abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_190956428
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 21:45 schreef GlennQuagmire het volgende:
Niet zulke slechte dingen als vorig jaar, denk dat de Letse omroep al een eerste filter heeft gedaan. Nog steeds vrij matig geheel
Dit ja. Vorig jaar was veel matiger. Zitten een paar bij waarvan ik benieuwd ben hoe het straks overkomt met een normale staging.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 9 januari 2020 @ 22:19:17 #27
39237 crew  H_T
2733
pi_190956814
10: Edgars Kreilis “Tridymite”
Toch wel saai dat iedereen hetzelfde decor heeft. Gelukkig kan je nog wel klagen over de kleding. Zoals het shirt van deze jongen, dat hij waarschijnlijk draagt op zijn werk op de kaasafdeling in de plaatselijke supermarkt. Hij heeft zelfs nog een elastiekje uit de supermarkt om zijn pols! De melodie van het nummer vind ik nog best okay, de zang niet. Wel is deze video het thuis van een van de minst overtuigende sprongen die ik ooit heb gezien. En weer door.

11: Elizabete Gaile “For You”
Degelijk lied, dat in een vol veld niet heel positief of negatief zal opvallen. Als de Letten hier voor gaan begrijp ik dat wel, daarna is het afwachten of het niet ondergesneeuwd raakt.

12:Katrīna Bindere “I Will Break Your Heart”
Wat een agressie in de titel :o En ze ziet er nog wel vriendelijk uit. En heel erg vermoeid. Mevrouw wil mijn hart breken en uit elkaar scheuren in veel kleine stukjes, tot ik uit elkaar val. Terwijl ik me niet kan herinneren wat ik haar misdaan heb :{ . Gelukkig weet onze Dunc wel raad met een gebroken hart. Dit nummer gaan we niet meer terugzien. Feeks.

13: Katrīna Dimanta “Heart Beats”
Een tweede Katrina, daar vrezen ze in New Orleans nog steeds voor. Het eerste dat opvalt is dat het liedje slechts 2:21 duurt. Verder vallen de gitaar op, de nogal luide zangeres en het domme petje van een van de bandleden. Let ook op de verveelde blik van de drummer en de overdreven dans op de achtergrond. Kortom: doe iets om niet te veel op het liedje te hoeven letten, dat alleen bij het refrein een beetje de moeite is.

14: Laika Upe “All My Roads”
De zanger ziet er uit als een man die je huisdieren opzet, zonder dat iemand daarom gevraagd heeft. De mannen met de gitaren proberen er met flink zwaaien nog wat van te maken, maar het lukt helaas niet om de zanger te doen vergeten.

15: Līva “Not That Important To You”
Liva kiest ervoor om shit niet uit te spreken in haar lied, maar fucking wel. Tot aan het refrein is het nog wel aardig, daarna wordt het snel irritant. Dit is een lied in de categorie 'de persoon waar ik een relatie mee heb is stom', altijd populair. Ik moest de titel nog een keer lezen om te achterhalen wat ze aan het eind nou eigenlijk zingt als ze de hoogte in gaat. Dit nummer is not that important to me.

16: Madara “Māras zeme”
Het plaatje ziet er intrigerend uit: bleke dame met rood haar en een cello in een bos. De cello is meegenomen het podium op, het bos is ingeruild voor een groep hippies. Qua uiterlijk van de band had dit ook makkelijk bijna 50 jaar oud kunnen zijn. Het nummer moet even op gang komen, maar daarna vind ik het nog wel interessant klinken. Breid de act wat uit en je hebt in elk geval iets dat een beetje opvalt. Ik sta hier niet afwijzend tegenover, maar het lijkt me sterk dat het het ESF wint.

17: Maia “Make It Real”
De look doet me denken aan een tienerster die huisvrouw is geworden, maar later besluit toch nog één keer het podium op te willen. De moves en outfit komen op mij niet over, het nummer evenmin. Dat het nummer geen positieve indruk op mij achterlaat ligt overigens niet aan haar zang. Van mij mag Maia het volgend jaar nog eens proberen.

18: Markus Riva “Impossible”
De Lada Riva is een communistenkar, Markus Riva een zanger. Beide zijn met dezelfde kleur bekleding leverbaar. Beige. Terwijl het plaatje nog een basketbalshirt beloofde. We worden genept! Markus zegt dat het onmogelijk is hem te breken. De muziek is tijdens de coupletten wat minimalistisch en gaat voor pseudodubstep bij het refrein. Het helpt Markus niet. Hij praat wat over de muziek heen. Dit nummer is beter dan 100 andere tracks die het niet tot dit stadium hebben gehaald, dus iemand moet het goed vinden. Maar wie?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 9 januari 2020 @ 22:58:54 #28
39237 crew  H_T
2733
pi_190957650
19: Miks Dukurs “I’m Falling For You”
Op de still lijkt Miks op de poster voor de film Her. Eenmaal bewegend vind ik hem minder sympathiek. Dit nummer is duidelijk niet mijn genre. Miks gaat er voor om WILLEKEURIG woorden te SCHREEUWEN, waarschijnlijk om EMOTIE in het lied TE brengen. Voor mij hoeft dit niet.

20: Rūta Ķergalve “Izgaismots”
Ruta begint met opvallende armgebaren en staat geen moment stil. Dat zal vast bedoeld zijn om emotie over te brengen, maar aangezien ik haar niet kan verstaan heb ik geen idee wat er dan zo belangrijk is. Het nummer kan ik wel hebben. Ik zou er niet op stemmen, maar ik word ook niet boos als dit de finale haalt. Wel ben ik waarschijnlijk weer voor de recap vergeten hoe het nummer ook weer ging.

21: Sabīne Blūma Blūmane “Beauty Will Save The World”
Tweede Gucci-riem gespot! Deze is wel wat subtieler dan de eerste. Het nummer klinkt als hét grote nummer uit een Disney-knockoff. Niet slecht, wel wat typisch. Ik vind het meer musical dan ESF, maar in een iets aangepaste versie kan ik me voorstellen dat ze het redt. Mits ze wat stabieler wordt met de zang.

22: Samanta Tīna “Still Breathing”
Meidengroepje! Ten minste, daar lijkt het op. De drie op de achtergrond hebben citroensmaak, die op de voorgrond gaat voor yoghurt. En heel veel van die slierten die ook aan cowboyjassen zitten. Ook hier zijn die slierten geen goed idee. Mevrouw de yeti schreeuwt over dit nummer, dat krampachtig modern probeert te doen. Alsjeblieft niet ;(

23: Seleste "Like Me"
De jaren '70 zijn blijkbaar helemaal in in de Letse modewereld, want ook dit pakje had bijna vijftig jaar geleden niet verkeerd gestaan. Paars vast met een gele ruitjesbroek, je moet het maar durven. Seleste zingt vrij monotoon, wat mij niet per se de bedoeling van zingen lijkt. Ook ziet ze er niet uit alsof ze er zelf wil zijn. Ik wil haar best uit dat lijden verlossen: van mij hoeft ze niet terug te komen. Meid, neem een kop thee en schrijf een gedicht dat je je moeder haat. Lijkt me voor iedereen beter.

24: Shanti “Voices In My Mind”
Op het plaatje ziet Shanti eruit als tweederangs Disney-cosplayers. Die jurken hebben ze niet meegenomen naar het podium, waar ze verveeld in een zwarte jurk met hun vingers staan te knippen. Het liedje is totaal niet sprookjesachtig, maar doet me denken aan de Duitse S!sters van vorig jaar :X . Beide dames hebben het over stemmen in hun hoofd, dus ik denk dat ik dat maar beter niet tegen hun kan zeggen.

25: Signe un Jānis “Inner Light”
Stel je voor dat dit liedje uit een musical komt: wat zou er dan in de scene hiervoor gebeurd zijn? Het moet wel iets belangrijks zijn, want dit lied wordt heel belangrijk gezongen. Ik denk dat de mentor van de jongen (ik neem aan dat hij Signe is) net is overleden nadat hij voor het laatst nuttig advies heeft kunnen geven. Nu moet hij Janis overtuigen dat het wel de moeite is om verder te gaan met de gevaarlijke opdracht. Zij heeft even overtuiging nodig, maar gaat uiteindelijk toch mee. Het nummer kan er mee door, maar gaat het wel lastig krijgen in de nationale finale (alsof ik de smaak van een Let ken :') )

26: Toms Kalderauskis “Be My Truth”
Het laatste Letse nummer voor vandaag. Save the best for last is niet gelukt, want binnen drie seconden vind ik het al niks. Dan is het aan Toms om me te overtuigen dat het toch wel de moeite waard is. In de eerste 40 seconden lukt hem dat niet. De zang gaat alle kanten op, en ik twijfel eraan of hij wel de noten zingt die hij moet zingen. Als ik daar aan twijfel zit je er meestal behoorlijk naast. Het enige dat Toms wil is zichzelf vinden in een ander, ik ben al blij als het lied voorbij is.
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator vrijdag 10 januari 2020 @ 00:24:49 #29
163650 crew  Greys
Nee.
pi_190958608
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 21:44 schreef Hawaii_Tim het volgende:

5: ANNNA “Polyester”
Anna met een N extra. Dat is vragen om problemen bij Starbucks.
_O- _O- _O- _O-
Koutist in opleiding.
  Moderator woensdag 15 januari 2020 @ 18:48:24 #30
375570 crew  Cyan9
pi_191045983
Oef, dat viel niet mee. Met de eerste keer luisteren vind ik eigenlijk niks leuk.
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
pi_191051854
Finalisten voor Supernova: (Markus zit er niet tussen)


Samanta Tīna – Still Breathing
Edgars Kreilis – Tridymite
Katrīna Dimanta – Heart Beats
Miks Dukurs – I’m Falling For You
ANNNA – Polyester
Bad Habits – Sail With You
DRIKSNA – Stay
Katrīna Bindere – I Will Break Your Heart
Celeste – Like Me

https://escxtra.com/2020/(...)a-2020-are-revealed/
pi_191052055
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 06:51 schreef Nashipeer het volgende:
Finalisten voor Supernova: (Markus zit er niet tussen)

