Maikuuul | dinsdag 24 september 2019 @ 11:38 |
Omdat het vorige topic vol was, bij deze deeltje 2. Vorige topic: CUL / Maikuuul wat eten we vandaag op wereldreis? Jammer dat alle pics weg zijn door Tinypic ![]() Weekje geleden voor 5 dagen naar Albufeira (Portugal) geweest. Typische plek waar veel Engelse toeristen te vinden zijn. Al is het oude deel van de stad erg mooi. Niet heel veel foto's van het eten gemaakt. Ondanks het vele Engelse tenten is er ook nog genoeg lokaal eten te vinden ![]() De chicken piri piri was lekker sappig en goed pittig. Zat een beetje verstopt onder een Engelse bar, je zou er zo aan voorbij lopen zonder google maps. Op houtskool gemaakt voor die lekkere bbq smaak ¤12 p.p ![]() ![]() Fijn lokaal zaakje aan het strand, een diverse vissoorten stoofpotje. Heerlijke smaken, het was voor 2 personen maar je zou er makkelijk met 3 van kunnen eten. Vispotje was ¤30, tournedo iets van 17 ![]() ![]() ![]() Oude stad architectuur ![]() ![]() ![]() Lekker verse sardientjes met uitzicht op het strand ![]() ![]() De Portugese eggtarts vond ik tegenvallen in vergelijking met Macau. Leek meer op pudding dan ei wat erin zat ![]() Vakantie mag gevierd worden ![]() Engelse tent qua eten niks bijzonders. Wel lekker bier ![]() ![]() Vanaf 25 oktober zit ik voor een jaar in Canada. Ben beniewd wat de Canadese keuken te bieden heeft ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Maikuuul op 24-09-2019 11:51:16 ] | |
Karina | dinsdag 24 september 2019 @ 12:25 |
Ik heb hem gereekst aan de vorige. Sorry! | |
UIO_AMS | dinsdag 24 september 2019 @ 13:32 |
Poutine, Maple Syrup en de Nanaimo Bar is het eerste waar ik aan denk. Verder heel veel burgers en steaks zoals in de VS. Niet heel bijzonder. Aan de westkust kun je trouwens uitstekend Aziatisch eten. En aan beide kusten natuurlijk uitstekende vis en schaaldieren. | |
Lucky_Strike | dinsdag 24 september 2019 @ 13:49 |
Wat ga je in Canada doen? | |
Maikuuul | dinsdag 24 september 2019 @ 14:27 |
Ben beniewd! Sowieso lekker veel vis eten ![]() In Canada ga ik samen met een kameraad die daar woonachtig is (Kitchener, Ontario) de peeler business verder uitbreiden. Afgelopen jaar heeft hij een topjaar gehad. Dus een leuke gelegenheid om een nieuw land te zien en een jaar te werken. na je 30ste kan je geen working holiday meer aanvrwgen. Als Canada bevalt vraag ik wellicht een verblijfsvergunning aan. Na dit jaar wil ik wel ergens gaan settelen met Bo, waar precies dat staat nog niet vast. Word in ieder geval weer een leuk avontuur. | |
Rene | dinsdag 24 september 2019 @ 14:34 |
Albufeira. Nog 'es Sushi gegeten bij het poortje, de trap omhoog. Alleraardigst vrouwtje. Smaakte goed ![]() ![]() | |
Hyperdude | dinsdag 24 september 2019 @ 15:35 |
Tim Horton's Chipotle Cheddar Chicken wrap is, in zijn soort, niet slecht. ![]() | |
Prego | dinsdag 24 september 2019 @ 17:08 |
Leuk ![]() | |
Smallish | dinsdag 24 september 2019 @ 17:51 |
Leuk nieuws over jou en Bo! ![]() | |
Meridiaan | dinsdag 24 september 2019 @ 22:40 |
Die fles deed mij aan Iwanius herinneren ![]() | |
Tim86 | dinsdag 24 september 2019 @ 23:33 |
Pastel de nata heeft custard. Daar zit geen ei smaak aan, ook al is het een egg tart ![]() | |
ChipsZak. | woensdag 25 september 2019 @ 09:01 |
Voor Canada mag je tot en met je 35e een WHV aanvragen, ![]() | |
Maikuuul | woensdag 25 september 2019 @ 09:51 |
Ik dacht slechts tot 30. Wellicht probeer ik het nog met een jaar te verlengen als dat mogelijk is. Ze verkopen nog beter dan in Australie. Vooral op markten (in de zomer, winter is te koud) zijn de omzetten erg goed. We gaan het meemaken ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Maikuuul op 25-09-2019 14:18:32 ] | |
ChipsZak. | woensdag 25 september 2019 @ 10:05 |
Nouja, positieve verrassing dan, ![]() Ik ben benieuwd en blijf het gewoon hier volgen, ![]() | |
larry_flynt | woensdag 25 september 2019 @ 10:27 |
Wat is een peeler? Je bedoelt waarschijnlijk geen aardappel peeler... | |
fespo | woensdag 25 september 2019 @ 11:51 |
zo'n ding van Teleshopping, deze business heeft hij in Australië al gedaan. ![]() | |
Maikuuul | woensdag 25 september 2019 @ 14:28 |
Deze producten worden echter niet op tv uitgezonden. Het fijne is dat de klant ze zelf kan uitproberen voordat ze worden gekocht. Ik doe het natuurlijk eerst voor, het zijn 3 verschillende peelers. Probeer thuis eens met je huidige schiller/peeler binnen 2 minuten een pompoen in zijn geheel van zijn schil te ontdoen. Als je dit lukt heb je een prima setje peelers in huis. Ontopic: Volgende week klein eurotripje dus dan weer meer foto's van lekker eten ![]() | |
fespo | woensdag 25 september 2019 @ 21:20 |
![]() ga je ze ook vanuit Australia importeren? dat lijkt mij voor de prijs niet gunstig? | |
ChipsZak. | donderdag 26 september 2019 @ 08:03 |
Waar zit je nu dan? Het lijkt me best kostbaar om bijv. vanuit Australië even 5 dagen Portugal oid te doen, ![]() | |
Maikuuul | donderdag 26 september 2019 @ 09:44 |
Ze worden in Australie gemaakt, dus met shipping/importeren is de prijs idd wat hoger. Er is onlangs een container met deze gadgets aangekomen in Canada dus dat is fijn (per doos sturen ben je duurder uit). Bij grote hoeveelheden valt het dus wel mee. @Chipszak ik ben gewoon in Maastricht nu, anders word het wel heel duur en tijdrovend om een tripje te doen vanuit Australie ![]() | |
flipsen | donderdag 26 september 2019 @ 13:21 |
Ga dan eens snel om topic ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 26 september 2019 @ 13:27 |
Ook lekkere dingen. Bedankt weer voor de updates. Blijf updaten alsjeblieft ![]() | |
de_boswachter | donderdag 26 september 2019 @ 16:31 |
Hendig sjiek slippen in Ka-neej-da | |
#ANONIEM | zaterdag 5 oktober 2019 @ 14:19 |
Dit, heel leuk topic ![]() | |
BasEnAad | zaterdag 5 oktober 2019 @ 14:24 |
Mooi topic ja. Wat een hoop eten ![]() Ben je al een beetje dik geworden @Maikuuul? | |
Rickocum | zaterdag 5 oktober 2019 @ 16:39 |
Man man man, had ik maar de moneten om overal heen te kunnen reizen ![]() Het is je gegund! Dan maar wat moastrechs zoervleisch! Ah zenne moat, woarst vleisch?! | |
Maikuuul | maandag 7 oktober 2019 @ 11:53 |
Omdat mijn schoonfamilie uit Hong Kong op bezoek is, en ze toch wat van Europa willen zien, een aardig tripje naar Parijs gemaakt. Waar we afsloten met een lekkere Fruit de Mer (overigens erg weinig foto's gemaakt van eten deze trip). Deze van oorsprong Portugese zaak (Pedra Alta) legde ons 6en flink in de watten.![]() ![]() Ik schat de hoeveelheid mosselen op 2 a 3kg ![]() ![]() Voor de liefhebber nog een Luikse wafel, in Brussel. ![]() Nu overigens onderweg naar Munchen, wellicht dat ik wat meer tijd vind om foto's van eten te maken. | |
UIO_AMS | maandag 7 oktober 2019 @ 12:40 |
Waar haalde je ze in Macau? Ik moet nodig een terug naar Macau. Al ruim 20 jaar zeg ik dat trouwens. ![]() | |
Maikuuul | donderdag 21 november 2019 @ 20:20 |
Iets met Lord of Stove? Woon momenteel in Kitchener (Canada). Januari-Maart ga ik weer 2 maandjes Azie (Taiwan, Hong Kong, Vietnam. Ben onlangs deze kerel zijn YT kanaal tegengekomen waar hij velen buffets aandoet. Ben normaal niet zo'n fan van dit soort tenten, maar maak graag een uitzondering ![]() Gezien ik ook in Ho Chi Minh zal zijn grote kans dat ik deze tent ook eens bezoek, ziet er heerlijk uit. Nog geen 40 euro ook not onbeperkt bier/wijn ![]() Helaas weinig foto's van eten gemaakt de laatste tijd omdat ik vrijwel niet uiteten ga ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door Maikuuul op 21-11-2019 20:27:55 ] | |
Hallojo | donderdag 21 november 2019 @ 21:39 |
Dit ziet er goed uit ![]() ![]() | |
flipsen | donderdag 21 november 2019 @ 22:10 |
Om de tijd te doden dan maar wat fotootjes van Bo plaatsen ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 21 november 2019 @ 22:27 |
Mikey Chen volg ik al wat jaren. Heerlijke video's ![]() | |
UIO_AMS | vrijdag 22 november 2019 @ 10:04 |
Lord Stow's Bakery. Erg lekker, maar wij gingen altijd naar Margaret’s Café e Nata, omdat die in het centrum was en Lord Stow's lag op wat toen nog het eiland Coloane was. Margaret was de ex van Lord Stow. | |
flipsen | vrijdag 22 november 2019 @ 11:23 |
Verkapte "kijk mij eens een interessant leven (gehad) hebben" post ![]() groeten vanuit de luxe bus tussen Mar del Plata en Buenos Aires | |
Maikuuul | woensdag 22 januari 2020 @ 06:51 |
Na een paar maandjes arbeiten in Canada was het weer tijd om voor 2 maanden te overwinteren in Azie. Gelukkig net voor een forse sneeuwstorm vertrokken, het weer in Hong Kong is perfect, 20 graden met zon ![]() ![]() Het meteen raak qua eten met een familie diner. Kreeft, abalone, crispy pork ![]() ![]() ![]() Haaienvinnensoep, qua structuur vrij knapperig maar om hier nou haaien levend terug voor in de zee te gooien vind ik zonde. ![]() ![]() Na 2 dagen alweer tijd om voor 8 dagen naar Taiwan te vertrekken voor een welverdiende eetvakantie met Bo ![]() In Taiwan doet 1 euro 33NT$. Precieze prijzen ben ik vergeten door de grote hoeveelheid eten. Maar ik zal een schatting geven (het blijft goedkoop). Vaak deelde Bo en ik de maaltijd omdat we zo meer konden proeven en eten ![]() Taichung Ontbijtje zachte tofu en een dikke pork veggie soup. Lekker 60NT$ ![]() ![]() Broodje met prei en pork 20NT$ heerlijk ![]() ![]() Seaweed snack met sesamzaadjes ![]() Beste koffie van Taiwan 60NT$ (In Taipei zag je vaak prijzen van 120-150, vind ik vrij fors voor een kop koffie). ![]() De bereiding van deze soort egg wrap met mushroom was een genot om gemaakt zien te worden! NT60$ ![]() ![]() Op de markten is het altijd lekker druk, het beste en goedkoopste eten ![]() ![]() Fishballs in Ma'La (pittige hotpot) je mond werd verdoofd door pittigheid, maar op een lekkere manier 25NT$. ![]() Deepfried egg snack 20NT$ ![]() ![]() Om de dag af te sluiten deep fried chicken. De portie was zo groot dat we verder niks meer konden eten. Het was een geslaagde eerste dat in Taiwan ![]() ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Maikuuul op 22-01-2020 07:02:40 ] | |
de_boswachter | woensdag 22 januari 2020 @ 09:04 |
![]() | |
FutureFairytale | woensdag 22 januari 2020 @ 09:05 |
Geweldige update Maikuul!! ![]() Honger!! | |
realAIVD | woensdag 22 januari 2020 @ 10:47 |
Wat super allemaal, ik heb nu inderdaad ook honger!! ![]() Dan bing ![]() Ik kijk graag naar filmpjes op youtube waar ze die dingen staan te maken, die van jou ziet er heerlijk uit! | |
Maikuuul | donderdag 23 januari 2020 @ 12:28 |
@realAIVD die soort wrap op de foto is geen Dan Bing, de echte naam weet ik niet ![]() ![]() ![]() Deze is met "nepham" smaakte prima ![]() Herbal eggs zijn in vrijwel alle supermarkten te verkijgen, lekker eitje voor tussendoor! 10NT$ ![]() ![]() Poster die weergeeft wat er de afgelopen maanden in Hong Kong heeft plaatsgevonden ivm de protesten. Taiwan en HK zijn grotendeels tegen China (daarom hangt hij er nog). ![]() Warme tofu pudding ![]() ![]() Noodles met dumplings, 80NT$ ![]() ![]() Tentje langs de weg was drukbezocht, hun singature dish daarom maar besteld, veel beter dan de noodles hierboven ![]() ![]() ![]() Gyoza ![]() ![]() Fijn muurtje ![]() Favoriete snack met een pilsje of onderweg ![]() ![]() Steamed bun, altijd oppassen dat je die ranzige bek van je niet verfikt door her sap wat eruit spuit ![]() ![]() ![]() Een worst in een worst. Men maakt van rijst een worst en stopt een zoetige varkensvlees worst in ![]() ![]() Glass noodles, lekker qua smaak, samen met de oyster omelet 90NT$ ![]() Oyster omelet, typisch Taiwanees. Die bruine saus vond ik te sterk (ziet er ook niet smakelijk uit). ![]() | |
flipsen | donderdag 23 januari 2020 @ 12:37 |
Qua eten zou ik graag eens naar Azië gaan, maar ik ben bang dat ik dan alleen zal moeten. Argentijnen zijn wat dat betreft echt helemaal niets gewend ![]() | |
RealistAtheist | donderdag 23 januari 2020 @ 13:37 |
Ben jij miljonair ofzo? Hoe kom je in godsnaam aan die tijd/geld om continu de hele wereld over te reizen? Ik doe blijkbaar iets verkeerd ofzo. ![]() ![]() | |
anndb | donderdag 23 januari 2020 @ 14:22 |
Maikuuul is de Iwanius van azie. | |
wolfrolf | vrijdag 24 januari 2020 @ 11:27 |
op zn brommer banken beroven jatoch | |
wolfrolf | vrijdag 24 januari 2020 @ 11:27 |
Wel tof topic Maikuuul, ga zo door ![]() | |
Maikuuul | vrijdag 24 januari 2020 @ 11:49 |
Iedereen heeft zo zijn hobbies. De een sleutelt aan auto's, de ander spaart postzegels. Ik maak graag verre reizen en probeer verschillende soorten eten. Ieder heeft zo zijn prioriteiten. En iedereen heeft toch evenveel tijd in een dag? Ligt er net aan hoe je dat zelf indeeld. En de prijzen qua eten in Azie zijn vaak spotgoedkoop. Dus als jij een avondje gaat uiteten in NL kost je dat ¤30-50. In Azie rond de 10. | |
Maikuuul | vrijdag 24 januari 2020 @ 12:08 |
Om de dag te beginnen in Taipei een lekker ontbijtje, prijzen liggen iets hoger dan in Taichung 2x Dan Bing en een theetje voor 120NT$![]() 101 ![]() Signature dish voor Taiwan is de pork pepper bun, de broodjes worden aan de binnekant van de ronde steenoven geplakt. ![]() Helaas net uitverkocht, wachttijd 1 uur. Vooraf betalen en dan terugkomen (je krijgt een nummertje) 55NT$ ![]() Een prima gelegenheid in dat uurtje om de omgeving te verkennen + te eten. Deze man zat al 60 jaar op deze plek met zijn beef noodle soup. 120NT$ ![]() De hoeveelheid beef viel mee maar de smaak was top ![]() ![]() ![]() Als desert een donut met melksuiker/poeder. Men stond in de rij 30NT$ ![]() Lekker en luchtig en dichtbij de pepper pork buns. ![]() Het uurtje wachten was alweer voorbij ![]() Broodje was lekker krokant, vlees was iets te zoet en vrijwel geen peper. Beetje een tegenvaller. Gelukkig zijn er nog genoeg andere plekken waar betere versies te verkrijgen zijn ![]() ![]() ![]() | |
anndb | vrijdag 24 januari 2020 @ 12:27 |
Die ziet er nog goed uit voor zijn leeftijd dan ![]() | |
Fok-it | vrijdag 24 januari 2020 @ 12:49 |
Dat geeft natuurlijk alsnog geen antwoord op zijn vraag. Ben je een digital nomad? | |
Maikuuul | vrijdag 24 januari 2020 @ 12:52 |
Nee ik werk tussen het reizen gewoon. Daarom ben ik in Canada met een working holiday visa. Doe hetzelfde als in Australie, direct sales (op markten en beurzen). Werk daar voor iemand maar ook voor mezelf. Het enige "digital nomad ![]() Tevens reis ik al 4 jaar lang met een koffer, geen backpack. [ Bericht 2% gewijzigd door Maikuuul op 24-01-2020 14:20:52 ] | |
Fok-it | vrijdag 24 januari 2020 @ 12:52 |
Oh nevermind. Ik lees het al. Excuus ![]() | |
Guapoo | vrijdag 24 januari 2020 @ 13:24 |
En wegrijden met een sjieke slip! | |
Yinny | vrijdag 24 januari 2020 @ 15:16 |
Ik wil ook naar Taiwan! Het eten ziet er geweldig uit. | |
Prego | zaterdag 25 januari 2020 @ 01:34 |
Dit ![]() | |
One_conundrum | zaterdag 25 januari 2020 @ 08:33 |
Heh, een HK'se getrouwd! Lekker pik. Prima tweede thuisbasis. Haaienvinnen soep een keer gehad op een traditionele bruiloft, niets bijzonders idd. | |
Maikuuul | zondag 26 januari 2020 @ 18:31 |
Lekker dineren in een Ma'La restaurant. De pittigheid van de pepers geven een beetje een verdovend effect in je mond ![]() Fotos zijn niet top, was meer bezig met genieten dan foto's maken ![]() De kwaliteit van het vlees was prima! ![]() ![]() ![]() ![]() Je krijgt de keuze uit 2 soorten. Wij kozen voor de signature Mala en nog iets anders waarvan ik niet erg onder de indruk was. MaLa (rechts was top ![]() ![]() Sausje ![]() ![]() Dit is een soort vulling van vis en squid, je schuift het in de hotpot voor een minuut voordat je het eet. Een soort fishball maar dan anders. Erg lekker knapperig waren de viseitjes. ![]() ![]() Ijsjes waren ook van prima kwaliteit ![]() ![]() Wat ik wel apart vond aan de tap van het bier is dat er 2 hendels waren. Een voor het Taiwan bier, de ander was voor schuim ![]() | |
One_conundrum | maandag 27 januari 2020 @ 07:00 |
prima winter-eten jaa, hotpot. Fishskin altijd een favoriet bij hotpot | |
XMN8R | zondag 2 februari 2020 @ 12:46 |
Nu op 24kitchen: veel afleveringen (marathon) van Miljuschka's Street Food Vietnam ![]() | |
Maikuuul | zondag 23 februari 2020 @ 11:29 |
Veilig terug van 2 weekjes vakantie in Vietnam. Onze vlucht naar Hongkong was geannuleerd waardoor we een dag extra in HCM hadden ![]() Ik was echter nog niet klaar met mijn trip in Taiwan dus daar gaan we verder met eten ![]() Voor ontbijt kwamen we uit bij deze lokale zaak. Men stond buiten in de rij om een box gevuld te krijgen met onderstaand eten. Waarschijnlijk mensen die naar het werk moesten en toch wilden genieten van een heerlijk ontbijt. Prijs was rond de 5 euro, beste ontbijt van Taiwan! Je vult je tray met wat je lekker vind en klaar. ![]() ![]() ![]() De visjes rechtsboven met noten, sesamzaadjes en honing waren ![]() ![]() ![]() Lekker dineren met vrienden uit Australie. Pork ![]() ![]() ![]() Coquilles ![]() De buns mochten iets knapperiger naar mijn smaak ![]() Met deze jongens altijd oppassen als je erin bijt, het spuit zo naar de overkant. Daarom eerst een klein gaatje prikken zodat het vocht op je lepel druipt ![]() ![]() Desert ![]() Indonesisch tentje in het metrostation van Taipei. ![]() Geniet! | |
FutureFairytale | zondag 23 februari 2020 @ 12:07 |
Xiao long bao in Taiwan ![]() Mijn god Maikuuul bedankt; instant honger nu! | |
flipsen | zondag 23 februari 2020 @ 12:19 |
Je zal hem al 100x gehoord hebben, maar ik kan het niet laten... nog vleermuissoep geprobeerd? ![]() | |
Maikuuul | donderdag 27 februari 2020 @ 06:50 |
@flipsen een vleermuissoep a day keeps the Corona away ![]() Een van de bekendste markten in Taipei is de Roahe night market. Een aantal standjes wordt zelfs door de Michelin gids aanbevolen ![]() Bo zei dat de beste Pepper pork bun van Taiwan op deze night market te vinden is. De voorgaande buns die ik hier postte waren lekker, maar niet spectaculair (te zoet, niet peperig, matige vulling). De wachttijd was rond de 10 minuten. Precies naast deze stand verkocht een ander kraampje ook de pepper buns. Hier was echter geen wachtrij. Tijdens het wachten kan je zien hoe de buns gemaakt worden ![]() ![]() ![]() ![]() Dit was inderdaad de beste van mijn trip ![]() ![]() Onderstaande kraam werd aanbevolen door Michelin. Het was een soort zacht deeg (als bij mochi) hierover kreeg je een soort notenmix, erg lekker. Er stond echter "no pictures" bij zijn kraam. Dat deed ik dan maar niet. Prijs rond ¤1 voor 5 stuks ![]() ![]() Clams met lekker veel knoflook, waren wel aan de kleine kant ¤3-4 euro ![]() ![]() ![]() Japans gerecht, heerlijk ¤3 ![]() ![]() ![]() Sweetcorn met een machtige saus (combinatie knoflook met kruiden). ¤4 euro, niet goedkoop maar het proberen waard. ![]() ![]() Weer een Japanner, dit was een heerlijke mix van witte kool, ei, bacon, garnaal, uitjes. Gemaakt in de stijl van Takoyaki squid balls. Rond ¤3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nederland van het gas af? Knettergek, daarom nog een extra pan op het vuur ![]() ![]() | |
Hallojo | donderdag 27 februari 2020 @ 08:45 |
Dit topic zou echt verboden moeten worden ![]() | |
Yinny | vrijdag 28 februari 2020 @ 23:00 |
O, wauw! Daar wil ik ook naar toe! Helaas wil mijn vriend nu niet naar Azië.... | |
FutureFairytale | zaterdag 29 februari 2020 @ 08:50 |
Heerlijk is het eten daar. Pork pepper buns en de 'takoyaki' zien er heel goed uit! ![]() | |
Maikuuul | woensdag 11 maart 2020 @ 17:14 |
Vanwege het virus besloten toch nog maar wat langer in Hong Kong te blijven. Het Westen wordt nu toch aardig besmet dus ga nog even niet naar Canada. Een kleine bijdrage van het Chinees nieuwjaar. ![]() ![]() ![]() Altijd smullen met slakjes ![]() Heerlijke curry en Pineapple bun ![]() ![]() ![]() Vaak wordt er in dit topic naar foto's van Bo gevraagd. Dus daarom hier een foto van Bo ![]() haar hondje genaamd Bobo. Tripje naar HongKong/Macau/Vietnam met een vriend uit Maastricht (Nha Trang - Da Lat - Ho Chi Minh). Dit was eind januari, het virus begon toen pas net. Men reageerde in Europa erg laconiek over de voorzorgsmaatregelen die hier werden getroffen. Toen wij net 2 dagen vertrokken waren uit Macau ging de stad een maand op slot. Het aantal cases in HongKong/Macau is erg laag vergeleken met NL. Of dit komt door de maatregelen (mondkapje, handen wassen) etc weet ik niet. Maar een stad van 8.5 miljoen inwoners met een veel hogere bevolkingsdichtheid vind ik een knappe prestatie (minder dan 150 cases). Restaurant dat zich specialiseerd in pittig eten. Heerlijke fungus en komkommer om de pittige noodles af te blussen. ¤2.50 per gerecht en 6 euro voor de grote kom noodles(kan je met 2 personen van eten) ![]() ![]() Helaas vergeten een foto van de noodles zelf te maken ![]() Mijn favoriete biersnack in de 7/11 van HK 1 euro ![]() Favoriete restaurant in Nha Trang: Cơm Nhà Chuồn Chuồn Kim. Voor 2 personen rond de 12-15 euro kwijt inclusief 2 pils. De smaken waren hier altijd perfect. Leuke inrichting ook, zeker 4x gaan dineren in 10 dagen tijd ![]() ![]() Vega springrolls, lekker krokant, totaal niet vettig ![]() Beef stew, heerlijke smaken ![]() Pork ribs ook weer in een heerlijke saus, de soort kroketjes ernaast waren gevuld met rijst. Lekker krokant en zacht van binnen, het was een machtige combinatie ![]() ![]() Het was weer prima vertoeven ![]() Was overigens ook 2 restaurants gaan bezoeken die voorheen door koning Anthony Bourdain waren bezocht in Ho Chi Minh. Daar laat ik in de week nog wel iets over zien. Geniet! [ Bericht 1% gewijzigd door Maikuuul op 11-03-2020 17:20:47 ] | |
Smallish | woensdag 11 maart 2020 @ 19:11 |
Heel fijn, deze update. Ziet er weer lekker uit, het meeste dan. ![]() ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 12 maart 2020 @ 17:49 |
Amandelen met vis ![]() Lijkt me eigenlijk lekker als ik erover nadenk. | |
Maikuuul | maandag 16 maart 2020 @ 10:18 |
@FutureFairytale zeker lekker! Het zoute icm met de amandelen ![]() Leuk tochtje van 4-5 uur met de brommer van Nha Trang naar Da Lat, jammer dat het af en toe regende en je slechts 20 meter voor je uit kon kijken. ![]() ![]() We gaan verder naar Hi Chi Minh voor de laatste paar dagen van ons tripje. Dit tentje was de favoriet, en lag naast de Bui Vien uitgaanstraat. Bier en eten was spotgoedkoop en je kon er heerlijk mensen kijken. Bier was ¤0.60 en eten 1 a 2 euro per gerecht ongeveer (spring rolls en spicy beef. La Rue liet zich lekker doordrinken. Van het Saigon Green/red bier kreeg ik vaak een opgeblazen gevoel ![]() Prima Pho 2¤ ![]() Shareplatter Hard Rock, altijd duur vergeleken met lokaal eten. 25 euro incl 2 pinten maar smaakte zoals altijd prima ![]() Naar aanleiding van een aflevering van Anthony Bourdain het volgende restaurant aangedaan. Kerel in onderstaande video is erg irritant maar wel fijn dat hij alle adresjes erbij had gezet ![]() ![]() Bekend om zijn claypot rice. Smaken waren erg goed, porties aan te kleine kant. Op zich leuk amusement dat ze de rijst door de tent gooien en af en toe missen :p waardoor je weer moet wachten op de volgende portie, hoort erbij. Totale schade 25 euro, zou niet nogmaals teruggaan. ![]() ![]() ![]() Dit Indiaas restaurant stond in de top 10 van Ho Chi Minh en lag niet ver van ons hotel. Was heerlijk, zeker een aanrader, alles vegetarisch. Als je binnenkwam hing er een sterkte chloor lucht, dat was minder. 