ik heb dit gemaakt
http://culime.nl/heerlijke-ovenschotel-met-zuurkool-en-gehakt/in het groot, 6 stevige porties ipv van 4
en het recept wel aangehouden maar gewoon vermeerderd met hoeveel meer ik het wou vergroten
ik heb het goed aangestampt
quote:
Ovenschotel zuurkool en gehakt
20 minuten – 25 minuten in de oven – 4 personen
Ingrediënten
500 gram zuurkool
2 uien
150 gram Chorizo
300 gram Rundergehakt
2 el tomatenpuree
2 tl paprikapoeder
100 gram reepjes bacon
125 ml crème fraîche
125 ml zure room
1 appel
Verse bieslook
Serveertip: maak hier aardappelpuree bij!
Bereidingswijze
Laat in een zeef de zuurkool goed uitlekken.
Snipper de uien fijn.
Snijd de Chorizo in kleine blokjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet alvast een ovenschaal in.
Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui in 5 minuten glazig op zacht vuur.
Voeg de Chorizo en bak deze 2 minuten mee.
Doe het gehakt erbij en bak dit gaar in ongeveer 8 minuten.
Roer de tomatenpuree en 1 tl paprikapoeder erdoor en laat het nog 3 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Maak in een schaaltje een saus van de crème fraîche, zure room en 1 tl paprikapoeder.
Schil de appel en snijd het in dunne plakjes.
Leg op de bodem van de ovenschaal de helft van de zuurkool, verdeel hierop het gehaktmengsel. Schep de rest van de zuurkool op het gehakt. Leg nu netjes de plakjes appel erop. Maak de ovenschotel af met de saus. Strijk dit glad met de achterkant van een lepel. Strooi als laatste de reepjes bacon erover.
Zet de ovenschotel 25 minuten in de oven. Maak ondertussen eventueel de aardappelpuree.
Knip de bieslook erboven. Eetsmakkelijk!