tegenover de Nederlandse visie dat de EU haar kruit niet te vroeg moet verschieten door het ESM nu al aan te spreken. 'Je kunt je laatste reddingsboei maar één keer gebruiken.'

Directeur Karel Lannoo van de Brusselse denktank Ceps denkt juist dat de Nederlandse halsstarrigheid zich mogelijk tegen Den Haag keert. Hij noemt het kabinet 'zeer conservatief en egoïstisch'. 'Dit is een kwestie van solidariteit, Het gaat ons allemaal aan en niemand weet ook hoe Nederland er zelf voorstaat al de crisis aanhoudt.'

Volgens Lannoo is de uitgifte van eurobonds bovendien juist een goed idee. 'De kapitaalmarkt in de EU is veel te gefragmenteerd. Europa moet veel meer doen om zijn Economische en Monetaire Unie uit te bouwen. Kijk wat de Federal Reserve in de VS kan doen met het opkopen van bedrijfsobligaties. Dat kan hier niet, terwijl bedrijven als Shell, KLM en AkzoNobel daar heel wat aan zouden hebben.'


Bron
Government is not the solution to our problem, government is the problem.
Far across the moonbeam I know that's who you are
pi_192279536
quote:
Dit gaat heel 2020 duren. Minstens

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar dit hele jaar zal in het teken staan van Corona. Het virus is er en blijft. AD en The Altlantic spraken met deskundigen in Nederland en de VS en concluderen: bereid je voor op een jaar lang ontberingen.

Het virus verdwijnt deze zomer niet. Sommige deskundige denken/hopen dat het bij heet weer zijn kracht verliest, maar als dat al zo is: het komt terug. Bovendien: China heeft de epidemie mogelijk onder controle. Europa hopelijk rond de zomer. Amerika begint net. Afrika moet nog. En zolang er ergens uitbraken zijn loopt de hele wereld risico.

Groepsimmuniteit hebben we niet in drie maanden opgebouwd. Jaap van Dissel suggereerde dat het mogelijk sneller gaat dan we denken, omdat er ook mensen besmet zijn (geweest) die dat zelf niet merkten, maar dit jaar zal het onvoldoende zijn.

Het zal een jaar worden van beperkingen. Mogelijk kan het op termijn minder streng dan nu, maar waakzaamheid zal geboden blijven. In Duitsland sprak een viroloog de vrees uit dat pas in 2021 weer in volle stadions gevoetbald zou kunnen worden. Hoogleraar medische microbiologie Bert Niesters in het AD: ,,Het zou zeker kunnen, dat is echt niet zo irreëel. Voetbal in lege stadions lijkt me dit najaar wel een optie.”

Het wachten is op een vaccin en dat duurt nog lang, zelfs als het allemaal mee zit.
The Atlantic denkt dat we van deze ramp kunnen leren. “In 2030 verschijnt vanuit het niets SARS-CoV-3. De wereld heeft het in een maand onder controle.”

PS: De gedegen analyse van The Atlantic zit niet achter een betaalmuur en is de moeite waard
edit :') verkeerd topic :')

laat hem lekker gewoon staan

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2020 08:07:46 ]
  donderdag 26 maart 2020 @ 08:02:02 #210
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_192279584
quote:
15s.gif Op donderdag 26 maart 2020 07:51 schreef nostra het volgende:
Dat is nog eerder dan ik dacht.
[..]



Bron

Wat een onzin. Waarom zou je die dingen willen?
  donderdag 26 maart 2020 @ 08:04:47 #211
4259 JK
In for a penny, in for a pound
pi_192279603
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2020 12:05 schreef Elan het volgende:

[..]

helikopter geld kan dit nooit herstellen. DAX alweer -2%. Zou alles in gaan op goud, of nog beter zilver. Zilveren munten zijn overal uitverkocht.
Zilver is niet uitverkocht; handelaren gooien de webshops soort van op slot, want ze willen niet verkopen tegen verlies. Dus alles is zogenaamd uitverkocht. Of ze gooien de prijzen een stuk hoger dan de prijs van zilver en passen dan bijv. het minimum orderbedrag aan. Ondertussen kopen zij zelf de groothandels leeg, om het later tegen een hogere premium weer aan de klant aan te bieden.
  donderdag 26 maart 2020 @ 08:14:08 #212
484383 Eendenkooi
homeopathisch onverdund
pi_192279701
quote:
. 'De ernst van de situatie vraagt, zeker binnen de eurozone, om solidariteit op financieel gebied,' drukken zij EU-voorzitter Michel op het hart.

Politici weten toch ook elke situatie aan te grijpen om meer geld uit te geven hè. Italië en Spanje zijn geen arme zwakke landen. Die kunnen zichzelf redden. Hebben ze geen EU voor nodig.

Deze hele Corona crisis wordt zo onterecht aangegrepen om voor meer EU te pleiten. We hebben juist minder EU nodig.
  donderdag 26 maart 2020 @ 09:22:50 #214
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_192280505
quote:
Fucked is een niet erg genuanceerde term, maar je hoeft geen helderziende te zijn om te snappen dat er behoorlijke economische gevolgen aan dit verhaal vastzitten.
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  donderdag 26 maart 2020 @ 09:28:07 #215
473519 Drekkoning
Is het al juno?
pi_192280599
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 09:22 schreef Perrin het volgende:

[..]

Fucked is een niet erg genuanceerde term, maar je hoeft geen helderziende te zijn om te snappen dat er behoorlijke economische gevolgen aan dit verhaal vastzitten.
Mwah, dit heeft er alles van weg om nog veel erger dan 2008 te worden. Als dit nog een jaartje zo doorgaat staat er geen bank meer overeind omdat een groot deel van de mensen niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Een veel groter deel dan in 2008 omdat hier veel meer mensen hun baan gaan verliezen.

Daarnaast gaat ons sociale stelsel het sowieso niet trekken, die staat al onder druk, maar binnenkort al helemaal.
Lege bekers in het gras
Modder op mijn schoenen
Verlang naar het moment
Dat we even niks meer moeten
pi_192280800
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 09:28 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Mwah, dit heeft er alles van weg om nog veel erger dan 2008 te worden. Als dit nog een jaartje zo doorgaat staat er geen bank meer overeind omdat een groot deel van de mensen niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Een veel groter deel dan in 2008 omdat hier veel meer mensen hun baan gaan verliezen.

Daarnaast gaat ons sociale stelsel het sowieso niet trekken, die staat al onder druk, maar binnenkort al helemaal.
pi_192280870
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 09:28 schreef Drekkoning het volgende:

[..]

Mwah, dit heeft er alles van weg om nog veel erger dan 2008 te worden. Als dit nog een jaartje zo doorgaat staat er geen bank meer overeind omdat een groot deel van de mensen niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Een veel groter deel dan in 2008 omdat hier veel meer mensen hun baan gaan verliezen.

Daarnaast gaat ons sociale stelsel het sowieso niet trekken, die staat al onder druk, maar binnenkort al helemaal.
Love is in the air!
pi_192281219
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 08:04 schreef JK het volgende:

[..]

Zilver is niet uitverkocht; handelaren gooien de webshops soort van op slot, want ze willen niet verkopen tegen verlies. Dus alles is zogenaamd uitverkocht. Of ze gooien de prijzen een stuk hoger dan de prijs van zilver en passen dan bijv. het minimum orderbedrag aan. Ondertussen kopen zij zelf de groothandels leeg, om het later tegen een hogere premium weer aan de klant aan te bieden.
Handelaren die geen handel willen drijven. Oké.

Traditioneel vlucht men bij onzekerheid op de beurs in edelmetalen, die zijn nu dus ook gewild. Ondanks de relatief lage zilver en goudprijs.

[ Bericht 8% gewijzigd door Elan op 26-03-2020 10:15:02 ]
blablablabla
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 26 maart 2020 @ 10:24:29 #219
78918 SeLang
Black swans matter
pi_192281471
Defacto zijn er allang eurobonds via de achterdeur. De ECB koopt bonds op van alle eurolanden en aangezien winst/ verlies van de ECB verdeeld wordt onder de lidstaten is het allang zo dat de kosten van een default op bijv Italiaanse bonds wordt gedragen door het collectief.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  donderdag 26 maart 2020 @ 10:51:18 #220
4259 JK
In for a penny, in for a pound
pi_192281890
quote:
1s.gif Op donderdag 26 maart 2020 10:09 schreef Elan het volgende:

[..]
Handelaren die geen handel willen drijven. Oké.
Ik neem aan dat ze de kleine voorraad die ze hebben liggen niet met verlies weg willen doen en die opzij schuiven. Maar gezien de prijs die ze nu voor munten vragen belachelijk hoog is, dan is er idd wel een behoorlijke vraag naar. +/- 13 eur voor een troy ounce zilver en dan voor +/- 19 euro als munt verkopen. Auw.
pi_192282092
Ik vind het nogal voorbarig om nu al iedereen in een economisch crisis te praten. Het is nu nog helemaal niet te zeggen wat de situatie precies zal zijn na de corona epidemie.

De situatie in 2008 is bijvoorbeeld ook anders, omdat dat puur door menselijk wanbeleid werd veroorzaakt, de huidige situatie is best wel uniek. Eigenlijk is zoiets al 100 jaar niet meer voorgekomen.
٩๏̯͡๏)۶
pi_192282267
Wanneer reageren de rijken/vermogenden der aarde met steun ? Je hoort niet zoveel van ze...
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 26 maart 2020 @ 11:31:51 #223
78918 SeLang
Black swans matter
pi_192282557
Recessie des doods volgens het CPB

"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_192282592
Het lijken mij nogal lage krimpcijfers.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
pi_192282647
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2020 11:31 schreef SeLang het volgende:
Recessie des doods volgens het CPB

[ afbeelding ]
Ach de 5 van de recessie der dood in het zwart ontbreekt nog die zal wel in de officiële stukken zitten. :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')