Dat opstijven is heelquote:Op vrijdag 27 december 2019 16:16 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Goed laten opstijven. Handen nat maken tijdens het rollen zodat je handen minder plakken.
Verder lage bakjes voor je paneer en je melk, dat rolt makkelijker. En de tweede rol doen met schone handen (altijd dubbel paneren).
En vals spelen met een velletje gelatine door de ragout mag.
Panko én paneer gebruiken voor een extra krokante korst.quote:Op vrijdag 27 december 2019 14:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil diverse bitterballen maken maar heb dat nooit gedaan. Waar moet ik op letten? Goed op laten stijven in de koelkast toch?
Ik heb me nooit in panko verdiept eigenlijk. Meestal neem ik een zakje mee bij de toko. Geen idee wat het merk is.quote:Op vrijdag 27 december 2019 21:00 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Panko én paneer gebruiken voor een extra krokante korst.
Eerst door het eimengsel halen, dan door het paneer, daarna nog een keer door het eimengsel en vervolgens een laag panko.
En de ene panko is de andere niet, een tijd terug had ik panko van de supermarkt en dat waren veel te grove stukken en als je 't wilde fijnmalen hield je poeder over en dat was dan weer te fijn van structuur.
Ik had voor de krabcakes van me ook panko nodig, ik heb die van Obento gekocht (besteld bij Toko Tjin maar ook bvij de lokale toko te krijgen)
Die van Weltgold (te koop bij Jumbo) moet je in elk geval niet hebben.
Die Obento panko was erg goed, gebakken ook mooi van kleur, perfecte structuur voor bitterballen en andere dingen met een knapperig jasje.
Bij veel van die verpakkingen kan je ook wel zien wat er in zit, kleur van witbrood moet 't hebben en beetje grof maar ook weer niet teveel.quote:Op vrijdag 27 december 2019 21:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb me nooit in panko verdiept eigenlijk. Meestal neem ik een zakje mee bij de toko. Geen idee wat het merk is.
Ik zet paneer op de boodschappenlijst. Hij is toevallig van de week opgegaan in de worst van de worstenbroodjes.
20 minuten in de oven, pellen, oppeuzelen.quote:Op maandag 30 december 2019 14:14 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb wat kastanjes gehaald.
Iemand een lekker recept hiermee?
Spruiten met kastanje is een klassiekerquote:Op maandag 30 december 2019 14:14 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb wat kastanjes gehaald.
Iemand een lekker recept hiermee?
Sorry, ze zijn al voorgekookt.quote:Op maandag 30 december 2019 16:04 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
20 minuten in de oven, pellen, oppeuzelen.
Maar ik raap er doorgaans maar 5 ofzo, dus dan ga ik niks uitgebreids mee doen.
Met spruiten heb ik ze voor het eerst gegeten, ja. Lekker, maar een beetje droog.quote:Op maandag 30 december 2019 17:22 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Spruiten met kastanje is een klassieker
kastanjepuree (bijgerecht)
gepofte kastanjes als tussendoortje
verwerken in gebak
dan is dit misschien een idee. https://www.smulweb.nl/recepten/1018258/Kastanjetaartquote:Op maandag 30 december 2019 17:24 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Sorry, ze zijn al voorgekookt.
[..]
Met spruiten heb ik ze voor het eerst gegeten, ja. Lekker, maar een beetje droog.
In gebak is wel aardig idee. Heb ik ook wat te trakteren straks.
Rundertong neem ik aan en geen zeetong?quote:Op donderdag 2 januari 2020 23:48 schreef Fietsertje70 het volgende:
Mijn moeder maakte vroeger altijd bij bijzondere gelegenheden tongragout. Nou heb ik wel een recept gevonden op internet maar daar staat dat ie 14 uur moet koken. Heeft iemand hier dit ooit klaargemaakt?
Idd rundertong.quote:Op vrijdag 3 januari 2020 04:06 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Rundertong neem ik aan en geen zeetong?
Voor zeetong is 14 uur te lang maar rundertong is een werkspier, heeft veel beweging gehad dus dat moet lang sudderen om mals te worden.
Het moet juist niet stollen en een romige emulsie blijven, dus gewoon vuur uitzetten en daarna de ei en de kaas erinquote:Op zaterdag 8 april 2023 19:12 schreef Nielojram75 het volgende:
Pasta carbonara..
Wat is jullie perfect-lukkende techniek om het eiermengsel zo goed samen te laten gaan met de pasta en spekjes?
De ene keer gaat het goed, de andere keer wordt het roerei...
Wat ik doe, (1 persoons-maaltijd) 2x eigeel, 1 heel ei, pecorino, peper, scheutje kookvocht spaghetti, klutsen.
Dan de spekjes bij de spaghetti, bovenstaand roerseltje erover heen, dan omscheppen met een vleestang.
De ene keer zal de pan ( fissler koekenpan met anti-aanbaklaag) warmer zijn dan de andere keer, gok ik.
Hoelang moet je omscheppen voordat de saus wat stolt? Ik neig dan weer om de pan op het vuur ( nu inductie) te zetten en dan wordt het weer roerei...
Eerst eikaasmengsel door je pasta roeren en dan pas, naar wens, pastawater erbij doet het hier altijd prima.quote:Op zaterdag 8 april 2023 19:47 schreef Nielojram75 het volgende:
@:karzai, ik giet de pasta uiteraard ook af, maar doe een soeplepel van het vocht door het eier/kaasmengsel.
Ik ga natuurlijk niet spekjes en dat spul door een pan met pasta met water roeien, ik wil geen carbonara-soep
Alex laat zien hoe het moet.. (z'n andere filmpjes in de carbonara series zijn ook geweldig om te kijken!)quote:Op zaterdag 8 april 2023 19:12 schreef Nielojram75 het volgende:
Pasta carbonara..
Wat is jullie perfect-lukkende techniek om het eiermengsel zo goed samen te laten gaan met de pasta en spekjes?
De ene keer gaat het goed, de andere keer wordt het roerei...
Wat ik doe, (1 persoons-maaltijd) 2x eigeel, 1 heel ei, pecorino, peper, scheutje kookvocht spaghetti, klutsen.
Dan de spekjes bij de spaghetti, bovenstaand roerseltje erover heen, en dan omscheppen met een vleestang.
De ene keer zal de pan ( fissler koekenpan met anti-aanbaklaag) warmer zijn dan de andere keer, gok ik.
Hoelang moet je omscheppen voordat de saus wat stolt? Ik neig dan weer om de pan op het vuur ( nu inductie) te zetten en dan wordt het weer roerei...
Je kan hem na het koken ook nog even grillen in de oven met wat peper en zout erop. Wel tijdens het koken bv ui en wortel erbij doen.quote:Op vrijdag 7 april 2023 18:29 schreef stavromulabeta het volgende:
Even een rotschop.
PietMedefokkers, ik kon deze niet laten liggen.
[ afbeelding ]
Jane Grigson heeft een recept voor gekookte varkenspoot, die heb ik een keer gemaakt maar dat was geen succes. Iemand een andere goed recept?
Zo te zien zit hier nog wat poot-met-vlees aan?quote:Op vrijdag 7 april 2023 18:29 schreef stavromulabeta het volgende:
Even een rotschop.
PietMedefokkers, ik kon deze niet laten liggen.
[ afbeelding ]
Jane Grigson heeft een recept voor gekookte varkenspoot, die heb ik een keer gemaakt maar dat was geen succes. Iemand een andere goed recept?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |