abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_191457028
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_191457037
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 15:33 schreef Szura het volgende:

[..]

Veel plezier met je 20.000 man zonder air support, terwijl je ook nog wat mannetjes in omsingelde posten hebt zitten.
200.000. Die zijn offerbaar.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191457113
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 15:29 schreef Mathemaat het volgende:

Turkije grenst tegen SyriŽ, als Turkije besluit om met 200000 man syriŽ binnen te gaan, dan is het snel afgelopen.

Rusland heeft geen reden om in een oorlog met Turkije terecht te komen. Turkije heeft dat nu juist wel met SyriŽ. Turken zijn Turken, de anti-Assad sentimenten zullen in Turkije vrij snel oplopen, als er meer Turkse soldaten doodgaan.
zelfs obama wilde geen all out confrontatie met de russen, denk je echt dat de turken dat willen?

daarnaast zijn de syriers het ondertussen gewend dat ze hun eigen soldaten door de gehaktmolen gooien. de turkse publieke opinie gaat dat echt niet pikken
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 11 februari 2020 @ 15:44:27 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191457140
Turkije zou het verlies van hun jarenlange falende SyriŽ-politiek eens moeten nemen en hun jihadi-maten eens moeten laten vallen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191457168
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 15:44 schreef Szura het volgende:
Turkije zou het verlies van hun jarenlange falende SyriŽ-politiek eens moeten nemen en hun jihadi-maten eens moeten laten vallen.
wat moeten ze vervolgens met de burgers die daar zitten?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191457177
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 15:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

de turkse publieke opinie gaat dat echt niet pikken
Ik denk het wel.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  dinsdag 11 februari 2020 @ 15:56:01 #7
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191457278
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 15:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat moeten ze vervolgens met de burgers die daar zitten?
Volgens mij houden ze de grens potdicht, toch?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191457294
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 15:56 schreef Szura het volgende:

[..]

Volgens mij houden ze de grens potdicht, toch?
dan mogen ze dus eindigen "als op de ceasar foto's"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191457730
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191463643
In de OP, 1e kaartje, wie is dan de oranje kleur?
pi_191463669
quote:
Deze is ook wel leuk:
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 22:32 schreef Adrie072 het volgende:
In de OP, 1e kaartje, wie is dan de oranje kleur?
Ook de YPG, geen idee waarom dat oranje is.
pi_191463744
Aha, misschien omdat ze deze stukken 'teruggeven?'
  dinsdag 11 februari 2020 @ 22:36:56 #15
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191463746
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 22:33 schreef Bilge het volgende:

[..]

Deze is ook wel leuk:
[..]

Ook de YPG, geen idee waarom dat oranje is.
Omdat SAA daar posities heeft ingenomen: om te voorkomen dat de door Turkije gesteunde haatbaarden verder zouden oprukken in Noordoost-SyriŽ.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_191464122
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 22:36 schreef Szura het volgende:

[..]

Omdat SAA daar posities heeft ingenomen: om te voorkomen dat de door Turkije gesteunde haatbaarden verder zouden oprukken in Noordoost-SyriŽ.
Nou nou nou, wat een grof taalgebruik.
pi_191464203
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 15:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

wat moeten ze vervolgens met de burgers die daar zitten?
Die helpen ze niet door die jihadis te helpen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191464338
Hele groep Assadisten en Iraanse haatbaarden opgeblazen door Syrische rebellen vandaag.

https://twitter.com/worldonalert/status/1227325983457456128?s=20
pi_191465241
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 22:54 schreef marsan het volgende:

[..]

Die helpen ze niet door die jihadis te helpen.
Die helpen ze wel door ze over te leveren aan het regime waar ze niets van motten?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191465255
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 23:00 schreef polderturk het volgende:
Hele groep Assadisten en Iraanse haatbaarden opgeblazen door Syrische rebellen vandaag.

https://twitter.com/worldonalert/status/1227325983457456128?s=20
Wel een erg domme actie om zo in het open te staan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191465266
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 23:52 schreef Slayage het volgende:

[..]

Die helpen ze wel door ze over te leveren aan het regime waar ze niets van motten?
Ze helpen ze ook niet door terroristen te steunen, punt.
Hie gata turkije ook alweer om met terroristen? Waarom steunen ze dan terroristen in t buurland en zou dat nog goed moeten worden gevonden.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_191465296
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 23:55 schreef marsan het volgende:

Ze helpen ze ook niet door terroristen te steunen, punt.
Hoe help je ze wel?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191465342
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 23:55 schreef marsan het volgende:

[..]

Ze helpen ze ook niet door terroristen te steunen, punt.
Hie gata turkije ook alweer om met terroristen? Waarom steunen ze dan terroristen in t buurland en zou dat nog goed moeten worden gevonden.
De Assadisten en de Iraanse Jihadi's zijn de werkelijke terroristen. Ze moorden voortdurend babies uit. Ze hebben al een miljoen burgers gedood en 13 miljoen mensen het land uitgejaagd.
pi_191465409
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 00:04 schreef polderturk het volgende:

[..]

De Assadisten en de Iraanse Jihadi's zijn de werkelijke terroristen. Ze moorden voortdurend babies uit. Ze hebben al een miljoen burgers gedood en 13 miljoen mensen het land uitgejaagd.
De assadisten vermoorden baby's vrouwen zieken ouderen en noemen het bevrijding _O-
Mbt de vluchtelingen in het buitenland, zeggen ze openlijk "opgeruimd staat netjes". Minder potentieel opstandelingen voor de toekomst in hun boekje. Wel zo verstandig.

En wie niet opgeblazen of verdreven is mag doodvriezen

AmaniBallour twitterde op dinsdag 11-02-2020 om 23:19:22 This child died because of cold in the northern of Syria#SaveIdlib https://t.co/yTufUzU6UM reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191466892
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2020 23:00 schreef polderturk het volgende:
Hele groep Assadisten en Iraanse haatbaarden opgeblazen door Syrische rebellen vandaag.

https://twitter.com/worldonalert/status/1227325983457456128?s=20
Nu ben ik geen militair genie, maar hoe staat groepje daar nu in godsnaam?
  woensdag 12 februari 2020 @ 09:34:45 #26
176480 GarlandBriggs
No ma\'am I cannot...
pi_191467889
Ik ben benieuwd wat de volgende move van de SAA zal zijn nu ze de M5 hebben heroverd.

Over de hele lijn oprukken naar links. Dan komen ze wel Idlib tegen. Dat zal een vesting zijn, mede omdat het op een heuvel ligt.

Vanuit Aleppo oprukken naar Darat Izza

Of de pocket naast Maarat al Numan..
pi_191468217
Erdogan dreigt Syrische troepen in het hele land aan te vallen.

https://twitter.com/AFP/status/1227511850834620416?s=20

Erdogan en Poetin doen een oproep de SyriŽ deal volledig uit te voeren.

https://twitter.com/AFP/status/1227516893260419072?s=20
  woensdag 12 februari 2020 @ 13:32:42 #29
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191471016
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 09:34 schreef GarlandBriggs het volgende:
Ik ben benieuwd wat de volgende move van de SAA zal zijn nu ze de M5 hebben heroverd.

Over de hele lijn oprukken naar links. Dan komen ze wel Idlib tegen. Dat zal een vesting zijn, mede omdat het op een heuvel ligt.

Vanuit Aleppo oprukken naar Darat Izza

Of de pocket naast Maarat al Numan..
Om die pocket te kunnen sluiten moeten ze Kabani veroveren. Ik snap niet waarom ze daar geen serieus offensief starten. Ze hebben telkens van die niet effectieve aanvallen daar uitgevoerd. Kabani is de sleutelstad om druk te zetten op West Idlib en de Ghab vallei.

Dus eerst Kabani pakken, dan de pocket westelijk van Maarat al Numan dichten en dan doorstoten vanuit Kabani naar Jisr Al Shugur. Dan zit Idlib in een tang.

Weg met alle terroristen daar.
pi_191471589
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 10:03 schreef polderturk het volgende:
Erdogan dreigt Syrische troepen in het hele land aan te vallen.

https://twitter.com/AFP/status/1227511850834620416?s=20

Erdogan en Poetin doen een oproep de SyriŽ deal volledig uit te voeren.

https://twitter.com/AFP/status/1227516893260419072?s=20
Terwijl assad-fanboys hier aan het fappen zijn over het innemen van dorpjes. Vraag ik me af hoe ver het gaat escaleren tussen Rusland en Turkije. :')
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191471610
En zo zit Turkije met haar S-300 en steeds mindere band met de Amerikanen er minder goed bij dan een paar jaar geleden.
Maar enfin.
pi_191471620
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 14:12 schreef WammesWaggel het volgende:
En zo zit Turkije met haar S-300 en steeds mindere band met de Amerikanen er minder goed bij dan een paar jaar geleden.
Maar enfin.
Je bedoelt dat de S400 en de technische handleidingen nu in de handen is van (de) Turkije/NAVO. Dat geheim ding, die de luchtruim van SyriŽ moet verdedigen.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191471661
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 14:13 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Je bedoelt dat de S400 nu in de handen is van de NAVO.
Ja ik kan mij ook niet voorstellen dat het daadwerkelijk werkt tegen de Russen, zoiets verkoop je ook niet zonder achterdeur.
Althans, dat lijkt niet logisch vanuit het Russische perspectief.
Niet als je het verkoopt aan Turkije, het is geen Nieuw Zeeland of Paraguay waarmee een conflict onwaarschijnlijk is.
pi_191471671
quote:
10s.gif Op woensdag 12 februari 2020 14:16 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Ja ik kan mij ook niet voorstellen dat het daadwerkelijk werkt tegen de Russen, zoiets verkoop je ook niet zonder achterdeur.
Althans, dat lijkt niet logisch vanuit het Russische perspectief.
Niet als je het verkoopt aan Turkije, het is geen Nieuw Zeeland of Paraguay waarmee een conflict onwaarschijnlijk is.
Nee, maar je kan leren om het te jammen en je kan zijn beperkingen leren. Turkije heeft al samen met OekraÔne dat gedaan voor de S300.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  woensdag 12 februari 2020 @ 14:59:54 #35
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191472475
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 14:10 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Terwijl assad-fanboys hier aan het fappen zijn over het innemen van dorpjes. Vraag ik me af hoe ver het gaat escaleren tussen Rusland en Turkije. :')
Waarom moeten bepaalde users het altijd zo melodramatisch over Assad Fanboys hebben. Users zoals jij, Slayage en Polderturk. Is dat een cultureel dingetje ofzo? Assad fanboys bestaan niet in dit topic. ‹berhaupt een vreemd principe, idol worshipping.

Oh en Turkije zou het verliezen, zoals altijd tegen Rusland :+ Dus doen ze niks meer dan blaffen...
pi_191474698
quote:
16s.gif Op woensdag 12 februari 2020 14:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Waarom moeten bepaalde users het altijd zo melodramatisch over Assad Fanboys hebben. Users zoals jij, Slayage en Polderturk. Is dat een cultureel dingetje ofzo? Assad fanboys bestaan niet in dit topic. ‹berhaupt een vreemd principe, idol worshipping.

Oh en Turkije zou het verliezen, zoals altijd tegen Rusland :+ Dus doen ze niks meer dan blaffen...
Ik denk dat je niet beseft dat als Rusland Turkije aanvalt op Turks bodem, dat we allemaal automatisch in een oorlog zijn met Rusland. En, dat Rusland maar beperkt aanwezig kan zijn in SyriŽ.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  woensdag 12 februari 2020 @ 17:36:11 #37
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_191474876
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 17:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ik denk dat je niet beseft dat als Rusland Turkije aanvalt op Turks bodem, dat we allemaal automatisch in een oorlog zijn met Rusland. En, dat Rusland maar beperkt aanwezig kan zijn in SyriŽ.
Het is maar de vraag of iedere NAVO-lidstaat het artikel 5 wil inroepen als Turkije zich zelf een conflict met Rusland in rommelt. Die discussie is al eerder gevoerd nav Afrin/inval Noordoost-SyriŽ/neergehaald Russisch toestel en ik zie daar geen consensus over ontstaan onder alle lidstaten. Echter denk ik niet dat Erdogan het zo ver wil laten komen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 12 februari 2020 @ 18:04:40 #38
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191475274
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 17:24 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Ik denk dat je niet beseft dat als Rusland Turkije aanvalt op Turks bodem, dat we allemaal automatisch in een oorlog zijn met Rusland. En, dat Rusland maar beperkt aanwezig kan zijn in SyriŽ.
Nee hoor. Niet als Turkije zelf die oorlog heeft uitgelokt. Daarnaast heeft Turkije helemaal de forward capabilities niet om het Rusland lastig te maken in SyriŽ. Tegen IS hadden ze het al lastig.

Elk konvooi kan kapot worden gebombardeerd door de Russen en hun vliegtuigen worden neergeschoten door de luchtafweer. Succes :) Nee, er gaat niets gebeuren.
pi_191475373
quote:
16s.gif Op woensdag 12 februari 2020 14:59 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Waarom moeten bepaalde users het altijd zo melodramatisch over Assad Fanboys hebben. Users zoals jij, Slayage en Polderturk. Is dat een cultureel dingetje ofzo? Assad fanboys bestaan niet in dit topic. ‹berhaupt een vreemd principe, idol worshipping.

Oh en Turkije zou het verliezen, zoals altijd tegen Rusland :+ Dus doen ze niks meer dan blaffen...
Feit is dat AsSaddisten samen met Iraanse Jihadis de bevolking aan het uitmoorden zijn en dat sommigen hier dat toejuichen. Het maakt niet uit of je ze Assad fanboys noemt of niet.
  woensdag 12 februari 2020 @ 18:16:33 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191475446
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 18:11 schreef polderturk het volgende:

[..]

Feit is dat AsSaddisten samen met Iraanse Jihadis de bevolking aan het uitmoorden zijn en dat sommigen hier dat toejuichen. Het maakt niet uit of je ze Assad fanboys noemt of niet.
Niemand juicht over het uitmoorden van de bevolking. Users zijn het eens met het verwijderen van de terroristen uit Idlib.Juichen gebeurt hier sowieso niet. Waarom die hyperbolen en die tegenstellingen?
pi_191477107
White helmets redden kinderen die gebombardeerd zijn door Rusland.


https://twitter.com/abdul(...)656214382817280?s=20
pi_191477234


[ Bericht 36% gewijzigd door Mathemaat op 12-02-2020 20:11:43 ]
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_191479140
Wordt langzaam chaotischer

quote:
RUSSIA LASHES OUT AS TURKEY, U.S. AND ISRAEL ALL CLASH WITH SYRIA TROOPS

Russia has lashed out against international powers targeting or disrupting the Syrian armed forces' operations across the country as Damascus' efforts to restore control were met with resistance from at home and abroad.

Russian Foreign Ministry spokesperson Maria Zakharova told reporters Wednesday that Turkey is "disregarding its commitments" to a ceasefire deal designed to ease tensions between the Syrian military and opposition groups in northwestern Idlib province, the last area of the country under the control of rebels and jihadis. As Syrian troops pressed closer into Idlib, a series of deadly clashes have erupted between them and Turkish forces deployed to observation posts there.

As per the September 2018 agreement with Moscow, Ankara was tasked with facilitating the disarmament and withdrawal of jihadi forces such as the Hayat Tahrir al-Sham coalition, but Turkish President Recep Tayyip Erdogan has accused Syrian and Russian forces of targeting civilians in its air raids.
https://www.newsweek.com/(...)lashes-syria-1487030
pi_191481566
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 14:10 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Terwijl assad-fanboys hier aan het fappen zijn over het innemen van dorpjes. Vraag ik me af hoe ver het gaat escaleren tussen Rusland en Turkije. :')
Die kunnen hun geluk niet op natuurlijk, maar ik kan me best voorstellen dat de zaadlozingen ondertussen wel opgedroogd zijn, immers hoogtepunten kan je niet waarderen als er geen dieptepunten zijn en die zijn er nauwelijks meer tegenwoordig voor de fanboys.

Allah bashar suriya _O_ Assad of we verbranden het land _O_ oh wat brandt ie mooi, niet waar? ^O^

Dit is idioot overigens

ragipsoylu twitterde op woensdag 12-02-2020 om 18:37:47 LOL, Russian and US in struggle to convince Turkish public on who is a better ally. • US Embassy released a video titled eyes on Idlib and reiterated that US stands with Turkey • Russia in response re-published an Anadolu infographic on arms provided by US to YPG https://t.co/tSpG2WUSVN reageer retweet
Of het tussen de Russen uit de hand zal lopen verwacht ik niet. In het geval dat het wel gebeurt zullen de Turken natuurlijk aan het kortste eind trekken. Erdoğan Zal dan mogelijk weer een draai maken dat ze zich weer gaan keren tegen de Russen waardoor ze weer hun heil gaan zoeken bij de Amerikanen, waarop we weer terug zijn naar hoe het was aan het begin van de conflict. Turken in de slipstream van de Amerikanen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 13-02-2020 00:44:44 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_191481580
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 17:36 schreef Szura het volgende:

[..]

Het is maar de vraag of iedere NAVO-lidstaat het artikel 5 wil inroepen als Turkije zich zelf een conflict met Rusland in rommelt. Die discussie is al eerder gevoerd nav Afrin/inval Noordoost-SyriŽ/neergehaald Russisch toestel en ik zie daar geen consensus over ontstaan onder alle lidstaten. Echter denk ik niet dat Erdogan het zo ver wil laten komen.
Dit.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 13 februari 2020 @ 00:38:16 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_191481622
quote:
Best wel bizar, die Russische colonne die zo die Amerikaanse passeert.
pi_191481636
Wanneer krijgt Assad de Nobelprijs voor de vrede?
metal up your ass
pi_191481648
quote:
0s.gif Op woensdag 12 februari 2020 18:11 schreef polderturk het volgende:

[..]

Feit is dat AsSaddisten samen met Iraanse Jihadis de bevolking aan het uitmoorden zijn en dat sommigen hier dat toejuichen. Het maakt niet uit of je ze Assad fanboys noemt of niet.
Sommige mensen zijn sinds 9/11 en vervolgens alle shit in SyriŽ/Irak met die "Allahu Akbar schreeuwers" zo getraumatiseerd dat ze alles best vinden wat er gebeurt zolang die 'terroristen' maar uitgeroeid worden. Immers van die 'terroristen' hebben ze last, die plegen aanslagen hier in Europa, maar van de martelkamers van Assad hebben ze geen last. Daarom hebben ze liever de beste man bashar stevig in het zadel.

Ik begrijp waar hun houding vandaan komt maar het standpunt wordt daardoor niet minder verwerpelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')