20¤ voor een veggie tali en spinazie curry, en samosa's. Helaas teveel besteld. ![]() ![]() ![]() ![]() Naar aanleiding van bovenstaande video ook nog "The Lunch Lady bezocht". Bourdain heeft veel voor deze vrouw betekend. Zeer zeker een aanrader voor 2¤. Enige nadeel van deze tent is: zodra je gaat zitten komen andere verkopers en zetten ze random gerechten op je tafel.... Terwijl je nog niks hebt besteld. Zodra je er van eet dien je uitetaard te betalen. Daarom gewoon aangeven dat je dat niet wilt en dan nemen ze hun gerechten weer mee ![]() ![]() ![]() Smakelijk | |
FutureFairytale | maandag 16 maart 2020 @ 10:52 |
Merk je veel in Vietnam van munt? | |
VeX- | donderdag 19 maart 2020 @ 00:31 |
Ziet er smakelijk uit. Maar niet bang om Corona'd te worden? Ik snap eerlijk niet zo goed dat mensen zulke waaghalzige dingen doen? Zeker niet nu. | |
Maikuuul | donderdag 19 maart 2020 @ 03:20 |
Ik zit nu gewoon in Hong Kong. Samen met Singapore de veiligste landen om te zijn qua Corona. Ik zou nu voor geen geld naar Nederland komen met die idioten in de politiek. Blijf veilig Iedereen draagt hier weet dat mondmaskers zeker weten helpen en desinfecteren ook. Die boodschap is na 3 maanden nog steeds niet aangekomen in Europa. | |
#ANONIEM | donderdag 19 maart 2020 @ 03:23 |
Wodka desinfecteert goed genoeg is hier het mantra. | |
Maikuuul | donderdag 26 maart 2020 @ 15:13 |
De afgelopen tijd niet zo heel veel gaan uiteten in Hong Kong. Mede omdat de grenzen voor mainlanders weer open zijn is er toch weer een grotere kans dat je het oploopt. Maar soms toch even lekker de deur uit om te genieten ![]() @FutureFairytale valt wel mee, je krijgt het wel bij gerechten zodat je het zelf kan toevoegen. Wat me altijd opvalt is dat de munt hier altijd lekker vers is en de geur ![]() Ontbijt laatste hotel in Saigon. Lekker om de dag te beginnen met een pasta of ene pittige Pho ![]() ![]() ![]() Terug in Hong Kong. Pork Chop with minced meat rice ¤4met een milk tea ![]() Pork chop tomato cheese & rice ¤4.50 ![]() Lekker pittig lunchen, medium hier laat mij al flink zweten. Locals zijn een stuk beter getraind. 6 euro per kom, kleine gerechten 2-3¤ ![]() ![]() Persoonlijk ben ik niet zo van de desserts. Maar dit restaurant doet het uitstekend. Ook een erg betaalbare afternoon set voor slechts ¤6.50. Een gebakje en een koffie naar keuze. Chestnut cake, erg lekker niet te zoet. ![]() Chilled koffie door stikstof, leuke presentatie. ![]() ![]() Lava toast ![]() ![]() ![]() GUT, leuke presentatie ![]() ![]() Kwam opeens deze tegen in een Japanse supermarkt waar ze vooral snacks verkopen. ![]() Wist niet eens dat Oranjeboom nog bestond ![]() | |
flipsen | donderdag 26 maart 2020 @ 18:00 |
Staat hier ook nog wel eens in obscure supermarktjes, verschillende soorten zelfs, maar ik kan me goed beheersen ![]() | |
Tim86 | donderdag 26 maart 2020 @ 18:06 |
Oranjeboom, standaard hoofdpijn ![]() | |
Yinny | donderdag 26 maart 2020 @ 20:23 |
Wat waren die oranje bollen bij dessert? Die noedelsoepen? zien er geweldig uit, en veeeeeel | |
FutureFairytale | donderdag 26 maart 2020 @ 20:29 |
Pork chop tomato cheese rice ziet er zoo lekker uit ![]() | |
Maikuuul | vrijdag 27 maart 2020 @ 15:33 |
Die oranje bollen smaakten een beetje naar oliebolletjes met sinaasappel smaak, erg lekker en luchtig in combinatie met het ijs. De bruine "grond" was ook erg lekker. Aan de onderkant van de doos doen ze droogijs zodat het dampend wordt geserveerd. Die noodle soepen zijn van Tam Jai Samgor. Zeker een aanrader! Wij pakken vaak de noodles met verschillende soorten. Medium spicy is al heel pittig, ik zweet er altijd behoorlijk van. https://www.tjsamgor.com/about/?lang=en Een ander voedsel wat zeer populair is in Hong Kong is de Abalone. Ik wist dat het vrij prijzig was. Maar toen ik zag dat Abalone uit blik bijna net zo duur is als vers schrik je toch wel. Deze blik is 438-512 HKD tussen de 50 en 60 euro voor een blik ![]() Smaak is prima, maar niet echt wauw. ![]() ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 27 maart 2020 @ 15:42 |
Nu wil ik graag de meest pittige variant proberen die ze hebben! Wachten maar... tot we weer kunnen reizen. Dan ga ik weer ergens heen en pittig eten ![]() | |
Maikuuul | dinsdag 31 maart 2020 @ 11:47 |
@FutureFairytale, succes maar de meeste locals bestellen dat niet eens omdat het te pittig is ![]() We smikkelen nog even verder. Een van de betere maaltijden in Hong Kong was bij: Man Fat seafood restaurant in Sham Shui Po. Dit restaurant heeft 4 zitlocaties in dezelfde straat. Alles wordt vanuit 1 centrale keuken gemaakt. De wachttijd in het weekend kan oplopen tot 2 uur. Maar nu door het virus konden we meteen aan tafel ![]() Totale schade zon ¤90 met 2 pinten (waren met 7en) Nog nooit scheermes gegeten, wat een heerlijke smaak icm de black beans. Deze scheermesjes kwamen uit Nederland (aldus het menu). ![]() ![]() Vind de salted duck lekker (het witte ei op de foto). Het bruine gefermenteerde is de 100year old egg, buitenkant is oke maar het eigeel ben ik niet zo van. ![]() Sappigste kip die ik ooit heb gegeten ![]() ![]() ![]() Gefrituurde vis met groentjes, erg lekker. Beslag leek qua smaak op die van een lekkerbekje. ![]() ![]() Signature dish van deze zaak is de pepper beef met patato ![]() ![]() ![]() Naast de scheermesjes lagen een soort fishfingers. De structuur van de vis was zeer zacht, van buiten heerlijk krokant ![]() ![]() ![]() Het was zeer geslaagd en ga zeker not eens terug. Wat me ook erg meeviel was een grote fles Kirin Ichiban (640ml) voor ¤2 ![]() Paar daagjes erna weer naar Beans met hun smakelijke deserts en zachte prijsjes tussen 16:00-18:00. Koffie+desert voor ¤6 ![]() ![]() Ijsberg, ziet er leuk uit maar de smaak was oke ![]() Bo koos voor de tompouce achtige, de betere keuze! ![]() ![]() ![]() | |
Prego | dinsdag 31 maart 2020 @ 12:21 |
![]() ![]() ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 31 maart 2020 @ 13:58 |
Behalve het ei loopt het water me in de mond. Die kip, gefrituurde vis en pepper beef & potatoes ooh myyyyy ![]() ![]() En klinkt als een leuke uitdaging om de pittigste te nemen ![]() | |
Yinny | dinsdag 31 maart 2020 @ 15:38 |
Fijn dat je ons virtueel meeneem! Vooral nu we in Nederland niet uit eten kunnen... | |
Rickocum | dinsdag 31 maart 2020 @ 17:20 |
Lekker man pik. Blij dat het je goed gaat aldaar! | |
JayHovah | donderdag 2 april 2020 @ 11:08 |
Leuke verhalen @Maikuuul, ik vindt het altijd leuk zoiets te lezen en vooral de foto’s erbij te zien. Scheermesjes heb ik ooit ook mogen eten in een vage tent in La Boqueria aan De Ramblas, echt een genot en een unieke ervaring! | |
Maikuuul | zaterdag 18 april 2020 @ 08:23 |
Gezien de Corona crisis nog door Europa raast zal ik waarschijnlijk nog een maandje in Hong Kong blijven. Terug naar Canada zal weinig zin hebben gezien alle bijeenkomsten van meer dan 50+ is gecancelled, en daarmee ook mijn werk. Grote kans dus dat ik terugkom naar NL. Gelukkig is er nog genoeg lekkers te eten hier ![]() Een lokaal tentje dat veel heeft betekene voor studenten tijdens de protesten in Hong Kong. De eigenaar bracht eten naar studenten die vast zaten in HK University (omdat deze omsingeld werd door politie) Totaal voor 3 personen 25 euro geloof ik: Beef noodle soup, ![]() Dit brood met sesam was flink gevuld met garnalen en was echt ![]() ![]() ![]() Ook deze dim sum shrimp staat bekend om zijn royale porties. Het vel was erg dun, heerlijk ![]() Weet niet meer precies wat hier in zat ![]() Steamed buns met beef, laat me altijd aan broodje bapao denken ![]() ![]() Zeldzaam dat lava gesteente zich in deze manier vormt. Heeft schijnbaar met het afkoelingsproces te maken, deze afbeelding staat ook op de nieuwe 1000HKD note. ![]() Tomato pork & rice ![]() ![]() Simpele noodles & dumplings ¤4 ![]() Onbeperkt sashimi en hotpot bij de Japanner voor mijn verjaardag ![]() ![]() Lang geleden deze zaak bezocht. Heerlijke pittige noodles gehad. Maar we konden hem niet meer terugvinden. Puur toeval dat we hem tegenkwamen op mijn verjaardag ![]() ![]() Spicy noodles met vanalles wat (beef balls, beef cheek etc) ![]() Bo haar iets mindere spicy versie ![]() ![]() Het heeft weer gesmaakt | |
Yinny | zaterdag 18 april 2020 @ 08:58 |
Wat geweldig weer! Ik vind het zo jammer dat mijn vriend niet zo van het eten is. Als we op vakantie gaan wil ik altijd van alles uit proberen. Hij wil dan alleen gerechten die hij al kent☹️. O, en echt maar 3 maaltijden per dag...dus heel de dag kleinere hapjes is ook niets voor hem. | |
Molo | zaterdag 18 april 2020 @ 09:09 |
Tijd voor een nieuwe vriend dus ![]() Goede foto's en beschrijvingen werd Maikuuul! Heerlijk | |
Yinny | zaterdag 18 april 2020 @ 09:13 |
😂😂😂 Gelukkig heb ik vriendinnen die dat wel leuk vinden | |
FutureFairytale | zaterdag 18 april 2020 @ 10:15 |
Ik hou zoveel van Aziatisch eten ![]() Alles wil ik weer hebben van zn foto's, proef t vanaf hier. Yinny; ik vind dat je vriend er voor open moet staan, hij doet zichzelf te kort zo ![]() | |
Maikuuul | zaterdag 25 april 2020 @ 06:03 |
We eten weer verder in het veilige Hong Kong. In deze post een bijzonder gerecht waar ook een flink prijskaartje aan hangt. Eerst een lekkere soft shell crab bij Beans, leuke teaset inclusief desert en koffie (niet op de foto) 12 Euro. Heerlijk gegeten, portie mocht iets groter, maar het is een teaset (dus tussen 16:00-18:00) dus prima voordat je gaat avondeten ![]() ![]() Een bijzondere delicatesse in Hong Kong is bird's nest soup. De naam zegt het al, een zwaluw maakt een nestje van zijn speeksel, op een rots of muur. Vervolgens haalt iemand deze ervanaf en er wordt een soep van gemaakt. Het is rijk aan mineralen en voedingsstoffen dus erg gezond (zegt men). Dat komt dan ook met een flinke prijs ¤3000 a ¤5000 per kilo. Gezien ik dit nog niet gegeten had en het wel eens wilde proberen haalde mijn schoenmoder haar vogelnestjes uit de kast ![]() ![]() De bereiding van de soep kost best wel wat tijd. Je kan ze niet zonder voorbereiding maken. Eerst moeten ze 24 uur weken in een bak met water. Zo kan je de dag erna de veertjes die er nog inzitten makkelijk uitplukken met een pincet. ![]() ![]() Aan de rechterkant de geplukte veertjes. Het nestje zelf is na 24 uur een beetje snotterig geworden. Je bent zo een uur of 2-3 bezig met het eruit plukken voor een portie van 5 personen. ![]() ![]() De soep kan zowel warm als koud worden gegeten. Mijn eerste keer had ik hem warm en zonder suiker. Aparte smaak en aparte geur, zeker niet vies. ![]() ![]() En hier een koude versie met suiker. Lekkerder op deze manier ![]() Zoals je ziet heb je maar een kleine portie nodig maar een kommetje zoals dit kost je al snel ¤20-30 aan kosten. In een restaurant vragen ze nog veel meer natuurlijk gezien de tijd die erin gaat zitten. Zeker een aanrader om eens te proberen als je de kans krijgt ![]() De Japanner smaakt ook altijd, leuk Japans zaakje in een industriegebied met heerlijk eten. Voor 4 personen rond de ¤40 kwijt. Signature beef met rijst, lekkere beetje rauw achtige beef. ![]() ![]() Grilled chicken cheese & rice. De kip had een heerlijke bbq smaak ![]() ![]() ![]() Cold Soba noodles met sesam en slices raw beef (zelfde saus als die met de rice). Lekker noodles ![]() ![]() ![]() ![]() Ramen noodles een beetje aan de zoute kant. De makreel was wel erg lekker ![]() ![]() ![]() Het had weer gesmaakt! | |
Yinny | maandag 27 april 2020 @ 14:59 |
Ziet er goed uit! Bij vogelnestjes e.d. vreemde dingen, vraag ik me altijd af hoe iemand er ooit naar heeft gekeken en dacht: "Dat moet te eten zijn!". Ik moet ook meestal lachen als er ergens een uitdaging is qua vreemde dingen eten (late late night show): vogelspuug, duizend jaar oude eieren, koeientong. Chinezen eten dit al jaren | |
Rickocum | maandag 27 april 2020 @ 15:03 |
Die beef ziet er supernoice uit! | |
Maikuuul | vrijdag 8 mei 2020 @ 16:41 |
Het begint al aardig zomer te worden in Hong Kong, 30 graden met een flinke luchtvochtigheid dat merk je wel. De eetlust neemt bij mij dan ook wel af met die warmte. Gelukkig zijn er lekkere ijsjes om af te koelen ![]() ![]() ![]() Om mijzelf een beetje uit te dagen in deze corona tijd, besloten om de bekende MacLehose trail te doen. Een prachtige 100km trail opgedeeld in 10 stukken. Puur genieten, Hong Kong heeft schitterende natuur en mooie stranden. ![]() Lekker afkoelen met zo'n uitzicht ![]() Lekker Japanse krabbetjes, de perfecte biersnack. ![]() ![]() Tomato porkchop rice ![]() ![]() Porkchop curry, een flinke portie ![]() ![]() ![]() Omelet met minced meat pastasaus ![]() ![]() Beef brisket curry rice ![]() ![]() En omdat Hong Kong zo mooi is nog een afsluitertje van de natuur ![]() ![]() | |
flipsen | vrijdag 8 mei 2020 @ 16:47 |
Zeker mooi! Hoe eet je die krabbetjes? | |
Rickocum | vrijdag 8 mei 2020 @ 16:51 |
living the good life! Lekker hoor kerel!!! | |
Maikuuul | vrijdag 8 mei 2020 @ 18:10 |
Volledig :p zijn erg knapperig. Wel goed kauwen want de schaartjes kunnen nog wel eens scherp zijn. | |
Bzzzzt | vrijdag 8 mei 2020 @ 18:34 |
Heb je al eens bloedsoep gehad? | |
Maikuuul | zaterdag 9 mei 2020 @ 12:07 |
Ik heb vooral in Taiwan/Hong Kong soep gehad met bloed erin. In taiwan krijg je vooral eendenbloed wat lekker zoet is qua smaak. In HK heb je vaak varkensbloed, niet slecht maar ook niet heel lekker. Het bloed is komt vaak in een soort gelei achtige blok in de soep voor (met andere ingredienten). Of bedoel jij een ander soort bloedsoep? | |
Bzzzzt | zaterdag 9 mei 2020 @ 21:24 |
Deze versie bedoel ik https://www.google.com/se(...)XvfZGIi0kwWMnZrIBw21 |