FOK!forum / Televisie / GTST #638 Lijpe Lana en Bobby de Bedrieger
James1988dinsdag 3 december 2019 @ 20:08
gtstlogo.png

gtst-1-e1561703557789-1000x562.jpg

Huidige cast:

hzWTdUE.jpg

Wat vooraf ging, in de GTST-topicreeks:

quote:
0s.gif Op donderdag 4 juli 2019 23:08 schreef Claude_Viole het volgende:
Net op RTL Lounge de cliffhanger gezien! Echt wat een waardeloze meuk bij elkaar.

SPOILER
- Ludo is terug, maar heeft geen gevoel meer voor Janine, maar voor een vage vrouw genaamd Billy waarmee hij vorig jaar nog de strijd aanging, met die patat'zaak' en die gestolen schilderij 8)7
Zie je het voor je? Ludo die al jaren een oogje heeft op Janine en opeens verliefd wordt op een slechte vrouw 8)7 Nog mooier, hij is opeens een paar weken weg, en opeens terug en heeft totaal geen enkel gevoel meer voor Janine! 8)7

- En Amir die tijdens zijn trauma-actie wordt neergeknuppeld door iemand die toevallig een honkbalknuppel in zijn auto heeft liggen.

- Jojo die opeens neerstort op het podium

- Aysen die opeens weg is zonder te weten hoe en wat 8)7

Zoals al eerder gezegd: Totaal geen samenkomst van verhaallijnen 8)7 8)7.

En los van de cliff: Zoë exit was te slecht, en te snel 8)7

Daan is uit coma en is gewoon weer Daan...

Hoelang heeft GTST nog bestaansrecht 8)7

Dit had echt anders gekund:

- Ludo die op slinkse wijze Billy te grazen neemt, en alles afneemt
- Daan die wakker wordt en een blik heeft van: "Wat doe ik hier, waar ben ik"
- Die ontvoeringszaak van Janine en Aysen door Toontjelekker skippen, ik vrees dat dit zo'n langdradig verhaal wordt wat nergens op slaat.
- Die grapjassen ook skippen. Hoeveel vlog-verhalen hebben we in Meerdijk al gehad?
- De verhaallijn van die trien in die rolstoel had wel in wat spannend kunnen uitmonden, heb ik niet echt gevolgd. Maar had wel wat anders doen Loes gemogen, leek er in mijn ogen behoorlijk op.
- Valentijn op een andere manier laten terugkomen, heeft niet echt veel meerwaarde op deze manier. Desnoods via Nick _O_

quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 16:34 schreef Mr.Pomtip het volgende:
Het begint nogal sneu te worden nu. Heeft die Rohan en dat 'geweldige schrijversteam' van hem nu echt niet door, dat niet DIE vorm van realisme wordt bedoeld? In een soap gaat het er niet om of je het zelf kun meemaken of niet. In een soap kunnen zelfs de meest onmogelijke dingen realistisch worden, zolang het maar goed gebracht wordt via opbouw en een logisch verloop. Dat is juist een probleem nu: onderwerpen zijn SAAI. Er is geen spanning aanwezig of binding met de nogal onstabiele cast, dus waarom kijken? Zij zien in missend realisme dat het herkenbaar moet zijn. Volgens mij moet het herkenbaar zijn, omdat de kijker meegaat in het verhaal. Niet omdat hij het 'van thuis kent'.

Het missende realisme zit erin hoe personages tegenover elkaar staan. Voorbeeld: Nina en Daan kennen elkaar amper, hij ligt in coma en ineens lijken ze goede vrienden. Nina en Bing krijgen ruzie, waarna het blijkbaar logisch is dat ze gaan zoenen. Dingen gebeuren ineens, zonder aanleiding, opbouw of reden. Dingen gebeuren, omdat ze in een script staan. Komen uit de lucht vallen. Dat is al langer zo, maar nu wordt ALLES achter elkaar afgevuurd. Misschien wrijven de schrijvers dan in hun klamme handjes, met het idee van: 'dat verwachten de kijkers NOOIT! Wat zijn we goed bezig! Wat een verrassing!' Het is geen verrassing. Het is kortzichtig, dom en gemakzuchtig.

De kijker heeft geen tijd om aan de nieuwe situatie te wennen en de personages te leren kennen. Het is NIET realistisch dat mensen met ruzie elkaar meteen gaan zoenen. Het is NIET realistisch hoe personages die elkaar amper kennen ineens bij elkaar worden gedumpt als vrienden. Het is NIET realistisch hoe dingen gebeuren zonder reden. Steeds dingen aan het toeval toeschrijven, is een schrijffout. Toeval mag in een goed verhaal GEEN reden zijn.

Dan is er nog de pay-off. Het resultaat. Het wordt voorspelbaar: cliffhanger, DUS er zal wel iemand dood gaan of een ongeluk krijgen. Ook hier mist de opbouw. Nog snel even een aanloopje in de laatste week, om na de zomer terug te kunnen keren naar hetzelfde suffe niveau. Voorspelbaarheid ten top. Voorbeeld: de spannendste verhaallijn van dit seizoen was de terugkeer van De Beer. Prima vertolkt door de acteur en redelijk spannend. Zodra Hein in beeld kwam, was de spanning weg. Jos verdween, het verslaan van Hein was slechts tijd rekken en uitzitten. PAF! Dood. Neergeschoten door een tijdelijke rol, waarvan je kon verwachten dat die er na Marieke ook uit zou gaan. Weg spanning.

Lezen hoe Rohan het vervolgens weer allemaal geweldig vond dit seizoen, is een verschrikking. Getuigd van geen enkele kijk op het schrijven van een geslaagd verhaal of hoe de kijker dit ziet. Die introductie van Valentijn bijvoorbeeld: volg je geen Instagram, dan heb je de intro gemist. Vervolgens weer zo'n jongere, terwijl ze al niet weten wat ze met het bestaande groepje jongeren moeten aanvangen. Eerst is hij mysterieus, maar na een week gaat hij vloggen. Niemand die zit te wachten op De Grapjassen. Complete mislukking. Doe er wat aan? Welee, Rohan is er trots op...

Ik ben al wat langer gestopt met kijken. Normaal kijk ik de cliffhanger wel, maar die klinkt ook nogal inspiratieloos deze keer. Weet niet of ik volgens seizoen nog zin heb in Rohan's realisme, zeker als ze het dan weer in hun hoofd halen het seizoen te starten met 'drie maanden later'. Dat was meteen een mislukte binnenkomer, voor seizoen 29: weer de opgebouwde spanning weg, vanwege laks schrijfwerk. Het zit niet in situaties die in het echt niet zouden kunnen. Het missende realisme zit in hoe de personages tegenover elkaar staan en hoe het verhaal is opgebouwd. DAT is het voornaamste wat mist. Deze schrijfsels kun je GEEN verhaal noemen! :( :( :(
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 juli 2019 20:42 schreef James1988 het volgende:
Maar goed, dit was dus de cliffhanger.

Ludo trouwt ineens uit het niets met het frietkraamvrouwtje. Een boze automobilist heeft toevallig een honkbalknuppel bij zich en slaat Amir neer. Jojo valt om. En Daan is wakker en heeft ineens een zwak voor Nina.

Al met al best een paar verhaallijnen met potentie. Maar nu wordt het ineens als een voldongen feit gepresenteerd zonder introductie of opbouw. Ik weet gewoon niet wat ik, als kijker, hiermee aan moet.
gsMDHVF.jpg

quote:
Poll: Hoe kijken jullie gtst?
Tv reguliere uitzending
Online reguliere uitzending
Vooruit op videoland
Ik volg alleen dit topic
Tussenstand:
results.cgi?pid=401315&layout=1&sort=prc
Ook een poll maken? Klik hier
Handige links:
De officiële GTST site
GTST tunes/themes
Bol.com
GTST Courant

[ Bericht 1% gewijzigd door James1988 op 03-12-2019 22:17:21 ]
James1988dinsdag 3 december 2019 @ 20:11
Bij deze een nieuw deel! Ik kon hem helaas niet aan het vorige topic koppelen, het forum was van mening dat er nog een open deel is in de reeks.

Ik ben trouwens wel benieuwd wie Daan nou heeft gezien, die 'aannemer'. Hebben we die al eens gezien?
Fokkie83dinsdag 3 december 2019 @ 20:24
@James1988 bedankt voor het openen :) .
loezzzjedinsdag 3 december 2019 @ 21:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 12:00 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

SPOILER
Of ze raakt zo gehandicapt dat ze naar een instelling moet en zien we haar dus ook nooit weer terug, dat zou ook nog kunnen. Maar gtst kennende zal er wel een wonder gebeuren, die hersteld vast volledig
Sowieso het laatste. Maarja het moet even spannend gemaakt worden he, we moeten op het puntje van onze stoel zitten ;)
PeterKelderdinsdag 3 december 2019 @ 22:11
Seizoen 14:

SPOILER
Robert staat een cliënt van Catch 'N Match te woord: "Nee, natuurlijk is het niet leuk om met kerst alleen te zitten... Hè man, zeur niet zo, anders zit je de rest van je leven alleen." _O- _O- _O-
SPOILER
Robert en Charlie die een rolstoelrace houden in het revalidatiecentrum :D
SPOILER
Die laatste scène met Aukje als Charlie _O_
Alleen die liedjes van BLØF er telkens onder :{w
SPOILER
"Waarom zijn jullie niet gewoon dood gebleven?"
Toffe begroeting, Pascale :')


[ Bericht 14% gewijzigd door PeterKelder op 03-12-2019 23:21:15 ]
YT123woensdag 4 december 2019 @ 00:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2019 16:53 schreef James1988 het volgende:
SPOILER
Dat gaat dan ook weer lekker snel ineens. Ze hebben een (groot) meningsverschil en mevrouw zet meteen de scheiding in gang :')
SPOILER
Vier scheidingen voor haar 40e verjaardag. Doet ze goed!
ConqueringChaoswoensdag 4 december 2019 @ 01:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 20:11 schreef James1988 het volgende:
Bij deze een nieuw deel! Ik kon hem helaas niet aan het vorige topic koppelen, het forum was van mening dat er nog een open deel is in de reeks.
Dit had ik ook. Had ik eindelijk ontdekt hoe ik een nieuw topic heel simpel kon openen met de orginele OP, lukt het niet }:|
Ik heb een dm gestuurd naar de mod die het gereekste topic heeft gesloten :)

Gelukkig heb jij hem geopend kunnen we toch weer verder.
PeterKelderwoensdag 4 december 2019 @ 10:22
Seizoen 14:

SPOILER
Laura die in de Lotje-Modus schiet met Sil :X
SPOILER
Martine die Daniël noemt _O_


[ Bericht 30% gewijzigd door PeterKelder op 04-12-2019 10:50:27 ]
miaeakwoensdag 4 december 2019 @ 10:26
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 00:59 schreef YT123 het volgende:

[..]

SPOILER
Vier scheidingen voor haar 40e verjaardag. Doet ze goed!
Laat ze het nu eindelijk maar eens doorzetten. Ik skip al een tijdje half door hun eindeloze gezeik heen. Altijd hetzelfde.
Amir doet wat, Sjors reageert onredelijk, Amir zegt dat Sjors hem niet begrijpt. Sjors is het daarmee eens en kat dat Farrah hem vast wel had begrepen. Amir boos, Sjors boos. Sjors/Amir zegt dat ze er maar mee moeten kappen.

:O
PeterKelderwoensdag 4 december 2019 @ 11:21
Over Sjors gesproken...

Seizoen 14:

SPOILER
0Dj7Hmv.png

De familie Langeveld woonde in de plaats Kaatshoeve :P
En dit is de brief met de sleutel van de bankkluis waar Frits drie miljoen gulden voor Sjors heeft achtergelaten... Laat de strijd Martine vs. Ludo maar beginnen :9 })
SPOILER
De vriendschap tussen Benjamin en Ray levert ook zulke toffe scènes op _O_
SPOILER
V3xhFsT.png

Frits mag zijn dak weleens wat schoonhouden :P
SPOILER
Ludo en Janine hebben het over "de dode vader van Sjors":
Ludo: "Frits van Houten?"
Janine: "Ja. Ken je hem?"
Ludo: "Nee, nee, ik geloof het niet."

Is Janine serieus vergeten dat Ludo destijds het mannetje van de bank was die Van Houten International overeind moest houden na de dood van Frits en het (wan)beleid van Dian? :')
SPOILER
Martine die een mannetje inhuurt om Ludo's computer te hacken, en dan de twist dat dat mannetje eigenlijk voor Ludo werkt _O_
SPOILER
UHTAzRY.png

Benjamin en Robin, één van de beste broederschappen in de serie O+ _O_
SPOILER
Robert die dagdroomt dat Charlie zijn benen met een kettingzaag wil amputeren _O-
SPOILER
h0pz4kV.png

Dr. Martijn Huygens doet een aantal seizoenen eerder al een huisbezoekje :P


[ Bericht 19% gewijzigd door PeterKelder op 04-12-2019 18:03:17 ]
James1988woensdag 4 december 2019 @ 20:30
Valentijn die verwacht dat Ludo alles betaalt omdat Ludo toch genoeg geld verdient :')
PeterKelderwoensdag 4 december 2019 @ 21:26
Seizoen 14:

SPOILER
Ray en Janine *;
Ray is ook zo'n personage dat interessant werd neergezet, een boeiende verhaallijn had en sterk werd gespeeld door Sebastiaan Labrie _O_
SPOILER
B25VjaF.png
"Kijk uit dat je je hand niet overspeelt. Kan je duurder komen te staan dan je lief is."
Ludo 8-)
SPOILER
7bs2AxA.png
En deze man behoeft natuurlijk geen verdere introductie :P


[ Bericht 23% gewijzigd door PeterKelder op 04-12-2019 21:50:52 ]
PeterKelderdonderdag 5 december 2019 @ 21:02
Seizoen 14:

SPOILER
zprBe27.png
"Ik ben Nick. Ik weet dat het raar klinkt, maar ik ben je broer."
Nina (tegen Ludo): "Stefano is toch mijn broer?"

Deze Nina ook in die scènes O+
Later ook, in een scène met Janine: "Ik heb een nieuwe broer! Hij heet Nick en hij lijkt niet op Stefano." _O-
SPOILER
Robert en Jef die ruzie hebben... Dat is genieten van Wilbert en Bartho _O_
SPOILER
xPC7daa.png
Ray wil een stuk chocoladetaart, maar de glazen staan in de weg :P
SPOILER
9fqcAvv.png
Een bekend project... :P

... oh wacht, "plak Merenpark er maar overheen"? Oké dan:

KPjwl5m.jpg
:P


[ Bericht 8% gewijzigd door PeterKelder op 06-12-2019 00:35:26 ]
miaeakvrijdag 6 december 2019 @ 10:01
Gaan ze nu highlighten hoe moeilijk het is om werk te vinden als je kanker hebt?


:r :r :r :r :r
PeterKeldervrijdag 6 december 2019 @ 13:04
Seizoen 14:

SPOILER
Sjors: "Oh, enne... Ik ga zo De Rozenboom opblazen."
Martine (afwezig): "Is goed lieverd. Veel plezier."
_O- _O- _O-
miaeakvrijdag 6 december 2019 @ 13:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2019 13:04 schreef PeterKelder het volgende:
Seizoen 14:

SPOILER
Sjors: "Oh, enne... Ik ga zo De Rozenboom opblazen."
Martine (afwezig): "Is goed lieverd. Veel plezier."
_O- _O- _O-
:D :D :D
Japepkvrijdag 6 december 2019 @ 14:04
Komt deze TT trouwens van 'Simon de Guru en Ludo de Lul?' (Je zegt het maar hoor) :P
PeterKeldervrijdag 6 december 2019 @ 14:07
Seizoen 14:

SPOILER
De scènes rond Roberts zelfmoordpoging ;( _O_
Wilbert Gieske _O_
Wouter de Jong _O_
SPOILER
Ik heb weinig moeite met Niek Pancras als Harmsen. Al zie ik hem meer als een 2.0 versie van Van den Broek uit seizoen 1 :P


[ Bericht 21% gewijzigd door PeterKelder op 06-12-2019 14:28:58 ]
Freyvrijdag 6 december 2019 @ 15:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2019 14:07 schreef PeterKelder het volgende:
Seizoen 14:

SPOILER
De scènes rond Roberts zelfmoordpoging ;( _O_
Wilbert Gieske _O_
Wouter de Jong _O_
En de muziek _O_

quote:
SPOILER
Ik heb weinig moeite met Niek Pancras als Harmsen. Al zie ik hem meer als een 2.0 versie van Van den Broek uit seizoen 1 :P
Ze hadden van hem gewoon de broer of neef van Govert moeten maken.
PeterKeldervrijdag 6 december 2019 @ 16:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2019 15:47 schreef Frey het volgende:

[..]

En de muziek _O_
Hoe die ook kerstliedjes weet te verweven in de pianomuziek in De Rozenboom _O_

quote:
[..]

Ze hadden van hem gewoon de broer of neef van Govert moeten maken.
Mja, als Govert overtuigt hij totaal niet. Snap niet hoe ze bij de casting dachten dat dit wel een goede oplossing zou zijn :{

En verder in seizoen 14:

SPOILER
Ludo komt via de dagboeken van Sophia te weten dat ze zwanger raakte van Maximiliaan :X
Snap nog altijd niet waarom de schrijvers dit deden. Net zo'n grote fout als de babywissel van Arnie en Dennis.
PeterKeldervrijdag 6 december 2019 @ 21:37
Die kerstuitzendingen van seizoen 14 blijven ook briljante afleveringen _O_

SPOILER
VXJpX24.png
Vader en zoon.
SPOILER
Alle geheimen die in deze periode ook uitkomen: Stefano die verwekt is door Maximiliaan, Robert die Charlie heeft aangereden, Laura die bekent dat Robert de vader is van Sil en de boel vervalst heeft... En dan zijn er nog een hoop geheimen die niet zijn uitgekomen :9
SPOILER
En het dubben van de naam Waterfront naar Merenpark is begonnen _O-
SPOILER
Ik krijg onderhand een whiplash van die knipperlichtrelatie van Milan en Charlie :')
SPOILER
mcCn1Em.png
TwksDL5.png
Harmsen op die jungle-fotoshoot in Scala _O-


[ Bericht 31% gewijzigd door PeterKelder op 06-12-2019 23:05:56 ]
PeterKelderzaterdag 7 december 2019 @ 16:16
Seizoen 14:

SPOILER
X6XSbO2.png
Vader en zoon _O_
En Ronald met een mooie pianoversie van de GTST-tune _O_
SPOILER
De scènes waarin Sjors Martine vertelt dat Nick haar heeft verkracht :'(
Inge en Inge _O_
SPOILER
aUQL484.png
Ouwe snoeperd :9 _O-


[ Bericht 27% gewijzigd door PeterKelder op 07-12-2019 17:48:17 ]
LetsGamezaterdag 7 december 2019 @ 18:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 december 2019 21:37 schreef PeterKelder het volgende:
Die kerstuitzendingen van seizoen 14 blijven ook briljante afleveringen _O_

SPOILER
[ afbeelding ]
Vader en zoon.
SPOILER
Alle geheimen die in deze periode ook uitkomen: Stefano die verwekt is door Maximiliaan, Robert die Charlie heeft aangereden, Laura die bekent dat Robert de vader is van Sil en de boel vervalst heeft... En dan zijn er nog een hoop geheimen die niet zijn uitgekomen :9
SPOILER
En het dubben van de naam Waterfront naar Merenpark is begonnen _O-
SPOILER
Ik krijg onderhand een whiplash van die knipperlichtrelatie van Milan en Charlie :')
SPOILER
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Harmsen op die jungle-fotoshoot in Scala _O-
Ik ging altijd stuk om die dubs.
En waarom kijk jij opeens seizoen 14? :D
PeterKelderzaterdag 7 december 2019 @ 20:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:44 schreef LetsGame het volgende:

[..]

Ik ging altijd stuk om die dubs.
Ik ook, vooral als de dub qua intonatie of toonhoogte totaal niet overeen komt met de rest van de zin _O-
En ook mooi hoe ze proberen de bedrijfsnaam Stonehenge te verbloemen: in het ene shot is de naam totaal verdwenen van de muur, een shot later zie je de letters nog hangen :') _O-

quote:
En waarom kijk jij opeens seizoen 14? :D
Omdat ik opeens die box in huis heb :P
PeterKelderzaterdag 7 december 2019 @ 20:05
Seizoen 14:

SPOILER
1VCa7u4.png
Deze scène >:) _O_
SPOILER
GTST presenteert: het Mysterie van Martine's bedrijfsnaam:

Aflevering 2667: er staat Hafworks B.V. op de muur (en Sjors noemt Merenpark zonder dat het een dub is):
LpsIchm.png

Aflevering 2668: ineens staat er weer Stonehenge B.V. op de muur...
kEFuvVo.png

...maar een shot later in dezelfde scène zijn ineens alle letters foetsie _O-
jA9KmvG.png


[ Bericht 46% gewijzigd door PeterKelder op 08-12-2019 00:41:30 ]
Mr.Pomtipzondag 8 december 2019 @ 19:21
Sinds Inge Schrama uit de serie is, vind ik het personage van Sjors helemaal niet leuk meer. Amir vind ik een zeikerd, die steeds de lompste keuzes maakt. Wordt half doodgeslagen, dus... vergeeft zijn belager en neemt zijn niet-deugende zoon in huis. Daar neemt hij het vervolgens voor op bij een hevige discussie, in plaats van voor zijn eigen vrouw. Zo gaat het ook iedere keer. Lana vind ik ook niet leuk. Eist dat haar moeder het huis uitgaat. Wat denk je, snotneus? Of beter: wat denken die schrijvers?! Mag hopen dat het bij hen thuis niet zo gaat. Wat zullen die schrijvers dan een slecht gezinsleven hebben, al verklaart dat misschien wel waarom personages soms zo wereldvreemd, dom of belachelijk reageren op elkaar.

Melissa Drost doet het als actrice best goed, maar haar Sjors is niet de echte. Deze Sjors is bijna altijd serieus, type schooljuf en met regelmaat streng. Op zich nodig, als je met twee van die pubers een gezin vormt, maar dan nog. De oude Sjors leek veel liever en vriendelijker. Die deed soms ook het verkeerde, maar ze had iets waardoor het dan toch weer zielig voor haar was. Als kijker kon je toch medeleven of compassie met haar hebben, zelfs bij dieptepunten van het personage. Intussen is haast ieder personage vrij oppervlakkig en inwisselbaar. Wat maakt het in veel gevallen nog uit, wat ze overkomt?

Ben eigenlijk gestopt met kijken toen bekend werd dat Ingmar niet meer terugkomt. Zie het soms nog voorbij komen of hoor van anderen hoe het nu in GTST gaat. Raar, maar dan moet ik toegeven dat Inge als Sjors mijn favoriet was in de serie en dat ik eigenlijk wel klaar ben met GTST nu. Net als zij...

Lijkt me raar, mochten die schrijvers het ooit bedenken Martine Hafkamp weer eens van stal te halen en haar te combineren met de nieuwe Sjors. Een compleet ander personage eigenlijk, dat al die achtergrondgeschiedenis slechts indirect meegemaakt heeft. Die eindscène met die helikopter sloeg nergens op. Als ze het vluchten met dat bootje overleefde, dan zou je verwachten dat vooral Ludo de hele wereld uitkamt om te zien of Martine nog leeft. Maar nee: 'ze is dood. Hoeft niet gezocht te worden'. Is ook niet uitgelegd wat er vervolgens met Martine's bedrijf is gebeurd of wie dat nu runt. Martine zelf weer? Die kan best nog eens opduiken en hoe stom voelt Ludo zich dan? Of de schrijvers, met zulk slordige schrijfwerk? Een hooggespannen verhaallijn introduceren en meteen niet meer weten wat ze met de belangrijkste figuur erin moesten aanvangen. Toen Martine in beeld kwam, was die verhaallijn over. Het kabbelde door, totdat Martine ineens uit een helikopter wilde springen. Vervolgens werd Sjors letterlijk iemand anders.

Benieuwd of het leven van Sjors ook zo drastisch veranderd was, als Inge geen burn-out had gekregen. Ineens kreeg Sjors een nieuwe vriend, die de lompste keuzes ooit maakt en waar ze bijna iedere week ruzie mee heeft. Ze kreeg een puberdochter in een vaste rol, wat eigenlijk een foutje van de schrijvers was. Na al die jaren heeft Sjors een eigen huis. Iets dat ze nooit kreeg toen Inge de rol nog speelde. Er was eigenlijk geen weg meer terug. De rol was intussen zo veranderd, dat Inge niet echt meer bij de rol paste. Je zou haast denken dat de schrijvers vrij snel begonnen om deze recast snel zo permanent mogelijk te maken. Uiteindelijk had alles wat Melissa's Sjors werd ook met Inge's Sjors gedaan kunnen worden, maar dat is nooit gebeurd.

Ingmar kreeg helaas geen afscheid, want de rol liep nog. Na ruim 15 jaar is ze gewoon verdwenen. Erg jammer, vooral als je dat een leuke actrice vond, die misschien niet meer terugkeert op de televisie. Een beetje zoals Aysen, maar zelfs zij heeft meer afscheid gehad dan de echte Sjors. Helaas, ze komt niet meer terug. Mijn interesse in de serie is ook al een tijdje afwezig. Goed als mensen de nieuwe Sjors in die rol geslaagd vinden, maar ik ben er nog steeds niet blij mee. Dat ligt niet aan Melissa Drost, die het wel goed doet. Ze kon alleen wel Sjors worden, maar niet Inge/Ingmar.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mr.Pomtip op 08-12-2019 19:41:59 ]
PeterKelderzondag 8 december 2019 @ 20:01
Seizoen 14:

SPOILER
89vXX4x.png
Ik heb zelfs medelijden met Charlie hier :P
Ronald met een pianoversie van 'Omarm me' onder dit moment _O_

En Milan die later in Scala zowat in gevecht is met de ballonnen _O-
SPOILER
Nina gepikeerd tegen Ludo als zijn telefoon gaat: "Niet te lang aan de telefoon blijven hè?" _O-
Kleine Nina O+ _O_
SPOILER
Robin: "Oom Govert zegt dat je ook wel over Pascale heen gaat."
Ray: "Ehm, ik denk dat Meneer Harmsen bedoelt dat Benjamin ook wel over Pascale heen komt."
Benjamin: "Dennis gaat tegenwoordig over Pascale heen."
Robin: "Dennis..."
Benjamin: "Dennis, ja. Dat is een grote jongen met een hele grote toverstok en daarmee prikt ie Pascale helemaal gelukkig."
_O- _O- _O-
SPOILER
Jj35JYl.png
De Cock en de moord op de snol :P
SPOILER
KyQKTjk.png
Appie Bosma heeft zich op de boerderij laten omscholen tot rechercheur.
SPOILER
C51rLdP.png
En nog een oude bekende :D _O_
SPOILER
Ray over het nieuws dat er geld uit de kas van Scala is verdwenen: "Oh, nou, dat is een motief. Op dezelfde avond, ik bedoel: misschien heeft Pascale wel de dader op heterdaad betrapt."
Rechercheur Veldhuis: "Indrukwekkend. Komt u vooral eens bij ons solliciteren, hm?"
_O- _O- _O-
SPOILER
PIZ6zGK.png
Toen Was Vriendschap Heel Gewoon _O_
SPOILER
Isabella die het hele plan van Martine rond Il Figlio in de war schopt _O-
En die vermomming _O- _O- _O-
SPOILER
Sjors en Ludo die gepassioneerd over kunst praten :D


[ Bericht 19% gewijzigd door PeterKelder op 09-12-2019 21:24:29 ]
Nathvidinsdag 10 december 2019 @ 07:52
SPOILER
Zoals ik al hsd verwacht. Eva gaat dood. Terwijl t zo'n leuk karakter is. 😬
LetsGamedinsdag 10 december 2019 @ 10:46
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 december 2019 07:52 schreef Nathvi het volgende:
SPOILER
Zoals ik al hsd verwacht. Eva gaat dood. Terwijl t zo'n leuk karakter is. 😬
Ze liegt
miaeakdinsdag 10 december 2019 @ 11:01
Ik krijg ineens de spontane ingeving dat Janine's bestie mogelijk helemaal geen kanker heeft.
DustinHendersondinsdag 10 december 2019 @ 13:45
Er deugt sowieso iets niet aan die Eva, veel te blij en veel te close met Janine. Ben benieuwd wat hierachter zit

Bing mag wel weg blijven, blijf het een arrogante rotkwal vinden.
Vind de verhaallijn van Nina en Daan leuk! Maar Nina zal vast wel weer bij Bing komen helaas...
miaeakdinsdag 10 december 2019 @ 14:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 13:45 schreef Poppejans het volgende:
Er deugt sowieso iets niet aan die Eva, veel te blij en veel te close met Janine. Ben benieuwd wat hierachter zit

Bing mag wel weg blijven, blijf het een arrogante rotkwal vinden.
Vind de verhaallijn van Nina en Daan leuk! Maar Nina zal vast wel weer bij Bing komen helaas...
Klopt, al vind ik hem wel beter te hebben nu hij zijn schaamhaarpruikje niet meer heeft.

En die Eva spoort inderdaad van geen kant. Ben benieuwd! Dit kan best een interessante verhaallijn worden.
Alleen jammer dat Janine altijd te maken krijgt met gekkies.

[ Bericht 10% gewijzigd door miaeak op 10-12-2019 18:57:18 ]
YT123dinsdag 10 december 2019 @ 15:13
Ik mis Loes nog steeds een beetje. Blijft jammer dat ze van haar de zoveelste psychopaat hadden gemaakt ipv een vaste rol. Zij had best de verhaallijn van Puck over kunnen nemen.
PeterKelderdinsdag 10 december 2019 @ 19:25
Seizoen 14:

SPOILER
EL9vfag.png
Dit vond ik ook nog wel een leuk koppel O+
SPOILER
3No4dqD.png
Godsamme, hoe groot was Huize Sanders wel niet? _O-
SPOILER
zKJucEQ.png
Het is wel duidelijk dat het niet goed gaat met Harmsen ;( :P
SPOILER
RaxV7ey.png
"Ik heb er weinig verstand van, maar: is dit nou kubisme?"
Rosa Gonzalez _O- _O_ _O-


[ Bericht 21% gewijzigd door PeterKelder op 10-12-2019 21:27:22 ]
Nathvidinsdag 10 december 2019 @ 20:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 10:46 schreef LetsGame het volgende:

[..]

Ze liegt
Hoezo?
miaeakdinsdag 10 december 2019 @ 21:24
[/quote]
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 10:46 schreef LetsGame het volgende:

[..]

Ze liegt
Hoewel ik dit ook denk vraag ik me af of je meer info hebt dan wij, dat je dit zo stellig zegt :P.

[ Bericht 24% gewijzigd door miaeak op 10-12-2019 21:30:05 ]
LetsGamedinsdag 10 december 2019 @ 23:12
Ik doorzie Eva. Ze heeft niet eens kanker meer.
miaeakdinsdag 10 december 2019 @ 23:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 23:12 schreef LetsGame het volgende:
Ik doorzie Eva. Ze heeft niet eens kanker meer.
Mijn theorie is dat ze dat nooit gehad heeft. Gevalletje Munchhausen.
LetsGamewoensdag 11 december 2019 @ 17:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 23:26 schreef miaeak het volgende:

[..]

Mijn theorie is dat ze dat nooit gehad heeft. Gevalletje Munchhausen.
Dat mijn theorie B.
En ik denk dat ze verliefd is op Janine aka het lesbische gedoe dat ik voorspelde.
LetsGamewoensdag 11 december 2019 @ 17:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 19:25 schreef PeterKelder het volgende:
Seizoen 14:

SPOILER
[ afbeelding ]
Dit vond ik ook nog wel een leuk koppel O+
SPOILER
[ afbeelding ]
Godsamme, hoe groot was Huize Sanders wel niet? _O-
SPOILER
[ afbeelding ]
Het is wel duidelijk dat het niet goed gaat met Harmsen ;( :P
SPOILER
[ afbeelding ]
"Ik heb er weinig verstand van, maar: is dit nou kubisme?"
Rosa Gonzalez _O- _O_ _O-
HAHA mijn favoriete quote van Rosa :D
PeterKelderwoensdag 11 december 2019 @ 18:46
Seizoen 14:

SPOILER
pIDplLF.png
De vrienden die zich zorgen maken om Harmsen _O_
SPOILER
De verhaallijn van Nick en Charlie wordt ook leuk opgebouwd :D


[ Bericht 27% gewijzigd door PeterKelder op 11-12-2019 20:28:16 ]
Nathviwoensdag 11 december 2019 @ 20:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 23:12 schreef LetsGame het volgende:
Ik doorzie Eva. Ze heeft niet eens kanker meer.
Oh ik dacht oprecht al toen het verhaal begon; Janine overleeft het en Eva gaat dood. Want zo gaat dat altijd.
Alieda-Rwoensdag 11 december 2019 @ 21:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 23:12 schreef LetsGame het volgende:
Ik doorzie Eva. Ze heeft niet eens kanker meer.
SPOILER
In een aflevering van volgende week verteld Eva wanneer Janine net haar eerste chemo heeft gehad dat ze uitbehandeld is. Terwijl Janine aan de chemo was had Eva haar controle, toen ze terug kwam bij Janine (Janine zat nog aan het infuus) zei ze eerst dat alles goed was maar eenmaal thuis vertelde ze dat de artsen niets meer voor haar kunnen doen.
Alieda-Rwoensdag 11 december 2019 @ 21:33
Ben benieuwd in welke aflevering Julian op zal duiken.
PeterKelderwoensdag 11 december 2019 @ 21:48
Seizoen 14:

SPOILER
Valerie: "Het zou me niks verbazen als Sil binnenkort zijn eerste woordjes zegt."
Robert: "Ja, ik hoor het hem al roepen: 'Zakgeld! Zakgeld!'"
_O- _O- _O-
SPOILER
Veldhuis: "Mevrouw Selmhorst, ik raad u aan contact op te nemen met uw advocaat. Kunt u samen met hem bespreken hoe u het beste verder kunt gaan."
Laura: "Oh, ik begrijp dat u doelt op het feit dat ik een schadeclaim ga indienen omdat ik hier onterecht ben vastgehouden?"
Veldhuis: "Ik ben blij dat u uw gevoel voor humor heeft behouden."
_O- _O- _O-
laracroftonlinedonderdag 12 december 2019 @ 12:27
quote:
0s.gif Op woensdag 11 december 2019 21:33 schreef Alieda-R het volgende:
Ben benieuwd in welke aflevering Julian op zal duiken.
30 december
https://www.gtst.nl/item/familie-verduyn-komt-in-meerdijk-wonen
Japepkdonderdag 12 december 2019 @ 12:30
Zag het net op Facebook voorbij komen. Wéér een karakter dat waarschijnlijk in niets meer lijkt op hoe het vroeger was. Rebel Julian Verduyn als brave huisvader. Deze scène geeft me eerder Kees&Co vibes dan 'Julian komt terug' vibes.
Reijnxdvdonderdag 12 december 2019 @ 12:32
https://www.gtst.nl/item/familie-verduyn-komt-in-meerdijk-wonen

Ja kom laten we weer 3 kinders meenemen naar Meerdijk. Johnny Kraaijkamp Jr. is wel leuk, maar blijft denk ik niet lang. Hij kan wel lekker aanpappen bij Laura.
PeterKelderdonderdag 12 december 2019 @ 12:48
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 12:30 schreef Japepk het volgende:
Zag het net op Facebook voorbij komen. Wéér een karakter dat waarschijnlijk in niets meer lijkt op hoe het vroeger was. Rebel Julian Verduyn als brave huisvader. Deze scène geeft me eerder Kees&Co vibes dan 'Julian komt terug' vibes.
Ze willen echt een comedyserie maken van GTST :X
Het enige wat mij kan bekoren is de casting van Tamara Brinkman ( O+ ) en Johnny Kraaijkamp jr. ( _O_ ), maar verder... WAAROM WEER DRIE NIEUWE PUBERS?! o|O
Fokkie83donderdag 12 december 2019 @ 12:48
quote:
Zonde zeg -O-
Ze weten dat er kritiek is op de jonge spelers en dan laten ze nu weer 3 pubers meespelen.

Had dan Kimberley in de serie gehouden.

Ik vond het leuk dat Cas terug kwam maar waarschijnlijk wordt het wéér een flop.
Dr.Mikeydonderdag 12 december 2019 @ 13:15
ik zag net die trailer wist niet zeker of het echt was :')
julian terug prima johnny kraaikamp denk ik al oke wtf misschien leuk maar waarom die drie pubers er weer bij :')
Claude_Violedonderdag 12 december 2019 @ 13:17
quote:
GTST haalt Het Zonnetje in Huis _O- :')

Wat een afgang!

Trouwens, is de DVD van seizoen 14 nog ergens te vinden? Die zou ik toch best graag willen kijken. En ook de hele verhaallijn met Isabella die helemaal leip werd en Ludo's slaapkamer in de fik stak, en Isabella die Charlie ontvoerde.
DustinHendersondonderdag 12 december 2019 @ 13:22
quote:
Waarom nou wéér een gezin. Familie Huygens moest al vertrekken.
De kinderen van Linda zijn net weg, en nu komen er weer een stel pubers voor terug...
Ik vind dat ze sowieso al die laatste baby's niet hadden moeten doen. Louise, Max en Wolf, lijkt wel een kinderopvang momenteel.
Al vond ik het wel een hilarische scene van Shanti die op ze moest passen.
Manu en Nola vervroegd ouder laten worden zou ik niet realistisch vinden qua leeftijden van Nina en Bing
PeterKelderdonderdag 12 december 2019 @ 13:24
quote:
Soap introduceert nieuw gezin Verduyn
Johnny Kraaijkamp redder van GTST?

GTST krijgt er een nieuw gezin bij, met aan het hoofd Johnny Kraaijkamp. De 65-jarige acteur keert daarmee voor het eerst sinds zijn rol in Het zonnetje in huis (1993-2003) terug in een doorlopende serie op RTL. „Zijn komst is onderdeel van een groter plan waarmee we 2020 in gaan”, meldt producent EndemolShine.

53fe8e9c-1ccf-11ea-bd1e-0218eaf05005.jpg

De afgelopen maanden is achter de schermen van Goede Tijden, Slechte Tijden met man en macht gewerkt aan een omvangrijk masterplan dat de serie ’2020 proof’ moet maken. De verloren kijkers moeten daarmee structureel worden teruggewonnen. De oersoap moet ’weer persoonlijk, herkenbaar en dichtbij’ worden.

Onderdeel van die nieuwe plannen – die straks ontvouwd worden op een perspresentatie – is de introductie van een nieuw gezin in Meerdijk, vergelijkbaar met de seizoenen 2008-2009 en 2010-2011, toen respectievelijk de fictieve families Huygens en Bouwhuis hun intrede deden in Meerdijk. Van alle acteurs die daarbij betrokken waren is alleen Joep Sertons (60) nog steeds in de serie te zien.

Vertrouwd gezicht
Dit keer betreft het de familie Verduyn met als boegbeeld Johnny Kraaijkamp. Weliswaar geen acteur met een GTST-verleden, maar wel iemand met een vertrouwd gezicht. Tussen 1993 en 2003 was hij, naast zijn vader en actrice Martine Bijl, tien jaar lang te zien in de comedyserie Het zonnetje in huis. Daarnaast speelde hij in diverse musicals, iets wat hij in zijn eerste soapperiode zal blijven doen. Cas Jansen vertolkt zijn zoon, Tamara Brinkman diens vrouw. Hun gezin bestaat uit drie pubers, twee meiden en een jongen. Rik (Ferri Somogyi) is de buurman. Voor het eerst in de geschiedenis krijgt een huisdier, hun hond, een vaste rol in de serie.

Het gezin maakt op 23 december zijn opwachting op Videoland en een week later op tv. De door de wol geverfde acteurs vullen de plekken op van het overschot aan jong talent, waar de afgelopen maanden veel kritiek op was.

Smoel
Eerder moesten Britt Scholte (22) en Floris Bosma (25) al het veld ruimen. De verse castleden moeten smoel geven aan het ’nieuwe GTST’, dat op 1 oktober volgend jaar haar 30-jarig jubileum viert. Jette van der Meij (64) opende destijds de eerste aflevering en maakt als enige actrice van het eerste uur nog altijd onderdeel uit van de cast als Laura.

De nieuwe slogan van GTST gaat ’voor je het weet zit je erin’ luiden. Met het gezin Verduyn wordt gemikt op veertigplussers. Ook onderdeel van het strijdplan is om realiteit met fictie te vermengen: naar aanleiding van het feit dat Janine in de serie is getroffen door borstkanker doen drie vrouwen die in het werkelijke leven deze ziekte hebben (gehad) hun verhaal in het drama. GTST kan straks geen bordkartonnen soap meer worden genoemd: voortaan wordt een 360graden-set gebruikt.
Het klinkt eerder alsof ze een rip-off van Kees & Co in de serie willen verwerken: Rik als buurman en een hond erbij :') Zonde, dit is niet de manier waarop ze het tij gaan keren vrees ik.
Daarnaast is dit masterplan ook al zo oud: eenzelfde plan was ruim drie jaar geleden de wijze waarop Familie in Vlaanderen een nieuw tijdperk inluidde, en bij GZSZ werden 360-graden sets al ruim 12 jaar geleden ingevoerd. GTST loopt dus weer zwaar achter de feiten aan.
PeterKelderdonderdag 12 december 2019 @ 13:25
quote:
99s.gif Op donderdag 12 december 2019 13:17 schreef Claude_Viole het volgende:

[..]

GTST haalt Het Zonnetje in Huis _O- :')

Wat een afgang!

Trouwens, is de DVD van seizoen 14 nog ergens te vinden? Die zou ik toch best graag willen kijken. En ook de hele verhaallijn met Isabella die helemaal leip werd en Ludo's slaapkamer in de fik stak, en Isabella die Charlie ontvoerde.
Gewoon even kijken op bol.com ;)
Overigens is Isabella die Charlie ontvoerde afkomstig uit seizoen 13 :P
miaeakdonderdag 12 december 2019 @ 13:46
Tering wat wordt ik ziek van dat gezeik met Sjors en Amir zeg... Skippen die handel :r :r :r

"Dat je je overleden vrouw zo erg mist dat kwetst mij"

Ja hoor Sjors. Ga anders eens ff een eind fietsen met je eindeloze gejank.
Claude_Violedonderdag 12 december 2019 @ 13:53
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 13:25 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Gewoon even kijken op bol.com ;)
Overigens is Isabella die Charlie ontvoerde afkomstig uit seizoen 13 :P
Hij is dus weer te koop. Ik meen dat deze een poosje niet leverbaar was?
DustinHendersondonderdag 12 december 2019 @ 14:08
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 13:46 schreef miaeak het volgende:
Tering wat wordt ik ziek van dat gezeik met Sjors en Amir zeg... Skippen die handel :r :r :r

"Dat je je overleden vrouw zo erg mist dat kwetst mij"

Ja hoor Sjors. Ga anders eens ff een eind fietsen met je eindeloze gejank.
Oh ik snap Sjors wel hoor. Hij staat altijd tegen die foto van z'n ex te janken dat zij het vast allemaal wel geweten had bladiebla.
En maar door en door blijven gaan dat Bobby bij hen in huis moest komen wonen terwijl Sjors niet wou.
PeterKelderdonderdag 12 december 2019 @ 14:27
quote:
Boudewijn Beusmans, de CEO van EndemolShine, laat weten dat de zender de laatste tijd veel geïnvesteerd heeft in kijkersonderzoeken. Daaruit blijkt volgens hem onder meer dat GTST-kijkers herkenbaarheid, maar ook verhalen over liefde, familie en vriendschap belangrijk vinden.

"Dat hebben we goed in onze oren geknoopt. Daarnaast hebben we meer studioruimte gecreëerd met meer opnamesets. We gaan ook meer buitenopnames doen, om een realistischer beeld van Meerdijk te creëren. Het wordt tastbaarder. Maar ook de lange verhaallijnen hebben we vernieuwd. We hanteren een nieuw schrijfsysteem met een writers room. We zetten meer mensen bij elkaar om de scènes goed uit te schrijven en te bedenken, en daardoor de kwaliteit ervan te verbeteren."

"Er is ook een dramaturg aangetrokken om het proces van een afstand te bekijken en de behoefte van de kijker te waarborgen. De personages zullen zich meer onderscheiden en de woningen die de kijkers zien, zullen rommeliger worden", aldus Beusmans.

'GTST is geen speedboot'
Beusmans laat verder weten dat de wijzigingen direct ingaan, maar dat de serie niet opeens helemaal van koers kan wijzigingen: "GTST is geen speedboot die je snel van links naar rechts stuurt."

"Het nieuwe gezin (inclusief hond, Jansen, Kraaijkamp en Brinkman, red.) is heel belangrijk voor ons. Dit moet de 40+-doelgroep aanspreken. We zijn hoopvol dat we de groep kijkers die zijn afgehaakt weer kunnen terugpakken."

Door: NU.nl
Het writersroom-systeem kan echt voor verbetering zorgen, maar het valt maar te bezien met de schrijvers die er nu zitten :')
En mooi dat er meer studioruimte is waardoor er meer sets kunnen komen, dat is wel nodig ook.
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 14:33
Julian de zoon van Henk? En Oscar Brandts Buys dan? Dat is de opa/vader van Julian (Mira raakte zwanger van haar eigen vader), en de vader van het gezin waar hij voordat hij bij Robert en Laura terecht kwam heet ook geen Henk.
PeterKelderdonderdag 12 december 2019 @ 14:35
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 14:33 schreef Alieda-R het volgende:
Julian de zoon van Henk? En Oscar Brandts Buys dan? Dat is de opa/vader van Julian (Mira raakte zwanger van haar eigen vader), en de vader van het gezin waar hij voordat hij bij Robert en Laura terecht kwam heet ook geen Henk.
Telegraaf had het fout: Henk Visser* is de schoonvader van Julian.

* Van welke Robin Visser hij dan mogelijk familie is wil ik niet weten :P
miaeakdonderdag 12 december 2019 @ 14:44
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 14:08 schreef Poppejans het volgende:

[..]

Oh ik snap Sjors wel hoor. Hij staat altijd tegen die foto van z'n ex te janken dat zij het vast allemaal wel geweten had bladiebla.
En maar door en door blijven gaan dat Bobby bij hen in huis moest komen wonen terwijl Sjors niet wou.
Dat weet zij toch niet?
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 14:59
SPOILER
Aflevering van 19 december: Sjors belt Amir huilend op en vraagt hem of hij bij haar terug wil komen
laracroftonlinedonderdag 12 december 2019 @ 16:01
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 14:59 schreef Alieda-R het volgende:
SPOILER
Aflevering van 19 december: Sjors belt Amir huilend op en vraagt hem of hij bij haar terug wil komen
SPOILER
Sjors blijft een zwak karakter, ze had wat meer van der moeder moeten overnemen.
Fokkie83donderdag 12 december 2019 @ 16:03
" Voor het eerst in de geschiedenis krijgt een huisdier, hun hond, een vaste rol in de serie. "

Roos heeft ook een tijd 2 honden gehad. Balou en Parijs.
Dus is niet voor het eerst.
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 16:42
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:03 schreef Fokkie83 het volgende:
" Voor het eerst in de geschiedenis krijgt een huisdier, hun hond, een vaste rol in de serie. "

Roos heeft ook een tijd 2 honden gehad. Balou en Parijs.
Dus is niet voor het eerst.
Klopt, Balou werd op een gegeven moment aangereden en overleed :'( :'( :'(
TheVulturedonderdag 12 december 2019 @ 17:54
Weer een geheel nieuw gezin, nu maar hopen dat ze langer meegaan dan de vorige twee :')

Wel leuk om Tamara Brinkman weer terug te zien
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 18:14
Denk dat die kinderen niet heel veel te zien zullen zijn, Tommy van Lent is 15, Noa van Zwan bijna 14. Heb niet kunnen vinden wat de leeftijd is van Sophie Bouquet.

Maar kinderen van die leeftijd mogen niet fulltime werken, dus ze zullen wel wat op de achtergrond blijven verwacht ik.
PeterKelderdonderdag 12 december 2019 @ 18:22
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 17:54 schreef TheVulture het volgende:
Weer een geheel nieuw gezin, nu maar hopen dat ze langer meegaan dan de vorige twee :')
Het zal mij niks verbazen als Saskia uiteindelijk met Rikkemans of Amir gaat flikflooien, of dat één van de koters toch niet van Julian blijkt te zijn. Halen ze Katja terug voor een gastrol die nog een kind van Julian blijkt te hebben en hoppa, het feest is compleet :') Om met Opa Henk te spreken: "Shit happens." _O-

quote:
Wel leuk om Tamara Brinkman weer terug te zien
Dat is een lichtpuntje inderdaad. Al vrees ik dat het niet het niveau van Babette Couwenberg zal halen.
LetsGamedonderdag 12 december 2019 @ 18:26
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:42 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Klopt, Balou werd op een gegeven moment aangereden en overleed :'( :'( :'(
Klopt :'(
Hij zat zelfs in de leader van seizoen 7
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 18:28
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 13:24 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Het klinkt eerder alsof ze een rip-off van Kees & Co in de serie willen verwerken: Rik als buurman en een hond erbij :') Zonde, dit is niet de manier waarop ze het tij gaan keren vrees ik.
Daarnaast is dit masterplan ook al zo oud: eenzelfde plan was ruim drie jaar geleden de wijze waarop Familie in Vlaanderen een nieuw tijdperk inluidde, en bij GZSZ werden 360-graden sets al ruim 12 jaar geleden ingevoerd. GTST loopt dus weer zwaar achter de feiten aan.
GTST heeft ook al eerder in 1 keer een compleet nieuw gezin geïntroduceerd, de familie Huygens. Die moesten vervolgens vertrekken omdat de kinderen te oud werden waarna de familie Bouwhuis er voor in de plaats kwam.

Bij de Bouwhuisjes is inmiddels ook iedereen de deur uit, alleen in plaats van Anton en Linda uit de serie te schrijven komt er dus een gezin bij.

Wie weet krijgt Laura wel een relatie met Henk want ze heeft al jaren geen vaste relatie gehad, dat met Stanley was ook maar van korte duur.
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 18:32
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 18:26 schreef LetsGame het volgende:

[..]

Klopt :'(
Hij zat zelfs in de leader van seizoen 7
Na het overlijden van Balou sloeg overigens de vonk over tussen Roos en Arthur. Roos kwam in tranen bij Arthur de radiostudio binnen lopen, ze hadden niet door dat ze nog live in de uitzending waren.
PeterKelderdonderdag 12 december 2019 @ 18:44
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 18:28 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

GTST heeft ook al eerder in 1 keer een compleet nieuw gezin geïntroduceerd, de familie Huygens. Die moesten vervolgens vertrekken omdat de kinderen te oud werden waarna de familie Bouwhuis er voor in de plaats kwam.
I know. Maar dit hele 'masterplan' met 360-graden sets, grote namen als acteurs en een nieuwe manier van schrijven is gewoon netjes afgekeken vanuit het buitenland. Niet erg, maar het voelt als mosterd na de maaltijd. GTST was ooit de eerste dagelijkse soapserie op het Europese vasteland, maar is in alles intussen ingehaald door omringende landen.

quote:
Bij de Bouwhuisjes is inmiddels ook iedereen de deur uit, alleen in plaats van Anton en Linda uit de serie te schrijven komt er dus een gezin bij.
De familie Bouwhuis is ook een zwaar mislukte familie trouwens. Kwam erin om het 'familiegevoel' te benadrukken. Binnen een jaar was een zoon dood, ging de vader vreemd en als klap op de vuurpijl bleek die ook nog eens een buitenechtelijke zoon te hebben. Lekker familiegevoel :')
En de hele samenvoeging met Linda en d'r kinderen was ook niet echt een langdurig succesverhaal te noemen.
miaeakdonderdag 12 december 2019 @ 18:47
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 18:44 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

I know. Maar dit hele 'masterplan' met 360-graden sets, grote namen als acteurs en een nieuwe manier van schrijven is gewoon netjes afgekeken vanuit het buitenland. Niet erg, maar het voelt als mosterd na de maaltijd. GTST was ooit de eerste dagelijkse soapserie op het Europese vasteland, maar is in alles intussen ingehaald door omringende landen.
[..]

De familie Bouwhuis is ook een zwaar mislukte familie trouwens. Kwam erin om het 'familiegevoel' te benadrukken. Binnen een jaar was een zoon dood, ging de vader vreemd en als klap op de vuurpijl bleek die ook nog eens een buitenechtelijke zoon te hebben. Lekker familiegevoel :')
En de hele samenvoeging met Linda en d'r kinderen was ook niet echt een langdurig succesverhaal te noemen.
De Koning is toch ook eigenlijk de enige 360 graden set?
Fokkie83donderdag 12 december 2019 @ 18:56
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 18:32 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Na het overlijden van Balou sloeg overigens de vonk over tussen Roos en Arthur. Roos kwam in tranen bij Arthur de radiostudio binnen lopen, ze hadden niet door dat ze nog live in de uitzending waren.
En Parijs kreeg ze van Jessica toen Arthur overleden was.
PeterKelderdonderdag 12 december 2019 @ 18:58
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 18:47 schreef miaeak het volgende:

[..]

De Koning is toch ook eigenlijk de enige 360 graden set?
Klopt, al was dat qua wandjes (zeker in de beginjaren) makkelijk te demonteren als ze een bepaald camerastandpunt nodig hadden. Als je dan goed ging kijken zag je de naden tussen de verschillende muurpanelen zitten :P Dat is in de loop der jaren met iedere vernieuwing van het decor minder en minder geworden. Alleen de achterwand (richting de keuken) is volgens mij nog echt te demonteren volgens mij.

Maar als je kijkt naar Duitsland, België, Engeland... Daar hebben ze grote 360-graden sets met permanent staande wanden, waarbij bij sommige decors ook nog een verdieping hoger kan worden gegaan. Dat is wel een vernieuwing die ik graag zou zien bij GTST. Al gaat dat ook samen met een nieuw lichtplan, betere cameravoering et cetera.
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 19:16
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 18:56 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

En Parijs kreeg ze van Jessica toen Arthur overleden was.
Klopt, ze heeft de hond toen Parijs genoemd omdat dat de stad was waar ze samen op vakantie zouden gaan. Terwijl ze onderweg waren sloeg toen het noodlot toe (autopech, man die Roos een auto in sleurde, Arthur die werd gestoken toen hij haar wilde redden, e.d.).
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 19:17
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 18:58 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Klopt, al was dat qua wandjes (zeker in de beginjaren) makkelijk te demonteren als ze een bepaald camerastandpunt nodig hadden. Als je dan goed ging kijken zag je de naden tussen de verschillende muurpanelen zitten :P Dat is in de loop der jaren met iedere vernieuwing van het decor minder en minder geworden. Alleen de achterwand (richting de keuken) is volgens mij nog echt te demonteren volgens mij.

Maar als je kijkt naar Duitsland, België, Engeland... Daar hebben ze grote 360-graden sets met permanent staande wanden, waarbij bij sommige decors ook nog een verdieping hoger kan worden gegaan. Dat is wel een vernieuwing die ik graag zou zien bij GTST. Al gaat dat ook samen met een nieuw lichtplan, betere cameravoering et cetera.
In de beginjaren zag je ook vaak dat muren bewogen als er een deur werd dichtgeslagen.
James1988donderdag 12 december 2019 @ 20:10
Wat huilt Lana ongeloofwaardig zeg, mijn god. Nog erger dan die golddigger van het vorige seizoen.
PeterKelderdonderdag 12 december 2019 @ 21:01
Seizoen 14:

SPOILER
Jette tijdens de scènes in de rechtbank _O_
En de muziek van Ronald _O_
DustinHendersondonderdag 12 december 2019 @ 21:20
quote:
1s.gif Op donderdag 12 december 2019 16:03 schreef Fokkie83 het volgende:
" Voor het eerst in de geschiedenis krijgt een huisdier, hun hond, een vaste rol in de serie. "

Roos heeft ook een tijd 2 honden gehad. Balou en Parijs.
Dus is niet voor het eerst.
En Stud deed ook een poosje mee, die chihuahua die Nina van Morris kreeg
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 21:50
Zat net te kijken of er nog ergens beelden online staan van Tamara Brinkman als Charlie maar heb niets kunnen vinden.

In 2009 heeft ze tijdelijk die rol gespeeld toen Lieke herstellende was van een operatie aan haar stembanden.
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 21:57
_O- _O- _O-

SPOILER
miaeakdonderdag 12 december 2019 @ 23:07
quote:
Wat de fuq is deze dan weer...
Dat muziekje ook... Naar welke foute crossover zit ik nu te kijken? :')
En ja joh. Flikker 2 potentieel goede karakters met binding eruit, omdat je minder tiener gehalte wilt, om vervolgens doodleuk 3 derderangs kutkoters binnen te halen.
Britt en Floris zouden zich terecht flink genaaid mogen voelen.
Wat een onzin.... :( }:| :r :X
(Ik weet dat ik de zaken vaak wat aandik omwille van het topic , maar ik ben hier serieus van over de zeik)
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 23:13
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:07 schreef miaeak het volgende:

[..]

Wat de fuq is deze dan weer...
Dat muziekje ook... Naar welke foute crossover zit ik nu te kijken? :')
En ja joh. Flikker 2 potentieel goede karakters met binding eruit, omdat je minder tiener gehalte wilt, om vervolgens doodleuk 3 derderangs kutkoters binnen te halen.
Britt en Floris zouden zich terecht flink genaaid mogen voelen.
Wat een onzin.... :( }:| :r :X
(Ik weet dat ik de zaken vaak wat aandik omwille van het topic , maar ik ben hier serieus van over de zeik)
De jongste 2 acteurs zijn 15 en bijna 14, gezien hun leeftijden zullen we die voorlopig waarschijnlijk niet heel veel gaan zien gezien de wet op arbeidsuren voor kinderen onder de 16.
miaeakdonderdag 12 december 2019 @ 23:15
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:13 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

De jongste 2 acteurs zijn 15 en bijna 14, gezien hun leeftijden zullen we die voorlopig waarschijnlijk niet heel veel gaan zien gezien de wet op arbeidsuren voor kinderen onder de 16.
Daar zit toch werkelijk niemand op te wachten?
En hoezo is Julian niet met Jessica?
Alieda-Rdonderdag 12 december 2019 @ 23:19
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:15 schreef miaeak het volgende:

[..]

Daar zit toch werkelijk niemand op te wachten?
En hoezo is Julian niet met Jessica?
Zal wel niets over worden verteld.

Net als destijds met Linda en Erik. Jaren geleden toen Linda al kort terug was werd de naam Erik al niet meer genoemd terwijl ze vlak voor haar vertrek met Erik was getrouwd.

En 4 jaar geleden kwam ze opnieuw terug en was ze pas gescheiden van Bill met wie ze dus na de scheiding van Erik 2 kinderen had gekregen.
LetsGamevrijdag 13 december 2019 @ 00:18
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 21:50 schreef Alieda-R het volgende:
Zat net te kijken of er nog ergens beelden online staan van Tamara Brinkman als Charlie maar heb niets kunnen vinden.

In 2009 heeft ze tijdelijk die rol gespeeld toen Lieke herstellende was van een operatie aan haar stembanden.
Klopt, ze had heel veel scenes met Ronja toen. We kennen Tamara ook nog van Onderweg naar Morgen. Ze speelde Babette Couwenberg.
Alieda-Rvrijdag 13 december 2019 @ 08:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 00:18 schreef LetsGame het volgende:

[..]

Klopt, ze had heel veel scenes met Ronja toen. We kennen Tamara ook nog van Onderweg naar Morgen. Ze speelde Babette Couwenberg.
Klopt, eerst was het Babette Maters, later kreeg ze de achternaam van haar vader Ed.
LetsGamevrijdag 13 december 2019 @ 09:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 08:35 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Klopt, eerst was het Babette Maters, later kreeg ze de achternaam van haar vader Ed.
was een leuk personage en ze is ook zeker een leuke actrice. Was ze niet de liefdesbaby van Aafke en Ed? :D
LetsGamevrijdag 13 december 2019 @ 09:56
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 23:15 schreef miaeak het volgende:

[..]

Daar zit toch werkelijk niemand op te wachten?
En hoezo is Julian niet met Jessica?
Zou wel heel onrealistisch zijn. Net als Marieke en Mark die sinds 1995 samen zouden zijn zonder kids en Janine die in de tussentijd met 100 mannen geslapen heeft Ludo ontmoet heeft en zeker 17x aan uit met hem 14x ging getrouwd is 2 kids en 2 kleinkids kreeg en er zeker 12 personages waren die haar wilden vermoorden. Heel onrealistisch. :P
miaeakvrijdag 13 december 2019 @ 10:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:56 schreef LetsGame het volgende:

[..]

Zou wel heel onrealistisch zijn. Net als Marieke en Mark die sinds 1995 samen zouden zijn zonder kids en Janine die in de tussentijd met 100 mannen geslapen heeft Ludo ontmoet heeft en zeker 17x aan uit met hem 14x ging getrouwd is 2 kids en 2 kleinkids kreeg en er zeker 12 personages waren die haar wilden vermoorden. Heel onrealistisch. :P
Buiten Meerdijk gebeurt er anders niet zo veel hoor ;) .
miaeakvrijdag 13 december 2019 @ 10:58
Janine gaat wel lekker op die chemo.
Fokkie83vrijdag 13 december 2019 @ 10:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 09:56 schreef LetsGame het volgende:

[..]

Zou wel heel onrealistisch zijn. Net als Marieke en Mark die sinds 1995 samen zouden zijn zonder kids en Janine die in de tussentijd met 100 mannen geslapen heeft Ludo ontmoet heeft en zeker 17x aan uit met hem 14x ging getrouwd is 2 kids en 2 kleinkids kreeg en er zeker 12 personages waren die haar wilden vermoorden. Heel onrealistisch. :P
Want je kan niet heel lang samen zijn zonder kinderen te hebben?
Of kan je überhaupt niet meer lang samen zijn ?
PeterKeldervrijdag 13 december 2019 @ 17:16
De karakteromschrijvingen van de Familie Verduyn (uit de persmap):

quote:
Julian Verduyn (42 jaar)
Cas Jansen
Julian is een ‘middle of the road’ man, die houdt van zijn gezin, voetbal, motorrijden en bierdrinken. Als zzp klusjesman is hij impulsief, veroordelend en opvliegend. Maar gelukkig blijft hij nooit lang boos. Zijn morele besef is enorm en hij wil altijd doen wat goed is. Julian is al jaren getrouwd met zijn jeugdliefde Saskia. Hij is nog steeds verliefd en gaat voor haar door het vuur.

Saskia Verduyn (40 jaar)
Tamara Brinkman
Saskia is nog altijd een knappe vrouw die erg gefocust is op hoe zij en haar gezin eruit ziet en gezien wordt door een ander. Saskia werkt in de zorg, is charmant en weet van elke situatie het beste te maken. Ze is erg gemotiveerd in alles wat ze doet en weet zich altijd in de kijker te spelen. Als nieuwkomer in Meerdijk doet ze er alles aan om gewaardeerd te worden. Saskia vond een baan als receptioniste/baliemedewerkster in het AZM en heeft Julian overgehaald te verhuizen naar Meerdijk, na een vervelende ervaring in hun vorige woonplaats.

Demi Verduyn (12-13 jaar)
Noa Zwan
Demi is de jongste van de drie Verduyn kinderen. Ze kijkt heel erg tegen haar oudere broer en zus op, maar dringt zich nooit op. Ze leeft vooral in haar eigen wereldje. Demi zit in de VMBOTL/HAVO Brugklas. Ze is dol op leren en gaat graag naar school. Ze houdt van lezen, van sprookjesboeken tot jeugdromans, en maakt zelf bloemenkransen die ze met trots op haar hoofd draagt. Demi is creatief, geduldig, een tikje naïef. Maar zorgt altijd voor de harmonie om haar heen. Soms vlucht ze voor de werkelijkheid naar de fictieve verhalen van haar boeken.

Steef Verduyn (14-15 jaar)
Tommy van Lent
Steef is de middelste van de drie Verduyn kinderen. Met zijn 14-15 jaar nog net een pre-puber. Kijkt op tegen zijn oudere zus Merel, met wie hij een goede broer/zus band heeft. En let hij graag op zijn jongere zusje, die hij nog niet helemaal begrijpt. Steef zit in het derde jaar VMBO-TL, houdt van voetbal, gamen en niksen. Hij is stoer, sportief en ziet het leven als een groot avontuur.

Merel Verduyn (16-17 jaar)
Sophie Bouquet
Merel is de oudste van de drie Verduyn kinderen. Ze is een echte puber die behoorlijk dwars en rebels kan zijn. Ze is authentiek en oprecht, maar vaak lichtgeraakt en egoïstisch.
Merel is onzeker en wil zo graag vrienden maken, dat andere mensen een beetje ongemakkelijk worden van haar opdringerige gedrag en haar zelfs uit de weg gaan.

Henk Visser (64-65 jaar)
Johnny Kraaijkamp Jr.
Henk is een simpele, volkse man van eenvoudige komaf. Opgegroeid als oudste van een groot gezin. Zijn jeugdliefde Kaatje, met wie hij dochter Saskia heeft, overleed vijftien jaar geleden plotseling. Henk heeft het hart op de tong. Flapt er regelmatig ietwat politiek incorrecte zinnen uit, maakt foute grappen, maar als iemand hem daarop wijst, is hij de eerste om "sorry" te zeggen.

Hond Dolly
Kwispelt graag, houdt van achter balletjes aanrennen, blaft zo nu en dan en eet een gezellig hapje mee.
Mja, ook als ik het zo lees klinkt het meer als de aankondiging van een nieuwe familiecomedyserie dan GTST :')
En sinds wanneer heeft Julian een jeugdliefde die Saskia heet? En what de fucksels happened met Jessica?
James1988vrijdag 13 december 2019 @ 17:39
quote:
Henk Visser (64-65 jaar)
Johnny Kraaijkamp Jr.
Henk is een simpele, volkse man van eenvoudige komaf. Opgegroeid als oudste van een groot gezin. Zijn jeugdliefde Kaatje, met wie hij dochter Saskia heeft, overleed vijftien jaar geleden plotseling. Henk heeft het hart op de tong. Flapt er regelmatig ietwat politiek incorrecte zinnen uit, maakt foute grappen, maar als iemand hem daarop wijst, is hij de eerste om "sorry" te zeggen.
Dit klinkt als de karakteromschrijving van Piet Bovenkerk. Zou ergens wel grappig zijn als Junior nu de rol speelt die Senior 25 jaar geleden speelde _O-
James1988vrijdag 13 december 2019 @ 20:23
Ik krijg gewoon medelijden met Shanti, zo belazerd worden door haar eigen moeder.

Gelukkig is ze niet op d'r achterhoofd gevallen :D
Fokkie83vrijdag 13 december 2019 @ 20:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 17:16 schreef PeterKelder het volgende:
De karakteromschrijvingen van de Familie Verduyn (uit de persmap):
[..]

Mja, ook als ik het zo lees klinkt het meer als de aankondiging van een nieuwe familiecomedyserie dan GTST :')
En sinds wanneer heeft Julian een jeugdliefde die Saskia heet? En what de fucksels happened met Jessica?
Klinkt niet boeiend. En inderdaad jeugdliefde Saskia??

https://www.rtlboulevard.(...)n-van-het-vernieuwde

Toen ik deze beelden zag dacht ik ook aan een familiecomedyserie...
miaeakzaterdag 14 december 2019 @ 09:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 20:27 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Klinkt niet boeiend. En inderdaad jeugdliefde Saskia??

https://www.rtlboulevard.(...)n-van-het-vernieuwde

Toen ik deze beelden zag dacht ik ook aan een familiecomedyserie...
Had op zichzelf erg leuk geweest. Maar om dit nou in GTST te proppen...
LetsGamezaterdag 14 december 2019 @ 15:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 december 2019 10:59 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Want je kan niet heel lang samen zijn zonder kinderen te hebben?
Of kan je überhaupt niet meer lang samen zijn ?
Nee zo bedoel ik dat niet. Het is gewoon vreemd dat in Meerdijk niemand het langer dan 5 jaar met elkaar volhoudt en zij dan na 23 jaar terugkomen. Als ze in Meerdijk waren gebleven, was dat sowieso niet zo.
LetsGamezaterdag 14 december 2019 @ 15:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 17:16 schreef PeterKelder het volgende:
De karakteromschrijvingen van de Familie Verduyn (uit de persmap):
[..]

Mja, ook als ik het zo lees klinkt het meer als de aankondiging van een nieuwe familiecomedyserie dan GTST :')
En sinds wanneer heeft Julian een jeugdliefde die Saskia heet? En what de fucksels happened met Jessica?
soort Kees en Co lijkt het zo idd _O-
LetsGamezaterdag 14 december 2019 @ 16:42
Peter van der Vorst: "Er is nog nooit eerder een personage in GTST geweest die in een flat woonde."

Helen Helmink

"We hebben voor het eerst een hond in de cast!"

Balou
Freyzaterdag 14 december 2019 @ 17:17
:') :') :') :') :') :')
PeterKelderzaterdag 14 december 2019 @ 17:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 16:42 schreef LetsGame het volgende:
Peter van der Vorst: "Er is nog nooit eerder een personage in GTST geweest die in een flat woonde."

Helen Helmink

"We hebben voor het eerst een hond in de cast!"

Balou
Ludo woonde ook een tijd op een flatje, leverde nog een mooie scène op met Stefano op het balkon :P Of wat te denken van Annette (zeker samen met Emile en Myriam _O-), of Barbara in seizoen 20. En wat betreft huisdieren: had Charlie niet ook een tijd een hondje? En Nina? En hadden de Huygens niet voor twee scènes een gesponsorde kat? :')

Oftewel: we hebben weer een programmadirecteur die lukraak vijf afleveringen bekijkt en dan precies weet hoe het moet :')
PeterKelderzaterdag 14 december 2019 @ 17:40
Seizoen 14:

SPOILER
V8qdQxp.png
Nick stelt een nieuw hoofdgerecht voor.
loezzzjezaterdag 14 december 2019 @ 18:23
Toen Linda net terug was in de serie woonde ze toch ook in een heel klein flatje? Of was het een klein huis?
PeterKelderzaterdag 14 december 2019 @ 18:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 18:23 schreef loezzzje het volgende:
Toen Linda net terug was in de serie woonde ze toch ook in een heel klein flatje? Of was het een klein huis?
Inderdaad, die woonde toen ook op een flatje. En later kwamen Ludo en Janine daar te wonen na Ludo's faillissement als ik me niet vergis.
Dr.Mikeyzaterdag 14 december 2019 @ 18:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 17:40 schreef PeterKelder het volgende:
Seizoen 14:

SPOILER
[ afbeelding ]
Nick stelt een nieuw hoofdgerecht voor.
wat een bazenrol jammer dat ze hem een beetje verpest hebben in zijn comebacks.
PeterKelderzaterdag 14 december 2019 @ 20:09
Seizoen 14:

SPOILER
LbIzC44.png
Il figlio scomparso :P
SPOILER
De confrontatie tussen Ludo en Martine tijdens een spoedvergadering in De Rozenboom _O_
Erik de Vogel _O_
SPOILER
De scène waar Jef Charlie vertelt dat hij en Barbara gaan scheiden ;( _O_


[ Bericht 20% gewijzigd door PeterKelder op 14-12-2019 20:42:22 ]
magikmichaelzaterdag 14 december 2019 @ 20:49
Yoka Verbeek (Tracey) gespot in kruidvat reclame

PeterKelderzaterdag 14 december 2019 @ 23:02
Seizoen 14:

SPOILER
2lbnVXZ.png
"Papa, mijn pop is kapot." >:)
SPOILER
De outfade van de leadermuziek bij aflevering 2760 die abrupt stopt wanneer Morris de muziek stopzet :D _O-
Fokkie83zondag 15 december 2019 @ 09:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 18:26 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Inderdaad, die woonde toen ook op een flatje. En later kwamen Ludo en Janine daar te wonen na Ludo's faillissement als ik me niet vergis.
Klopt ook ja.
Suzanne Balk woonde toch ook eerst in een flat?

Ik had wel vertrouwen in Peter van Der Vorst maar als hij met zulke uitspraken komt.. :')
PeterKelderzondag 15 december 2019 @ 14:18
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2019 09:45 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Klopt ook ja.
Suzanne Balk woonde toch ook eerst in een flat?
Ook ja :D Die scène waarin ze plotseling zelfmoord wil plegen door van de richel te springen was ook een mooie _O-
En Daniël woonde destijds in een flatje, evenals de moeder van Emile Bezemer. Toen waren flatwoningen nog heel normaal in de serie, maar ja, dat komt ook omdat het zich toen (naar Australisch voorbeeld) in een grote stad afspeelde.

quote:
Ik had wel vertrouwen in Peter van Der Vorst maar als hij met zulke uitspraken komt.. :')
Mja... Hond Dolly is er ook gekomen omdat hijzelf een hond heeft met de naam Molly. Dat zegt genoeg :')
Freyzondag 15 december 2019 @ 14:53

Dollyyyyyy
PeterKelderzondag 15 december 2019 @ 21:22
Seizoen 14:

SPOILER
WJQEIBY.png
Zelfs de bediening in De Rozenboom ziet er slonziger uit :D
SPOILER
lL2GLVB.png
Ludo maakt kennis met een nieuwe variant op de tango.
SPOILER
Nina en Ray kijken samen een film, waarbij Ray wegdroomt naar een nachtmerrie waarin Janine en Nina worden ontvoerd door handlangers van Duarte. Hij schrikt op.
Nina: "Wat doe jij nou?"
Ray: "Eh... Jij gilde?"
Nina (doelend op de film): "Het was eng." Korte pauze: "Jij bent meer iemand voor de Smurfen."
_O- _O_ _O-
SPOILER
Het frikazellige snackfeest in De Koning :D _O-


[ Bericht 23% gewijzigd door PeterKelder op 15-12-2019 22:05:21 ]
miaeakmaandag 16 december 2019 @ 09:50
Skip skip, Amir Sjors, skip skip. Nu is er ineens weer heel veel om voor te vechten? Sjongejonge zeg :'). Wat een bipolair kippetje is die Sjors.

SPOILER
Daar gaan we met Eva die zich nu lekker inwerkt bij Lana. Dit gaat wel een interessante kant op met haar personage! (Eva dan he, Laan kan wat mij betreft nogsteeds de laan uit.)
Alieda-Rmaandag 16 december 2019 @ 14:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 16:42 schreef LetsGame het volgende:
Peter van der Vorst: "Er is nog nooit eerder een personage in GTST geweest die in een flat woonde."

Helen Helmink

"We hebben voor het eerst een hond in de cast!"

Balou
Suzanne woonde toch ook in een flat? En Rik. Oh ja, Anette, Myriam en John ook en de ouders van Annette, dat waren de buren van Helen.
PeterKeldermaandag 16 december 2019 @ 17:02
Seizoen 14:

SPOILER
Ludo die Sjors in 'gijzeling' houdt om Martine te dwingen te vertellen waar Nina is })
Erik en Inge _O_
SPOILER
bNxDcCR.png
"Ik denk dat ik toch maar weer bij Catch 'N Match ga werken." _O- _O- _O-
SPOILER
ygFlDiH.png
Ludo gaat helemaal uit zijn plaat in een vol Scala... Let vooral op de vrouw rechts _O-
SPOILER
Dorothea die bij haar intake bij Catch 'N Match haar oog al op Jef laat vallen :D _O-
SPOILER
Morris: "Die Richard weet de boel wel uit te melken hè? Maar ja, hij zit niet voor niets in de zuivelbranche." _O- _O- _O-
SPOILER
VHMVKIj.png
Harmsen krijgt slecht nieuws... ;(
SPOILER
i1kdueN.png
Kunstschilder Robin Visser geeft De Koning een nieuw kleurtje :P
SPOILER
q9BiPvu.png
O+ _O_
SPOILER
hkrGw2K.png
Ludo wint de loterij waarbij 100 miljoen vermenigvuldigt wordt in evenzoveel snippertjes.
SPOILER
glxVLy2.png
En natuurlijk het inmiddels legendarische eindshot van seizoen 14 _O_
Goed, klaar met seizoen 14 :) ("hè hè", zullen degenen denken die wellicht gek werden van al die posts :P )
Een sterk seizoen met ook wat zwakke punten. Daarover op een ander moment meer. Het was mij in elk geval een genoegen dit seizoen waarvan ik nog zoveel herinnerde en toch ook erg benieuwd naar was terug te zien :P

[ Bericht 31% gewijzigd door PeterKelder op 16-12-2019 19:56:37 ]
laracroftonlinemaandag 16 december 2019 @ 21:36
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 17:02 schreef PeterKelder het volgende:
Seizoen 14:

SPOILER
Ludo die Sjors in 'gijzeling' houdt om Martine te dwingen te vertellen waar Nina is })
Erik en Inge _O_
SPOILER
[ afbeelding ]
"Ik denk dat ik toch maar weer bij Catch 'N Match ga werken." _O- _O- _O-
SPOILER
[ afbeelding ]
Ludo gaat helemaal uit zijn plaat in een vol Scala... Let vooral op de vrouw rechts _O-
SPOILER
Dorothea die bij haar intake bij Catch 'N Match haar oog al op Jef laat vallen :D _O-
SPOILER
Morris: "Die Richard weet de boel wel uit te melken hè? Maar ja, hij zit niet voor niets in de zuivelbranche." _O- _O- _O-
SPOILER
[ afbeelding ]
Harmsen krijgt slecht nieuws... ;(
SPOILER
[ afbeelding ]
Kunstschilder Robin Visser geeft De Koning een nieuw kleurtje :P
SPOILER
SPOILER
[ afbeelding ]
Ludo wint de loterij waarbij 100 miljoen vermenigvuldigt wordt in evenzoveel snippertjes.
SPOILER
[ afbeelding ]
En natuurlijk het inmiddels legendarische eindshot van seizoen 14 _O_
Goed, klaar met seizoen 14 :) ("hè hè", zullen degenen denken die wellicht gek werden van al die posts :P )
Een sterk seizoen met ook wat zwakke punten. Daarover op een ander moment meer. Het was mij in elk geval een genoegen dit seizoen waarvan ik nog zoveel herinnerde en toch ook erg benieuwd naar was terug te zien :P
Op naar seizoen 15 of niet?
Fokkie83maandag 16 december 2019 @ 23:03
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 17:02 schreef PeterKelder het volgende:
Seizoen 14:

SPOILER
Ludo die Sjors in 'gijzeling' houdt om Martine te dwingen te vertellen waar Nina is })
Erik en Inge _O_
SPOILER
[ afbeelding ]
"Ik denk dat ik toch maar weer bij Catch 'N Match ga werken." _O- _O- _O-
SPOILER
[ afbeelding ]
Ludo gaat helemaal uit zijn plaat in een vol Scala... Let vooral op de vrouw rechts _O-
SPOILER
Dorothea die bij haar intake bij Catch 'N Match haar oog al op Jef laat vallen :D _O-
SPOILER
Morris: "Die Richard weet de boel wel uit te melken hè? Maar ja, hij zit niet voor niets in de zuivelbranche." _O- _O- _O-
SPOILER
[ afbeelding ]
Harmsen krijgt slecht nieuws... ;(
SPOILER
[ afbeelding ]
Kunstschilder Robin Visser geeft De Koning een nieuw kleurtje :P
SPOILER
SPOILER
[ afbeelding ]
Ludo wint de loterij waarbij 100 miljoen vermenigvuldigt wordt in evenzoveel snippertjes.
SPOILER
[ afbeelding ]
En natuurlijk het inmiddels legendarische eindshot van seizoen 14 _O_
Goed, klaar met seizoen 14 :)("hè hè", zullen degenen denken die wellicht gek werden van al die posts :P )
Een sterk seizoen met ook wat zwakke punten. Daarover op een ander moment meer. Het was mij in elk geval een genoegen dit seizoen waarvan ik nog zoveel herinnerde en toch ook erg benieuwd naar was terug te zien :P
Ik niet, heb je posts met plezier gelezen :)
PeterKeldermaandag 16 december 2019 @ 23:26
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 21:36 schreef laracroftonline het volgende:

[..]

Op naar seizoen 15 of niet?
Zeker! Al zal dat niet voor direct zijn, een korte pauze is na 215 afleveringen in exact twee weken wel welkom, en daarbij heb ik nu weer wat series liggen die ik moet inhalen :P

quote:
1s.gif Op maandag 16 december 2019 23:03 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Ik niet, heb je posts met plezier gelezen :)
Thanks, tof om te horen! Er komt nog een samenvattende 'analyse' over seizoen 14 een dezer dagen, dus het is nog niet helemaal voorbij :P
Dr.Mikeymaandag 16 december 2019 @ 23:35
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 23:26 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Zeker! Al zal dat niet voor direct zijn, een korte pauze is na 215 afleveringen in exact twee weken wel welkom, en daarbij heb ik nu weer wat series liggen die ik moet inhalen :P
[..]

Thanks, tof om te horen! Er komt nog een samenvattende 'analyse' over seizoen 14 een dezer dagen, dus het is nog niet helemaal voorbij :P
clipjes erbij?
Japepkdinsdag 17 december 2019 @ 00:22
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 23:26 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Zeker! Al zal dat niet voor direct zijn, een korte pauze is na 215 afleveringen in exact twee weken wel welkom, en daarbij heb ik nu weer wat series liggen die ik moet inhalen :P
[..]

Thanks, tof om te horen! Er komt nog een samenvattende 'analyse' over seizoen 14 een dezer dagen, dus het is nog niet helemaal voorbij :P
Heerlijk seizoen inderdaad! Achteraf bezien waren dit de hoogtijdagen van de serie. De verhaallijn van Martine in deze jaren is in elk geval een van de beste uit heel de serie, misschien zelfs wel van de Nederlandse televisie. Met het schrijven van mijn enorme epistel over GTST-cliffhangers door de jaren heen, afgelopen zomer, werd ik ook weer helemaal verliefd op de recap van de eerste aflevering van seizoen 15:

spectrumanalyserdinsdag 17 december 2019 @ 11:09
zijn er hier meer mensen die meespelen in de serie?
PeterKelderdinsdag 17 december 2019 @ 13:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 11:09 schreef spectrumanalyser het volgende:
zijn er hier meer mensen die meespelen in de serie?
Je bedoelt acteurs die hier (anoniem) meeposten? Geen idee, lijkt me nochtans sterk :P
PeterKelderdinsdag 17 december 2019 @ 14:06
Hier is ie dan, mijn uiteenzetting over seizoen 14 van GTST. Flink wat leesvoer, dat geef ik toe, maar er is dan ook veel om op terug te kijken. Mocht je seizoen 14 nog niet gezien hebben, of nog van plan te zijn het te gaan kijken: let op, er staan flink wat spoilers in de spoilertag.

SPOILER
Geheimen komen als een vlinder vrij

Seizoen 14 start daar waar seizoen 13 is gestopt: middenin een groot aantal verhaallijnen die op een kookpunt staan. Ray en Benjamin die elkaar naar het leven staan in Egypte, Sjors die haar moeder (de beruchte Martine Hafkamp) voor het eerst van haar leven ziet, en Charlie die na een aanrijding meer dood dan levend in de berm lijkt te liggen – met een groots familiegeheim dat uit de doeken lijkt te worden gedaan door Valerie. En ook niet te vergeten: Laura die haar eigen leven in de waagschaal legt om dat van haar ongeboren zoon te redden, en Isabella’s obsessie voor Ludo die steeds ernstigere vormen aanneemt. Er zijn (recente) seizoenen met minder van zulke spannende verwikkelingen gestart.

Als je de titel van deze analyse ziet, kun je al raden wat het overkoepelende thema van dit veertiende seizoen is: geheimen. Zeker bij de families Alberts, Fischer en Selmhorst speelt dit thema gedurende het gehele seizoen de boventoon. Natuurlijk is daar het familiegeheim rondom Barbara, Valerie en Charlie. Een verhaallijn die ruim een jaar duurt maar nergens begint te vervelen, omdat het met tijden ook naar de achtergrond wordt gedrukt door de andere geheimen die opkomen. Wat te denken van Roberts betrokkenheid bij de aanrijding van Charlie – zaken waarbij vrijwel iedereen van de familie ervan op de hoogte is nog voordat het tot de bekentenis komt. Of zijn cocaïneverslaving die de spuigaten uitloopt, welke ooit gevoed is door Morris. Of Barbara die zich ook inwendig laat masseren door de fysiotherapeut van Charlie. Of Jef die op zijn beurt niet kan weerstaan aan de charmes van Anouk de Ruyter. Of Milan die langzaamaan steeds meer gevoelens krijgt voor Sjors terwijl hij op het punt van trouwen staat met Charlie. Of Laura die moet bekennen dat niet Dennis, maar Robert de biologische vader van Sil is. Bij ieder geheim dat uiteindelijk onthuld wordt denk je: dit gaat exploderen, maar dan staat het volgende geheim met nakende onthulling al voor de deur. En alle geheimen hebben uiteindelijk hun impact op de verstandhouding van de personages onderling. Eerlijk waar: het is om je vingers bij af te likken qua verhalen. Ook mooi: toen wisten de makers nog te verrassen door een geheim uit te laten komen op een maandag, of een donderdag. Heerlijk om te zien.

En ook bij de familie Sanders zijn de geheimen niet van de lucht. Er is het geheim dat Ludo omstreeks 1996 drie miljoen gulden heeft gestolen, bestemt voor Sjors. Dat zal uiteindelijk leiden tot een schaakspel van ongekende proporties, maar daarover later meer. Ook is er de komst van Nick van der Heyde, wat een enorme dominoreactie in gang zet: Ludo blijkt nog een zoon te hebben, Sophia pleegt zelfmoord in Italië, en dan blijkt ook nog eens uit haar dagboeken dat Stefano helemaal niet verwekt is door Ludo, maar door zijn vader Maximiliaan. Ludo probeert dit nog te verhullen, maar het verdriet en schuldgevoel vreet hem op, waardoor het in Maleisië tot een explosieve confrontatie komt tussen hem en Stefano.
Daar zit ook een kritiekpunt van mij: het veranderen van de stamboom van de familie Sanders. De komst van Nick is meer dan prima, maar waarom daarmee direct de bloedband tussen Ludo en Stefano veranderd moest worden is mij een raadsel, en teveel van het goede – zeker aangezien er bij de familie Fischer gelijktijdig net zo’n zelfde geheim speelde. Daarnaast heeft het weinig gevolgen: Ludo en Stefano blijven zich zien als vader en zoon, tot op de dag van vandaag. Nick wordt niet binnen de familie ontvangen als de lang verloren zoon en… mja, ik denk eerlijk gezegd dat de schrijvers hierop terugkijkend ook niet heel tevreden zullen zijn. Al leverde het natuurlijk wel een mooie apotheose op in de jungle van Maleisië.

Maar ook bij andere personages zijn er geheimen in overvloed: Morris wordt gechanteerd door een kennis uit Zuid-Afrika, Pascale heeft haar eigen broertje laten verdrinken, Nick verkracht Sjors op Kerstavond en speelt achteraf de vermoorde onschuld, Tracey en Harmsen verzinnen complete avonturen in het buitenland, Milan en Morris smeden samen een plan om Nick ten val te brengen… Er gebeurt genoeg, en alles heeft zijn consequenties.

Natuurlijk mag de comeback van Martine Hafkamp niet onbesproken blijven. Dé bitch der bitches is terug, iets ouder, maar nog altijd even sluw en geraffineerd. De manier waarop ze in het verhaal wordt teruggebracht, middels de 17-jarige Wendela (nu beter bekend als Sjors) die op zoek is naar haar biologische ouders, is een mooie manier om een nieuwe dynamiek toe te voegen aan het personage Martine. Toch zit daar ook direct het pijnpunt. Het begon zo sterk met mooie scènes tussen Martine en Sjors (Inge en Inge O+), maar van zodra Martine de vier muren van haar cel definitief mag verlaten worden de scènes tussen moeder en dochter spaarzamer. Ergens logisch, want Martine is niet bepaald een moederkloek en Sjors had haar eigen leventje, maar toch bleef ik wat op mijn honger zitten in dat opzicht.
Gelukkig is het op een ander punt genieten geblazen met de terugkeer van Martine. Wat ik al aangaf, ze is nog even sluw en geraffineerd als in de 90’s, en dat zullen we geweten hebben. Nadat ze Scala zowat op stelten heeft gezet als bedrijfsleider en huisgenoot, weet ze weer een plek te veroveren in de zakenwereld met Stonehenge B.V. Hafworks B.V. Dit wel nadat ze Ludo subtiel op zijn vingers heeft getikt omwille van de gestolen drie miljoen gulden in 1996. Ze verovert aandelen van het prestigieuze Waterfr… eh, Merenpark Project en op zakelijk gebied zit ze de machtige Ludo steeds meer op de hielen. Gesteund door Yasmin, die ook een appeltje te schillen heeft met Ludo, zet ze een plan op om Ludo in het nauw te drijven door zijn geliefde schilderij Il Figlio in een vervalsing op te laten duiken. Dit heeft wat voeten in de aarde, want Isabella gooit nog bijna roet in het eten door zich onaangekondigd te mengen in heel het plan, maar alsnog kan het wraakplan van de 21e eeuw beginnen: Ludo krijgt Il Figlio in bruikleen, wat prompt wordt gestolen in opdracht van Martine, waarmee ze Ludo klem heeft en hem in fases alles afneemt onder bedreiging van een zogenaamde milieuorganisatie, tot natuurlijk de grandioze apotheose: Luis Duarte wordt in het spel betrokken als zogenaamde eigenaar van Il Figlio, die 100.000.000 euro eist van Ludo als schadevergoeding voor wat er met het schilderij is gebeurd. Intussen neemt Isabella, verteerd door wraakgevoelens jegens Ludo, het heft in eigen hand, en na een mislukte vergiftigingspoging ontvoert ze Nina en houdt haar gevangen in de kelders van Scala. Iets wat Martine (met veel moeite) gebruikt om de druk op Ludo verder op te voeren, die op zijn beurt met moeite het enorme bedrag bij elkaar krijgt en het afgeeft op de afgesproken plek. Als Ray nou net iets eerder was geweest met het verlossende woord…

Hoewel deze verhaallijn één van de beste is die in de ‘00s voorbij is gekomen, heb ik toch mijn twijfels. Het is namelijk wel erg bij elkaar geraapt in de kern van het plot. The SixBigBoobs, zoals ze hier in de topicreeks liefkozend werden genoemd, hadden elk hun reden om Ludo van zijn voetstuk te laten donderen, maar daar zit ook het pijnpunt. De motivatie van Yasmin was bij haar enorme krullenbos gesleept: Ludo zou de dood van haar broer Tony op zijn geweten hebben, maar nergens wordt dat ook bevestigd. Isabella wilde zich wreken om de vroege dood van dochtertje Amy, in haar ogen óók de schuld van Ludo, maar wij weten wel beter dat Ludo nergens van af wist. En dan de motieven van Martine om Ludo ten gronde te richten. Omdat ie drie miljoen gulden heeft gejat na de dood van Frits, bestemd voor Sjors? Oké, maar dat zou alleen een goede reden zijn als hij dit niet zou hebben toegegeven. Sterker nog: hij heeft het bedrag (weliswaar in euro’s en onder enige druk) gewoon gegeven aan Martine, waarmee ze prompt haar bedrijf oprichtte. Omdat zijn zoon Nick haar dochter Sjors heeft verkracht? Ook niet, want dat wilde ze op een andere manier wreken. Dus wat haar motivatie is om dat hele plan op touw te zetten is mij nog altijd niet duidelijk. En dat is ook wel de kleine smet op een verder briljant uitgebouwde verhaallijn. Al ben ik het ook eens met Frey dat er ook meer uitgehaald had kunnen worden.

