abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 9 september 2020 @ 17:23:24 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194974010
Wanneer: 8 september 2020
Waar: Vooges, strand Zandvoort.
Wat:
In het kader van onze septembervakantie en de restaurantweek eerst lekker een strandwandeling gemaakt en daarna gegeten bij Vooges Strand. (aanbieding: 4 gerechten van de kaart uitzoeken voor de prijs van 3 gerechten)

Met een glaasje Spaanse sauvignon blanc begonnen wij allebei met

zalm tataki met kimchi, yuzumayonaise, furikake en wasabi-kroepoek.
Lekkere zalm en begeleidende groentes, maar helaas was de kroepoek oud en taai.

Tussengerecht:

Voor ons allebei de bisque van homard oftewel kreeftensoep. Heerlijk met een scheutje cognacroom en stukjes echte kreeft erin.

Hoofdgerecht:

Voor Blues ravioli met rode biet, sjalot en aardappeltruffel, room en Parmezaan. Lekker, maar jammer dat de saus erg dun (soepachtig) was.


Ik had de gegrilde kalfs-ribeye met seizoensgroente, paddenstoelensaus, trostomaatjes en friethoesfrieten.
Mooi medium-rare gebakken en prima van smaak met een heerlijk sausje.


Dessert:

Voor Blues 3 smaken ijs (vanille, mango en mokka) met vruchtencoulis en fruit.

Ik had gekozen voor chocolademousse met brownies en gekarameliseerde ananas.
Ook allebei lekkere desserts!

Voor een 'strandtent' allemaal prima kwaliteit eten en vriendelijke bediening!

Totale kosten, inclusief wijn en water: 99 euro
Prijs/kwaliteit: 8/10.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195031729
Ziet er goed uit :Y
Sowieso wil ik als trouwe lurker van dit topic iedereen een compliment geven voor hun recensies _O_
Ik heb daardoor restaurants leren kennen waar ik anders nooit van gehoord zou hebben gehad
pi_195046530
Waar: L’orangerie Tilburg
Wanneer: vanavond
Wat:

We hadden een Social Deal bon omdat mijn ouders het hier heel goed vonden, en die hadden er ook een gekocht. Ik moet zeggen; service perfect! Kunnen veel restaurants nog wat van leren. Extreem vriendelijk en volle aandacht. Echt top, zelfs in vele duurdere zaken zelden zo’n goede maar niet overdreven aandacht gehad. Op dat punt 10/10.

Het eten:

We kregen eerst een broodje met boter olie en zout, was lekker krokant en goed brood


Amuse was een rilette van vis, welke werd niet vermeld. Was oke


Tartaar van zalm, beetje flauw


Mijn vrouw had thaise soep met paddenstoelen die was heerlijk!


Ik had gambas en knoflook olie, vond ook dat maar braafjes en niet eruit springen


Toen had mijn vrouw biefstuk, was gewoon goed niks op aan te merken top


Ik had schol met spaanse pikante saus en mosselen was ook super


Dessert kaas voor mijn vrouw


En ik iets met mokka (geen idee meer precies)


Kosten: social deal zelf was geloof ik 28pp, moest 44 bij betalen zonder fooi. Hadden 2 cocktails, fles bruiswater en 3 frisdrank.


Al met al lekker gegeten, service top top, hoofd en dessert super/lekker. Voorgerechten werden we niet door omver geblazen. Cijfer denk een goede 7,5?
  vrijdag 18 september 2020 @ 12:47:06 #204
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195126749
Wanneer: 17-09-2020
Waar: Restaurant 't Schippershuis in Terherne.
Wat:

Onze laatste vakantiedag in Friesland afgerond met een etentje bij het hoog gewaardeerde restaurant 't Schippershuis in Terherne.
Vanwege Covid-19 hadden ze binnen alle tafels anders gearrangeerd en sinds een dag ervoor ook nieuwe, prima zittende stoelen aangeschaft.

Kort na binnenkomst kregen we een kleine amuse:

Mousse van zoete aardappel, gepofte rijst en chorizo.

Voorgerecht.
Blues:

Koude,gebrande kabeljauw, bundelzwam ,aardappelsalade, tuinkers, gefrituurde lotusbloem en gerookte knoflook. Best een behoorlijk groot voorgerecht vanwege de aardappelsalade. Wel erg lekker.

