abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 25 december 2021 @ 21:09:13 #276
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_202808566
Gelukkig heeft hij bij mijn ouders inderdaad wat gegeten. Twee borden soep en twee broodjes. Dus ik ben helemaal opgelucht. Ik weet ook wel dat een kind niet meteen verhongert, maar als hij honger heeft is hij ook niet te genieten en raakt hij echt in een neerwaartse spiraal. Nu reguliere kerstvakantie, dus hopelijk kan hij daar dan ook nog een beetje van genieten.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_203342789
Vraagje.. Jewel leefde tijdens de (vervroegde) kerstvakantie opeens heel erg op. Nu zijn de scholen weer ruim 2 weken open en het gaat van kwaad tot erger. Ze wil gewoon echt niet meer naar school, maar weet niet te zeggen wat het probleem is. Ze heeft vriendjes en vriendinnetjes, een juf waar ze dol op is, de druk is er vanaf gehaald waardoor ze mag kiezen of ze werkjes uit groep 1 of 2 wil doen (ze doet groep 2 maar is een vroege leerling dus laten haar sowieso een jaartje extra kleuteren volgend jaar). We hebben een gesprek met de juf aangevraagd en er komt iemand meekijken op school vanuit de thuisbegeleiding. Maar het is gewoon zo sneu om elke ochtend zo'n verdrietig meisje te hebben. Waar ze eerder ook voornamelijk boos en agressief was, is ze nu voornamelijk enorm overstuur en hysterisch, bijna kokhalzend van het huilen soms.

Met de schoolkeuze was er nog geen sprake van een diagnose en daar hebben wij dus ook geen rekening mee gehouden. Wij zijn vooral bang dat de klas misschien te groot is, omdat ze op sociaal emotioneel vlak achterloopt en ze daarin dus ook behoorlijk kan worden overvraagd op school. De klas begon met 24 leerlingen, ze zitten nu op volgens mij 27 of 28 leerlingen en aan het einde van het schooljaar zullen we wel weer over de 30 zitten.

Wij twijfelen dus over een andere school, eentje met kleinere klassen. Maar juist zo'n stap zal ook enorm groot voor Jewel zijn en heel veel van haar vragen. Als we nu zeker wisten dat het door de grootte van de klas kwam, hadden we de keuze eenvoudig kunnen maken, maar ze geeft het zelf gewoon echt niet aan dus het is gissen.

Zijn er hier meer ouders met kinderen in een grote(re) klas? Gaat dat goed of juist niet?
pi_203343417
Misschien is het de grootte en daarmee misschien ook wel de hoeveelheid aan prikkels in de klas?
Dat meekijken op school door de thuisbegeleiding, gaat dat op korte termijn gebeuren? Want misschien worden jullie daar wel iets wijzer van. Dan zou ik dat denk ik eerst afwachten, of kijken of het snel kan, als dat nog niet gepland is.

Misschien is een hele dag wel veel en zou ze het beter doen op halve dagen misschien?
Heeft ze misschien meer duidelijkheid/structuur nodig? Is de keuze zelf maken voor een groep 1 of 2 werkje, misschien te lastig voor haar of helpt juf daarbij?

Mijn oudste zat groep 2 t/m 5 in een grote klas en toen hebben ze van 2 groepen van 30, 3 groepen van 20 gemaakt, dat werkte een stuk beter (voor alle kinderen in de klas trouwens).
Heeft school een idee hoe de klassen eruit gaan zien de komende jaren? Qua aantallen.
En is het misschien nog een bepaald soort school, wat misschien niet zo past?
De school waar mijn kinderen heen gingen was toen nog Dalton, inmiddels niet meer. Maar de oudste had wat meer hulp nodig met haar weektaak, maar dat daar hielp juf dan mee bijvoorbeeld.

Ik denk dat het meekijken van de thuisbegeleiding heel waardevol kan zijn en dat jullie van daaruit verder kunnen kijken. Hopelijk krijgen jullie dan een idee wat maakt dat ze overvraagd of overprikkeld of.... wordt. :*
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_203346514
Lastig Schanu, D (geen label, wel genoeg ASS-kenmerken) vond het ook lastig in de kleuterklas. Juist omdat het zo druk was, was er chaos, geen goede structuur. Daardoor leek hij jonger en wilde juf heb lang laten kleuteren. Nu zagen we thuis dat hij cognitief wel verder was. Dus hebben toch aangestuurd op kort kleuteren. Want groep 3 is toch weer een stuk meer gestructureerd. Dat scheelde echt wel. Hij bleek daar cognitief ook nog veel verder voor te lopen dan gedacht. Hij heeft daar nooit de kans voor gehad bij de kleuters. Ook al kreeg hij een eigen planbordje, het bleef een chaos om hem heen.
En we hebben het risico maar genomen dat hij ergens zou blijven zitten. Dat is niet gebeurd..

Maar het is geen oplossing voor iedereen. Een ander klasgenootje met ASS is halverwege groep 2 naar een dorpsschooltje gegaan ivm kleinere klassen. Die is na groep 3 alsnog naar speciaal onderwijs gegaan.

Dus ik denk dat het goed is dat ze meekijken om te kijken waar ze kunnen ondersteunen. En ook navragen hoe de klas er volgend jaar en daarna uitziet qua aantallen..
  maandag 21 maart 2022 @ 15:18:23 #281
35189 Troel
scherp en bot
pi_204169241
quote:
Ook op reguliere scholen laat het soms te wensen over. Oudste zit nu op een fijne school, maar de school van de jongste (zelfde school, andere locatie) is een zooitje.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_205909382
Ja, hoi. Ik wil hier graag aansluiten.

Geen idee waar ik moet beginnen, want het is allemaal nogal rot nu. Dirk heeft sinds vorig jaar de werkdiagnose ASS en sinds afgelopen januari is er IPG gestart. Waar we in eerste instantie hulp zochten om het vastlopen op school voor te zijn (hij kon zich altijd daar nog heel goed aanpassen), is dat nu helaas wel het geval. Hij is momenteel veel agressief naar andere (vooral oudere) kindjes en ook naar ons, luistert niet en gilt als iets niet gaat als hij wil. Hij heeft boze buien, is veel verdrietig en veel te weinig ontspannen. We gaan nu de stap richting psychiater en zorgboerderij nemen en ik ben verdrietig, kapotmoe en er zijn te weinig woorden voor wat ik allemaal voel.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  vrijdag 9 september 2022 @ 18:09:06 #283
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_205909571
Eerst en vooral stekte, Nanuke :*
Dat is inderdaad een heel traject en een hele molen waar je nu in zit. Hou oud is Dirk?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_205911067
Ach @Nanuke :* Wat heftig en jammer dat het anders loopt dan het leek.
pi_205911703
Heftig @Nanuke, sterkte :*
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_205913383
Thanks. Dirk wordt eind september 5, dus hij is echt nog heel jong ook. Het is verschrikkelijk naar om te zien hoe hij worstelt en vastloopt maar ook wat voor invloed dat heeft op ons als gezin en alle andere relaties.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Morgen ben ik vast weer mezelf.
  vrijdag 9 september 2022 @ 23:06:31 #287
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_205913849
Wat rot Nanuke :* .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  vrijdag 9 september 2022 @ 23:21:22 #288
149959 SQ
snelle trees
pi_205913999
Nanuke :*
disclaimer
pi_205915518
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2022 22:33 schreef Nanuke het volgende:
Thanks. Dirk wordt eind september 5, dus hij is echt nog heel jong ook. Het is verschrikkelijk naar om te zien hoe hij worstelt en vastloopt maar ook wat voor invloed dat heeft op ons als gezin en alle andere relaties.
Dit maakt het allemaal zo veel zwaarder ook, succes met alles.

En je spoiler is imo niet lelijk. Die is menselijk en vrij normaal ook volgens mij.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  dinsdag 13 september 2022 @ 11:55:05 #290
327807 Mariposas
יה&#14
pi_205958328
Wat heftig @Nanuke ! En wat betreft je spoiler: dat lijkt me een hele normale reactie. Er is niets leuks of fijns aan als alles zo moeizaam gaat, dus natuurlijk zou je het liefste morgen alles anders hebben.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zijn er hier ook mensen met een kind met een dubbele diagnose ASS en ADHD?
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_205958544
Mijn Panda zit sinds 3 weken op de basisschool (speciaal onderwijs). Hij gaat er tot nu toe met plezier heen en het slaan lijkt wat af te nemen, daar hebben we wat maanden flink mee gezeten, geen enkele tactiek leek te werken.

De school geeft wel aan dat 3 dagen per week voorlopig nog de max is wat Panda aankan. Ik had gehoopt dat hij vrij snel 4 of zelfs 5 dagen zou kunnen zodat ik wat meer lucht zou krijgen, maar helaas...
Je raekt an de dinge geweun.
pi_205962636
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2022 11:55 schreef Mariposas het volgende:
Wat heftig @:Nanuke ! En wat betreft je spoiler: dat lijkt me een hele normale reactie. Er is niets leuks of fijns aan als alles zo moeizaam gaat, dus natuurlijk zou je het liefste morgen alles anders hebben.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gisteren had ik met Dirk een ouder-kindgesprek en daar werd ook benoemd dat ze door zijn gedrag bang zijn dat andere kindjes hem niet meer zullen accepteren. En er werd meer dan eens benadrukt dat als hij niet gaat werken (want je moet! echt! werken! Alsof hem dat ook maar iets zegt of doet.) hij niet naar groep 3 kan. En dit al na anderhalve week groep 2. Ik word er nog boos van.

Dat is dus ook het gevecht wat ik thuis al steeds voer. Dat man wel kan vinden dat Dirk vanalles moet (op zn eigen bed slapen, bijvoorbeeld) maar dat de vraag is of dat echt zo realistisch is als hij dat vindt. Ik ben zo onwijs op, en ik wil zo graag een dagje niet vechten. ;(
Morgen ben ik vast weer mezelf.
pi_205969059
@Nanuke, dat is wel herkenbaar.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik merk dat de verwachting over wat mijn oudste (14) kan op basis van haar leeftijd, gewoon niet altijd reeël zijn. Op school, maar ook mijn man die dan zegt: "dat moet ze gewoon doen, deed ik ook op die leeftijd".
We hebben nu wel op papier waar ze sociaal emotioneel zit qua leeftijd. En dat is lang niet haar kalenderleeftijd.
Dat helpt wel wat, maar blijft op school wel lastig qua begrip.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_205969320
Mijn beperkte ervaring zegt dat kind ouder gesprekjes bedoeld zijn om een "zaak" op te bouwen zodat de aanvraag voor speciaal onderwijs goed onderbouwd is. Mocht dat hier ook gaande zijn verwacht dan maar niet te veel positieve berichten. En dat juist terwijl het communiceren van verwacht gedrag in plaats van fouten benoemen zo goed kan werken.

Verder zegt mijn beperkte ervaring dat je een goede balans moet vinden tussen beschermen en uitdagen van kinderen 'groter' te worden. Teveel beschermen leidt tot "Codependency", zeker als het kunnen omgaan met verandering en emotionele zelfstandigheid niet van nature is meegegeven. Als jullie als ouders daarover niet op 1 lijn zitten of als het zelfs "disrupted" wordt dan zijn de randvoorwaarden voor een positieve hechting ook nog eens verder weg. Sterkte.
Your life is your life: go all the way
https://youtu.be/2lK4LrD8Ii4
  woensdag 14 september 2022 @ 11:29:04 #295
327807 Mariposas
יה&#14
pi_205970693
Laat maar.

[ Bericht 49% gewijzigd door Mariposas op 14-09-2022 22:45:48 ]
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
  woensdag 14 september 2022 @ 12:31:30 #296
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_205971585
Daar maak je wat mij betreft toch een denkfout, Mariposas. Je zoon wordt niet buiten de maatschappij geplaatst als hij naar het SO of SBO gaat. Hij wordt in een maatschappij geplaatst waar ze hem beter snappen en meer rekening met hem houden.

Mijn zoon heeft vanaf halverwege groep 3 t/m de 3e klas van de middelbare school op het SO gezeten. En dan ook nog zo'n 30 km. van onze woonplaats af.
Het klopt dat hij daarmee binnen onze woonplaats zijn vriendjes kwijt raakte, maar heel eerlijk gezegd was hij die al kwijt, want hij stond in ons stadje bekend als dat lastige kind waar andere kindjes niet mee mochten spelen en waar hun moeders al zenuwachtig werden als hij de speeltuin in kwam. Dat was pas buiten de maatschappij plaatsen.

Op zijn nieuwe school maakte hij gewoon weer vrienden en werd hij wel geaccepteerd. Ik heb het niet als buiten de maatschappij plaatsen ervaren, maar belangrijker nog; hij ook niet.

Onze situatie is niet maatgevend, dat begrijp ik ook wel. Maar ik probeer een beetje tegenwicht te bieden tegen de vaak toch wel negatieve beeldvorming over SO en SBO.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  woensdag 14 september 2022 @ 14:20:22 #297
327807 Mariposas
יה&#14
pi_205972873
[edit]. Ieder zal daarin ook een andere ervaring hebben. Ik zou mijn denkwijze dan ook niet als “fout” noemen maar als een andere denkwijze. ;)

[ Bericht 56% gewijzigd door Mariposas op 14-09-2022 22:46:19 ]
No hay mal que dure cien años ni cuerpo que lo aguante
pi_205978177
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2022 14:20 schreef Mariposas het volgende:
Ik had al een reactie ik mijn opmerking verwacht. ;) Maar dat bedoel ik dus: een andere maatschappij is niet de algemene maatschappij. En begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben blij dat er SO of SBO is waar men zich wel kan aanpassen aan de behoeftes van deze kinderen en hun beter snappen. Ik snap ook dat het op regulier onderwijs niet makkelijk, zo niet onmogelijk is in de huidige setting. Voor mijn zoon is dat ook niets, hij staat onder druk en wordt overvraagd. Maar toch, ik vind het jammer dat er niet meer rekening met hem wordt gehouden. Ieder zal daarin ook een andere ervaring hebben. Ik zou mijn denkwijze dan ook niet als “fout” noemen maar als een andere denkwijze. ;)
Ik ben zelf opgeleid tot onderwijsassistente ( werk er momenteel niet in ) en eerlijk gezegd het speciaal onderwijs is zoveel beter dan het regulier onderwijs, er ligt een stigma op maar als jij wil dat je zoon gezien word, gerespecteerd word en hij mag zijn zo als hij is en les op maat krijgt met alle hulp die hij nodig heeft, ga weg bij een normale basisschool, het kan een kind de vernieling in helpen waar ze de rest van hun leven mee rondlopen. Mijn zoon is vermoed adhd autisme ( heeft achterstand) word 5 en zit op het so, als je kijkt hoe hij was met 2,5/3 jaar, razen schreeuwen gillen kinderen bijten slaan schoppen en hoe hij nu is er is een wonder geschied, hij zit in een klas van 7 kinderen, hij krijgt 1 op 1 les wat goed gaat en hij vroeg mij vandaag, rode dag mag ik naar school. ( Op woe is hij vrij ) ik heb veel verdriet en onmacht gevoeld maar gun je kind een veilige omgeving waar hij niet meer dat jongetje van de klas is maar 1 van de vele en er niet meer uitspringt.( Al heb ik nog medelijden met de juffen van mijn zoon haha, die van mij is uniek en zal dat altijd blijven, zelfs op de so school) en zodra ze op het speciaal onderwijs zitten kun jij pgb aanvragen voor hulp in huis, of voor andere hulpvragen, je kunt veel meer ook voor jezelf !!! en ik gun elk kind een veilige leeromgeving waar ze zichzelf kunnen zijn. ( Ik kreeg als tip als alleenstaande moeder dat er logeerhuizen zijn en opvang gezinnen mocht je echt ten einde raad zijn er zijn genoeg mogelijkheden voor nanuke )

[ Bericht 1% gewijzigd door Aloria op 14-09-2022 21:43:28 ]
pi_205981876
@Mariposas, het is denk ik wel logisch dat je het zo ziet op dit moment. Je wenst voor je kinderen dat ze 'gewoon' blij door het leven huppelen zonder problemen. Het zou ook prachtig zijn als kinderen ook in het regulier onderwijs die specifieke begeleiding konden krijgen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_205983934
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2022 21:14 schreef Aloria het volgende:

[..]
Ik ben zelf opgeleid tot onderwijsassistente ( werk er momenteel niet in ) en eerlijk gezegd het speciaal onderwijs is zoveel beter dan het regulier onderwijs, er ligt een stigma op maar als jij wil dat je zoon gezien word, gerespecteerd word en hij mag zijn zo als hij is en les op maat krijgt met alle hulp die hij nodig heeft, ga weg bij een normale basisschool, het kan een kind de vernieling in helpen waar ze de rest van hun leven mee rondlopen. Mijn zoon is vermoed adhd autisme ( heeft achterstand) word 5 en zit op het so, als je kijkt hoe hij was met 2,5/3 jaar, razen schreeuwen gillen kinderen bijten slaan schoppen en hoe hij nu is er is een wonder geschied, hij zit in een klas van 7 kinderen, hij krijgt 1 op 1 les wat goed gaat en hij vroeg mij vandaag, rode dag mag ik naar school. ( Op woe is hij vrij ) ik heb veel verdriet en onmacht gevoeld maar gun je kind een veilige omgeving waar hij niet meer dat jongetje van de klas is maar 1 van de vele en er niet meer uitspringt.( Al heb ik nog medelijden met de juffen van mijn zoon haha, die van mij is uniek en zal dat altijd blijven, zelfs op de so school) en zodra ze op het speciaal onderwijs zitten kun jij pgb aanvragen voor hulp in huis, of voor andere hulpvragen, je kunt veel meer ook voor jezelf !!! en ik gun elk kind een veilige leeromgeving waar ze zichzelf kunnen zijn. ( Ik kreeg als tip als alleenstaande moeder dat er logeerhuizen zijn en opvang gezinnen mocht je echt ten einde raad zijn er zijn genoeg mogelijkheden voor nanuke )
Ook zonder speciaal onderwijs kan je hulp aanvragen voor begeleiding, zorgboerderij, logeeropvang enzovoort.
Je vraagt zorg aan, niet de financieringsvorm (pgb of zin (zorg in natura)).
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het zou, wat Phaidra ook zegt, zo mooi zijn als kinderen in het regulier onderwijs die specifieke begeleiding zouden kunnen krijgen...

Wij hebben volgende week weer gesprek op school, zijn al op de vingers getikt, omdat we hogerop rondgevraagd hebben over mogelijkheden die er zijn voor meer maatwerk op de huidige school :') .
Ben heel benieuwd naar het gesprek... kijken of ik mezelf stevig in mn schoenen kan krijgen voor die tijd.
Mama van 2 lieve meiden :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')