abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator maandag 30 september 2019 @ 09:49:01 #1
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189187760
Lyrics by Duderinnetje O+ :

Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!

Zie ook de vorige delen in deze reeks:
Topicreeks: Het Grote Stoofpotten Topic

Als je van stoofpotten houdt, lees deel 1 t/m 6 dan zeker even door! Het staat vol met zalige recepten!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189187793
Ja ja ja, volgen die handel.

Zal (als ik hem binnenkort weer maak) ook mijn receptje met foto's delen.

Boh, riblappen :9~ :9~ :9~ :9~
Op dinsdag 25 februari 2020 12:55 schreef Pumpalov het volgende:
een beetje zo'n lichtgetinte inteeltkop als dat filosoofert heeft.
  Moderator maandag 30 september 2019 @ 10:07:25 #3
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189187937
Paar weken terug bij een bevriend stel een heerlijke Spaanse stoofpot gegeten:

Patatas a la Riojana

Ingrediënten
• 1 kilo kruimige aardappels
• Ongeveer een halve kilo chorizo (bakbare vorm waarbij je zelf kan kiezen hoe pikant, ik kies voor de medium-pikante vorm die ze hier bij de Spaanse traiteur hebben liggen)
• 1 witte ui
• 1 knoflookteen
• peper en zout
• 1 laurierblaadje
• 1 grote eetlepel gerookte paprikapoeder (zelf weten of je gaat voor zoet of pikant, of een mix daarvan)
• 1 stokbrood voor erbij om te deppen :9

Bereidingswijze:
1. Schil de aardappels en breek ze in tweeën zodat de structuur openbreekt.
2. Snij de ui in halve ringen en bak deze in olijfolie in de stoofpan tot ze glazig zien.
3. Schil een knoflookteen en gooi deze er in zijn geheel bij.
4. Snij de chorizo in plakken van ongeveer 1 cm breed en laat even meebakken.
5. Doe de aardappels, peper en zout en het laurierblad in de pan.
6. Vul de pan verder met water totdat de puntjes van de aardappels net boven het water uitkomen.
7. Voeg de paprikapoeder toe, breng het aan de kook en laat alles minimaal een half uur stoven op een lagere stand.
8. Snij/breek het stokbrood en serveer de stoof in diepe borden.

[ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 30-09-2019 10:19:12 ]
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 30 september 2019 @ 17:32:25 #4
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_189194163
quote:
14s.gif Op maandag 30 september 2019 10:07 schreef UIO_AMS het volgende:
Paar weken terug bij een bevriend stel een heerlijke Spaanse stoofpot gegeten:

Patatas a la Riojana

Ingrediënten
• 1 kilo kruimige aardappels
• Ongeveer een halve kilo chorizo (bakbare vorm waarbij je zelf kan kiezen hoe pikant, ik kies voor de medium-pikante vorm die ze hier bij de Spaanse traiteur hebben liggen)
• 1 witte ui
• 1 knoflookteen
• peper en zout
• 1 laurierblaadje
• 1 grote eetlepel gerookte paprikapoeder (zelf weten of je gaat voor zoet of pikant, of een mix daarvan)
• 1 stokbrood voor erbij om te deppen :9

Bereidingswijze:
1. Schil de aardappels en breek ze in tweeën zodat de structuur openbreekt.
2. Snij de ui in halve ringen en bak deze in olijfolie in de stoofpan tot ze glazig zien.
3. Schil een knoflookteen en gooi deze er in zijn geheel bij.
4. Snij de chorizo in plakken van ongeveer 1 cm breed en laat even meebakken.
5. Doe de aardappels, peper en zout en het laurierblad in de pan.
6. Vul de pan verder met water totdat de puntjes van de aardappels net boven het water uitkomen.
7. Voeg de paprikapoeder toe, breng het aan de kook en laat alles minimaal een half uur stoven op een lagere stand.
8. Snij/breek het stokbrood en serveer de stoof in diepe borden.
Dat klinkt prima. Lekker simpel.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  Moderator maandag 30 september 2019 @ 17:38:19 #5
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189194274
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2019 17:32 schreef Kaneelstokje het volgende:
Dat klinkt prima. Lekker simpel.
Weinig hogere chefkunde inderdaad. Smaak is natuurlijk wel volledig afhankelijk van de kwaliteit van de chorizo en de hoeveelheid kruiden die je gebruikt, maar die ik heb geproefd was uitstekend.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189194537
Oh, zie ik in ene ‘mijn’ stoofpottentopic weer eens in mijn AT verschijnen. Wat staan er toch lekkere dingen in.

Ik ben inmiddels vegetarisch gaan eten, dus er valt een boel af. Maar wellicht kan ik iets stoverigs vinden zonder vlees. :9
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator maandag 30 september 2019 @ 17:56:05 #7
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189194594
quote:
1s.gif Op maandag 30 september 2019 17:52 schreef Duderinnetje het volgende:
Oh, zie ik in ene ‘mijn’ stoofpottentopic weer eens in mijn AT verschijnen. Wat staan er toch lekkere dingen in.

Ik ben inmiddels vegetarisch gaan eten, dus er valt een boel af. Maar wellicht kan ik iets stoverigs vinden zonder vlees. :9
Jackfruit wordt in Indonesië veel gebruikt als stoofvleesvervanger, maar eerlijk gezegd geen idee of dat in Nederland makkelijk verkrijgbaar is.

===============

Edit
Kennelijk wel: https://wateetjedanwel.nl/patatje-vegan-stoofvlees/

[ Bericht 11% gewijzigd door UIO_AMS op 30-09-2019 18:01:58 ]
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189194690
quote:
14s.gif Op maandag 30 september 2019 17:56 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Jackfruit wordt in Indonesië veel gebruikt als stoofvleesvervanger, maar eerlijk gezegd geen idee of dat in Nederland makkelijk verkrijgbaar is.
Ah, ik zal eens even kijken.

Op zich dacht ik ook gewoon dikke champignons te gebruiken in mijn favoriete bierstoof. Vlees simpelweg weglaten. Hoeft het niet uren op te staan natuurlijk, maar ik denk wel dat ik de smaakfix enigszins kan benaderen. Extra winterpeentje erbij en wat meer ui. :9
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator maandag 30 september 2019 @ 18:02:24 #9
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189194697
quote:
1s.gif Op maandag 30 september 2019 18:01 schreef Duderinnetje het volgende:
Ah, ik zal eens even kijken.

Op zich dacht ik ook gewoon dikke champignons te gebruiken in mijn favoriete bierstoof. Vlees simpelweg weglaten. Hoeft het niet uren op te staan natuurlijk, maar ik denk wel dat ik de smaakfix enigszins kan benaderen. Extra winterpeentje erbij en wat meer ui. :9
Zie mijn edit!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 30 september 2019 @ 18:03:06 #10
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_189194708
quote:
14s.gif Op maandag 30 september 2019 18:02 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Zie mijn edit!
Jaaaa, dank je wel. _O_
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator maandag 30 september 2019 @ 18:05:16 #11
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189194744
quote:
1s.gif Op maandag 30 september 2019 18:03 schreef Duderinnetje het volgende:
Jaaaa, dank je wel. _O_
Denk dat ik het zelf ook eens ga proberen. Mijn vrouw houdt niet van stoofvlees en ze was jarenlang vegetariër, dus hier doe ik haar misschien wel een plezier mee. Maar dan uiteraard wel met bier.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  maandag 30 september 2019 @ 18:10:28 #12
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_189194818
quote:
14s.gif Op maandag 30 september 2019 18:05 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Denk dat ik het zelf ook eens ga proberen. Mijn vrouw houdt niet van stoofvlees en ze was jarenlang vegetariër, dus hier doe ik haar misschien wel een plezier mee. Maar dan uiteraard wel met bier.
Uiteráárd! O+
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_189195262
Origineel recept uit Griekenland.



Stifado.

Uien of sjalotjes, op het oog ongeveer evenveel als het vlees, halveren.
3 Teentjes knoflook grof gesneden.

700/800 gram vlees (lam of rund).
Snij het vlees in groffe stukken (4/5cm), bestrooi met bloem, en meng het goed.

Bak de uien alvast aan in olijfolie op middelhoge warmte.
Als de uien beginnen te kleuren, doe je het vlees en de knoflook erbij.
Aanbakken tot het vlees ook de juiste kleur krijgt en er aanbaksel in de pan te zien is.

Zet het vuur wat lager.
Doe er veel, liefst zwarte peper doorheen, peperkorrels mag ook, dat is authentieker.
wat zout.
3/4 laurierbladen.
Pittige paprikapoeder naar smaak, een beetje cayennepeper mag ook, en een kaneelstokje.
3/4 kruidnagels.

Kruiden niet laten meebakken, want kruiden verbranden.
Kruiden mogen ook in een thee-ei, behalve dan de laurier, die moet in de saus.

Dan meteen tomatenblokjes uit blik erbij, en wat dikke tomatensaus tot het vlees onder staat.
Goed roeren en aanbaksel in de saus roeren, twee uur laten pruttelen en indikken.

Gooi de hele handel in een ovenschotel, afdekken met aluminiumfolie en bij 180 graden nog een klein uurtje nagaren.

Wel af en toe controleren dat de boel niet verbrand natuurlijk, desnoods weer wat aanlengen met tomatensaus en roeren, maar niet met water verdunnen.

Groffe kruiden, laurier enz. verwijderen.

Lekker met Griekse gebakken aardappeltjes, rijst en een frisse witte kool salade.

Doe de deur op slot, want je krijgt mee-eters.

Smakelijk eten.
  maandag 30 september 2019 @ 18:56:01 #14
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_189195471
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2019 18:41 schreef DrDarwin het volgende:
Origineel recept uit Griekenland.

[ afbeelding ]

Stifado.

Uien of sjalotjes, op het oog ongeveer evenveel als het vlees, halveren.
3 Teentjes knoflook grof gesneden.

700/800 gram vlees (lam of rund).
Snij het vlees in groffe stukken (4/5cm), bestrooi met bloem, en meng het goed.

Bak de uien alvast aan in olijfolie op middelhoge warmte.
Als de uien beginnen te kleuren, doe je het vlees en de knoflook erbij.
Aanbakken tot het vlees ook de juiste kleur krijgt en er aanbaksel in de pan te zien is.

Zet het vuur wat lager.
Doe er veel, liefst zwarte peper doorheen, peperkorrels mag ook, dat is authentieker.
wat zout.
3/4 laurierbladen.
Pittige paprikapoeder naar smaak, een beetje cayennepeper mag ook, en een kaneelstokje.
3/4 kruidnagels.

Kruiden niet laten meebakken, want kruiden verbranden.
Kruiden mogen ook in een thee-ei, behalve dan de laurier, die moet in de saus.

Dan meteen tomatenblokjes uit blik erbij, en wat dikke tomatensaus tot het vlees onder staat.
Goed roeren en aanbaksel in de saus roeren, twee uur laten pruttelen en indikken.

Gooi de hele handel in een ovenschotel, afdekken met aluminiumfolie en bij 180 graden nog een klein uurtje nagaren.

Wel af en toe controleren dat de boel niet verbrand natuurlijk, desnoods weer wat aanlengen met tomatensaus en roeren, maar niet met water verdunnen.

Groffe kruiden, laurier enz. verwijderen.

Lekker met Griekse gebakken aardappeltjes, rijst en een frisse witte kool salade.

Doe de deur op slot, want je krijgt mee-eters.

Smakelijk eten.
Stifado O+
Wel van lam graag.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 13:36:20 #15
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_189208005
quote:
1s.gif Op maandag 30 september 2019 18:01 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ah, ik zal eens even kijken.

Op zich dacht ik ook gewoon dikke champignons te gebruiken in mijn favoriete bierstoof. Vlees simpelweg weglaten. Hoeft het niet uren op te staan natuurlijk, maar ik denk wel dat ik de smaakfix enigszins kan benaderen. Extra winterpeentje erbij en wat meer ui. :9
Ah heeft nu zelfs blikken jackfruit zag ik van de week! :Y
***
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 13:52:11 #16
242690 IJsdraakje
Womansplainer
pi_189208305
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 13:36 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Ah heeft nu zelfs blikken jackfruit zag ik van de week! :Y
Meerdere supermarkten inmiddels inderdaad. :Y

Heb al een blik staan, stoven. O+
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
  Moderator dinsdag 1 oktober 2019 @ 13:54:45 #17
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189208357
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 13:36 schreef Brighteyes het volgende:
Ah heeft nu zelfs blikken jackfruit zag ik van de week! :Y
Opletten dat je niet jackfruit op siroop koopt!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 14:02:26 #18
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_189208514
Deze ga ik even volgen (en teruglezen).
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 14:11:27 #19
242690 IJsdraakje
Womansplainer
pi_189208657
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 13:54 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Opletten dat je niet jackfruit op siroop koopt!
Dat! Je moet de groene/jonge hebben.

Wel even spoelen voor je het gebruikt, ze zijn ingeblikt in zout water geloof ik.
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 14:19:26 #20
163194 DrDarwin
Novio-magenta
pi_189208823
quote:
1s.gif Op maandag 30 september 2019 18:56 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Stifado O+
Wel van lam graag.
Lam is wel lekkerder ja, en het vlees is wat sneller gaar.
Goed in de gaten houden dus, elk kwartier even roeren.

Ik heb het eigenlijk nooit meer zo lekker gegeten als bij mijn Griekse vriend, die was restauranthouder/kok en van hem heb ik dit recept.
Bij ons is het ook lekker, maar goed, de herinnering aan de avonden in zijn restaurant zullen vast meespelen. Het blijft in ieder geval heerlijk om je huis in te lopen en dat ongelofelijk lekkere eten te ruiken.

Verder bestel ik (als een soort restaurant test) bijna altijd Stifado als we Grieks gaan eten, en vaak valt dat een beetje tegen, soms te waterig, soms zelfs zonder tomatensaus, maar heel af en toe, zoals in een gek sjiek restaurant ergens in Duitsland krijg je ineens de juiste Stifado, en dan … potverdikkie wat is dat toch lekker.
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 15:38:58 #21
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_189210374
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 14:11 schreef IJsdraakje het volgende:

[..]

Dat! Je moet de groene/jonge hebben.

Wel even spoelen voor je het gebruikt, ze zijn ingeblikt in zout water geloof ik.
Is die van de AH jong?

Dank voor de tips. _O_
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 16:06:55 #22
242690 IJsdraakje
Womansplainer
pi_189210962
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 15:38 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Is die van de AH jong?

Dank voor de tips. _O_
Volgens de onlines hebben ze alleen jonge in het assortiment, een variant in blik en een aantal die al gemarineerd zijn. :Y
Jumalatkin kuolevat
Edessäni vuotavat
Olen tämän maailman loppu
Minä olen tyhjyys
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 16:59:58 #23
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_189211919
Ik ga de lokale AH even checken binnenkort. ^O^
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator dinsdag 1 oktober 2019 @ 17:37:28 #24
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189212638
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 15:38 schreef Duderinnetje het volgende:
Is die van de AH jong?

Dank voor de tips. _O_
Je moet 'In brine' hebben, dus niet in siroop.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 19:23:14 #25
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_189214290
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2019 18:41 schreef DrDarwin het volgende:
Origineel recept uit Griekenland.

[ afbeelding ]

Stifado.

Uien of sjalotjes, op het oog ongeveer evenveel als het vlees, halveren.
3 Teentjes knoflook grof gesneden.

700/800 gram vlees (lam of rund).
Snij het vlees in groffe stukken (4/5cm), bestrooi met bloem, en meng het goed.

Bak de uien alvast aan in olijfolie op middelhoge warmte.
Als de uien beginnen te kleuren, doe je het vlees en de knoflook erbij.
Aanbakken tot het vlees ook de juiste kleur krijgt en er aanbaksel in de pan te zien is.

Zet het vuur wat lager.
Doe er veel, liefst zwarte peper doorheen, peperkorrels mag ook, dat is authentieker.
wat zout.
3/4 laurierbladen.
Pittige paprikapoeder naar smaak, een beetje cayennepeper mag ook, en een kaneelstokje.
3/4 kruidnagels.

Kruiden niet laten meebakken, want kruiden verbranden.
Kruiden mogen ook in een thee-ei, behalve dan de laurier, die moet in de saus.

Dan meteen tomatenblokjes uit blik erbij, en wat dikke tomatensaus tot het vlees onder staat.
Goed roeren en aanbaksel in de saus roeren, twee uur laten pruttelen en indikken.

Gooi de hele handel in een ovenschotel, afdekken met aluminiumfolie en bij 180 graden nog een klein uurtje nagaren.

Wel af en toe controleren dat de boel niet verbrand natuurlijk, desnoods weer wat aanlengen met tomatensaus en roeren, maar niet met water verdunnen.

Groffe kruiden, laurier enz. verwijderen.

Lekker met Griekse gebakken aardappeltjes, rijst en een frisse witte kool salade.

Doe de deur op slot, want je krijgt mee-eters.

Smakelijk eten.
Klinkt best aardig, even opslaan voor een dag dat ik niks weet te maken.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  dinsdag 1 oktober 2019 @ 20:49:29 #26
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_189216204
quote:
14s.gif Op dinsdag 1 oktober 2019 17:37 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Je moet 'In brine' hebben, dus niet in siroop.
👌 Genoteerd.

Mocht ik er een stoofpot mee gaan brouwen, dan zal ik hier verslag doen.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_189243719
quote:
14s.gif Op maandag 30 september 2019 10:07 schreef UIO_AMS het volgende:
Paar weken terug bij een bevriend stel een heerlijke Spaanse stoofpot gegeten:

Patatas a la Riojana

Ingrediënten
• 1 kilo kruimige aardappels
• Ongeveer een halve kilo chorizo (bakbare vorm waarbij je zelf kan kiezen hoe pikant, ik kies voor de medium-pikante vorm die ze hier bij de Spaanse traiteur hebben liggen)
• 1 witte ui
• 1 knoflookteen
• peper en zout
• 1 laurierblaadje
• 1 grote eetlepel gerookte paprikapoeder (zelf weten of je gaat voor zoet of pikant, of een mix daarvan)
• 1 stokbrood voor erbij om te deppen :9

Bereidingswijze:
1. Schil de aardappels en breek ze in tweeën zodat de structuur openbreekt.
2. Snij de ui in halve ringen en bak deze in olijfolie in de stoofpan tot ze glazig zien.
3. Schil een knoflookteen en gooi deze er in zijn geheel bij.
4. Snij de chorizo in plakken van ongeveer 1 cm breed en laat even meebakken.
5. Doe de aardappels, peper en zout en het laurierblad in de pan.
6. Vul de pan verder met water totdat de puntjes van de aardappels net boven het water uitkomen.
7. Voeg de paprikapoeder toe, breng het aan de kook en laat alles minimaal een half uur stoven op een lagere stand.
8. Snij/breek het stokbrood en serveer de stoof in diepe borden.
Deze ga ik morgen maken n.a.v. deze post, het lijkt mij erg lekker.
Na wat gegoogeled te hebben, doe ik er ook paprika bij, en het water om te koken , wordt vervangen voor een lichte groenteboullion. :)
  Moderator donderdag 3 oktober 2019 @ 13:24:16 #28
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189244845
quote:
14s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 12:26 schreef Xlarge het volgende:
Deze ga ik morgen maken n.a.v. deze post, het lijkt mij erg lekker.
Na wat gegoogeled te hebben, doe ik er ook paprika bij, en het water om te koken , wordt vervangen voor een lichte groenteboullion. :)
Leuk om te horen! En laat me weten wat je er van vond. :)

Gebruik je trouwens een gewone paprika, of een geroosterde? Ik zou zelf waarschijnlijk voor die laatste gaan als ik het met paprika zou maken.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189245189
quote:
14s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 13:24 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Leuk om te horen! En laat me weten wat je er van vond. :)

Gebruik je trouwens een gewone paprika, of een geroosterde? Ik zou zelf waarschijnlijk voor die laatste gaan als ik het met paprika zou maken.
ik was een gewone paprika van plan, dat had ik dan weer uit een ander recept :)
http://bijzonderspaans.nl/12054/patatas-a-la-riojana-3/

Geroosterde heb ik wel altijd liggen, ik vind dat wel een leuk idee. Misschien combineer ik het wel.

Ik laat het weten hier :)
pi_189245318
quote:
14s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 12:26 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Deze ga ik morgen maken n.a.v. deze post, het lijkt mij erg lekker.
Na wat gegoogeled te hebben, doe ik er ook paprika bij, en het water om te koken , wordt vervangen voor een lichte groenteboullion. :)
Ik hoop dat deze volgende week ook hier in de planning past. Mijn versie wordt zonder bouillon maar wel met paprika en ook courgette.
Spoilers!
  Moderator donderdag 3 oktober 2019 @ 14:02:48 #31
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189245407
Grappig dat er gelijk allemaal varianten hier ontstaan. Zat zelf te spelen met het idee om een handje doperwten uit de vriezer toe te voegen voor wat meer kleur en groenten. :D
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189311099
quote:
11s.gif Op donderdag 3 oktober 2019 14:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Grappig dat er gelijk allemaal varianten hier ontstaan. Zat zelf te spelen met het idee om een handje doperwten uit de vriezer toe te voegen voor wat meer kleur en groenten. :D
Hij was lekker, ook met de extra toevoegingen. En de doperwtjes, die jij zei, had ik er uiteindelijk ook nog bijgedaan.
Het pakte goed uit :)

  Moderator maandag 7 oktober 2019 @ 10:25:03 #33
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189311134
quote:
14s.gif Op maandag 7 oktober 2019 10:20 schreef Xlarge het volgende:
Hij was lekker, ook met de extra toevoegingen. En de doperwtjes, die jij zei, had ik er uiteindelijk ook nog bijgedaan.
Het pakte goed uit :)

[ afbeelding ]
Leuk om te horen! Hij ziet er alleen wel minder rood uit dan ik had verwacht. Wellicht komt dat door de bouillon. En misschien wat minder paprikapoeder?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_189312224
quote:
14s.gif Op maandag 7 oktober 2019 10:25 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Leuk om te horen! Hij ziet er alleen wel minder rood uit dan ik had verwacht. Wellicht komt dat door de bouillon. En misschien wat minder paprikapoeder?
Het was toch wel rood hoor, na wat meer inkoken, en wellicht jkomt het ook wat door de flits :)
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 11:20:59 #35
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_189328137
quote:
14s.gif Op maandag 7 oktober 2019 10:20 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Hij was lekker, ook met de extra toevoegingen. En de doperwtjes, die jij zei, had ik er uiteindelijk ook nog bijgedaan.
Het pakte goed uit :)

[ afbeelding ]
Dat ziet er top uit zeg! Sowieso vind ik stoofpotjes waar aardappels in gaan heerlijk.

Heb je ze ook echt ‘gebroken’, zoals het recept van UIO vermeldde? Hoe gaat zoiets?
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator dinsdag 8 oktober 2019 @ 11:23:11 #36
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189328172
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 11:20 schreef Duderinnetje het volgende:
Heb je ze ook echt ‘gebroken’, zoals het recept van UIO vermeldde? Hoe gaat zoiets?
Met het mes een inkeping maken en dan breken.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 11:42:02 #37
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_189328432
quote:
7s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 11:23 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Met het mes een inkeping maken en dan breken.
Aha! Nooit eerder gezien/gehoord.
Snobs have more fun!
KLIK!
  Moderator dinsdag 8 oktober 2019 @ 11:50:55 #38
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189328575
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 11:42 schreef Duderinnetje het volgende:
Aha! Nooit eerder gezien/gehoord.
Gewoon snijden is makkelijker en ik proef geen verschil. :P
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 12:36:34 #39
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_189329099
quote:
14s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 11:50 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Gewoon snijden is makkelijker en ik proef geen verschil. :P
Nee nu zal ik piepers breken ook!
Misschien ga ik de penen ook wel met mijn handen breken. En de courgettes. Gewoon KLATS KLATS die hele handel die pan in raggen. En als ik nog vlees zou eten, dan trok ik dat in één moeite door ook in stukken. WRAAAAH. En dan met een toorts het gas aansteken. WHOESSSJJ! Koperen pot erop smijten. KLANGGG. Vat bier openkappen met een bijl. KRAKK. Hop, leeg laten lopen boven de pot. KLOK KLOK KLOK. Struik rozemarijn uit de grond trekken. RATSS. Ook erbij smijten.

Godverdomme, nu al zin an.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_189335076
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Nee nu zal ik piepers breken ook!
Misschien ga ik de penen ook wel met mijn handen breken. En de courgettes. Gewoon KLATS KLATS die hele handel die pan in raggen. En als ik nog vlees zou eten, dan trok ik dat in één moeite door ook in stukken. WRAAAAH. En dan met een toorts het gas aansteken. WHOESSSJJ! Koperen pot erop smijten. KLANGGG. Vat bier openkappen met een bijl. KRAKK. Hop, leeg laten lopen boven de pot. KLOK KLOK KLOK. Struik rozemarijn uit de grond trekken. RATSS. Ook erbij smijten.

Godverdomme, nu al zin an.
Kun je ook even normaal doen?
pi_189337002
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Nee nu zal ik piepers breken ook!
Misschien ga ik de penen ook wel met mijn handen breken. En de courgettes. Gewoon KLATS KLATS die hele handel die pan in raggen. En als ik nog vlees zou eten, dan trok ik dat in één moeite door ook in stukken. WRAAAAH. En dan met een toorts het gas aansteken. WHOESSSJJ! Koperen pot erop smijten. KLANGGG. Vat bier openkappen met een bijl. KRAKK. Hop, leeg laten lopen boven de pot. KLOK KLOK KLOK. Struik rozemarijn uit de grond trekken. RATSS. Ook erbij smijten.

Godverdomme, nu al zin an.
Goede mental image _O-
Spoilers!
  Moderator dinsdag 8 oktober 2019 @ 22:04:03 #42
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_189337815
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:
Nee nu zal ik piepers breken ook!
Misschien ga ik de penen ook wel met mijn handen breken. En de courgettes. Gewoon KLATS KLATS die hele handel die pan in raggen. En als ik nog vlees zou eten, dan trok ik dat in één moeite door ook in stukken. WRAAAAH. En dan met een toorts het gas aansteken. WHOESSSJJ! Koperen pot erop smijten. KLANGGG. Vat bier openkappen met een bijl. KRAKK. Hop, leeg laten lopen boven de pot. KLOK KLOK KLOK. Struik rozemarijn uit de grond trekken. RATSS. Ook erbij smijten.

Godverdomme, nu al zin an.
Godver ja! Lekker oerwijf dat je bent!
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 22:14:25 #43
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_189338067
Ik krijg een beetje Adelheid Roosen vibes! :D
***
pi_189687454
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189687558
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 oktober 2019 18:48 schreef Lonaa het volgende:
Linkdump:

https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/

Wat was dat lekker zeg :9
Die ziet er wel errug lekker uit! :o
Is dat zo?
pi_189687606
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 oktober 2019 18:54 schreef Smallish het volgende:

[..]

Die ziet er wel errug lekker uit! :o
Ja, nou, dat was ie ook echt :9 Zoals te verwachten omdat spek + spek + slagroom niet de lichtste maaltijd maar bohhh lekker zeg :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189687728
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 oktober 2019 18:59 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ja, nou, dat was ie ook echt :9 Zoals te verwachten omdat spek + spek + slagroom niet de lichtste maaltijd maar bohhh lekker zeg :9
:D Spek. O+
Is dat zo?
pi_189687820
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 oktober 2019 19:08 schreef Smallish het volgende:

[..]

:D Spek. O+
Was wel 1 van de redenen om hem te maken ja. :') En zo lekker herfstig O+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_189689743
quote:
2s.gif Op dinsdag 29 oktober 2019 19:16 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Was wel 1 van de redenen om hem te maken ja. :') En zo lekker herfstig O+
Gaat zeker op de verlanglijst hier. Afgelopen weekend heerlijke Black Angus stoof gemaakt. Godsamme, wat lekker. Zal eerdaags recept hier posten! O+
Is dat zo?
pi_189696335
Dit weekend kamperen (helaas tyfusweer) met een groep, en ik maak een stoof voor een man of 8. Heb al wat lekker vlees bemachtigd van Piemontese bergkoeien, dus het wordt een Italiaanse / Alpen-touch!

Zoals het kampeervoer betaamt maak ik m hangend aan een driepoot boven kampvuur. Heb zo'n mooie stoofpan met hengsel.

Andere leden van de groep verzorgen de wijn, kaasjes en brood & salade voor erbij. Zal wel weer een godenmaaltje worden :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 30 oktober 2019 @ 15:44:11 #51
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_189699833
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 11:42 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Aha! Nooit eerder gezien/gehoord.
Een beetje laat maar toch...

Dat doen ze omdat er dan meer zetmeel vrijkomt en dus dan je saus indikt zonder dat je er ander zetmeel aan toe hoeft te voegen. Mijn schoonmoeder is een trouwe aardappelbreekster.
Geen idee of het ook echt verschil maakt.

Siesta & Fiesta!
  woensdag 30 oktober 2019 @ 16:10:30 #52
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_189700305
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 15:44 schreef Bramito het volgende:

[..]

Een beetje laat maar toch...

Dat doen ze omdat er dan meer zetmeel vrijkomt en dus dan je saus indikt zonder dat je er ander zetmeel aan toe hoeft te voegen. Mijn schoonmoeder is een trouwe aardappelbreekster.
Geen idee of het ook echt verschil maakt.

Heel leuk! Ik ga het gewoon ook doen voortaan. Ik hou van dat soort ogenschijnlijk onzinnig gedoe in de keuken. O+ Denk trouwens dat er heus wat in zit, als mensen het al zo lang zo doen.

Vanavond overigens proefstoven met jack fruit. Gooi ik ook een paar gebroken eerdeppels door. O+
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 30 oktober 2019 @ 16:19:01 #53
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_189700431
As we speak een soort van Mexicaanse stoof opstaan met restjes die op moesten.

Kipfilet, prei, winterpeen, cherrytomaten, kidneybonen, doperwten en krieltjes in een saus van runderbouillon en tomatenpuree, aangevuld met cajunkruiden.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_191364936
*bump*

Ik heb nog 700 gram runderriblappen. Meestal wordt dat Rendang, maar wat is nou echt echt echt jullie lievelings runderstoof?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_191365049
quote:
2s.gif Op woensdag 5 februari 2020 19:11 schreef Lonaa het volgende:
*bump*

Ik heb nog 700 gram runderriblappen. Meestal wordt dat Rendang, maar wat is nou echt echt echt jullie lievelings runderstoof?
Stifado van Jamie Oliver O+
En anders Catalaanse stoofschotel https://www.smulweb.nl/recepten/1061675/Catalaanse-stoofschotel gewoon met witte port ipv sherry en bliktomaten ipv verse en ik gooi er nog wat wortels in stukken in
pi_191365062
quote:
1s.gif Op woensdag 5 februari 2020 19:17 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Stifado van Jamie Oliver O+
En anders Catalaanse stoofschotel https://www.smulweb.nl/recepten/1061675/Catalaanse-stoofschotel gewoon met witte port ipv sherry en bliktomaten ipv verse en ik gooi er nog wat wortels in stukken in
Oh ja stifado! Dat is lang geleden!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_191365142
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 oktober 2019 21:00 schreef Smallish het volgende:

[..]

Gaat zeker op de verlanglijst hier. Afgelopen weekend heerlijke Black Angus stoof gemaakt. Godsamme, wat lekker. Zal eerdaags recept hier posten! O+
Dus uh, dat recept? :s)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_191365449
quote:
2s.gif Op woensdag 5 februari 2020 19:21 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dus uh, dat recept? :s)
Eh ja, dat krijg je er dus van als je een recept niet direct hier achterlaat. Ik weet inmiddels niet meer welke stoof dat was.... :@ Sorry.

Wij eten met regelmaat stoof. Ik zal echt een goed recept hier neerzetten zodra we weer een erg geslaagde stoof hebben!

Wat altijd een lekkere smaak geeft en wellicht niet helemaal voor de hand ligt: een zakje uiensoep als een van de ingrediënten.... Lekker hartig. :9
Is dat zo?
pi_191365513
quote:
1s.gif Op woensdag 5 februari 2020 19:36 schreef Smallish het volgende:

[..]

Eh ja, dat krijg je er dus van als je een recept niet direct hier achterlaat. Ik weet inmiddels niet meer welke stoof dat was.... :@ Sorry.

Wij eten met regelmaat stoof. Ik zal echt een goed recept hier neerzetten zodra we weer een erg geslaagde stoof hebben!

Wat altijd een lekkere smaak geeft en wellicht niet helemaal voor de hand ligt: een zakje uiensoep als een van de ingrediënten.... Lekker hartig. :9
Die tip had ik wel eens eerder gelezen. :9
Uiteindelijk gaat het toch op de 'saus' :9
Sterkheidsbaas van alles.
pi_191365621
Ja echt, wij zijn geen pakjes & zakjes koks, maar die uiensoep bij een stoofgerecht is echt goed. Beetje naar eigen inzicht hoeveel te gebruiken, maar hier wordt het erg gewaardeerd! ^O^
Is dat zo?
pi_191539426
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Nee nu zal ik piepers breken ook!
Misschien ga ik de penen ook wel met mijn handen breken. En de courgettes. Gewoon KLATS KLATS die hele handel die pan in raggen. En als ik nog vlees zou eten, dan trok ik dat in één moeite door ook in stukken. WRAAAAH. En dan met een toorts het gas aansteken. WHOESSSJJ! Koperen pot erop smijten. KLANGGG. Vat bier openkappen met een bijl. KRAKK. Hop, leeg laten lopen boven de pot. KLOK KLOK KLOK. Struik rozemarijn uit de grond trekken. RATSS. Ook erbij smijten.

Godverdomme, nu al zin an.
Godver :{
Dan moet je in plaatjes denken :')

Ik meteen helemaal >:O

:o
pi_191789982
Gisteren goulash gemaakt!
https://www.daringgourmet(...)rian-goulash-gulyas/
Alleen wel een beetje moeten aanpassen, aangezien de Hongaarse paprika poeder niet te krijgen is in de supermarkt. Stiekem toch een blik tomatenpuree en een beetje karwijzaad doorheen gedaan. Heeeeeel wat langer stoven dan in het recept.
Het was heerlijk en heel veel, dus vandaag nog een keer.
pi_191790178
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 09:52 schreef Yinny het volgende:
Gisteren goulash gemaakt!
https://www.daringgourmet(...)rian-goulash-gulyas/
Alleen wel een beetje moeten aanpassen, aangezien de Hongaarse paprika poeder niet te krijgen is in de supermarkt. Stiekem toch een blik tomatenpuree en een beetje karwijzaad doorheen gedaan. Heeeeeel wat langer stoven dan in het recept.
Het was heerlijk en heel veel, dus vandaag nog een keer.
Oh, dat klinkt goed, ik ga deze week dit recept met het recept dat ik afgelopen week in mijn mailbox vond combineren https://deliciousmagazine(...)Nieuwsbrief%20header
pi_191804482
Deze past er perfect bij: https://www.food.com/reci(...)d-uborkasalata-87201
Alleen een kleinere hoeveelheid, ik had geen dille of paprikapoeder en een heel klein beetje suiker bijgedaan.
pi_196839681
Vandaag staat de goulash weer te stoven. Die komkommersalade past er echt heel goed bij.
Heeft er iemand onlangs nog iets lekkers gestoofd?
pi_196840172
quote:
1s.gif Op zondag 20 december 2020 13:14 schreef Doedezemaar het volgende:
Vandaag staat de goulash weer te stoven. Die komkommersalade past er echt heel goed bij.
Heeft er iemand onlangs nog iets lekkers gestoofd?
Wij gaan 1e kerstdag Iberico procureur stoven en eten het met pappardelle. Ben erg benieuwd! :P

En lekker hoor, goulash!
Is dat zo?
  zondag 20 december 2020 @ 14:26:34 #67
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_196841399
Ik had laatst een fijn stoofpotje van Miljuschka met bokbier en rund, aanrader!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_204921795
Ik ga deze week weer een grote pan van bovengenoemde goulash maken, uiteraard weer met de komkommersalade en we eten er deze keer Spätzle bij.
We eten de laatste tijd veel vaker vegetarisch, dus dergelijke stoofpotjes maak ik veel minder vaak.

Iemand nog leuke stoofpotjes gemaakt afgelopen tijd?
  Moderator dinsdag 31 mei 2022 @ 13:09:28 #69
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_204922066
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 12:38 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik ga deze week weer een grote pan van bovengenoemde goulash maken, uiteraard weer met de komkommersalade en we eten er deze keer Spätzle bij.
We eten de laatste tijd veel vaker vegetarisch, dus dergelijke stoofpotjes maak ik veel minder vaak.

Iemand nog leuke stoofpotjes gemaakt afgelopen tijd?
Jazeker! Maakte de afgelopen winter vaak rendang volgens het Allerhande-recept met hier en daar een kleine aanpassing (laos ipv gember, kemirinoten ipv cashewnoten, kaffirlimoenblaadjes ipv een limoen).

Verder heb ik onlangs de Stoofbijbel van Julius Jaspers cadeau gekregen, dus daar zal ook het nodige vandaan komen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  donderdag 2 juni 2022 @ 21:23:32 #70
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_204945830
quote:
14s.gif Op dinsdag 31 mei 2022 13:09 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]
Jazeker! Maakte de afgelopen winter vaak rendang volgens het Allerhande-recept met hier en daar een kleine aanpassing (laos ipv gember, kemirinoten ipv cashewnoten, kaffirlimoenblaadjes ipv een limoen).

Verder heb ik onlangs de Stoofbijbel van Julius Jaspers cadeau gekregen, dus daar zal ook het nodige vandaan komen.
Aan de Stoofbijbel ga je veel plezier beleven :)
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')