Wat dit seizoen ook nog op positieve wijze domineert zijn de vriendschappen. Allereerst natuurlijk de vriendschap tussen Benjamin en Ray. In een verhaallijn die zowat de blauwdruk is van Olga Madsen's definitie van de soap (een naïef verteld verhaal door dialoog met beeld, waarin reële personages het meest onwaarschijnlijke waarschijnlijk laten blijken) worden de gezworen vijanden gezworen vrienden terwijl ze wekenlang vechten voor hun leven in een afgelegen grot in Egypte. De vele scènes waarin Laura, Janine en Barbara bij elkaar op bezoek gaan voor een goed gesprek onder het genot van een glas wijn waren ook een feest om te zien. De vriendengroep bestaande uit Stefano, Yasmin, Benjamin en Isabella die zich zorgen maakt om Harmsen die vergeetachtig is leverde ook mooie momenten op. Milan en Dennis die goed met elkaar kunnen opschieten én werken, en Charlie die een nieuwe goede vriendin vindt in Sjors (alhoewel…). Ik vergeet er vast nog een paar, maar buiten kijf staat dat de vriendschappen en onderlinge banden tussen de personages in seizoen 14 nog heel mooi werden uitgewerkt.

Dan nog even een diepere blik op personages die mij positief en negatief hebben verrast dit seizoen:

Sjors
Als ik met terugwerkende kracht verliefd kan worden op Inge Schrama anno 2003, zou ik het direct doen. Man, wat is zij vanaf het begin sterk in de rol van Sjors, en ze groeit gedurende het seizoen alleen maar meer in die rol. Het helpt ook dat ze in een paar belangrijke verhaallijnen zit: de terugkeer van Martine, de relatie van Milan en Charlie en later Nick en Charlie. Daarnaast blijft het karakter gedurende het seizoen consistent in haar gedragingen, wat het alleen maar geloofwaardiger maakt. Haar cliffblikken zijn geweldig en haar spel tijdens en vlak na de verkrachting door Nick is subliem. Wat mij eigenlijk jammerlijk doet concluderen dat Inge te lang is blijven plakken bij GTST. Anders had ze misschien nu een mooie acteercarrière gehad in primetime series en films.

Milan
Bij seizoen 13 kreeg ik al een positieve indruk van Milan, iets wat zich gewoon voortzet in seizoen 14. Wouter de Jong speelt de rol met verve, en levert uitmuntend spel tijdens de scènes rondom Roberts zelfmoordpoging. De rol van Milan werd hier weleens neergezet als irritant en ondankbaar, maar dat zag ik helemaal niet terug. Wat ik zag was een jongen die heus wel om zijn vader geeft, maar keer op keer door zijn gedragingen wordt teleurgesteld. Daarnaast had hij een goede chemie met zijn tegenspelers en leverde de rol van Milan nog grappige momenten op ook. Ik vind het eigenlijk doodzonde dat Milan al vrij snel vertrekt in seizoen 15. En aan de recast een paar seizoenen later wil ik liever niet terugdenken.

Barbara
Het Monster van Meerdijk, dat leek soms de algemene visie te zijn als er werd teruggekeken op het personage Barbara in deze topicreeks. Maar net zoals bij Milan, zag ik dat gedurende seizoen 14 nog helemaal niet terug bij Barbara. Ze probeert gedurende dit seizoen haar gezin op meerdere manieren bij elkaar te houden, puur uit liefde voor dat gezin. Dat het niet allemaal netjes en ethisch is wat ze daarbij doet, daar kan ik inkomen. Ik bedoel: naar bed gaan met de fysio van je dochter om je huwelijk wat meer spanning te geven, dat is wat vergezocht. Desondanks voelde ze al aan dat de sleur in het huwelijk met Jef was getreden, waardoor ze hem zelfs de ruimte gaf te onderzoeken wat hij nu eigenlijk voelde voor Anouk. De scènes waarin ze hem zowat smeekt voor zijn gezin te kiezen zijn prachtig gespeeld. En als uiteindelijk de bom binnen het huwelijk alsnog barst, had ik zelfs te doen met haar. Dat ze vervolgens met Charlie en Morris in het huis bleef wonen werd hier gezien alsof ze de boel had ingepikt. Dat moet toch echt worden genuanceerd, want het is Jef die dit voorstelt – het zou ook niet des Jefs zijn geweest een gezin op straat te zetten.

Tracey
Wat de schrijvers nou dachten om Tracey terug te halen na de gastrol in seizoen 13 is mij niet geheel duidelijk, maar toch wil ik hier wat positiefs zeggen over Tracey Gould. Wat? Jazeker. Want ondanks dat de urgentie van het personage behoorlijk ontbrak (ondanks dat ze familie werd gemaakt van Sjors) heb ik me wel vermaakt met haar onzinnigheid, haar impulsiviteit en het gekibbel met Morris. Zeker de verhaallijn met Harmsen vond ik best geinig, en ondanks dat het personage verder weinig te zoeken had in de serie, vond ik het jammer dat ze verdween en vervolgens compleet vergeten werd.

Pascale
Na een aantal personages wat veren in de bips te hebben gestoken, is het tijd voor de gifpen. En wel bij het personage Pascale Berings. Was ze in seizoen 13 nog een prima nieuwkomer, is het vanaf seizoen 14 alsof de schrijvers haar een 180 graden-draai lieten maken zonder goed te weten waarom. Terwijl Benjamin en Ray in een grot liggen te creperen lijkt het alsof hun ‘dood’ Pascale helemaal niks doet. Sterker nog: als je niet beter zou weten zou je denken dat ze die twee zelf van die berg heeft gegooid. Ze begint te sloeren met Yasmin, duikt bovenop Robert en bijna op Morris, slaat Robin en passant en zet zuster Betty nog op tegen Laura en Dennis. Van de lieve, onschuldige Pascale is niks meer over en dat wreekt de schrijvers van zodra ze Ray en Benjamin terugbrengen in Meerdijk. Het werd duidelijk dat de schrijvers hierbij echt een fout hebben gemaakt, en ondanks verwoede pogingen om Pascale weer menselijker te maken (met een trauma waarbij ze haar broertje Tim liet verzuipen), werd het er niet beter op. Daarmee komt haar verliefdheid voor Dennis ook uit de lucht vallen, maar dat werkte ook voor geen meter. Haar dood komt vervolgens ook vanuit het niets, waarmee ik het vermoeden heb dat de schrijvers het ook niet meer wisten.

De moordzaak die daarop volgt is, hoe jammerlijk ook, behoorlijk houtje-touwtje. Er wordt last minute nog een soort van whodunnit geconstrueerd (ruzie met Dennis, Morris die geld uit de kassa van Scala jat, Benjamin die het op een zuipen zet, Ray die een ton vangt van Pascale’s levensverzekering, Laura die op de avond van de moord schijnbaar ook nog ruzie met haar heeft gehad), maar zelfs dat kon mij niet echt boeien. Sterker nog: algauw lag de focus meer op Laura en daarmee de voogdijstrijd tussen haar en Dennis, dan op de moord. Gelukkig maken Rechercheur Veldhuis, de reconstructie met flashbacks en het spel van Rop Verheijen als Robin nog heel wat goed.

Nick
Begrijp mij niet verkeerd, Christophe speelt vanaf seconde één een geweldige Nick. Zijn chemie met Lieke als Charlie is ook geweldig om te zien, daar ligt het niet aan. Maar toch kreeg ik tijdens het kijken van dit seizoen geen duidelijk beeld van Nick als persoon. Enerzijds wil hij erkenning van Ludo en bij de familie horen, anderzijds doet hij niet echt zijn best daarvoor. Enerzijds is hij de charmante kerel die Charlie opvangt, anderzijds is het de gore klootzak die Sjors een trauma bezorgd. Het is (bewust?) een nogal vaag, tegenstrijdig personage dit seizoen. Helaas. Zelfs Rien Hogendoorn was duidelijker als buitenbeentje van de familie neergezet.

Morris
Het is mij ook niet helemaal duidelijk wat de schrijvers nou eigenlijk met Morris wilden. Hij huppelde wat achter Sjors aan, had ineens nog een schuldeiser in Zuid-Afrika rondlopen en werd vanuit het niets de nieuwe creatieve belofte bij A&A. Gelukkig waren de scènes met Nick altijd wel leuk om te zien, en was zijn invloed in de scènes rondom de openbaring dat Valerie Charlies biologische moeder is meer dan welkom.

Ik kan nog veel meer personages uitlichten, eigenlijk allemaal wel, maar het moet leuk blijven om te lezen :P
Rest mij te zeggen dat ik, ondanks de paar kritische punten, toch enorm genoten heb van dit seizoen. En bij elke openbaring, plottwist of spannende cliffhanger verbaasde ik mij telkens weer als ik dan zag wie er verantwoordelijk waren voor de verhalen en het verloop ervan:

Ingrid van Berkum, Rohan Gottschalk, Jantien van der Meer, Simone Duwel, Anne Huizinga, Martin van Steijn, Kennard Bos en Dag Neijzen (in wisselende samenstelling).

Het merendeel van deze mensen hebben we in het recente verleden meermaals (terecht) vervloekt om hun zouteloze verhaallijnen en karakterloze personages. Des te frappanter is het dat ze een jaar of 15-16 geleden nog prima in staat waren om een reeks goede verhaallijnen met dito scènes en personages af te leveren. Want hoewel ook seizoen 14 zijn mindere kanten had, is het over all een briljant seizoen te noemen waarbij het puur genieten is tijdens het kijken. _O_
Alieda-Rdinsdag 17 december 2019 @ 22:33
SPOILER
Uitzending van volgende week dinsdag: Bing is weer thuis gekomen en Nina verteld hem hoe vreselijk ze hem heeft gemist en dat ze er samen met Bing aan wil werken om hun huwelijk niet kapot te laten gaan, dus nog steeds geen woord over haar affaire met Daan
James1988donderdag 19 december 2019 @ 20:10
Kan iemand Lana alsjeblieft van een trap duwen? Irritant kutkind.
miaeakvrijdag 20 december 2019 @ 11:18
Ow jeetje, in de aflevering van 27 dec zie je die baldcap van Eva wel heel goed :o

quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 11:09 schreef spectrumanalyser het volgende:
zijn er hier meer mensen die meespelen in de serie?
Lijkt me niet, en als dat wel zo zijn zou die dat zeker niet vertellen ;).

[ Bericht 33% gewijzigd door miaeak op 20-12-2019 11:31:06 ]
RaymanNLvrijdag 20 december 2019 @ 12:16
Lijkt sinds deze week (Videoland) dat er al veranderingen zichtbaar zijn. Verhaallijnen beter, rustiger. Muziek sterker, shots iets anders, veel mee buiten shots. Ziet er al wel beter uit zo!
TheVulturevrijdag 20 december 2019 @ 12:22
SPOILER
Billy en Shanti weg op basis van de spoilers in januari? Dat zou wel jammer zijn -O-
miaeakvrijdag 20 december 2019 @ 12:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2019 12:22 schreef TheVulture het volgende:
SPOILER
Billy en Shanti weg op basis van de spoilers in januari? Dat zou wel jammer zijn -O-
SPOILER
Heh? Nee laat die er nou ff in! :o
PeterKeldervrijdag 20 december 2019 @ 14:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 12:16 schreef RaymanNL het volgende:
Lijkt sinds deze week (Videoland) dat er al veranderingen zichtbaar zijn. Verhaallijnen beter, rustiger. Muziek sterker, shots iets anders, veel mee buiten shots. Ziet er al wel beter uit zo!
Hebben ze Frons Servies eindelijk aan de kant gezet of lijkt ie zijn best te doen? _O-
joelknobbevrijdag 20 december 2019 @ 16:19
Het zal mij niets verbazen dat er vanaf volgende week ook een compleet nieuwe Leader is
miaeakvrijdag 20 december 2019 @ 16:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 16:19 schreef joelknobbe het volgende:
Het zal mij niets verbazen dat er vanaf volgende week ook een compleet nieuwe Leader is
Mag ook wel met dit zenuwengedoe. Gaat zo snel dat je amper iets ziet.
Dr.Mikeyvrijdag 20 december 2019 @ 19:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2019 12:22 schreef TheVulture het volgende:
SPOILER
Billy en Shanti weg op basis van de spoilers in januari? Dat zou wel jammer zijn -O-
dat zou kut zijn enige twee nieuwe die wel boeiend waren.
James1988vrijdag 20 december 2019 @ 20:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 19:02 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]

dat zou kut zijn enige twee nieuwe die wel boeiend waren.
Nou ja, aan het begin van het jaar en vlak na de zomerstop vonden we Shanti niet heel interessant. Die was toen alleen maar in GTST om de relatie tussen Linda en Anton op scherp te zetten.

Pas sinds Billy de Palma is verschenen als Shanti's moeder is Shanti een stuk interessanter geworden. Als Billy weg is, is Shanti ook meteen een stuk minder interessant.
Eloundazaterdag 21 december 2019 @ 13:37
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 14:25 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Suzanne woonde toch ook in een flat? En Rik. Oh ja, Anette, Myriam en John ook en de ouders van Annette, dat waren de buren van Helen.
Rick woonde 100 jaar op een bovenwoning. Maar ja das geen flat.
TheVulturezaterdag 21 december 2019 @ 13:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2019 20:04 schreef James1988 het volgende:

[..]

Nou ja, aan het begin van het jaar en vlak na de zomerstop vonden we Shanti niet heel interessant. Die was toen alleen maar in GTST om de relatie tussen Linda en Anton op scherp te zetten.

Pas sinds Billy de Palma is verschenen als Shanti's moeder is Shanti een stuk interessanter geworden. Als Billy weg is, is Shanti ook meteen een stuk minder interessant.
Shanti is van alle nieuwkomers samen met Daan wel een karakter met potentie, zeker nu ze haar De Koning hebben gegeven en haar aan Rik hebben gekoppeld zou het dom zijn haar weer te laten gaan...
Eloundazaterdag 21 december 2019 @ 16:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 13:50 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Shanti is van alle nieuwkomers samen met Daan wel een karakter met potentie, zeker nu ze haar De Koning hebben gegeven en haar aan Rik hebben gekoppeld zou het dom zijn haar weer te laten gaan...
Zou jammer zijn,ik vind Shanti heel leuk
spectrumanalyserzaterdag 21 december 2019 @ 17:36
Nou goed, gisteren was ik een uurtje in de Rozenboom. Ludo was er, en later zag ik Linda met de vrouw van Ludo. Laat ik nou altijd gedacht hebben dat het slechts een restaurant was, wat blijkt, je kunt er een kamer boeken en er is zelfs een bruidsuite.
Heb aan een tafeltje gezeten maar ik heb niets te eten of te drinken gekregen. Ik vond de bediening maar niets, de borden waren er smerig en de glazen zijn al jaren niet afgewassen.
PeterKelderzondag 22 december 2019 @ 17:00

Bij de eerste scène in dit filmpje stuit ik meteen weer tegen het probleem van het terugbrengen van oud-personages na zoveel tijd: dat met terugwerkende kracht een verhaal moet worden opgehangen over de tussenliggende tijd. Voorbeeldjes:

quote:
"Ik heb het gehoord van Anita."
Fijn, Julian. Alleen jammer dat je toen niets, maar dan ook helemaal niets van je hebt laten horen. Top dat je het gehoord hebt, maar dat was het dan ook. Goeie vriendschap.

quote:
"Ja, ik spreek Laura nog weleens. Eén keer per jaar."
Ook heel fijn. Gek genoeg hebben we Laura daar in de afgelopen twintig jaar niet één keer over gehoord, terwijl je toch zou denken dat dat voor Laura best een ding is.

quote:
"Voor de rest is eigenlijk alles verwaterd."
Ja, want je kon zelfs je beste vriend Rik niet even een sms'je sturen toen Anita overleed of zo. Robert? Zal hij ook al jaren niet meer gesproken hebben. Kim? Wie is dat ook alweer?

En oké, het is wellicht geloofwaardiger dat het contact in al die jaren verwaterd is, als je bijvoorbeeld terugdenkt aan die smakelijke anekdotes dat Nina en Lucas bij Mark en Marieke in Italië verbleven - terwijl we dat nooit gezien hebben of er in al die jaren niet maar de kleinste verwijzing in die richting is gemaakt. Maar toch, ook nu met Julian: het voelt gekunsteld. Alsof we in een paar dialogen maar moeten kunnen begrijpen wat Julian de afgelopen jaren gedaan heeft. Heb ik het nog niet eens over dat hij nu al blijkbaar bijna 20 jaar met Saskia (ja, je weet wel, zijn jeugdliefde waar we ook never nooit iets over hebben gehoord eerder, die Saskia) samen is. Dat zou betekenen dat hij Jessica, nadat ze samen op de motor wegreden, bij wijze van spreken twee straten verder al gedumpt heeft. Dus met terugwerkende kracht weten de schrijvers dat liefdesverhaal met happy end ook nog te verneuken. Knap hoor :')
LetsGamezondag 22 december 2019 @ 19:23
Wtf dat van Anita is echt random :')
Nathvimaandag 23 december 2019 @ 08:37
Ik ben echt sad dat er gewoon praktisch geen Leader meer is :{
miaeakmaandag 23 december 2019 @ 11:01
Nou jongens. De nieuwe leader is er en het kon niet korter :') _O-
Hij haalt de 5 seconden net als je de fade-out meerekent.
Wat een afgang....

Julian is natuurlijk wel weer een leukie O+

En gut we worden direct weer in de puberale shit geslingerd. -O-

[ Bericht 7% gewijzigd door miaeak op 23-12-2019 12:50:44 ]
joelknobbemaandag 23 december 2019 @ 12:34
wat een vreselijke leader dit kan je niet eens meer een leader noemen. laten we hopen dat dit snel veranderd
Alieda-Rmaandag 23 december 2019 @ 13:49
SPOILER
LetsGamemaandag 23 december 2019 @ 14:18
Ik hoop echt dat ze 1x per week dus een normale leader hebben en dit de korte leader is.. want dit is echt triest. Je ziet de personages ook niet echt duidelijk? :')
YT123maandag 23 december 2019 @ 14:34
Uit het marktonderzoek van RTL is vast gebleken dat mensen vaak wegzappen tijdens de leader.. :')
Dit voelt echt als het zoveelste wanhopige experiment.
miaeakmaandag 23 december 2019 @ 14:51
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 14:34 schreef YT123 het volgende:
Uit het marktonderzoek van RTL is vast gebleken dat mensen vaak wegzappen tijdens de leader.. :')
Dit voelt echt als het zoveelste wanhopige experiment.
Ja en volgens Rohan willen mensen bingewatchen en dan zit de leader in de weg. :')
uuuhuh.
ConqueringChaosmaandag 23 december 2019 @ 15:33
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2019 17:00 schreef PeterKelder het volgende:

Bij de eerste scène in dit filmpje stuit ik meteen weer tegen het probleem van het terugbrengen van oud-personages na zoveel tijd: dat met terugwerkende kracht een verhaal moet worden opgehangen over de tussenliggende tijd. Voorbeeldjes:
[..]

Fijn, Julian. Alleen jammer dat je toen niets, maar dan ook helemaal niets van je hebt laten horen. Top dat je het gehoord hebt, maar dat was het dan ook. Goeie vriendschap.
[..]

Ook heel fijn. Gek genoeg hebben we Laura daar in de afgelopen twintig jaar niet één keer over gehoord, terwijl je toch zou denken dat dat voor Laura best een ding is.
[..]

Ja, want je kon zelfs je beste vriend Rik niet even een sms'je sturen toen Anita overleed of zo. Robert? Zal hij ook al jaren niet meer gesproken hebben. Kim? Wie is dat ook alweer?

En oké, het is wellicht geloofwaardiger dat het contact in al die jaren verwaterd is, als je bijvoorbeeld terugdenkt aan die smakelijke anekdotes dat Nina en Lucas bij Mark en Marieke in Italië verbleven - terwijl we dat nooit gezien hebben of er in al die jaren niet maar de kleinste verwijzing in die richting is gemaakt. Maar toch, ook nu met Julian: het voelt gekunsteld. Alsof we in een paar dialogen maar moeten kunnen begrijpen wat Julian de afgelopen jaren gedaan heeft. Heb ik het nog niet eens over dat hij nu al blijkbaar bijna 20 jaar met Saskia (ja, je weet wel, zijn jeugdliefde waar we ook never nooit iets over hebben gehoord eerder, die Saskia) samen is. Dat zou betekenen dat hij Jessica, nadat ze samen op de motor wegreden, bij wijze van spreken twee straten verder al gedumpt heeft. Dus met terugwerkende kracht weten de schrijvers dat liefdesverhaal met happy end ook nog te verneuken. Knap hoor :')
Ja dat vind ik wel vaker. Die verwijzingen alsof ze al die jaren BFF waren en je daar nooit wat over hoort. Net als met al die andere karakters. Dat Linda ergens noemt met, Sjoerd appt dit, Tim dat. Het was een lange adem met al die mensen die wat sturen maar verder nooit ter sprake komen, maar toch het is iets ;) Mocht iemand nog terug komen kunnen ze altijd zeggen: 'ja met kerst in 2019 hebbben we nog een berichtke gehad' :')
Japepkmaandag 23 december 2019 @ 16:38
Dat Rik ondertussen ook iemand vermoord heeft is Laura natuurlijk vergeten te vertellen 🙈
miaeakmaandag 23 december 2019 @ 18:50
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 16:38 schreef Japepk het volgende:
Dat Rik ondertussen ook iemand vermoord heeft is Laura natuurlijk vergeten te vertellen 🙈
Sowieso stom dat hij blijkbaar wist van Anita, maar nooit iets van zich heeft laten horen en dan nu ineens dikke matties zijn :').
joelknobbemaandag 23 december 2019 @ 21:01
De nieuwe leader is zo kort zodat ze meer kunnen uitzenden. blijf belachelijk. je krijgt niet eens de kans om echt goed naar de leader shots te kijken. Johnny Kraaijkamp is blijkbaar een bijrol en staat niet in de leader. heb ergens gehoord dat zijn personage iets met Laura zou gaan krijgen
GayGuymaandag 23 december 2019 @ 21:10
MASTERPLAN GTST: INTRODUCTIE 360GRADEN-SET12 december 2019

Donderdag heeft producent EndemolShine een masterplan onthuld om oersoap GTST weer op de rit te zitten. De soap kampt al langere tijd met teruglopende kijkcijfers. Tijd voor actie dus. Naast het nieuwe gezin, zullen ook de sets flink onder handen worden genomen.

De soap krijgt een heuse 360graden-set, waarmee er afscheid wordt genomen van de goedkoop ogende bordkartonnen decors.

GTST zet alles in werking om de daling in kijkcijfers te stoppen. 2020 moet hét jaar van verandering worden.