Ik:

Gebakken coquille, pompoen, venkel, krokante spek en schuim van pernod.
2 kleine coquilles en van de pernod was weinig te proeven. Viel een beetje tegen.

Hoofdgerecht.
Voor Blues:

Surf & Turf: varkenswang, rode gamba, aardpeer, mais en polenta.
Smakelijk.

Voor mij:

Op de huid gebakken filet van snoekbaars, venkel, parelgort, radijs en een saus van dille.
Prima gebakken snoekbaars, de saus was te waterig en erg vlak van smaak.

Bij de hoofdgerechten werd salade, rabarber en friet geserveerd:


Kosten, inclusief wijn en water: 89,75 euro.

7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195127055
Jammer zeg dat jouw (golfer) sauzen niet zo smakelijk waren
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 18 september 2020 @ 13:07:49 #206
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195127148
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:03 schreef FutureFairytale het volgende:
Jammer zeg dat jouw (golfer) sauzen niet zo smakelijk waren
En ik zeg altijd: je herkent een goede kok aan zijn/haar sauzen. :Y
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195127169
quote:
9s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:07 schreef golfer het volgende:

[..]

En ik zeg altijd: je herkent een goede kok aan zijn/haar sauzen. :Y
Ja, saus maakt een gerecht. Groot saus-fan hier :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_195127584
quote:
9s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:07 schreef golfer het volgende:

En ik zeg altijd: je herkent een goede kok aan zijn/haar sauzen. :Y
Ja, dit heb ik ook altijd zo gedacht :Y

Het ziet er wel heerlijk uit, alleen vind ik die frieten niet passen op de een of andere manier.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 18 september 2020 @ 13:37:45 #209
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195127810
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 13:26 schreef Isabeau het volgende:


Ja, dit heb ik ook altijd zo gedacht :Y

Het ziet er wel heerlijk uit, alleen vind ik die frieten niet passen op de een of andere manier.
Klopt. Ik vind sowieso dat men niet standaard bij elk gerecht hetzelfde garnituur moet serveren. Pas dat aan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195143768
Waar: Bonnefooi, Roosendaal
Wanneer: Vrijdag 18 september 2020

Wat:
Voor ons samen een Bonnefooi Chefs Table. Een schotel voor minimaal twee personen met verrassingen van de chef.

Couscoussalade, salade, rendang, varkensstoofvlees, viscurry, aubergine tempeh, kippenbout, platbrood, friet, jasmijnrijst, currysaus, cocktailsaus, pitasaus met knoflook.

Als dessert hebben we nog een stuk snickerstaart gedeeld :9~

Impressie:
Leuk! Het eten bij Bonnefooi is een mengeling van Indiaas, Surinaams en Midde-Oosters. Als je langs loopt lijkt Bonnefooi een klein restaurant maar binnen blijkt het gebouw heel diep te zijn. Gelukkig, want ze zaten echt vol. Zodra er een tafel leeg was, kwamen er weer nieuwe gasten zitten.
De eigenaren en het personeel zijn lekker jong, allemaal twintigers. De inrichting is hip. Er is niet een stijl maar het is een mengelmoes van diverse stijlen die toch bij elkaar passen. De meeste mensen zullen zich hier thuis voelen.

Onze Chefs Table was verschrikkelijk lekker. De aubergine tempeh was de hit van de avond. Zo zacht en smaakvol. Eigenlijk viel niets tegen. De sauzen waren enorm goed. Het leuke van zo'n schotel is dat je nog eens een nieuwe combinatie probeert. Rendang met friet en cocktailsaus blijkt best fijn :D

In het begin had het personeel even weinig overzicht. We hebben een half uur op de kaart moeten wachten. Men ging er vanuit dat de kaart op tafel stond maar dat was in dit geval niet zo. Toen dat eenmaal opgelost was, verliep alles prima en vlot. De fles water werd geserveerd in een koeler, dat is altijd fijn.
Er stond, zoals bij veel restaurants, te veel spullen op tafel. Bloemen, drankkaarten, een kaars en nog iets. Plus onze fles water. Dat is op een klein tweepersoonstafeltje gewoon te veel, vooral als er zo'n grote schaal eten bij komt.

Prijs: 60,50 voor twee Chefs Table, 1 grote en 1 kleine bruiswater, 1 pils en een stuk taart.

Cijfer: 9
Spoilers!
pi_195144008
Bohh! LS :9

Ik moet nog even gaan zitten voor ons diner van donderdag.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_195144851
Wat een heerlijke gerechten Lucky :9
pi_195147096
Leuk zeg zo'n verrassingsschotel! En allemaal lekkers. Snickerstaart moet ook echt zo lekker zijn :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 27 september 2020 @ 13:38:26 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195284356
Wanneer: 26-9-2020
Waar: Duin en Kruidberg in Santpoort
Wat:

Vrijwel om de hoek van ons huis ligt het landgoed Duin en Kruidberg met voorheen in het landhuis 2 restaurants: brasserie DenK (in de kelder gevestigd) en het met een Michelinster onderscheiden restaurant De vrienden van Jacob. Het complex heeft een nieuwe eigenaar gekregen en vanwege Covid-19 is het sterrenrestaurant al een paar maanden dicht en chef-kok Alain Alders gaat weg. (in de praktijk is hij dat al).
Het landhuis:

Beide restaurants zijn nu, mooi en ruim ingericht, op de begane grond voorlopig samengevoegd tot 1 restaurant.
De kaart bestaat uit 3 gedeeltes: 'Uit de grond' (vegetarisch), 'Van het land' (vlees) en 'Uit het water' (vis). Elk onderdeel heeft diverse keuzes uit voor-, tussen-, hoofd- en nagerechten. En... je kunt kris-kras door elkaar uit elk menu gerechten kiezen.

Wij hadden gekozen voor 3-gangen zonder dessert en als eerste kregen wij een amuse:

kroepoek met een tomatendip.

Voorgerechten.
Blues had gekozen voor 1 van de vegetarische tussengerechten als voorgerecht:

Kiwi, puree van doperwten, dragon, avocado en ricotta. Heerlijk!

Voor mij:

Steak tartare van kalfsvlees met kwartelei en Amsterdams zuur. Mooi opgemaakt en erg lekker.

Tussengerecht:

Voor ons allebei hetzelfde gerecht:

gebakken eendenlever met geroosterde hazelnoot, bloemkoolcrème, bloemkool, granaatappel en met een jus van gerookte noten.
Wat ons betreft een topgerecht!

Hoofdgerechten:

Voor Blues:

Sousvide gegaarde entrecote met baba ganoush, seizoensgroenten,salsa verde en een jus gemaakt van tomaat en kalfsvlees. Lekker stukje vlees, door de sousvide garing soms wel een beetje aan de taaie kant.

Ik:

Gebakken heilbot met risotto, mayonaise, snijbonen en sugarsnaps en een krokantje van rijst. Mooi van smaak allemaal.

Bij het eten dronken we, naast plat en bruisend water, een glas witte sauvignon blanc en voor Blues bij haar vleesgerecht een rode valpolicella ripasso.

Totale prijs, inclusief drank en water: 115,50 euro
Conclusie: de samenvoeging van de twee restaurants is voorlopig een prima oplossing en de kwaliteit van het eten is verder gewoon goed gebleven.
8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 september 2020 @ 13:59:13 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_195284979
quote:
2s.gif Op zaterdag 19 september 2020 11:31 schreef Lonaa het volgende:


Ik moet nog even gaan zitten voor ons diner van donderdag.
We wachten nog steeds...
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195287222
Dat kiwigerecht van Blues :9
pi_199317544
De terrassen zijn open, tijd om dit topic weer een kickje te geven. Ik heb helaas geen foto's, ik bedacht me pas thuis dat ik een recensie wilde schrijven :)

Locatie: Abel te Poortugaal

Wat hadden we: Een eggs Benedict met zalm, 2 tosti's en een Abel burger met rundvlees, cheddar, Romaine sla, augurk en nachos (lunch).

Dit was mijn eerste eggs Benedict, ik kan het dus niet vergelijken. Wel vond ik het erg lekker. Tosti's ham/kaas spreken voor zich en de Abel burger was ook prima.

Hoewel het eten op zich prima was, vond ik het wel karig voor de prijs die je betaald. We kwamen erachter dat je flink meer betaald voor de gerechten wanneer je op het terras zit dan wanneer je afhaalt. Natuurlijk moeten de bediening en afwashulp ook betaald worden, maar bij sommige gerechten bijna het dubbele vragen is best gortig. Nog een minpuntje: er lag geen aankleedkussen oid op de plek waar je je kind kan verschonen. Baby lag op een hard oppervlakte. Krijgt ie niks van, maar comfortabel is anders. Verder was de bediening keurig. Niks op aan te merken.

We waren voor het eten plus 1 koffie, 2 siroop en een smoothie 53,00 kwijt.

Cijfer: 7,5. Prijs/waar voor je geld beneden maat, eten lekker en bediening netjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sunshine1982 op 07-05-2021 18:22:07 ]
pi_199345469
Waar: Mireneau Turnhout
Wanneer: Vandaag
Wat:

Spaghetti Vongole


Belgie is ook weer open, dus vandaag lunch op het terras. Spaghetti Vongole, bij een restaurantje hier vlakbij. Is normaal ook geen culinair groot goed, maar wel altijd lekker. Vandaag was het smakelijk, maar minder dan normaal. Logisch misschien ook voor een eerste dag (uren) open. Bediening ook nieuw vooral, snap ik wellicht ook wel na een half jaar dicht. Het was lekker om weer eens buiten de deur te eten, niet speciaal wel smakelijk.

6,5/10.
pi_200482695
Ik vond het na 73 dagen toch zinvol te reageren :+

Want ik ging uit eten.

En wel hier https://smakenrad.nl/


Maximaal 5 mensen in een gondel en dan een uur of twee rondjes draaien tijdens je diner, Er zijn ook lunch- borrel en andere arrangementen. Drankjes bestellen via je telefoon (die vervolgens vergeten werden dus DORST toen we eruit kwamen)

View


Voor

Gepekelde zalm met veel groen. Smaakvol en fris.

Hoofd

Kabeljauw met diverse groenten, lekker stevig gebakken. Erbij frietjes.

Na

Chocoladetaartje

View




Ervaring:
Leuk om te doen!
Het eten is niet bijzonder, gewoon een goed, slim menu wat met een goede prep prima in de tijdelijke keuken klaargemaakt kan worden.
Qua procedure kan het beter. We hadden om 19.30 uur gereserveerd, zaten 40 minuten later pas in de gondel. Eerste drankje bestel je bij de incheck en wordt, met je voorgerecht, geserveerd als je instapt. Pin was stuk dus vriendelijk verzoek van hen om dat na afloop af te rekenen. Tweede drankje besteld en betaald via de telefoon maar werd niet geserveerd. Oeps… vergeten…. Dat werd dus drinken op hun terras.

Toen we het nagerecht (ter plekke te bestellen) en de daarbij behorende drankjes wilden afrekenen stonden de drankjes niet op de rekening, we voelden ons niet geroepen die te corrigeren.

Verder vriendelijk personeel, goed tempo in de gerechten, steeds wisselende uitzichten, zwaaien naar de buren in hun bakkie… leuk concept!

[ Bericht 50% gewijzigd door Cat-astrophe op 22-07-2021 09:48:42 ]
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_200482859
quote:
1s.gif Op donderdag 22 juli 2021 09:33 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik vond het na 73 dagen toch zinvol te reageren :+

Want ik ging uit eten.

En wel hier https://smakenrad.nl/
[ afbeelding ]

Maximaal 5 mensen in een gondel en dan een uur of twee rondjes draaien tijdens je diner, Er zijn ook lunch- borrel en andere arrangementen. Drankjes bestellen via je telefoon (die vervolgens vergeten werden dus DORST toen we eruit kwamen)

View
[ afbeelding ]

Voor
[ afbeelding ]
Gepekelde zalm met veel groen. Smaakvol en fris.

Hoofd
[ afbeelding ]
Kabeljauw met diverse groenten, lekker stevig gebakken. Erbij frietjes.

Na
[ afbeelding ]
Chocoladetaartje

View
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Ervaring:
Leuk om te doen!
Het eten is niet bijzonder, gewoon een goed, slim menu wat met een goede prep prima in de tijdelijke keuken klaargemaakt kan worden.
Qua procedure kan het beter. We hadden om 19.30 uur gereserveerd, zaten 40 minuten later pas in de gondel. Eerste drankje bestel je bij de incheck en wordt, met je voorgerecht, geserveerd als je instapt. Pin was stuk dus vriendelijk verzoek van hen om dat na afloop af te rekenen. Tweede drankje besteld en betaald via de telefoon maar werd niet geserveerd. Oeps… vergeten…. Dat werd dus drinken op hun .

Toen we het nagerecht (ter plekke te bestellen) en de daarbij behorende drankjes wilden afrekenen stonden de drankjes niet op de rekening, we voelden ons niet geroepen die te corrigeren.

Verder vriendelijk personeel, goed tempo in de gerechten, steeds wisselende uitzichten, zwaaien naar de buren in hun bakkie… leuk concept!
Wat gaaf!
  donderdag 22 juli 2021 @ 12:11:10 #221
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_200485073
Je betaalt dus vooral voor het concept. Het eten is zo te zien inderdaad niet bijzonder en der service dus ook niet.
Ik sla over.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_200485936
Jammer want het concept is aardig aan de prijs. Maar wel weer een ervaring rijker :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_200514126
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:

Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.

Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.




8/10.

Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
pi_200517112
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 juli 2021 08:01 schreef anndb het volgende:
Waar: Eetkamer Goirle
Wanneer: Gisteren
Wat:

Vooraf hadden we wat te snacken besteld bij de cocktail (tempura garnalen, kroepoek) en verder alleen een hoofd gerecht genomen. Wouden even snel wat eten, dus dit was perfect. Voor mij de steak tartaar, welke ze vooraf op een lepeltje kwamen laten proeven of deze zo naar wens was of specifiek bijgekruid moest worden (top!) en mijn vrouw ossenhaas puntjes met blauwe kaas.

Smaakte ons goed, lekker buiten op het terras gezeten en voldeed (snelle hap maar toch wat lekkers) dus geslaagde avond.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

8/10.

Prijs: 98 euro inclusief 2 cocktails en 2 alcoholvrije biertjes + de hapjes vooraf.
Mooie steak tartare!
pi_200517469
quote:
3s.gif Op woensdag 9 september 2020 17:23 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 8 september 2020
Waar: Vooges, strand Zandvoort.
Wat:
In het kader van onze septembervakantie en de restaurantweek eerst lekker een strandwandeling gemaakt en daarna gegeten bij Vooges Strand. (aanbieding: 4 gerechten van de kaart uitzoeken voor de prijs van 3 gerechten)
[ afbeelding ]
Met een glaasje Spaanse sauvignon blanc begonnen wij allebei met
[ afbeelding ]
zalm tataki met kimchi, yuzumayonaise, furikake en wasabi-kroepoek.
Lekkere zalm en begeleidende groentes, maar helaas was de kroepoek oud en taai.

Tussengerecht:
[ afbeelding ]
Voor ons allebei de bisque van homard oftewel kreeftensoep. Heerlijk met een scheutje cognacroom en stukjes echte kreeft erin.

Hoofdgerecht:
[ afbeelding ]
Voor Blues ravioli met rode biet, sjalot en aardappeltruffel, room en Parmezaan. Lekker, maar jammer dat de saus erg dun (soepachtig) was.

[ afbeelding ]
Ik had de gegrilde kalfs-ribeye met seizoensgroente, paddenstoelensaus, trostomaatjes en friethoesfrieten.
Mooi medium-rare gebakken en prima van smaak met een heerlijk sausje.


Dessert:
[ afbeelding ]
Voor Blues 3 smaken ijs (vanille, mango en mokka) met vruchtencoulis en fruit.
[ afbeelding ]
Ik had gekozen voor chocolademousse met brownies en gekarameliseerde ananas.
Ook allebei lekkere desserts!

Voor een 'strandtent' allemaal prima kwaliteit eten en vriendelijke bediening!

Totale kosten, inclusief wijn en water: 99 euro
Prijs/kwaliteit: 8/10.
Bestaat nep kreeft ook?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')