abonnement Unibet Coolblue
pi_191694346
quote:
Fakkeltocht Olympische Spelen Tokio mogelijk ingekort vanwege coronavirus

Het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio overweegt om de fakkeltocht in te korten. De doorgang van het sportevenement zelf, dat op 24 juli begint, is vooralsnog niet in gevaar.

Volgens de huidige planning arriveert het olympische vuur op 26 maart vanuit Griekenland in Japan. De fakkel maakt vervolgens een tocht door heel het land, voordat ze eind juli in Tokio aankomt voor de openingsceremonie.

Tsohiro Muto, het hoofd van het organisatiecomité, laat weten dat de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen in principe gewoon doorgaan. Eerder liet IOC-lid Dick Pound weten dat een algehele afgelasting meer voor de hand ligt dan uitstel van de Spelen, als het coronavirus de komende maanden voor grote problemen blijft zorgen.

Het COVID-19-virus heeft in Japan tot twee dodelijke slachtoffers geleid en is bij in totaal 172
mensen in het land officieel vastgesteld.

Diverse sportevenementen geannuleerd
De uitbraak van het coronavirus, dat wereldwijd inmiddels ruim 2.700 levens eiste, heeft al geleid tot de afgelasting van tal van sportevenementen. Eerder op woensdag werd de WK shorttrack in Zuid-Korea geannuleerd.

Eerder ging er al een streep door onder meer de WK indooratletiek, de Grand Prix van China in de Formule 1 en het WK tafeltennis. Ook de start van de Chinese voetbalcompetitie werd uitgesteld.
quote:
Japan: te vroeg om te spreken over annuleren Olympische Spelen
De Japanse minister van Volksgezondheid Katsunobu Kato heeft dinsdag gezegd dat het nog altijd te vroeg is om te praten over het annuleren van de Olympische Spelen vanwege het nieuwe coronavirus. De Spelen in Tokio moeten op 24 juli van dit jaar van start gaan.

Er zijn vragen gerezen of de Spelen zouden moeten worden afgelast of worden verplaatst vanwege de uitbraak van het virus. Een kandidaat voor het burgemeesterschap in Londen had al gezegd dat de Engelse hoofdstad klaar was om de Spelen te ontvangen, mocht dat nodig zijn. Kato reageerde tijdens een persconferentie op vragen hierover.

John Coates, hoofd van de coördinatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), verklaarde een week eerder dat hij vanuit de gezondheidsorganisatie WHO had vernomen dat er ‘geen reden was een noodplan te maken om de Spelen niet door te laten gaan of te verplaatsen’.
quote:
Fears of coronavirus pandemic spreading Olympic unease

(Reuters) - Fears that the new coronavirus outbreak is on the verge of becoming a global pandemic have stoked concerns about the Tokyo Games and while the International Olympic Committee says there is no “Plan B” doubts remain the event will go ahead as planned.

Five months before the opening ceremony in Tokyo, health authorities around the world are scrambling to contain outbreaks of the flu-like virus which has infected about 80,000 and killed more than 2,700 people, the vast majority in China.

Infections have also spiked in Iran, Italy and South Korea while Japan has recorded some 160 cases of the virus as well as 691 discovered onboard a cruise ship docked south of Tokyo.

Sports have been brought to a virtual standstill across large swathes of Asia, and on Wednesday Japanese Prime Minister Shinzo Abe urged sporting and cultural events be scrapped or curtailed for two weeks as part of containment efforts.

Markets have begun pricing in the risk of a canceled Olympics, with the Dentsu Group’s share price hammered as spooked investors fret about the local ad agency’s high exposure to the Games.

While comments by IOC member Dick Pound on Tuesday stoked concerns about the Games, Japan’s minister in charge of the Olympics sought to quell fears they could be canceled.

“The IOC is preparing for the Tokyo Games as scheduled,” Minister Seiko Hashimoto said in parliament.

In a briefing with reporters, Japan’s Chief Cabinet Secretary Yoshihide Suga said he had been told by the IOC that Pound’s comment, that any cancellation decision would be made in May, was not the IOC’s official stance.
Als je nieuws over de OS en het coronavirus hebt, post het hier!

The Games must go on! Gaan we echt meemaken dat de OS straks ingekort, verplaatst of geannuleerd worden? Gaan er atleten en/of sportbonden wegblijven?
Of gaat alles door als gepland?

[ Bericht 0% gewijzigd door Frutsel op 26-02-2020 13:02:50 ]
pi_191694430
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator dinsdag 3 maart 2020 @ 12:09:34 #4
8781 crew  Frutsel
pi_191810424
quote:
Japan houdt optie open voor uitstel Olympische Spelen naar eind 2020

Delen via Whatsapp Delen via Facebook Delen via Twitter Delen via Linkedin Delen via email
Japan ziet een mogelijkheid om de Olympische Spelen uit te stellen naar het eind van het jaar, als het wegens de uitbraak van het coronavirus onverantwoord is het evenement in de geplande periode door te laten gaan.

"In het contract staat dat de Olympische Spelen in het kalenderjaar 2020 gehouden moeten worden", zei de Japanse minister Seiko Hashimoto dinsdag in het parlement. "Dat kan worden geïnterpreteerd als een mogelijkheid tot uitstel."

De Olympische Spelen in Tokio staan gepland voor 24 juli tot en met 9 augustus. "We doen er alles aan om de Olympische Spelen door te laten zoals gepland", benadrukte Hashimoto, die zelf als schaatsster en wielrenster deelnam aan zowel de Zomer- als Winterspelen.

Uitstel van de Olympische Spelen zou een kostbare aangelegenheid zijn voor het gastland. Het budget bedraagt circa 11 miljard euro.

IOC-voorzitter Bach rekent op succesvolle Spelen
De mogelijke invloed van het coronavirus op de Olympische Spelen staat hoog op de agenda bij het IOC-congres, dat dinsdag wordt gehouden in het Zwitserse Lausanne.

"We zijn allemaal gezond en kijken uit naar de bijeenkomst", zei IOC-voorzitter Thomas Bach bij aankomst met een knipoog tegen de aanwezige journalisten.

"We bereiden ons voor op succesvolle Olympische Spelen in Tokio." De Duitser zei eerder al er vertrouwen in te hebben dat het evenement gewoon door kan gaan.

Voor zover bekend zijn er in Japan zes mensen aan het coronavirus overleden. Het land telt momenteel ruim tweehonderd actieve besmettingen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')