abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189594495
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189594500
online413sm.jpeg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189594613
quote:
Ilhan Omar: Sanctions are part of a failed foreign policy playbook. Stop relying on them.

Less than three weeks have passed since President Trump spoke on the phone with Turkish President Recep Tayyip Erdogan, setting off a cascade of destabilizing events that have endangered U.S. national security, the Middle East and the world. What has happened after Turkey’s invasion of northeastern Syria is a disaster — tens of thousands of civilians have been forced to flee, hundreds of Islamic State fighters have escaped, and Turkish-backed rebels have been credibly accused of atrocities against the Kurds.

Less than three weeks have passed since President Trump spoke on the phone with Turkish President Recep Tayyip Erdogan, setting off a cascade of destabilizing events that have endangered U.S. national security, the Middle East and the world. What has happened after Turkey’s invasion of northeastern Syria is a disaster — tens of thousands of civilians have been forced to flee, hundreds of Islamic State fighters have escaped, and Turkish-backed rebels have been credibly accused of atrocities against the Kurds.

Accountability for perpetrators and support for the Kurdish people are essential. But in Congress’s bipartisan condemnation of the Turkish incursion, Republicans and Democrats alike have jumped to pursuing one policy response: harsh sanctions.

In the White House announcement on Oct. 14 of sanctions on Turkey, Trump said, “I am fully prepared to swiftly destroy Turkey’s economy if Turkish leaders continue down this dangerous and destructive path.” He imposed those sanctions before lifting them Tuesday, only to threaten more “crippling sanctions.”

This is an unmistakable echo of the failed U.S. strategy of “maximum pressure” on Iran and Venezuela. And just as with those two countries, it would be a humanitarian and geopolitical disaster.

In so much of our foreign policy, we rely on muscle memory and a limited toolbox to decide the best course of action. And, too often, sanctions regimes are ill considered, incoherent and counterproductive.

Research has shown that sanctions rarely achieve their desired goals. In the worst-case scenario, they hurt the people of a country — generally the very people we’re purporting to help — without making a dent in the country’s behavior. And in the case of human rights abusers, research suggests that more abuses typically occur with economic sanctions in place than without them.
AD

Sanctions are not meant to be an end in themselves, but we too often use them as a lever without a plan for what comes after, whether they achieve the desired result or not.

After years of improving relations between the United States and Iran, the sanctions put in place by the Trump administration have instead devastated that country’s middle class and increased hostility toward the United States, with tensions between the two countries rising to dangerous levels.

The sanctions have simultaneously strengthened the Iranian regime’s credibility at home and united human rights activists and the Iranian leadership in opposition to the strategy. One dire effect of the sanctions has been an entirely preventable shortage of life-saving medicine. A group of Iranian women’s rights activists recently wrote, “While sanctions proponents claim to care for the Iranian people, their policies have left an entire nation weary, depressed and hopeless. Sanctions, and economic pressure, target the fabric of society.”
AD

The same backward logic was applied to Venezuela, where the Trump administration intended to squeeze NicolŠs Maduro out of power through increasingly sweeping sanctions on the state oil company and then the central bank — only to find itself involved in an intractable crisis that risks descending into civil war.

There’s no question that the bulk of the economic crisis in Venezuela was caused by Maduro’s government, which inherited fixable problems and failed to address them. But U.S. sanctions have worsened Venezuela’s economic disaster — and handed Maduro a propaganda victory. He can now shift blame to the United States, while retaining his grip on power.

Both of these cases point to a larger problem. Too often, U.S. policymakers are quick to place sanctions on regimes we disagree with, without considering the likelihood of success or the humanitarian consequences.
AD

This is not a catch-all criticism of sanctions. The use of the Global Magnitsky Act, aimed at specific individuals responsible for gross human rights violations, can be an important mechanism for accountability if they are used consistently and not simply for our geopolitical rivals. And locally led boycott or divestment campaigns, such as the anti-apartheid movement in South Africa, can be meaningful ways for those impacted to seek a peaceful resolution.

But economic and sector sanctions are too often designed to inflict maximum pain on civilians, not empower them. We had a full embargo on Cuba for decades, with little effect on the Cuban government but much pain inflicted on ordinary Cubans. It was only through diplomacy and direct conversation that President Barack Obama and the United States made progress in Cuba.

The same strategies should be applied to Syria. We could have negotiated a buffer zone in northern Syria, so that people outside of the Assad regime’s control could create a peaceful life, without our greenlighting the slaughter of innocent Kurdish lives. We could ban weapons sales to Turkey (as Congress is contemplating), limiting Erdogan’s ability to wage war without targeting the Turkish people.

But addressing the root of the problem requires a foreign policy that doesn’t prioritize warfare — whether military or economic.

We need a vision for a U.S. foreign policy that is rooted in the experiences of people directly affected and is sincere about putting human rights and democracy first. Questioning and changing the near-automatic reliance on sanctions is fully compatible with advancing our interests and defending national security. It’s time to stop relying on the same failed playbook.

https://www.washingtonpos(...)a8e386a96_story.html
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189599592
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189626559
gaat lekker in irak :{

leloveluck twitterde op vrijdag 25-10-2019 om 23:16:15 Astonishing levels of violence against protesters in Iraq — 30 dead and 2000 wounded in just one day. Young men & women on the streets are the generation raised in the shadow of the 2003 US-led invasion. Don’t look away. https://t.co/fIZJe9EnPe reageer retweet
oogt als syrie/libie in 2011 :{

salwa50918343 twitterde op vrijdag 25-10-2019 om 23:41:22 @leloveluck @LawkGhafuri Iraqi gov is Killing protesters it’s not making it to the news we don’t know why it’s been silenced https://t.co/vlHelI1NhK reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189626866
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 27 oktober 2019 @ 06:35:50 #7
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_189642352
De Amerikanen zouden Baghdadi hebben afgeknald, opvallend genoeg in Idlib.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_189642798
Charles_Lister twitterde op zondag 27-10-2019 om 01:54:14 BREAKING - reports of a (US?) helicopter-borne raid on a convoy of Huras al-Din (#AlQaeda in #Syria) leaders traveling near Barisha in #Idlib.Locals say as many as 6 choppers involved - gave chase to convoy, 2 landed & assaulted vehicles. Possibly took bodies or evidence away. reageer retweet
Charles_Lister twitterde op zondag 27-10-2019 om 02:04:22 #pt: Barisha is ~3-4km from the #Turkey border. It's in long-time #AlQaeda territory, spanning between Al-Dana-Sarmada-Salqin.As I recall, a helicopter-borne raid on AQ in NW #Syria has never happened - this would suggest a very high-level target. reageer retweet
Charles_Lister twitterde op zondag 27-10-2019 om 02:07:46 #pt: In more recent years, the Turkistan Islamic Party (#TIP) has probably been the most significant authority in the Barisha region (stretching NE to Jisr al-Shughour).Unverified reports have claimed 1 #TIP fatality, in what looks like a series of successive clashes. #Idlib reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189642803
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 06:35 schreef Szura het volgende:
De Amerikanen zouden Baghdadi hebben afgeknald, opvallend genoeg in Idlib.
de actie waarvan ik hierboven een melding maak? heb je een link ofzo>

edit

Trump Approves Special Ops Raid Targeting ISIS Leader Baghdadi, Military Says He's Dead
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189642844
dus toch wel voor het eggie dood dit keer :s)

realDonaldTrump twitterde op zondag 27-10-2019 om 02:23:39 Something very big has just happened! reageer retweet
Ozkok_A twitterde op zondag 27-10-2019 om 08:21:59 #Syria: Videos showing the rubble of the al-Baghdadi house targeted by US special forces in #Barisha, northern #Idlib. https://t.co/v9b8EsihU5 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 27 oktober 2019 @ 08:53:42 #11
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_189642930
In het door de "gematigde" proxies van Erdogan gecontroleerde gebied. Wat zegt dit over Erdogan en de "gematigde" oppositie?
  zondag 27 oktober 2019 @ 08:56:07 #12
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_189642950
quote:
Ik lees hier weinig gekke geluiden in.
pi_189642995
_O-

NickOJ12 twitterde op zondag 27-10-2019 om 05:47:55 This is Turkey giving up #Bagdadi as quid pro quo for #Rojava reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189643021
inclusief beelden van het opblazen van de coumpound

ragipsoylu twitterde op zondag 27-10-2019 om 08:07:20 So this is how Baghdadi op happened; • US forces with choppers from Turkey’s Incirlik land in Bashira around 00:40 • Arabic speaking soldier asked civilians to leave• 3 men, 3 women, one child died • Compound destroyed after the op — AJ Arabichttps://t.co/zgLV5vVUgr reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189643239
oh brother :')

MazloumAbdi twitterde op zondag 27-10-2019 om 09:06:14 Successful& historical operation due to a joint intelligence work with the United States of America. reageer retweet
zou wat wezen als dit een nusra/US operatie was 8)7

Charles_Lister twitterde op zondag 27-10-2019 om 09:12:58 #HTS sources cited here by @wissamm88 claim that #HTS security forces were hunting #Baghdadi yesterday afternoon, when U.S. troops pounced in an operation that say also killed #Baghdadi's deputy, Abu Said al-Iraqi.https://t.co/1osfkVFjCq reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189643448
quote:
10s.gif Op zondag 27 oktober 2019 09:01 schreef Slayage het volgende:
_O-

NickOJ12 twitterde op zondag 27-10-2019 om 05:47:55 This is Turkey giving up #Bagdadi as quid pro quo for #Rojava reageer retweet
Dit lijkt me goed mogelijk.

Heeft Trump ook weer iets om af te leiden van z´n impeachment.
  zondag 27 oktober 2019 @ 11:16:57 #17
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_189644697
quote:
10s.gif Op zondag 27 oktober 2019 09:19 schreef Slayage het volgende:
oh brother :')

MazloumAbdi twitterde op zondag 27-10-2019 om 09:06:14 Successful& historical operation due to a joint intelligence work with the United States of America. reageer retweet
zou wat wezen als dit een nusra/US operatie was 8)7

Charles_Lister twitterde op zondag 27-10-2019 om 09:12:58 #HTS sources cited here by @:wissamm88 claim that #HTS security forces were hunting #Baghdadi yesterday afternoon, when U.S. troops pounced in an operation that say also killed #Baghdadi's deputy, Abu Said al-Iraqi.https://t.co/1osfkVFjCq reageer retweet
Alles en iedereen en z'n hond die nu z'n rolletje claimt :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_189644855
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 08:53 schreef Richestorags het volgende:
In het door de "gematigde" proxies van Erdogan gecontroleerde gebied. Wat zegt dit over Erdogan en de "gematigde" oppositie?
Die hebben Bagdaddy geruild voor een stukje Koerdistan met de Amerikanen.
pi_189645144
Wel grappig die Koerden die menen de VS te hebben geholpen in Idlib, een plaats waar ze nooit voet hebben gezet. Dat vind ik nog het bizars. _O- Ik kan mij nog enigszins verbeelden dat HTS heeft geholpen want zij zijn concurrenten met IS. B:)B

Nog even wachten voordat er meer duidelijkheid is.
pi_189645194
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 11:49 schreef Benzyl het volgende:
Wel grappig die Koerden die menen de VS te hebben geholpen in Idlib, een plaats waar ze nooit voet hebben gezet. Dat vind ik nog het bizars. _O- Ik kan mij nog enigszins verbeelden dat HTS heeft geholpen want zij zijn concurrenten met IS. B:)B

Nog even wachten voordat er meer duidelijkheid is.
Lijkt mij heel sterk dat HTS Amerika helpt. Dat ze hem zelf wilden pakken wel, maar niet aan de Amerikanen uitleveren. Dat beschouwen ze als haram.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_189645209
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 11:16 schreef Szura het volgende:

[..]

Alles en iedereen en z'n hond die nu z'n rolletje claimt :')
een beetje net als isis, dat elke keer als er iemand werd neergestoken in europa ze claimden dat zij het waren.

daarnaast kan ik het me wel voorstellen dat HTS er misschien (indirect) iets mee te maken had, immers bagdadi heeft nusra de nek omgedaan met zijn powergrab om vervolgens zijn eigen weg te gaan.

die van die ypg commandant is je reinste fantasie natuurlijk
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 27 oktober 2019 @ 11:54:52 #22
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_189645215
Lijkt me eerder dat die HTS-jihadi’s hun straatje willen schoonvegen dat die gozer in hun gebied verbleef
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_189645235
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 11:52 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Lijkt mij heel sterk dat HTS Amerika helpt. Dat ze hem zelf wilden pakken wel, maar niet aan de Amerikanen uitleveren. Dat beschouwen ze als haram.
HTS heeft natuurlijk ook zo zijn gradaties in starheid vwb samenwerken met "de vijand". sommigen vinden het gruewelijk dat ze samenwerken met de turken bv, anderen zien het als pragmatisch
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189645251
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 11:54 schreef Szura het volgende:
Lijkt me eerder dat die HTS-jihadi’s hun straatje willen schoonvegen dat die gozer in hun gebied verbleef
zeker ook mogelijk, huras ad din lui kan ik me wel voorstellen dat ze hem onderdak gaven, die zien in hem mogelijk een zuivere jihadist, itt die HTS sellouts die met de turken werken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189645284
quote:
10s.gif Op zondag 27 oktober 2019 11:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

HTS heeft natuurlijk ook zo zijn gradaties in starheid vwb samenwerken met "de vijand". sommigen vinden het gruewelijk dat ze samenwerken met de turken bv, anderen zien het als pragmatisch
Precies. SDF probeert er weer een slaatje uit te slaan.
pi_189645322
quote:
0s.gif Op zondag 27 oktober 2019 12:00 schreef Benzyl het volgende:

[..]

Precies. SDF probeert er weer een slaatje uit te slaan.
die gast heeft natuurlijk weinig meer te doen sinds dat de VS zich hebben teruggetrokken, dus is ie maar aan het twitteren geslagen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189645650
wist niet dat die oud minister van defensie vertegenwoordiger is van de secretaris generaal bij de VN in irak. als minister deed ze het best goed vond ik.

EH1HWRyWoAEObwj?format=jpg&name=large
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189649064
allah, bashar, suriya *O*

cjwerleman twitterde op zondag 27-10-2019 om 05:03:14 Baghdadi is dead, but the number one terrorist in Syria - Bashar al-Assad - remains alive. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189679195
:%

ragipsoylu twitterde op dinsdag 29-10-2019 om 08:38:46 At least 13 dead, 865 wounded in Iraq’s holy city of Karbala over night during anti-govt protestors. Observers are almost certain that the Iran allied militias use live ammunition against the protestors to forcibly end the demonstrations https://t.co/ml5EXVjePO reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189683421
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 oktober 2019 09:22 schreef Slayage het volgende:
:%

ragipsoylu twitterde op dinsdag 29-10-2019 om 08:38:46 At least 13 dead, 865 wounded in Iraq’s holy city of Karbala over night during anti-govt protestors. Observers are almost certain that the Iran allied militias use live ammunition against the protestors to forcibly end the demonstrations https://t.co/ml5EXVjePO reageer retweet
Veel onduidelijkheden hierover. De een zegt rond de 100 doden, andere bronnen ontkennen dit weer..
-
pi_189686378
Sadr neemt nu ook deel aan de demonstraties gaat nog groter worden allemaal dus. En in Libanon gaat Hariri afstand doen van zijn positie. Weer eens een je gebruikelijke cluster je weet wel in de Arabische wereld.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189727375
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189736002
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189750610
Ondertussen loopt het niet allemaal al te soepel tussen twee andere spelers in de regio :P

pi_189750876
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 november 2019 20:56 schreef Peunage het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Assad zegt Trump is de beste president ooit, krijgen we dit...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 3 november 2019 @ 03:12:59 #40
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_189755418
quote:
Goede documentaire zoals altijd. Die twee Britten zijn het bewijs dat we nooit en te nimmer IS-strijders moeten laten terugkeren. Je ziet in hun ogen dat ze nog steeds znoen hebben.
pi_189760242
De Turken moeten beter hun best doen om hun proxys onder controle te houden anders gaat de deal natuurlijk niet werken.

QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 02-11-2019 om 20:30:10 NE. #Syria: Nat. Army fired another #TOW #ATGM destroying an armored vehicle likely used by Regime (instead of #SDF-#YPG) on Tell Tamer front. https://t.co/zeFF3n2JxJ reageer retweet
_O-

ragipsoylu twitterde op zondag 03-11-2019 om 20:22:56 NEW -- US military convoy came under fire today by Turkey-backed forces en route from Syria to Iraq, Russian Defence Ministry claims o The US has informed Russia via de-confliction line that the convoy was attacked 6km west of Tal Tamir on M4 highwayo NO injuries or death reageer retweet


[ Bericht 29% gewijzigd door Slayage op 03-11-2019 20:24:19 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189778079
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189779384
waarom wil S.Arabie ze anders niet?
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_189793345
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2019 12:55 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
waarom wil S.Arabie ze anders niet?
Het Saudische systeem staat op springen. Dat zou ik niet een lange termijn oplossing noemen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189795376
quote:
Die gaan ook niet meer terug. Maar een deel van de Turken zullen het niet leuk vinden om te horen maar SyriŽrs staan ondanks dat het geen Turken zijn cultureel best dichtbij hen. Conservatievere neefjes. Maar veel beÔnvloed door Turkse historie. Daarnaast willen ze vaak wel wat van hun leven maken, status gevoelig. En de afwezigheid van een sterke welvaartsstaat doodt die drive naar succesvol zijn niet.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_189797061
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 12:21 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Voor 63 euro per maand werken in Turkije als monteur, dat is ook voor Turkse begrippen een fooi zeg.
Dat is ook 1 van de voornaamste redenen waarom veel Turkse werkgevers een SyriŽr prefereren boven een Turk. Een beetje net als dat de poilse seizoensarbeiders hier minder duur zijn dan Nederlandse.

En dan krijg je dat, "ze pikken onze banen".

Voor de SyriŽrs wordt natuurlijk al heel veel vergoed middels bepaalde constructies. Kennelijk hebben ze daar zelfs genoeg aan. Aangezien ze voor 63 euro per maand werken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_189798131
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 13:26 schreef Aloulu het volgende:

Daarnaast willen ze vaak wel wat van hun leven maken, status gevoelig. En de afwezigheid van een sterke welvaartsstaat doodt die drive naar succesvol zijn niet.
In Turkije ben je aam het goede adres als je keihard wilt zwoegen voor je eigen business. Voor de lonen moet je niet in Turkije zijn, want die zijn vaak niet toereikend
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')