Nicequote:Op maandag 2 december 2019 21:40 schreef Maatjekameraadje het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste Tajine gemaakt!
Lams nek met aardappel, pastinaak, zoete aardappel en doperwtjes.
De ras el hanout van Youchef's Souq mag er zeker wezen, het ruikt echt heerlijk!
Ohhh wow!!! Klinkt goed ookal lust ik geen lamsvlees helaas😢quote:Op maandag 2 december 2019 21:40 schreef Maatjekameraadje het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste Tajine gemaakt!
Lams nek met aardappel, pastinaak, zoete aardappel en doperwtjes.
De ras el hanout van Youchef's Souq mag er zeker wezen, het ruikt echt heerlijk!
Ik heb speciaal Echt Geld bij me voor de kruidenkraam De énige kraam op de Vismarkt waar je niet kan pinnen, leerde ik laatst van een andere marktkoopman.quote:Op vrijdag 15 november 2019 17:35 schreef Snowballed het volgende:
Kruidenspecialist op de Vismarkt aan de kant van het waagplein/grmarkt (de kruidenmeisjes )
Mooie manier om je collectie uit te breiden zonder in één klap een berg geld uit te gevenquote:Op zaterdag 7 december 2019 18:02 schreef sigme het volgende:
[..]
Ik heb speciaal Echt Geld bij me voor de kruidenkraam De énige kraam op de Vismarkt waar je niet kan pinnen, leerde ik laatst van een andere marktkoopman.
Van de kruidenboer heb ik een paar mengsels waar ik steeds naar terugkeer (vleeskruiden & pizzakruiden). En als die op zijn mag ik er twee andere, steeds wisselende mengsels -en dus liefst héél andere- bij nemen. Gister nam ik lamsvleeskruiden en 'cafe de Paris'. Morgen maak ik daar lams- en varkensworstjes van. Ben benieuwd!
Nice ben benieuwd!quote:Op maandag 9 december 2019 12:28 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ah nice! Ben ook 'verslaafd' aan kruiden, zal vnv eens fotootje van mn collectie is potjes posten.
Probeer niet teveel mixjes te hebben.. Maar de paar must haves zijn toch wel kerrie, ras el hanout (straight outta Marrakesh), gram masala en italiaanse/provencaalse mix heb ik voor t gemak.
Liever juist geen mixje maar lekker zelf mixen.
Oja en speculaas is toch ook wel fijn om te hebben in stoofschotels en toetjes!
Mooi toch. Waar staat er zoal in?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 14:32 schreef Banaanvragen het volgende:
Hier een gemiddelde nederlander (denk ik)
De hele kast staat vol met kruiden ...
Eh oneens?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 14:31 schreef Brybry het volgende:
Als ik in mijn omgeving kijk zijn het vooral allochtonen die veel kruiden gebruiken, de gemiddelde Nederlander heeft niet zoveel met kruiden lijkt wel...Of toch wel?
boh, te veel om op te noemen .....quote:
Ga ik niet op klikken.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 15:18 schreef Banaanvragen het volgende:
[..]
boh, te veel om op te noemen .....
laos, kurkumma, komijnzaad, gember, oregano, kerrie, garam masala, kruidnagel, gemberwortel, mosterdzaaad, djahe en nog een stuk of 20 andere potjes met kruiden, diverse soorten olieen en azijnen
.... oh en 5 spices
Dat ziet er leuk uit!quote:Op dinsdag 10 december 2019 19:03 schreef ThePlaneteer het volgende:
[ afbeelding ]
Hier mn 24 potjes kruiden en specerijen!
Vast niet zo erg als mijn overleden schoonmoeder, daar viste ik vijf potjes chilipoeder uit de kasten en minimaal tien potjes zout. En ze gebruikte geen kruiden, want wereldgerechten en potjes uncle ben’s en zakken pastasaus vond ze veel handiger. Maar ja, je zal maar zonder komen te zitten he?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:06 schreef Kaatje1 het volgende:
Hier veel, heel veel kruiden en specerijen.etc. Maar kwam er gisteren ook achter dat ik op 3 plekken gedroogde oregano en rozemarijn heb staan. Misschien toch maar eens alles naast elkaar zetten en kijken hoeveel ik dubbel heb.
Inderdaad. Excuus, ik bedoel inderdaad de hoeveelheid per gerecht.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 15:15 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Eh oneens?
Je hebt dan gewoon een omgeving die niet graag kookt.
Of misschien bedoel je dat de Nederlander het te weinig gebruikt (als in hoeveelheid per gerecht), dan heb je gelijk. Ik zie sommigen dan kwart theelepeltjes toevoegen, kom op joh.
Herkenbaarquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:06 schreef Kaatje1 het volgende:
Hier veel, heel veel kruiden en specerijen.etc. Maar kwam er gisteren ook achter dat ik op 3 plekken gedroogde oregano en rozemarijn heb staan. Misschien toch maar eens alles naast elkaar zetten en kijken hoeveel ik dubbel heb.
Had ze goedkoop uit China/Aliexpress.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:17 schreef kuolema het volgende:
[..]
Dat ziet er leuk uit!
Ik wil ook zoiets. Ik had een keer reageerbuisjes gezien met een kurk erin als voorbeeld, maar niet echt een mooie set gevonden toen. En volgens mij past er niet genoeg in zo'n buisje. Ik moet maar weer eens op zoek gaan.
Daar begon het topic mee, met deze vraag.quote:
quote:Op vrijdag 15 november 2019 12:01 schreef Maatjekameraadje het volgende:
Wat zijn jullie favoriete kruiden en of mixen?
Hoop hiermee elkaar te inspireren!
een vriend van mij ging eens verhuizen. Iemand had al zijn keukenvoorraad in een hele grote doos gedaan en ik zou z’n keuken inrichten. 6 (ja zes) aangebroken zakjes geraspte kokos, allemaal een eind over datumquote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:41 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Vast niet zo erg als mijn overleden schoonmoeder, daar viste ik vijf potjes chilipoeder uit de kasten en minimaal tien potjes zout. En ze gebruikte geen kruiden, want wereldgerechten en potjes uncle ben’s en zakken pastasaus vond ze veel handiger. Maar ja, je zal maar zonder komen te zitten he?
Oregano kun je nooit teveel hebben, ik haal het in redelijk grote verpakkingen bij zo’n buitenlands winkeltje hier.
Dit is een samengevoegd topic. Brybry had een topic geopend met die vraag en die is nu opgenomen in dit topicquote:Op dinsdag 19 mei 2020 17:04 schreef golfer het volgende:
[..]
Daar begon het topic mee, met deze vraag.
[..]
Het verhaal van het potje peper houdbaar tot 1992 dat ik in 2017 uit haar kast viste doet het ook nog steeds goed hier. Het potje is zes keer internationaal verhuisd, ook best een prestatie.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 17:21 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
een vriend van mij ging eens verhuizen. Iemand had al zijn keukenvoorraad in een hele grote doos gedaan en ik zou z’n keuken inrichten. 6 (ja zes) aangebroken zakjes geraspte kokos, allemaal een eind over datum
Mijn vader was ooit eens heel boos op mij. Ze gingen verhuizen en ik heb toen bij a alle kruiden weggegooid, want allemaal van die hele oude (best roestige) blikjes van meer dan 15 jaar over datum. Bleek dat hij die dingen losschroefde (gewoon open kreeg je ze niet) en dan vulde met een zakje nieuw spul. Waarom zou je een nieuw flesje kopen als er ook zakjes waren?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 17:33 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Het verhaal van het potje peper houdbaar tot 1992 dat ik in 2017 uit haar kast viste doet het ook nog steeds goed hier. Het potje is zes keer internationaal verhuisd, ook best een prestatie.
Geraspte kokos is lekker, maar als het wat ouder wordt smaakt het naar karton, brrr
Overigens heb ik ooit ontdekt dat nootmuskaat wel lekker is, zolang het maar niet van dat muffe poeder uit een potje is, maar gewoon versgeraspt. Vroeger hadden we thuis van die mooie blikjes van Silvo staan: witte peper, nootmuskaat, kerrie en paprikapoeder. Veel verder ging het bij ons thuis niet in de jaren zeventig en tachtig. Onze buren die wat meer van het wereldeten waren hadden komijn en djahe enzo staan, dat vond ik toen heel avontuurlijk. Dat ze dat soort kruiden en specerijen nodig hadden om hun smakeloze doodgekookte semi-macrobiotische eten nog wat smaak te geven had ik pas later door.
Misschien er even bij zetten na samenvoegen van een topic?quote:Op dinsdag 19 mei 2020 17:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dit is een samengevoegd topic. Brybry had een topic geopend met die vraag en die is nu opgenomen in dit topic
Ja, my bad. Bij deze.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 17:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Misschien er even bij zetten na samenvoegen van een topic?
Het zelf mengen is doodsimpel, en je gaat daarna echt niet meer terug willen! Ik ben een tijdje geleden gestopt met kant en klare kruidenmengsels kopen. Heerlijkquote:Op dinsdag 26 mei 2020 12:37 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik heb mijn oude potje ras el hanout weggegooid en vandaag nieuwe gekocht en die ruikt echt heel anders, dus ik heb goede hoop dat hij ook anders/beter smaakt.
Verder heb ik vandaag mijn voorraad aangevuld met fenegriek en twee varianten mosterdzaad. Ik heb hier helaas geen toko in de buurt, gelukkig kan ik voor de meeste dingen wel bij de twee buitenlandse levensmiddelenzaken terecht, die inmiddels op hetzelfde pleintje zitten.
Wat voor kant en klare kruidenmengsels bedoel je dan? Ik heb ras el hanout, garam masala, berbere, zaatar en five spice en die ga ik echt niet zelf maken/malenquote:Op dinsdag 26 mei 2020 12:46 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Het zelf mengen is doodsimpel, en je gaat daarna echt niet meer terug willen! Ik ben een tijdje geleden gestopt met kant en klare kruidenmengsels kopen. Heerlijk
Nouja ik dus wel 🤷♂️quote:Op dinsdag 26 mei 2020 12:54 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Wat voor kant en klare kruidenmengsels bedoel je dan? Ik heb ras el hanout, garam masala, berbere, zaatar en five spice en die ga ik echt niet zelf maken/malen
En dat maal je ook allemaal zelf? Wat een werk. Dat valt voor mij zeker niet in de categorie doodsimpel. Ik zie het voordeel er echt niet van in. Wat is dan het voordeel volgens jou?quote:
Ik doe het met een vijzel of in voorgemalen vorm of met de elektrische maler. Het voordeel is dat je en een gelijke smaak krijgt en dat je makkelijker kunt afwijken van smaken en dus je eigen smaak kunt gaan ontdekken.quote:Op dinsdag 26 mei 2020 14:10 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
En dat maal je ook allemaal zelf? Wat een werk. Dat valt voor mij zeker niet in de categorie doodsimpel. Ik zie het voordeel er echt niet van in. Wat is dan het voordeel volgens jou?
Ik heb een aantal specerijen (kardemom, komijn, kruidnagel en steranijs zo uit mijn hoofd) zowel in de hele als in de gemalen variant, ik moet er niet aan denken dat ik dat zelf zou moeten malen. Doe je dat dan met een vijzel?
Dit is dus zo herkenbaar.quote:Op dinsdag 19 mei 2020 16:41 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Vast niet zo erg als mijn overleden schoonmoeder, daar viste ik vijf potjes chilipoeder uit de kasten en minimaal tien potjes zout. En ze gebruikte geen kruiden, want wereldgerechten en potjes uncle ben’s en zakken pastasaus vond ze veel handiger. Maar ja, je zal maar zonder komen te zitten he?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |