abonnement Unibet Coolblue
pi_189193398
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2019 12:14 schreef Moneyfornothing1 het volgende:

[..]

Het is hier (gelukkig) geen Amerika, want daar is het heel fucked up. Met een walgelijke geschiedenis en dat dreunt daar nu nog door. Maar het is hier ook niet rooskleurig. Heb het idee dat jij dat wel vindt.
We moeten de lat niet te laag leggen maar het is vooral dat ik me miskend voel in wat 'we' allemaal wel goed hebben gedaan en goed doen, zeker in internationale vergelijking. Op een verwarde enkeling na bestaat het idee van raszuiverheid hier helemaal niet en heeft ook nooit bestaan. Notabene de meest van racisme beschuldigde politieke partij pleit voor integratie tussen de lakens. Op een paar verwarde jongelingen na vind zo'n beetje iedereen dat huidskleur er niet toe doet of in ieder geval niet toe zou moeten doen. Dat zat er altijd al wel in maar is sinds WOII diep geworteld geraakt. Qua cultuur of volksaard hebben wij die mentale kleurenstaalkaart met een scherp onderscheid tussen blank en niet blank gewoon niet, en ook dat krampachtige van de blanke antiracist in de omgang met allochtonen niet. De helft van de Surinamers, die hier pas enkele decennia zijn, zit in een relatie met een blanke autochtoon. In de VS mag je blij zijn als het inmiddels boven de procent uitkomt, dat markeert nou het verschil tussen een inclusieve samenleving en eentje die buitensluit op huidskleur.

Daarom zie je ook dat de meest negatief bevooroordeelde Nederlanders juist blij zijn met de allochtonen die hun negatieve vooroordeel ontkrachten. Het is géén teleurstelling als er weer eens eentje is die niet aan het stereotype voldoet. Daar hoef je in achterlijke culturen als de Amerikaanse en de Engelse allemaal niet om te komen.

quote:
Ook hier valt veel te winnen op het gebied van racisme. In het onderwijs, bij sollicitaties, maar ook bij de denkwijze van mensen zelf. Kijk eens naar de houding tegenover vluchtelingen,
Nee, dat heeft namelijk niks met racisme te maken. Ergens bestaat ook het nogal racistische en anti-blanke idee dat negers hier moeten gaan heulen met de Arabische slavendrijversnazaten, (wiens 19 miljoen Afrikaanse slaven worden genegeerd om de aandacht op die 500.000 Nederlandse slaven, een voetnoot in de slavernijgeschiedenis, te vestigen) om meer mensen van kleur en meer islam te importeren. Nee, je hebt geen recht om tussen meer mensen te leven waarvan je denkt dat ze op je lijken bij de meest oppervlakkige aller beschouwingen. Dat is ook gewoon een aanval van achterlijke culturen op onze cultuur. Als je gelooft dat er een soort mondiale gekleurde gemeenschap is die gezamenlijk moet optrekken tegen de blanken dan ben je een racist, mijn vijand en donder je maar lekker op.

In het onderwijs is wel wat mis, vooral ook omdat er politiek correct niet geregistreerd mocht worden. Maar als je gaat kijken naar hoe verschillende gemeenschappen het doen moet je ook naar die gemeenschappen kijken. Dan is er geen sprake meer van een situatie waarin iemand als individu, en dus niet op kleur, beoordeeld moet worden. Hoeveel allochtonen kunnen eigen schakelen naar ABN? Of dacht je dat je makkelijk in de randstad aan de bak kwam met een zwaar Achterhoeks accent? Ligt het aan racisme dat kinderen die s avonds laat op straat rondhangen minder presteren of school? Hoe hoog is het percentage eenoudergezinnen waarvan kinderen het doorgaans minder goed doen? Waarom doen de Surinamers het zoveel beter dan de Antillianen? En dan hebben we het nog niet eens over klassen, waar blanke autochtonen net zo goed last van hebben.

quote:
kijk eens naar hoe mensen praten over een Sylvana (dreiging met de dood, racistische of vrouwonvriendelijke opmerkingen) of bijvoorbeeld Marokkanen of andere ‘minderheden’.
Als Nederland zo'n racistisch land was geweest als Simons beweert dan zou ze helemaal niets over haar heen krijgen want dan zou niemand haar kennen en was ze zeker niet omhoog gevallen. Dan had ze zich ongetwijfeld niet gepriviligeerd genoeg gevoeld om een dansopleiding te gaan volgen en leuk werk te zoeken, en te krijgen bij TMF. Dat was in de tijd MTV USA nog maar net muziek van zwarte muzikanten als Michael Jackson was gaan draaien. Ik viel toen stijl achterover toen de commercielen begonnen Amerikaanse datingshows uit te zenden, waarin alle kandidaten op kleur waren gesorteerd.

Ik ben een generatiegenote van Simons, en nu is het opeens alsof die eerste 25 jaar dat ik haar naam ken en haar huidskleur er niet toe deed anders dan dat het aantrekkelijk werd gevonden of niet niet bestaan hebben.

quote:
Walgelijk wat mij betreft en het laat wel zien dat we er nog niet zien. Het woord ‘neger’ heeft voor mij trouwens ook een denigrerende lading. Het komt over alsof er wordt gepraat over een ander soort mens, terwijl we allemaal mensen zijn.
Ik zie in het algemeen dan ook heel weinig aanleiding om het woord te gebruiken, gewoon omdat er zelden een situatie is dat ik een onbekend persoon zijn uiterlijk in een woord moet beschrijven. Ik wil ook best een ander woord gaan gebruiken, maar feit is dat het een neutraal woord was en in het geniep tot iets gemaakt is waarmee blanke Nederlanders van racisme kunnen worden beschuldigd. Overigens is een ander woord gebruiken wel vanuit het principe dat de personen wie het betreft zelf mogen uitmaken hoe 'ze' heten of althans hun eigenschap heet. Dus zolang dat principe genegeerd wordt en ik 'wit' zou zijn doe ik niet mee met opgelegde taalzuivering.

Wat ik hier in het bijzonder naar aan vind is dat wat we goed hebben gedaan schaamteloos tegen ons gebruikt wordt. We hadden beter het woord nikker erin kunnen houden, dan hadden we dat gezeik niet gehad. Maar juist omdat dat zo is uitgebannen worden we nu in de rug aangevallen met het neutrale woord.

quote:
En zonder ZP is er nog genoeg om voor te vechten, zoals ik al zei. Maar dat geldt eigenlijk voor veel ‘minderheden’. Niet alleen voor mensen met een donkere huidskleur. Ik vind het jammer dat daar altijd zo makkelijk over wordt gedaan: ‘oh we zijn in Nederland, hier is het allemaal heel goed en zijn we heel tolerant’. Dat valt allemaal echt heel erg mee. Vooral bij mensen die leven in een soort bubbel en niet in aanraking komen met andere culturen, daar heb ik het idee niet van dat ze weten wat er speelt.
Tolerantie is nou niet bepaald een ideaal, het is het minimale. Ik tolereer zelf bijvoorbeeld hoofddoekjes, ik vind het een droevig en gevaarlijk verschijnsel, maar ik laat de draagsters met rust. Maar nee, ik wil er niet nog meer van importeren.

Ik weet heel goed wat er speelt. Ik zie steeds meer mensen die ooit idealistisch waren het gewoon opgeven. Ik ken extreem ruimdenkende mensen die na heen halfjaartje voor een Haagse VMBO klas uiterst cynisch worden. Die leggen zich er gewoon bij neer dat het met 3 kwart toch niks wordt, verspilde moeite. Je kunt een achterlijke cultuur niet uit kinderen halen als ze er nog middenin zitten. Je kunt vooroordelen ook niet voorkomen als ze te vaak en te structureel bevestigd worden. Je kunt geen samenleving vormen en inclusief zijn met mensen die schijt hebben aan de samenleving en zichzelf buitensluiten.

Je kunt Nederland ook niet beter maken door de splijtzwam uit te hangen. Je kunt Nederland niet minder racistisch maken door zelf iedereen op zijn huidskleur te beoordelen. Het is nu uitkijken dat het lijntje niet breekt, het antiracisme als kwestie van nationale trots wordt al moeilijk om te repareren, maar als he zwart racisme het racisme nog verder normaliseert en uitholt door er dingen als islamofobie, cultuur en massa-immigratie onder te scharen dan is het experiment van de post-raciale samenleving mislukt terwijl het zo dichtbij was. Dan heb je de poppen aan het dansen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_189194554
quote:
quote:
1s.gif Op maandag 30 september 2019 10:05 schreef AchJa het volgende:

Ook een interview in het NRC met rancuneuze Schaap die oud CDS v Uhm ook ff wegzet als prutser: https://www.nrc.nl/nieuws(...)next/2019/09/30/#110
Heb je het gelezen? Wat een incompetente zak hooi is die vent... De les "Leidinggeven 01" heeft hij duidelijk gemist, manmanman...
pi_189195268
Ik kan me voorstellen dat mensen het woord "neger" vervelend vinden. Letterlijk betekent dit natuurlijk niets anders dan "zwarte" of "zwarte man".

Vreemd is dus dat mensen met een donkere (zelden echt zwarte) huidskleur zichzelf wel graag "zwart" noemen.

En ook vreemd is dat "witte man" of "witten" dan juist weer woorden zijn die gebruikt worden door mensen die zeggen tegen racisme en discriminatie te zijn.

Mijn stelling is dan ook: als "neger" niet mag, dan ook "witte man" niet.
pi_189195375
Heeft Sylvana al gereageerd?
Ik denk dat de Amsterdamse burgemeester nodig gedekoloniseerd moet worden :)
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_189195384
Overigens kunnen we beter de hele zaak negeren ;(
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_189196138
Ciao ciao, doei doei, al het goeie.
pi_189341618
Ik heb net de desbetreffende podcast beluisterd (Burn it down van This American life). Het schokkende is niet zozeer dat Halsema volgens Schaap smakelijk moest lachen om de grap, maar dat ze Schaap heeft laten vallen na het overlijden van Van der Laan en daarmee de machocultuur vrij baan heeft gegeven. Een voorbeeld: op de parkeerplaatsen van de Amsterdamse brandweer parkeren de mannen hun privévoertuigen zoals campers. Die moeten van Schaap weg. Op de dag dat zijn ontslag wordt aangekondigd, wordt er meteen weer een camper neergezet.

Ik zou jullie willen adviseren om de podcast eens te beluisteren. Halsema maakt er een bijzonder slechte indruk in.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_189342521
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2019 22:14 schreef Watnleven het volgende:
"...en mannen ’s avonds porno keken waar hun vrouwelijke collega’s bij waren"

Dat dit kan in nederland! Walgelijke praktijken van de hoogste plank!

(Voor de mensen die het niet doorhebben, ja ik ben sarcastisch.)
Ja deze vond ik ook apart. Dat je met zijn allen porno gaat kijken maar ook dat het erger zou zijn wanneer er vrouwelijke collega's bij zijn.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_189342981
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2019 11:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het gaat erom dat mensen doen alsof het hier de VS is. Een Nederlandse discussie over het Nederlandse fenomeen ZP lijkt me een prima idee.

Waar ik problemen mee heb is dat er vuile spelletjes gespeeld worden. Activisten proberen Nederland naar buiten toe af te schilderen als een enorm racistisch land, waarbij neger ineens het Nederlandse N-woord is en ze dus heel vaak uitgescholden zijn. Nou is er wel een Nederlands N-woord, maar dat is zo in onbruik geraakt dat ze nog wegkomen met die leugen ook. Verder standaard een heleboel oncontroleerbare beweringen, die dan plotseling allemaal geloofwaardig worden door een verwijzing naar Zwarte Piet. Zonder leugens, zonder projectie van Amerikaanse toestanden en zonder ZP hebben ze blijkbaar niets om slachtofferschap te claimen.
kaffer toch? Of komt dat uit het arabisch?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_189343117
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 09:46 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ja deze vond ik ook apart. Dat je met zijn allen porno gaat kijken maar ook dat het erger zou zijn wanneer er vrouwelijke collega's bij zijn.
Dat dat erger zou zijn is wel weer een erg seksistische projectie inderdaad. _O-

Want alle mannen voelen zich per definitie comfortabel bij collega's die openlijk gezamenlijk porno kijken op het werk. En andersom zijn er per definitie geen vrouwen die net zo hard meedoen aan dat porno kijken.

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 09-10-2019 10:29:21 ]
pi_189343198
Ik kan me voorstellen dat dit geen leuk grapje is als hij dagelijks naar je gemaakt wordt. Maar ik kan me ook voorstellen dat je hier hartelijk om kan lachen als je hem voor het eerst hoort :D
No amount of money ever bought a second of time.
pi_189343265
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 10:15 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

kaffer toch? Of komt dat uit het arabisch?
Dat komt inderdaad uit de enorme Arabische slavenhandel, van kafir, ongelovige. Kaffer is ook in onbruik geraakt, en lang niet meer zo op huidskleur begrepen. Nikker was het scheldwoord. Het is heel simpel, als ik thuis het woord neger gebruikte dan was dat gewoon omdat er blijkbaar aanleiding was iemands uiterlijk te duiden. Als ik het woord nikker zou hebben gebruikt dan zou ik een pijnlijk oor hebben gehad of in ieder geval een heel zwaar gesprek en maanden geen zakgeld of zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 9 oktober 2019 @ 11:02:26 #138
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_189343465
De enige vraag die er toe doet is vinden de mensen die deze 'grap' te horen krijgen het vervelend?
Zo ja, dan is doorgaan pesterij. Zo nee, dan is er geen probleem.

Een 'cultuur' van flauwe grappen is niet perse problematisch. Dat gaat normaliter over en weer en wordt gecombineerd met groepsgevoel. Zulke grappen worden niet gemaakt naar een buitenstaander, enkel binnen de groep.

Ik ben een kleine vrouw. Al meerdere keren heb ik daar grapjes over gehoord. Maar degene die die grapjes maakte deden dat met een knipoog en zouden pal voor me staan als het lelijk werd.
Diezelfde mensen maakte ook grapjes over anderen binnen die groep, met dezelfde dikke knipoog. Ik was niet een target, ik was juist deel van de groep.
De enkele keren dat ik vrij vertaald zei dat ik het wat ver vond gaan, me niet prettig erbij voelde, werd er positief gereageerd. Met een je hoort erbij, we bedoelen het niet slecht.

Maar meestal was dat gevoel er niet eens, ondanks de flauwe grapjes onderling. Ging het niet over tot pesten (weten dat de ander zich rot voelt erover en toch doorgaan).
Hoorde ik gewoon bij de groep en werd ik gewaardeerd. Deden ze (en ik!) hetzelfde, alleen dan op andere vlakken.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_189344360
quote:
0s.gif Op maandag 30 september 2019 16:40 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

We moeten de lat niet te laag leggen maar het is vooral dat ik me miskend voel in wat 'we' allemaal wel goed hebben gedaan en goed doen, zeker in internationale vergelijking.
Dit is een beetje een drogreden. Als het gaat om bestrijden van criminaliteit zeggen we ook niet "we doen het in internationaal opzicht zo goed, laten we eens stilstaan bij hoe goed we het doen en criminaliteit laten we een paar jaartjes voor wat het is".

quote:
Op een verwarde enkeling na bestaat het idee van raszuiverheid hier helemaal niet en heeft ook nooit bestaan.
Mwah. :D Overigens gaat racisme nog wel iets verder dan dat.

quote:
Notabene de meest van racisme beschuldigde politieke partij pleit voor integratie tussen de lakens.
Diezelfde partij die beweerde dat mensen met een andere huidskleur niet zo slim waren en zich baseerde op een IQ-onderzoek elders ter wereld en de resultaten daarvan doortrok naar mensen met diezelfde huidskleur? Die er gemakshalve vanuit ging dat die resultaten inherent verbonden zijn aan je huidskleur?

quote:
Op een paar verwarde jongelingen na vind zo'n beetje iedereen dat huidskleur er niet toe doet of in ieder geval niet toe zou moeten doen.
Right. Voor mensen met een niet-roomwitte huidskleur is het moeilijker om aan een baan te komen dan gedetineerden. Dat komt natuurlijk omdat het er niet toe doet.

quote:
Dat zat er altijd al wel in maar is sinds WOII diep geworteld geraakt. Qua cultuur of volksaard hebben wij die mentale kleurenstaalkaart met een scherp onderscheid tussen blank en niet blank gewoon niet, en ook dat krampachtige van de blanke antiracist in de omgang met allochtonen niet. De helft van de Surinamers, die hier pas enkele decennia zijn, zit in een relatie met een blanke autochtoon. In de VS mag je blij zijn als het inmiddels boven de procent uitkomt, dat markeert nou het verschil tussen een inclusieve samenleving en eentje die buitensluit op huidskleur.

[quote]Daarom zie je ook dat de meest negatief bevooroordeelde Nederlanders juist blij zijn met de allochtonen die hun negatieve vooroordeel ontkrachten. Het is géén teleurstelling als er weer eens eentje is die niet aan het stereotype voldoet. Daar hoef je in achterlijke culturen als de Amerikaanse en de Engelse allemaal niet om te komen.
Dit pleit niet echt voor je stelling, integendeel. Als er op Dumpert weer eens een filmpje verschijnt van een jongen met een Marokkaanse achtergrond die dingen zegt die daar in goede aarde vallen is de boodschap eigenlijk altijd "je zou bijna vergeten dat ze bestaan, maar er bestaan dus nog goede Marokkanen!!!". :') Maar vanwege de opluchting dat mensen niet aan hun stereotype voldoen zijn mensen niet racistisch, ofzo?

quote:
Als Nederland zo'n racistisch land was geweest als Simons beweert dan zou ze helemaal niets over haar heen krijgen want dan zou niemand haar kennen en was ze zeker niet omhoog gevallen. Dan had ze zich ongetwijfeld niet gepriviligeerd genoeg gevoeld om een dansopleiding te gaan volgen en leuk werk te zoeken, en te krijgen bij TMF. Dat was in de tijd MTV USA nog maar net muziek van zwarte muzikanten als Michael Jackson was gaan draaien. Ik viel toen stijl achterover toen de commercielen begonnen Amerikaanse datingshows uit te zenden, waarin alle kandidaten op kleur waren gesorteerd.
Ook weer een drogreden. Volgens mij noemde je net de VS nog een land waarbij racisme een prominenter plek inneemt. Ook in de VS zijn donkere mensen die het ver hebben geschopt. Als we jouw denkwijze volgen is racisme in de VS dus eigenlijk ook niet echt een noemenswaardig probleem. Het lijkt meer op een soort impliciete boodschap naar Sylvana dat ze eerst eens haar zegeningen moet tellen en wij haar de kans hebben gegeven als maatschappij om bekend te worden en ze nu haar bek moet houden.
pi_189344368
Fake News
pi_189345060
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 12:07 schreef Xa1pt het volgende:
Right. Voor mensen met een niet-roomwitte huidskleur is het moeilijker om aan een baan te komen dan gedetineerden. Dat komt natuurlijk omdat het er niet toe doet.
Dat heeft weinig te maken met huidskleur en meer met presentatie, denk ik zo. Een bedrijf wil geen Marokkaans straatschoffie dat alleen maar Nederlands met een accentje kan spreken en het IQ van een pinda heeft. Gek he? Vervolgens is dat blijkbaar racisme terwijl een room-blank persoon die op de zelfde manier op een sollicitatie komt aanwaaien net zo goed wordt afgewezen.
No amount of money ever bought a second of time.
pi_189345096
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 13:04 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Dat heeft weinig te maken met huidskleur en meer met presentatie, denk ik zo. Een bedrijf wil geen Marokkaans straatschoffie dat alleen maar Nederlands met een accentje kan spreken en het IQ van een pinda heeft. Gek he? Vervolgens is dat blijkbaar racisme terwijl een room-blank persoon die op de zelfde manier op een sollicitatie komt aanwaaien net zo goed wordt afgewezen.
Ja, want iedere sollicitant met een Marokkaanse achtergrond is een capuchonklootzakje die de taal niet goed beheerst.

:')
pi_189345124
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 13:06 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, want iedere sollicitant met een Marokkaanse achtergrond is een capuchonklootzakje die de taal niet goed beheerst.

:')
Dat zeg ik niet, lam lul. Ik durf wel te beweren dat de mensen met Marokkaanse achtergrond die zich wel gewoon degelijk presenteren veel verder komen in een sollicitatie procedure. Dat ze vervolgens alsnog niet worden aangenomen heeft dan geen fuck met racisme te maken.
No amount of money ever bought a second of time.
pi_189345217
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 13:08 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Dat zeg ik niet, lam lul. Ik durf wel te beweren dat de mensen met Marokkaanse achtergrond die zich wel gewoon degelijk presenteren veel verder komen in een sollicitatie procedure. Dat ze vervolgens alsnog niet worden aangenomen heeft dan geen fuck met racisme te maken.
Racisme bestaat niet, als mensen niet worden aangenomen of uitgenodigd ligt dat aan henzelf. Ok man.
pi_189345307
quote:
7s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 13:15 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Racisme bestaat niet, als mensen niet worden aangenomen of uitgenodigd ligt dat aan henzelf. Ok man.
Als er 5 mensen soliciteren op 1 baan, en er vallen er 4 af, dan is het niet automatisch 4 keer racisme. Moeilijk concept, I know, maar dat is toch echt hoe het werkt :')
No amount of money ever bought a second of time.
pi_189345346
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 13:06 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, want iedere sollicitant met een Marokkaanse achtergrond is een capuchonklootzakje die de taal niet goed beheerst.

:')
Een te groot deel wel.
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
pi_189345408
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 13:19 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Als er 5 mensen soliciteren op 1 baan, en er vallen er 4 af, dan is het niet automatisch 4 keer racisme. Moeilijk concept, I know, maar dat is toch echt hoe het werkt :')
Ja, dat zeg ik: racisme bestaat niet en het ligt allemaal aan die buitenlanders. Ok man. Je hebt gelijk.
pi_189345433
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 13:24 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, dat zeg ik: racisme bestaat niet en het ligt allemaal aan die buitenlanders. Ok man. Je hebt gelijk.
Begrijpend lezen is erg moeilijk in sommige kringen :W
No amount of money ever bought a second of time.
pi_189345540
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 13:25 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Begrijpend lezen is erg moeilijk in sommige kringen :W
Er is al vrij veel onderzoek naar discriminatie op de arbeidsmarkt gedaan. Als je zelfs anno 2019 dat nog halfslachtig ontkent en beweert dat het voornamelijk aan individuele sollicitanten ligt en als ze worden afgewezen de kans heel groot is dat ze of de taal niet goed beheersen of zichzelf niet goed presenteren dan doe je eigenlijk net of dat helemaal niet zo'n probleem is. Terwijl uit onderzoek juist blijkt dat dat wel het geval is en je met een Arabische achternaam bijvoorbeeld al direct 0-2 achter staat op de rest. Als jij dat wil ontkennen en weer terugschuift naar het individu in kwestie of de knuppel in het hoenderhok gooit moet je dat vooral lekker doen natuurlijk, maar dan heeft een gesprek ook niet zo gek veel zin.
  woensdag 9 oktober 2019 @ 14:27:36 #150
471637 TomStall
I buried Joey
pi_189346511
quote:
0s.gif Op zondag 29 september 2019 22:05 schreef thedeedster het volgende:
Ik hoop dat de bluskwaliteiten beter zijn dan hun humor. Echt, dit is niveau josti-band.
indeed. En als dat porno kijken verhaal ook echt is dan is het wel een heel triest zootje daar. Om te janken als je daar burgemeester van bent.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')