abonnement Unibet Coolblue
pi_191190869
Nou precies, je hebt 't eruit gekregen en das het belangrijkste!

Ik heb een kinder-EHBO cursus gedaan, maar hield die van mij alsnog ondersteboven ipv de Heimlich te doen. Maar hij leeft nog, dussss ^O^
Je raekt an de dinge geweun.
pi_191191348
Poh Tolstoj, dat kost je ook zomaar wat jaren van je leven. En waarschijnlijk handelt bijna iedereen zo instinctief.

Gisteren naar Monkeytown, hoe genieten is dat zeg. Vandaag wel serieus spierpijn. Gelukkig mijn zussen ook, dus ik hoefde me niet te schamen voor mijn conditie :D
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  zaterdag 25 januari 2020 @ 19:21:03 #128
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191192223
Wat een schrik Tolstoi! Heb je kunnen analyseren waarom het gebeurde? Kauwde hij niet goed/afleiding/nieuw fruit?

Jacob is in avondetenstaking. Hij zegt voordat hij heeft gezien wat er op tafel staat 'ikke niet eten'. Hij at vanavond, bij mij op schoot want ook eigenstoelstaking :') , de binnenkant van wat komkommer. Zal wel weer overgaan en zo maar het was wel gezelliger aan tafel in de tijd dat hij gewoon tegenover me zat te bunkeren.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zaterdag 25 januari 2020 @ 19:40:42 #129
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_191192514
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 17:01 schreef TolstoiFan het volgende:
Vandaag echt de schrik van mijn leven gehad: Simon stikte bijna in een stukje fruit. Hij kokhalsde wel, maar kreeg het niet eruit. Hij keek mij met paniek in zijn oogjes aan. Uiteindelijk heb ik het eruit gekregen, totaal onverantwoord met mijn vingers gegraaid, maar mijn paniek was ook groot.
Daarna allebei huilen en ik heb nog een hele tijd zitten shaken van de schrik.
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Hulde! Wat komt er dan instinctief handelen bij kijken hè. Mijne stikte eens bijna in een stukje pannenkoek. Ik heb haar toen iets voren gebogen en een ferme klap net iets boven de schouderbladen gegeven. Toen was ik blij dat ik ook kinder EHBO kennis had... :X
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_191193302
Wat schrikken Tolstoj. Maar het er met je vingers uitdraaien is toch niet onverantwoord? Ik meen me van de kinder Ehbo te herinneren dat je dat juist moet proberen, en ook tijdens beademen moet blijven proberen om de zoveel keer. En sowieso is het het resultaat dat telt, dus goed gereageerd!

Wij zijn vandaag uit eten geweest, met 2 peuters, 1 kleuter en opa er bij. De meiden hebben zich heel goed gedragen en goed gegeten, kleuter zat alleen vanaf het bestellen te klagen dat het zo lang duurde (na een halve minuut al) :’) en ik kon nu een chocoladefondue bestellen als toetje terwijl niemand van de volwassenen dat wilde. Mijn chocoladeliefhebbers hebben zitten smullen, ik kon er nog net wat dingen voor mezelf uit pikken :D

En verder heb ik vandaag 4 wassen gedraaid en is nog niet eens alles nu weg, morgen nog 2 denk ik als niemand zijn bed vies maakt. Leuk joh, drie kinderen :P Maar dit was ook de eens-in-de-zoveel-tijd deken-was.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_191194029
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 20:24 schreef FlyingFish het volgende:
Wat schrikken Tolstoj. Maar het er met je vingers uitdraaien is toch niet onverantwoord? Ik meen me van de kinder Ehbo te herinneren dat je dat juist moet proberen, en ook tijdens beademen moet blijven proberen om de zoveel keer. En sowieso is het het resultaat dat telt, dus goed gereageerd!
Zo heb ik het ook geleerd, dacht al even dat ik het fout had onthouden dus ik was het al even aan het nazoeken.
Dit is hoe ik het heb geleerd: Wanneer je het voorwerp kan zien mag je 1 poging doen om het met 2 vingers te pakken of met 1 vinger uit de mond schuiven. Als het niet lukt niet blijven proberen maar overstappen manier en als je het voorwerp niet kan zien niet blind gaan proberen.

Instinctief dus helemaal goed gehandeld TolstoiFan (en ookal zou het niet volgens de regeltjes zijn geweest, achteraf telt alleen het resultaat nog)

[ Bericht 6% gewijzigd door Elleska op 25-01-2020 21:41:22 ]
pi_191194124
Dank voor de lieve reacties. Ik kan nog steeds huilen als ik eraan terug denk :'(
Achteraf analyserend denk ik dat hij iets te enthousiast op me af kwam rennen en een mandarijntje pakte, die naast mij stonden en die heel snel in zijn mond stopte.

Naderhand (toen we beiden wat gekalmeerd waren) heb ik hem ook meteen weer mandarijntjes aangeboden, om hem (en ook mezelf) niet bang te laten zijn voor het eten van die dingen.
Simon wilde er wel op kauwen, maar durfde niet door te slikken, dus hij spuugde de uitgekauwde mandarijntjes uit.

Thanks, FF en Elleska, door de paniek en grote schrik kon ik gewoon niet meer nadenken en was het puur instinctieve handeling.
  zaterdag 25 januari 2020 @ 23:04:33 #133
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191196290
@TolstoiFan goed gehandeld en blijkbaar kun je op jouw instinctieve reactie af gaan. Goed dat je ook meteen met mandarijntjes weer bent gestart.

quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 17:10 schreef Molo het volgende:
Zoontje van Quoi logeerde hier.
Ik heb hard gelachen om de totaal verschillende leefwerelden waar onze kinderen zich in bevinden (auto's versus Elsa van Frozen :') ), en het totaal niet luisteren naar elkaar in gesprekken.
Én maar door ouwehoeren tegen elkaar, echt totaal langs elkaar lullend _O- _O- _O- *;
Ja man. Winter 2019-2020 zullen ze herinneren als de winter waarin ze uit elkaar groeiden. Max is wel obsessief into voertuigen ook hoor.

Hij moest vanmiddag bijkomen van de logeerpartij (grote tuk op de bank) én lag bijtijds vanavond. Ik was vandaag een dag weg en heb hem nu te lang niet gezien }:| Morgen extra knuffen!
pi_191205533
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 19:21 schreef Lemijn het volgende:
Wat een schrik Tolstoi! Heb je kunnen analyseren waarom het gebeurde? Kauwde hij niet goed/afleiding/nieuw fruit?

Jacob is in avondetenstaking. Hij zegt voordat hij heeft gezien wat er op tafel staat 'ikke niet eten'. Hij at vanavond, bij mij op schoot want ook eigenstoelstaking :') , de binnenkant van wat komkommer. Zal wel weer overgaan en zo maar het was wel gezelliger aan tafel in de tijd dat hij gewoon tegenover me zat te bunkeren.
Die fase is hier soms ook en als ik dan zeg prima dan eet je niet en we zelf verder gaan met eten, eet ze toch ongemerkt het een en ander.
  zondag 26 januari 2020 @ 21:58:38 #135
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191210339
Wij hebben dit al heel lang. Gaan we gewoon maar eten. Bij uitzondering maak ik voor hem wat apart, maar verder is het toch vaak een beetje 'take it or leave it'.

Max was dit weekend kapot van de logeerpartij. Kort lontje, zeer energiek, ons lekker uittesten. Intussen wel veel slapen. Vanavond lag hij dus weer bijtijds. Vandaag was even heen en weer naar mijn ouders fietsen op de tractor het hoogst haalbare.

Ik heb nu trouwens tot 2x toe gehad dat we halverwege kdv-naar-huis of opa-en-oma-naar-huis waren hij hij moest poepen. Ja shit :|W , niks aan te doen. Woonwijk, dus niet de omgeving om 'm bij een boom neer te zetten. Gevraagd of hij het kon ophouden en dat lukte heel eventjes (en logisch). Heb bij 1 indicent zijn onderbroek maar uitgetrokken bij een speeltuin en hoppaa weggegooid.

Verder zijn luiers nu echt alleen nog maar voor 's nachts en gaat het verder super ^O^
pi_191216928
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2020 23:17 schreef Lemijn het volgende:
[..]

Ik snap ook best dat het kan gebeuren cq zou me kunnen overkomen maar als buur zou ik echt not amused zijn denk ik. Er kan wel iets breekbaars of privés in zitten.
Nee, ik snap ook wel dat ze er van zullen balen hoor, maar als het al gebeurd is kun je er weinig meer aan voorkomen :+ Ik weet wel dat ik pakketjes nu buiten grijphoogte van C zet ;)

Tolstoi, wat schrikken zeg :o Ook mijn ergste nachtmerrie als zoiets zou gebeuren. Hoe gaat het nu met jullie?

En wat leuk van de logeerpartij van de kindjes van Molo en Quoi :D ^O^

Lees ook van een hoop peuters zonder luier, wat knap zeg! Hier zie ik het voorlopig niet gebeuren nog.

Peuterspeelzaal was super gegaan vandaag, niet gehuild bij het wegbrengen en een beetje emotioneel bij het ophalen maar geen tranen! *O* Zo trots op mijn dame O+
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191217158
Wat goed @rena ! *O*

Zonder luier zit er bij ons niet in voorlopig. Als ik vraag of hij op het potje wil of moet plassen dan is het antwoord altijd "nee".
Hij zegt wel vaak nee maar bijna altijd op vragende toon, alsof hij echt nog zoekt naar waar hij nee op mag zeggen.

Banaan is ook niet zo enthousiast over wat er op tafel komt. Meestal lukt het met veel moeite wel om hem iets te laten eten. Komt er dan wel op neer dat het lekkerste eten bij ons van het bord verdwijnt.

@TolstoiFan prima gedaan. :*

Wij hebben verkoudheid nummer zoveel, beetje verhoging en het snot zit overal.
Zaterdag begon hij om half vijf aan de dag. Ik dacht door de zure appel te bijten, toch soms ook even laten huilen als hij het licht aan wou hebben. En dat had succes, het huilen stopte. Maar om half zeven besloot ik dat het blijkbaar alsnog er niet voor zou zorgen dat hij (en ik) weer zou gaan slapen. ;(
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_191224117
Zonder luier gaat hier nog niet gebeuren maar er gaan wel 2 plasjes per dag op een potje :)

Fijn dat het beter gaat Rena! *O*

Wat schrikken TolStoi!

Hopelijk knapt banaan ook weer wat op :*

Casper heeft weer een oorontsteking (7e sinds april 2019) en ik heb al een ruime week hele hele slechte nachten en nu al 3 avonden geen avond. Dan is het toch best wel zwaar wanneer je er (grotendeels) alleen voor staat. :X Veel c_/ dan maar en hopen dat de ab-kuur snel aanslaat.

[ Bericht 8% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 27-01-2020 21:37:22 ]
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 28 januari 2020 @ 13:27:19 #139
269689 crew  Viv
pi_191232115
Aan de ouders van zindelijke peuters: ik weet dat sommigen van jullie hier bewust werk van hebben gemaakt (potje in de woonkamer, stickers, etc), maar zijn er ook succesverhalen van ouders (en hun peuters) die maar wat aanklooien? :@

Ik laat ZZ naar de wc gaan als ze daar zelf om vraagt op een handig moment, maar dat gebeurt hooguit 1 keer per dag en vaak ook helemaal niet. Ze kan wel al heel lang aanvoelen dat ze aan het poepen of plassen is, dit van tevoren aangeven is lastiger. (Ook omdat ze op de wc zitten leuk vindt, en daarom vaak "ik moet poepen!" roept terwijl het niet waar is. :') )

In oktober wordt ze 4 (dus naar school en dan moet ze zindelijk zijn dacht ik), ik hoor het graag als ik gewoon kan blijven aanklooien. O+
  dinsdag 28 januari 2020 @ 13:39:30 #140
149959 SQ
snelle trees
pi_191232269
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 13:27 schreef ViviRAWRS het volgende:
Aan de ouders van zindelijke peuters: ik weet dat sommigen van jullie hier bewust werk van hebben gemaakt (potje in de woonkamer, stickers, etc), maar zijn er ook succesverhalen van ouders (en hun peuters) die maar wat aanklooien? :@

Ik laat ZZ naar de wc gaan als ze daar zelf om vraagt op een handig moment, maar dat gebeurt hooguit 1 keer per dag en vaak ook helemaal niet. Ze kan wel al heel lang aanvoelen dat ze aan het poepen of plassen is, dit van tevoren aangeven is lastiger. (Ook omdat ze op de wc zitten leuk vindt, en daarom vaak "ik moet poepen!" roept terwijl het niet waar is. :') )

In oktober wordt ze 4 (dus naar school en dan moet ze zindelijk zijn dacht ik), ik hoor het graag als ik gewoon kan blijven aanklooien. O+
Team aanklooien :W nooit op gestuurd, kind was toch van de een op de andere dag zindelijk, dus het kán prima :)
Op het kinderdagverblijf gaan ze ook vaak met de zindelijke peuters mee en krijgen ze dus veel meer intrinsieke drive om het zelf ook te proberen, dat scheelt :)
disclaimer
  dinsdag 28 januari 2020 @ 13:40:18 #141
149959 SQ
snelle trees
pi_191232278
Met noud ben ik nog niet eens begonnen, voel ook totaal die druk nog niet. Kind heeft nog 13 maanden, lijkt me meer dan zat tijd ;)
disclaimer
pi_191232443
Ook redelijk aanklooien hier. We hadden wel een potje in de kamer gezet, maar nooit iets met stickers ofzo. Zonder broek ging ze meestal wel op het potje uit zichzelf (soms ging het mis op de grond :P), maar als ze een luier had deed ze het eigenlijk altijd in de luier.
Totdat ze op een gegeven moment had besloten dat ze geen luier meer om wilde. Toen hebben we het ook geprobeerd op de opvang en dat ging goed. Sindsdien alleen in de nacht een luier (en soms als we ergens heen gaan en er is geen wc in de buurt)
pi_191232496
Hier ook team aanklooien geweest. We hadden het wel met stickers geprobeerd, maar werkte totaal niet. Daarna een paar maanden laten rusten totdat Noor met een ontiegelijke poepluier aan kwam. Ik was het toen opeens zo zat (dat was met 3,5 jaar ongeveer) dat ik haar wel verteld heb dat het nu wel eens tijd werd om naar de wc te gaan. Tot mijn eigen verbazing was ze vanaf dat moment, dag én nacht, zindelijk!
pi_191232536
Team-ik hoop dat het kdv ze steeds meeneemt met de grote kinderen.
Dat was hier dé motivatie ^O^
Het komt vast wel. Af en toe aanbieden, een keer een boekje over lezen, een keer over kletsen. Veel meer is er denk ik niet aan te doen.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_191232798
Vivi 3 weken geleden zo ineens zonder luier van kdv opgehaald en hop zindelijk. Thuis wilde hij niet op het potje, ook al stond dat ding al 2 jaar stof te vangen in de woonkamer. De kdv heeft er dus een heel groot aandeel in gehad :+ ik dank ze hartelijk want ik had daar zooo geen zin in :P team aanklooien dus, ze blijven echt niet tot hun 18e in hun broek plassen. Ik bleef ook wel herhalen dat hij niet in luier naar de basisschool mocht, daar wil hij heel graag heen. Duurt nog een dik half jaar, maar dat weet hij toch niet hoe lang dat nog is.

Poepen is nog discutabel hier, als we het zelf snel genoeg doorhebben dat hij moet en we hem naar het potje sturen gaat het goed, als we vragen of hij moet poepen zegt hij nee en gaat het nog wel eens mis met een dikke remspoor.
  dinsdag 28 januari 2020 @ 15:56:47 #146
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191234244
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 13:39 schreef SQ het volgende:

[..]

Team aanklooien :W nooit op gestuurd, kind was toch van de een op de andere dag zindelijk, dus het kán prima :)
Op het kinderdagverblijf gaan ze ook vaak met de zindelijke peuters mee en krijgen ze dus veel meer intrinsieke drive om het zelf ook te proberen, dat scheelt :)
Dit

Andere kindjes vonden luiers voor baby's en binnen no time wilde zij ook zonder en lukte het al

Aanklooien kenmerkt wel mijn manier van opvoeden

Ze wilde trouwens wel al tijdenlang kijken als ik ging plassen of poepen, flinke interesse dus heb dat gewoon lekker toegelaten (ondanks stank :+ )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 28 januari 2020 @ 18:40:24 #147
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191236784
Ja, als ik terugkijk had ik me er bij vlagen minder druk om gemaakt. Ik klooide ook maar wat aan, maar kocht dan ineens weer een stickervel, of zette hem elk half uur op de WC omdat iemand dat weer zei.

Uiteindelijk besloot hij zelf: ik wil geen luier meer om. Heerlijk zelfregulerend O+

We hebben nu trouwens al 2 nachten een droge luier. Hij vind het een no-go om in zijn luier te plassen, dus wordt wakker en gaat naar de WC _O_
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 dinsdag 28 januari 2020 @ 18:54:19 #148
269689 crew  Viv
pi_191236963
Mooi zo, dan blijf ik lekker aanklooien. O+

Bij het kdv mag ze inderdaad ook naar de wc, maar dat is vergelijkbaar met thuis (soms komt er een plasje, soms niet, het is niet dat ze het vooraf probeert op te houden of zo).

Ze heeft daar trouwens wél zo'n stickerkaart aan de muur (doen ze daar standaard :') ), maar als ze dan geen nieuwe sticker heeft terwijl ze wel naar de wc is geweest, roep ik altijd demonstratief "Heel goed geprobeerd hoor!" omdat ik vind dat ze dát zouden moeten belonen en niet het plasje, als je dan toch zo nodig met beloningen wil werken. (Heb ik daar ook wel eens aangegeven hoor.)
pi_191237200
Wij deden op een gegeven moment (man's idee) een klein snoepje als hij naar het potje ging. Resultaat: als meneer een snoepje wilde maar niet mocht van ons ging hij wel naar het potje. Snel afgeschaft dus :+
pi_191237933
Mijn grote peuter is zojuist voor de laatste keer tegen mij aan in slaap gevallen. Morgen is het namelijk een heuse kleuter O+ :'( O+

Ik kom morgen nog even een goed afscheid doen met een plaatje bij het praatje :)

(Gelukkig heb ik gewoon nog een versche peuter in huis om jullie verhalen lekker mee te volgen :9 )
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')