abonnement Unibet Coolblue
pi_192972762
Veel van hetzelfde maar toch interessant.

Rechtbank beslist om 16.00
  woensdag 6 mei 2020 @ 13:18:53 #153
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_192972840
OM wil Brech niet vrijlaten: ‘Deze man is vluchtgevaarlijk’ :')

Er moet extra onderzoek komen naar onbekende dna-sporen die bij Nicky Verstappen gevonden zijn. Dat vind de advocaat van Jos Brech, de Limburger die vastzit op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Nicky in augustus 1998.

Vandaag is de zesde voorbereidende zitting. De inhoudelijke behandeling is vanwege het coronavirus verplaatst naar september of oktober. Als Jos Brech er al voor kiest zijn ‘kluisverklaring’ te onthullen, dan zal het ook pas in het najaar gebeuren.

De elfjarige Nicky Verstappen verdween in augustus 1998 van een zomerkamp in Zuid-Limburg, een dag later werd hij dood gevonden. Brech kwam in 2018 in beeld na een groot dna-onderzoek, hij werd na een klopjacht in Spanje aangehouden. Volgens het OM heeft Brech de jongen ontvoerd, verkracht en daarna door verstikking om het leven gebracht om het misbruik te verdoezelen. Brech ontkent.

‘Onbegrijpelijk
Zijn advocaat Gerald Roethof drong vanochtend opnieuw aan op vrijlating. Er zijn volgens de advocaat teveel twijfels over de doodsoorzaak, ook staat niet vast dat er sprake is geweest van seksueel misbruik. Als straks de inhoudelijke behandeling is, heeft Brech al twee jaar in voorarrest gezeten - te lang, vindt Roethof. ,,Wacht niet langer.” Daarbij verhinderen de strikte coronamaatregelen in de gevangenis van Vught een goede voorbereiding, stelt de advocaat: ,,Er zijn te weinig spreekkamers vrij.” Brech is bereid zich wekelijks te melden als hij vrijkomt, en zijn paspoort in te leveren. Het OM is tegen vrijlating. Het onderzoek is niet klaar, Brech heeft niks verklaard terwijl feiten schreeuwen om een uitleg, zei officier van justitie Dave Mattheijs: ,,En deze man is eminent vluchtgevaarlijk. Hij was al op de vlucht voordat we wisten dat we naar hem op zoek waren.” :')

quote:
De rechtbank beraadt zich op de verschillende verzoeken van Roethof en het OM en doet daarover vanmiddag om vier uur uitspraak.
Voor de inhoudelijke behandeling in het najaar worden 7 dagen uitgetrokken.

27 dna-sporen
Jos Brech ontkent sinds zijn arrestatie in augustus 2018 iedere betrokkenheid bij de dood, de ontvoering en het misbruik van Nicky Verstappen. De Limburger weigert te verklaren hoe het kan dat 27 van zijn dna-sporen – huid, speeksel, haar – gevonden zijn op de onderbroek en het lichaam van de jongen. Het gaat om twee haren, zei de rechter eerder, en één deel van een haar. ,,Ook zijn er drie huidschilfers gevonden en verder 21 biologische contactsporen, waaronder mogelijk speeksel.’’ Deze sporen wijzen volgens een dna-expert die in het strafdossier aan bod komt op ‘langdurig, intensief’ contact, en niet op ‘oppervlakkige of eenmalige’ aanraking. Mede daarom werd het voorarrest van Brech steeds verlengd.

https://www.ad.nl/binnenl(...)gevaarlijk~afb22acb/

Enkelbandje is geen oplossing icm meldingsplicht :?
pi_192972919
Een enkelbandje om een bushcrafter gooien lijkt me niet heel erg handig.

quote:
,,En deze man is eminent vluchtgevaarlijk. Hij was al op de vlucht voordat we wisten dat we naar hem op zoek waren."
Is toch niks aan gelogen?
  woensdag 6 mei 2020 @ 13:26:13 #155
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_192972939
Paul Bots
@paulbots

Verzoek van Roethof: schors de voorlopige hechtenis tot de eerste zittingsdag van de voorlopige behandeling. Brech heeft een postadres bij zijn zus in Veendan, wil zijn paspoort inleveren en zich wekelijks melden bij de politie in Veendam. #NickyVerstappen #JosB #JosBrech

Henk prins
@Henkprins_RB

Roethof noemt voorbeelden waar bij andere verdachten ook bijna 2 jaar in voorlopige hechtenis zaten en ook hun voorlopige hechtenis werd geschorst #nickyverstappen

Paul Bots
@paulbots

Roethof haalt een andere zaak aan waarbij DNA is gevonden op een slachtoffer. De verdachte krijgt acht jaar gevangenisstraf, maar wordt door het hof vrijgesproken omdat onduidelijk is hoe het slachtoffer is overleden. #NickyVerstappen #JosB #JosBrech

NielsKlaassen
@NielsKlaassen

De 6de proforma loopt nu anderhalf uur Rug van hand met omlaag wijzende wijsvinger
*Het OM wil behandelaars PBC horen (dat vindt Roethof niet nodig)
*Roethof wil extra dna-onderzoek (het OM zegt: overbodig)
*Roethof vindt dat Brech vrijgelaten moet worden, ook vanwege coronagevolgen
#NickyVerstappen

NielsKlaassen
@NielsKlaassen

Volgens Roethof is moord/doodslag niet aangetoond, seksueel misbruik evenmin. Dan is 2 jaar voorarrest veel te lang, vindt de advocaat, die nu komt met voorbeelden waarbij verdachten van levensdelicten toch vrij kwamen omdat het voorarrest 'te lang duurde'.
#NickyVerstappen

Arthur Hubers
@Arthur_1Limburg

De rechtbank vraagt aan #josbrech wat hij er zelf van vindt. "Mijn advocaat heeft precies verwoord wat we vantevoren hebben besproken ", zegt hij. Brech bevestigt wel dat hij, mocht zijn hechtenis geschorst worden, bij zijn zus in Veendam kan verblijven. #nickyverstappen

https://twitter.com/hashtag/NickyVerstappen?
  woensdag 6 mei 2020 @ 13:27:39 #156
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_192972962
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 13:24 schreef Questular het volgende:
Een enkelbandje om een bushcrafter gooien lijkt me niet heel erg handig.
Is toch niks aan gelogen?
Jawel, alles is gelogen want hij wist niet eens dat ze naar hem zochten ;)
En zijn verbazing na de arrestatie was dan ook groot
  woensdag 6 mei 2020 @ 13:29:15 #157
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_192972987
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 13:24 schreef Questular het volgende:
Een enkelbandje om een bushcrafter gooien lijkt me niet heel erg handig.
Waarom niet je kan hem toch een gebied aanwijzen waarbinnen hij moet blijven :?
Kan jou dat nou schelen of dat een stad dorp of weiland of bos is 8)7
pi_192973030
quote:
6s.gif Op woensdag 6 mei 2020 13:29 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Waarom niet je kan hem toch een gebied aanwijzen waarbinnen hij moet blijven :?
Kan jou dat nou schelen of dat een stad dorp of weiland of bos is 8)7
Denk je dat het een goed idee is om iemand die sowieso al een keer eerder heeft geprobeerd van de aardbodem te verdwijnen en daar ook nog eens de juiste training/achtergrond voor heeft met een enkelband en wat voorwaarden de straat op te gooien? Lijkt me een redelijk hoog risico dat hij dan weer spoorloos verdwijnt.

En dan puur gelet op de omstandigheden niet of hij wel of niet al te lang vastzit.

[ Bericht 9% gewijzigd door Questular op 06-05-2020 13:47:55 ]
  woensdag 6 mei 2020 @ 16:29:46 #159
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_192975805
Brech haalt bakzeil en blijft vastzitten voor dood Nicky
Jos Brech
Brech zit ruim anderhalf jaar in voorarrest, maar zal vermoedelijk in zijn cel blijven tot de inhoudelijke behandeling in september en oktober.

Familie spreekt
Die inhoudelijke behandeling zou woensdagmorgen starten, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Op 28 en 29 september en 5, 7, 8, 12 en 16 oktober gaat de zaak in de herkansing. Tijdens de eerste twee dagen wordt het dossier uitgebreid doorgesproken en krijgen de moeder en zus van Nicky kans om iets te zeggen.

Getuigen gehoord
Voor die tijd komt Brech nog één keer voor de rechter, waarschijnlijk eind juli, omdat de rechtmatigheid van zijn gevangenhouding iedere drie maanden moet worden getoetst. In de tussentijd moeten er nog twee mogelijke getuigen en een deskundige worden gehoord. Die gesprekken stonden eerder al ingepland, maar ook daar kwam de coronacrisis tussen.

Extra sporenonderzoek
Gerald Roethof, advocaat van Brech, wil dat er extra sporenonderzoek komt. Op kleding en het lichaam van Nicky zijn in 1998 verschillende sporen gevonden. Er wordt nog onderzoek gedaan naar vier sporen; dat dna wordt vergeleken met dat van zijn familie en kinderen met wie hij tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide in een tent lag. Roethof wil echter dat die vier sporen ook vergeleken worden met mannen die eerder verdacht werden in de zaak Verstappen.

'Zijn volledig geweest'
Justitie claimt dat er geen enkele aanleiding is voor zo'n extra onderzoek. Het Forensisch Laboratorium in Leiden bekeek de sporen nog eens en rapporteerde daarover; volgens justitie gaf ook dat rapport geen aanwijzing dat er belangrijke sporen over het hoofd zijn gezien. "Inmiddels zijn we zover dat we kunnen zeggen: we zijn hier volledig in geweest", zegt officier Dave Mattheijs.

Te veel twijfel
Volgens Roethof had zijn cliënt woensdag, zij het voorlopig, vrij moeten komen. "Als hij nu niet vrijkomt, zit hij straks twee jaar in voorarrest. Twee jaar! En dat terwijl zijn schuld allerminst kan worden bewezen. Er is te veel twijfel in deze zaak, twijfel die niet is weggenomen. Er moet nu iets gebeuren." Justitie verzette zich met succes tegen de vrijlating. "Deze man is vluchtgevaarlijk en er zijn voldoende ernstige bezwaren."

Niet uniek
Daar gaat de rechter in mee. "Er zijn geen zwaarwegende redenen aangevoerd om meneer naar huis te laten gaan. Ook corona geeft geen aanleiding; die situatie is niet uniek voor uw zaak. Wij zien voldoende gronden, waaronder vluchtgevaar, om het verzoek van uw advocaat af te wijzen."

https://www.1limburg.nl/b(...)cky?context=topstory

2 jaar voorarrest en dan nog heb je de zaak niet 100% dicht en klaar voor de zitting :r
pi_192975822
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 13:24 schreef Questular het volgende:

[..]

Is toch niks aan gelogen?
Staat dat al vast, dat hij toen al welbewust op de vlucht was voor justitie?

En moet eminent niet evident zijn?
  woensdag 6 mei 2020 @ 16:33:42 #161
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_192975868
quote:
6s.gif Op woensdag 6 mei 2020 16:29 schreef ikweethetookniet het volgende:
Brech haalt bakzeil en blijft vastzitten voor dood Nicky
Jos Brech
Brech zit ruim anderhalf jaar in voorarrest, maar zal vermoedelijk in zijn cel blijven tot de inhoudelijke behandeling in september en oktober.

Familie spreekt
Die inhoudelijke behandeling zou woensdagmorgen starten, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Op 28 en 29 september en 5, 7, 8, 12 en 16 oktober gaat de zaak in de herkansing. Tijdens de eerste twee dagen wordt het dossier uitgebreid doorgesproken en krijgen de moeder en zus van Nicky kans om iets te zeggen.

Getuigen gehoord
Voor die tijd komt Brech nog één keer voor de rechter, waarschijnlijk eind juli, omdat de rechtmatigheid van zijn gevangenhouding iedere drie maanden moet worden getoetst. In de tussentijd moeten er nog twee mogelijke getuigen en een deskundige worden gehoord. Die gesprekken stonden eerder al ingepland, maar ook daar kwam de coronacrisis tussen.

Extra sporenonderzoek
Gerald Roethof, advocaat van Brech, wil dat er extra sporenonderzoek komt. Op kleding en het lichaam van Nicky zijn in 1998 verschillende sporen gevonden. Er wordt nog onderzoek gedaan naar vier sporen; dat dna wordt vergeleken met dat van zijn familie en kinderen met wie hij tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide in een tent lag. Roethof wil echter dat die vier sporen ook vergeleken worden met mannen die eerder verdacht werden in de zaak Verstappen.

'Zijn volledig geweest'
Justitie claimt dat er geen enkele aanleiding is voor zo'n extra onderzoek. Het Forensisch Laboratorium in Leiden bekeek de sporen nog eens en rapporteerde daarover; volgens justitie gaf ook dat rapport geen aanwijzing dat er belangrijke sporen over het hoofd zijn gezien. "Inmiddels zijn we zover dat we kunnen zeggen: we zijn hier volledig in geweest", zegt officier Dave Mattheijs.

Te veel twijfel
Volgens Roethof had zijn cliënt woensdag, zij het voorlopig, vrij moeten komen. "Als hij nu niet vrijkomt, zit hij straks twee jaar in voorarrest. Twee jaar! En dat terwijl zijn schuld allerminst kan worden bewezen. Er is te veel twijfel in deze zaak, twijfel die niet is weggenomen. Er moet nu iets gebeuren." Justitie verzette zich met succes tegen de vrijlating. "Deze man is vluchtgevaarlijk en er zijn voldoende ernstige bezwaren."

Niet uniek
Daar gaat de rechter in mee. "Er zijn geen zwaarwegende redenen aangevoerd om meneer naar huis te laten gaan. Ook corona geeft geen aanleiding; die situatie is niet uniek voor uw zaak. Wij zien voldoende gronden, waaronder vluchtgevaar, om het verzoek van uw advocaat af te wijzen."

https://www.1limburg.nl/b(...)cky?context=topstory

2 jaar voorarrest en dan nog heb je de zaak niet 100% dicht en klaar voor de zitting :r
ik vind het een nette straf. Dat gekloot met die verklaring in de kluis. Ok geen verklaring, blijf dan nog maar ff zitten.
pi_192975921
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 16:33 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

ik vind het een nette straf. Dat gekloot met die verklaring in de kluis. Ok geen verklaring, blijf dan nog maar ff zitten.
Straf? :o
Is er al een uitspraak dan? Of überhaupt een strafeis?
  woensdag 6 mei 2020 @ 16:39:38 #163
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_192975977
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 16:36 schreef r_one het volgende:

[..]

Straf? :o
Is er al een uitspraak dan? Of überhaupt een strafeis?
Het zal zeker als een straf voelen.
  woensdag 6 mei 2020 @ 16:51:10 #164
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_192976186
Als hij nou gewoon zegt wat er is gebeurd, en hij heeft er inderdaad niets of weinig mee te maken dan mag hij gewoon door de voordeur naar buiten lopen...

In plaats daarvan beroept hij zich als hoofdverdachte en enigste verdachte meerdere malen op zijn zwijgrecht. :')
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  woensdag 6 mei 2020 @ 16:53:28 #165
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_192976227
Maar goed, een enkelband zou wel een mogelijkheid kunnen zijn aangezien dit voorarrest lang is en dankzij Corona nog langer gaat duren wanneer de zaak inhoudelijk besproken gaat worden.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_192977162
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 16:39 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Het zal zeker als een straf voelen.
En die heeft ie verdiend omdat?
pi_192977241
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Als hij nou gewoon zegt wat er is gebeurd, en hij heeft er inderdaad niets of weinig mee te maken dan mag hij gewoon door de voordeur naar buiten lopen...

In plaats daarvan beroept hij zich als hoofdverdachte en enigste verdachte meerdere malen op zijn zwijgrecht. :')
Als het OM nou gewoon zegt wat er is gebeurd, en ze hebben inderdaad veel of genoeg bewijs dan mag hij gewoon via de achterdeur naar het huis van bewaring...

In plaats daarvan janken ze alleen maar dat Jos niks wil zeggen :’)
pi_192977268
De rechtbank ziet echter nog voldoende reden om B. voorlopig vast te houden. Zo wijst de rechtbank op een van de onderzoeken naar het aangetroffen DNA, waarin wordt gesteld dat de hoeveelheid aangetroffen DNA-sporen eerder duidt op "langdurig, intensief contact" en niet op "eenmalig, kort contact".

https://www.nu.nl/binnenl(...)icky-verstappen.html

WTF?
pi_192977633
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2020 17:59 schreef Za het volgende:
De rechtbank ziet echter nog voldoende reden om B. voorlopig vast te houden. Zo wijst de rechtbank op een van de onderzoeken naar het aangetroffen DNA, waarin wordt gesteld dat de hoeveelheid aangetroffen DNA-sporen eerder duidt op "langdurig, intensief contact" en niet op "eenmalig, kort contact".

https://www.nu.nl/binnenl(...)icky-verstappen.html

WTF?
Ze hebben hem al veroordeeld voor er uberhaupt een inhoudelijke zitting is geweest. Ze kunnen hem net zo goed skippen en meteen uitspraak doen 8)7
  woensdag 6 mei 2020 @ 18:56:58 #170
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_192978442
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 17:53 schreef r_one het volgende:

[..]

En die heeft ie verdiend omdat?
Hij spelletjes speelt.
  woensdag 6 mei 2020 @ 18:58:51 #171
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_192978488
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 18:16 schreef silliegirl het volgende:

[..]

Ze hebben hem al veroordeeld voor er uberhaupt een inhoudelijke zitting is geweest. Ze kunnen hem net zo goed skippen en meteen uitspraak doen 8)7
Ze vragen hem toch keer op keer om zijn versie van het verhaal. En dan verwijs meneer naar een verklaring in een kluis.

Ja nog ff, sinds wanneer spelen ze een soort van Escape Room in de rechtszaal?
pi_192978719
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 18:56 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Hij spelletjes speelt.
:')
  woensdag 6 mei 2020 @ 19:39:11 #173
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_192980018
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 16:51 schreef Harvest89 het volgende:
Als hij nou gewoon zegt wat er is gebeurd, en hij heeft er inderdaad niets of weinig mee te maken dan mag hij gewoon door de voordeur naar buiten lopen...
:|W Denken dat het OM betrouwbaar is :')
Als hij zijn verklaring geeft nu dan past het OM de rest gewoon aan zodat hij alsnog veroordeeld kan worden

Daarom is het nu een spelletje geworden wie het eerste in zijn kaarten laat kijken wat hij heeft
Het OM trekt uiteindelijk aan het kortste eind want ze kunnen proces niet oneindig rekken, Jos B. Kan wel oneindig blijven zwijgen :7
pi_192980272
quote:
6s.gif Op woensdag 6 mei 2020 19:39 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:|W Denken dat het OM betrouwbaar is :')
Als hij zijn verklaring geeft nu dan past het OM de rest gewoon aan zodat hij alsnog veroordeeld kan worden

Daarom is het nu een spelletje geworden wie het eerste in zijn kaarten laat kijken wat hij heeft
Het OM trekt uiteindelijk aan het kortste eind want ze kunnen proces niet oneindig rekken, Jos B. Kan wel oneindig blijven zwijgen :7
Past de rest gewoon aan.... Hier is een expert aan het woord.
pi_192980484
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 19:44 schreef Questular het volgende:

[..]

Past de rest gewoon aan.... Hier is een expert aan het woord.
Is toch niks aan gelogen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')