quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:18 schreef Kyran het volgende:
Nu is het gewoon een kwestie van "insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results".
Vaas was wel een eindbaas.quote:Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact… same fucking thing… over and over again, expecting… shit to change.
That… is crazy; but the first time somebody told me that…I dunno, I thought they were bullshitting me, so boom – I shot him.
The thing is, okay… He was right. And then I started seeing: everywhere I looked, everywhere I looked, all these fucking pricks, everywhere I looked, doing the exact same fucking thing… over and over and over and over again thinking: "This time, it's gonna be different; no, no, no, no, no, please… This time it's gonna be different."
…I am sorry, I don't like the way you are looking at me… Okay, do you have a fucking problem in your head? Do you think I am bullshitting you? Do you think I am lying? Fuck you! Okay? FUCK. YOU! It's okay, man. I'm gonna chill, hermano. I'm gonna chill… The thing is… alright, the thing is: I killed you once already… and it's not like I am fucking crazy. It's okay… It's like water under the bridge.
Did I ever tell you the definition… of insanity?
Far Cryquote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:29 schreef vosss het volgende:
[..]
[..]
Vaas was wel een eindbaas.
Sowieso bazengame
Jaja, nu is het weer evident dat er fouten zijn gemaakt en net zei je nog:quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:23 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
[..]
Tja, een heleboel woorden maar eigenlijk zeg je niks. Het is evident dat er behoorlijke (inschattings)fouten zijn gemaakt. Lijkt me niet echt onderwerp van discussie. Ik begrijp natuurlijk ook wel dat het een wat ongemakkelijke gedachte is dat de mensen die ons hiertegen moeten beschermen de plank zo mis slaan: het is natuurlijk een stuk lekkerder slapen met het idee dat alles onder controle is.
quote:Dat is nu nog niet vast te stellen.
Dat was op jouw vraag wat de gevolgen van die fouten zijn. Dat is iets anders.quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:33 schreef Byzantynixschii het volgende:
[..]
Jaja, nu is het weer evident dat er fouten zijn gemaakt en net zei je nog:
[..]
Want met meer bewustzijn en alertheid hadden de mensen die toevallig nietsvermoedend in Italië waren zichzelf daar opgesloten in een berghut ipv terug naar huis te keren?quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:27 schreef Jojoke het volgende:
[..]
Meer bewustzijn en alertheid bij de bevolking zonder paniek te veroorzaken. Daardoor vermoedelijk vertraging van de verspreiding van het virus. Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft nog geen idee dat we over 1 á 2 weken diep in de shit kunnen zitten.
Dit is natuurlijk een hyperbool. Ik zeg niet dat een miljoen mensen 6 weken in quarantaine had moeten worden gezet. Maar was het zo'n slecht idee geweest om Italiëgangers uit het risicogebied preventief te testen? Ik denk het niet.quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:28 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Iedereen is het daar mee eens. Zelfs het RIVM
Er zijn 1 miljoen Nederlanders met een longziekte.
Hoeveel met griep?
Er zijn net 100.000 Nederlanders op wintersport geweest
We hebben dagelijks te maken met honderdduizend mensen die het land inkomen.
En veel van deze mensen preventief twee weken in quarantaine? Ik lees trouwens in dit topic over incubatietijd wat kan uitlopen tot 6 weken, dus nog langer in quarantaine?
Dit klinkt leuker dan het is
Ik denk het ook niet.quote:
Nee, dat is hetzelfde. Als je vindt dat er fouten zijn gemaakt dan moet je ook aan kunnen geven waarom die fouten zijn gemaakt en dus wat ze hebben veroorzaakt. Zo niet dan kun je hoogstens zeggen "het is mogelijk dat het RIVM fouten heeft gemaakt maar of dat zo is moeten we uitzoeken en als het antwoord daarop uiteindelijk ja luidt dan moeten we vervolgens uitzoeken of deze fouten verwijtbaar zijn of niet".quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:35 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
[..]
Dat was op jouw vraag wat de gevolgen van die fouten zijn. Dat is iets anders.
https://www.parool.nl/ned(...)ldoende-is~b1da6423/quote:Coronavirus: dit doet het RIVM als indammen niet meer voldoende is
De Nederlandse strategie om het nieuwe coronavirus in te dammen wordt dagelijks bekeken. Zolang de besmettingsbron van Nederlandse patiënten te herleiden is naar buitenlandse infectiehaarden, raken maatregelen het openbare leven niet of nauwelijks. Maar dat kan veranderen.
Jop Van Kempen5 maart 2020, 19:00
Wat is de huidige overheidsstrategie om het coronavirus te bestrijden?
Laat het virus geen voet aan de grond krijgen in Nederland, zo kun je de aanpak omschrijven. Elke besmette Nederlander en de mensen die hij of zij heeft geïnfecteerd wordt afgezonderd tot het besmettingsgevaar is geweken. Zo moet het virus, dat de ziekte Covid-19 kan veroorzaken, in Nederland langzaam uitdoven. “We willen niet dat corona hier vast neerstrijkt,” zegt voorlichter Harald Wychgel van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Hoe werkt de overheidsaanpak tot op heden?
Goed, zegt viroloog Menno de Jong van het Amsterdam UMC, die de overheid adviseert over de corona-aanpak. Bijna alle besmette Nederlanders namen het virus als een ongewenste gast mee uit het buitenland, met name uit Noord-Italië, zo is gebleken. Zolang Nederland geen autonome besmettingshaard is, schakelt de overheid niet over op een andere aanpak dan ‘uitdoven’.
Er zijn tot op heden 82 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Is dat het werkelijke aantal besmettingen?
Waarschijnlijk niet, erkent het RIVM. Het aantal besmette Nederlanders zal hoger liggen, omdat er mensen zijn die niet zijn getest, maar het virus toch onder de leden hebben. Ze laten zich niet testen, omdat ze bijvoorbeeld weinig of geen symptomen hebben. Wat het werkelijke aantal besmettingen in Nederland is, is daarom niet precies vast te stellen. Het RIVM wil geen schatting geven. Zolang de vastgestelde besmettingen er niet op wijzen dat Nederland zelf een serieuze infectiehaard is, zal het RIVM niet meer mensen testen.
Wat als Nederland zelf een infectiehaard wordt?
Dan gaat een andere fase in: de mitigatiefase, ofwel verzachtingsfase. Er worden dan voorzorgsmaatregelen genomen voor mensen die in potentie het hardst getroffen worden door het coronavirus: ouderen en mensen met onderliggende ziekten als hartkwalen en diabetes. Denk aan het reserveren van bedden in ziekenhuizen.
Ondertussen wordt getracht de snelheid van de verspreiding van het virus te verminderen. Dat zorgt bijvoorbeeld voor meer tijd bij het vinden van een vaccin. Bovendien krijg je met zo’n vertragingstactiek straks hulp van het weer. “In de lente en zomer overleven virussen minder goed buiten het lichaam,” zegt viroloog De Jong. “Ook zitten mensen dan minder binnen met gesloten ramen. Die setting verhoogt namelijk de virustransmissie.”
Welke publieke maatregelen horen bij de mitigatiefase?
Je kunt denken aan het afgelasten van evenementen als sportwedstrijden met veel publiek of het Songfestival. Een maatregel met een grotere impact op het openbare leven, is het sluiten van scholen, zoals in Italië (ruim 3.000 besmettingen, ruim 100 doden) is gebeurd. In China (ruim 80.000 besmettingen, ruim 3000 doden) waren de maatregelen nog drastischer. Daar werden hele regio’s afgegrendeld om de uitbraak van het virus te vertragen.
Wanneer zijn strengere maatregelen in Nederland noodzakelijk?
Daar is geen eenduidig antwoord op. Er is bijvoorbeeld geen vastgesteld aantal besmettingen waarbij de aanpak overgaat van uitdoven naar mitigeren. Het RIVM en deskundigen bekijken de situatie van dag tot dag.
Opschalen naar een zwaardere aanpak is niet alleen een medische kwestie, maar ook een psychologische. Is de ongerustheid in het land groot of niet? Hoeveel onzekerheid kan de samenleving aan? Elk land maakt hierin zelf inschattingen. Mede daarom verschilt de bestrijding van het coronavirus in Europa. In Zwitserland (114 besmettingen, één dode) zijn scholen gesloten, in Nederland niet.
Zijn er harde graadmeters voor het opschalen van maatregelen?
Jawel, het aantal sterfgevallen, uiteraard. Maar ook de capaciteit van de zorg is een hard gegeven. De overheid moet voorkomen dat coronapatiënten de ziekenhuizen en intensivecare-afdelingen overspoelen, waardoor de zorg voor andere patiënten in de knel komt. Mocht dat gebeuren, dan worden coronapatiënten opgevangen in verpleeghuizen, kazernes, verpleegcontainers of verpleegtenten.
Dat klinkt heel onheilspellend.
Dat klopt, want het is een doemscenario. Het zou echter onverstandig zijn als het RIVM en andere overheidsinstanties zich niet voorbereiden op een grote uitbraak, zo blijkt in andere landen. “Maar dat wij erover nadenken, wil niet zeggen dat het ook realiteit wordt,” zegt Wychgel van het RIVM. “De stand van zaken is nu dat het coronavirus hier geen voet aan de grond heeft. Onnodige paniek is zinloos, en onwenselijk.”
Die bewustzijn en alertheid hadden meegewogen in hun beslissing om naar Italië te gaan en in hun beslissing hoe te handelen in Italië. Dat had zeker gescheeld in het aantal besmettingen.quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:35 schreef Byzantynixschii het volgende:
[..]
Want met meer bewustzijn en alertheid hadden de mensen die toevallig nietsvermoedend in Italië waren zichzelf daar opgesloten in een berghut ipv terug naar huis te keren?
Ik bedoelde niet een miljoen, maar probeer wel te schetsen over de enorm aantallen die 'even getest' moeten worden. Een test die een halve dag duurt en waar de test meerdere keren per persoon uitgevoerd moet wordenquote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:36 schreef Tijn het volgende:
[..]
Dit is natuurlijk een hyperbool. Ik zeg niet dat een miljoen mensen 6 weken in quarantaine had moeten worden gezet. Maar was het zo'n slecht idee geweest om Italiëgangers uit het risicogebied preventief te testen? Ik denk het niet.
Hoe zit het met noodzakelijke paniek?quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:41 schreef Felixa het volgende:
Dat klinkt heel onheilspellend.Dat klopt, want het is een doemscenario. Het zou echter onverstandig zijn als het RIVM en andere overheidsinstanties zich niet voorbereiden op een grote uitbraak, zo blijkt in andere landen. “Maar dat wij erover nadenken, wil niet zeggen dat het ook realiteit wordt,” zegt Wychgel van het RIVM. “De stand van zaken is nu dat het coronavirus hier geen voet aan de grond heeft. Onnodige paniek is zinloos, en onwenselijk.”
Bron?quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:41 schreef Jojoke het volgende:
[..]
Die bewustzijn en alertheid hadden meegewogen in hun beslissing om naar Italië te gaan en in hun beslissing hoe te handelen in Italië. Dat had zeker gescheeld in het aantal besmettingen.
Ik wil niet suggereren dat het geen moeite had gekost. Maar het lijkt mij dat het uiteindelijk de moeite waard is, om erger te voorkomen. Met 30% tot 70% besmetting (de voorspelling van het WHO als er geen maatregelen worden genomen) ben je natuurlijk verder van huis.quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:42 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Ik bedoelde niet een miljoen, maar probeer wel te schetsen over de enorm aantallen die 'even getest' moeten worden. Een test die een halve dag duurt en waar de test meerdere keren per persoon uitgevoerd moet worden
Tsja, mensen blijven hier er toch maar op wijzen dat we zo'n geweldig land hebben waar alles zo goed op orde is? Dan kun je toch wel even je schouders eronder zetten en wat organiseren lijkt me? Ook hier geldt: als er geen capaciteit is om te testen, dan is er al helemaal geen capaciteit om een grote epidemie te behandelen.quote:Maar die Italiegangers, lijkt mij een prima idee, had ik graag gezien.
Alleen kan dat wel?
Ja volgens een aantal fokkers.
Ik 'twijfel'
Lijkt mij een uitermate duidelijk en prima verdedigbaar standpunt. Natuurlijk niet zo spannend allemaal voor dit topic maar wel gewoon realistisch.quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:41 schreef Felixa het volgende:
[..]
https://www.parool.nl/ned(...)ldoende-is~b1da6423/
Ik vond "nodige paniek" een beetje raar klinken als tegenhanger van "onnodige paniek", dus toen maakte ik er maar "noodzakelijke paniek" van.quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:45 schreef Byzantynixschii het volgende:
[..]
Wat is noodzakelijke paniek nou weer dan?
Dat vroeg ik niet. De vraag is wat is noodzakelijke paniek?quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:47 schreef vosss het volgende:
[..]
Ik vond "nodige paniek" een beetje raar klinken als tegenhanger van "onnodige paniek", dus toen maakte ik er maar "noodzakelijke paniek" van.
Paniek die nodig is. Ofwel nodige paniek.quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:48 schreef Byzantynixschii het volgende:
[..]
Dat vroeg ik niet. De vraag is wat is noodzakelijke paniek?
Kun je hier een voorbeeld van geven?quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:50 schreef vosss het volgende:
[..]
Paniek die nodig is. Ofwel nodige paniek.
Nou stel je zet net een leeg flesje bier op tafel na de laatste slok. Vervolgens denk je bij je eigen: "nou, dat was een lekker biertje; ik pak er gewoon nog een!" en dat je dan tot de conclusie komt dat het het laatste flesje was en dat de winkel over exact 4 minuten dicht gaat.quote:Op vrijdag 6 maart 2020 00:50 schreef Byzantynixschii het volgende:
[..]
Kun je hier een voorbeeld van geven?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |