abonnementen ibood.com bol.com
pi_191466860
Welkom in het Peutertopic!!

moto-29.jpg

... en weer verder!
pi_191466896
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 februari 2020 22:58 schreef ViviRAWRS het volgende:
Hier een peuter die mijn nieuwe kleding en dergelijke juist níet kan waarderen:

ZZ: Welke trui heb je aan, een nieuwe?
Ik: Ja klopt, deze had jij nog niet gezien hè?
ZZ: Oh. Ik vind dat niet zo mooi..

:')
:D :'( :D

Fleur, wat fijn dat hij eindelijk zijn buisjes krijgt, alvast sterkte met de operatie!

Minilot, oh wat tof Disneyland, wij willen er een keer heen als C wat groter is :) We willen wel dit voorjaar een keer naar de Efteling met haar, ben heel benieuwd hoe ze dat gaat vinden O+

Mijn kind genoot afgelopen weekend enorm van het wilde weer :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Verder gaat het hier best lekker, psz gaat gelukkig goed nu, de ene keer gaat het wegbrengen beter dan de andere keer maar ze is gelijk nadat ik weg ben weer rustig zegt de juf.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191467642
Wij gaan volgende maand weer naar Disney, vorig jaar vonden ze het wel oké (met name het doolhof en its a small world vonden ze geweldig, de Dombo-trein waar Gunther in zat vonden ze doodeng). Dit jaar zijn ze nu al enthousiast, vooral om mickey en Minnie te zien (dat was vorig jaar ook instant huilen, dus ik ben benieuwd hoe ze dat dit jaar echt gaan vinden). En ze hebben veel zin in de parade.

De wind vonden ze hier zondag en maandag maar niks, gisteren haalde ik ze op van het kdv en was Lala heel enthousiast “wind! Wind is leuk!” Om er lachend doorheen te rennen. Em vond het nog steeds maar niks.

Fijn dat het nu goed gaat op de psz Rena!

Heb je al zelf ook een nacht door kunnen slapen Venco?

Hier wordt Lala weer twee keer per nacht overstuur wakker, Ze droomt nogal intens denk ik. Eenmaal rustig slaapt ze wel zo weer verder gelukkig. Gisteren deed ik Na tandenpoetsen het badkamerlicht weer uit om naar beneden te gaan (ik ben al naar m’n werk als zij op moeten staan), hoor ik vanuit de meidenkamer “kan niks meer zien, is donker! Em, jij licht aandoen?”.

En ze kopiëren spelletjes van hun broer. “ik zie ik zie jij niet ziet en is geel” “een krokodil” “jaa!”
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191476756
Aan het eind van de middag maar mee naar huis genomen wegens ontploffingsgevaar :+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Let me see you stripped down to the bone
pi_191476785
Fijn dat het nu zoveel beter gaat met wegbrengen @rena! ^O^
Hoe vindt ze het er verder?
Die foto's! :D

En gele krokodillen! _O_
Let me see you stripped down to the bone
pi_191485806
@FlyingFish Gaan jullie elk jaar? :)
Hier waren Phantom Manor en vooral Pirates een groot succes: spannend, maar indrukwekkend en 'nogeenkeernogeenkeernogeenkeer!'-veroorzakend :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_191486002
quote:
1s.gif Op woensdag 12 februari 2020 19:44 schreef minilot het volgende:
Fijn dat het nu zoveel beter gaat met wegbrengen @:Rena! ^O^
Hoe vindt ze het er verder?
Die foto's! :D

En gele krokodillen! _O_
Verder doet ze goed mee zegt de juf en gaat ze ook lekker spelen, als ik haar kom ophalen is er vaak eerst een stukje emotie en daarna neem ik een heel vrolijk kind mee naar huis, dus mijn gevoel er bij wordt ook steeds prettiger. En bij Gunther? :)

Die foto van een uitgelaten Gunther, wat een heerlijk snuitje O+ Hij zal wel bekaf zijn geweest ;D

FF, ze klinken als zo’n leuk duo, jouw twee dames O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191486070
@rena Wat betreft bekaf, mijn lief maakte gisterenavond deze uiterst charmante flitsfoto naast zich op de bank, twee minuten na thuiskomst :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overigens vertrok -ie vanmorgen om half negen weer fris en fruitig naar zwemles, merk nu verder vanmorgen niks bijzonders qua vermoeidheid :)

Hoe het precies gaat op de peuterschool als ik weg ben weet ik eerlijk gezegd nog niet zo na pas twee keer, en meer dan vijf zinnetjes overdracht is er nog niet meer de juffen geweest. Maar hij lijkt er enthousiast over, dus prima :) Na eergisteren eerste keer spijbelen, morgen weer 8-)

[ Bericht 21% gewijzigd door minilot op 13-02-2020 11:52:42 ]
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 13 februari 2020 @ 13:33:04 #9
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191487401
Och kijk dat nou O+ Wat fijn dat het zo leuk was.

Wij zitten flink in de rats met Max' slaapritme. Bijna elke ochtend staat hij om 5 uur naast zijn bed (en wil alleen PAPA :D ^O^ ). Die krijgt hem met geen mogelijkheid weer terug in zijn bed. Max stort vervolgens eind van de middag compleet in, slaapt voor het eten, is overstuur bij wakker worden, eet niet geweldig en gaat wat later weer slapen. Soms spookt bij ook 's nachts. Mijn vriend stort inmiddels half in, zo weinig slaap krijgt hij.

Ik zou het eens moeten overnemen, maar dit (PAPA-mindedness 's ochtends vroeg) is een welkome erfenis uit de herstelperiode na mijn operatie - toen kon ik er gewoon niet zo snel uit komen :')

Oh en Sam dat schaap werkt niet }:|
pi_191487516
Mini, wat een schattige slaapfoto! En wat lijkt Gunther al groot op die foto :o
Waren jullie in een dag heen en weer gereden? Enthousiasme op de andere foto's is ook prachtig trouwens O+

Quoi, dat is wel supervroeg 5 uur 's ochtends. Aan het eind van de middag iets actiefs doen, help dat ter afleiding van de moeheid? Zou zelf ook geen oplossing weten, frustrerend en supervermoeiend.
pi_191487740
@TolstoiFan Nee, we hadden een schoonfamilieding dat drie(!) volle dagen Disneyland behelste :Y)
En yup, hij lijkt naast mij (één meter zevenenvijftig) altijd nog extra groot :Y

@Quoi Poeh zeg, heftig! :* Vooral voor je lief. En voor Max zelf natuurlijk. Maar goed, als ook papa 'm niet terug in bed krijgt, dan kun jij met hetzelfde resultaat toch een ochtenddienst overnemen, of begrijp ik je niet goed? :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 13 februari 2020 @ 14:02:55 #12
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191487871
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2020 13:55 schreef minilot het volgende:
Maar goed, als ook papa 'm niet terug in bed krijgt, dan kun jij met hetzelfde resultaat toch een ochtenddienst overnemen, of begrijp ik je niet goed?
Uh.....jaaaaa, dat zou kunnen O-)

Ik neem het weleens een keertje over. Ik ben wat rechtlijniger, maar het komt er toch op neer dat hij gewoon Wakker is |:(

Zelf geloof ik gewoon dat hij - zo met 2 dagen opvang, 1 dag psz en opa/oma en de dagen thuis altijd wel actief - een beetje MOE is. Net als wij. Nu denk ik erover om maar gewoon lekker op vakantie te gaan.

Dus @TolstoiFan idd dat zou kunnen, wil het niet dat ik altijd al een beetje overactief ben met leuke dingen doen ;)
pi_191488038
Quoi, de dagen thuis dan bewust een poosje juist wat minder actief houden? Geen activiteiten, gewoon in en om het huis een beetje zelf laten aanprutsen voor lange, ongestoorde periodes? Werkt hier altijd het beste na een periode van gehyper en :D :D :D en allemaal dingen moeten doen.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 13 februari 2020 @ 14:30:46 #14
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191488325
Hele goeie. Ik probeer dat al een beetje te doen - voor zover mogelijk. Zo zijn we de laatste tijd alleen maar mindful superpuzzels aan het maken thuis.
pi_191493876
Quoi vakantie helpt hier altijd goed om het ritme er volledig uit te timmeren. Meestal was dat in ons nadeel (doei middagslaapje) maar wie weet is dit in jullie voordeel inderdaad. Wij gaan begin april gezellig een weekje centerparcs doen want dat is ons eind vorig jaar echt goed bevallen uit kneuterigheid. Met binnenspeelhel.

Ik heb hier een ziekenboeg in huis en ik ben de enige die niet ziek is. Man afgelopen 2 dagen, L al een week. Griep. Koorts, moe, lam, niet eten, slapen op de bank of op mij (hij heeft nog nooit ergens anders dan in zijn bed geslapen). Gelukkig heel langzaam aan de beterende hand nu maar nog lang niet de oude.
pi_191494165
Klinkt altijd tof die Disney en Efteling verhalen! N is geen durfal en weigert zelfs de draaimolen op de kermis. Ik ben dus bang dat het nu nog heel erg zonde is om naar de Efteling oid te gaan, maar ik zou wel graag willen! Ik twijfel nog even verder haha.
pi_191495067
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2020 11:23 schreef minilot het volgende:
@:FlyingFish Gaan jullie elk jaar? :)
Hier waren Phantom Manor en vooral Pirates een groot succes: spannend, maar indrukwekkend en 'nogeenkeernogeenkeernogeenkeer!'-veroorzakend :Y
We gaan volgend jaar waarschijnlijk naar Disneyland Anaheim (als deel van onze grote vakantie) dus dan slaan we Parijs over. Maar mijn man en ik vinden het zelf al leuk, dus de kinderen hebben de mazzel dat ze mee mogen ;)

Vorig jaar hebben we met de meiden die attracties overgeslagen. Kleuter vond Pirates eng (vanwege de drops van het bootje. Staat ook gillend op de actiefoto :D ), phantom manor was nog dicht. Is die een beetje te doen voor een kleuter qua engheid? Het spookhuis in de Efteling vond hij wel mooi (maar hij ging alleen mee doordat we het woord spookhuis vermeden hebben ;) ) Dit jaar gaan we de pirates iig met z’n allen doen, als we kleuter zo ver krijgen om er nog eens in te gaan. Toffe foto bij het zwaard. Die moeten wij dit jaar ook gaan maken!

@rena ze zijn ook heel leuk samen voor de buitenwereld. Maar binnenshuis zijn ze regelmatig ook een stuk minder leuk. Als ze mee moeten broer uit school halen maar geen zin hebben, en elke keer als ik er een jas of schoenen aan heb gedaan heeft de ander ze alweer uit. En als er een op schoot zit, wil de ander ook en propt zich er bij waardoor de eerste gaat piepen en terug duwen en ik uiteindelijk twee huilende kinderen op schoot heb, dat soort dingen.

@Quoi ik zou je ook aanraden om zijn ritme te resetten op de een of andere manier. Een vakantie is een leuke manier om dat te doen natuurlijk, maar anders wellicht een keer wakker houden tot het bedtijd is? Vroeg naar bed = vroeg wakker hier. Laat naar bed is overigens niet laat wakker helaas. En wat hier bij kleuter goed werkt is ‘s middags gewoon even een uurtje tv laten kijken. Dat is ook tot rust komen (en werd ook ergens aangeraden voor kinderen die net gestopt zijn met dutjes maar voor wie de dag eigenlijk nog te lang is). En wij plannen soms ook bewust een dagje niks in na een paar drukke dagen.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191500175
Hier wordt op lange dutjesloze dagen vaak ook even op de bank gechilld, met iets te snacken en een dekentje. Even een paar tekenfilmpjes en hij kan er weer even tegenaan.
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  vrijdag 14 februari 2020 @ 12:59:21 #19
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191502849
Oh ja, dat rustmomentje pakt hij ook altijd. Hij heeft een vast hoekje op de bank waar hij lekker kan bijkomen. Wat dat betreft was alles altijd koek en ei, maar is hij even out of sync somehow.

Vannacht heeft hij gespookt en ben ik maar eens uit mijn bed gekropen. Ik had wat water en een krentenbol naast zijn bed gezet de avond ervoor en met hem afgesproken, dat als hij wakker werd hij eerst even naar het schaap zou kijken. Als die niet wakker was kon hij even wat eten en drinken en dan weer lekker gaan slapen. Dat eerste ging goed, alleen gaan slapen natuurlijk niet. Hij had allerlei noten op zijn zang. Ik moest daar zitten, hij op schoot, 100 boekjes, hij op mijn schoot slapen. Ik had daar ff genoeg van en heb mijn poot stijf gehouden: je gaat in bed liggen en slapen (verder wil ik best voorlezen). De hele buurt heeft het geweten, want meneer werd DRIFTIG! :D

Resumé: hij is bed gaan liggen en gaan slapen. Wel met mij ernaast, maar goed, eenpersoonsbed, dus ok. En we sliepen uit tot half 9.
  vrijdag 14 februari 2020 @ 13:05:36 #20
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191502942
Aaah! Een enthousiaste Günther ophalen van de peuterschool is op zichzelf al cute, maar als er ook nog een Valentijnsknutsel-voor-mama wordt meegeleverd dan gaat het de grens van wanstaltig snoezig wel over! O+
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 14 februari 2020 @ 13:09:16 #21
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191502983
Dat klinkt goed minilot!

En Quoi *O* voor het uitslapen. Nu hopen dat hij dit ritme vasthoudt... wij hadden een nacht van 17:30 tot 5 uur. Niet mijn idee van een ideaal ritme maar ja, peuters }:| . Misschien kan zijn vader hem even resetten vannacht.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  vrijdag 14 februari 2020 @ 13:27:21 #22
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191503253
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:05 schreef minilot het volgende:
Aaah! Een enthousiaste Günther ophalen van de peuterschool is op zichzelf al cute, maar als er ook nog een Valentijnsknutsel-voor-mama wordt meegeleverd dan gaat het de grens van wanstaltig snoezig wel over! O+
Jaaaaaaaa, lief! Sinds hij op de psz zit heb ik een overload aan knutsels! En dat uit de klas naar mij toe komen rennen met zijn knutsels zodra de deur open gaat = O+

quote:
0s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 13:09 schreef Lemijn het volgende:
Dat klinkt goed minilot!

En Quoi *O* voor het uitslapen. Nu hopen dat hij dit ritme vasthoudt... wij hadden een nacht van 17:30 tot 5 uur. Niet mijn idee van een ideaal ritme maar ja, peuters }:| . Misschien kan zijn vader hem even resetten vannacht.
Dat lijkt me een goede constructie, vader en resetten. Succes vandaag, want jij sliep niet om 17:30 uur denk ik.
pi_191503323
Oh mini, die foto van jullie samen O+ En wat leuk een Valentijnscadeau van je kleine Valentijn *;

Oei Quoi, wat balen zo vroeg :o Wat mini zegt zou ik ook als tip geven denk ik. Je afgelopen nacht klinkt al iets beter, maar het is altijd een lastig iets om weer doorheen te moeten.

FF, dat kan ik me ook voorstellen ja, bij mij staat het zweet me soms al op het voorhoofd bij 1 peuter en jij hebt er 2 :o

Hier vanmorgen voor het eerst naar de kapper geweest, was best even pittig, mevrouw was het er niet mee eens :X Maar met een filmpje op de telefoon en een koekje snoepen is ze er redelijk doorheen gekomen en het matje in haar nek is weg :7 Volgende maand naar de tandarts, dat wordt waarschijnlijk helemaal een nachtmerrie :X
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
  vrijdag 14 februari 2020 @ 14:16:05 #24
221912 minilot
Puer aeternus
pi_191503815
Oh ja kapper! Dank voor de reminder @rena - ik wilde vandaag bellen voor een afspraak voor Günther (4578999ste kappersbezoek, het groeit als een malle!) maar het was me ontschoten.

Ik zou lang haar hartstikke leuk bij Günther vinden, maar hij vindt het logischerwijs rete-irritant zodra haar in zijn ogen gaat hangen, dus dan laten we het toch steeds maar bijpunten. Iemand suggesties voor een comfortabele manier van lang laten groeien? Speldjes en haarbandjes worden resoluut losgetrokken. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_191504535
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 februari 2020 14:16 schreef minilot het volgende:
Oh ja kapper! Dank voor de reminder @:Rena - ik wilde vandaag bellen voor een afspraak voor Günther (4578999ste kappersbezoek, het groeit als een malle!) maar het was me ontschoten.

Ik zou lang haar hartstikke leuk bij Günther vinden, maar hij vindt het logischerwijs rete-irritant zodra haar in zijn ogen gaat hangen, dus dan laten we het toch steeds maar bijpunten. Iemand suggesties voor een comfortabele manier van lang laten groeien? Speldjes en haarbandjes worden resoluut losgetrokken. :7
Echt comfortabel kan denk ik niet :') miss met wat wax het een beetje zo kleien dat het wat naar achteren valt? En misschien scheelt het dan het minder vervelend is als het onder wat korter is en bovenop langer? Dan kan het daar boven een beetje doorgroeien tot een leuke lengte tot het over het kortere haar heen kan hangen en dat dat dan kan groeien :?

Hoe dat laatste er in t echt uit moet zien weet ik ook niet :+ het was maar een hersenscheet :')

Laat ie petjes, beanies ect wel zitten? Of wellicht zo'n dun sportelastiek (zon voetbalvrouwending)?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
abonnementen ibood.com bol.com
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')