Tegenwoordig heb je ook van diezelfde soort pakken voor hartige taart. Ook op een rolquote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:07 schreef Dr_Flash het volgende:
Mijn recept voor deeg: Ontdooi drie plakken bladerdeeg
Lijkt mij een prima recept. Ik heb dat alleen nooit in huis.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:07 schreef Dr_Flash het volgende:
Mijn recept voor deeg: Ontdooi drie plakken bladerdeeg
Ik wil ook veel rauwe gerookte ham hebbenquote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:10 schreef sigme het volgende:
Ik maakte ook wel eens korstloze taart, met een buitenkant van rauwe gerookte ham (dat heb ik nu eenmaal veel). Viel me niks tegen, moest ik maar weer eens maken. Goed topic!
Ik standaard. Nu even geen puf in recepten zoeken, maar dan is het dus wel een kant en klare basis.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:09 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Lijkt mij een prima recept. Ik heb dat alleen nooit in huis.
Van mij mag dat hoor. Leef je uit.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:27 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik standaard. Nu even geen puf in recepten zoeken, maar dan is het dus wel een kant en klare basis.
Mogen frittata’s ook?
Dat heeft mijn frittata niet hoorquote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Wow dit gaat even mis zeg Ik zoek op frittata's en het eerste recept wat ik vind vereist speciale "Bacon zonder suiker"
HOEDAN
[ afbeelding ]
Als je vlees zout als conservering (zoals bij bacon), dan wordt het vlees 'hard'. Door er een beetje suiker bij te doen wordt het niet hard.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:36 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik vind het vooral heel bijzonder dat iemand op het idee gekomen is om suiker toe te voegen aan bacon. Sterker nog, dat bacon met suiker blijkbaar de norm is Oonlie in 'Murica
Ohohquote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:45 schreef uniekhoorn het volgende:
Springvorm. Blad filodeeg onder, daarna de randen half over de springvorm overleggen. Zak Chinese groentemix, 200 gram taugé erover heen doen.
4 eieren loskloppen met zout, peper, eetlepel vissaus, eetlepel ketjap, eetlepel chilisaus,5 eetlepels sojasaus. Kloppen, overgiet, paar goede plakken ham of kipfilet (gegaard)
Nog een plak filodeeg erover heen, afbakken zo'n 40 min. 200 gr
Ketjap is Indonesisch, sojasaus kan uit geheel Azië komen.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:57 schreef Dr_Flash het volgende:
Is ketjap iets anders dan sojasaus dan?
Klinkt als een loempiaquote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:45 schreef uniekhoorn het volgende:
Springvorm. Blad filodeeg onder, daarna de randen half over de springvorm overleggen. Zak Chinese groentemix, 200 gram taugé erover heen doen.
4 eieren loskloppen met zout, peper, eetlepel vissaus, eetlepel ketjap, eetlepel chilisaus,5 eetlepels sojasaus. Kloppen, overgiet, paar goede plakken ham of kipfilet (gegaard)
Nog een plak filodeeg erover heen, afbakken zo'n 40 min. 200 gr
Ik rol tegenwoordig het bladerdeeg uit, zo gebruiken we per quiche toch 2 plakjes minder terwijl je het eigenlijk niet proeft.quote:Op woensdag 2 oktober 2019 14:40 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind quiche heerlijk en het is niet super moeilijk om te maken, maar het is moddervet dus ik mag het niet zo vaak hebben.
Oh ziet er goed uit.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:17 schreef Dr_Flash het volgende:
Fles' Turbotaartjes (4 stuks)
Airfryer
4-pits muffinvorm
3 plakken bladerdeeg
125 gram gehakt
Gehaktkruiden
3 champignons
2 eieren
100 ml kookroom
60 gram gruyere
2 bosuitjes
zout
peper
knoflookpoeder
Ontdooi het bladerdeeg.
Snij de champignons fijn en gooi ze vast in een koekenpan (met wat olie, boter etc).
Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden. doe het in kleine brokjes bij de champignons in de pan en bak e.e.a. gaar. Aanrullen of zo heet het in jargon geloof ik.
Gooi de eieren en de room in een kom. Gooi er zout, peper en knoflookpoeder bij en joeks alles met een vork door elkaar (als je een garde hebt mag dat ook). Rasp de gruyere op een grove rasp en schep dat door het papje.
Steek met een whisk(e)yglas 4 rondjes uit het bladerdeeg en bedek de bodem van de muffinvorm ermee. Snij de rest van het bladerdeeg aan repen en bedek de wanden van de vorm. Snij de bosuitjes fijn en doe een beetje in elk bakje. Vul aan met het gehakt-champignon-mengsel.
Nu komt het belangrijkste. ALS je een siliconen muffinvorm gebruikt, zet die dan NU in de airfryer.
Daarna giet je het eierpapje over de taartjes tot het op is. Als je dat al doet voordat je de vorm in de AF zet en het is een siliconen vorm, dan wordt het een zootje
Kwartiertje bakken op 200 ºC. Af laten koelen, uit de vorm verwijderen, en nogeens een kwartiertje op 180 ºC bakken zodat het bladerdeeg ook echt bladerdeeg kan worden.
[ afbeelding ]
Magnetron wegflikkeren en combi oven/magnetron aanschaffen.quote:Op vrijdag 4 oktober 2019 11:54 schreef sararaats het volgende:
[..]
Oh ziet er goed uit.
Quiches
Probleempje: ik heb enkel een microwave, geen oven.
Staan er geen tweedehands airfryers op marktplaats?quote:Op vrijdag 4 oktober 2019 11:54 schreef sararaats het volgende:
[..]
Oh ziet er goed uit.
Quiches
Probleempje: ik heb enkel een microwave, geen oven.
Klinkt ook erg lekker. Heb 2 zuurkoolliefhebbers in de vriendenkring erbij. Deze kan op het lijstjequote:Op donderdag 24 oktober 2019 21:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
Pompoen is heerlijk in een quiche ja. Met spek en salie is het ook lekker.
Ik heb net zuurkoolquiche gemaakt:
5 plakjes bladerdeeg
1 pak zuurkool
1 rookworst
1 rode paprika
3 eieren
50 ml room
2 el grove mosterd
Zout en peper naar smaak
Geraspte kaas naar smaak
1 el paneermeel
Bladerdeeg laten ontdooien, uitrollen. Bekleed er een ingevette ovenschaal mee. Strooi paneermeel over het deeg.
Zuurkool uit laten lekken. Rookworst in plakjes snijden. Paprika in stukjes snijden.
Eieren kloppen met room, mosterd, kaas, peper en zout.
Zuurkool uitknijpen en in de ovenschaal plaatsen. Paprika er overheen. Bovenop de plakjes rookworst. Schenk het eimengsel er omheen en hou de ovenschaal een beetje schuin om het eimengsel goed te verdelen over de schaal.
35-45 minuten op 200-220 graden of tot het bladerdeeg goudkleurig is.
De zuurkool eerst bakken in een beetje olie is nog lekkerder. Maar te lui voor vandaag.quote:Op donderdag 24 oktober 2019 21:07 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Klinkt ook erg lekker. Heb 2 zuurkoolliefhebbers in de vriendenkring erbij. Deze kan op het lijstje
Ah, daar heb ik nog nooit aan gedacht. Kan me voorstellen dat dat nog lekkerder is, iets dieper van smaak.quote:Op donderdag 24 oktober 2019 21:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
De zuurkool eerst bakken in een beetje olie is nog lekkerder. Maar te lui voor vandaag.
Klinkt goed ditquote:Op dinsdag 1 oktober 2019 21:10 schreef sigme het volgende:
Ik maakte ook wel eens korstloze taart, met een buitenkant van rauwe gerookte ham (dat heb ik nu eenmaal veel). Viel me niks tegen, moest ik maar weer eens maken. Goed topic!
Oh, wat klinkt dat lekker.quote:Op zondag 10 november 2019 22:58 schreef Postbus100 het volgende:
Gorgonzola in een hartige taart is echt een heel goed idee
Ik had vanavond:
Quichedeeg van Rutger Bakt (gemalen met een keukenmachine, dat doe ik anders ook nooit ). Eerst blind gebakken
En een vulling die geïnspireerd was op dit recept van Rutger: https://rutgerbakt.nl/taa(...)s-prei-en-doperwten/
Maar mijn vulling was: prei, knoflook, beetje champignons, kip, doperwten (en z&p natuurlijk).
En de 'saus' eroverheen: 4 eieren, 200 ml slagroom, mosterd en in kleine blokjes gesneden gorgonzola (+z&p). Die bleven er dan wel op liggen, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar lekkerder.
Afgetopt met geraspte kaas.
Ik had het deeg van Rutger best wel dun uitgerold, dus ik hield nog een beetje over. Die heb ik in een rondje over de bovenkant gelegd bij de laatste keer bakken. Beetje geraspte kaas eronder, en de rest van de geraspte kaas eroverheen. Lekker krokant!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |