Ik moet je nageven, stroom heeft geen kleur.quote:
Dat bedoel ik maar stroom is raarquote:Op zaterdag 7 maart 2020 22:11 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ik moet je nageven, stroom heeft geen kleur.
Maar op het moment dat je 20 panelen op je dak hebt liggen, de zon schijnt en je wekt 5kW op dan kan je op dat moment echt prima je auto opladen zonder ook maar Wh van buiten nodig te hebben. Zelfs als het bewolkt is en je 2kW opwekt, laad je nog altijd de helft tot 1/4e op zonnestroom
En dat is best bijzonder, dat lukt me met m'n benzine-auto nog altijd niet.
Nee, maar dat geeft ook niet.quote:Op zaterdag 7 maart 2020 22:12 schreef BoneThugss het volgende:
[..]
Dat bedoel ik maar stroom is raar
Maar jij bent wel behoorlijk ready met je zonnepanelen ik heb dat allemaal niet![]()
En dan heb ik ook nog een benzine-auto
We hebben al iets van 20 miljoen zonnepanelen in Nederland.quote:
Dit is allemaal al berekend, dus niet zo maar een ‘ik denk dat’.quote:Op zaterdag 7 maart 2020 21:44 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Lokale uitstoot is zo'n caddy slechter ja, voor de rest weet ik het nog zo niet. Heb nu een berlingo die richting de 400.000 km gaat en een goed dieselblok kan gewoon 1 miljoen halen. Bij m'n Tesla had ik er na 30.000 km al een nieuwe motor in. Klinkt wat mij betreft niet echt efficient, of worden die motoren gemaakt uit biologische plantjes?
En een Polo TDI met zo'n 1.0 motortje stoot echt niet veel uit, rijdt makkelijk met 5 liter op 100 km en heeft miezerige bandjes. Een Audi e-tron rijdt op 255 banden en verbruikt zo 25 kWh voor 100 kilometer... waarvan het meestal geen groene stroom is. Nog los van de productie van zo'n tank. Ik ben ook pro elektrisch, maar als we daardoor 3x zulke grote, zware, snelle auto's gaan rijden is het ook niet efficient.
Geen idee waarom ik ook met jou in discussie ga....quote:Op zaterdag 7 maart 2020 22:32 schreef VEM2012 het volgende:
[..]
Dit is allemaal al berekend, dus niet zo maar een ‘ik denk dat’.
Het is inderdaad als FC Bal op het dak die tegen Liverpool wil ballen, dus ik begrijp het ook niet helemaal.quote:Op zaterdag 7 maart 2020 23:13 schreef YoshiBignose het volgende:
Geen idee waarom ik ook met jou in discussie ga....
En elk jaar 2.5% minder rendement van je accu.quote:Op donderdag 5 maart 2020 08:44 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Je betaalt uiteraard geen brandstofkosten meer...
1 liter benzine kost ¤1,65 en daar kan je 15km op rijden
1 liter diesel kost ¤1,40 en daar kan je 20km op rijden
1kWh stroom kost ¤0,22 en daar kan je 6,5km op rijden
Prijs voor benzine: ¤0,11 per km
Prijs voor de diesel: ¤0,07 per km
Prijs voor elektrisch: ¤0,034 per km
We have a winner.
[..]
Als je een EV koopt met een range van 200km dan houdt het bij 200km op.
Een fatsoenlijke EV (Model 3, Kona, Niro) haalt tegenwoordig zo'n 380km in de praktijk.
Tesla komt met de 400 mile range komend jaar (600km).
En ondertussen worden steeds meer gebieden vervuild voor de winning van metalen voor de accu's. Schoon autootje hoor.quote:Op zaterdag 7 maart 2020 22:15 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Nee, maar dat geeft ook niet.
We doen nu alsof dat allemaal in 1 jaar gaat gebeuren maar dat is niet aan de hand natuurlijk.
Het zal nog zeker tot 2035 of zelfs 2040 duren voor de helft van het wagenpark niet meer op fossiele brandstoffen rijdt.
En zonnepanelen worden ook ieder jaar goedkoper en iets beter (al zorgt de corona crisis tijdelijk even voor een prijsstijging).
Ik ben van nature een optimist maar ook wel een realist.
Zou je 30 jaar geleden hebben gekeken naar de toekomst dan had je niet verwacht dat we nu smartphones hadden, een computer (of zelfs meerdere) in ieder huishouden, hybride en elektrische auto's, virbrators op lithium accu's, etc.
De toekomst is onvoorspelbaar maar vooruitgang gaat altijd door.
En je maakt het allemaal meeWas je in 1900 geboren dan was je nu al deaud...
Iets minder azijn drinken doet wonderen.quote:Op zondag 8 maart 2020 00:56 schreef HSG het volgende:
[..]
En ondertussen worden steeds meer gebieden vervuild voor de winning van metalen voor de accu's. Schoon autootje hoor.
Mijn M3 is een jaar oud, 40.000 km gereden en minder dan 1% degradatie.quote:Op zondag 8 maart 2020 00:56 schreef HSG het volgende:
[..]
En elk jaar 2.5% minder rendement van je accu.
[..]
En ondertussen worden steeds meer gebieden vervuild voor de winning van metalen voor de accu's. Schoon autootje hoor.
Een Zondag met Arjan, groene stroomquote:
Dat filmpje is nu ook weer een paar jaar oud.quote:
Zoals gezegd, hier geen nieuwe windmolens meer op het vaste land, basis is vooral het ontbreken van rendement. Dat geldt ook voor windmolens op zee. Eens komt er een einde aan het maximale rendement van een windmolen ! En dan ?quote:Op zondag 8 maart 2020 11:12 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Dat filmpje is nu ook weer een paar jaar oud.
Inmiddels komen er wel serieus grote windparken bij, zo plaatst het Deense Ørsted 2 grote parken bij Borssele en wil Denemarken zelf ook 10GWe bijplaatsen. Het is gigantisch.
Biomassa is dom als er speciaal voor gekapt wordt.
Ontbreken van rendement? Economisch of energetisch?quote:Op zondag 8 maart 2020 12:02 schreef cempexo het volgende:
[..]
Zoals gezegd, hier geen nieuwe windmolens meer op het vaste land, basis is vooral het ontbreken van rendement. Dat geldt ook voor windmolens op zee.
"Een einde aan het maximale rendement van een windmolen"? Wat moet ik me daarbij voorstellen?quote:Eens komt er een einde aan het maximale rendement van een windmolen ! En dan ?
Op het land wordt er sinds 3 jaar niet meer geplaatst. Ik bedoel dat technisch dat het een keer ophoudt, dus de capaciteit van een molen. Overigens heb ik nog geen bericht gehad dat mijn el rekening naar beneden gaat.quote:Op zondag 8 maart 2020 12:17 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Ontbreken van rendement? Economisch of energetisch?
Denemarken heeft sowieso al ongeveer het grootste aantal windmolens op land van heel Europa dus niet zo verbazingwekkend dat ze zich nu meer op zee richten.
Denemarken haalde in 2019 47% van z'n energie uit wind, dat is echt bijzonder hoog. En met het geplande 10GWe park op zee dat stroom aan 10 miljoen huishoudens moet gaan leveren neemt dat nog eens spectaculair toe.
Je zei eerder dat Denemarken windmolens "de rug toe had gekeerd" maar uit de feiten blijkt daar niets van. Hooguit op land.
[..]
"Een einde aan het maximale rendement van een windmolen"? Wat moet ik me daarbij voorstellen?
Momenteel kan men voor 5,45 cent per kWh aanbesteden voor projecten op zee, dat was 10 jaar geleden nog 18 cent. De kosten dalen gigantisch vanwege de grotere turbines, efficiëntere bouwwijze, etc.
Energetisch verdient een windmolen zich in 6 tot 9 maand terug.
Dat gaat dan om de energie om de grondstoffen te winnen, de molen te bouwen, de molen te plaatsen, de molen te onderhouden en de molen te slopen en recyclen. Na die 6 maand levert de windmolen nog 20 jaar netto energie op.
Dat zeg ik, Denemarken concentreert zich nu op windparken op zee.quote:Op zondag 8 maart 2020 13:38 schreef cempexo het volgende:
[..]
Op het land wordt er sinds 3 jaar niet meer geplaatst.
Dat is logisch, lijkt me ook geen praktisch bezwaar. Dat los je op door er meerdere te plaatsen, verspreid over meerdere parken.quote:Ik bedoel dat technisch dat het een keer ophoudt, dus de capaciteit van een molen.
Klopt, stroom is in Denemarken 9 cent per kWh duurder dan in Nederland.quote:Overigens heb ik nog geen bericht gehad dat mijn el rekening naar beneden gaat.
Hou nou maar op met je leugens en je krot in the middle of niks van 98.000 euro. Hij lult je vierkant onder tafel en niemand neemt je verzinsels nog serieus.quote:Op zondag 8 maart 2020 13:38 schreef cempexo het volgende:
[..]
Op het land wordt er sinds 3 jaar niet meer geplaatst. Ik bedoel dat technisch dat het een keer ophoudt, dus de capaciteit van een molen. Overigens heb ik nog geen bericht gehad dat mijn el rekening naar beneden gaat.
Niet?quote:
Eén kaars in je woonkamer opsteken betekent nog niet dat je daarmee je hele huis kunt verwarmen en verlichten.quote:Op zondag 8 maart 2020 14:45 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Niet?
Gisteren heb ik toevallig nog mijn EV opgeladen, 15kWh welke voor 100% rechtstreeks uit mijn zonnepanelen kwamen. Groener gaat het niet worden. Ik had op dit moment zelfs nog teruglevering naar het net
Wat bedoel je? Je spreekt in raadselen.quote:Op zondag 8 maart 2020 14:50 schreef cempexo het volgende:
[..]
Eén kaars in je woonkamer opsteken betekent nog niet dat je daarmee je hele huis kunt verwarmen en verlichten.
Dat de deelnemer het heeft over een fractie van groene energie. Dat is leuk maar is geen structurele winst. Alsmede een situatie dat groene energie verbruikers zeer sterk afhankelijk zijn van de nukken van de NL overheid, zoals geen subsidies meer als wel -forse- belastingverhogingen en nieuwe belastingen bedenken. Het aantal belastingen in NL is nu al 88 stuks.quote:Op zondag 8 maart 2020 16:03 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Wat bedoel je? Je spreekt in raadselen.
Dat is juist een voorbeeld van het nut van vol leggen van daken.quote:Op zondag 8 maart 2020 16:21 schreef cempexo het volgende:
Dat
[..]
Dat de deelnemer het heeft over een fractie van groene energie. Dat is leuk maar is geen structurele winst.
Geen subsidies meer voor wat? En belastingverhogingen voor wat?quote:Alsmede een situatie dat groene energie verbruikers zeer sterk afhankelijk zijn van de nukken van de NL overheid, zoals geen subsidies meer als wel -forse- belastingverhogingen en nieuwe belastingen bedenken.
Het aantal belastingen zegt niets, de hoogte wel.quote:Het aantal belastingen in NL is nu al 88 stuks.
Subsidie geven is belastingen heffen bij de burger. Geen subsidiegeld meer wordt belastingverhogingen.quote:Op zondag 8 maart 2020 23:09 schreef TheFreshPrince het volgende:
[..]
Dat is juist een voorbeeld van het nut van vol leggen van daken.
[..]
Geen subsidies meer voor wat? En belastingverhogingen voor wat?
[..]
Het aantal belastingen zegt niets, de hoogte wel.
[ afbeelding ]
Goh, betaald een Deense burger (50.8%) een kwart meer belasting dan een Nederlandse (39.8%).quote:Op zondag 8 maart 2020 23:09 schreef TheFreshPrince het volgende:
Het aantal belastingen zegt niets, de hoogte wel.
Dat is inclusief gratis medische hulp (dus geen premie ziektekosten en eigen risico), gratis scholing van lager t/m universitair niveau, gratis opvang kinderen na schooltijd en meer...quote:Op maandag 9 maart 2020 08:18 schreef Speekselklier het volgende:
[..]
Goh, betaald een Deense burger (50.8%) een kwart meer belasting dan een Nederlandse (39.8%).
Nou snap ik waarom ze daar genoodzaakt zijn om op hout te stoken.
Geld voor een fatsoenlijke gas-aansluiting is er dan naturlijk niet meer.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |