abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 20:55:35 #1
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189216321


Hartige taarten in allerlei soorten en maten is feest op tafel, lekkere kliekjes de dag erna (of niet, als het opgaat) en tevreden disgenoten.

Deel je favoriete recept, je laatste improvisatie of je geplande experimenten.
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:04:37 #2
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189216517
Mijn recept voor deeg:
300 gram bloem
150 gram boter
1 ei
Snuf zout
2 eetlepels water

Vlug kneden, eventueel een extra lepel water erbij.

Verkleind:
200 gram bloem
100 gram boter
1 ei
Snuf zout
1 tot 2 eetlepels water.
pi_189216567
Gekarameliseerde knoflooktaart van Ottolenghi :9

Even receptje zoeken.
Sterkheidsbaas van alles.
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:07:36 #4
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189216596
Mijn recept voor deeg: Ontdooi drie plakken bladerdeeg :+
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_189216622
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:07 schreef Dr_Flash het volgende:
Mijn recept voor deeg: Ontdooi drie plakken bladerdeeg :+
Tegenwoordig heb je ook van diezelfde soort pakken voor hartige taart. Ook op een rol
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:09:13 #6
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189216623
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:07 schreef Dr_Flash het volgende:
Mijn recept voor deeg: Ontdooi drie plakken bladerdeeg :+
Lijkt mij een prima recept. Ik heb dat alleen nooit in huis. -O-
pi_189216626
1 vel vers bladerdeeg uit de koeling
3 bollen knoflook teentjes en gepeld
1 el olijfolie
2 el balsamico-azijn
1 el kristalsuiker
1 takje verse rozemarijn fijngehakt
1 takje verse tijm fijngehakt
snuf zout
150 gr verse geitenkaas
150 gr harde geitenkaas geraspt
2 eieren
100 ml slagroom
125 gr crème fraiche
zwarte peper

Bereidingswijze:
Vet een taartvorm van 24cm goed in en bekleed deze met het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg een vel bakpapier op het bladerdeeg en stort hier blindbakvulling in. Bak de taartbodem in het midden van de oven voor zo'n 20 minuten. Haal de blindbakvulling en het vel bakpapier uit de taartvorm en bak de bodem nogmaals 5 - 10 minuten.
Vul een steelpannetje met water en kook hier de knoflookteentjes in voor zo'n 3 minuten op laag vuur.
Giet de knoflookteentjes af en doe ze terug in de steelpan. Voeg olijfolie toe en bak de knoflook tot het goed begint te geuren. Voeg de balsamico-azijn en een scheut (ongeveer een half glas) water toe. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de suiker, rozemarijn, tijm en het zout bij de knoflookteentjes in de pan. Roer goed door en laat alles zachtjes pruttelen tot de knoflookteentjes voorzien zijn van een stroperig laagje.
Breek de verse geitenkaas in stukken en verdeel deze over de taartbodem. Verspreid ook de gekarameliseerde knoflookteentjes + de stroop die nog over is over de bodem.
Klop de eieren met de crème fraîche en de slagroom los en voeg hier peper en zout aan toe. Schenk het eimengsel in de taartvorm.
Verdeel de geraspte geitenkaas over de taart en bak de knoflooktaart 35 - 40 minuten in het midden van de oven tot de vulling gaar en de geitenkaas op de bovenkant mooi bruin gekleurd is.
Serveer de taart direct.

Zoiets. :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189216645
Ik doe geen harde geitenkaas, trouwens. Beter meer zachte O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189216648
Ik maakte ook wel eens korstloze taart, met een buitenkant van rauwe gerookte ham (dat heb ik nu eenmaal veel). Viel me niks tegen, moest ik maar weer eens maken. Goed topic!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_189216666
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:10 schreef sigme het volgende:
Ik maakte ook wel eens korstloze taart, met een buitenkant van rauwe gerookte ham (dat heb ik nu eenmaal veel). Viel me niks tegen, moest ik maar weer eens maken. Goed topic!
Ik wil ook veel rauwe gerookte ham hebben :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189216832
Quiches :9

Vorige week nog quiche met witlof, peer en blauwe kaas op. Volgende week wil ik weer eens boerenkoolquiche maken.

Roomboterbladerdeeg ftw trouwens. Dat hartige taartdeeg komt er hier niet in.
Spoilers!
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:17:48 #12
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189216847
Fles' Turbotaartjes (4 stuks)

Airfryer
4-pits muffinvorm

3 plakken bladerdeeg
125 gram gehakt
Gehaktkruiden
3 champignons
2 eieren
100 ml kookroom
60 gram gruyere
2 bosuitjes
zout
peper
knoflookpoeder

Ontdooi het bladerdeeg.

Snij de champignons fijn en gooi ze vast in een koekenpan (met wat olie, boter etc).

Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden. doe het in kleine brokjes bij de champignons in de pan en bak e.e.a. gaar. Aanrullen of zo heet het in jargon geloof ik.

Gooi de eieren en de room in een kom. Gooi er zout, peper en knoflookpoeder bij en joeks alles met een vork door elkaar (als je een garde hebt mag dat ook). Rasp de gruyere op een grove rasp en schep dat door het papje.

Steek met een whisk(e)yglas 4 rondjes uit het bladerdeeg en bedek de bodem van de muffinvorm ermee. Snij de rest van het bladerdeeg aan repen en bedek de wanden van de vorm. Snij de bosuitjes fijn en doe een beetje in elk bakje. Vul aan met het gehakt-champignon-mengsel.

Nu komt het belangrijkste. ALS je een siliconen muffinvorm gebruikt, zet die dan NU in de airfryer.

Daarna giet je het eierpapje over de taartjes tot het op is. Als je dat al doet voordat je de vorm in de AF zet en het is een siliconen vorm, dan wordt het een zootje :Y

Kwartiertje bakken op 200 ºC. Af laten koelen, uit de vorm verwijderen, en nogeens een kwartiertje op 180 ºC bakken zodat het bladerdeeg ook echt bladerdeeg kan worden.

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:18:56 #13
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189216875
Als mijn huidige voorraad op is ga ik experimenteren met een vulling van geitenkaas, gedroogde tomaatjes en pesto :s)
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_189217067
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:09 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Lijkt mij een prima recept. Ik heb dat alleen nooit in huis. -O-
Ik standaard. Nu even geen puf in recepten zoeken, maar dan is het dus wel een kant en klare basis.

Mogen frittata’s ook?
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:28:43 #15
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189217121
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:27 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik standaard. Nu even geen puf in recepten zoeken, maar dan is het dus wel een kant en klare basis.

Mogen frittata’s ook?
Van mij mag dat hoor. Leef je uit. *O*
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:31:19 #16
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189217179
Wow dit gaat even mis zeg _O- Ik zoek op frittata's en het eerste recept wat ik vind vereist speciale "Bacon zonder suiker" 8)7

HOEDAN :o

Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_189217256
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:31 schreef Dr_Flash het volgende:
Wow dit gaat even mis zeg _O- Ik zoek op frittata's en het eerste recept wat ik vind vereist speciale "Bacon zonder suiker" 8)7

HOEDAN :o

[ afbeelding ]
Dat heeft mijn frittata niet hoor
We have far more in common than that which devides us..
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:36:47 #18
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189217329
Ik vind het vooral heel bijzonder dat iemand op het idee gekomen is om suiker toe te voegen aan bacon. Sterker nog, dat bacon met suiker blijkbaar de norm is 8)7 Oonlie in 'Murica :X
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:36:57 #19
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189217336
Prei en ham taart

Voor een taart van 24 cm diameter.

1 prei in ringetjes, gewassen
1 groooote ui in stukjes
Teentje knoflook
150 gram hamblokjes (lekkere!)
Peper, zout, theelepel komijn, snuf koriander (alleen als je dat lust, natuurlijk)
2 eieren
100 ml melk
2 eetlepels tahin
1 theelepel maizena
Geraspte kaas
Deeg naar keuze
Naar wens: paneermeel

Verwarm de oven vast voor op 200 graden.

Bak ui in wat olie op hoog vuur tot bruin. Pers de knoflook erover en bak mee. Voeg prei toe, schep om. Als dit is geslonken, ham erbij. Dan kruiden met peper, zout, komijn, koriander.

Leg deeg in de vorm, bestrooi de bodem met paneermeel (voor een krokantere bodem), schep het preimengsel erop.

Mix in een hoge kom de eieren, melk, tahin en maizena. Giet dat op de taart, strooi de geraspte kaas erover, schuif de taart in de oven.

20-25 min op 200 graden was genoeg. :P

Serveer met een salade ofzo. Ofniet, als dat je te gezond is.

[ Bericht 4% gewijzigd door Zilverberk op 01-10-2019 21:41:00 (Paneermeel vergeten) ]
pi_189217429
quote:
9s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:36 schreef Dr_Flash het volgende:
Ik vind het vooral heel bijzonder dat iemand op het idee gekomen is om suiker toe te voegen aan bacon. Sterker nog, dat bacon met suiker blijkbaar de norm is 8)7 Oonlie in 'Murica :X
Als je vlees zout als conservering (zoals bij bacon), dan wordt het vlees 'hard'. Door er een beetje suiker bij te doen wordt het niet hard.

Sommige mensen lopen dan weer hard van stapel en kiepen de suikerpot erover uit en vinden dat dan extra lekker. Maar van origine hoort er gewoon een klein beetje suiker door alle gezouten vleeswaar die niet (daarna) nog gekookt wordt.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:42:18 #21
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189217467
Zo leer je nog eens wat :) Ik blijf het raar vinden :P
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:43:36 #22
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_189217497
Ik ben zelf meer van de vleespasteitjes maar een goed stuk quiche gaat er altijd wel in. Inderdaad handig om restjes weg te werken.
And so is the past
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:45:41 #23
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_189217540
Springvorm. Blad filodeeg onder, daarna de randen half over de springvorm overleggen. Zak Chinese groentemix, 200 gram taugé erover heen doen.
4 eieren loskloppen met zout, peper, eetlepel vissaus, eetlepel ketjap, eetlepel chilisaus,5 eetlepels sojasaus. Kloppen, overgiet, paar goede plakken ham of kipfilet (gegaard)
Nog een plak filodeeg erover heen, afbakken zo'n 40 min. 200 gr
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:46:37 #24
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189217569
Mijn pa bakte ook altijd quiche thuis, maar dat ging met een droog soort zanddeeg. Zal eens vragen hoe dat ging dan :)
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_189217797
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:45 schreef uniekhoorn het volgende:
Springvorm. Blad filodeeg onder, daarna de randen half over de springvorm overleggen. Zak Chinese groentemix, 200 gram taugé erover heen doen.
4 eieren loskloppen met zout, peper, eetlepel vissaus, eetlepel ketjap, eetlepel chilisaus,5 eetlepels sojasaus. Kloppen, overgiet, paar goede plakken ham of kipfilet (gegaard)
Nog een plak filodeeg erover heen, afbakken zo'n 40 min. 200 gr
Ohoh :9~
We have far more in common than that which devides us..
  Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 1 oktober 2019 @ 21:57:51 #26
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189217830
Is ketjap iets anders dan sojasaus dan? :?
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 22:04:01 #27
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189217961
quote:
5s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:57 schreef Dr_Flash het volgende:
Is ketjap iets anders dan sojasaus dan? :?
Ketjap is Indonesisch, sojasaus kan uit geheel Azië komen.

Ketjap is vaak ketjap manis (zoet), terwijl de meeste sojasaus-toepassingen vragen om een zoute variant.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 oktober 2019 @ 09:58:41 #28
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189223125
Je kunt ook gewoon ketjap asin krijgen in de winkel hoor. Hadden wij vroegah in de Edah al.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 2 oktober 2019 @ 10:55:30 #29
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_189223776
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:45 schreef uniekhoorn het volgende:
Springvorm. Blad filodeeg onder, daarna de randen half over de springvorm overleggen. Zak Chinese groentemix, 200 gram taugé erover heen doen.
4 eieren loskloppen met zout, peper, eetlepel vissaus, eetlepel ketjap, eetlepel chilisaus,5 eetlepels sojasaus. Kloppen, overgiet, paar goede plakken ham of kipfilet (gegaard)
Nog een plak filodeeg erover heen, afbakken zo'n 40 min. 200 gr
Klinkt als een loempia :)
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 2 oktober 2019 @ 11:51:12 #30
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_189224481
Jaaa Loempiatopic *O*
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 2 oktober 2019 @ 14:40:40 #31
414785 sirdanilot
pi_189227077
Ik vind quiche heerlijk en het is niet super moeilijk om te maken, maar het is moddervet dus ik mag het niet zo vaak hebben.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_189227615
quote:
0s.gif Op woensdag 2 oktober 2019 14:40 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind quiche heerlijk en het is niet super moeilijk om te maken, maar het is moddervet dus ik mag het niet zo vaak hebben.
Ik rol tegenwoordig het bladerdeeg uit, zo gebruiken we per quiche toch 2 plakjes minder terwijl je het eigenlijk niet proeft.
Spoilers!
pi_189241107
Heb 'm al een tijdje niet gemaakt, maar hij is zo lekker. Ipv scarmoza gebruik ik ook wel gewone rookkaas. En altijd meer kaas dan hier staat want kaas kan bijna nooit teveel in een gerecht.

Rokerige frittata van Ottolenghi
• 1 kleine bloemkool, in middelgrote roosjes
• 6 eieren
• 4 eetlepels crème fraîche
• 2 eetlepels dijonmosterd
• 2 theelepels milde of zoet gerookt paprikapoeder
• 3 eetlepels fijngeknipte bieslook
• 150 gram gerookte scamorza, geraspt
• 50 gram geraspte cheddar (of rijpe Goudse)
• 2 eetlepels olijfolie
• Zout en peper
Kook de bloemkoolroosjes in ruim water met zout in 4-5 minuutjes beetgaar. Giet ze af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verwarm je oven voor op 190 graden en doe de eieren, crème fraîche, mosterd en paprikapoeder in een grote kom. Mix de ingrediënten goed met elkaar en roer er de bieslook en driekwart van de geraspte kazen doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en bak de roosjes in ongeveer vijf minuutjes aan één kant bruin. Giet het eimengsel erover en verdeel de bloemkoolroosjes met een vork gelijkmatig over de bodem van de pan. Bak het ei ongeveer vijf minuten op halfhoog vuur.
Strooi de rest van de kaas over de frittata en zet de pan nog 10-12 minuutjes in de oven tot hij helemaal gaar is en het ei gestold. Neem de pan uit de oven en laat 2-3 minuten op kamertemperatuur rusten voor je hem serveert.
De frittata smaakt goed met een pittige groene salade en heb je nog een stukje over? De volgende dag is hij nóg lekkerder!
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 4 oktober 2019 @ 10:16:33 #34
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189260442
Spruitentaart

Vulling:
300 gram spruitjes
5 champignons, fijngesneden
1-2 uien (rood of sjalot), fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
50-75 gram bacon of spek, fijngesneden
50-75 gram kaas in blokjes
1 rode peper in ringen
peper/ zout/ kerrie

Over taart:
2 eieren plus een scheutje melk

Deeg naar keuze.

Kook de gehalveerde spruiten 5 min, laat uitlekken. Bak de champignons, ui, knof, spek tot uitgebakken en bruin. Voeg spruiten, kaas, pepertje toe, schep om. Voeg peper, zout en flink kerrie toe, schep om.

Doe het deeg in de vorm, schep de vulling erover.
Klop de eieren met de melk, giet dit erover. Dek af met bakpapier.

Bak 30 minuten op 200 graden celcius, na 15 minuten bakpapier verwijderen.
  vrijdag 4 oktober 2019 @ 10:26:35 #35
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189260581
Paprika-gehakttaart

Ingredienten:
1 grote ui
1 groene paprika
1 rode paprika
1,5 eetl olie
1 teentje knoflook
500 gram rundergehakt
1 pak Quiche mix (koopmans)
4 eetl. ketchup
2 eieren
50 ml melk
peper, zout, evt nog wat extra kruiden (recept is vrij flauw)
50 gram boter of margarine
2 eetlepels paneermeel

Snipper ui en paprika, bak deze 5 min in de olie in een koekenpan. Pers de knof erboven uit, bak mee. Laat afkoelen.

Meng in een grote kom: gehakt, sauspoeder uit het pakje, ketchup, melk, eieren, paprikamengsel, peper en zout. Indien gewenst voeg je wat paprikapoeder, kerrie of tabasco toe.
Kneed dit goed (voelt slijmerig aan), laat een uur op een koele plek staan.

Mix van boter/ margarine, deegmix en water het deeg, zie hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.
Laat 15 min rusten.

Doe het deeg in de 22 cm-vorm (dit is weinig, is mijn ervaring), maak een rand van ongeveer 2 cm hoog. Strooi het paneermeel over de bodem. Schep de vulling erop. Bak 45 minuten op 200 graden (het gehakt moet gaar worden, wees niet te gehaast).
  vrijdag 4 oktober 2019 @ 11:54:31 #36
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_189261967
quote:
6s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:17 schreef Dr_Flash het volgende:
Fles' Turbotaartjes (4 stuks)

Airfryer
4-pits muffinvorm

3 plakken bladerdeeg
125 gram gehakt
Gehaktkruiden
3 champignons
2 eieren
100 ml kookroom
60 gram gruyere
2 bosuitjes
zout
peper
knoflookpoeder

Ontdooi het bladerdeeg.

