nog
dag(en)
uur
minuten
seconden
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189019098
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
In Buitenveldert is vanmorgen even na half acht een man doodgeschoten.

De man is neergeschoten in de straat Imstenrade. De schutter is te voet gevlucht. De politie doet op dit moment onderzoek en heeft de omgeving afgezet.

Het lijkt op een liquidatie. Over het slachtoffer is een laken gelegd. Volgens De Telegraaf is het slachtoffer advocaat Derk Wiersem.

Via Burgernet is inmiddels een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en had een hoodie aan.
https://www.at5.nl/artike(...)ten-in-buitenveldert
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:18:19 Zojuist schietincident op Imstenrade waarbij 1 persoon neergeschoten is. Schutter te voet gevlucht. Politie doet onderzoek. reageer retweet
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:40:12 Update: slachtoffer van het schietincident aan de Imstenrade is aan zijn verwondingen overleden. reageer retweet
quote:
‘Advocaat kroongetuige geliquideerd’ (UPDATE3)

Een man die woensdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam is de advocaat Derk Wiersum, zo heeft de politie inmiddels bevestigd. Deze advocaat staat Nabil B. bij, de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo tegen Ridouan Taghi en medeverdachten.

De schutter was volgens getuigen een tiener. Hij is voortvluchtig.
De schietpartij vond plaats even voor 07.30 plaats aan de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert. De schutter vluchtte te voet weg in de richting van de Van Boshuizenstraat. Via Burgernet is een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en met een hoodie aan.
Bedreigd
Volgens het AD werd Wiersum al eerder bedreigd en sprak hij met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd. Wiersum had signalen ontvangen dat hij als advocaat van de kroongetuige het doelwit zou worden. In dat kader is er ook gesproken over zijn beveiliging. Tot vorige week had hij die in elk geval nog niet. Wel surveilleerde de politie vaker dan gebruikelijk in zijn buurt in Amsterdam, zo schrijft de krant.
Opdrachtgever
Vorig jaar maart werd ook al de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. geliquideerd. Dat gebeurde in diens kantoor in Amsterdam-Noord, vlak na de presentatie van de kroongetuige. Voor die liquidatie is Shurandy S. veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij heeft bekend in opdracht te hebben gehandeld van een ander, maar heeft nooit de naam van die opdrachtgever verteld. Na de liquidatie van de broer van de kroongetuige werden andere familieleden in allerijl elders ondergebracht.
Uit het vak
De 44-jarige Wiersum laat onder andere 2 jonge kinderen en een vrouw achter. Aanvankelijk stond hij Nabil B. bij samen met zijn collega-advocaat Bart Stapert. Die besloot uit het vak te stappen nadat de broer van de kroongetuige was doodgeschoten. Tegen de Volkskrant zei hij daarover: ‘ De moord was een wake-up call. Iedereen kon opeens een doelwit worden. ‘
Marengo
Mede op basis van de verklaringen van Nabil B. aan justitie zijn verschillende verdachten opgepakt. Zij staan terecht in het zogenaamde Marengo-proces. Volgende week is in de beveiligde rechtbank op Schiphol een inleidende zitting gepland in die zaak. Nabil B. zou overigens een deel van zijn kroongetuige-contract met justitie hebben opgezegd.

https://www.crimesite.nl/advocaat-kroongetuige-geliquideerd/
quote:
Premier Rutte reageert op liquidatie advocaat: 'Dit is zeer verontrustend'

Er wordt vol ongeloof gereageerd op de liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Hij werd vanochtend rond 7.30 uur neergeschoten in Amsterdam. "Dit zijn zeer verontrustende berichten", reageert premier Mark Rutte.

Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B in de grote liquidatiezaak Marengo. Hoofdverdachten Ridouan Taghi en Said Razzouki in die zaak gelden als de meest gezochte criminelen van Nederland. Vorig jaar werd de onschuldige broer van de kroongetuige doodgeschoten.

Politici zijn vandaag bij de Tweede Kamer aanwezig voor de Algemene Beschouwingen. "Politie en het Openbaar Ministerie zijn natuurlijk volop bezig met het onderzoek", zegt Rutte. "Ferd Grapperhaus had ik net aan de lijn, die zal zijn aanwezigheid bij een deel van het debat ook schrappen. Die is nu op het ministerie om ook zelf zich op de hoogte te stellen van wat er gebeurd is. En zodra iets naar buiten kan worden gebracht, zal dat gebeuren." Ook minister Dekker van Rechtsbescherming noemt de zaak "verontrustend".

Fractieleider Jetten van D66 heeft veel vragen over de liquidatie. Hij wil nog tijdens de beschouwingen over de zaak praten. "Schokkende moordaanslag. Dit is een poging van de onderwereld om te intimideren, om de rechtstaat te ondermijnen. Dat is volstrekt onacceptabel, hier moeten we keihard tegen optreden."

"Afgrijselijk. Advocaten zijn essentieel voor onze rechtsstaat", zegt Lodewijk Asscher, partijleider van de PvdA. "Als criminelen advocaten gaan aanvallen, vallen ze ons allemaal aan."

"Dit is erger dan erg", zegt CDA-Kamerlid Chris van Dam op Twitter. "Een nieuw hoofdstuk in de brutaliteit van de drugsmaffia." De nieuwe liquidatie doet zijn VVD-collega Dilan Yesilgöz denken aan "Italiaanse maffiapraktijken". "Zeer schokkend dit. Dit tast het fundament van onze rechtsstaat aan en zou niet mogen gebeuren in Nederland."

Advocaten: 'Verschrikkelijk'
De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten reageert "geschokt" op het nieuws. "Als dit te maken te maken heeft met het proces, waar het alle schijn van heeft, zou dit de zoveelste stap zijn in de geweldspiraal die kleeft aan dit proces. Het is echt verschrikkelijk." Ook de Nederlandse Orde van Advocaten zegt "zeer geschokt" te zijn. "We leven erg mee met nabestaanden. En volgen het onderzoek op de voet."

Strafrechtadvocatenkantoor Ficq & Partners reageert op Twitter met "grote ontsteltenis en afschuw". "Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren." "De liquidatie van advocaat Derk Wiersum is een tragedie voor zijn nabestaanden én voor de rechtsstaat", twittert advocaat Peter Plasman. "Onvoorstelbaar dat dit in dit land kan gebeuren."

Met grote ontsteltenis en afschuw hebben wij kennis genomen van het gewelddadig overlijden van onze gewaardeerde collega Derk Wiersum. Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren.

1 uur geleden
Ook in de woonwijk Buitenveldert, waar de moord plaatsvond, is er geschrokken gereageerd. "Uit mijn raam kan ik allemaal politie zien", zegt een meisje dat in de buurt woont tegen AT5. "Mijn moeder maakte me wakker om kwart voor acht en zei dat er geschoten was. Nu is mijn huis omsingeld door politielinten."

Een andere vrouw spreekt van "gigaveel lawaai". "Ik ben geschrokken. Het wordt steeds erger, het is een grote poppenkast geworden in Nederland."
Zie ook
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam

Laten we geneuzel over de schuld van links en/of rechts, de zaak van de zoon van Halsema er maar gewoon buiten laten. Persoonlijke sneren naar elkaar kunnen ook achterwege blijven. Komt het topic niet ten goede. Alvast bedankt!


[ Bericht 0% gewijzigd door Frutsel op 19-09-2019 11:03:35 ]
pi_189019106
Rutte: er is een Mocro Maffia, maar geen Marokkanen-probleem

Marokkanen staan hoogste criminaliteitcijfers. Hoe kan je dit nou ontkennen?
Love is in the air!
pi_189019152
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:01 schreef Landgeld het volgende:
Rutte: er is een Mocro Maffia, maar geen Marokkanen-probleem

Marokkanen staan hoogste criminaliteitcijfers. Hoe kan je dit nou ontkennen?
Simpel - er is geen probleem gelieerd aan etniciteit - wel een criminaliteitsprobleem gelieerd aan een deel van die gemeenschap. Als je dat niet van elkaar kan onderscheiden dan heb je iets gemist op school.
Allah Al Watan Al Malik
pi_189019231
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vraag mij af, in Nederland kennen we het snelrecht waarbij kleine criminelen in korte tijd worden veroordeeld. Waarom is het dan zo dat bij de allergevaarlijkste criminelen waarvan de hele natie weet dat deze mensen schuldig zijn voor wat ze gedaan hebben, dat we hier burgers voor in gevaar moeten brengen door te getuigen, een rechtszaak te beginnen die veelal jaren duurt en vermogens kost. Als je het aan mij vraagt is de allerbeste oplossing "snelrecht voor deze criminelen waar geen advocaat aan te pas komt" Een rechter heeft bewijslast niet nodig voor dit soort extreem gevaarlijke figuren. Figuren als Nabil B, Holleeder of Mohammed Bouyeri ( moordenaar Van Gogh en extremist ) heb je toch geen bewijslast nodig, er is geen twijfel dat deze mensen schuldig zijn voor wat zij hebben gedaan. Dus gewoon arresteren en meteen opsluiten, het liefst zonder rechtszaak.
pi_189019257
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:12 schreef MakkieR het volgende:
Een rechter heeft bewijslast niet nodig
Waarom niet?
pi_189019276
quote:
14s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:14 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waarom niet?
bij criminelen van dit formaat, is er toch geen twijfel meer of hij wel of niet de schuldige is. Ik heb het dan over criminelen zoals Nabil B.
pi_189019283
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:12 schreef MakkieR het volgende:
Ik vraag mij af, in Nederland kennen we het snelrecht waarbij kleine criminelen in korte tijd worden veroordeeld. Waarom is het dan zo dat bij de allergevaarlijkste criminelen waarvan de hele natie weet dat deze mensen schuldig zijn voor wat ze gedaan hebben, dat we hier burgers voor in gevaar moeten brengen door te getuigen, een rechtszaak te beginnen die veelal jaren duurt en vermogens kost. Als je het aan mij vraagt is de allerbeste oplossing "snelrecht voor deze criminelen waar geen advocaat aan te pas komt" Een rechter heeft bewijslast niet nodig voor dit soort extreem gevaarlijke figuren. Figuren als Nabil B, Holleeder of Mohammed Bouyeri ( moordenaar Van Gogh en extremist ) heb je toch geen bewijslast nodig, er is geen twijfel dat deze mensen schuldig zijn voor wat zij hebben gedaan. Dus gewoon arresteren en meteen opsluiten, het liefst zonder rechtszaak.
Jij mag nóóit meer klagen over ondermijning van de rechtsstaat :').
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 19 september 2019 @ 11:17:20 #8
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_189019297
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:12 schreef MakkieR het volgende:
Ik vraag mij af, in Nederland kennen we het snelrecht waarbij kleine criminelen in korte tijd worden veroordeeld. Waarom is het dan zo dat bij de allergevaarlijkste criminelen waarvan de hele natie weet dat deze mensen schuldig zijn voor wat ze gedaan hebben, dat we hier burgers voor in gevaar moeten brengen door te getuigen, een rechtszaak te beginnen die veelal jaren duurt en vermogens kost. Als je het aan mij vraagt is de allerbeste oplossing "snelrecht voor deze criminelen waar geen advocaat aan te pas komt" Een rechter heeft bewijslast niet nodig voor dit soort extreem gevaarlijke figuren. Figuren als Nabil B, Holleeder of Mohammed Bouyeri ( moordenaar Van Gogh en extremist ) heb je toch geen bewijslast nodig, er is geen twijfel dat deze mensen schuldig zijn voor wat zij hebben gedaan. Dus gewoon arresteren en meteen opsluiten, het liefst zonder rechtszaak.
Wil jet het juridische antwoord? Dat sneuvelt bij het EHRM. Wil je het menselijke antwoord: :')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_189019306
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:16 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Jij mag nóóit meer klagen over ondermijning van de rechtsstaat :').
sorry hoor maar sommige criminelen verdienen geen rechtszaak, Nabil B. is er een van.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 19 september 2019 @ 11:18:08 #10
408813 crew  trein2000
Klein gemeen ettertje
pi_189019311
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:17 schreef MakkieR het volgende:

[..]

sorry hoor maar sommige criminelen verdienen geen rechtszaak, Nabil B. is er een van.
Want? Jij wil een dictatuur?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_189019316
quote:
14s.gif Op donderdag 19 september 2019 10:07 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waarom heeft de hoeveelheid wat over de grens gaat, invloed op regulatie in NL?
Omdat 90% van de drugs geproduceerd door Nederlandse criminelen naar het buitenland gaat. Als je hier drugs reguleert hebben die criminelen dus nog steeds een bestaansrecht en inkomen en zullen die gewoon doorgaan. Regulering gaat geen enkel drugslab sluiten.

Dit is wel meer iets voor het War on Drugs topic maar goed.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  donderdag 19 september 2019 @ 11:18:46 #12
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_189019324
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:12 schreef MakkieR het volgende:
Ik vraag mij af, in Nederland kennen we het snelrecht waarbij kleine criminelen in korte tijd worden veroordeeld. Waarom is het dan zo dat bij de allergevaarlijkste criminelen waarvan de hele natie weet dat deze mensen schuldig zijn voor wat ze gedaan hebben, dat we hier burgers voor in gevaar moeten brengen door te getuigen, een rechtszaak te beginnen die veelal jaren duurt en vermogens kost. Als je het aan mij vraagt is de allerbeste oplossing "snelrecht voor deze criminelen waar geen advocaat aan te pas komt" Een rechter heeft bewijslast niet nodig voor dit soort extreem gevaarlijke figuren. Figuren als Nabil B, Holleeder of Mohammed Bouyeri ( moordenaar Van Gogh en extremist ) heb je toch geen bewijslast nodig, er is geen twijfel dat deze mensen schuldig zijn voor wat zij hebben gedaan. Dus gewoon arresteren en meteen opsluiten, het liefst zonder rechtszaak.
Je wil het dus mogelijk maken om mensen zonder vorm van proces te veroordelen? Lijkt me niet zo een goed idee.
pi_189019344
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:17 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Wil jet het juridische antwoord? Dat sneuvelt bij het EHRM. Wil je het menselijke antwoord: :')
Ik denk als de politiek moedig is en alle politieke partijen zijn het er over eens, dan is dit best wel mogelijk, zeker nu het om de veiligheid van juristen gaat, zullen advocaten er anders naar kijken dan voorheen, immers wil wil nu nog advocaat zijn met dit soort zaken waarbij de veiligheid een grote rol is geworden.
pi_189019360
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:18 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Je wil het dus mogelijk maken om mensen zonder vorm van proces te veroordelen? Lijkt me niet zo een goed idee.
Noem jij Nabil B, een mens? ik zou het liever een monster willen noemen.
pi_189019361
quote:
2s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:04 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

Simpel - er is geen probleem gelieerd aan etniciteit - wel een criminaliteitsprobleem gelieerd aan een deel van die gemeenschap. Als je dat niet van elkaar kan onderscheiden dan heb je iets gemist op school.
Dan blijft het alsnog een probleem. Met Marokkanen. Dat niet benoemd wordt.

Man, blijf het maar zo wetenschappelijk benaderen. Dan wordt het nooit bespreekbaar of opgelost.
Love is in the air!
pi_189019370
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:17 schreef MakkieR het volgende:

[..]

sorry hoor maar sommige criminelen verdienen geen rechtszaak, Nabil B. is er een van.
Ben je nu echt serieus? Zie je niet in hoe problematisch jouw oplossing is?

'criminelen die de rechtsstaat ondermijnen gaan we aanpakken door de rechtsstaat bij het grofvuil te zetten'.
pi_189019387
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:22 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Ben je nu echt serieus? Zie je niet in hoe problematisch jouw oplossing is?

'criminelen die de rechtsstaat ondermijnen gaan we aanpakken door de rechtsstaat bij het grofvuil te zetten'.
Maar wat is het alternatief, dat de rechtstaat wordt gegijzeld door zeer gevaarlijke criminelen. Nee geef mij dan liever maar een wat strenger beleid voor deze monsters.
pi_189019393
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:12 schreef MakkieR het volgende:
Ik vraag mij af, in Nederland kennen we het snelrecht waarbij kleine criminelen in korte tijd worden veroordeeld. Waarom is het dan zo dat bij de allergevaarlijkste criminelen waarvan de hele natie weet dat deze mensen schuldig zijn voor wat ze gedaan hebben, dat we hier burgers voor in gevaar moeten brengen door te getuigen, een rechtszaak te beginnen die veelal jaren duurt en vermogens kost. Als je het aan mij vraagt is de allerbeste oplossing "snelrecht voor deze criminelen waar geen advocaat aan te pas komt" Een rechter heeft bewijslast niet nodig voor dit soort extreem gevaarlijke figuren. Figuren als Nabil B, Holleeder of Mohammed Bouyeri ( moordenaar Van Gogh en extremist ) heb je toch geen bewijslast nodig, er is geen twijfel dat deze mensen schuldig zijn voor wat zij hebben gedaan. Dus gewoon arresteren en meteen opsluiten, het liefst zonder rechtszaak.
Tuurlijk joh.
Je bent niet serieus te nemen
pi_189019405
quote:
2s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:04 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

Simpel - er is geen probleem gelieerd aan etniciteit - wel een criminaliteitsprobleem gelieerd aan een deel van die gemeenschap. Als je dat niet van elkaar kan onderscheiden dan heb je iets gemist op school.
En de loyaliteit van niet criminelen aan criminelen boven de Nederlandse rechtstaat?
pi_189019413
quote:
Rutte: ,,Iedere Marokkaan in Nederland die hier zijn toekomst op wil bouwen binnen de grenzen van de rechtstaat, die steunen wij. We lopen niet weg dat ze bovenin de lijstje van criminaliteit staan, maar we hebben hier geen marokkanenprobleem.''
Aldus rutte :')

Dan heb je dus wel een mocro probleem
  donderdag 19 september 2019 @ 11:26:38 #21
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189019423
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:24 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Maar wat is het alternatief, dat de rechtstaat wordt gegijzeld door zeer gevaarlijke criminelen. Nee geef mij dan liever maar een wat strenger beleid voor deze monsters.
doe dan maar doodseskaders :) , maar waar trek je de lijn?

En verder kan je de leider of monster wel afmaken maar dan staat er weer een nieuwe op
  donderdag 19 september 2019 @ 11:26:45 #22
92989 ..-._---_-.-
alike minds think great
pi_189019426
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:21 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Noem jij Nabil B, een mens? ik zou het liever een monster willen noemen.
Welja, ontwijk de vraag maar joh.
pi_189019428
quote:
10s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:25 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

En de loyaliteit van niet criminelen aan criminelen boven de Nederlandse rechtstaat?
Waar heb jij het nou weer over? Er is ook zo iets van kennis hebben van - in bepaalde situaties maakt je dat evengoed medeplichtig en dus crimineel.
Allah Al Watan Al Malik
pi_189019429
quote:
1s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Tuurlijk joh.
Je bent niet serieus te nemen
Ik zou nu niet graag een advocaat willen zijn en ik ben benieuwd wat voor oplossing men biedt voor dit probleem.
pi_189019438
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:24 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Maar wat is het alternatief, dat de rechtstaat wordt gegijzeld door zeer gevaarlijke criminelen. Nee geef mij dan liever maar een wat strenger beleid voor deze monsters.
Als feiten bewezen kunnen worden, verdwijnen ze toch ook achter de tralies.

Op zichzelf werkt het systeem dus prima (en binnen het systeem zou je natuurlijk voor hardere of andere straffen kunnen pleiten).

Ik begrijp de boosheid best, maar geen enkel systeem (ook het jouwe niet) voorkomt dat mensen verschrikkelijke dingen doen, dat is eigenlijk gewoon een fact of life.

Jouw voorstel gaat nogal wat verder dan 'gijzeling van de rechtstaat', jij brent de rechtsstaat namelijk om zeep.
pi_189019440
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:26 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

Waar heb jij het nou weer over? Er is ook zo iets van kennis hebben van - in bepaalde situaties maakt je dat evengoed medeplichtig en dus crimineel.
Ook wanneer je geen details weet maar je zoon/broer je wel grote bedragen geeft zonder duidelijke herkomst? Dan mag de politie en het om daar wel eens naar gaan handelen lijkt mij!
pi_189019460
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:21 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Noem jij Nabil B, een mens? ik zou het liever een monster willen noemen.
Hij werkt mee uit berouw.
Zou kunnen dat hij een betere gewetensfunctie heeft dan jij
pi_189019461
En nu we hier toch een insider hebben Mutant, wat vind jij van de noodzaak van "buurtvaders"? Kun je ons vertellen waarom een deel van de marokkaanse jeugd niets aanneemt van mensen van buiten hun eigen etnische groepje? (En waarom dat géén marokkanen probleem is?)
  donderdag 19 september 2019 @ 11:31:48 #29
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_189019489
In hoeverre kan de AIVD en collega-diensten meehelpen aan de opsporing? Ik bedoel, dit is toch gewoon een terroristische aanslag?

Wat mij betreft mag de premier een nationale boodschap op tv doen. Het is nog allemaal veel te keurig en veel te veel volgens de normale gang van zaken. Een paar regels in de Kamer tijdens de APB, maar echt dit maatschappelijk gezwel adresseren, ik zie het nog niet gebeuren. De koning erbij, doe iets, om ieder op zijn verantwoordelijkheid aan te spreken. Sluit je ogen niet, doe direct iets als je een wietlucht ruikt in de buurt, haal zelf die troep en alle bijkomende ellende niet in huis. Als je dat niet doet, heb jij het bloed van Derk Wiersum en de vele anderen voor hem aan je handen, voor mij.
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
pi_189019500
Je kunt misschien wel stellen dat mijn idee ridicuul is, maar dit soort maatregelen zijn wel vaker getroffen, zelfs met gevangenen die minder gevaarlijk waren zoals terroristen in Gitmo. Ik zeg alleen maar dat een beleid verandert wanneer de criminele milieu veranderd, immers de VS van voor 9/11 was anders en veel vrediger dan na 9/11. Dit zou best wel eens voor onze rechtsstaat een zo'n moment kunnen zijn dat we in een ander stadium terecht zijn gekomen.
  donderdag 19 september 2019 @ 11:34:22 #31
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_189019533
quote:
10s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:29 schreef van_Lamehuizen het volgende:
Kun je ons vertellen waarom een deel van de marokkaanse jeugd niets aanneemt van mensen van buiten hun eigen etnische groepje? (En waarom dat géén marokkanen probleem is?)
Zeer terechte vraag. En hoe breken we de onvatbaarheid van deze groep Marokkanen voor gezag van buiten de eigen etnische groep?
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
>>>> Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken <<<<
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
  donderdag 19 september 2019 @ 11:35:09 #32
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_189019545
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:32 schreef MakkieR het volgende:
Je kunt misschien wel stellen dat mijn idee ridicuul is, maar dit soort maatregelen zijn wel vaker getroffen, zelfs met gevangenen die minder gevaarlijk waren zoals terroristen in Gitmo. Ik zeg alleen maar dat een beleid verandert wanneer de criminele milieu veranderd, immers de VS van voor 9/11 was anders en veel vrediger dan na 9/11. Dit zou best wel eens voor onze rechtsstaat een zo'n moment kunnen zijn dat we in een ander stadium terecht zijn gekomen.
Nee.
And so is the past
pi_189019672
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:32 schreef MakkieR het volgende:
Je kunt misschien wel stellen dat mijn idee ridicuul is, maar dit soort maatregelen zijn wel vaker getroffen, zelfs met gevangenen die minder gevaarlijk waren zoals terroristen in Gitmo. Ik zeg alleen maar dat een beleid verandert wanneer de criminele milieu veranderd, immers de VS van voor 9/11 was anders en veel vrediger dan na 9/11. Dit zou best wel eens voor onze rechtsstaat een zo'n moment kunnen zijn dat we in een ander stadium terecht zijn gekomen.
Geen 'ander stadium', wat jij voorstelt is gewoon letterlijk : we stoppen met onze rechtstaat.

(paradoxaal genoeg hebben de criminelen die de rechtsstaat ondermijnen dus een medestander in jou gevonden)
pi_189019731
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:18 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Omdat 90% van de drugs geproduceerd door Nederlandse criminelen naar het buitenland gaat. Als je hier drugs reguleert hebben die criminelen dus nog steeds een bestaansrecht en inkomen en zullen die gewoon doorgaan. Regulering gaat geen enkel drugslab sluiten.

Dit is wel meer iets voor het War on Drugs topic maar goed.
Het is inderdaad het rechtstreeks gevolg van de War on Drugs, Maar je kunt niet alle ellende door de War on drugs veroorzaakt in dat topic proppen.

Maar als je gelijk hebt, waarom spannen de media, het partijkartel en de domineetjes dan samen om de Nederlandse drugsgebruikers de schuld te geven en bijvoorbeeld het aantal festivals terug te brengen?
Vroeger was niet alles beter maar de toekomst wel.
pi_189019739
quote:
10s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:29 schreef van_Lamehuizen het volgende:
En nu we hier toch een insider hebben Mutant, wat vind jij van de noodzaak van "buurtvaders"? Kun je ons vertellen waarom een deel van de marokkaanse jeugd niets aanneemt van mensen van buiten hun eigen etnische groepje? (En waarom dat géén marokkanen probleem is?)
Het hele concept buurtvaders is achterhaald in mijn ogen. Los daarvan werkt dat concept alleen in buurten die niet zo gemêleerd zijn en waarbij de Marokkaanse gemeenschap in de specifieke buurt vrij hecht is (oftewel, de gezinnen moeten elkaar kennen). Dan kan het helpen omdat de jongeren een schaamte voelen richting die kennissen. We hebben het hier dan wel over de kleintjes, niet over volwassenen.

Denken dat volwassenen die schaamte kennen of hebben richting de eigen leden van de groep is misschien wel het grootste misverstand. Dat blijkt volgens mij ook vrij duidelijk uit het feit dat ze gewoon elkaar afschieten.

Los daarvan verraad je wel heel erg je doel van deze discussie als je mij een 'insider' noemt.
Allah Al Watan Al Malik
  donderdag 19 september 2019 @ 11:49:34 #36
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189019762
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is inderdaad het rechtstreeks gevolg van de War on Drugs, Maar je kunt niet alle ellende door de War on drugs veroorzaakt in dat topic proppen.

Maar als je gelijk hebt, waarom spannen de media, het partijkartel en de domineetjes dan samen om de Nederlandse drugsgebruikers de schuld te geven en bijvoorbeeld het aantal festivals terug te brengen?
dat is om hun eigen verantwoordelijkheid af te schuiven of iig af te leiden van.
  donderdag 19 september 2019 @ 11:50:50 #37
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189019779
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:16 schreef MakkieR het volgende:

[..]

bij criminelen van dit formaat, is er toch geen twijfel meer of hij wel of niet de schuldige is. Ik heb het dan over criminelen zoals Nabil B.
En hoe bepaal je dan de strafmaat.. allemaal 1 straf ofzo?
  donderdag 19 september 2019 @ 11:52:07 #38
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189019795
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:17 schreef MakkieR het volgende:

[..]

sorry hoor maar sommige criminelen verdienen geen rechtszaak, Nabil B. is er een van.
En wie gaat dat bepalen dan?
pi_189019804
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:34 schreef Andromache het volgende:

[..]

Zeer terechte vraag. En hoe breken we de onvatbaarheid van deze groep Marokkanen voor gezag van buiten de eigen etnische groep?
Denk jij dat de Albanese maffia gezag had voor de Nederlandse rechtsstaat? Of welke criminele organisatie dan ook?
Allah Al Watan Al Malik
  donderdag 19 september 2019 @ 11:53:09 #40
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189019808
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:18 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Omdat 90% van de drugs geproduceerd door Nederlandse criminelen naar het buitenland gaat. Als je hier drugs reguleert hebben die criminelen dus nog steeds een bestaansrecht en inkomen en zullen die gewoon doorgaan. Regulering gaat geen enkel drugslab sluiten.

Dit is wel meer iets voor het War on Drugs topic maar goed.
Eehm.. coke word hier niet gemaakt.. die komt per schip in de havens aan
  donderdag 19 september 2019 @ 11:56:26 #41
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189019854
quote:
1s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:27 schreef Degodvader het volgende:
Op zichzelf werkt het systeem dus prima
Ben ik niet met je eens.. er zijn recentelijk twee mensen levenslang veroordeeld op basis van gekochte hearsay informatie en geen enkel ondersteunend bewijs..
pi_189019870
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is inderdaad het rechtstreeks gevolg van de War on Drugs, Maar je kunt niet alle ellende door de War on drugs veroorzaakt in dat topic proppen.

Maar als je gelijk hebt, waarom spannen de media, het partijkartel en de domineetjes dan samen om de Nederlandse drugsgebruikers de schuld te geven en bijvoorbeeld het aantal festivals terug te brengen?
Nouja het is natuurlijk uiteindelijk de vraag die het bestaansrecht van de criminelen in stand houd.
Daar mag iedereen die wel eens een lijntje snuift wel eens bij stilstaan vind ik.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  donderdag 19 september 2019 @ 11:59:03 #43
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189019886
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:57 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Nouja het is natuurlijk uiteindelijk de vraag die het bestaansrecht van de criminelen in stand houd.
Daar mag iedereen die wel eens een lijntje snuift wel eens bij stilstaan vind ik.
snuiven gaat sowieso wel beter als je stilstaat
  donderdag 19 september 2019 @ 12:00:11 #44
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189019902
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:31 schreef Andromache het volgende:
In hoeverre kan de AIVD en collega-diensten meehelpen aan de opsporing? Ik bedoel, dit is toch gewoon een terroristische aanslag?

Wat mij betreft mag de premier een nationale boodschap op tv doen. Het is nog allemaal veel te keurig en veel te veel volgens de normale gang van zaken. Een paar regels in de Kamer tijdens de APB, maar echt dit maatschappelijk gezwel adresseren, ik zie het nog niet gebeuren. De koning erbij, doe iets, om ieder op zijn verantwoordelijkheid aan te spreken. Sluit je ogen niet, doe direct iets als je een wietlucht ruikt in de buurt, haal zelf die troep en alle bijkomende ellende niet in huis. Als je dat niet doet, heb jij het bloed van Derk Wiersum en de vele anderen voor hem aan je handen, voor mij.
Paniek peeeuw.. Het ruikt hier naar wiet..

Vn3jIe0.jpg

En hier ook al!

ocssx1B.jpg
pi_189019906
quote:
14s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:53 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Eehm.. coke word hier niet gemaakt.. die komt per schip in de havens aan
En de Amsterdamse haven is waar alles binnenkomt voor heel Europa.
Drugsverkoop gaat buiten landgrenzen dus nogmaals, hoe denk jij dat het reguleren van cocaine ervoor zorgt dat criminelen hier weggaan? Dat is echt nergens op gebaseerd namelijk.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189019913
quote:
14s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:56 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Ben ik niet met je eens.. er zijn recentelijk twee mensen levenslang veroordeeld op basis van gekochte hearsay informatie en geen enkel ondersteunend bewijs..
Vooruit, misschien moeten we de lat voor bewijsvoering inderdaad hoger leggen. Punt is dat onze rechtsstaat het prima doet, en je verbetering binnen de rechtsstaat realiseert (eisen aan bewijs, hoogte van de straffen), en niet de rechtstaat bij het grofvuil zet. Ik denk dat we het daar wel over eens kunnen zijn?
pi_189019928
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:31 schreef Andromache het volgende:
In hoeverre kan de AIVD en collega-diensten meehelpen aan de opsporing? Ik bedoel, dit is toch gewoon een terroristische aanslag?

Wat mij betreft mag de premier een nationale boodschap op tv doen. Het is nog allemaal veel te keurig en veel te veel volgens de normale gang van zaken. Een paar regels in de Kamer tijdens de APB, maar echt dit maatschappelijk gezwel adresseren, ik zie het nog niet gebeuren. De koning erbij, doe iets, om ieder op zijn verantwoordelijkheid aan te spreken. Sluit je ogen niet, doe direct iets als je een wietlucht ruikt in de buurt, haal zelf die troep en alle bijkomende ellende niet in huis. Als je dat niet doet, heb jij het bloed van Derk Wiersum en de vele anderen voor hem aan je handen, voor mij.
Ik denk dat achter de schermen alle registers worden opengetrokken om pubertje hamid te vinden. Dan nog hebben ze een kleine vis te pakken.
  donderdag 19 september 2019 @ 12:02:58 #48
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189019940
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 12:00 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

En de Amsterdamse haven is waar alles binnenkomt voor heel Europa.
Drugsverkoop gaat buiten landgrenzen dus nogmaals, hoe denk jij dat het reguleren van cocaine ervoor zorgt dat criminelen hier weggaan? Dat is echt nergens op gebaseerd namelijk.
Antwerpen, Rotterdam zal meer binnenkomen
pi_189019941
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:32 schreef MakkieR het volgende:
Je kunt misschien wel stellen dat mijn idee ridicuul is, maar dit soort maatregelen zijn wel vaker getroffen, zelfs met gevangenen die minder gevaarlijk waren zoals terroristen in Gitmo.
oh?
In welke totalitaire staat was dat?
  donderdag 19 september 2019 @ 12:03:51 #50
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189019946
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 12:00 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

En de Amsterdamse haven is waar alles binnenkomt voor heel Europa.
Drugsverkoop gaat buiten landgrenzen dus nogmaals, hoe denk jij dat het reguleren van cocaine ervoor zorgt dat criminelen hier weggaan? Dat is echt nergens op gebaseerd namelijk.
Net had je het over productie..

Hoeveel nederlanders kopen wiet in het centrum van amsterdam?
Juist...

Als je daar ook coke gaat verkopen dan is er geen markt meer.. Je denkt dat niemand vervoer heeft in europa? En dat je overal grenscontroles hebt?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')