abonnement Unibet Coolblue
pi_189952344
Goedemiddag mede fokkers,
Na lang lurken en genieten van topics op fok.nl heb ik besloten om toch maar een account aan te maken.

quote:
Kruiden komen over het algemeen uit landen met een gematigd klimaat en bestaan voornamelijk uit bladeren en stengels van groene planten, die gebruikt kunnen worden om de geur en smaak van gerechten te verbeteren. Specerijen hebben eenzelfde functie, maar komen vaak uit landen met een subtropisch of tropisch klimaat en kunnen uit andere plantendelen bestaan als bloemknoppen, peulen, bast of wortels.
Bron: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kruid_(keuken)

Koken is mijn hobby en passie, en mijn interesse gaat vooral naar het gebruik van kruiden.
Kruiden en specerijen zijn een essentieel onderdeel van menig keukens, ik was benieuwd naar wat jullie favoriete specerijen en mengsels zijn.

Zelf kan ik heerlijk genieten van komijn bij vlees, saffraan door de rijst, kaneel met heerlijke appelgebak.

Wat zijn jullie favoriete kruiden en of mixen?

Hoop hiermee elkaar te inspireren!
Kameraadje
pi_189952489
Vadouvan. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 15 november 2019 @ 12:14:29 #3
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_189952517
Gedroogd
• Venkelzaad
• Oregano (niet uit zo'n potje maar een hele bos)
• Komijn
• Laurier

Vers
• Basilicum
• Tijm
  vrijdag 15 november 2019 @ 12:25:50 #4
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_189952709
Waar halen jullie de kruiden? Supermarkt of toko?
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_189952933
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 12:25 schreef ShevaJB het volgende:
Waar halen jullie de kruiden? Supermarkt of toko?
Turkse supermarkt :Y Zoveel goedkoper dan gewone supermarkt. En ze hebben hier allerlei mixjes (zonder zout), zoals bobotie-kruiden, shoarma-kruiden. Ideaal :7
  vrijdag 15 november 2019 @ 12:45:57 #6
230450 ShevaJB
Rock beat tempo 155
pi_189952972
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 12:41 schreef Piles het volgende:

[..]

Turkse supermarkt :Y Zoveel goedkoper dan gewone supermarkt. En ze hebben hier allerlei mixjes (zonder zout), zoals bobotie-kruiden, shoarma-kruiden. Ideaal :7
Goeie tip, zal eens gaan kijken.
[b]Doe'k 't now wel, doe'k 't now niet of krieg ik spiet
[/b]
[b]Op vrijdag 15 januari 2010 10:36 schreef boudemaniak het volgende:[/b]
Eindbaas ^O^
pi_189953055
quote:
17s.gif Op vrijdag 15 november 2019 12:01 schreef Maatjekameraadje het volgende:
Goedemiddag mede fokkers,
Na lang lurken en genieten van topics op fok.nl heb ik besloten om toch maar een account aan te maken.
[..]

Bron: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kruid_(keuken)

Koken is mijn hobby en passie, en mijn interesse gaat vooral naar het gebruik van kruiden.
Kruiden en specerijen zijn een essentieel onderdeel van menig keukens, ik was benieuwd naar wat jullie favoriete specerijen en mengsels zijn.

Zelf kan ik heerlijk genieten van komijn bij vlees, saffraan door de rijst, kaneel met heerlijke appelgebak.

Wat zijn jullie favoriete kruiden en of mixen?

Hoop hiermee elkaar te inspireren!
Hoi, welkom :W

Ik heb al heel lang op mijn FOK! to do lijst staan om een topic over kruidenmengsels te openen. Fijn dat dat van de lijst kan ;)

Ik heb geen favoriete kruiden denk ik. Ik gebruik elke dag wel kruiden en specerijen. Zonder dat, geen maaltijd wat mij betreft. Ik maakte de meeste kruidenmengsels al zelf maar sinds ik geen ui en knoflook meer kan verdragen, maak ik alles zelf. Jerkkruiden, diverse voor de barbecue, ras el hanout, kipkruiden, etc etc;.
Spoilers!
pi_189953080
Ik heb gisteren mijn kruidenkast opgeruimd. Ik heb een lijstje gemaakt van kruiden en specerijen die ik zelf wil gaan kweken om te drogen:
Paprika
Gerookte paprika
Cayennepeper
Chiliflakes
Komijn
Koriander
Knoflookpoeder
Tijm
Oregano
Salie
Rozemarijn
Venkelzaad
Venkelpoeder
Jeneverbes
Spoilers!
pi_189953212
Ik haal mijn kruiden en specerijen voornamelijk bij de buitenlandse supermarkt hier, ze hebben een enorm assortiment van zowel losse dingen als mixen. Laatst berbere spicemix gekocht, nadat ik een recept voor een stoofpotje vond waar dat in gebruikt werd, ik kan alleen niet meer bedenken welk recept dat was, ik heb het gemaakt, maar kennelijk niet bewaard. Ik gebruik veel oregano, zowel in Italiaanse recepten als in bijvoorbeeld de vegan chili. Kip insmeren met een mix van olijfolie, citroensap en zaatar en dan in de oven vinden we hier erg lekker.
Een basilicumplantje heb ik ook altijd wel staan, dat ruikt echt zooo lekker en is onmisbaar in mijn pasta alla Norma
pi_189953305
@Lucky_Strike
Bedankt!

Hoe wil je dat gaan groeien als ik vragen mag, toplijstje!

Ik zal binnenkort ook ff een foto maken van alle kruiden die ik gebruik.
Ik heb weleens basilicum gegroeid maar dat was niet helemaal gelukt helaas.
Kameraadje
pi_189953351
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 13:12 schreef Maatjekameraadje het volgende:
@:lucky_strike
Bedankt!

Hoe wil je dat gaan groeien als ik vragen mag, toplijstje!

Ik zal binnenkort ook ff een foto maken van alle kruiden die ik gebruik.
Ik heb weleens basilicum gegroeid maar dat was niet helemaal gelukt helaas.
De meeste dingen groei ik normaal ook in de moestuin maar ik wil nu extra laten groeien zodat ik ze kan drogen en fijnmalen. Soms heb je nou eenmaal een gedroogde specerij ipv een verse nodig of is het gewoon winter en groeit het niet in de tuin.
Spoilers!
pi_189953396
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 12:41 schreef Piles het volgende:

[..]

Turkse supermarkt :Y Zoveel goedkoper dan gewone supermarkt. En ze hebben hier allerlei mixjes (zonder zout), zoals bobotie-kruiden, shoarma-kruiden. Ideaal :7
Ik haal meestal als ik op vakantie ben een hoop kruiden of anders online bestellen, al is het vrij lastig om iets echt authentiek te vinden.
Kameraadje
  Moderator vrijdag 15 november 2019 @ 13:31:03 #13
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_189953580
Praktisch alles wordt gewoon beter van Oregano.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_189953665
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 12:25 schreef ShevaJB het volgende:
Waar halen jullie de kruiden? Supermarkt of toko?
De markt. Elk denkbaar soort kruid is verkrijgbaar voor een schappelijke prijs. Veel verse kruiden ook.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_189953834
Lekker verwarrende OP. Je begint wikipedia te quoten over het verschil tussen kruiden en specerijen en vervolgens gebruik je in de ene zin alleen 'kruiden' en in de andere zin alleen 'specerijen' zonder dat je er twee verschillende dingen mee lijkt te bedoelen :P
pi_189953985
Ja, leuk topic!

Mijn kruiden en specerijen komen voornameljk van de toko. Vroeger in een van mijn vorige woonplaatsen stond er een man op de markt met allerlei mixen en zulks _O_ Dat was fantastisch. Goede kwaliteit en toffe mixen.

Wat ik wel echt een ontdekking vind: Allspice (piment) _O_
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189953998
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 november 2019 14:02 schreef Lonaa het volgende:


Wat ik wel echt een ontdekking vind: Allspice (piment) _O_
Oh ja, voor de stifado O+
pi_189954004
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2019 14:03 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Oh ja, voor de stifado O+
Bijvoorbeeld. Ik gooi het ook door mijn turkse-pizza-gehakt. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189954213
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 november 2019 14:04 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Bijvoorbeeld. Ik gooi het ook door mijn turkse-pizza-gehakt. :9
Lekker, ik gebruik daar sumak voor.
Kameraadje
pi_189954248
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 14:20 schreef Maatjekameraadje het volgende:

[..]

Lekker, ik gebruik daar sumak voor.
Dat gaat er ook doorheen. Beide hebben wel echt een andere smaak.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189954347
@Lonaa
Ik heb ff wat over gelezen lijkt me dus echt heerlijk, lijkt op een mix maar is afkomstig van een plant.
Duidelijk eentje om te proeven.bedankt!
Kameraadje
pi_189954414
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 14:30 schreef Maatjekameraadje het volgende:
@:lonaa
Ik heb ff wat over gelezen lijkt me dus echt heerlijk, lijkt op een mix maar is afkomstig van een plant.
Duidelijk eentje om te proeven.bedankt!
Ja, gaat echt heel goed bij/met vlees. We hebben hier een worstdude op de markt die het in zn droge worst stopt ipv kruidnagel. Ook erg lekker :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189956230
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 12:41 schreef Piles het volgende:

[..]

Turkse supermarkt :Y Zoveel goedkoper dan gewone supermarkt. En ze hebben hier allerlei mixjes (zonder zout), zoals bobotie-kruiden, shoarma-kruiden. Ideaal :7
Klopt, hier een iranees :)
Lekker grote potten, en een stuk goedkoper,
  vrijdag 15 november 2019 @ 17:35:03 #24
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_189956615
Markt, turk en toko

Specifieker, in Groningen,
Nazar, eigenlijk turks, maar inmiddels veel meer dan dat.. supermooie slagerij ook.. aan het boterdiep
Amazing Oriental, grote uitgebreide aziatische toko aan de korreweg *bezorgd landelijk
Kruidenspecialist op de Vismarkt aan de kant van het waagplein/grmarkt (de kruidenmeisjes O+ )



Favoriet is toch wel de hindoestaanse masala...
De rest van mn mixen maak ik meestal zelf..

Oh en sumak groeit hier al jaren in de tuin... Ik weet pas een paar jaar dat het in de keuken gebruikt word.. _O-
Wij noemen dat fluweelboom.. vanwege de zachte stofachtige bast

[ Bericht 2% gewijzigd door Snowballed op 15-11-2019 17:41:03 ]
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_189956672
Hier een mix van potjes uit de AH supermarkt, bakjes van de Perzische supermarkt, de Turkse groentenboer en de toko. Eigenlijk heb ik zo'n beetje alles wat ik kan bedenken in huis (want heb ik het nog niet, dan wil ik het hebben! :) ) .

Ik heb ook een aardig aantal mixen, maar zelf mengsels maken doe ik ook graag.

Een paar veelgebruikte favorieten zijn:
-chilipoeder (gebruik ik denk ik het meest)
-korianderpoeder
-kurkuma
-tijm
-oregano
-hot curry poeder (potje AH, haha)
-allerhande andere curry poeders
-kaneel
-gochugaru (Koreaans peperpoeder van de toko)
-versgemalen zwarte peper

En natuurlijk ook voldoende zout, zodat de smaken van de specerijen goed tot hun recht komen.

Laatste aanwinst in kruidenland: een potje gedroogde munt

Verse kruiden zijn ook heerlijk, al houd ik niet van koriander en ook niet echt van basilicum.
Het ruime gebruik van verse kruiden in de Vietnamese keuken vind ik top!

Oh en verse munt ga ik ook steeds meer waarderen (en is bij de Turk vrijwel gratis...dat is echt iets om niet bij de supermarkt te halen! ;) )
  vrijdag 15 november 2019 @ 17:45:37 #26
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_189956758
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:38 schreef realAIVD het volgende:
En natuurlijk ook voldoende zout, zodat de smaken van de specerijen goed tot hun recht komen.
Koop bij de turk of visboer een kilo ansjovis, fileer ze of laat het doen, en leg ze in... (in zout dus)
Minimaal twee week wachten, af en toe wat vocht afgieten als je een grote hoeveelheid hebt..

Een betere smaakmaker ga je niet vinden..


De eerste drie zijn lastig.. de rest is peanuts..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_189956841
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:45 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Koop bij de turk of visboer een kilo ansjovis, fileer ze of laat het doen, en leg ze in... (in zout dus)
Minimaal twee week wachten, af en toe wat vocht afgieten als je een grote hoeveelheid hebt..

Een betere smaakmaker ga je niet vinden..


De eerste drie zijn lastig.. de rest is peanuts..
Ja, vissaus is een mooi product, maar dat zie ik mezelf toch niet snel maken.
Ik kies wel goede vissaus van de toko ipv een flesje uit de supermarkt, dat is ook al een wereld van verschil (en onontbeerlijk in de Vietnamese keuken!)
  vrijdag 15 november 2019 @ 17:54:49 #28
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_189956888
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:51 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ja, vissaus is een mooi product, maar dat zie ik mezelf toch niet snel maken.
Ik kies wel goede vissaus van de toko ipv een flesje uit de supermarkt, dat is ook al een wereld van verschil (en onontbeerlijk in de Vietnamese keuken!)
Nee nee... het is geen vissaus... Het vocht gooi je juist weg...

De ansjovis is wat je gebruikt.. net als knoflook in je pastasaus bijvoorbeeld..
Een heel klein beetje.. in plaats van zout.. Daar smaakt het niet vissig van maar geeft een soort umami aan je gerecht.. En dat kunnen heel veel gerechten zijn.. italianen spanjaarden turken russen.. eigenlijk is iedereen er dol op..
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_189957053
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:54 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Nee nee... het is geen vissaus... Het vocht gooi je juist weg...

De ansjovis is wat je gebruikt.. net als knoflook in je pastasaus bijvoorbeeld..
Een heel klein beetje.. in plaats van zout.. Daar smaakt het niet vissig van maar geeft een soort umami aan je gerecht.. En dat kunnen heel veel gerechten zijn.. italianen spanjaarden turken russen.. eigenlijk is iedereen er dol op..
Ach zo, ja dat is vast erg lekker! Sowieso is een ansjovisje door je pastasaus erg lekker...maar het is geen kruid of specerij! ;)
  vrijdag 15 november 2019 @ 18:08:33 #30
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_189957062
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 18:07 schreef realAIVD het volgende:

[..]

Ach zo, ja dat is vast erg lekker! Sowieso is een ansjovisje door je pastasaus erg lekker...maar het is geen kruid of specerij! ;)
Mja.. maggi ook niet maar lavas weer wel..
Lood om oud ijzer... het is een smaakmaker en beter dan zout ^O^
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_189957093
Alles wordt lekkerder met zelfgedroogde acılı pul biber. O+
Protège moi de mes désirs.
pi_189957570
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 18:08 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Mja.. maggi ook niet maar lavas weer wel..
Lood om oud ijzer... het is een smaakmaker en beter dan zout ^O^
:Y dat geloof ik!

quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2019 18:11 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
Alles wordt lekkerder met zelfgedroogde acılı pul biber. O+
:Y dat geloof ik!

Oh, en ik weet niet of het een kruid of specerij is, waarschijnlijk geen van beiden, maar:
geroosterde sesamzaad en geroosterde sesamolie zijn top! :Y)
  vrijdag 15 november 2019 @ 20:43:49 #33
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189959425
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 november 2019 14:36 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja, gaat echt heel goed bij/met vlees. We hebben hier een worstdude op de markt die het in zn droge worst stopt ipv kruidnagel. Ook erg lekker :9
Dat klinkt echt keilekker :o
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189961367
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 12:11 schreef golfer het volgende:
Vadouvan. :9
Kende ik nog niet, heb je recepten die je vaak maakt waar je dat in gebruikt?
  vrijdag 15 november 2019 @ 22:32:50 #35
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_189961881
Bij ons zijn de meest gebruikte van het afgelopen jaar:
- gerookte paprikapoeder
- Johnnie Boer Picadillo - eigenlijk alleen voor tortilla/tacos
- Garam Masala
- Za'atar

Daarnaast meer standaard:
- korianderzaad
- komijnzaad
- oregano
- zwarte peper
- een shitload gedroogde pepers
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 15 november 2019 @ 22:33:44 #36
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_189961895
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:54 schreef Snowballed het volgende:

[..]

Nee nee... het is geen vissaus... Het vocht gooi je juist weg...

De ansjovis is wat je gebruikt.. net als knoflook in je pastasaus bijvoorbeeld..
Een heel klein beetje.. in plaats van zout.. Daar smaakt het niet vissig van maar geeft een soort umami aan je gerecht.. En dat kunnen heel veel gerechten zijn.. italianen spanjaarden turken russen.. eigenlijk is iedereen er dol op..
Ansjovis als smaakmaker is fantastisch _O_
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 15 november 2019 @ 23:55:31 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_189963602
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 22:07 schreef No239SquadronRAF het volgende:

Kende ik nog niet, heb je recepten die je vaak maakt waar je dat in gebruikt?
Gamba's, vis, curry's, ei, soep...kan bijna overal wel in.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_189963912
ik had een keer kerrie nodig.
bij de Turkse groenteboer hebben ze minimaal 5 soorten :P
Madras, engels, masala etc.
pi_189974637
Komijn,
Sereh,
Djahe, soms ook vers,
Kurkuma,
Laos,
Kerriepoeder,
Italiaanse kruidenmix en
Oregano zijn toch wel de kruiden en specerijen die ik het meest gebruik.
Verder snipper ik bijna dagelijks wel minimaal een half uitje, plet ik een teentje knoflook en snijd ik een pepertje fijn.
Of een beetje sambal.
Vind ik toch lekkerder dan cayennepeper of chilipoeder.

Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen.

[ Bericht 9% gewijzigd door marc0871 op 16-11-2019 20:07:52 ]
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  zondag 17 november 2019 @ 00:36:15 #40
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_189980866
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2019 00:12 schreef fespo het volgende:
ik had een keer kerrie nodig.
bij de Turkse groenteboer hebben ze minimaal 5 soorten :P
Madras, engels, masala etc.
Kerrie is ook een kruidenmix.. dus tig variaties per regio net als vleeskruiden bijv.. :Y
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
  zondag 17 november 2019 @ 00:53:37 #41
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_189981055
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 november 2019 20:02 schreef marc0871 het volgende:

Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen.
Toevallig heb ik pas ook goulash gemaakt met karwijzaad, dat had ik nog nooit eerder gebruikt. Het was heerlijk!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_189981079
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 00:53 schreef Muck het volgende:

[..]

Toevallig heb ik pas ook goulash gemaakt met karwijzaad, dat had ik nog nooit eerder gebruikt. Het was heerlijk!
Ech wel ^O^
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_190007940
'' Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen. ''

Tip; gebruik ook eens gedroogde marjolein ipv rozemarijn en tijm. Ook een redelijk onbekende kruid maar maakt je goulash echt authentiek!
  maandag 18 november 2019 @ 18:02:05 #44
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_190008217
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 17:43 schreef Slasaus94 het volgende:
'' Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen. ''

Tip; gebruik ook eens gedroogde marjolein ipv rozemarijn en tijm. Ook een redelijk onbekende kruid maar maakt je goulash echt authentiek!
Tip: je kunt een post quoten. En dan krijgt de gequote een quote-alert (tenzij die die uit heeft gezet). Druk/klik daarvoor op de aanhalingstekens van de post die je wil quoten ("). Succes ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_190008930
Van de Turkse bazaar in Turkije zelf.
  maandag 18 november 2019 @ 18:54:17 #46
379300 Snowballed
Dans omdat het kan
pi_190009026
quote:
1s.gif Op zondag 17 november 2019 00:53 schreef Muck het volgende:

[..]

Toevallig heb ik pas ook goulash gemaakt met karwijzaad, dat had ik nog nooit eerder gebruikt. Het was heerlijk!
Twee, in koud water geweekte gelatineblaadjes toevoegen, goed roeren.. en dan op een bakblik of schaal in een laagje van 3a4cm uitsmeren, nachtje in de koelkast, uitscheppen met een (ijs)lepel en door de paneer, eiwit, paneer.. in staafjes of balletjes vormen en je hebt heerlijke goulashkroketten of bitterballen..
(nachtje opstijven in de koeling, of invriezen voor het frituren)

Ohja het ging over kruiden.. :') oO<
One good thing about music:
When it hits, you feel no pain,
So hit me with music.. Bob Marley
pi_190059975
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 17:43 schreef Slasaus94 het volgende:
'' Vorige week rozemarijn, tijm en karwijzaad gebruikt voor goulash.
Toch een paar betrekkelijk nieuwe kruiden voor mij.
Om te gebruiken dan, hè.
Viel niet tegen. ''

Tip; gebruik ook eens gedroogde marjolein ipv rozemarijn en tijm. Ook een redelijk onbekende kruid maar maakt je goulash echt authentiek!
Oh ja, daar heb ik nog een potje van staan.
Dat had ik ook al eens geprobeerd.
Stond volgens mij ook bij de ingrediënten, op een blikje van struik.
Kwam idd wel dichter bij die smaak.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_190078035
Ik vind baharat een bijzonder lekker specerijen mengsel. Warm en aromatisch, super gewoon.
Ook venkelzaad en korianderzaad gebruik ik graag. De kunst is uiteraard het doseren. Zo gebruik ik in mijn klassieke appeltaart recept altijd wat gemalen anijszaadjes door het appelmengsel. Zo gedoseerd dat degene die het eet weet dat er een andere smaak aanwezig is maar ontzettend moet nadenken wat het is.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 24 november 2019 @ 15:47:03 #49
414785 sirdanilot
pi_190099997
Vroeger in Nederland kocht ik alles bij de marokkaanse supermarkt.

Tegenwoordig woon ik in Dublin en de beste winkels voor kruiden zijn natuurlijk de indiase supermarkten.

Ik koop voornamelijk enkele kruiden, zowel poeders als heel. Maar laatst ontdekte ik een indiase mix met hele kruiden, je hoeft die alleen te roosteren en te bakken en dan heb je een heerlijke kruiden mix, of je kunt de kruiden die je nodig hebt eruit vissen. Scheelt weer een hoop kastruimjte, want hoe vaak gebruik je nu hele kruiden als zwarte kardemom, kruidnagel, hele korianderzaad, etc. Ik gebruik al dat spul iig niet vaak genoeg om een heel kastje vol te hebben staan ermee.

Alle poeders koop ik wel gewoon individuele kruiden en die mix ik dan naar noodzaak.

Een van mn favoriede kruiden is fenegriek, zowel gedroogde blaadjes (kasoeri metie) als zaadjes.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_190182454
Ik heb gisteren via internet een kruidenpakketje besteld bij een vrij authentiek ogend website, ik zal ff een mooie foto van maken als het binnenkomt, ik ben benieuwd!
Kameraadje
pi_190234962

Ze zijn binnen!! Extreem benieuwd naar hoe het smaakt!
Vanavond maar ff een tajine maken ;)

[ Bericht 11% gewijzigd door Maatjekameraadje op 02-12-2019 17:58:58 ]
Kameraadje
pi_190235711
Ziet er mooi uit!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190239870

Mijn eerste Tajine gemaakt!
Lams nek met aardappel, pastinaak, zoete aardappel en doperwtjes.
De ras el hanout van Youchef's Souq mag er zeker wezen, het ruikt echt heerlijk!
Kameraadje
pi_190241257
quote:
17s.gif Op maandag 2 december 2019 21:40 schreef Maatjekameraadje het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste Tajine gemaakt!
Lams nek met aardappel, pastinaak, zoete aardappel en doperwtjes.
De ras el hanout van Youchef's Souq mag er zeker wezen, het ruikt echt heerlijk!
Nice _O_
Spoilers!
pi_190242687
quote:
17s.gif Op maandag 2 december 2019 21:40 schreef Maatjekameraadje het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste Tajine gemaakt!
Lams nek met aardappel, pastinaak, zoete aardappel en doperwtjes.
De ras el hanout van Youchef's Souq mag er zeker wezen, het ruikt echt heerlijk!
Ohhh wow!!! Klinkt goed ookal lust ik geen lamsvlees helaas😢
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_190313808
Ik heb het nu vaker gebruikt en het bevalt echt meer dan prima, ga er zeker vaker bestellen!
Kameraadje
pi_190314716
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 17:35 schreef Snowballed het volgende:

Kruidenspecialist op de Vismarkt aan de kant van het waagplein/grmarkt (de kruidenmeisjes O+ )


Ik heb speciaal Echt Geld bij me voor de kruidenkraam _O- De énige kraam op de Vismarkt waar je niet kan pinnen, leerde ik laatst van een andere marktkoopman.

Van de kruidenboer heb ik een paar mengsels waar ik steeds naar terugkeer (vleeskruiden & pizzakruiden). En als die op zijn mag ik er twee andere, steeds wisselende mengsels -en dus liefst héél andere- bij nemen. Gister nam ik lamsvleeskruiden en 'cafe de Paris'. Morgen maak ik daar lams- en varkensworstjes van. Ben benieuwd!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_190342170
Ah nice! Ben ook 'verslaafd' aan kruiden, zal vnv eens fotootje van mn collectie is potjes posten.

Probeer niet teveel mixjes te hebben.. Maar de paar must haves zijn toch wel kerrie, ras el hanout (straight outta Marrakesh), gram masala en italiaanse/provencaalse mix heb ik voor t gemak.
Liever juist geen mixje maar lekker zelf mixen.

Oja en speculaas is toch ook wel fijn om te hebben in stoofschotels en toetjes!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_190342293
Ik vind ras el hanout niet echt lekker, geen idee waar dat aan ligt, eigenlijk. Misschien gewoon aan het potje wat ik in huis heb, ik vind het vooral raar bitter
pi_190348662
quote:
14s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:02 schreef sigme het volgende:

[..]

Ik heb speciaal Echt Geld bij me voor de kruidenkraam _O- De énige kraam op de Vismarkt waar je niet kan pinnen, leerde ik laatst van een andere marktkoopman.

Van de kruidenboer heb ik een paar mengsels waar ik steeds naar terugkeer (vleeskruiden & pizzakruiden). En als die op zijn mag ik er twee andere, steeds wisselende mengsels -en dus liefst héél andere- bij nemen. Gister nam ik lamsvleeskruiden en 'cafe de Paris'. Morgen maak ik daar lams- en varkensworstjes van. Ben benieuwd!
Mooie manier om je collectie uit te breiden zonder in één klap een berg geld uit te geven :Y
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_190350757
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 12:28 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ah nice! Ben ook 'verslaafd' aan kruiden, zal vnv eens fotootje van mn collectie is potjes posten.

Probeer niet teveel mixjes te hebben.. Maar de paar must haves zijn toch wel kerrie, ras el hanout (straight outta Marrakesh), gram masala en italiaanse/provencaalse mix heb ik voor t gemak.
Liever juist geen mixje maar lekker zelf mixen.

Oja en speculaas is toch ook wel fijn om te hebben in stoofschotels en toetjes!
Nice ben benieuwd!
Kameraadje
pi_190366289


Hier mn 24 potjes kruiden en specerijen!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 10 december 2019 @ 22:24:20 #63
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_190370879
Leuk geordend zo! ^O^
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_193206333
Kruiden zijn een essentieel onderdeel van mijn keuken, 1 keukenkastje staat vol met allerlei kruid.
Van de basics zoals zout/peper/knoflook t/m za'tar,ras el Hanout.
Daarnaast heb ik altijd verse peterselie, koriander en basilicum op voorraad.

Als ik in mijn omgeving kijk zijn het vooral allochtonen die veel kruiden gebruiken, de gemiddelde Nederlander heeft niet zoveel met kruiden lijkt wel...Of toch wel?

Dus...wat heb jij en gebruik je veel?
pi_193206339
Hier een gemiddelde nederlander (denk ik)

De hele kast staat vol met kruiden ... 8)7

[ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 19-05-2020 14:33:21 ]
pi_193206746
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 14:32 schreef Banaanvragen het volgende:
Hier een gemiddelde nederlander (denk ik)

De hele kast staat vol met kruiden ... 8)7

Mooi toch. Waar staat er zoal in?
pi_193206818
Ik heb als nederlander ook veel te veel, ook veel dingen die ik bijna niet gebruik maar weggooien doe ik ook niet (al worden ze wel slechter natuurlijk). Ook al voorgenomen alleen nieuwe essentiele te kopen maar laat me toch weer verleiden steeds.
pi_193206882
Te veel om op te schrijven, gebruik bijna alles wel regelmatig maar vooral korianderzaad komijnzaad basilicum oregano tijm paprikapoeder kaneel knoflookpoeder mosterdzaad cayenne peper steranijs en kruidenmixen als baharat en vijfkruidenmix.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_193206949
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 14:31 schreef Brybry het volgende:
Als ik in mijn omgeving kijk zijn het vooral allochtonen die veel kruiden gebruiken, de gemiddelde Nederlander heeft niet zoveel met kruiden lijkt wel...Of toch wel?
Eh oneens?
Je hebt dan gewoon een omgeving die niet graag kookt.

Of misschien bedoel je dat de Nederlander het te weinig gebruikt (als in hoeveelheid per gerecht), dan heb je gelijk. Ik zie sommigen dan kwart theelepeltjes toevoegen, kom op joh.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_193207010
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 15:03 schreef Brybry het volgende:

[..]

Mooi toch. Waar staat er zoal in?
boh, te veel om op te noemen .....

laos, kurkumma, komijnzaad, gember, oregano, kerrie, garam masala, kruidnagel, gemberwortel, mosterdzaaad, djahe en nog een stuk of 20 andere potjes met kruiden, diverse soorten olieen en azijnen

.... oh en 5 spices :')

_O-

[ Bericht 17% gewijzigd door #ANONIEM op 19-05-2020 15:20:11 ]
pi_193207061
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 15:18 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

boh, te veel om op te noemen .....

laos, kurkumma, komijnzaad, gember, oregano, kerrie, garam masala, kruidnagel, gemberwortel, mosterdzaaad, djahe en nog een stuk of 20 andere potjes met kruiden, diverse soorten olieen en azijnen

.... oh en 5 spices :')

_O-
Ga ik niet op klikken.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_193207246
hier weing kruiden...

Witte peper, nootmuskaat, cayennepeper, uienpoeder, knoflookpoeder, basilicum.

En twee kruidenmixen voor de BBQ: Cajun en Piri-Piri
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:04:44 #73
399061 kuolema
vermaledijd
pi_193207662
Wat ik het meest gebruik:
Peper
Zout
Komijn (dit gaat het snelst op)
Gember
Koriander
Kurkuma
Italiaanse kruiden (mix)
Ras el hanout
Chilipeper
Peterselie
(Ceylon)kaneel

Verder heb ik:
Bieslook
Tijm
Dille
Basilicum
Cayennepeper
Witte peper
Bonenkruid
Knoflook
Oregano
Paprika
Rozemarijn
Garam masala
Munt
Nootmuskaat
Zeezout
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_193207686
Hier veel, heel veel kruiden en specerijen.etc. Maar kwam er gisteren ook achter dat ik op 3 plekken gedroogde oregano en rozemarijn heb staan. Misschien toch maar eens alles naast elkaar zetten en kijken hoeveel ik dubbel heb.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:15:25 #75
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_193207851
Heb veel specerijen staan, haal wisselend bij de supermarkt en turkse groenteboer (die echt megaveel heeft staan).

Verse kruiden haal ik naar behoefte.
stupidity has become as common as common sense was before
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:17:59 #76
399061 kuolema
vermaledijd
pi_193207894
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 19:03 schreef ThePlaneteer het volgende:
[ afbeelding ]

Hier mn 24 potjes kruiden en specerijen!
Dat ziet er leuk uit!
Ik wil ook zoiets. Ik had een keer reageerbuisjes gezien met een kurk erin als voorbeeld, maar niet echt een mooie set gevonden toen. En volgens mij past er niet genoeg in zo'n buisje. Ik moet maar weer eens op zoek gaan.
Why are you wearing that stupid man suit?
  dinsdag 19 mei 2020 @ 16:19:11 #77
399061 kuolema
vermaledijd
pi_193207910
Whoops, quote ipv edit
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_193208232
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:06 schreef Kaatje1 het volgende:
Hier veel, heel veel kruiden en specerijen.etc. Maar kwam er gisteren ook achter dat ik op 3 plekken gedroogde oregano en rozemarijn heb staan. Misschien toch maar eens alles naast elkaar zetten en kijken hoeveel ik dubbel heb.
Vast niet zo erg als mijn overleden schoonmoeder, daar viste ik vijf potjes chilipoeder uit de kasten en minimaal tien potjes zout. En ze gebruikte geen kruiden, want wereldgerechten en potjes uncle ben’s en zakken pastasaus vond ze veel handiger. Maar ja, je zal maar zonder komen te zitten he?

Oregano kun je nooit teveel hebben, ik haal het in redelijk grote verpakkingen bij zo’n buitenlands winkeltje hier.
pi_193208371
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 15:15 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Eh oneens?
Je hebt dan gewoon een omgeving die niet graag kookt.

Of misschien bedoel je dat de Nederlander het te weinig gebruikt (als in hoeveelheid per gerecht), dan heb je gelijk. Ik zie sommigen dan kwart theelepeltjes toevoegen, kom op joh.
Inderdaad. Excuus, ik bedoel inderdaad de hoeveelheid per gerecht.
Gebruik zelf nooit pakjes of zakjes dus er gaat altijd wel erg veel doorheen.
pi_193208444
Oh maar wat leuk om te lezen, goed gevulde kastjes dus!

Wat ik zelf doorgaans het meest gebruik (als in wekelijks) is;

Peper
Zout
Knoflook
Paprikapoeder
Komijn
Gember
Pul biber
Kardemom
Ras el Hanout
Garam Masala
Kerrie
Kaneel
Koriander (vers en poeder)
Peterselie
Oregano
Munt
Voor Köfte neem ik vaak een mix van de Turkse winkel
pi_193208462
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:06 schreef Kaatje1 het volgende:
Hier veel, heel veel kruiden en specerijen.etc. Maar kwam er gisteren ook achter dat ik op 3 plekken gedroogde oregano en rozemarijn heb staan. Misschien toch maar eens alles naast elkaar zetten en kijken hoeveel ik dubbel heb.
Herkenbaar :D
pi_193208574
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:17 schreef kuolema het volgende:

[..]

Dat ziet er leuk uit!
Ik wil ook zoiets. Ik had een keer reageerbuisjes gezien met een kurk erin als voorbeeld, maar niet echt een mooie set gevonden toen. En volgens mij past er niet genoeg in zo'n buisje. Ik moet maar weer eens op zoek gaan.
Had ze goedkoop uit China/Aliexpress.
Ze zitten nu alle 24 vol dus als ik nog andere kruiden wil moet ik bijkopen.. Maar dat is ook weer zinloos.

Misschien mn speculaaskruiden maar eens dumpen :p
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:04:36 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193208625
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 14:31 schreef Brybry het volgende:

Dus...wat heb jij en gebruik je veel?
Daar begon het topic mee, met deze vraag.

quote:
17s.gif Op vrijdag 15 november 2019 12:01 schreef Maatjekameraadje het volgende:

Wat zijn jullie favoriete kruiden en of mixen?

Hoop hiermee elkaar te inspireren!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193208867
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:41 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Vast niet zo erg als mijn overleden schoonmoeder, daar viste ik vijf potjes chilipoeder uit de kasten en minimaal tien potjes zout. En ze gebruikte geen kruiden, want wereldgerechten en potjes uncle ben’s en zakken pastasaus vond ze veel handiger. Maar ja, je zal maar zonder komen te zitten he?

Oregano kun je nooit teveel hebben, ik haal het in redelijk grote verpakkingen bij zo’n buitenlands winkeltje hier.
:D een vriend van mij ging eens verhuizen. Iemand had al zijn keukenvoorraad in een hele grote doos gedaan en ik zou z’n keuken inrichten. 6 (ja zes) aangebroken zakjes geraspte kokos, allemaal een eind over datum
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:26:02 #85
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193208925
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:04 schreef golfer het volgende:

[..]

Daar begon het topic mee, met deze vraag.
[..]

Dit is een samengevoegd topic. Brybry had een topic geopend met die vraag en die is nu opgenomen in dit topic :)
Spoilers!
pi_193209046
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:21 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

:D een vriend van mij ging eens verhuizen. Iemand had al zijn keukenvoorraad in een hele grote doos gedaan en ik zou z’n keuken inrichten. 6 (ja zes) aangebroken zakjes geraspte kokos, allemaal een eind over datum
Het verhaal van het potje peper houdbaar tot 1992 dat ik in 2017 uit haar kast viste doet het ook nog steeds goed hier. Het potje is zes keer internationaal verhuisd, ook best een prestatie.

Geraspte kokos is lekker, maar als het wat ouder wordt smaakt het naar karton, brrr

Overigens heb ik ooit ontdekt dat nootmuskaat wel lekker is, zolang het maar niet van dat muffe poeder uit een potje is, maar gewoon versgeraspt. Vroeger hadden we thuis van die mooie blikjes van Silvo staan: witte peper, nootmuskaat, kerrie en paprikapoeder. Veel verder ging het bij ons thuis niet in de jaren zeventig en tachtig. Onze buren die wat meer van het wereldeten waren hadden komijn en djahe enzo staan, dat vond ik toen heel avontuurlijk. Dat ze dat soort kruiden en specerijen nodig hadden om hun smakeloze doodgekookte semi-macrobiotische eten nog wat smaak te geven had ik pas later door.
pi_193209109
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:33 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Het verhaal van het potje peper houdbaar tot 1992 dat ik in 2017 uit haar kast viste doet het ook nog steeds goed hier. Het potje is zes keer internationaal verhuisd, ook best een prestatie.

Geraspte kokos is lekker, maar als het wat ouder wordt smaakt het naar karton, brrr

Overigens heb ik ooit ontdekt dat nootmuskaat wel lekker is, zolang het maar niet van dat muffe poeder uit een potje is, maar gewoon versgeraspt. Vroeger hadden we thuis van die mooie blikjes van Silvo staan: witte peper, nootmuskaat, kerrie en paprikapoeder. Veel verder ging het bij ons thuis niet in de jaren zeventig en tachtig. Onze buren die wat meer van het wereldeten waren hadden komijn en djahe enzo staan, dat vond ik toen heel avontuurlijk. Dat ze dat soort kruiden en specerijen nodig hadden om hun smakeloze doodgekookte semi-macrobiotische eten nog wat smaak te geven had ik pas later door.
Mijn vader was ooit eens heel boos op mij. Ze gingen verhuizen en ik heb toen bij a alle kruiden weggegooid, want allemaal van die hele oude (best roestige) blikjes van meer dan 15 jaar over datum. Bleek dat hij die dingen losschroefde (gewoon open kreeg je ze niet) en dan vulde met een zakje nieuw spul. Waarom zou je een nieuw flesje kopen als er ook zakjes waren?
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:44:41 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193209262
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:26 schreef Lucky_Strike het volgende:

Dit is een samengevoegd topic. Brybry had een topic geopend met die vraag en die is nu opgenomen in dit topic :)
Misschien er even bij zetten na samenvoegen van een topic?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 19 mei 2020 @ 17:48:46 #89
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193209312
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 17:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Misschien er even bij zetten na samenvoegen van een topic?
Ja, my bad. Bij deze.
Spoilers!
pi_193319314
Ik heb mijn oude potje ras el hanout weggegooid en vandaag nieuwe gekocht en die ruikt echt heel anders, dus ik heb goede hoop dat hij ook anders/beter smaakt.
Verder heb ik vandaag mijn voorraad aangevuld met fenegriek en twee varianten mosterdzaad. Ik heb hier helaas geen toko in de buurt, gelukkig kan ik voor de meeste dingen wel bij de twee buitenlandse levensmiddelenzaken terecht, die inmiddels op hetzelfde pleintje zitten.
pi_193319425
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 12:37 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik heb mijn oude potje ras el hanout weggegooid en vandaag nieuwe gekocht en die ruikt echt heel anders, dus ik heb goede hoop dat hij ook anders/beter smaakt.
Verder heb ik vandaag mijn voorraad aangevuld met fenegriek en twee varianten mosterdzaad. Ik heb hier helaas geen toko in de buurt, gelukkig kan ik voor de meeste dingen wel bij de twee buitenlandse levensmiddelenzaken terecht, die inmiddels op hetzelfde pleintje zitten.
Het zelf mengen is doodsimpel, en je gaat daarna echt niet meer terug willen! Ik ben een tijdje geleden gestopt met kant en klare kruidenmengsels kopen. Heerlijk :)
pi_193319523
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 12:46 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Het zelf mengen is doodsimpel, en je gaat daarna echt niet meer terug willen! Ik ben een tijdje geleden gestopt met kant en klare kruidenmengsels kopen. Heerlijk :)
Wat voor kant en klare kruidenmengsels bedoel je dan? Ik heb ras el hanout, garam masala, berbere, zaatar en five spice en die ga ik echt niet zelf maken/malen
pi_193320432
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 12:54 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Wat voor kant en klare kruidenmengsels bedoel je dan? Ik heb ras el hanout, garam masala, berbere, zaatar en five spice en die ga ik echt niet zelf maken/malen
Nouja ik dus wel 🤷‍♂️
pi_193320679
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 13:56 schreef investeerdertje het volgende:

[..]

Nouja ik dus wel 🤷‍♂️
En dat maal je ook allemaal zelf? Wat een werk. Dat valt voor mij zeker niet in de categorie doodsimpel. Ik zie het voordeel er echt niet van in. Wat is dan het voordeel volgens jou?
Ik heb een aantal specerijen (kardemom, komijn, kruidnagel en steranijs zo uit mijn hoofd) zowel in de hele als in de gemalen variant, ik moet er niet aan denken dat ik dat zelf zou moeten malen. Doe je dat dan met een vijzel?
pi_193321578
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 14:10 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

En dat maal je ook allemaal zelf? Wat een werk. Dat valt voor mij zeker niet in de categorie doodsimpel. Ik zie het voordeel er echt niet van in. Wat is dan het voordeel volgens jou?
Ik heb een aantal specerijen (kardemom, komijn, kruidnagel en steranijs zo uit mijn hoofd) zowel in de hele als in de gemalen variant, ik moet er niet aan denken dat ik dat zelf zou moeten malen. Doe je dat dan met een vijzel?
Ik doe het met een vijzel of in voorgemalen vorm of met de elektrische maler. Het voordeel is dat je en een gelijke smaak krijgt en dat je makkelijker kunt afwijken van smaken en dus je eigen smaak kunt gaan ontdekken.
pi_193383578
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 mei 2020 16:41 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Vast niet zo erg als mijn overleden schoonmoeder, daar viste ik vijf potjes chilipoeder uit de kasten en minimaal tien potjes zout. En ze gebruikte geen kruiden, want wereldgerechten en potjes uncle ben’s en zakken pastasaus vond ze veel handiger. Maar ja, je zal maar zonder komen te zitten he?

Dit is dus zo herkenbaar.
Maar dan met mijn moeder.
Die was ook bang om zonder te zitten.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_193385613
Zitten er niet is van 50 specerijen in ras el hanout...?

Lekker mengen dan haha.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')