abonnement Unibet Coolblue
pi_191158260
De wat-fase komt hier regelmatig voorbij. Ik zeg haar dan dat dat niet netjes is en ze beter “wat zeg je mama” kan zeggen. Of zij zegt wat? En dan zeg ik: zwarte kat! En dan weet ze weer dat dat niet netjes is en dan gaat het weer maanden goed.
Met haar gehoor is niks, want als ik vraag of ze een snoepje wil, zegt ze nooit “wat?”
:+

Emmy lijkt overigens momenteel erg veel met eten en snoepen bezig. Als ze een glas drinken of een boterham heeft, zegt ze direct maar dat is niet genoeg! Ik zeg dan dat ze heus nog een boterham
Mag maar eerst deze opeten. Ze zeurt veel om eten en als we dan zeggen dat ze genoeg heeft gehad of dat we bijna gaan eten, kan ze echt driftig worden en huilen en dramatisch doen: “niemand geeft mij te eten” :')
pi_191159226
Soms sta ik echt versteld van mijn peuter
Mijn moeder is aan het oppassen en belde mij net. Kevin wilde ook met mij bellen, dus kreeg ik Kevin aan de lijn.

Kevin: “hallo mama”
Ik: “hoi Kevin, gaat het goed?”
K: “ja. Ik heb stofzuiger!”
Ik: “oh, ben je oma aan het helpen?”
K: “ ja. Ligt zand op de grond. Moet stofzuigen”
Ik:: “goed zo”
K: “Doei mama!”
Ik: “Doei, veel pl...”
< tuuut tuut tuut >
Hij praat zo goed! En Willem snapt het door de telefoon praten nog steeds niet goed.

De Wat-fases vallen bij Kevin wel mee. Bij Willem zijn die erger. Toch heb ik ooit twijfels gehad of hij wel goed hoorde. Hij schreeuwt zo hard.
pi_191159232
@tolstoi we hebben hem ook een lange tijd gehad, die wat-fase. Op een gegeven moment zijn we niet meer gaan herhalen toen toen herhaalde hij zelf al wat we zeiden, dus hij hoorde ons wel. Is nu wel een stuk beter. Toen we bij CB waren aangekaart maar zij had nog niks opgemerkt dat hij het niet goed zou horen.
pi_191160481
De wat-fase vond ik irritanter dan de waarom-fase. Dan kun je nog een zinnig antwoord bedenken, bij de wat-fase alleen maar herhalen. Truc hier is om gewoon verder te gaan met het gesprek, dan blijkt ineens dat het wel gehoord is.

Vandaag ging S. weer oefenen en nu werd er bij het afscheid niet meer gehuild *O*
Juf zei dat hij zich met gym lekker uitgesloofd had, dus nu ligt hij voor Pampus op de bank.
En zo schattig. Zijn twee vriendjes van de eerste dag blijven benoemd worden en zij zitten ook echt op S. te wachten als hij binnenkomt O+ Mijn grootste angst was dat S. niet in een groep zou passen (totaal ongegrond), en ik geniet zo van hoe dit gaat.

Tolstoi, wat een gesprekken hebben jullie al _O_

Adrian, tof om zo te kunnen bellen. Hier vinden ze het nog altijd lastig. Willen ze dingen laten zien enzo :')
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  donderdag 23 januari 2020 @ 18:48:03 #105
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_191161905
Herkenbaar. "HUH?" klinkt het hier dan x 100. Vooral als hij moe is. Of achterop de fiets als ik net een heel verhaal heb verteld.
pi_191163812
Wij bellen amper, maar als oma dan belt (eigenlijk de enige die nog belt), dan zijn ze gelijk enthousiast met hallo roepen en zwaaien naar de telefoon. Een gesprek komt er dan echter niet uit, dat is maar raar.

Wat een fijne start LeSage! Hier wisselt het nog echt per dag wie de vriendjes zijn (bij kleuter, de meiden hebben vooral elkaar en een vast vriendje).

Verder waren de meiden V anmiddag verdacht stil aan het spelen, loop ik de gang in, hebben ze alles wat daar lag uitgepakt, inclusief het pakket wat ik voor de buren had aangenomen :( Ik heb het dichtgeplakt en wilde het later afgeven aan de buurvrouw, maar het pakket was verkeerd geadresseerd bleek, dus een andere buurman kwam het ophalen omdat zijn nummer er op stond en terwijl we in discussie waren of het wel voor hem bedoeld was liep hij al weg, dus uiteindelijk heeft hij het waarschijnlijk open gemaakt, gezien dat het toch niet voor hem was en geopend doorgegeven en komen we er goed mee weg :@ Zodra ik haar spreek zal ik er wel even naar vragen. Was wel weer een leermomentje voor mij iig.
¸¸.ˇ´Ż`ˇ.¸¸.ˇ´Ż`ˇ.¸&gt;&lt;(((ş&gt;
pi_191164912
Oh PKM, wat fijn dat het Banaan ook beter af begint te gaan bij de PSZ, hier ging het vandaag ook weer veel beter weer. Ze is door de ergste wenfase heen hopelijk, ze had het echt leuk gehad :) Het huilen bij het brengen is vrijwel gelijk over als ik weg ben zegt de juf, en ze moet huilen als ze me weer ziet :')

Adrian, wat klinkt dat telefoongesprek leuk O+

LeSage, wat fijn dat het bij S ook al beter ging op school en wat fijn dat hij al leuke vriendjes heeft O+

FF, stilte en kinderen is nooit goed :o De buren hebben er vast wel begrip voor.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_191166559
@tolstoi wij hebben hier ook periodes met veel ‘wat zei je’? Heb wel eens gedacht dat ze het niet goed hoort maar het kan ook zijn dat ze bedoelt te zeggen : ‘wat bedoel je’? Zou het dat bij jouw simon ook niet kunnen zijn?

Ik lees wel mee maar posten even geen tijd voor 😬 Volgende week laatste week werken dus drukdruk en nu is man ook nog eens een week in t buitenland.. pff 😱😱 Komt goed.
  donderdag 23 januari 2020 @ 23:17:23 #109
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191167474
Als Jacob niet weet wat hij met een vraag aan moet zegt hij 'ja' en als hij geen zin heeft zegt hij 'tatoe'. Dan vind ik 'wat' relatief nog best adequaat ;).
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2020 21:29 schreef rena het volgende:
FF, stilte en kinderen is nooit goed :o De buren hebben er vast wel begrip voor.
Ik snap ook best dat het kan gebeuren cq zou me kunnen overkomen maar als buur zou ik echt not amused zijn denk ik. Er kan wel iets breekbaars of privés in zitten.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 23 januari 2020 @ 23:18:03 #110
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_191167488
Wat tof dat telefoongesprek Adrian!
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_191172964
De kapitein zegt ipv "nee" tegenwoordig "nog niet" _O- zelfde effect maar t klinkt wel vriendelijker :+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_191173755
Als Simon vragen niet begrijpt of het antwoord niet weet, dan antwoordt hij ook altijd met "ja".
Ik heb ook al gedacht, misschien begrijpt hij niet wat we zeggen, als hij steeds "wat" zegt, maar dat geloof ik toch niet, want ook op de meest simpele dingen, zegt ie wel eens "wat".
Gister wel de snoepjes-vraag getest, en daar antwoordde hij wel meteen ja op :)

In ieder geval fijn te lezen dat meer peuters het hebben. We gaan eens een paar dagen niet alles herhalen en kijken wat er dan gebeurt.

Vanochtend zijn we naar de tandarts geweest. Simon deed het super: eerst lekker spelen in de wachtkamer, toen bij de tandarts in de stoel liggen (wel bovenop mij), deed netjes zijn mond open als de tandarts dat vroeg en het blijkt dat zijn laatste 2 bovenkiezen ook al bijna door zijn, dat hadden wij nog helemaal niet gemerkt :)
Toen we weggingen, zei hij lief "dag tandarts" O+
pi_191176429
Wat goed van Simon Tolstoi!
Wij gaan in april weer, in oktober was nog geen succes, ze wilde haar mond echt niet open doen, dus ben benieuwd...

De wat fase heeft ons nog niet bereikt.

Mijn peuter heeft vandaag geen luier om! :o
Woensdag kreeg ik een appje van de opvang dat ze al de hele dag netjes op het potje ging. Dit maar meteen doorgezet bij opa en oma gisteren (wel een luier tussen de plasjes door). Vandaag maar zonder luier en meteen even ondergoed erbij gaan halen. Ik had geen hemdjes en maar 3 onderbroeken...
Ze heeft vandaag wel een broek aan waarin ze een bouwvakkersdecoleté heeft, zijn daar nog truukjes voor? :D
pi_191176767
Nolita: dapper snappers (zelf nog niet geprobeerd maar goede dingen over gehoord)
pi_191177309
Veel broeken hebben ook van die verstelknopen met elastiek aan de binnenkant, mocht dat je nog nooit opgevallen zijn :) die zijn ook hiervoor.
¸¸.ˇ´Ż`ˇ.¸¸.ˇ´Ż`ˇ.¸&gt;&lt;(((ş&gt;
pi_191177708
Dapper snappers ga ik onthouden.

FF dat is idd een goede, die heb ik inmiddels allemaal op de grootste stand staan, maar goede optie om weer smaller te proberen zonder luier.
Had al besloten de broek van vandaag na het wassen in de bak met te kleine kleding te doen, maat 74 :D, de pijpen zijn nu te kort.

Super trots op haar trouwens, ze heeft 1 ongelukje gehad vanmiddag. Zelfs al een kwartiertje in de auto mee (durfde dat eerst niet aan), maar duidelijk uitgelegd en ze wilde zelf zo graag zonder. Naar de winkel durfde ik nog niet zonder, dus toen heeft ze inclusief slaapje 2 uurtjes een luier aangehad.
Ben alleen nog benieuwd hoe dat met poepen gaat. Dat heeft ze nog nooit op het potje of de wc gedaan, zo’n ongeluk lijkt me ook een stuk minder aangenaam. :X
pi_191181094
Haha tolstoi de snoepjesvraag doe ik ook wel eens en die hoort ze inderdaad prima 😂

Pff wij hadden net strijd, ze was in bad geweest en uit het niets opeens boos, gillen en slaan. Heb haar meteen naar bed gedaan (na een halfuur krijsen weliswaar), zonder tv kijken. Normaal mag ze altijd wel even filmpje kijken maar ik was er klaar mee, ze leert maar eens dat dat gedrag niet geaccepteerd wordt. En warempel, meteen in slaap. Ze was zeker moe.
pi_191181591
Justme ja wij hadden ook feest vanmiddag. We gingen even naar de kinderboerderij. Daar aangekomen was alles eng en wilde hij nergens kijken. Ik zeg dan gaan we weer naar huis. Dat was prima, tot we halverwege waren. Toen moesten we terug en keihard huilen omdat hij niet naar huis wilde :') echt heel leuk zo op de fiets midden in het centrum. Hij was gewoon moe, 's ochtends op de opvang een uitje naar de bieb gehad.
pi_191182608
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 januari 2020 21:56 schreef Nazil het volgende:
Justme ja wij hadden ook feest vanmiddag. We gingen even naar de kinderboerderij. Daar aangekomen was alles eng en wilde hij nergens kijken. Ik zeg dan gaan we weer naar huis. Dat was prima, tot we halverwege waren. Toen moesten we terug en keihard huilen omdat hij niet naar huis wilde :') echt heel leuk zo op de fiets midden in het centrum. Hij was gewoon moe, 's ochtends op de opvang een uitje naar de bieb gehad.
Dat klinkt ook héél herkenbaar.. soms zijn het draakjes 😂
pi_191190373
Vandaag echt de schrik van mijn leven gehad: Simon stikte bijna in een stukje fruit. Hij kokhalsde wel, maar kreeg het niet eruit. Hij keek mij met paniek in zijn oogjes aan. Uiteindelijk heb ik het eruit gekregen, totaal onverantwoord met mijn vingers gegraaid, maar mijn paniek was ook groot.
Daarna allebei huilen en ik heb nog een hele tijd zitten shaken van de schrik.
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
  zaterdag 25 januari 2020 @ 17:08:25 #121
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191190462
Dat is schrikken zeg, en klinkt als een volkomen logische reactie. Als het geholpen heeft was het zeker geen onverantwoorde actie iig, hartstikke goed opgelost
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 25 januari 2020 @ 17:10:44 #122
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_191190481
Zoontje van Quoi logeerde hier.
Ik heb hard gelachen om de totaal verschillende leefwerelden waar onze kinderen zich in bevinden (auto's versus Elsa van Frozen :') ), en het totaal niet luisteren naar elkaar in gesprekken.
Én maar door ouwehoeren tegen elkaar, echt totaal langs elkaar lullend _O- _O- _O- *;
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_191190495
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 17:01 schreef TolstoiFan het volgende:
Vandaag echt de schrik van mijn leven gehad: Simon stikte bijna in een stukje fruit. Hij kokhalsde wel, maar kreeg het niet eruit. Hij keek mij met paniek in zijn oogjes aan. Uiteindelijk heb ik het eruit gekregen, totaal onverantwoord met mijn vingers gegraaid, maar mijn paniek was ook groot.
Daarna allebei huilen en ik heb nog een hele tijd zitten shaken van de schrik.
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Goed gehandeld en het is eruit. klasse!
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_191190563
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 januari 2020 17:10 schreef Molo het volgende:
Zoontje van Quoi logeerde hier.
Ik heb hard gelachen om de totaal verschillende leefwerelden waar onze kinderen zich in bevinden (auto's versus Elsa van Frozen :') ), en het totaal niet luisteren naar elkaar in gesprekken.
Én maar door ouwehoeren tegen elkaar, echt totaal langs elkaar lullend _O- _O- _O- *;
Dat klinkt hartveroverend en hilarisch tegelijk O+
pi_191190729
Tolstoi wat eng! Hoewel onverantwoord heeft het geholpen en dat is het belangrijkst.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')