👌 Genoteerd.quote:Op dinsdag 1 oktober 2019 17:37 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Je moet 'In brine' hebben, dus niet in siroop.
Deze ga ik morgen maken n.a.v. deze post, het lijkt mij erg lekker.quote:Op maandag 30 september 2019 10:07 schreef UIO_AMS het volgende:
Paar weken terug bij een bevriend stel een heerlijke Spaanse stoofpot gegeten:
Patatas a la Riojana
Ingrediënten
• 1 kilo kruimige aardappels
• Ongeveer een halve kilo chorizo (bakbare vorm waarbij je zelf kan kiezen hoe pikant, ik kies voor de medium-pikante vorm die ze hier bij de Spaanse traiteur hebben liggen)
• 1 witte ui
• 1 knoflookteen
• peper en zout
• 1 laurierblaadje
• 1 grote eetlepel gerookte paprikapoeder (zelf weten of je gaat voor zoet of pikant, of een mix daarvan)
• 1 stokbrood voor erbij om te deppen
Bereidingswijze:
1. Schil de aardappels en breek ze in tweeën zodat de structuur openbreekt.
2. Snij de ui in halve ringen en bak deze in olijfolie in de stoofpan tot ze glazig zien.
3. Schil een knoflookteen en gooi deze er in zijn geheel bij.
4. Snij de chorizo in plakken van ongeveer 1 cm breed en laat even meebakken.
5. Doe de aardappels, peper en zout en het laurierblad in de pan.
6. Vul de pan verder met water totdat de puntjes van de aardappels net boven het water uitkomen.
7. Voeg de paprikapoeder toe, breng het aan de kook en laat alles minimaal een half uur stoven op een lagere stand.
8. Snij/breek het stokbrood en serveer de stoof in diepe borden.
Leuk om te horen! En laat me weten wat je er van vond.quote:Op donderdag 3 oktober 2019 12:26 schreef Xlarge het volgende:
Deze ga ik morgen maken n.a.v. deze post, het lijkt mij erg lekker.
Na wat gegoogeled te hebben, doe ik er ook paprika bij, en het water om te koken , wordt vervangen voor een lichte groenteboullion.
ik was een gewone paprika van plan, dat had ik dan weer uit een ander receptquote:Op donderdag 3 oktober 2019 13:24 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Leuk om te horen! En laat me weten wat je er van vond.
Gebruik je trouwens een gewone paprika, of een geroosterde? Ik zou zelf waarschijnlijk voor die laatste gaan als ik het met paprika zou maken.
Ik hoop dat deze volgende week ook hier in de planning past. Mijn versie wordt zonder bouillon maar wel met paprika en ook courgette.quote:Op donderdag 3 oktober 2019 12:26 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Deze ga ik morgen maken n.a.v. deze post, het lijkt mij erg lekker.
Na wat gegoogeled te hebben, doe ik er ook paprika bij, en het water om te koken , wordt vervangen voor een lichte groenteboullion.
Hij was lekker, ook met de extra toevoegingen. En de doperwtjes, die jij zei, had ik er uiteindelijk ook nog bijgedaan.quote:Op donderdag 3 oktober 2019 14:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Grappig dat er gelijk allemaal varianten hier ontstaan. Zat zelf te spelen met het idee om een handje doperwten uit de vriezer toe te voegen voor wat meer kleur en groenten.
Leuk om te horen! Hij ziet er alleen wel minder rood uit dan ik had verwacht. Wellicht komt dat door de bouillon. En misschien wat minder paprikapoeder?quote:Op maandag 7 oktober 2019 10:20 schreef Xlarge het volgende:
Hij was lekker, ook met de extra toevoegingen. En de doperwtjes, die jij zei, had ik er uiteindelijk ook nog bijgedaan.
Het pakte goed uit
[ afbeelding ]
Het was toch wel rood hoor, na wat meer inkoken, en wellicht jkomt het ook wat door de flitsquote:Op maandag 7 oktober 2019 10:25 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Leuk om te horen! Hij ziet er alleen wel minder rood uit dan ik had verwacht. Wellicht komt dat door de bouillon. En misschien wat minder paprikapoeder?
Dat ziet er top uit zeg! Sowieso vind ik stoofpotjes waar aardappels in gaan heerlijk.quote:Op maandag 7 oktober 2019 10:20 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Hij was lekker, ook met de extra toevoegingen. En de doperwtjes, die jij zei, had ik er uiteindelijk ook nog bijgedaan.
Het pakte goed uit
[ afbeelding ]
Met het mes een inkeping maken en dan breken.quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 11:20 schreef Duderinnetje het volgende:
Heb je ze ook echt ‘gebroken’, zoals het recept van UIO vermeldde? Hoe gaat zoiets?
Aha! Nooit eerder gezien/gehoord.quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 11:23 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Met het mes een inkeping maken en dan breken.
Gewoon snijden is makkelijker en ik proef geen verschil.quote:
Nee nu zal ik piepers breken ook!quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 11:50 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Gewoon snijden is makkelijker en ik proef geen verschil.
Kun je ook even normaal doen?quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Nee nu zal ik piepers breken ook!
Misschien ga ik de penen ook wel met mijn handen breken. En de courgettes. Gewoon KLATS KLATS die hele handel die pan in raggen. En als ik nog vlees zou eten, dan trok ik dat in één moeite door ook in stukken. WRAAAAH. En dan met een toorts het gas aansteken. WHOESSSJJ! Koperen pot erop smijten. KLANGGG. Vat bier openkappen met een bijl. KRAKK. Hop, leeg laten lopen boven de pot. KLOK KLOK KLOK. Struik rozemarijn uit de grond trekken. RATSS. Ook erbij smijten.
Godverdomme, nu al zin an.
Goede mental imagequote:Op dinsdag 8 oktober 2019 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Nee nu zal ik piepers breken ook!
Misschien ga ik de penen ook wel met mijn handen breken. En de courgettes. Gewoon KLATS KLATS die hele handel die pan in raggen. En als ik nog vlees zou eten, dan trok ik dat in één moeite door ook in stukken. WRAAAAH. En dan met een toorts het gas aansteken. WHOESSSJJ! Koperen pot erop smijten. KLANGGG. Vat bier openkappen met een bijl. KRAKK. Hop, leeg laten lopen boven de pot. KLOK KLOK KLOK. Struik rozemarijn uit de grond trekken. RATSS. Ook erbij smijten.
Godverdomme, nu al zin an.
Godver ja! Lekker oerwijf dat je bent!quote:Op dinsdag 8 oktober 2019 12:36 schreef Duderinnetje het volgende:
Nee nu zal ik piepers breken ook!
Misschien ga ik de penen ook wel met mijn handen breken. En de courgettes. Gewoon KLATS KLATS die hele handel die pan in raggen. En als ik nog vlees zou eten, dan trok ik dat in één moeite door ook in stukken. WRAAAAH. En dan met een toorts het gas aansteken. WHOESSSJJ! Koperen pot erop smijten. KLANGGG. Vat bier openkappen met een bijl. KRAKK. Hop, leeg laten lopen boven de pot. KLOK KLOK KLOK. Struik rozemarijn uit de grond trekken. RATSS. Ook erbij smijten.
Godverdomme, nu al zin an.
Die ziet er wel errug lekker uit!quote:Op dinsdag 29 oktober 2019 18:48 schreef Lonaa het volgende:
Linkdump:
https://www.culy.nl/recepten/stoofpotje-van-buikspek/
Wat was dat lekker zeg
Ja, nou, dat was ie ook echtquote:Op dinsdag 29 oktober 2019 18:54 schreef Smallish het volgende:
[..]
Die ziet er wel errug lekker uit!
quote:Op dinsdag 29 oktober 2019 18:59 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ja, nou, dat was ie ook echtZoals te verwachten omdat spek + spek + slagroom niet de lichtste maaltijd maar bohhh lekker zeg
Gaat zeker op de verlanglijst hier. Afgelopen weekend heerlijke Black Angus stoof gemaakt. Godsamme, wat lekker. Zal eerdaags recept hier posten!quote:Op dinsdag 29 oktober 2019 19:16 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Was wel 1 van de redenen om hem te maken ja.En zo lekker herfstig
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |