abonnement Unibet Coolblue
pi_190234962

Ze zijn binnen!! Extreem benieuwd naar hoe het smaakt!
Vanavond maar ff een tajine maken ;)

[ Bericht 11% gewijzigd door Maatjekameraadje op 02-12-2019 17:58:58 ]
Kameraadje
pi_190235711
Ziet er mooi uit!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190239870

Mijn eerste Tajine gemaakt!
Lams nek met aardappel, pastinaak, zoete aardappel en doperwtjes.
De ras el hanout van Youchef's Souq mag er zeker wezen, het ruikt echt heerlijk!
Kameraadje
pi_190241257
quote:
17s.gif Op maandag 2 december 2019 21:40 schreef Maatjekameraadje het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste Tajine gemaakt!
Lams nek met aardappel, pastinaak, zoete aardappel en doperwtjes.
De ras el hanout van Youchef's Souq mag er zeker wezen, het ruikt echt heerlijk!
Nice _O_
Spoilers!
pi_190242687
quote:
17s.gif Op maandag 2 december 2019 21:40 schreef Maatjekameraadje het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste Tajine gemaakt!
Lams nek met aardappel, pastinaak, zoete aardappel en doperwtjes.
De ras el hanout van Youchef's Souq mag er zeker wezen, het ruikt echt heerlijk!
Ohhh wow!!! Klinkt goed ookal lust ik geen lamsvlees helaas😢
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_190313808
Ik heb het nu vaker gebruikt en het bevalt echt meer dan prima, ga er zeker vaker bestellen!
Kameraadje
pi_190314716
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:35 schreef Snowballed het volgende:

Kruidenspecialist op de Vismarkt aan de kant van het waagplein/grmarkt (de kruidenmeisjes O+ )


Ik heb speciaal Echt Geld bij me voor de kruidenkraam _O- De énige kraam op de Vismarkt waar je niet kan pinnen, leerde ik laatst van een andere marktkoopman.

Van de kruidenboer heb ik een paar mengsels waar ik steeds naar terugkeer (vleeskruiden & pizzakruiden). En als die op zijn mag ik er twee andere, steeds wisselende mengsels -en dus liefst héél andere- bij nemen. Gister nam ik lamsvleeskruiden en 'cafe de Paris'. Morgen maak ik daar lams- en varkensworstjes van. Ben benieuwd!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_190342170
Ah nice! Ben ook 'verslaafd' aan kruiden, zal vnv eens fotootje van mn collectie is potjes posten.

Probeer niet teveel mixjes te hebben.. Maar de paar must haves zijn toch wel kerrie, ras el hanout (straight outta Marrakesh), gram masala en italiaanse/provencaalse mix heb ik voor t gemak.
Liever juist geen mixje maar lekker zelf mixen.

Oja en speculaas is toch ook wel fijn om te hebben in stoofschotels en toetjes!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_190342293
Ik vind ras el hanout niet echt lekker, geen idee waar dat aan ligt, eigenlijk. Misschien gewoon aan het potje wat ik in huis heb, ik vind het vooral raar bitter
pi_190348662
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:02 schreef sigme het volgende:

[..]

Ik heb speciaal Echt Geld bij me voor de kruidenkraam _O- De énige kraam op de Vismarkt waar je niet kan pinnen, leerde ik laatst van een andere marktkoopman.

Van de kruidenboer heb ik een paar mengsels waar ik steeds naar terugkeer (vleeskruiden & pizzakruiden). En als die op zijn mag ik er twee andere, steeds wisselende mengsels -en dus liefst héél andere- bij nemen. Gister nam ik lamsvleeskruiden en 'cafe de Paris'. Morgen maak ik daar lams- en varkensworstjes van. Ben benieuwd!
Mooie manier om je collectie uit te breiden zonder in één klap een berg geld uit te geven :Y
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_190350757
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 12:28 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ah nice! Ben ook 'verslaafd' aan kruiden, zal vnv eens fotootje van mn collectie is potjes posten.

Probeer niet teveel mixjes te hebben.. Maar de paar must haves zijn toch wel kerrie, ras el hanout (straight outta Marrakesh), gram masala en italiaanse/provencaalse mix heb ik voor t gemak.
Liever juist geen mixje maar lekker zelf mixen.

Oja en speculaas is toch ook wel fijn om te hebben in stoofschotels en toetjes!
Nice ben benieuwd!
Kameraadje
pi_190366289


Hier mn 24 potjes kruiden en specerijen!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 10 december 2019 @ 22:24:20 #63
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190370879
Leuk geordend zo! ^O^
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_193206333
Kruiden zijn een essentieel onderdeel van mijn keuken, 1 keukenkastje staat vol met allerlei kruid.
Van de basics zoals zout/peper/knoflook t/m za'tar,ras el Hanout.
Daarnaast heb ik altijd verse peterselie, koriander en basilicum op voorraad.

Als ik in mijn omgeving kijk zijn het vooral allochtonen die veel kruiden gebruiken, de gemiddelde Nederlander heeft niet zoveel met kruiden lijkt wel...Of toch wel?

Dus...wat heb jij en gebruik je veel?
pi_193206339
Hier een gemiddelde nederlander (denk ik)

De hele kast staat vol met kruiden ... 8)7

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 19-05-2020 14:33:21 ]
pi_193206746
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 14:32 schreef Banaanvragen het volgende:
Hier een gemiddelde nederlander (denk ik)

De hele kast staat vol met kruiden ... 8)7

Mooi toch. Waar staat er zoal in?
pi_193206818
Ik heb als nederlander ook veel te veel, ook veel dingen die ik bijna niet gebruik maar weggooien doe ik ook niet (al worden ze wel slechter natuurlijk). Ook al voorgenomen alleen nieuwe essentiele te kopen maar laat me toch weer verleiden steeds.
pi_193206882
Te veel om op te schrijven, gebruik bijna alles wel regelmatig maar vooral korianderzaad komijnzaad basilicum oregano tijm paprikapoeder kaneel knoflookpoeder mosterdzaad cayenne peper steranijs en kruidenmixen als baharat en vijfkruidenmix.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_193206949
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 14:31 schreef Brybry het volgende:
Als ik in mijn omgeving kijk zijn het vooral allochtonen die veel kruiden gebruiken, de gemiddelde Nederlander heeft niet zoveel met kruiden lijkt wel...Of toch wel?
Eh oneens?
Je hebt dan gewoon een omgeving die niet graag kookt.

Of misschien bedoel je dat de Nederlander het te weinig gebruikt (als in hoeveelheid per gerecht), dan heb je gelijk. Ik zie sommigen dan kwart theelepeltjes toevoegen, kom op joh.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_193207010
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 15:03 schreef Brybry het volgende:

[..]

Mooi toch. Waar staat er zoal in?
boh, te veel om op te noemen .....

laos, kurkumma, komijnzaad, gember, oregano, kerrie, garam masala, kruidnagel, gemberwortel, mosterdzaaad, djahe en nog een stuk of 20 andere potjes met kruiden, diverse soorten olieen en azijnen

.... oh en 5 spices :')

_O-

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 19-05-2020 15:20:11 ]
pi_193207061
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 15:18 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

boh, te veel om op te noemen .....

laos, kurkumma, komijnzaad, gember, oregano, kerrie, garam masala, kruidnagel, gemberwortel, mosterdzaaad, djahe en nog een stuk of 20 andere potjes met kruiden, diverse soorten olieen en azijnen

.... oh en 5 spices :')

_O-
Ga ik niet op klikken.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_193207246
hier weing kruiden...

Witte peper, nootmuskaat, cayennepeper, uienpoeder, knoflookpoeder, basilicum.

En twee kruidenmixen voor de BBQ: Cajun en Piri-Piri
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:04:44 #73
399061 kuolema
vermaledijd
pi_193207662
Wat ik het meest gebruik:
Peper
Zout
Komijn (dit gaat het snelst op)
Gember
Koriander
Kurkuma
Italiaanse kruiden (mix)
Ras el hanout
Chilipeper
Peterselie
(Ceylon)kaneel

Verder heb ik:
Bieslook
Tijm
Dille
Basilicum
Cayennepeper
Witte peper
Bonenkruid
Knoflook
Oregano
Paprika
Rozemarijn
Garam masala
Munt
Nootmuskaat
Zeezout
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_193207686
Hier veel, heel veel kruiden en specerijen.etc. Maar kwam er gisteren ook achter dat ik op 3 plekken gedroogde oregano en rozemarijn heb staan. Misschien toch maar eens alles naast elkaar zetten en kijken hoeveel ik dubbel heb.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:15:25 #75
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_193207851
Heb veel specerijen staan, haal wisselend bij de supermarkt en turkse groenteboer (die echt megaveel heeft staan).

Verse kruiden haal ik naar behoefte.
stupidity has become as common as common sense was before
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:17:59 #76
399061 kuolema
vermaledijd
pi_193207894
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 19:03 schreef ThePlaneteer het volgende:
[ afbeelding ]

Hier mn 24 potjes kruiden en specerijen!
Dat ziet er leuk uit!
Ik wil ook zoiets. Ik had een keer reageerbuisjes gezien met een kurk erin als voorbeeld, maar niet echt een mooie set gevonden toen. En volgens mij past er niet genoeg in zo'n buisje. Ik moet maar weer eens op zoek gaan.
Why are you wearing that stupid man suit?
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:19:11 #77
399061 kuolema
vermaledijd
pi_193207910
Whoops, quote ipv edit
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_193208232
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:06 schreef Kaatje1 het volgende:
Hier veel, heel veel kruiden en specerijen.etc. Maar kwam er gisteren ook achter dat ik op 3 plekken gedroogde oregano en rozemarijn heb staan. Misschien toch maar eens alles naast elkaar zetten en kijken hoeveel ik dubbel heb.
Vast niet zo erg als mijn overleden schoonmoeder, daar viste ik vijf potjes chilipoeder uit de kasten en minimaal tien potjes zout. En ze gebruikte geen kruiden, want wereldgerechten en potjes uncle ben’s en zakken pastasaus vond ze veel handiger. Maar ja, je zal maar zonder komen te zitten he?

Oregano kun je nooit teveel hebben, ik haal het in redelijk grote verpakkingen bij zo’n buitenlands winkeltje hier.
pi_193208371
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 15:15 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Eh oneens?
Je hebt dan gewoon een omgeving die niet graag kookt.

Of misschien bedoel je dat de Nederlander het te weinig gebruikt (als in hoeveelheid per gerecht), dan heb je gelijk. Ik zie sommigen dan kwart theelepeltjes toevoegen, kom op joh.
Inderdaad. Excuus, ik bedoel inderdaad de hoeveelheid per gerecht.
Gebruik zelf nooit pakjes of zakjes dus er gaat altijd wel erg veel doorheen.
pi_193208444
Oh maar wat leuk om te lezen, goed gevulde kastjes dus!

Wat ik zelf doorgaans het meest gebruik (als in wekelijks) is;

Peper
Zout
Knoflook
Paprikapoeder
Komijn
Gember
Pul biber
Kardemom
Ras el Hanout
Garam Masala
Kerrie
Kaneel
Koriander (vers en poeder)
Peterselie
Oregano
Munt
Voor Köfte neem ik vaak een mix van de Turkse winkel
pi_193208462
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:06 schreef Kaatje1 het volgende:
Hier veel, heel veel kruiden en specerijen.etc. Maar kwam er gisteren ook achter dat ik op 3 plekken gedroogde oregano en rozemarijn heb staan. Misschien toch maar eens alles naast elkaar zetten en kijken hoeveel ik dubbel heb.
Herkenbaar :D
pi_193208574
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:17 schreef kuolema het volgende:

[..]

Dat ziet er leuk uit!
Ik wil ook zoiets. Ik had een keer reageerbuisjes gezien met een kurk erin als voorbeeld, maar niet echt een mooie set gevonden toen. En volgens mij past er niet genoeg in zo'n buisje. Ik moet maar weer eens op zoek gaan.
Had ze goedkoop uit China/Aliexpress.
Ze zitten nu alle 24 vol dus als ik nog andere kruiden wil moet ik bijkopen.. Maar dat is ook weer zinloos.

Misschien mn speculaaskruiden maar eens dumpen :p
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:04:36 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193208625
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 14:31 schreef Brybry het volgende:

Dus...wat heb jij en gebruik je veel?
Daar begon het topic mee, met deze vraag.

quote:
17s.gif Op vrijdag 15 november 2019 12:01 schreef Maatjekameraadje het volgende:

Wat zijn jullie favoriete kruiden en of mixen?

Hoop hiermee elkaar te inspireren!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193208867
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:41 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Vast niet zo erg als mijn overleden schoonmoeder, daar viste ik vijf potjes chilipoeder uit de kasten en minimaal tien potjes zout. En ze gebruikte geen kruiden, want wereldgerechten en potjes uncle ben’s en zakken pastasaus vond ze veel handiger. Maar ja, je zal maar zonder komen te zitten he?

Oregano kun je nooit teveel hebben, ik haal het in redelijk grote verpakkingen bij zo’n buitenlands winkeltje hier.
:D een vriend van mij ging eens verhuizen. Iemand had al zijn keukenvoorraad in een hele grote doos gedaan en ik zou z’n keuken inrichten. 6 (ja zes) aangebroken zakjes geraspte kokos, allemaal een eind over datum
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:26:02 #85
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193208925
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:04 schreef golfer het volgende:

[..]

Daar begon het topic mee, met deze vraag.
[..]

Dit is een samengevoegd topic. Brybry had een topic geopend met die vraag en die is nu opgenomen in dit topic :)
Spoilers!
pi_193209046
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:21 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

:D een vriend van mij ging eens verhuizen. Iemand had al zijn keukenvoorraad in een hele grote doos gedaan en ik zou z’n keuken inrichten. 6 (ja zes) aangebroken zakjes geraspte kokos, allemaal een eind over datum
Het verhaal van het potje peper houdbaar tot 1992 dat ik in 2017 uit haar kast viste doet het ook nog steeds goed hier. Het potje is zes keer internationaal verhuisd, ook best een prestatie.

Geraspte kokos is lekker, maar als het wat ouder wordt smaakt het naar karton, brrr

Overigens heb ik ooit ontdekt dat nootmuskaat wel lekker is, zolang het maar niet van dat muffe poeder uit een potje is, maar gewoon versgeraspt. Vroeger hadden we thuis van die mooie blikjes van Silvo staan: witte peper, nootmuskaat, kerrie en paprikapoeder. Veel verder ging het bij ons thuis niet in de jaren zeventig en tachtig. Onze buren die wat meer van het wereldeten waren hadden komijn en djahe enzo staan, dat vond ik toen heel avontuurlijk. Dat ze dat soort kruiden en specerijen nodig hadden om hun smakeloze doodgekookte semi-macrobiotische eten nog wat smaak te geven had ik pas later door.
pi_193209109
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:33 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Het verhaal van het potje peper houdbaar tot 1992 dat ik in 2017 uit haar kast viste doet het ook nog steeds goed hier. Het potje is zes keer internationaal verhuisd, ook best een prestatie.

Geraspte kokos is lekker, maar als het wat ouder wordt smaakt het naar karton, brrr

Overigens heb ik ooit ontdekt dat nootmuskaat wel lekker is, zolang het maar niet van dat muffe poeder uit een potje is, maar gewoon versgeraspt. Vroeger hadden we thuis van die mooie blikjes van Silvo staan: witte peper, nootmuskaat, kerrie en paprikapoeder. Veel verder ging het bij ons thuis niet in de jaren zeventig en tachtig. Onze buren die wat meer van het wereldeten waren hadden komijn en djahe enzo staan, dat vond ik toen heel avontuurlijk. Dat ze dat soort kruiden en specerijen nodig hadden om hun smakeloze doodgekookte semi-macrobiotische eten nog wat smaak te geven had ik pas later door.
Mijn vader was ooit eens heel boos op mij. Ze gingen verhuizen en ik heb toen bij a alle kruiden weggegooid, want allemaal van die hele oude (best roestige) blikjes van meer dan 15 jaar over datum. Bleek dat hij die dingen losschroefde (gewoon open kreeg je ze niet) en dan vulde met een zakje nieuw spul. Waarom zou je een nieuw flesje kopen als er ook zakjes waren?
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:44:41 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193209262
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:26 schreef Lucky_Strike het volgende:

Dit is een samengevoegd topic. Brybry had een topic geopend met die vraag en die is nu opgenomen in dit topic :)
Misschien er even bij zetten na samenvoegen van een topic?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:48:46 #89
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193209312
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Misschien er even bij zetten na samenvoegen van een topic?
Ja, my bad. Bij deze.
Spoilers!
pi_193319314
Ik heb mijn oude potje ras el hanout weggegooid en vandaag nieuwe gekocht en die ruikt echt heel anders, dus ik heb goede hoop dat hij ook anders/beter smaakt.
Verder heb ik vandaag mijn voorraad aangevuld met fenegriek en twee varianten mosterdzaad. Ik heb hier helaas geen toko in de buurt, gelukkig kan ik voor de meeste dingen wel bij de twee buitenlandse levensmiddelenzaken terecht, die inmiddels op hetzelfde pleintje zitten.
pi_193319425
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 12:37 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik heb mijn oude potje ras el hanout weggegooid en vandaag nieuwe gekocht en die ruikt echt heel anders, dus ik heb goede hoop dat hij ook anders/beter smaakt.
Verder heb ik vandaag mijn voorraad aangevuld met fenegriek en twee varianten mosterdzaad. Ik heb hier helaas geen toko in de buurt, gelukkig kan ik voor de meeste dingen wel bij de twee buitenlandse levensmiddelenzaken terecht, die inmiddels op hetzelfde pleintje zitten.
Het zelf mengen is doodsimpel, en je gaat daarna echt niet meer terug willen! Ik ben een tijdje geleden gestopt met kant en klare kruidenmengsels kopen. Heerlijk :)
pi_193319523
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 12:46 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Het zelf mengen is doodsimpel, en je gaat daarna echt niet meer terug willen! Ik ben een tijdje geleden gestopt met kant en klare kruidenmengsels kopen. Heerlijk :)
Wat voor kant en klare kruidenmengsels bedoel je dan? Ik heb ras el hanout, garam masala, berbere, zaatar en five spice en die ga ik echt niet zelf maken/malen
pi_193320432
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 12:54 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Wat voor kant en klare kruidenmengsels bedoel je dan? Ik heb ras el hanout, garam masala, berbere, zaatar en five spice en die ga ik echt niet zelf maken/malen
Nouja ik dus wel 🤷‍♂️
pi_193320679
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:56 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Nouja ik dus wel 🤷‍♂️
En dat maal je ook allemaal zelf? Wat een werk. Dat valt voor mij zeker niet in de categorie doodsimpel. Ik zie het voordeel er echt niet van in. Wat is dan het voordeel volgens jou?
Ik heb een aantal specerijen (kardemom, komijn, kruidnagel en steranijs zo uit mijn hoofd) zowel in de hele als in de gemalen variant, ik moet er niet aan denken dat ik dat zelf zou moeten malen. Doe je dat dan met een vijzel?
pi_193321578
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 14:10 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

En dat maal je ook allemaal zelf? Wat een werk. Dat valt voor mij zeker niet in de categorie doodsimpel. Ik zie het voordeel er echt niet van in. Wat is dan het voordeel volgens jou?
Ik heb een aantal specerijen (kardemom, komijn, kruidnagel en steranijs zo uit mijn hoofd) zowel in de hele als in de gemalen variant, ik moet er niet aan denken dat ik dat zelf zou moeten malen. Doe je dat dan met een vijzel?
Ik doe het met een vijzel of in voorgemalen vorm of met de elektrische maler. Het voordeel is dat je en een gelijke smaak krijgt en dat je makkelijker kunt afwijken van smaken en dus je eigen smaak kunt gaan ontdekken.
pi_193383578
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:41 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Vast niet zo erg als mijn overleden schoonmoeder, daar viste ik vijf potjes chilipoeder uit de kasten en minimaal tien potjes zout. En ze gebruikte geen kruiden, want wereldgerechten en potjes uncle ben’s en zakken pastasaus vond ze veel handiger. Maar ja, je zal maar zonder komen te zitten he?

Dit is dus zo herkenbaar.
Maar dan met mijn moeder.
Die was ook bang om zonder te zitten.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_193385613
Zitten er niet is van 50 specerijen in ras el hanout...?

Lekker mengen dan haha.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')