Snij de champignons fijn en gooi ze vast in een koekenpan (met wat olie, boter etc).

Maak het gehakt aan met de gehaktkruiden. doe het in kleine brokjes bij de champignons in de pan en bak e.e.a. gaar. Aanrullen of zo heet het in jargon geloof ik.

Gooi de eieren en de room in een kom. Gooi er zout, peper en knoflookpoeder bij en joeks alles met een vork door elkaar (als je een garde hebt mag dat ook). Rasp de gruyere op een grove rasp en schep dat door het papje.

Steek met een whisk(e)yglas 4 rondjes uit het bladerdeeg en bedek de bodem van de muffinvorm ermee. Snij de rest van het bladerdeeg aan repen en bedek de wanden van de vorm. Snij de bosuitjes fijn en doe een beetje in elk bakje. Vul aan met het gehakt-champignon-mengsel.

Nu komt het belangrijkste. ALS je een siliconen muffinvorm gebruikt, zet die dan NU in de airfryer.

Daarna giet je het eierpapje over de taartjes tot het op is. Als je dat al doet voordat je de vorm in de AF zet en het is een siliconen vorm, dan wordt het een zootje :Y

Kwartiertje bakken op 200 ºC. Af laten koelen, uit de vorm verwijderen, en nogeens een kwartiertje op 180 ºC bakken zodat het bladerdeeg ook echt bladerdeeg kan worden.

[ afbeelding ]
Oh ziet er goed uit.

Quiches :9

Probleempje: ik heb enkel een microwave, geen oven.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 4 oktober 2019 @ 12:17:05 #37
414785 sirdanilot
pi_189262337
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 oktober 2019 11:54 schreef sararaats het volgende:

[..]

Oh ziet er goed uit.

Quiches :9

Probleempje: ik heb enkel een microwave, geen oven.
Magnetron wegflikkeren en combi oven/magnetron aanschaffen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 4 oktober 2019 @ 13:40:18 #38
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189263696
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 oktober 2019 11:54 schreef sararaats het volgende:

[..]

Oh ziet er goed uit.

Quiches :9

Probleempje: ik heb enkel een microwave, geen oven.
Staan er geen tweedehands airfryers op marktplaats?
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 16:01:15 #39
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_189331736
Makkelijke quiche:

Doe kant en klaar deeg in de vorm. Schudt er een bami/nasipakket van de supermarkt in leeg.
Bak wat kipstukjes (of kipstuckjes), meng die door de vulling. Mix 2 eieren met 100 ml melk en een zakje nasikruiden, giet erover.
Bak 45 minuten op 180 graden, eventueel deels afgedekt om te donker kleuren te voorkomen.
pi_189604539
Deze vandaag gemaakt en het was een groot succes. Met z'n twee van gegeten en er is minder dan de helft over.

Pompoenquiche

https://www.coop.nl/recep(...)osui-en-spekjes/9585

We have far more in common than that which devides us..
pi_189604674
Pompoen is heerlijk in een quiche ja. Met spek en salie is het ook lekker.

Ik heb net zuurkoolquiche gemaakt:
5 plakjes bladerdeeg
1 pak zuurkool
1 rookworst
1 rode paprika
3 eieren
50 ml room
2 el grove mosterd
Zout en peper naar smaak
Geraspte kaas naar smaak
1 el paneermeel

Bladerdeeg laten ontdooien, uitrollen. Bekleed er een ingevette ovenschaal mee. Strooi paneermeel over het deeg.

Zuurkool uit laten lekken. Rookworst in plakjes snijden. Paprika in stukjes snijden.

Eieren kloppen met room, mosterd, kaas, peper en zout.

Zuurkool uitknijpen en in de ovenschaal plaatsen. Paprika er overheen. Bovenop de plakjes rookworst. Schenk het eimengsel er omheen en hou de ovenschaal een beetje schuin om het eimengsel goed te verdelen over de schaal.

35-45 minuten op 200-220 graden of tot het bladerdeeg goudkleurig is.
Spoilers!
pi_189604753
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2019 21:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
Pompoen is heerlijk in een quiche ja. Met spek en salie is het ook lekker.

Ik heb net zuurkoolquiche gemaakt:
5 plakjes bladerdeeg
1 pak zuurkool
1 rookworst
1 rode paprika
3 eieren
50 ml room
2 el grove mosterd
Zout en peper naar smaak
Geraspte kaas naar smaak
1 el paneermeel

Bladerdeeg laten ontdooien, uitrollen. Bekleed er een ingevette ovenschaal mee. Strooi paneermeel over het deeg.

Zuurkool uit laten lekken. Rookworst in plakjes snijden. Paprika in stukjes snijden.

Eieren kloppen met room, mosterd, kaas, peper en zout.

Zuurkool uitknijpen en in de ovenschaal plaatsen. Paprika er overheen. Bovenop de plakjes rookworst. Schenk het eimengsel er omheen en hou de ovenschaal een beetje schuin om het eimengsel goed te verdelen over de schaal.

35-45 minuten op 200-220 graden of tot het bladerdeeg goudkleurig is.
Klinkt ook erg lekker. Heb 2 zuurkoolliefhebbers in de vriendenkring erbij. Deze kan op het lijstje
We have far more in common than that which devides us..
pi_189604794
quote:
0s.gif Op donderdag 24 oktober 2019 21:07 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Klinkt ook erg lekker. Heb 2 zuurkoolliefhebbers in de vriendenkring erbij. Deze kan op het lijstje
De zuurkool eerst bakken in een beetje olie is nog lekkerder. Maar te lui voor vandaag.
Spoilers!
pi_189604852
quote:
1s.gif Op donderdag 24 oktober 2019 21:11 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De zuurkool eerst bakken in een beetje olie is nog lekkerder. Maar te lui voor vandaag.
Ah, daar heb ik nog nooit aan gedacht. Kan me voorstellen dat dat nog lekkerder is, iets dieper van smaak.
We have far more in common than that which devides us..
pi_189624939
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 21:10 schreef sigme het volgende:
Ik maakte ook wel eens korstloze taart, met een buitenkant van rauwe gerookte ham (dat heb ik nu eenmaal veel). Viel me niks tegen, moest ik maar weer eens maken. Goed topic!
Klinkt goed dit :9
pi_189888483
Gorgonzola in een hartige taart is echt een heel goed idee :Y

Ik had vanavond:

Quichedeeg van Rutger Bakt (gemalen met een keukenmachine, dat doe ik anders ook nooit :o ). Eerst blind gebakken ^O^
En een vulling die geïnspireerd was op dit recept van Rutger: https://rutgerbakt.nl/taa(...)s-prei-en-doperwten/

Maar mijn vulling was: prei, knoflook, beetje champignons, kip, doperwten (en z&p natuurlijk).
En de 'saus' eroverheen: 4 eieren, 200 ml slagroom, mosterd en in kleine blokjes gesneden gorgonzola (+z&p). Die bleven er dan wel op liggen, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar lekkerder.
Afgetopt met geraspte kaas.
Ik had het deeg van Rutger best wel dun uitgerold, dus ik hield nog een beetje over. Die heb ik in een rondje over de bovenkant gelegd bij de laatste keer bakken. Beetje geraspte kaas eronder, en de rest van de geraspte kaas eroverheen. Lekker krokant! :9~
Somebody that I used to know
pi_189888788
quote:
2s.gif Op zondag 10 november 2019 22:58 schreef Postbus100 het volgende:
Gorgonzola in een hartige taart is echt een heel goed idee :Y

Ik had vanavond:

Quichedeeg van Rutger Bakt (gemalen met een keukenmachine, dat doe ik anders ook nooit :o ). Eerst blind gebakken ^O^
En een vulling die geïnspireerd was op dit recept van Rutger: https://rutgerbakt.nl/taa(...)s-prei-en-doperwten/

Maar mijn vulling was: prei, knoflook, beetje champignons, kip, doperwten (en z&p natuurlijk).
En de 'saus' eroverheen: 4 eieren, 200 ml slagroom, mosterd en in kleine blokjes gesneden gorgonzola (+z&p). Die bleven er dan wel op liggen, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar lekkerder.
Afgetopt met geraspte kaas.
Ik had het deeg van Rutger best wel dun uitgerold, dus ik hield nog een beetje over. Die heb ik in een rondje over de bovenkant gelegd bij de laatste keer bakken. Beetje geraspte kaas eronder, en de rest van de geraspte kaas eroverheen. Lekker krokant! :9~
Oh, wat klinkt dat lekker.
We have far more in common than that which devides us..
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')