abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_191173439
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS) - De nieuwste serie gestart in 2017, het eerste seizoen speelt zich af tussen ENT en TOS. We volgen Michael Burnham die op het schip discovery terecht komt. En daar onder andere geconfronteerd wordt met de klingons die een oorlog starten tegen de federation.

Picard (PIC) - Uitgezonden vanaf 2020 in Europa op Amazon Prime, speelt zich 15 jaar af na Star Trek: Nemesis in de Prime Timeline: Romulus is vernietigd, maar Vulcan niet (Kelvin Timeline).
Deze serie brengt Patrick Stewart terug in de rol van Jean-Luc Picard, samen met karakters uit Star Trek: TNG en Star Trek: Voyager.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
DIS, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green)
PIC, ...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
pi_191174210
Nu meen ik me te herinneren dat Deanna Troi en Data dood werden verklaard in een film of was Deanna dood in het slot van TNG ?
Dus komen ze weer tot leven in de picard-serie. Of laten ze Deanna dood gaan in deze nieuwe serie ?
Data kan weer leven door een softwarebackup en zijn lichaam opnieuw bouwen
pi_191174500
Zijn ze op het einde van aflevering 1 een Borg cube aan het bouwen?
  vrijdag 24 januari 2020 @ 14:31:55 #4
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191174803
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 14:16 schreef polderturk het volgende:
Zijn ze op het einde van aflevering 1 een Borg cube aan het bouwen?
Ze maken van een oude borg cube een romulan base
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  vrijdag 24 januari 2020 @ 14:32:37 #5
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191174818
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 13:59 schreef Bluesdude het volgende:
Nu meen ik me te herinneren dat Deanna Troi en Data dood werden verklaard in een film of was Deanna dood in het slot van TNG ?
Dus komen ze weer tot leven in de picard-serie. Of laten ze Deanna dood gaan in deze nieuwe serie ?
Data kan weer leven door een softwarebackup en zijn lichaam opnieuw bouwen
Troi was iig niet dood in tng, volgens mij ook niet in de films
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191175133
quote:
In the final episode of TNG, called “All Good Things”, Capt. Picard finds himself jumping time between three timelines including when he first took command of the Enterprise, the actual time of the last episode after being in command for seven years, and several decades in the future when he is retired and has some form of dementia.

In this future timeline, Deanna Troi is dead. The details are not explained but Worf and Riker somehow blame each other for her death. There is also an indication of the love triangle between Troi, Worf and Riker sometime prior to her death.
https://www.quora.com/How(...)-The-Next-Generation
pi_191175183
Ik zie het al, dit topic maar even gaan mijden tot ik Episode 1 heb gezien :P
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 24 januari 2020 @ 16:14:58 #8
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191176509
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 13:59 schreef Bluesdude het volgende:
Nu meen ik me te herinneren dat Deanna Troi en Data dood werden verklaard in een film of was Deanna dood in het slot van TNG ?
Dus komen ze weer tot leven in de picard-serie. Of laten ze Deanna dood gaan in deze nieuwe serie ?
Data kan weer leven door een softwarebackup en zijn lichaam opnieuw bouwen
Troi is niet dood. Ze trouwt in de laatste film met deze crew, Nemesis, met Riker en ze gaan naar de USS Titan

Wel is het zo dat in een alternatieve toekomst in de laatste aflevering van TNG (All Good Things) Troi overleden is.

