20 minuten in de oven, pellen, oppeuzelen.quote:Op maandag 30 december 2019 14:14 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb wat kastanjes gehaald.
Iemand een lekker recept hiermee?
Spruiten met kastanje is een klassiekerquote:Op maandag 30 december 2019 14:14 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb wat kastanjes gehaald.
Iemand een lekker recept hiermee?
Sorry, ze zijn al voorgekookt.quote:Op maandag 30 december 2019 16:04 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
20 minuten in de oven, pellen, oppeuzelen.
Maar ik raap er doorgaans maar 5 ofzo, dus dan ga ik niks uitgebreids mee doen.
Met spruiten heb ik ze voor het eerst gegeten, ja. Lekker, maar een beetje droog.quote:Op maandag 30 december 2019 17:22 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
Spruiten met kastanje is een klassieker
kastanjepuree (bijgerecht)
gepofte kastanjes als tussendoortje
verwerken in gebak
dan is dit misschien een idee. https://www.smulweb.nl/recepten/1018258/Kastanjetaartquote:Op maandag 30 december 2019 17:24 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Sorry, ze zijn al voorgekookt.
[..]
Met spruiten heb ik ze voor het eerst gegeten, ja. Lekker, maar een beetje droog.
In gebak is wel aardig idee. Heb ik ook wat te trakteren straks.
Rundertong neem ik aan en geen zeetong?quote:Op donderdag 2 januari 2020 23:48 schreef Fietsertje70 het volgende:
Mijn moeder maakte vroeger altijd bij bijzondere gelegenheden tongragout. Nou heb ik wel een recept gevonden op internet maar daar staat dat ie 14 uur moet koken. Heeft iemand hier dit ooit klaargemaakt?
Idd rundertong.quote:Op vrijdag 3 januari 2020 04:06 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Rundertong neem ik aan en geen zeetong?
Voor zeetong is 14 uur te lang maar rundertong is een werkspier, heeft veel beweging gehad dus dat moet lang sudderen om mals te worden.
Het moet juist niet stollen en een romige emulsie blijven, dus gewoon vuur uitzetten en daarna de ei en de kaas erinquote:Op zaterdag 8 april 2023 19:12 schreef Nielojram75 het volgende:
Pasta carbonara..
Wat is jullie perfect-lukkende techniek om het eiermengsel zo goed samen te laten gaan met de pasta en spekjes?
De ene keer gaat het goed, de andere keer wordt het roerei...
Wat ik doe, (1 persoons-maaltijd) 2x eigeel, 1 heel ei, pecorino, peper, scheutje kookvocht spaghetti, klutsen.
Dan de spekjes bij de spaghetti, bovenstaand roerseltje erover heen, dan omscheppen met een vleestang.
De ene keer zal de pan ( fissler koekenpan met anti-aanbaklaag) warmer zijn dan de andere keer, gok ik.
Hoelang moet je omscheppen voordat de saus wat stolt? Ik neig dan weer om de pan op het vuur ( nu inductie) te zetten en dan wordt het weer roerei...
Eerst eikaasmengsel door je pasta roeren en dan pas, naar wens, pastawater erbij doet het hier altijd prima.quote:Op zaterdag 8 april 2023 19:47 schreef Nielojram75 het volgende:
@:karzai, ik giet de pasta uiteraard ook af, maar doe een soeplepel van het vocht door het eier/kaasmengsel.
Ik ga natuurlijk niet spekjes en dat spul door een pan met pasta met water roeien, ik wil geen carbonara-soep
Alex laat zien hoe het moet.. (z'n andere filmpjes in de carbonara series zijn ook geweldig om te kijken!)quote:Op zaterdag 8 april 2023 19:12 schreef Nielojram75 het volgende:
Pasta carbonara..
Wat is jullie perfect-lukkende techniek om het eiermengsel zo goed samen te laten gaan met de pasta en spekjes?
De ene keer gaat het goed, de andere keer wordt het roerei...
Wat ik doe, (1 persoons-maaltijd) 2x eigeel, 1 heel ei, pecorino, peper, scheutje kookvocht spaghetti, klutsen.
Dan de spekjes bij de spaghetti, bovenstaand roerseltje erover heen, en dan omscheppen met een vleestang.
De ene keer zal de pan ( fissler koekenpan met anti-aanbaklaag) warmer zijn dan de andere keer, gok ik.
Hoelang moet je omscheppen voordat de saus wat stolt? Ik neig dan weer om de pan op het vuur ( nu inductie) te zetten en dan wordt het weer roerei...
Je kan hem na het koken ook nog even grillen in de oven met wat peper en zout erop. Wel tijdens het koken bv ui en wortel erbij doen.quote:Op vrijdag 7 april 2023 18:29 schreef stavromulabeta het volgende:
Even een rotschop.
PietMedefokkers, ik kon deze niet laten liggen.
[ afbeelding ]
Jane Grigson heeft een recept voor gekookte varkenspoot, die heb ik een keer gemaakt maar dat was geen succes. Iemand een andere goed recept?
Zo te zien zit hier nog wat poot-met-vlees aan?quote:Op vrijdag 7 april 2023 18:29 schreef stavromulabeta het volgende:
Even een rotschop.
PietMedefokkers, ik kon deze niet laten liggen.
[ afbeelding ]
Jane Grigson heeft een recept voor gekookte varkenspoot, die heb ik een keer gemaakt maar dat was geen succes. Iemand een andere goed recept?
Ik krijg die kleur alleen als ik mijn aardappel lang aan de lucht laat zonder te verhitten/ onder water zetten.quote:Op zaterdag 23 december 2023 17:21 schreef stavromulabeta het volgende:
Wellicht weet Piet een andere user raad. Ik probeer al een paar keer om gelaagde aardappelblokjes te maken, al verschillende recepten geprobeerd (o.a. deze en deze. Maar telkens wordt het bij mij een qua kleur onaantrekkelijke bedoening (groen/grijs ipv aardappel-geel).
[ afbeelding ]
Vs
[ afbeelding ]
Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, andere aardappelen (Frieslander en mariegold), de plakjes direct door het vet halen om oxidatie te voorkomen, beetje aanzuren met citroensap. Nada, nog steeds grauwgroen (maar wel lekker.)
Wat is hier een de hand? Oxidatie? Nog een andere aardappelras gebruiken?
(Ze zijn trouwens wel lekker... Alleen die kleur)
Ja, oxidatie is ook mijn idee. Maar ze staan 3 uur in de oven, ik kan me niet voorstellen dat ze dan niet gaar zijnquote:Op zaterdag 23 december 2023 17:31 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik krijg die kleur alleen als ik mijn aardappel lang aan de lucht laat zonder te verhitten/ onder water zetten.
Is oxidatie idd.
Gare aardappels zouden dat volgens mij niet moeten doen.
Als ik zo het recept zie is het 1 uur op 180 , waarom dan 3 uur in de oven? 3 uur op 120 is het 2e recept zie ik nu maar het lijkt helemaal kapot verdampt bij jou.quote:Op zaterdag 23 december 2023 17:42 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ja, oxidatie is ook mijn idee. Maar ze staan 3 uur in de oven, ik kan me niet voorstellen dat ze dan niet gaar zijn![]()
En waarom anderen op internet wel een mooi kleurtje krijgen.
Ik zou nog een poging kunnen wagen en ze vooraf heel even te blancheren.
Ja, er kwam water uit de binnenkant, maar inderdaad niet zoveel. Hm, we hebben dus waarschijnlijk gewoon pech gehad dus..quote:Op vrijdag 1 maart 2024 20:13 schreef Molo het volgende:
Kwam er water uit het binnenste? En zo ja, was het veel of weinig?
Bij te weinig water wordt het kokosvlees vaak vrij smakeloos en droog vind ik.
Ik kook het heel soms en snij dan kleine plakjes van, vind ik lekker om zo beetje te knabbelen. Is dag of drie lekker, daarna begint het muf te worden.
Lijkt mij een oude uitgedroogde kokosnoot.quote:Op vrijdag 1 maart 2024 19:05 schreef qltel het volgende:
Ik heb vandaag een kokosnoot opengemaakt. En dat was de eerste in mijn leven.
Het vruchtvlees is mooi wit en vrij taai/hard. Ik heb het er allemaal uitgekregen, maar het smaakt eigenlijk helemaal nergens naar. Na wat tips gelezen te hebben op internet heb ik het kleingesneden en gedroogd (45 minuten op 100 graden), maar nog steeds smaakt het eigenlijk vrijwel nergens naar.
Heb ik een verkeerde kokosnoot te pakken, of moet ik het op een manier bereiden? Misschien malen en mengen met suiker ofzo?
Dat is idd oxidatie, het enige wat helpt is na het snijden direct bewerken.quote:Op zaterdag 23 december 2023 17:21 schreef stavromulabeta het volgende:
Wellicht weet Piet een andere user raad. Ik probeer al een paar keer om gelaagde aardappelblokjes te maken, al verschillende recepten geprobeerd (o.a. deze en deze. Maar telkens wordt het bij mij een qua kleur onaantrekkelijke bedoening (groen/grijs ipv aardappel-geel).
[ afbeelding ]
Vs
[ afbeelding ]
Ik heb al verschillende dingen geprobeerd, andere aardappelen (Frieslander en mariegold), de plakjes direct door het vet halen om oxidatie te voorkomen, beetje aanzuren met citroensap. Nada, nog steeds grauwgroen (maar wel lekker.)
Wat is hier een de hand? Oxidatie? Nog een andere aardappelras gebruiken?
(Ze zijn trouwens wel lekker... Alleen die kleur)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |