abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_190591983
Iemand een idee voor een lekker voorgerechtje met hazenrugfilet? :9
Hoofd word iets met hert en pastinaak.

(wildliefhebbers hier)
pi_190599668
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 20:55 schreef Satijn het volgende:
toetjesvraag
Dit jaar een gast met een melk- en soya-allergie.

Inspratie nodug voor een nagerecht zonder melk en niet machtig ivm het hoofdgerecht. Iets met citroen? Het hoeft niet super culinair hoogstaand.

Zou het ook leuk vinden als onze peuter mee kan eten, dus zonder alcohol.
Meringue met tropisch fruit, kokosyoghurt en caramelsaus van gecondenseerde kokosmelk?
  zondag 22 december 2019 @ 19:53:46 #128
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_190599914
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2019 12:02 schreef emmyemmy2 het volgende:
Iemand een idee voor een lekker voorgerechtje met hazenrugfilet? :9
Hoofd word iets met hert en pastinaak.

(wildliefhebbers hier)
Ik had vrijdag hertenrug met daarnaast een bolletje hertenstoof en een stukje witlof. Alles met een jus van Deventer koekkruiden. Een aanrader, maar komt wel bij je hoofd in de buurt.
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
pi_190600137
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 20:55 schreef Satijn het volgende:
toetjesvraag
Dit jaar een gast met een melk- en soya-allergie.

Inspratie nodug voor een nagerecht zonder melk en niet machtig ivm het hoofdgerecht. Iets met citroen? Het hoeft niet super culinair hoogstaand.

Zou het ook leuk vinden als onze peuter mee kan eten, dus zonder alcohol.
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 20:55 schreef Satijn het volgende:
toetjesvraag
Dit jaar een gast met een melk- en soya-allergie.

Inspratie nodug voor een nagerecht zonder melk en niet machtig ivm het hoofdgerecht. Iets met citroen? Het hoeft niet super culinair hoogstaand.

Zou het ook leuk vinden als onze peuter mee kan eten, dus zonder alcohol.
Segmentjes uit citrusfruit snijden en marineren, bolletje sorbetijs erbij. Zoiets: https://www.simplyrecipes(...)_citrus_fruit_salad/
  maandag 23 december 2019 @ 16:34:47 #130
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_190614149
Dit jaar geen Kerstdiner @ thuis.

1e Kerstdag @ schoonouders: Ossehaas en verder geen idee. Ze willen het dit jaar helemaal zelf voor ons organiseren.

2e Kerstdag @ broertje:
- BBQ aan in de tuin
- Bakplaten op kinder- en grote tafel

Ik lever een in zout & met kruiden voorbereid stuk buikspek voor op de BBQ.
Lamskoteletjes voor op de bakplaten
Een kant en klaar goormetpakket van de Diepvriesman

Toetje doet mn moeder: IJs.

Dus ik denk dat ik het weekend -na- kerst maar een post-kerst diner ga opdienen. Nog even over dubben
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_190615551
Toetje: chai pannacotta met stoofpeertjes en zelf gebakken tuilles

Voorgerecht door mijn man: https://boozyoyster.com/p(...)nd-cauliflower-soup/ met lekker brood van Robért (van heel Holland bakt 8-) )

*O*
pi_190615614
Eerste Kerstdag gaan we gourmetten (met ouders en broertje). Wij hebben altijd wel een goede mix aan vlees en groenten enzo. Ik ga nog zoete aardappelkoekjes erbij maken om die ook te kunnen bakken, lekker.

Tweede Kerstdag het jaarlijkse grote kerstdiner. Ook bij mijn ouders. Met broertje, oudere broer en vriendin, oma, oom, tante en nichtje. Tante en ik hebben weer het menu bedacht. Thema Italiaans dit keer.

- Amuse: in de kleuren van de Italiaanse vlag: zelfgemaakte pesto, mozzarellamousse en gegrilde rode puntpaprika.

- Soep: pompoen met rozenharissa, sinaasappelrasp en saffraan en zelfgemaakte soepstengels met parmezaanse kaas.

- Knolselderijsalade met prosciutto.

- Trio van pasta: 3 mini torentjes van spaghetti, ook de kleuren van de Italiaanse vlag. Pesto met peultjes, pistachenootjes en ansjovis, carbonara en paprika.

- Gevulde appel: gevuld met amarettikoekjes, serranoham, broodkruim, gedroogd fruit en kruiden.

- Citroengranita.

- Hoofdgerecht: Kip Saltimbocca op een bedje van paddestoelenrissoto, gnocchi met parmezaanse kaas uit de oven, geroosterd spitskoolparten met citroensdressing.

- Dessert: citroensemifreddo met frambozencoulis en pistachenootjes, tiramisu, witte chocolade panna cotta met cranberries, cannoli en zuccoto.


Allemaal kleine porties. Ik bereid het meeste voor, ben vandaag al begonnen en ga morgen verder. 2e kerstdag komt m'n tante s ochtends na het kerstontbijt om het verder af te maken. Dan spenderen we tijdens het diner zo min mogelijk tijd in de keuken.

Heb er zin in! Heb al een deel getest met vriendinnen. Had de knolselderijsalade, soep, gevulde appel, het hoofdgerecht, de tiramisu, cannoli en semifreddo gemaakt. Was allemaal heerlijk en erg gezellig.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_190615772
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2019 17:56 schreef essnhills het volgende:

Dat klinkt allemaal heerlijk. Ik wil alles wel.
Spoilers!
pi_190616935
Ik was half vergeten dat we morgenavond met z’n vieren thuis eten. Vandaag toch maar een simpel menuutje bedacht.

Vooraf: mini mozzarella met tomaatje en pesto op amuselepel en bladerdeegsterren
Hoofd: pasta met auberginesaus van Jamie Oliver
Toe: panna cotta met gestoofde appel en kruimeldeeg
pi_190629487
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2019 06:54 schreef minilot het volgende:

[..]

Even een simpelere rodekooltip: doe het met granaatappelpitten!
http://www.thesugarhit.co(...)sed-red-cabbage.html
Ik heb dit nu een aantal keer gemaakt bij stoofvlees en wildshizzle en de granaatappelpitjes smaken er echt fantastisch bij en het ziet er meteen ook beter uit dan alleen een kwak zachte rode kool :)
Die gaat t worden! Zou ik de kool vandaag al kunnen voorbereiden (en maak ik dan ook al de granaatappel open?) of toch maar alles morgen doen?

De stoofperen staan in ieder geval in de slowcooker, en de zalmzijde ligt in de marinade/pekel.
  dinsdag 24 december 2019 @ 17:41:22 #136
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_190632257
Oh crap, onze oven is (drie)dubbel geboekt met Kerst ;(

Kennen jullie goede manieren om een kg rosbief eerder te bereiden en toch op de juiste temperatuur op tafel te krijgen?
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 24 december 2019 @ 17:58:26 #137
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_190632469
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2019 17:41 schreef Fretwork het volgende:
Oh crap, onze oven is (drie)dubbel geboekt met Kerst ;(

Kennen jullie goede manieren om een kg rosbief eerder te bereiden en toch op de juiste temperatuur op tafel te krijgen?
Ik zou niet gaan knoeien met de rosbief. Voor je het weet is die volledig gaar en dat wil je écht niet :N
Wat zijn de andere gerechten die de oven in moeten?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 24 december 2019 @ 19:04:09 #138
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_190633318
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2019 17:58 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Ik zou niet gaan knoeien met de rosbief. Voor je het weet is die volledig gaar en dat wil je écht niet :N
Wat zijn de andere gerechten die de oven in moeten?
We zijn nu bezig met de oven leerplannen, zalmrouleau wordt koud of een torentje, aardappelgratin wordt puree en friet en worteltjes worden gegrild.

We hebben niet heel goed overlegd hier :')
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 24 december 2019 @ 19:13:28 #139
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_190633442
quote:
1s.gif Op dinsdag 24 december 2019 19:04 schreef Fretwork het volgende:

[..]

We zijn nu bezig met de oven leerplannen, zalmrouleau wordt koud of een torentje, aardappelgratin wordt puree en friet en worteltjes worden gegrild.

We hebben niet heel goed overlegd hier :')
Ah, jullie lossen het al op ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_190643731
Help, mijn vleesthermometer is kapot. Hoe ga ik bepalen hoelang ik mijn everzwijnrollade moet garen? Wordt die heel droog als ie te ver door is?
  donderdag 16 januari 2020 @ 22:49:20 #141
437551 Sneeuw-Leeuw
Liefde voor Jezus
pi_191065280
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:24 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Ik wilde iets dergelijks voorstellen, maar heb het recept alleen in het Frans :D

En als je nou echt niet van zoet houdt, zou ik er een tweede taartje bij bakken, maar dan iets quiche-achtigs met bijvoorbeeld een blauwe kaas. Kun je kiezen (tenzij iemand anders al voor een kaasgang zorgt natuurlijk).
Geen peking-eend maken met zo'n username... :'(
Liefde voor God
  donderdag 25 november 2021 @ 20:31:26 #142
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_202340097
Schop!
Ik mis zo'n topic voor 2021 -O-
Anderen ook?
Zijn er nog steeds geen mods voor dit subforum?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_202340966
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2021 20:31 schreef Whiskers2009 het volgende:
Schop!
Ik mis zo'n topic voor 2021 -O-
Anderen ook?
Zijn er nog steeds geen mods voor dit subforum?
Geen mods nee. Ik wil morgen wel een nieuw topic maken als je niet durft ;)
Spoilers!
  donderdag 25 november 2021 @ 21:33:26 #144
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_202341833
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2021 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Geen mods nee. Ik wil morgen wel een nieuw topic maken als je niet durft ;)
Dat zou echt geweldig zijn! O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')