Data is wel dood. Dat komt ook veelvuldig aan bod in Picard. Offerde zichzelf op in de film Nemesis. Er was een broertje gevonden, B4, die zien we heel even in de eerste aflevering. De rest wat we van Data zien is in dromen van Picard.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  vrijdag 24 januari 2020 @ 17:48:25 #9
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191177697
EPA7LmKWkAAuRcX?format=jpg&name=large
EPA7TqYWkAEAqiC?format=png&name=small
EPA7WM3X0AEhK-A?format=png&name=small
EPC6rqkWoAAt1-u?format=png&name=900x900
EPC6sYWWsAAO-4m?format=png&name=small
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191177985
Maar .... situeren ze deze picardserie vóór de tijd dat Picard zich terugtrok in de wijngaard zoals het slot van TNG beschreef?
Dat zou logischer zijn
pi_191178765
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 18:10 schreef Bluesdude het volgende:
Maar .... situeren ze deze picardserie vóór de tijd dat Picard zich terugtrok in de wijngaard zoals het slot van TNG beschreef?
Dat zou logischer zijn
Hij is in begin van deze serie teruggetrokken in de wijngaard. Maar die wijngaard is zowieso van de familie Picard al voor de laatste TNG aflevering. Slot van TNG kan later plaatsvinden natuurlijk ook :).

[ Bericht 3% gewijzigd door VelitoX op 24-01-2020 19:09:59 ]
pi_191182503
Geweldige pilot en nu al veel meer Star Trek dan de 2 seizoenen van Discovery.

Wie hebben de pilot allemaal al gezien?
  zaterdag 25 januari 2020 @ 00:54:49 #13
401520 SebbeSwensje
Ik ben niet Alex.
pi_191183776
Hoe heet die serie eiglk? Ken 't niet vinden op popcorn time.
Ik ben niet Alex.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 01:45:44 #14
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_191184091
Toffe pilot, wel tenenkrommende vechtscenes.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
pi_191184095
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 00:54 schreef SebbeSwensje het volgende:
Hoe heet die serie eiglk? Ken 't niet vinden op popcorn time.
Picard.
  Moderator zaterdag 25 januari 2020 @ 10:56:23 #17
303802 crew  nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_191186487
And so is the past
  zaterdag 25 januari 2020 @ 10:57:45 #18
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_191186504
Vanochtend Picard gezien. En dat smaakt naar meer. Nu weer een week wachten :(
No Dyson Barrier is going to stop me!
pi_191186519
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 10:56 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Takei. :').
Ja :P
pi_191187122
Ik durf niet te kijken, omdat het anders mijn beeld van Picard volledig zal verneuken
  KLB - Rechtsgekkie 2019 zaterdag 25 januari 2020 @ 11:59:48 #21
445346 -Chakotay-
pi_191187205
Nou mensen, ik ga zo eens kijken.. mijn ongezouten mening zal wel weer om de hoek komen kijken

maar ik geef het nog steeds de voordeel van de twijfel

  Moderator zaterdag 25 januari 2020 @ 12:00:22 #22
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191187208
Ik vond het een erg toffe eerste aflevering :) :) *O*
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_191187216
Die actiescène met Picard was een stuntman neem ik aan :+
  Moderator zaterdag 25 januari 2020 @ 12:01:17 #24
303802 crew  nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_191187218
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 11:53 schreef VersKers het volgende:
Ik durf niet te kijken, omdat het anders mijn beeld van Picard volledig zal verneuken
Afgaande op de eerste aflevering is dat nog niet aan de orde.
And so is the past
  KLB - Rechtsgekkie 2019 zaterdag 25 januari 2020 @ 12:02:42 #25
445346 -Chakotay-
pi_191187234
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 12:01 schreef Aether het volgende:
Die actiescène met Picard was een stuntman neem ik aan :+
of een shot van hem uit de TNG serie? Net zoals de laatste aflevering van TNG dat ze een shot van Riker hebbent gebruikt uit seizoen 1 :')
  KLB - Rechtsgekkie 2019 zaterdag 25 januari 2020 @ 12:05:17 #26
445346 -Chakotay-
pi_191187270
quote:
1s.gif Op woensdag 22 januari 2020 09:46 schreef Starflyer het volgende:

[..]

Als je dat van elke Star Trek serie verwacht, valt alles wat erna gemaakt is tegen :)

Ik ga er zonder hoge verwachtingen in.
Hoe vond je de eerste aflevering?

Voor mij is star trek volgens Gene. TNG is perfect. Als mensen deze serie niet optimaal begrijpen en Gene's gedachtengoed niet 100% respecteren, zullen andere star trek series TNG nooit evenaren.

Ik gebruik serieus TNG nog bij tijd en wijle als mijn moraal kompas. Er zijn zoveel dialogen die mij er soms uit weten te trekken.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 25 januari 2020 @ 12:09:42 #27
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191187338
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 18:10 schreef Bluesdude het volgende:
Maar .... situeren ze deze picardserie vóór de tijd dat Picard zich terugtrok in de wijngaard zoals het slot van TNG beschreef?
Dat zou logischer zijn
Dat hele toekomstbeeld in All Good Things (laatste aflevering TNG) is een alternatieve toekomst. Zo hebben we er meer gezien in de hele TNG-reeks (en DS9 en Voyager).
Je moet niet proberen deze serie daarin te plaatsen.

Dan nog, deze serie begint met Picard, teruggetrokken op de wijngaard. All Good Things laat hetzelfde zien (waarschijnlijk, gezien zijn baard iets later)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 12:10:23 #28
488763 Starflyer
Flies to the stars
pi_191187345
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 12:05 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

Hoe vond je de eerste aflevering?

Voor mij is star trek volgens Gene. TNG is perfect. Als mensen deze serie niet optimaal begrijpen en Gene's gedachtengoed niet 100% respecteren, zullen andere star trek series TNG nooit evenaren.

Ik gebruik serieus TNG nog bij tijd en wijle als mijn moraal kompas. Er zijn zoveel dialogen die mij er soms uit weten te trekken.
Ik vond de eerste aflevering prima. Niet teveel actie en een herkenbare Picard.
No Dyson Barrier is going to stop me!
  KLB - Rechtsgekkie 2019 zaterdag 25 januari 2020 @ 12:14:29 #29
445346 -Chakotay-
pi_191187389
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 12:09 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Dat hele toekomstbeeld in All Good Things (laatste aflevering TNG) is een alternatieve toekomst. Zo hebben we er meer gezien in de hele TNG-reeks (en DS9 en Voyager).
Je moet niet proberen deze serie daarin te plaatsen.

Dan nog, deze serie begint met Picard, teruggetrokken op de wijngaard. All Good Things laat hetzelfde zien (waarschijnlijk, gezien zijn baard iets later)
ondanks de alternatieve toekomst, had Picard in de gerestaureerde timeline wel de kennis van de toekomst door toedoen van Q. -Dus de kennis van zijn heden tot aan zijn toekomst.- Dan kan je je afvragen of Picard in deze nieuwe serie niet al bewust is van zijn eigen toekomst? Tenzij Irumodic Syndrome het termijn geheugen aantast. Maar op basis van wat wij gezien hebben, wist hij in de toekomst nog veel details uit het heden.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 12:15:45 #30
46705 Kleffe_Dop
Sic Mundus Creatus Est
pi_191187403
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 12:01 schreef Aether het volgende:
Die actiescène met Picard was een stuntman neem ik aan :+
Ga daar maar vanuit ja. :D Sterker nog, bij de scènes waar hij aan het rennen was en we hem als kijker op de rug zagen was ook duidelijk sprake van een body double/stuntman.
pi_191187427
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 12:15 schreef Kleffe_Dop het volgende:

[..]

Ga daar maar vanuit ja. :D Sterker nog, bij de scènes waar hij aan het rennen was en we hem als kijker op de rug zagen was ook duidelijk sprake van een body double/stuntman.
Ja, die bedoel ik.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 12:27:51 #32
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_191187550
Bohhh zin om te kijken
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 12:38:13 #33
147457 Devil010
Dance with the Devil
pi_191187661
Wel ok dat de laatste short trek s2e6 van Discovery een directe link legt met Picard.
Niets is sterker dan dat ene woord: Feyenoord.
pi_191187694
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 12:01 schreef Aether het volgende:
Die actiescène met Picard was een stuntman neem ik aan :+
Nee joh, Stewart is pas 79..die loopt de 100 meter nog in 11 seconden. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  Moderator zaterdag 25 januari 2020 @ 12:44:13 #35
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191187734
Ik vond het juist wel leuk dat ze hem vermoeid op de trap laten zijn...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  zaterdag 25 januari 2020 @ 13:09:10 #36
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_191188025
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 12:05 schreef -Chakotay- het volgende:
Ik gebruik serieus TNG nog bij tijd en wijle als mijn moraal kompas. Er zijn zoveel dialogen die mij er soms uit weten te trekken.
giphy.gif
Anthropogenic global climate change is a proven fact. The solution should also be anthropogenic.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 13:48:13 #38
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_191188457
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 13:46 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

en dan niet reageren :')
Oh sorry dat ik ook nog anderen dingen doe dan op FOK! zitten :')

Maar dat jij durft te zeggen dat je überhaupt een moraal hebt, maar dat je dat baseert op TNG. Het zou denk ik theoretisch kunnen hoor, maar dan is het een gedrocht baby van een Ferengi en een Romulan of zo _O-
Anthropogenic global climate change is a proven fact. The solution should also be anthropogenic.
pi_191188479
Ik ben zeer content met de eerste aflevering. Picard is echt Picard. Actie is gedoseerd en logisch, sfeer is goed, er gebeurt genoeg maar het is ook een goeie setup voor het seizoen. Nee het is geen TNG maar dat kan ook niet, hoe goed ook zo maken we nu geen series meer. Sterker nog Sir Patrick heeft zelf aangegeven dat hij dat niet wilde.

Het is meer Star Trek dan Discovery dat was meer generic scifi,. Ik heb zin in volgende week vrijdag,
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  KLB - Rechtsgekkie 2019 zaterdag 25 januari 2020 @ 15:18:20 #40
445346 -Chakotay-
pi_191189373
Ik vond het begin het meest awsome. Je ziet het beeld van de Enterprise. Ik kreeg daar wel wat rillingen van. Ik kreeg ook wat rillingen toen Picard het archief inging. Ik moest zelfs een beetje lachen toen ik dat spandoek zag "Picard day".
Dahj acceert goed. Maar ik had wat moeite met het gemak en snelheid waarmee Dahj werd ontvangen door Picard. De vechtscènes matrix style vond ik ook ergens jammer.
Data hebben ze heel goed nagemaakt. Wat blijft Data toch een held!
Voor de rest komt de serie wel erg druk en chaotisch op mij over. Heb het idee dat het een beetje "best of both worlds" moet voorstellen. De prikkelingen en overdreven special effects van discovery en de rustiggevende / herkenbare elementen uit de oude series.
Klein detail bijvoorbeeld, hoe de food-replicator eruit ziet. Display echt volgens de star trek tng stijl (kleur/opmaak).
  zaterdag 25 januari 2020 @ 17:29:02 #41
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_191190654
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 15:18 schreef -Chakotay- het volgende:
Ik vond het begin het meest awsome. Je ziet het beeld van de Enterprise.
Na al die nep Enterprises en andere schepen van de afgelopen decennia een verademing.

Het is altijd wel gevaarlijk, zo'n serie die met een enkele acteur valt of staat. Gelukkig is Patrick in goede gezondheid.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 17:36:03 #42
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191190737
Tweet van Takei maar verwijderd? :')
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 25 januari 2020 @ 18:04:04 #43
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191191171
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 12:14 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

ondanks de alternatieve toekomst, had Picard in de gerestaureerde timeline wel de kennis van de toekomst door toedoen van Q. -Dus de kennis van zijn heden tot aan zijn toekomst.- Dan kan je je afvragen of Picard in deze nieuwe serie niet al bewust is van zijn eigen toekomst? Tenzij Irumodic Syndrome het termijn geheugen aantast. Maar op basis van wat wij gezien hebben, wist hij in de toekomst nog veel details uit het heden.
Toch zijn er meer zaken uit die toekomst die niet kunnen. Zoals de Klingons op Romulus, Data op Cambridge en een Enterprise D met extra warp-nacelle
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  KLB - Rechtsgekkie 2019 zaterdag 25 januari 2020 @ 19:47:49 #44
445346 -Chakotay-
pi_191192620
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 18:04 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Toch zijn er meer zaken uit die toekomst die niet kunnen. Zoals de Klingons op Romulus, Data op Cambridge en een Enterprise D met extra warp-nacelle
Dat is dan ook weer zo
  KLB - Rechtsgekkie 2019 zaterdag 25 januari 2020 @ 19:49:54 #45
445346 -Chakotay-
pi_191192650
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 17:29 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Na al die nep Enterprises en andere schepen van de afgelopen decennia een verademing.

Het is altijd wel gevaarlijk, zo'n serie die met een enkele acteur valt of staat. Gelukkig is Patrick in goede gezondheid.
Ik vind hem eigenlijk net iets te oud. Dat maakt mij ergens een beetje verdrietig. Want zo krijgt hij een soort medelijden factor wat ik gewoon niet wil zien bij hem.
Hij had eigenlijk 10 jaar geleden met deze serie moeten beginnen.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 22:32:32 #46
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_191195761
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 19:49 schreef -Chakotay- het volgende:

[..]

Ik vind hem eigenlijk net iets te oud. Dat maakt mij ergens een beetje verdrietig. Want zo krijgt hij een soort medelijden factor wat ik gewoon niet wil zien bij hem.
Hij had eigenlijk 10 jaar geleden met deze serie moeten beginnen.
Ik denk dat dat ook een beetje de bedoeling is. Want dat zei hij toch ook zelf. Hij realiseerde zich dat hij eigenlijk gewoon zat te wachten op de dood.

Ik denk dus dat hij wellicht express wat ouder is gemaakt, en de volgende afleveringen zal hij juist weer jonger overkomen, als hij in actie komt.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  KLB - Rechtsgekkie 2019 zondag 26 januari 2020 @ 00:05:23 #47
445346 -Chakotay-
pi_191197274
quote:
2s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 22:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik denk dat dat ook een beetje de bedoeling is. Want dat zei hij toch ook zelf. Hij realiseerde zich dat hij eigenlijk gewoon zat te wachten op de dood.

Ik denk dus dat hij wellicht express wat ouder is gemaakt, en de volgende afleveringen zal hij juist weer jonger overkomen, als hij in actie komt.
ik ben benieuwd :)
pi_191200577
Ik zag gisteren een fragmentje van de Tonight show met Patrick Stewart. Daar kwam hij aardig energiek over, dus het zal grotendeels gespeeld zijn.
pi_191202299
Picard en data waren leuk en soms erg goed.
Maar het is wel veel in discovery stijl, waar ik een enorme hekel aan heb. Dus veel donker, felle lichten, lensfares, drama en actie.

De romulans gedragen zich te veel als mensen en zien er uit als een hipster elf.

Het verhaal zit vol plotgaten, onlogica en soms belachelijke dingen.

Picard is nu een soort medium met voorspellende dromen?

Die nieuwe androids hebben een 100% menselijk lichaam, maar zijn ineens heel sterk en kunnen 20 meter een trap omhoog springen? Die scène zag er super slecht uit.

Tot nu toe haat ik het niet zoals discovery, waar ik geen interesse in heb om nog een nieuwe aflevering te zien.

Ik geef aflevering 2 nog een kans, maar ik ben zeker niet zo enthousiast dat ik zit te wachten op de volgende aflevering.
pi_191203010
Uitstekende analyse van de eerste aflevering en wat dit voor serie is op Ars Technica: https://arstechnica.com/g(...)alizing-destination/
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')