Lees ook: MASTERPLAN GTST: GLOEDNIEUW GEZIN MAAKT INTREDE

https://gtstcourant.com/g(...)uctie-360graden-set/
Fokkie83maandag 23 december 2019 @ 21:13
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 21:01 schreef joelknobbe het volgende:
De nieuwe leader is zo kort zodat ze meer kunnen uitzenden. blijf belachelijk. je krijgt niet eens de kans om echt goed naar de leader shots te kijken. Johnny Kraaijkamp is blijkbaar een bijrol en staat niet in de leader. heb ergens gehoord dat zijn personage iets met Laura zou gaan krijgen
Nou echt he.
Ik heb niet eens alle shots kunnen zien in de leader.
Fokkie83maandag 23 december 2019 @ 21:16
SPOILER
Ik vond de nieuwe set van Julian zijn huis wel leuk maar tóch
kreeg ik er een soort Kees & Co gevoel bij. Ik had totaal niet het gevoel alsof ik naar gtst zat te kijken.
loezzzjemaandag 23 december 2019 @ 21:19
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2019 21:01 schreef joelknobbe het volgende:
De nieuwe leader is zo kort zodat ze meer kunnen uitzenden. blijf belachelijk. je krijgt niet eens de kans om echt goed naar de leader shots te kijken. Johnny Kraaijkamp is blijkbaar een bijrol en staat niet in de leader. heb ergens gehoord dat zijn personage iets met Laura zou gaan krijgen
jeetje, nog geen 2 seconden lang zeg, echt bagger.
PeterKeldermaandag 23 december 2019 @ 21:21
Wauw, die nieuwe 'leader' is wel het toppunt van inkorten :') Het enige positieve wat ik er over zou kunnen zeggen is dat het qua indeling wat doet denken aan de fotoboekleaders, maar zelfs dan nog de ongelofelijke goedkope kopie daarvan :')

Wel grappig: @LetsGame en ik voorspelden 3066 dagen geleden dat een leader als dit er ooit zou komen _O-

quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2011 21:04 schreef LetsGame het volgende:
Besef; de intro bevat tegenwoordig maar 3/4 van het introlied van vroeger..

Straks krijgen we over 5 jaar een nieuwe leader wat alleen bevat "Soms geluk en soms verdriet.." _O-
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2011 21:13 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Het zou me niet eens iets verbazen als we over 5 jaar na het Wat-vooraf-ging gedeelte alleen nog even het logo met de laatste akkoorden van de huidige leader eronder zien en dat dát dan de leader is :D
We zaten niet helemaal juist wanneer het zou gebeuren, maar het komt in de buurt :P
Shentimaandag 23 december 2019 @ 23:09
Om te gillen die leader. Wat een afgang. De muziek weten ze in die ene seconde wel nóg slechter te maken!

Edit: Na het kijken van de aflevering moet ik toch zeggen dat de “nieuwe stijl” me goed bevalt verder. Verhaallijnen lijken ook eindelijk ergens te komen.

[ Bericht 23% gewijzigd door Shenti op 23-12-2019 23:32:35 ]
Japepkdinsdag 24 december 2019 @ 12:47
Ik bekeek een willekeurige aflevering op videoland om die nieuwe 'leader' te bekijken en daarin spotte ik zelfs weer eens een stockshot. Da's toch zeker positief. Wel jammer van de leader, dat vond ik bij GTST juist vaak een sterk iets. Op Videoland moeten ze gewoon een 'skip intro' functie maken zodat je kunt bingen.
joelknobbedinsdag 24 december 2019 @ 13:08
Die leader moet hoe dan ook weer terugkomen. maar goed dat zal vast niet gebeuren
PeterKelderdinsdag 24 december 2019 @ 13:19
Het is enerzijds opvallend dat de leader hier nu is ingekort tot een simpele title card van 5 seconden, daar waar de landen om ons heen juist steeds meer uitpakken met leaders van 50 seconden/meerdere varianten om alle personages aan bod te laten komen. Anderzijds... De leader moet niet hetgeen zijn wat de aandacht trekt, maar de inhoud van de serie. Dat is hoofdzaak, dingen als een leader, recap, precap en aftiteling zijn in dat opzicht bijzaak. Maar ja, aangezien de inhoud van de serie de laatste jaren al flink te wensen overlaat komt de focus van de kijker wel te liggen op bijzaken :')
James1988dinsdag 24 december 2019 @ 20:11
Sinterklaas was een week te vroeg, maar kerstavond is op tijd. Hebben ze er nou een extra week tussen weten te schrijven ja? :)

edit: die muts van Rik :D :D

[ Bericht 34% gewijzigd door James1988 op 24-12-2019 20:17:28 ]
YT123dinsdag 24 december 2019 @ 23:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 20:11 schreef James1988 het volgende:
Sinterklaas was een week te vroeg, maar kerstavond is op tijd. Hebben ze er nou een extra week tussen weten te schrijven ja? :)

edit: die muts van Rik :D :D
Ze hebben het opgelost door twee weken kerst te vieren. :')
Vorige week was het Sanders familie diner en gourmetten bij Linda.
RaymanNLwoensdag 25 december 2019 @ 12:32
Het is wel duidelijk dat veel sets omgebouwd zijn naar 360 sets, het huis van Rik, Fam Bouwhuis en Bing en Nina zien er veel beter uit! Ook tof weer de lokatieshots er bij. Vind deze ontwikkelingen goed! En de leader; tja jammer. Maar niet meer dan logisch, denk niet dat het een hang moment voor kijkers is. Iedereen weet inmiddels wat GTST is. Eerder zap moment dus! Het komedie gehalte van de Fam Verduijn valt tot dusver mee, gelukkig!
Alieda-Rwoensdag 25 december 2019 @ 18:42
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 12:32 schreef RaymanNL het volgende:
Het komedie gehalte van de Fam Verduijn valt tot dusver mee, gelukkig!
Afwachten wat er gebeurd als opa Henk opduikt, tot nu toe is die nog niet in beeld geweest in de afleveringen die ik vooruit heb gekeken op Videoland.
miaeakdonderdag 26 december 2019 @ 11:10
quote:
0s.gif Op woensdag 25 december 2019 18:42 schreef Alieda-R het volgende:

[..]

Afwachten wat er gebeurd als opa Henk opduikt, tot nu toe is die nog niet in beeld geweest in de afleveringen die ik vooruit heb gekeken op Videoland.
Oh ja... Johnny... :{
Het voelt zo dubbel, want ik heb echt wel zin om hem weer in een serie te zien.
Maar dan eerder een op zichzelf staande family comedy dan erbij geschoven in gtst.

SPOILER
Lol 2 Januari is de jongeren episode? :')
En Sjors is echt niet te doen. Geen gesprek mee te voeren.
Billy weg? -O-


[ Bericht 11% gewijzigd door miaeak op 26-12-2019 11:49:08 ]
miaeakvrijdag 27 december 2019 @ 11:07
20191227_110630.jpg

Oke ik heb hier geen zin in...

[ Bericht 22% gewijzigd door miaeak op 27-12-2019 11:14:51 ]
RipCityvrijdag 27 december 2019 @ 11:26
WTF die aflevering van 3 januari. Opeens halverwege allemaal mensen die heel verhaal gaan houden over hun ziekte. Welke groenlinks-SJW'er werkt er tegenwoordig bij GTST? Hebben ze dat sponsorgeld van al die goede doelen zo hard nodig? Dit gaat echt nergens meer over de laatste tijd...
Freyvrijdag 27 december 2019 @ 12:19
Als dat ook deel uitmaakt van het zogenaamde masterplan, dan slaan ze de plank toch wel geweldig mis. GTST is een soapserie en hoort dus amusement te zijn, geen documentaire.
PeterKeldervrijdag 27 december 2019 @ 12:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 11:07 schreef miaeak het volgende:
[ afbeelding ]

Oke ik heb hier geen zin in...
Hadden ze zo'n disclaimer destijds maar neergezet bij de Wicked-aflevering _O-

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 12:19 schreef Frey het volgende:
Als dat ook deel uitmaakt van het zogenaamde masterplan, dan slaan ze de plank toch wel geweldig mis. GTST is een soapserie en hoort dus amusement te zijn, geen documentaire.
Precies dat. De kijker is juist klaar met al die 'realistische' verhaallijnen, anders kijken ze wel naar het journaal. Maar nee, natuurlijk moeten de makers het weer anders interpreteren :') Net als dat GTST volgens Rohan teveel een glamoursoap werd. Ehh, hoe komt hij tot die conclusie? o|O
Dr.Mikeyvrijdag 27 december 2019 @ 12:42
Die Billy is er echt uit of niet slechte zaak.
Fokkie83vrijdag 27 december 2019 @ 15:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 12:19 schreef Frey het volgende:
Als dat ook deel uitmaakt van het zogenaamde masterplan, dan slaan ze de plank toch wel geweldig mis. GTST is een soapserie en hoort dus amusement te zijn, geen documentaire.
Inderdaad.
Met alle respect voor de mensen met kanker, maar dit was echt belachelijk.
James1988vrijdag 27 december 2019 @ 15:26
Dit was waarschijnlijk maanden geleden al gepland en opgenomen, en uit respect naar de vrouwen die je hun verhaal hebt laten doen kun je dan niet zomaar besluiten om het allemaal maar in de vuilbak te flikkeren lijkt me.
Shentivrijdag 27 december 2019 @ 17:12
Wat een rare aflevering die van 3 januari.. daar zit ik nou echt niet op te wachten als ik een soap wil kijken. Heel sneu ook voor die vrouwen aangezien waarschijnlijk meer mensen zo zullen reageren, terwijl dat niets met hen te maken heeft maar alles met de schrijvers van GTST.
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 12:42 schreef Dr.Mikey het volgende:
Die Billy is er echt uit of niet slechte zaak.
Waarschijnlijk heeft Lone zelf om ontslag gevraagd wegens andere werkzaamheden. Zij is veel te getalenteerd om rond te blijven hangen in een soap van dit niveau..
YT123vrijdag 27 december 2019 @ 17:16
Volgende keer een modeshow/documentaire voor vluchtelingen! Kan Amir ook mooi meelopen. :')
Dr.Mikeyvrijdag 27 december 2019 @ 17:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2019 17:12 schreef Shenti het volgende:
Wat een rare aflevering die van 3 januari.. daar zit ik nou echt niet op te wachten als ik een soap wil kijken. Heel sneu ook voor die vrouwen aangezien waarschijnlijk meer mensen zo zullen reageren, terwijl dat niets met hen te maken heeft maar alles met de schrijvers van GTST.
[..]

Waarschijnlijk heeft Lone zelf om ontslag gevraagd wegens andere werkzaamheden. Zij is veel te getalenteerd om rond te blijven hangen in een soap van dit niveau..
dat denk ik niet er waren lopende verhaallijnen en ze waren haar meer menselijk aan het maken denk dat Rick en Shanti beter werken als buren van Verduyn zonder en dat Billy dan niet meer in dat plaatje past jammer ze was erg interessant als het voor ruimte was hadden ze beter die Puck weer weg gedaan.
Fokkie83vrijdag 27 december 2019 @ 17:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2019 17:12 schreef Shenti het volgende:
Wat een rare aflevering die van 3 januari.. daar zit ik nou echt niet op te wachten als ik een soap wil kijken. Heel sneu ook voor die vrouwen aangezien waarschijnlijk meer mensen zo zullen reageren, terwijl dat niets met hen te maken heeft maar alles met de schrijvers van GTST.
[..]

Ik weet wel zeker dat veel meer mensen zo zullen reageren, de dag ervoor was ik juist enthousiaster geworden door de sets.
Mochten ze hier een gewoonte van gaan maken, stop ik per direct met kijken. Heb nu hooguit 5 minuten gekeken.
James1988vrijdag 27 december 2019 @ 17:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 december 2019 17:26 schreef Dr.Mikey het volgende:
hadden ze beter die Puck weer weg gedaan.
God ja, die voegt echt niks toe. Tweedimensionaal nutteloos karakter die geen enkele relatie heeft met de rest. :')
Fokkie83zaterdag 28 december 2019 @ 19:19
Daarom kwam Wilbert dus ineens als Sinterklaas opdraven.

SPOILER
Zonder dat iemand er erg in heeft gehad, is Bartho Braat recent door het oog van de naald gekropen. Op de dag dat hij zich op de set van GTST had moeten melden, onderging hij een spoedoperatie.

Voor de fans van Goede Tijden, Slechte Tijden is het vaste prik: oudgediende Bartho Braat (Jef Alberts in de serie) die in de decembermaand als Sinterklaas terugkeert in soapdorp Meerdijk. Dit jaar vond echter een plotse verandering plaats en was het Wilbert Gieske (Robert Alberts in GTST) die het pak van de goedheiligman aantrok. Voor de kijkers leek het niet meer dan een onschuldige twist, maar naar nu blijkt ging er een waar drama vooraf aan deze ‘stafwisseling’.


Noodlot
Een aantal dagen voordat Bartho zich met zijn mijter in de studio had moeten melden, sloeg namelijk het noodlot toe. ‘Ik ben een tijdje onder de radar gebleven. Ik heb in het ziekenhuis gelegen, waardoor ik geen Sinterklaas heb kunnen spelen bij Goede Tijden,’ vertelt Bartho aan Story. ‘Op een zondag belandde ik in het ziekenhuis. Er is toen een foto gemaakt en de dag erna ben ik met spoed geopereerd. Dat was op de maandag dat ik bij GTST had moeten repeteren.’ Bartho was er beroerd aan toe, en terugblikkend realiseert hij zich dat het verhaal heel anders had kunnen aflopen.

Diagnoses
‘Ik kreeg ineens heel veel last van mijn darmen,’ vervolgt Bartho. ‘Ik heb enorm veel pijn gehad. Daar kun je je echt geen voorstelling van maken. Die vrijdag begon het en daarna werd een aantal verkeerde diagnoses gesteld, waardoor het echt gevaarlijk werd. Het had echt niet veel langer moeten duren, ik was er bijna geweest!'

Herstellen
'Er was iets mis waardoor er een blokkade in mijn darmen was ontstaan. De operatie is gelukkig geslaagd en de blokkade is weggehaald. Maar nogmaals: het had echt niet veel langer moeten duren.’ De operatie liep voorspoedig, maar het duurde nog wel een tijdje voordat de acteur helemaal hersteld was. ‘Ik heb vijf dagen in het ziekenhuis gelegen en daarna nog drie weken thuis moeten herstellen. Ik ben in die tijd zoveel kilo’s kwijtgeraakt dat ik eruitzag alsof ik terugkwam van Expeditie Robinson. Het is onvoorstelbaar hoe snel dat dan gaat.’ Dat laatste is natuurlijk maar klein leed vergeleken met hoe het echt mis had kunnen gaan voor Bartho. ‘Dat is zeker zo en die kilo’s zullen er in de loop van de tijd wel weer bij komen. Ik ben vooral blij dat ik op tijd naar het ziekenhuis ben gegaan, maar ik vind het wel reuze jammer dat ik dit jaar niet de Sint in de serie heb kunnen spelen. Gelukkig heb ik dit jaar nog wel dezelfde rol in de serie De Pepernotenclub voor Telekids kunnen doen.’
miaeakzaterdag 28 december 2019 @ 21:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 december 2019 17:35 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Ik weet wel zeker dat veel meer mensen zo zullen reageren, de dag ervoor was ik juist enthousiaster geworden door de sets.
Mochten ze hier een gewoonte van gaan maken, stop ik per direct met kijken. Heb nu hooguit 5 minuten gekeken.
Ja echt sneu voor die vrouwen wel. Ik heb ook doorgeskipt.

Ik voel me een beetje betutteld. Ik wordt in mijn dagelijks leven ook heus wel met diabetes, kanker en alzheimer geconfronteerd. Daar hoef ik echt geen soap voor te kijken.
Het komt nu een beetje over alsof ze ons inschatten als een "lala-volkje" dat niks echt meemaakt en er via een soap achter moet komen dat mensen het moeilijk hebben.
Heb ik geen soap voor nodig. Ik krijg die juist om de dagelijkse dingen even te ontsnappen.
Als ik daarin dan ook huis-tuin- en keuken beslommeringen tegen moet komen dan haak ik af...
Doe mij maar onverklaarde tweelingbroers, nonnen op de brandstapel en levend begraven worden. Lekker ver van mijn bed dus prima kijkvoer dat niet te dichtbij komt.

En om te beseffen hoe erg andere mensen het allemaal hebben kijk ik wel een documentaire. Ken je plek a.u.b.

Verder wil ik aan de vrouwen die aan bod kwamen in de aflevering van 3 januari zeggen:
Ik vind het erg knap wat jullie gedaan hebben en zeer bewonderingswaardig. De schijrvers hadden in moeten zien dat dit niet lekker zou vallen en misschien een andere oplossing aan kunnen bieden.
NedKellyzondag 29 december 2019 @ 11:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 december 2019 21:39 schreef miaeak het volgende:

[..]

Ja echt sneu voor die vrouwen wel. Ik heb ook doorgeskipt.

Ik voel me een beetje betutteld. Ik wordt in mijn dagelijks leven ook heus wel met diabetes, kanker en alzheimer geconfronteerd. Daar hoef ik echt geen soap voor te kijken.
Het komt nu een beetje over alsof ze ons inschatten als een "lala-volkje" dat niks echt meemaakt en er via een soap achter moet komen dat mensen het moeilijk hebben.
Heb ik geen soap voor nodig. Ik krijg die juist om de dagelijkse dingen even te ontsnappen.
Als ik daarin dan ook huis-tuin- en keuken beslommeringen tegen moet komen dan haak ik af...
Doe mij maar onverklaarde tweelingbroers, nonnen op de brandstapel en levend begraven worden. Lekker ver van mijn bed dus prima kijkvoer dat niet te dichtbij komt.

En om te beseffen hoe erg andere mensen het allemaal hebben kijk ik wel een documentaire. Ken je plek a.u.b.

Verder wil ik aan de vrouwen die aan bod kwamen in de aflevering van 3 januari zeggen:
Ik vind het erg knap wat jullie gedaan hebben en zeer bewonderingswaardig. De schijrvers hadden in moeten zien dat dit niet lekker zou vallen en misschien een andere oplossing aan kunnen bieden.
Ik heb diabetes en gezien alle domme opmerkingen die mensen geregeld tegen me maken of rare vragen die ze stellen, is het helemaal nog niet zo gek dat ze wat aandacht aan dat soort dingen besteden.

Nee, ik heb vroeger niet teveel suiker gegeten, het is een auto-immuunziekte (type 1).
Ja, bij alles wat je eet en drinkt en qua beweging (of geen beweging) moet je nadenken en je insuline aanpassen.
Nee, ook als ik geen koolhydraten meer eet en afval, gaat mijn diabetes niet over en moet ik insuline blijven gebruiken.


Misschien snap jij wel hoeveel moeite iemand moet doen om zijn diabetes te reguleren, en gelukkig heb ik ook zulke collega's, maar ik hoor toch echt geregeld hele erge dingen die mensen meemaken op hun werk. Bijv. dat mensen met een hypo (te lage bloedsuiker) op hun werk te horen krijgen dat ze zich niet zo aan moeten stellen.

En wat mij betreft hoeft dat niet alleen over diabetes te gaan. Homohaat tegengaan is ook prima. Maatschappelijke dingen aan de kaak stellen. Maar het moet wel wat subtiel zijn er niet drammerig bovenop liggen.
Clemanyanamaandag 30 december 2019 @ 02:58
Dat concept van echte en soap verhalen door elkaar heen mengen is ook 1 op 1 gekopieerd van een aflevering van the bold and the beautiful over daklozen, een aantal jaar geleden.

oh, 9 jaar geleden alweer.. https://urm.org/2010/10/urm-on-the-bold-and-the-beautiful/
miaeakmaandag 30 december 2019 @ 09:45
quote:
0s.gif Op zondag 29 december 2019 11:25 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Ik heb diabetes en gezien alle domme opmerkingen die mensen geregeld tegen me maken of rare vragen die ze stellen, is het helemaal nog niet zo gek dat ze wat aandacht aan dat soort dingen besteden.

Nee, ik heb vroeger niet teveel suiker gegeten, het is een auto-immuunziekte (type 1).
Ja, bij alles wat je eet en drinkt en qua beweging (of geen beweging) moet je nadenken en je insuline aanpassen.
Nee, ook als ik geen koolhydraten meer eet en afval, gaat mijn diabetes niet over en moet ik insuline blijven gebruiken.


Misschien snap jij wel hoeveel moeite iemand moet doen om zijn diabetes te reguleren, en gelukkig heb ik ook zulke collega's, maar ik hoor toch echt geregeld hele erge dingen die mensen meemaken op hun werk. Bijv. dat mensen met een hypo (te lage bloedsuiker) op hun werk te horen krijgen dat ze zich niet zo aan moeten stellen.

En wat mij betreft hoeft dat niet alleen over diabetes te gaan. Homohaat tegengaan is ook prima. Maatschappelijke dingen aan de kaak stellen. Maar het moet wel wat subtiel zijn er niet drammerig bovenop liggen.
Dat het fijn is dat er aandacht aan wordt besteed begrijp ik, maar gtst is daar de laatste tijd tot het vermoeiende toe in aan het doorslaan. Dat komt het begrip ook niet ten goede.
miaeakmaandag 30 december 2019 @ 13:50
SPOILER
Wow... Ludo en Janine is ineens weer koek en ei. Dat ging makkelijk :D.
En Eva is een schizo? Ben beniewd hoe ze dat nu weer neer gaan zetten. Gevaarlijk terrein.
Fokkie83maandag 30 december 2019 @ 14:07
quote:
0s.gif Op maandag 30 december 2019 13:50 schreef miaeak het volgende:
SPOILER
Wow... Ludo en Janine is ineens weer koek en ei. Dat ging makkelijk :D.
En Eva is een schizo? Ben beniewd hoe ze dat nu weer neer gaan zetten. Gevaarlijk terrein.
SPOILER
Pff toch niet weer die 2 samen he. Ik weet dat het het stel van gtst is, maar kunnen ze geen andere kant met die 2 op?
miaeakmaandag 30 december 2019 @ 15:15
quote:
1s.gif Op maandag 30 december 2019 14:07 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

SPOILER
Pff toch niet weer die 2 samen he. Ik weet dat het het stel van gtst is, maar kunnen ze geen andere kant met die 2 op?
SPOILER
Ja, hij kijkt haar een keertje lief aan tijdens de mode show en huppa, ze zitten weer in de rozenboom :D
Alieda-Rmaandag 30 december 2019 @ 17:33
Spoilers 6 t/m 10 januari

SPOILER
Maandag 6 januari
Eva heeft een mooi diner voor Janine geregeld, maar heeft het zelf heel moeilijk. Nina probeert zonder ruzie een gesprek met Bing te voeren. Lucas krijgt slecht nieuws te horen. Bing vraagt Sjors om juridische bijstand.

Dinsdag 7 januari
Lana probeert met een smoes uit huis te ontsnappen. Linda heeft meteen argwaan als ze Anton plezier ziet maken met een andere vrouw. Rik probeert Shanti af te leiden van haar verdriet door een ijskoud initiatief. Hij is echter zelf slachtoffer van zijn actie.

Woensdag 8 januari
Het komt Lana heel goed uit wanneer Laura zich vergist. Amir en Sjors moeten het eens zien te worden over haar activiteiten voor Bing. Daan biedt Nina zijn hulp aan. Puck moet een stiekeme actie verborgen zien te houden. Merel heeft een klik met JoJo.

Donderdag 9 januari
Saskia stuurt de kinderen weg als ze bezoek krijgt. Linda en Shanti vinden het toch moeilijk om in elkaars buurt te zijn. Rik vindt het moeilijk om aan een vriend werk te vragen, maar doet het toch. JoJo verwijt Bing dat hij zijn kinderen niet serieus neemt.

Vrijdag 10 januari
Janines goedbedoelde plannen groeien haar boven het hoofd wanneer ze meerdere afzeggingen krijgt. Nina accepteert Lucas’ ontwijkende gedrag niet meer. Bing werkt Puck weg, zodat hij en zijn kinderen kunnen gaan en staan waar ze willen.
supernigermaandag 30 december 2019 @ 19:19
De nieuwe leader.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)ijden-slechte-tijden

:')
James1988maandag 30 december 2019 @ 20:06
Zo, dat is kort.

Die bliepjes aan het einde klinken alsof ze zo uit een of andere nieuwsaflevering komen. :')
RaymanNLmaandag 30 december 2019 @ 20:28
Centrale foto bij de leader is wel elke keer anders, speelt in op personages van die aflevering! Vind het prima wegkijken de laatste week, op de aflevering van donderdag na dan..
PeterKeldermaandag 30 december 2019 @ 22:14
Komaan, dat is toch geen leader te noemen :')

Sterker nog: als je het bovenstaande uitspreekt is die uit de kluiten gewassen bumper al praktisch voorbij _O-
miaeakdinsdag 31 december 2019 @ 10:54
Serieuze vraag: Hoe kan een arts vaststellen dat een patient een delier heeft gehad terwijl de patient zelf niet bij kennis is om dat te vertellen?
Fokkie83dinsdag 31 december 2019 @ 11:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2019 10:54 schreef miaeak het volgende:
Serieuze vraag: Hoe kan een arts vaststellen dat een patient een delier heeft gehad terwijl de patient zelf niet bij kennis is om dat te vertellen?
Ik dacht hier zelf ook gelijk aan ,en ben geen arts.
Reijnxdvdinsdag 31 december 2019 @ 12:17
Ik zie over een paar maanden best gebeuren dat Shanti onbedoeld zwanger wordt van Rik en dat dan Zoe binnenkomt met hooooi Rik ik ben terug en ik wil je!!!!
miaeakwoensdag 1 januari 2020 @ 11:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2019 12:17 schreef Reijnxdv het volgende:
Ik zie over een paar maanden best gebeuren dat Shanti onbedoeld zwanger wordt van Rik en dat dan Zoe binnenkomt met hooooi Rik ik ben terug en ik wil je!!!!
Lijkt me niet. Shanti was al onbedoeld zwanger van onze uber fertiele dokter. En Anouk zie ik niet zo snel terug komen.
AgnesGruwoensdag 1 januari 2020 @ 11:28
quote:
Wat een gedrocht!

Zie af en toe een (deel van een) aflevering op mijn werk (gehandicaptenzorg), wat een niveau tegenwoordig :')

Gelukkig vinden de cliënten het wel spannend _O-
miaeakdonderdag 2 januari 2020 @ 10:48
Wat gaat die Bing eigenlijk van 0 naar 100 joh.

En gtst heeft 1 schrijfmodus voor alle tieners: Opstandig egoistisch kutjong. :')

Julian mag wel blijven :9~ Wat een leuk joch is dat toch!
spectrumanalyserdonderdag 2 januari 2020 @ 16:04
Heb meerdere keren gevraagd bij de schrijvers of ik een relatie met Nina zou mogen. Altijd maar nee te horen gekregen. Heb 't altijd leuk met Everon, ik denk dat hij het mij wel zou vergeven.
miaeakvrijdag 3 januari 2020 @ 13:03
SPOILER
Ik weet niet zo goed waarom ik het anders had verwacht, maar Eva is de zoveelste sisser. Had zoveel potentie :( (Blijkt geen kanker te hebben, maar het te gebruiken om mensen te manipuleren etc) Maar nee... Gewoon dood.
YT123vrijdag 3 januari 2020 @ 19:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 13:03 schreef miaeak het volgende:
SPOILER
Ik weet niet zo goed waarom ik het anders had verwacht, maar Eva is de zoveelste sisser. Had zoveel potentie :( (Blijkt geen kanker te hebben, maar het te gebruiken om mensen te manipuleren etc) Maar nee... Gewoon dood.
Ik had er ook wel meer van verwacht, dit is immers hét nieuwe GTST. :')
Merk wel dat er kleine veranderingen zijn doorgevoerd, maar er is nog steeds genoeg op de schrijvers aan te merken.
TheVulturevrijdag 3 januari 2020 @ 20:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 13:03 schreef miaeak het volgende:
SPOILER
Ik weet niet zo goed waarom ik het anders had verwacht, maar Eva is de zoveelste sisser. Had zoveel potentie :( (Blijkt geen kanker te hebben, maar het te gebruiken om mensen te manipuleren etc) Maar nee... Gewoon dood.
Ik snap wel dat ze zich niet aan zoiets heftigs wagen hoor, kanker faken zou een stormvloed van kritiek opleveren, en het is een herhaling van de lijn die Barbara ooit had.

Ik ben er een paar dagen uit, maar waarom is Bing er nu precies vandoor, want Nina heeft die affaire toch niet opgebiecht :?
James1988vrijdag 3 januari 2020 @ 20:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 20:18 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Ik ben er een paar dagen uit, maar waarom is Bing er nu precies vandoor, want Nina heeft die affaire toch niet opgebiecht :?
Bing heeft Daan en Nina betrapt.
TheVulturevrijdag 3 januari 2020 @ 20:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 20:22 schreef James1988 het volgende:

[..]

Bing heeft Daan en Nina betrapt.
Ah thanks!
miaeakvrijdag 3 januari 2020 @ 22:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 20:18 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Ik snap wel dat ze zich niet aan zoiets heftigs wagen hoor, kanker faken zou een stormvloed van kritiek opleveren, en het is een herhaling van de lijn die Barbara ooit had.

Ik ben er een paar dagen uit, maar waarom is Bing er nu precies vandoor, want Nina heeft die affaire toch niet opgebiecht :?
Maar wat voor nut heeft ze dan gehad?
TheVulturevrijdag 3 januari 2020 @ 23:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 22:21 schreef miaeak het volgende:

[..]

Maar wat voor nut heeft ze dan gehad?
Een bijrol die het onderwerp kanker een dodelijk gezicht geeft waardoor een hoofdkarakter zoals Janine gespaard kan worden... de bijrollen sneuvelen bijna altijd ten koste van de hoofdkarakters bij dit soort verhaallijnen of ongelukken
miaeakzaterdag 4 januari 2020 @ 10:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 23:13 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Een bijrol die het onderwerp kanker een dodelijk gezicht geeft waardoor een hoofdkarakter zoals Janine gespaard kan worden... de bijrollen sneuvelen bijna altijd ten koste van de hoofdkarakters bij dit soort verhaallijnen of ongelukken
Oh dat klinkt eigenlijk wel logisch. T was wel erg snel ;(
PeterKelderzaterdag 4 januari 2020 @ 14:27
Uit de vooruitblik door Televizier op komende week:

SPOILER
Op de achtergrond is wel duidelijk dat de familie Verduyn geldzorgen heeft. Saskia verstopt aanmaningen van instanties en de ‘luxe’ appeltaart van de bakker komt stiekem met 50 procent dagkorting van de supermarkt.
Nee hè... Als dit 'het geheim' is waardoor de familie Verduyn in de GTST-stad is komen wonen hebben die schrijvers echt geen inspiratie. Komaan, dit is al gedaan met de comebacks van Linda en Mark & Marieke. Verzin eens iets nieuws :{

[ Bericht 0% gewijzigd door PeterKelder op 04-01-2020 14:32:18 ]
Alieda-Rzaterdag 4 januari 2020 @ 14:55
Spoilers 13 t/m 17 januari

SPOILER
https://gtstcourant.com/spoilers/spoilers-13-t-m-17-januari-2020/

Ik kijk zelf vooruit via Videoland. Meer mensen die het idee hebben dat Merel een oogje heeft op JoJo?
James1988zaterdag 4 januari 2020 @ 15:06
SPOILER
"Daan manipuleert Nina om zijn eigen zin door te drijven. Zijn doel: aangifte tegen Bing."

Nee hè, niet weer een Bing-in-de-bajes-lijn...


"Amir doet een loopbaantest en is verbijsterd over de uitslag."
Barman in De Koning? :P
miaeakzaterdag 4 januari 2020 @ 17:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 14:27 schreef PeterKelder het volgende:
Uit de vooruitblik door Televizier op komende week:

SPOILER
Op de achtergrond is wel duidelijk dat de familie Verduyn geldzorgen heeft. Saskia verstopt aanmaningen van instanties en de ‘luxe’ appeltaart van de bakker komt stiekem met 50 procent dagkorting van de supermarkt.
Nee hè... Als dit 'het geheim' is waardoor de familie Verduyn in de GTST-stad is komen wonen hebben die schrijvers echt geen inspiratie. Komaan, dit is al gedaan met de comebacks van Linda en Mark & Marieke. Verzin eens iets nieuws :{
Ze hebben toch net een huis gekocht? Of is dat een huurhuis? Hoe koop je een huis als je geldzorgen hebt? :?
LetsGamezaterdag 4 januari 2020 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 14:55 schreef Alieda-R het volgende:
Spoilers 13 t/m 17 januari

SPOILER
https://gtstcourant.com/spoilers/spoilers-13-t-m-17-januari-2020/

Ik kijk zelf vooruit via Videoland. Meer mensen die het idee hebben dat Merel een oogje heeft op JoJo?
Nee Valentijn
loezzzjezaterdag 4 januari 2020 @ 23:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 17:17 schreef miaeak het volgende:

[..]

Ze hebben toch net een huis gekocht? Of is dat een huurhuis? Hoe koop je een huis als je geldzorgen hebt? :?
Ik dacht gezien te hebben dat het een flat is maar weet het niet zeker. Sowieso niet heel strak plan om met zijn 5en in een flat te gaan wonen maar ach als geld een issue is dan moet je wel.
PeterKelderzaterdag 4 januari 2020 @ 23:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 23:14 schreef loezzzje het volgende:

[..]

Ik dacht gezien te hebben dat het een flat is maar weet het niet zeker. Sowieso niet heel strak plan om met zijn 5en in een flat te gaan wonen maar ach als geld een issue is dan moet je wel.
Het is inderdaad een flatwoning, want Peter van der Vorst keek ook eens vijf afleveringen en zag niemand in een flat wonen. Evenals dat niemand een huisdier had, dus die kwam er ook maar bij (die kerel heeft geen flauw benul van de hel die dieren en kinderen kunnen zijn op een set, maar goed).

Over die flat gesproken: het is een galerijflat, zoals te zien in het onderstaande screenshot: Rik loopt naar buiten, de galerij op:
wzcYUQT.png
(Waarom een halletje met twee verschillende ingangen naar precies dezelfde ruimte trouwens :?)

Boeiend, zou je denken, maar dan komen we bij het stockshot...

oOQEIs5.png

... EN DAT IS GEEN GALERIJFLAT :|W
Come on, dan worden er na jaren eindelijk weer stockshots ingevoerd in de serie, en dan nóg weten ze dat te verprutsen door gewoon random een gebouw te filmen en te denken dat sommige kijkers dat niet zien :') Ze willen Meerdijk zo graag weer herkenbaar en tastbaar maken voor de kijkers, maar doe dat dan op zijn minst een beetje goed o|O
Devil010zondag 5 januari 2020 @ 00:45
Waarom zag ik deze niet in mijn AT, had net een nieuwe geopend haha
Devil010zondag 5 januari 2020 @ 00:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 januari 2020 19:20 schreef YT123 het volgende:

[..]

Ik had er ook wel meer van verwacht, dit is immers hét nieuwe GTST. :')
Merk wel dat er kleine veranderingen zijn doorgevoerd, maar er is nog steeds genoeg op de schrijvers aan te merken.
Een lelijk ding met een zilveren ring blijft een lelijk ding.
Devil010zondag 5 januari 2020 @ 00:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2019 10:54 schreef miaeak het volgende:
Serieuze vraag: Hoe kan een arts vaststellen dat een patient een delier heeft gehad terwijl de patient zelf niet bij kennis is om dat te vertellen?
Hoe kun je zelf een delier navertellen dan?
Devil010zondag 5 januari 2020 @ 00:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 december 2019 12:17 schreef Reijnxdv het volgende:
Ik zie over een paar maanden best gebeuren dat Shanti onbedoeld zwanger wordt van Rik en dat dan Zoe binnenkomt met hooooi Rik ik ben terug en ik wil je!!!!
Als dan, dan ben ik echt jaloers, Shanti en Zoë... En dan een trio!
YT123zondag 5 januari 2020 @ 00:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 10:11 schreef miaeak het volgende:

[..]

Oh dat klinkt eigenlijk wel logisch. T was wel erg snel ;(
Er had niet per se een twist hoeven zijn, maar ze hadden inderdaad wel meer met haar rol kunnen doen. In twee maanden werd ze de beste vriendin van Janine, kwam ze bij haar wonen en takelde ze vervolgens heel snel af. Dit hadden ze wat mij betreft over een langere periode uit mogen smeren, aangezien Janine pas net met haar behandeling begonnen is.
phony1234zondag 5 januari 2020 @ 01:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 23:53 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Het is inderdaad een flatwoning, want Peter van der Vorst keek ook eens vijf afleveringen en zag niemand in een flat wonen. Evenals dat niemand een huisdier had, dus die kwam er ook maar bij (die kerel heeft geen flauw benul van de hel die dieren en kinderen kunnen zijn op een set, maar goed).

Over die flat gesproken: het is een galerijflat, zoals te zien in het onderstaande screenshot: Rik loopt naar buiten, de galerij op:
[ afbeelding ]
(Waarom een halletje met twee verschillende ingangen naar precies dezelfde ruimte trouwens :?)

Boeiend, zou je denken, maar dan komen we bij het stockshot...

[ afbeelding ]

... EN DAT IS GEEN GALERIJFLAT :|W
Come on, dan worden er na jaren eindelijk weer stockshots ingevoerd in de serie, en dan nóg weten ze dat te verprutsen door gewoon random een gebouw te filmen en te denken dat sommige kijkers dat niet zien :') Ze willen Meerdijk zo graag weer herkenbaar en tastbaar maken voor de kijkers, maar doe dat dan op zijn minst een beetje goed o|O
Dit zou ook de achterkant van de flat kunnen zijn.
Devil010zondag 5 januari 2020 @ 03:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 23:53 schreef PeterKelder het volgende:

[..]

Het is inderdaad een flatwoning, want Peter van der Vorst keek ook eens vijf afleveringen en zag niemand in een flat wonen. Evenals dat niemand een huisdier had, dus die kwam er ook maar bij (die kerel heeft geen flauw benul van de hel die dieren en kinderen kunnen zijn op een set, maar goed).

Over die flat gesproken: het is een galerijflat, zoals te zien in het onderstaande screenshot: Rik loopt naar buiten, de galerij op:
[ afbeelding ]
(Waarom een halletje met twee verschillende ingangen naar precies dezelfde ruimte trouwens :?)

Boeiend, zou je denken, maar dan komen we bij het stockshot...

[ afbeelding ]

... EN DAT IS GEEN GALERIJFLAT :|W
Come on, dan worden er na jaren eindelijk weer stockshots ingevoerd in de serie, en dan nóg weten ze dat te verprutsen door gewoon random een gebouw te filmen en te denken dat sommige kijkers dat niet zien :') Ze willen Meerdijk zo graag weer herkenbaar en tastbaar maken voor de kijkers, maar doe dat dan op zijn minst een beetje goed o|O
Zo raar is dat niet hoor, twee deuren naar één ruimte
4091FL.jpg
en wie zegt dat er geen gallerijen aan de achterkant zitten van dit pand? :s) :s)
ConqueringChaoszondag 5 januari 2020 @ 10:18
In mijn appartementencomplex zit de gallerij ook aan de 'binnenkant' van het gebouw. Zie je vanaf de straat niet. Alleen als je eenmaal binnen bent pas.

En vriendin van mij heeft ook een extra deur constructie. Die heeft ook 2 openingen/deuren in haar badkamer. Terwijl als je er bij 1 uitgaat en je kwartslag draait je bij al bij de andere deur van haar slaapkamer staat. Die extra deur slaat dus in feite nergens op. Maar die zit er toch echt. Ohja en ook bij haar zit de gallerij aan de binnenkant. Zelfs helemaal ingebouw waardoor je aan de buitenkant 1 kant alles straks hebt met glas steen. En de andere kant zie je alleen balkonnetjes.
miaeakzondag 5 januari 2020 @ 10:35
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 00:54 schreef Devil010 het volgende:

[..]

Hoe kun je zelf een delier navertellen dan?
Mensen kunnen zich een delier vaak nog wel herinneren.
Alieda-Rzondag 5 januari 2020 @ 12:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 21:31 schreef LetsGame het volgende:

[..]

Nee Valentijn
SPOILER
Als ik zo naar een aflevering van komende week kijk denk ik echt JoJo naar aanleiding van een opmerking die Julian tegen Merel had. Volgens mij denkt Merel dat JoJo iets met Valentijn wil omdat ze zelf een oogje heeft op JoJo
totebelzondag 5 januari 2020 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 10:35 schreef miaeak het volgende:

[..]

Mensen kunnen zich een delier vaak nog wel herinneren.
Klopt, mijn moeder kan het zich goed herinneren en is als de dood dat het nog eens gebeurt
miaeakmaandag 6 januari 2020 @ 09:03
quote:
0s.gif Op zondag 5 januari 2020 19:51 schreef totebel het volgende:

[..]

Klopt, mijn moeder kan het zich goed herinneren en is als de dood dat het nog eens gebeurt
Oef... Lijkt me super eng als je niet kunt vertrouwen op wat je ziet/hoort/voelt.
miaeakmaandag 6 januari 2020 @ 09:23
Lol weet Bing niet dat wat hij nu aan het doen is officieel onder ontvoering valt? :')
Kan ie weer de bak in.
loezzzjemaandag 6 januari 2020 @ 12:17
Sowieso heeft ie voor Max helemaal geen rechten, dat is zijn kind niet en Nola ook niet. Dus Nina staat vrij sterk volgens mij.
Claude_Violemaandag 6 januari 2020 @ 16:56
Over stockshots gesproken: De verandering van de Rozenboom was wel bizar. Opeens een klein restaurant/hotel iets in een bebouwde omgeving, en later een statig hotel waarvan we het aan de buitenopname-shots blijven herkennen. De verandering van de stockshot van de Koning was echt een lachertje.... :')
Dr.Mikeymaandag 6 januari 2020 @ 17:04
Bing en geleuter over kinderen is gelukkig nog nooit eerder geweest :O
PeterKeldermaandag 6 januari 2020 @ 18:47
quote:
99s.gif Op maandag 6 januari 2020 16:56 schreef Claude_Viole het volgende:
Over stockshots gesproken: De verandering van de Rozenboom was wel bizar. Opeens een klein restaurant/hotel iets in een bebouwde omgeving, en later een statig hotel waarvan we het aan de buitenopname-shots blijven herkennen.
De Rozenboom heeft in de afgelopen 30 jaar zoveel buitenaanzichten gehad:

bFbDrM1.png
In seizoen 1 t/m 5 dit kleine gebouw aan een drukke weg (waar Helen ook werd aangereden door Koen Heeze). In seizoen 1 en 2 overigens alleen nog maar een restaurant in het verhaal, daarna werd het ineens een hotel met restaurant :D

71f662368ef3_clip_image004_0020_2.jpg
Met de ombouw van het decor kwam er ook dit statige buitenaanzicht in Amstelveen. Ook vaak gebruik van gemaakt in buitenopnames en nog altijd de meest aansprekende locatie van De Rozenboom. Sterker nog: toen de TV Kantine afgelopen seizoen een sketch had met Erik de Vogel in een gastrol en ze bij deze locatie uitkwamen, kon ik niet anders dan gniffelen om de (onbewuste?) keuze voor de locatie :P

csm_De_Hartekamp_hoofdgebouw_75bfc480d0.jpg
Vervolgens, ergens gedurende seizoen 16 of 17 (not sure), kwam dit buitenaanzicht van Kasteel Hartekamp in Heemstede in beeld. Nog niet eens zo'n gekke upgrade, kijkend naar de vorige locatie. Ook vaak voorgekomen in de buitenopnames, zoals bij de val van Rik en Anita van het balkon eind seizoen 18 of het afscheid van Barbara in seizoen 20.

Dat seizoen werden de stockshots afgeschaft en kende geen enkele set nog een vast herkenningspunt. Zo ook De Rozenboom. Ik kan me bijvoorbeeld nog herinneren dat bij het steigerongeluk van Jef er een bakstenen bruin gebouw in beeld kwam.

Vorig jaar, bij de aanrijding van Marieke, kwamen Ludo, Janine, Mark en Marieke uit De Rozenboom. Toen werd als buitenlocatie Landgoed Groenendaal in Heemstede gebruikt; een wel erg kleine locatie voor zo'n groots complex als De Rozenboom moet voorstellen:

landgoed-groenendaal-avondzonnetje-entree-impressie-bos-heemstede-dineren-business1.png

Met de cliffhanger van seizoen 29 werd er ineens weer een bakstenen gebouw met grote tuin gebruikt als buitenlocatie:
maxresdefault.jpg

En met de invoering van de stockshots wordt nu dit buitenaanzicht gebruikt voor De Rozenboom:
j0wLD5N.png

Nu maar hopen dat ze wat consistent zijn wat betreft de buitenlocaties en buitenopnames ook op deze locatie draaien, want anders blijft het een chaotische zooi :')
miaeakdinsdag 7 januari 2020 @ 09:36
Ik zie en hoor trouwens feel reclame van gtst, met name over Julian. Gisteren in de auto op de radio en nu net op Facebook met een advertentie.
TheVulturedinsdag 7 januari 2020 @ 09:43
De kijkcijfers lijken wel iets aan te trekken, ze zitten weer steeds vaker in de 800.000 kijkers...

Wel knap hoe Bing altijd een onsympathiek karakter blijft, ook nu weer nu hij eigenlijk zelf bedrogen wordt heb ik meer begrip voor Prinses _O-
miaeakdinsdag 7 januari 2020 @ 10:08
Ik open videoland om gtst te kijken:
EexYu80.png
Ik ben zo klaar met deze kop... Dat gezeik altijd.

SPOILER
En ja hoor... Gast... Fix dat papiertje nou gewoon en doe niet zo moeilijk. Ik snap dat het kut voelt, maar overal tegenaan schoppen brengt je helemaal nergens. Kolere zeg... Die Sjors en Amir zijn wel voor elkaar gemaakt hoor. Allebei zo wispelturig en onredelijk als de neten.


[ Bericht 44% gewijzigd door miaeak op 07-01-2020 10:16:02 ]
laracroftonlinedinsdag 7 januari 2020 @ 12:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 09:43 schreef TheVulture het volgende:
De kijkcijfers lijken wel iets aan te trekken, ze zitten weer steeds vaker in de 800.000 kijkers...

Wel knap hoe Bing altijd een onsympathiek karakter blijft, ook nu weer nu hij eigenlijk zelf bedrogen wordt heb ik meer begrip voor Prinses _O-
Prinses valt eigenlijk best wel mee in de aankomende afleveringen, ik heb ook meer sympathie voor haar.
TheVulturedinsdag 7 januari 2020 @ 15:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 10:08 schreef miaeak het volgende:
Ik open videoland om gtst te kijken:
[ afbeelding ]
Ik ben zo klaar met deze kop... Dat gezeik altijd.

SPOILER
En ja hoor... Gast... Fix dat papiertje nou gewoon en doe niet zo moeilijk. Ik snap dat het kut voelt, maar overal tegenaan schoppen brengt je helemaal nergens. Kolere zeg... Die Sjors en Amir zijn wel voor elkaar gemaakt hoor. Allebei zo wispelturig en onredelijk als de neten.
Ze hebben 'm wel consistent geschreven 8-)
miaeakdinsdag 7 januari 2020 @ 22:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 januari 2020 15:29 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Ze hebben 'm wel consistent geschreven 8-)
Ja ben zo klaar met die twee :').
miaeakwoensdag 8 januari 2020 @ 10:55
Rik tegen Shanti als hij over haar schoenen valt: "Ik had mijn nek wel kunnen breken."
Je bedoelt zoals vorig jaar? :P

SPOILER
Haha wat een gedoe weer tussen Amir en Sjors. Ze doen een persoonlijkheidstest voor hem, komt psychiatrie uit. Hij is enthausiast. Sjors zoekt mogelijkheden voor hem en ineens is hij weer veranderd in een grumpy duck.


[ Bericht 24% gewijzigd door miaeak op 08-01-2020 11:09:35 ]
miaeakdonderdag 9 januari 2020 @ 12:02
Oke 3 posts achter elkaar, maar ik wordt zo ontzettend moe van Sjors en Amir.
Kap nou toch eens met die twee.
Ik heb dit niet snel, maar ik ben hier echt zo totaal klaar mee. Hou toch eens op man.
Devil010donderdag 9 januari 2020 @ 16:36
Zo alles van het afscheid van Eva doorgespeeld, fuck zeg Janine kent dat mens pas en ze doen als of het haar zus was?! Jeetje Janine haar echte zusje was zo pleite en uit de serie. Hebben die schrijvers nou echt een plankje voor hun debiele kop????
Fokkie83donderdag 9 januari 2020 @ 16:45
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 16:36 schreef Devil010 het volgende:
Zo alles van het afscheid van Eva doorgespeeld, fuck zeg Janine kent dat mens pas en ze doen als of het haar zus was?! Jeetje Janine haar echte zusje was zo pleite en uit de serie. Hebben die schrijvers nou echt een plankje voor hun debiele kop????
Ik heb ook alles doorgespoeld.
De halve serie ging erover, dus was een zeer korte GTST uitzending vandaag O-)
xzazdonderdag 9 januari 2020 @ 16:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 23:53 schreef PeterKelder het volgende:
Come on, dan worden er na jaren eindelijk weer stockshots ingevoerd in de serie, en dan nóg weten ze dat te verprutsen door gewoon random een gebouw te filmen en te denken dat sommige kijkers dat niet zien :') Ze willen Meerdijk zo graag weer herkenbaar en tastbaar maken voor de kijkers, maar doe dat dan op zijn minst een beetje goed o|O
Want GTST is een weerspiegeling van 't echte leven _O- _O-
LetsGamedonderdag 9 januari 2020 @ 21:18
Eva: laat me maar alleen
Janine: ok
-
Janine: wtf ze is bijna dood ik ben zo een slecht mens
Eva: kan gebeuren morfine he vraag jef maar
Janine: ik laat je niet alleen en ga een feest geven
Eva: neem deze ketting
Janine: ok
-
Janine: Linda heeft geen boodschappen gedaan en ik ga geen boodschappen doen fuck that shit ze mag niet weer alleen zijn
Ludo: ik stuur een mannetje
Janine: ok
-
Janine: gvd hij is het brood vergeten eva brb
Eva: ok
-
Janine: wtf ze is dood ik ben zo een slecht mens
Linda: hi ik ben hier met het brood
YT123donderdag 9 januari 2020 @ 21:32
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 12:02 schreef miaeak het volgende:
Oke 3 posts achter elkaar, maar ik wordt zo ontzettend moe van Sjors en Amir.
Kap nou toch eens met die twee.
Ik heb dit niet snel, maar ik ben hier echt zo totaal klaar mee. Hou toch eens op man.
Zo vermoeiend inderdaad.. De rol van Amir is sowieso wel een beetje uitgespeeld nu voor mijn gevoel.
miaeakvrijdag 10 januari 2020 @ 01:36
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 21:32 schreef YT123 het volgende:

[..]

Zo vermoeiend inderdaad.. De rol van Amir is sowieso wel een beetje uitgespeeld nu voor mijn gevoel.
Ja die kwam als de hippe relatable vluchteling en dat schoot zijn doel een beetje voorbij.
James1988vrijdag 10 januari 2020 @ 20:06
Wat een naar mens is die Puck zeg. :')
Fokkie83vrijdag 10 januari 2020 @ 20:13
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2020 21:32 schreef YT123 het volgende:

[..]

Zo vermoeiend inderdaad.. De rol van Amir is sowieso wel een beetje uitgespeeld nu voor mijn gevoel.
Die van Sjors ook.
Laat ze maar gaan emigreren. O-)
Dr.Mikeyvrijdag 10 januari 2020 @ 20:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 januari 2020 20:13 schreef Fokkie83 het volgende:

[..]

Die van Sjors ook.
Laat ze maar gaan emigreren. O-)
lekker op wereldreis
Shentimaandag 13 januari 2020 @ 10:57
Ik zucht de laatste tijd ook hardop als ik zie dat Amir in de aflevering zit...
laracroftonlinemaandag 13 januari 2020 @ 12:22
Amir en deze gerecaste sjors zijn het gewoon niet voor deze serie.
James1988maandag 13 januari 2020 @ 20:03
Hoezo moet Janine ineens gaan beslissen hoe de rouwkaart voor die Eva eruitziet? Heeft die geen familie ofzo?
James1988dinsdag 14 januari 2020 @ 20:08
En wat is nou Amir's probleem? :')
miaeakwoensdag 15 januari 2020 @ 10:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 januari 2020 20:08 schreef James1988 het volgende:
En wat is nou Amir's probleem? :')
Weet hij zelf niet goed denk ik. Sjors is onredelijk, maar hij kan er ook wat van. Ik ga die handel skippen, want ik word er een beetje kriegel van.
Eloundawoensdag 15 januari 2020 @ 10:25
Dat gezeik van die Amir. Is ie eindelijk arts bij het AZM is het wéér niet goed. Wat een moeimaker.
En Janine die na de chemo verder huppelt en verder geen enkele klacht heeft vind ik ook niet geloofwaardig.
Eloundawoensdag 15 januari 2020 @ 20:46
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 10:15 schreef miaeak het volgende:

[..]

Weet hij zelf niet goed denk ik. Sjors is onredelijk, maar hij kan er ook wat van. Ik ga die handel skippen, want ik word er een beetje kriegel van.
Vanavond was het echt bijna 100% gejank Sjors/Amir, met als klap op de vuurpijl Sjors die Amir richting een opleiding tot psychiater in het AZM kletst. Bijna de hele aflevering geslikt.
Eloundawoensdag 15 januari 2020 @ 20:47
Dubbel
Eloundawoensdag 15 januari 2020 @ 20:47
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 20:46 schreef Elounda het volgende:

[..]

Vanavond was het echt bijna 100% gejank Sjors/Amir, met als klap op de vuurpijl Sjors die Amir richting een opleiding tot psychiater in het AZM kletst. Bijna de hele aflevering geskipt.
Eloundawoensdag 15 januari 2020 @ 20:48
Nou laat maar. Pfffff.
Quote mezelf steeds.
loezzzjewoensdag 15 januari 2020 @ 23:09
Dat hij zo zit te janken over dat ie al arts is en in een nieuw land zich weer moet “bewijzen”. Jeetje zo werkt het hier nou eenmaal, deal with it. Je kunt er wel over blijven miepen maar dat zijn nou eenmaal de regels. Het is niet gauw goed voor hem.
LetsGamedonderdag 16 januari 2020 @ 09:23
Ik vind Sjors juist vaak redelijk en Amir niet.. kijk hoe hij met de situatie Romy omging en later dat van Bobby. En dan doet je vent een doktersopleiding en stopt ie ermee wanneer ie klaar is. En dan motiveer je hem met wat anders zoeken en dan snauwt ie je zo de godsganse dag af. Nee van mij hoeft die Amir niet, maar Sjors mag zeker blijven van mij. Lana vind ik de laatste tijd ook shit geworden. Heb echt met Sjors te doen.
LetsGamedonderdag 16 januari 2020 @ 09:24
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 10:25 schreef Elounda het volgende:
Dat gezeik van die Amir. Is ie eindelijk arts bij het AZM is het wéér niet goed. Wat een moeimaker.
En Janine die na de chemo verder huppelt en verder geen enkele klacht heeft vind ik ook niet geloofwaardig.
Janine kan nog makkelijk meedoen aan een haarcommercial :')
Eloundadonderdag 16 januari 2020 @ 11:02
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 09:23 schreef LetsGame het volgende:
Ik vind Sjors juist vaak redelijk en Amir niet.. kijk hoe hij met de situatie Romy omging en later dat van Bobby. En dan doet je vent een doktersopleiding en stopt ie ermee wanneer ie klaar is. En dan motiveer je hem met wat anders zoeken en dan snauwt ie je zo de godsganse dag af. Nee van mij hoeft die Amir niet, maar Sjors mag zeker blijven van mij. Lana vind ik de laatste tijd ook shit geworden. Heb echt met Sjors te doen.
Ik zat sowieso te rommelen met mijn post,maar dát bedoel ik dus. Prima oplossing en wéér dat gezeur van hem. Altijd zn kont tegen de krib. Ik vind Sjors een leuk personage. Lana niet zo leuk. Maar ze speelt Lana dus goed.
Janine/Caroline heeft al eens reclame gemaakt voor Garnier haarverf.
Eloundadonderdag 16 januari 2020 @ 11:05
quote:
0s.gif Op woensdag 15 januari 2020 23:09 schreef loezzzje het volgende:
Dat hij zo zit te janken over dat ie al arts is en in een nieuw land zich weer moet “bewijzen”. Jeetje zo werkt het hier nou eenmaal, deal with it. Je kunt er wel over blijven miepen maar dat zijn nou eenmaal de regels. Het is niet gauw goed voor hem.
Dus dit. Mijn reumatoloog is een Syriër van geboorte. Heeft al zn diploma's in Nederland opnieuw moeten halen.
PeterKelderdonderdag 16 januari 2020 @ 12:19
quote:
0s.gif Op maandag 13 januari 2020 12:22 schreef laracroftonline het volgende:
Amir en deze gerecaste sjors zijn het gewoon niet voor deze serie.
Amir had gewoon een gastrol moeten zijn, en Sjors had een jaar of tien geleden al uit de serie geschreven moeten/kunnen worden. Want laten we wel wezen: na de relatie met Nick (nota bene haar verkrachter, maar oké, Luke & Laura in General Hospital hebben eenzelfde route afgelegd) was het personage wel klaar. Toen kwam dat gezever rond kinsjes, de knipperlichtrelatie met Bing, de fling met Mike, een zouteloze relatie met Tim, en haar rol in het wraakplan van Martine was ook maar matig. En buiten dat was het een hoop kopjes thee leuten met Wiet en het zogenaamde morele kompas van de stad uithangen :O

Ik heb het al eerder gezegd: was Inge eerder gestopt met de serie, had ze nu wellicht een carrière kunnen hebben in primetime series. En Melissa, hoe goed ze het ook doet, het is Sjors gewoon niet.
YT123donderdag 16 januari 2020 @ 16:44
Ik snap niet zo goed waarom ze Julian ook weer een rebelse tienerdochter hebben gegeven. We hebben absoluut geen tweede Lana nodig..
LetsGamedonderdag 16 januari 2020 @ 18:23
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 16:44 schreef YT123 het volgende:
Ik snap niet zo goed waarom ze Julian ook weer een rebelse tienerdochter hebben gegeven. We hebben absoluut geen tweede Lana nodig..
hij was zelf ook nogal een rebelse tiener. En Saskia zei dat die oudste dochter erg op haar vader leek. Julian daarentegen is zover te zien zeer rationeel en rustig geworden.
Eloundavrijdag 17 januari 2020 @ 00:13
Och och,Rick en Shanti opgesloten op hun balkon van hun nieuwe flat set :D
Woningnood in Nederland maar niet in Meerdijk
loezzzjevrijdag 17 januari 2020 @ 08:16
Toevallig ook nog eens de flat naast Julian ;)
miaeakvrijdag 17 januari 2020 @ 09:51
quote:
0s.gif Op donderdag 16 januari 2020 18:23 schreef LetsGame het volgende:

[..]

hij was zelf ook nogal een rebelse tiener. En Saskia zei dat die oudste dochter erg op haar vader leek. Julian daarentegen is zover te zien zeer rationeel en rustig geworden.
De schrijvers hebben 1 modus om een tiener te schrijven en dat is: "eyeroll-tsk-jullie-snappen-er-echt-niks-van-wat-heb-ik-een-kutleven-puber".

Sow... Aflevering van volgende week vrijdag is nog niet begonnen en Amir is alweer beledigd. Amir, Sjors, skip skip.

Deze aflevering was echt goed-gezeik-slecht-gezeik.
Eloundavrijdag 17 januari 2020 @ 10:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 08:16 schreef loezzzje het volgende:
Toevallig ook nog eens de flat naast Julian ;)
Hoest mogelijk!
loezzzjevrijdag 17 januari 2020 @ 18:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 10:53 schreef Elounda het volgende:

[..]

Hoest mogelijk!
De indeling is wel apart moet ik zeggen. Bij Julian & Saskia kom je binnen via een galerij, aan de andere kant zit een keuken, nergens zie ik een balkon. Bij Rick zit wel een balkon en toch zitten de flats naast elkaar. Daar klopt iets niet, of zie ik dit verkeerd?
Eloundavrijdag 17 januari 2020 @ 22:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 18:23 schreef loezzzje het volgende:

[..]

De indeling is wel apart moet ik zeggen. Bij Julian & Saskia kom je binnen via een galerij, aan de andere kant zit een keuken, nergens zie ik een balkon. Bij Rick zit wel een balkon en toch zitten de flats naast elkaar. Daar klopt iets niet, of zie ik dit verkeerd?
Dat viel mij vanavond ook op!!!!
Devil010zaterdag 18 januari 2020 @ 01:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 18:23 schreef loezzzje het volgende:

[..]

De indeling is wel apart moet ik zeggen. Bij Julian & Saskia kom je binnen via een galerij, aan de andere kant zit een keuken, nergens zie ik een balkon. Bij Rick zit wel een balkon en toch zitten de flats naast elkaar. Daar klopt iets niet, of zie ik dit verkeerd?
Kan wel, Rik heeft een hoekappartement en Julian zit in het midden, zie je wel vaker hier in de buurt dat er verschillende typen appartementen zitten in één blok die toch verbonden zijn met een gallerij.
Puggzondag 19 januari 2020 @ 15:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 januari 2020 00:13 schreef Elounda het volgende:
Och och,Rick en Shanti opgesloten op hun balkon van hun nieuwe flat set :D
Woningnood in Nederland maar niet in Meerdijk
Midden in de winter en dan zulk weer _O-
Dr.Mikeymaandag 20 januari 2020 @ 20:17
is gtst per direct gestopt?
ik zie boulevard.
James1988maandag 20 januari 2020 @ 20:24
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2020 20:17 schreef Dr.Mikey het volgende:
is gtst per direct gestopt?
ik zie boulevard.
Nee hoor. Is gewoon op RTL 4 nu.
SophieMolenaar2016dinsdag 21 januari 2020 @ 16:59
Johnny Kraaijkamp is vanaf volgende week donderdag te zien

Nu Julian terug is is het niet ondenkbaar dat binnenkort zijn zus Kim ook weer opduikt
Baron-von-Blubbawoensdag 22 januari 2020 @ 08:34
Verschillende GTST afbeeldingen door de seizoenen heen:

Aukje-van-Ginneken-Feet-1066738.jpg
Aukje-van-Ginneken-Feet-1066737.jpg
Tanja-Jess-Feet-1894643.jpg
Victoria-Koblenko-Feet-1066739.jpg
Inge-Schrama-Feet-823936.jpg
Inge-Schrama-Feet-1525065.jpg
?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9
b5yI6Vwnqi1563433629.jpeg
c136051218444724.jpg
49a4d01218444804.jpg
Baron-von-Blubbawoensdag 22 januari 2020 @ 08:36
910d031218444834.jpg
a692ae1218444764.jpg
d7m8v3fiddg8.jpg
37607669524_bc23f50e7f_b.jpg
26701290949_40efcf6d45_b.jpg
37737044434_b2b9c35a91_b.jpg
ANP-1953805.jpg
qmo8qwcibdp2_large.jpg
K9gLi62.jpg
AAC8FbM.img?h=921&w=624&m=6&q=60&o=f&l=f&x=803&y=1119
Baron-von-Blubbawoensdag 22 januari 2020 @ 08:37
163120a53400656656372c47f000864f.jpg
7757560750_5a6faf459a_b.jpg
763?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.8
9a1565b6f643924e064e03aea1952155.jpg
a2bf31ba91_1431702392_rik_zwoeleblik.gif
cedf793d5c_1431702382_rik_motorrijden.gif
1a3cb54bad_1431695713_robbert_hetismij.gif
9acc4b35bf_1431699295_meta_ikbeneigenlijkeenman.gif
aafcbd9e20_1431698664_ludo_slechterik.gif
:+
miaeakwoensdag 22 januari 2020 @ 15:25
quote:
0s.gif Op maandag 20 januari 2020 20:17 schreef Dr.Mikey het volgende:
is gtst per direct gestopt?
ik zie boulevard.
Hoezo dat dan?
SophieMolenaar2016woensdag 22 januari 2020 @ 17:59
Het huis van Anton en Linda heeft kennelijk ook een Make over gekregen
Dr.Mikeywoensdag 22 januari 2020 @ 19:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2020 16:59 schreef SophieMolenaar2016 het volgende:
Johnny Kraaijkamp is vanaf volgende week donderdag te zien

Nu Julian terug is is het niet ondenkbaar dat binnenkort zijn zus Kim ook weer opduikt
Angela is altijd leuk ik ben
voor.
QAnonnzaterdag 25 januari 2020 @ 15:07
nice
miaeakmaandag 27 januari 2020 @ 10:40
Afl 3 feb:

Sooow die scene van Shanti en Rik zwabberde ook alle kanten op joh. Houd die camera eens stil...
En Shanti begint een beetje een zeikwijf te worden. Wie schrijft die relaties? Het is alleen maar onredelijk gezeik overal :/

(Ik vind kraaikamp wel weer leuk eigenlijk, maar liever een eigen sitcom dan bij gtst)

[ Bericht 26% gewijzigd door miaeak op 27-01-2020 11:06:59 ]
SophieMolenaar2016maandag 27 januari 2020 @ 12:20
tot nu toe heeft Johnny Kraaijkamp een leuke rol
AgnesGrumaandag 27 januari 2020 @ 20:23
Wat is dit nou weer voor gezwets :')
RaymanNLdinsdag 28 januari 2020 @ 08:56
Kraaijkamp doet het goed! Complimenten aan van de Vorst hoor hoe hij de serie heeft geüpgraded!
miaeakdinsdag 28 januari 2020 @ 10:16
Lol Linda die de koelkast leeg haalt om erin te gaan zitten omdat ze opvliegers heeft _O- _O- _O- _O- _O-
NedKellydinsdag 28 januari 2020 @ 13:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 10:16 schreef miaeak het volgende:
Lol Linda die de koelkast leeg haalt om erin te gaan zitten omdat ze opvliegers heeft _O- _O- _O- _O- _O-
Vast door een man geschreven die niet snapt dat het handiger is om iets uit de diepvries tegen je hoofd te leggen.....
miaeakdinsdag 28 januari 2020 @ 13:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 13:06 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Vast door een man geschreven die niet snapt dat het handiger is om iets uit de diepvries tegen je hoofd te leggen.....
Of gewoon een koude douche is ook al voldoende :') .
Om nou in een koelkast te gaan zitten....
James1988dinsdag 28 januari 2020 @ 20:30
"...dat zegt de reguliere gezondheidszorg. En wat zegt dat?"

Tiffy, echt :|W
Drxxdinsdag 28 januari 2020 @ 20:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 13:06 schreef NedKelly het volgende:

[..]

Vast door een man geschreven die niet snapt dat het handiger is om iets uit de diepvries tegen je hoofd te leggen.....
SPOILER
Gewoon gejat uit Joker.
AgnesGruwoensdag 29 januari 2020 @ 20:27
Bing :')

Zijn toch niet zijn kinderen?
SophieMolenaar2016woensdag 29 januari 2020 @ 21:15
https://gtstcourant.com/g(...)aanzoek-en-een-lijk/
Dr.Mikeywoensdag 29 januari 2020 @ 22:35
quote:
Bo is een lekkertje.
Devil010woensdag 29 januari 2020 @ 22:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 08:56 schreef RaymanNL het volgende:
Kraaijkamp doet het goed! Complimenten aan van de Vorst hoor hoe hij de serie heeft geüpgraded!
Eén zwaluw maakt nog geen zomer.
Devil010woensdag 29 januari 2020 @ 22:54
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2020 22:35 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]

Bo is een lekkertje.
Oh echt wel, in ONM en Celblok H :P
Claude_Violedonderdag 30 januari 2020 @ 01:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 08:56 schreef RaymanNL het volgende:
Kraaijkamp doet het goed! Complimenten aan van de Vorst hoor hoe hij de serie heeft geüpgraded!
Ik moet het nog zien. Het blijft apart om te zien....
PeterKelderdonderdag 30 januari 2020 @ 11:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2020 08:56 schreef RaymanNL het volgende:
Kraaijkamp doet het goed! Complimenten aan van de Vorst hoor hoe hij de serie heeft geüpgraded!
Bwah, ik zit het soms wat te bekijken en hoewel sommige dingen goed zijn aangepakt (meer buitenopnames, stockshots), zien ook de nieuwe decors er nog steeds uit als bordkarton en zijn de verhaallijnen momenteel wel erg magertjes. Uit het leven gegrepen is tot daar aan toe, maar ik kijk liever naar bitchy Linda die de vloer aanveegt met concurrenten Nina en Puck, dan naar suffe Linda die in de koelkast duikt omdat ze in de overgang zit :')

Heb ik het nog niet eens over personages als Puck, Lana of JoJo die werkelijk geen bal toevoegen aan de serie, dus ja, er zijn dingen goed aangepakt, maar er is nog een lange weg te gaan vrees ik.