abonnement Unibet Coolblue
pi_189019098
quote:
In Buitenveldert is vanmorgen even na half acht een man doodgeschoten.

De man is neergeschoten in de straat Imstenrade. De schutter is te voet gevlucht. De politie doet op dit moment onderzoek en heeft de omgeving afgezet.

Het lijkt op een liquidatie. Over het slachtoffer is een laken gelegd. Volgens De Telegraaf is het slachtoffer advocaat Derk Wiersem.

Via Burgernet is inmiddels een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en had een hoodie aan.
https://www.at5.nl/artike(...)ten-in-buitenveldert
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:18:19 Zojuist schietincident op Imstenrade waarbij 1 persoon neergeschoten is. Schutter te voet gevlucht. Politie doet onderzoek. reageer retweet
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:40:12 Update: slachtoffer van het schietincident aan de Imstenrade is aan zijn verwondingen overleden. reageer retweet
quote:
‘Advocaat kroongetuige geliquideerd’ (UPDATE3)

Een man die woensdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam is de advocaat Derk Wiersum, zo heeft de politie inmiddels bevestigd. Deze advocaat staat Nabil B. bij, de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo tegen Ridouan Taghi en medeverdachten.

De schutter was volgens getuigen een tiener. Hij is voortvluchtig.
De schietpartij vond plaats even voor 07.30 plaats aan de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert. De schutter vluchtte te voet weg in de richting van de Van Boshuizenstraat. Via Burgernet is een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en met een hoodie aan.
Bedreigd
Volgens het AD werd Wiersum al eerder bedreigd en sprak hij met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd. Wiersum had signalen ontvangen dat hij als advocaat van de kroongetuige het doelwit zou worden. In dat kader is er ook gesproken over zijn beveiliging. Tot vorige week had hij die in elk geval nog niet. Wel surveilleerde de politie vaker dan gebruikelijk in zijn buurt in Amsterdam, zo schrijft de krant.
Opdrachtgever
Vorig jaar maart werd ook al de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. geliquideerd. Dat gebeurde in diens kantoor in Amsterdam-Noord, vlak na de presentatie van de kroongetuige. Voor die liquidatie is Shurandy S. veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij heeft bekend in opdracht te hebben gehandeld van een ander, maar heeft nooit de naam van die opdrachtgever verteld. Na de liquidatie van de broer van de kroongetuige werden andere familieleden in allerijl elders ondergebracht.
Uit het vak
De 44-jarige Wiersum laat onder andere 2 jonge kinderen en een vrouw achter. Aanvankelijk stond hij Nabil B. bij samen met zijn collega-advocaat Bart Stapert. Die besloot uit het vak te stappen nadat de broer van de kroongetuige was doodgeschoten. Tegen de Volkskrant zei hij daarover: ‘ De moord was een wake-up call. Iedereen kon opeens een doelwit worden. ‘
Marengo
Mede op basis van de verklaringen van Nabil B. aan justitie zijn verschillende verdachten opgepakt. Zij staan terecht in het zogenaamde Marengo-proces. Volgende week is in de beveiligde rechtbank op Schiphol een inleidende zitting gepland in die zaak. Nabil B. zou overigens een deel van zijn kroongetuige-contract met justitie hebben opgezegd.

https://www.crimesite.nl/advocaat-kroongetuige-geliquideerd/
quote:
Premier Rutte reageert op liquidatie advocaat: 'Dit is zeer verontrustend'

Er wordt vol ongeloof gereageerd op de liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Hij werd vanochtend rond 7.30 uur neergeschoten in Amsterdam. "Dit zijn zeer verontrustende berichten", reageert premier Mark Rutte.

Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B in de grote liquidatiezaak Marengo. Hoofdverdachten Ridouan Taghi en Said Razzouki in die zaak gelden als de meest gezochte criminelen van Nederland. Vorig jaar werd de onschuldige broer van de kroongetuige doodgeschoten.

Politici zijn vandaag bij de Tweede Kamer aanwezig voor de Algemene Beschouwingen. "Politie en het Openbaar Ministerie zijn natuurlijk volop bezig met het onderzoek", zegt Rutte. "Ferd Grapperhaus had ik net aan de lijn, die zal zijn aanwezigheid bij een deel van het debat ook schrappen. Die is nu op het ministerie om ook zelf zich op de hoogte te stellen van wat er gebeurd is. En zodra iets naar buiten kan worden gebracht, zal dat gebeuren." Ook minister Dekker van Rechtsbescherming noemt de zaak "verontrustend".

Fractieleider Jetten van D66 heeft veel vragen over de liquidatie. Hij wil nog tijdens de beschouwingen over de zaak praten. "Schokkende moordaanslag. Dit is een poging van de onderwereld om te intimideren, om de rechtstaat te ondermijnen. Dat is volstrekt onacceptabel, hier moeten we keihard tegen optreden."

"Afgrijselijk. Advocaten zijn essentieel voor onze rechtsstaat", zegt Lodewijk Asscher, partijleider van de PvdA. "Als criminelen advocaten gaan aanvallen, vallen ze ons allemaal aan."

"Dit is erger dan erg", zegt CDA-Kamerlid Chris van Dam op Twitter. "Een nieuw hoofdstuk in de brutaliteit van de drugsmaffia." De nieuwe liquidatie doet zijn VVD-collega Dilan Yesilgöz denken aan "Italiaanse maffiapraktijken". "Zeer schokkend dit. Dit tast het fundament van onze rechtsstaat aan en zou niet mogen gebeuren in Nederland."

Advocaten: 'Verschrikkelijk'
De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten reageert "geschokt" op het nieuws. "Als dit te maken te maken heeft met het proces, waar het alle schijn van heeft, zou dit de zoveelste stap zijn in de geweldspiraal die kleeft aan dit proces. Het is echt verschrikkelijk." Ook de Nederlandse Orde van Advocaten zegt "zeer geschokt" te zijn. "We leven erg mee met nabestaanden. En volgen het onderzoek op de voet."

Strafrechtadvocatenkantoor Ficq & Partners reageert op Twitter met "grote ontsteltenis en afschuw". "Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren." "De liquidatie van advocaat Derk Wiersum is een tragedie voor zijn nabestaanden én voor de rechtsstaat", twittert advocaat Peter Plasman. "Onvoorstelbaar dat dit in dit land kan gebeuren."

Met grote ontsteltenis en afschuw hebben wij kennis genomen van het gewelddadig overlijden van onze gewaardeerde collega Derk Wiersum. Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren.

1 uur geleden
Ook in de woonwijk Buitenveldert, waar de moord plaatsvond, is er geschrokken gereageerd. "Uit mijn raam kan ik allemaal politie zien", zegt een meisje dat in de buurt woont tegen AT5. "Mijn moeder maakte me wakker om kwart voor acht en zei dat er geschoten was. Nu is mijn huis omsingeld door politielinten."

Een andere vrouw spreekt van "gigaveel lawaai". "Ik ben geschrokken. Het wordt steeds erger, het is een grote poppenkast geworden in Nederland."
Zie ook
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam

Laten we geneuzel over de schuld van links en/of rechts, de zaak van de zoon van Halsema er maar gewoon buiten laten. Persoonlijke sneren naar elkaar kunnen ook achterwege blijven. Komt het topic niet ten goede. Alvast bedankt!


[ Bericht 0% gewijzigd door Frutsel op 19-09-2019 11:03:35 ]
pi_189019106
Rutte: er is een Mocro Maffia, maar geen Marokkanen-probleem

Marokkanen staan hoogste criminaliteitcijfers. Hoe kan je dit nou ontkennen?
Love is in the air!
pi_189019152
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:01 schreef Landgeld het volgende:
Rutte: er is een Mocro Maffia, maar geen Marokkanen-probleem

Marokkanen staan hoogste criminaliteitcijfers. Hoe kan je dit nou ontkennen?
Simpel - er is geen probleem gelieerd aan etniciteit - wel een criminaliteitsprobleem gelieerd aan een deel van die gemeenschap. Als je dat niet van elkaar kan onderscheiden dan heb je iets gemist op school.
Allah Al Watan Al Malik
pi_189019231
Ik vraag mij af, in Nederland kennen we het snelrecht waarbij kleine criminelen in korte tijd worden veroordeeld. Waarom is het dan zo dat bij de allergevaarlijkste criminelen waarvan de hele natie weet dat deze mensen schuldig zijn voor wat ze gedaan hebben, dat we hier burgers voor in gevaar moeten brengen door te getuigen, een rechtszaak te beginnen die veelal jaren duurt en vermogens kost. Als je het aan mij vraagt is de allerbeste oplossing "snelrecht voor deze criminelen waar geen advocaat aan te pas komt" Een rechter heeft bewijslast niet nodig voor dit soort extreem gevaarlijke figuren. Figuren als Nabil B, Holleeder of Mohammed Bouyeri ( moordenaar Van Gogh en extremist ) heb je toch geen bewijslast nodig, er is geen twijfel dat deze mensen schuldig zijn voor wat zij hebben gedaan. Dus gewoon arresteren en meteen opsluiten, het liefst zonder rechtszaak.
pi_189019257
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:12 schreef MakkieR het volgende:
Een rechter heeft bewijslast niet nodig
Waarom niet?
pi_189019276
quote:
14s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:14 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waarom niet?
bij criminelen van dit formaat, is er toch geen twijfel meer of hij wel of niet de schuldige is. Ik heb het dan over criminelen zoals Nabil B.
pi_189019283
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:12 schreef MakkieR het volgende:
Ik vraag mij af, in Nederland kennen we het snelrecht waarbij kleine criminelen in korte tijd worden veroordeeld. Waarom is het dan zo dat bij de allergevaarlijkste criminelen waarvan de hele natie weet dat deze mensen schuldig zijn voor wat ze gedaan hebben, dat we hier burgers voor in gevaar moeten brengen door te getuigen, een rechtszaak te beginnen die veelal jaren duurt en vermogens kost. Als je het aan mij vraagt is de allerbeste oplossing "snelrecht voor deze criminelen waar geen advocaat aan te pas komt" Een rechter heeft bewijslast niet nodig voor dit soort extreem gevaarlijke figuren. Figuren als Nabil B, Holleeder of Mohammed Bouyeri ( moordenaar Van Gogh en extremist ) heb je toch geen bewijslast nodig, er is geen twijfel dat deze mensen schuldig zijn voor wat zij hebben gedaan. Dus gewoon arresteren en meteen opsluiten, het liefst zonder rechtszaak.
Jij mag nóóit meer klagen over ondermijning van de rechtsstaat :').
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 19 september 2019 @ 11:17:20 #8
408813 crew  trein2000
pi_189019297
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:12 schreef MakkieR het volgende:
Ik vraag mij af, in Nederland kennen we het snelrecht waarbij kleine criminelen in korte tijd worden veroordeeld. Waarom is het dan zo dat bij de allergevaarlijkste criminelen waarvan de hele natie weet dat deze mensen schuldig zijn voor wat ze gedaan hebben, dat we hier burgers voor in gevaar moeten brengen door te getuigen, een rechtszaak te beginnen die veelal jaren duurt en vermogens kost. Als je het aan mij vraagt is de allerbeste oplossing "snelrecht voor deze criminelen waar geen advocaat aan te pas komt" Een rechter heeft bewijslast niet nodig voor dit soort extreem gevaarlijke figuren. Figuren als Nabil B, Holleeder of Mohammed Bouyeri ( moordenaar Van Gogh en extremist ) heb je toch geen bewijslast nodig, er is geen twijfel dat deze mensen schuldig zijn voor wat zij hebben gedaan. Dus gewoon arresteren en meteen opsluiten, het liefst zonder rechtszaak.
Wil jet het juridische antwoord? Dat sneuvelt bij het EHRM. Wil je het menselijke antwoord: :')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_189019306
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:16 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Jij mag nóóit meer klagen over ondermijning van de rechtsstaat :').
sorry hoor maar sommige criminelen verdienen geen rechtszaak, Nabil B. is er een van.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 19 september 2019 @ 11:18:08 #10
408813 crew  trein2000
pi_189019311
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:17 schreef MakkieR het volgende:

[..]

sorry hoor maar sommige criminelen verdienen geen rechtszaak, Nabil B. is er een van.
Want? Jij wil een dictatuur?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_189019316
quote:
14s.gif Op donderdag 19 september 2019 10:07 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Waarom heeft de hoeveelheid wat over de grens gaat, invloed op regulatie in NL?
Omdat 90% van de drugs geproduceerd door Nederlandse criminelen naar het buitenland gaat. Als je hier drugs reguleert hebben die criminelen dus nog steeds een bestaansrecht en inkomen en zullen die gewoon doorgaan. Regulering gaat geen enkel drugslab sluiten.

Dit is wel meer iets voor het War on Drugs topic maar goed.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_189019324
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:12 schreef MakkieR het volgende:
Ik vraag mij af, in Nederland kennen we het snelrecht waarbij kleine criminelen in korte tijd worden veroordeeld. Waarom is het dan zo dat bij de allergevaarlijkste criminelen waarvan de hele natie weet dat deze mensen schuldig zijn voor wat ze gedaan hebben, dat we hier burgers voor in gevaar moeten brengen door te getuigen, een rechtszaak te beginnen die veelal jaren duurt en vermogens kost. Als je het aan mij vraagt is de allerbeste oplossing "snelrecht voor deze criminelen waar geen advocaat aan te pas komt" Een rechter heeft bewijslast niet nodig voor dit soort extreem gevaarlijke figuren. Figuren als Nabil B, Holleeder of Mohammed Bouyeri ( moordenaar Van Gogh en extremist ) heb je toch geen bewijslast nodig, er is geen twijfel dat deze mensen schuldig zijn voor wat zij hebben gedaan. Dus gewoon arresteren en meteen opsluiten, het liefst zonder rechtszaak.
Je wil het dus mogelijk maken om mensen zonder vorm van proces te veroordelen? Lijkt me niet zo een goed idee.
pi_189019344
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:17 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Wil jet het juridische antwoord? Dat sneuvelt bij het EHRM. Wil je het menselijke antwoord: :')
Ik denk als de politiek moedig is en alle politieke partijen zijn het er over eens, dan is dit best wel mogelijk, zeker nu het om de veiligheid van juristen gaat, zullen advocaten er anders naar kijken dan voorheen, immers wil wil nu nog advocaat zijn met dit soort zaken waarbij de veiligheid een grote rol is geworden.
pi_189019360
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:18 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Je wil het dus mogelijk maken om mensen zonder vorm van proces te veroordelen? Lijkt me niet zo een goed idee.
Noem jij Nabil B, een mens? ik zou het liever een monster willen noemen.
pi_189019361
quote:
2s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:04 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

Simpel - er is geen probleem gelieerd aan etniciteit - wel een criminaliteitsprobleem gelieerd aan een deel van die gemeenschap. Als je dat niet van elkaar kan onderscheiden dan heb je iets gemist op school.
Dan blijft het alsnog een probleem. Met Marokkanen. Dat niet benoemd wordt.

Man, blijf het maar zo wetenschappelijk benaderen. Dan wordt het nooit bespreekbaar of opgelost.
Love is in the air!
pi_189019370
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:17 schreef MakkieR het volgende:

[..]

sorry hoor maar sommige criminelen verdienen geen rechtszaak, Nabil B. is er een van.
Ben je nu echt serieus? Zie je niet in hoe problematisch jouw oplossing is?

'criminelen die de rechtsstaat ondermijnen gaan we aanpakken door de rechtsstaat bij het grofvuil te zetten'.
pi_189019387
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:22 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Ben je nu echt serieus? Zie je niet in hoe problematisch jouw oplossing is?

'criminelen die de rechtsstaat ondermijnen gaan we aanpakken door de rechtsstaat bij het grofvuil te zetten'.
Maar wat is het alternatief, dat de rechtstaat wordt gegijzeld door zeer gevaarlijke criminelen. Nee geef mij dan liever maar een wat strenger beleid voor deze monsters.
pi_189019393
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:12 schreef MakkieR het volgende:
Ik vraag mij af, in Nederland kennen we het snelrecht waarbij kleine criminelen in korte tijd worden veroordeeld. Waarom is het dan zo dat bij de allergevaarlijkste criminelen waarvan de hele natie weet dat deze mensen schuldig zijn voor wat ze gedaan hebben, dat we hier burgers voor in gevaar moeten brengen door te getuigen, een rechtszaak te beginnen die veelal jaren duurt en vermogens kost. Als je het aan mij vraagt is de allerbeste oplossing "snelrecht voor deze criminelen waar geen advocaat aan te pas komt" Een rechter heeft bewijslast niet nodig voor dit soort extreem gevaarlijke figuren. Figuren als Nabil B, Holleeder of Mohammed Bouyeri ( moordenaar Van Gogh en extremist ) heb je toch geen bewijslast nodig, er is geen twijfel dat deze mensen schuldig zijn voor wat zij hebben gedaan. Dus gewoon arresteren en meteen opsluiten, het liefst zonder rechtszaak.
Tuurlijk joh.
Je bent niet serieus te nemen
pi_189019405
quote:
2s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:04 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

Simpel - er is geen probleem gelieerd aan etniciteit - wel een criminaliteitsprobleem gelieerd aan een deel van die gemeenschap. Als je dat niet van elkaar kan onderscheiden dan heb je iets gemist op school.
En de loyaliteit van niet criminelen aan criminelen boven de Nederlandse rechtstaat?
pi_189019413
quote:
Rutte: ,,Iedere Marokkaan in Nederland die hier zijn toekomst op wil bouwen binnen de grenzen van de rechtstaat, die steunen wij. We lopen niet weg dat ze bovenin de lijstje van criminaliteit staan, maar we hebben hier geen marokkanenprobleem.''
Aldus rutte :')

Dan heb je dus wel een mocro probleem
  donderdag 19 september 2019 @ 11:26:38 #21
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189019423
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:24 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Maar wat is het alternatief, dat de rechtstaat wordt gegijzeld door zeer gevaarlijke criminelen. Nee geef mij dan liever maar een wat strenger beleid voor deze monsters.
doe dan maar doodseskaders :) , maar waar trek je de lijn?

En verder kan je de leider of monster wel afmaken maar dan staat er weer een nieuwe op
pi_189019426
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:21 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Noem jij Nabil B, een mens? ik zou het liever een monster willen noemen.
Welja, ontwijk de vraag maar joh.
pi_189019428
quote:
10s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:25 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

En de loyaliteit van niet criminelen aan criminelen boven de Nederlandse rechtstaat?
Waar heb jij het nou weer over? Er is ook zo iets van kennis hebben van - in bepaalde situaties maakt je dat evengoed medeplichtig en dus crimineel.
Allah Al Watan Al Malik
pi_189019429
quote:
1s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:24 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Tuurlijk joh.
Je bent niet serieus te nemen
Ik zou nu niet graag een advocaat willen zijn en ik ben benieuwd wat voor oplossing men biedt voor dit probleem.
pi_189019438
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 11:24 schreef MakkieR het volgende:

[..]

Maar wat is het alternatief, dat de rechtstaat wordt gegijzeld door zeer gevaarlijke criminelen. Nee geef mij dan liever maar een wat strenger beleid voor deze monsters.
Als feiten bewezen kunnen worden, verdwijnen ze toch ook achter de tralies.

Op zichzelf werkt het systeem dus prima (en binnen het systeem zou je natuurlijk voor hardere of andere straffen kunnen pleiten).

Ik begrijp de boosheid best, maar geen enkel systeem (ook het jouwe niet) voorkomt dat mensen verschrikkelijke dingen doen, dat is eigenlijk gewoon een fact of life.

Jouw voorstel gaat nogal wat verder dan 'gijzeling van de rechtstaat', jij brent de rechtsstaat namelijk om zeep.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')