Samanta Tīna – Still Breathing
Edgars Kreilis – Tridymite
Katrīna Dimanta – Heart Beats
Miks Dukurs – I’m Falling For You
ANNNA – Polyester
Bad Habits – Sail With You
DRIKSNA – Stay
Katrīna Bindere – I Will Break Your Heart
Celeste – Like Me

https://escxtra.com/2020/(...)a-2020-are-revealed/
en Madara niet! :{
pi_191052164
Polyester is door..... serieus :+
pi_191053253
Ik heb de 9 finalisten nogmaals geluisterd, wat een bagger zeg.
Miks vind ik het minst slecht.

Hawaii Tim, je recensies over de liedjes _O-
Life can be a bitch, so like it..
pi_191054149
Dit is wel echt heel matig inderdaad. Er zijn wel een paar liedjes die, al dan niet via de jury, nog wel finale-waardig gemaakt kunnen worden, maar Riga 2021 kunnen we nu al uitsluiten.

Ik denk dat die pornosnor nog de meeste kans maakt.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_191054269
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:36 schreef Fred_B het volgende:
Dit is wel echt heel matig inderdaad. Er zijn wel een paar liedjes die, al dan niet via de jury, nog wel finale-waardig gemaakt kunnen worden, maar Riga 2021 kunnen we nu al uitsluiten.

Ik denk dat die pornosnor nog de meeste kans maakt.
Dat is Miks toch? _O-
Life can be a bitch, so like it..
pi_191054306
quote:
1s.gif Op donderdag 16 januari 2020 10:42 schreef ato het volgende:

[..]

Dat is Miks toch? _O-
Ja, die ietwat schreeuwerige zanger. Maar het is wel echt een favoriet bij gebrek aan beter, want om dit niveau wordt zelfs in Wit-Rusland gelachen.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_191054525
Ik vind Samanta Tina dus best een goed nummer hebben :P
pi_191060488
Misschien is dit de reden dat ze door is :+

https://twitter.com/songf(...)837292389269506?s=21
pi_191063052
Nu op NPOradio5 ANNNA
pi_191063696
Ik ben er even voor gaan zitten, maar er zit echt niets tussen dat ik ook maar enigszins een beetje leuk vind. Finale halen gaat moeilijk voor ze worden.

Als er dan toch één gekozen moet worden, dan zou ik gaan voor Driksna. Stay is helemaal niet zo slecht, wat generiek, maar even onder handen nemen en een capabele zanger vinden kan geen kwaad.
Look for the good
pi_191127054
Net op radio2 een interview met Annna
Apart from some of the videos and haircuts, I don't think I've made any wrong moves.
George Michael
pi_191294122


Still Breathing is goed ge-aged. Echt een heerlijk nummer _O_
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
pi_191357595
M'n favorieten zijn Katrina Dimanta en Samanta Tina.
Gevolgd door Bad Habits en ANNNA.

Onderaan bungelt DRIKSNA. :')

De populariteit van Edgars Kreilis verbaast me.
Hotapnyc
pi_191409413
Dit sla ik over, maar winnaar wordt bekend gemaakt vanavond. Ik vind geen inzending goed, hooguit Miks is aardig.
Life can be a bitch, so like it..
pi_191409431
quote:
Het begin vind ik wel leuk, maar ik haak af na het refrein.
Life can be a bitch, so like it..
  zaterdag 8 februari 2020 @ 17:11:38 #48
467241 lashatumbai
Russia goodbye.
pi_191409795
Jammer dat er werkelijk niets tussen zit waar ik ook maar een fractie enthousiast van kan gaan worden. ;(

Ik hoop echter dat ik mijn woorden weer moet gaan inslikken. Vaak vind ik de grootste draken van liedjes in mei toch wel zijn charme hebben. _O-
pi_191409988
Op het eerste gehoor ziet hier niet zo heel veel soeps bij. Ik weet alleen wel zeker dat ik die drop bij Still Breathing echt verschrikkelijk vind :N
Ik ga ze nog even luisteren, misschien valt het dan al wat mee :)

Edit: Het lied van Driksna doet me wat een Passenger denken, maar dan wel met synths en een ondermaatse falsetto.

[ Bericht 17% gewijzigd door koffieleuk op 08-02-2020 17:31:32 ]
Op donderdag 15 oktober 2020 21:18 schreef Koen66 het volgende: Koffie is leuk :Y
Op vrijdag 16 oktober 2020 11:18 schreef molloot200 het volgende: De ESF Playlist Hero :Y
  Moderator zaterdag 8 februari 2020 @ 19:02:35 #50
375570 crew  Cyan9
pi_191411676
Ik ben ook niet enthousiast. Dus doe ANNNA dan maar.
Ongeïnteresseerd maar toch aanwezig.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')