@Yinny bedoel je ovenbestendige glazen schaaltjes, nou ben ik de naam kwijt.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 00:03 schreef Yinny het volgende:
Heeft iemand deze geprobeerd?
https://alexandracooks.co(...)-you-will-ever-make/
Ik heb net kleine ovenschaaltjes besteld
Ja, 2 Pyrex schalen van 1 liter. Muffin vormpjes zijn te klein.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 10:26 schreef AnneX het volgende:
[..]
@:Yinny bedoel je ovenbestendige glazen schaaltjes, nou ben ik de naam kwijt.
Zijn muffin vormen niet goed?
Kwam een donna hay brioche recept tegen en wil mij daar eens aan wagen.
Moet dat per se in een ‘blauwstalen broodbakvorm’ of kan ik dat doen in een cakevorm?
Recept is trouwens: https://nombelina.com/brioche-van-donna-hay/
Dank je voor je antwoord.quote:Op zaterdag 23 mei 2020 11:39 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ja, 2 Pyrex schalen van 1 liter. Muffin vormpjes zijn te klein.
Cakevorm gebruik ik ook voor brood, dus dat moet lukken. Als de grootte maar niet heel erg verschilt.
Heb je dan muffins van een liter?quote:Op zaterdag 23 mei 2020 11:52 schreef AnneX het volgende:
[..]
Dank je voor je antwoord.
Dan doe ik tzt een cakeblik.
Wat betreft muffin vorm: ik heb behalve standaard maat ook een silicone mal met 6 grote vormen. Vandaar de opmerking.
Vergiet met een bebloemde theedoek werkt net zo goedquote:Op donderdag 21 mei 2020 11:14 schreef Mar_an het volgende:
Volgens mij zijn rijsmandjes wel een must, of niet? Wat is jullie ervaring daarmee? Heb het tot nu toe (3 broden gebakken al) altijd zonder gedaan, maar twijfel om er eentje te kopen.
Droogt dat niet uit? Of doe je zowel onder als boven een theedoek?quote:Op woensdag 22 juli 2020 10:50 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Vergiet met een bebloemde theedoek werkt net zo goed
Afdekken met plastic, waxdoek, rijsdoek/deegdoek Een rijsmandje is verder ook niets meer dan een rieten mandje hoor. Ook daarin zal je buitenkant iets aandrogen, maar dat is alleen maar makkelijker insnijden.quote:Op woensdag 22 juli 2020 11:04 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Droogt dat niet uit? Of doe je zowel onder als boven een theedoek?
Ik laat rijzen in de mengkom met een waxdoek erop, daarna narijzen op de bakplaat met waxdoek erover.
Rijsmandjes of beslagkom met een douchemutsquote:Op dinsdag 28 juli 2020 11:31 schreef FranticDJ het volgende:
Gebruiken jullie nog speciale plastic zakken als je je brood laat rijzen in de koelkast? Heb eigenlijk alleen pedaalemmerzakken op fatsoenlijk formaat
Of zou ipv een rijsmandje, een beslag kom met theedoek & daar een goede laag vershoudfolie over de bovenkant ook werken?
Droogt de zijkant dan niet uit via je rijsmandje?quote:Op dinsdag 28 juli 2020 12:28 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Rijsmandjes of beslagkom met een douchemuts
Neequote:Op dinsdag 28 juli 2020 12:34 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Droogt de zijkant dan niet uit via je rijsmandje?
Ik gebruik ze voor mijn desem broden eigenlijk altijd, vooral omdat ze 's nachts in de koelkast rijzen wat handiger is als ze in een mandje zitten. Verder geeft het een mooi meelpatroonquote:Op donderdag 21 mei 2020 11:14 schreef Mar_an het volgende:
Volgens mij zijn rijsmandjes wel een must, of niet? Wat is jullie ervaring daarmee? Heb het tot nu toe (3 broden gebakken al) altijd zonder gedaan, maar twijfel om er eentje te kopen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |