abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  woensdag 18 september 2019 @ 14:20:41 #1
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189006910
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
In Buitenveldert is vanmorgen even na half acht een man doodgeschoten.

De man is neergeschoten in de straat Imstenrade. De schutter is te voet gevlucht. De politie doet op dit moment onderzoek en heeft de omgeving afgezet.

Het lijkt op een liquidatie. Over het slachtoffer is een laken gelegd. Volgens De Telegraaf is het slachtoffer advocaat Derk Wiersem.

Via Burgernet is inmiddels een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en had een hoodie aan.
https://www.at5.nl/artike(...)ten-in-buitenveldert
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:18:19 Zojuist schietincident op Imstenrade waarbij 1 persoon neergeschoten is. Schutter te voet gevlucht. Politie doet onderzoek. reageer retweet
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:40:12 Update: slachtoffer van het schietincident aan de Imstenrade is aan zijn verwondingen overleden. reageer retweet
quote:
‘Advocaat kroongetuige geliquideerd’ (UPDATE3)

Een man die woensdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam is de advocaat Derk Wiersum, zo heeft de politie inmiddels bevestigd. Deze advocaat staat Nabil B. bij, de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo tegen Ridouan Taghi en medeverdachten.

De schutter was volgens getuigen een tiener. Hij is voortvluchtig.
De schietpartij vond plaats even voor 07.30 plaats aan de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert. De schutter vluchtte te voet weg in de richting van de Van Boshuizenstraat. Via Burgernet is een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en met een hoodie aan.
Bedreigd
Volgens het AD werd Wiersum al eerder bedreigd en sprak hij met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd. Wiersum had signalen ontvangen dat hij als advocaat van de kroongetuige het doelwit zou worden. In dat kader is er ook gesproken over zijn beveiliging. Tot vorige week had hij die in elk geval nog niet. Wel surveilleerde de politie vaker dan gebruikelijk in zijn buurt in Amsterdam, zo schrijft de krant.
Opdrachtgever
Vorig jaar maart werd ook al de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. geliquideerd. Dat gebeurde in diens kantoor in Amsterdam-Noord, vlak na de presentatie van de kroongetuige. Voor die liquidatie is Shurandy S. veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij heeft bekend in opdracht te hebben gehandeld van een ander, maar heeft nooit de naam van die opdrachtgever verteld. Na de liquidatie van de broer van de kroongetuige werden andere familieleden in allerijl elders ondergebracht.
Uit het vak
De 44-jarige Wiersum laat onder andere 2 jonge kinderen en een vrouw achter. Aanvankelijk stond hij Nabil B. bij samen met zijn collega-advocaat Bart Stapert. Die besloot uit het vak te stappen nadat de broer van de kroongetuige was doodgeschoten. Tegen de Volkskrant zei hij daarover: ‘ De moord was een wake-up call. Iedereen kon opeens een doelwit worden. ‘
Marengo
Mede op basis van de verklaringen van Nabil B. aan justitie zijn verschillende verdachten opgepakt. Zij staan terecht in het zogenaamde Marengo-proces. Volgende week is in de beveiligde rechtbank op Schiphol een inleidende zitting gepland in die zaak. Nabil B. zou overigens een deel van zijn kroongetuige-contract met justitie hebben opgezegd.

https://www.crimesite.nl/advocaat-kroongetuige-geliquideerd/
quote:
Premier Rutte reageert op liquidatie advocaat: 'Dit is zeer verontrustend'

Er wordt vol ongeloof gereageerd op de liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Hij werd vanochtend rond 7.30 uur neergeschoten in Amsterdam. "Dit zijn zeer verontrustende berichten", reageert premier Mark Rutte.

Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B in de grote liquidatiezaak Marengo. Hoofdverdachten Ridouan Taghi en Said Razzouki in die zaak gelden als de meest gezochte criminelen van Nederland. Vorig jaar werd de onschuldige broer van de kroongetuige doodgeschoten.

Politici zijn vandaag bij de Tweede Kamer aanwezig voor de Algemene Beschouwingen. "Politie en het Openbaar Ministerie zijn natuurlijk volop bezig met het onderzoek", zegt Rutte. "Ferd Grapperhaus had ik net aan de lijn, die zal zijn aanwezigheid bij een deel van het debat ook schrappen. Die is nu op het ministerie om ook zelf zich op de hoogte te stellen van wat er gebeurd is. En zodra iets naar buiten kan worden gebracht, zal dat gebeuren." Ook minister Dekker van Rechtsbescherming noemt de zaak "verontrustend".

Fractieleider Jetten van D66 heeft veel vragen over de liquidatie. Hij wil nog tijdens de beschouwingen over de zaak praten. "Schokkende moordaanslag. Dit is een poging van de onderwereld om te intimideren, om de rechtstaat te ondermijnen. Dat is volstrekt onacceptabel, hier moeten we keihard tegen optreden."

"Afgrijselijk. Advocaten zijn essentieel voor onze rechtsstaat", zegt Lodewijk Asscher, partijleider van de PvdA. "Als criminelen advocaten gaan aanvallen, vallen ze ons allemaal aan."

"Dit is erger dan erg", zegt CDA-Kamerlid Chris van Dam op Twitter. "Een nieuw hoofdstuk in de brutaliteit van de drugsmaffia." De nieuwe liquidatie doet zijn VVD-collega Dilan Yesilg÷z denken aan "Italiaanse maffiapraktijken". "Zeer schokkend dit. Dit tast het fundament van onze rechtsstaat aan en zou niet mogen gebeuren in Nederland."

Advocaten: 'Verschrikkelijk'
De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten reageert "geschokt" op het nieuws. "Als dit te maken te maken heeft met het proces, waar het alle schijn van heeft, zou dit de zoveelste stap zijn in de geweldspiraal die kleeft aan dit proces. Het is echt verschrikkelijk." Ook de Nederlandse Orde van Advocaten zegt "zeer geschokt" te zijn. "We leven erg mee met nabestaanden. En volgen het onderzoek op de voet."

Strafrechtadvocatenkantoor Ficq & Partners reageert op Twitter met "grote ontsteltenis en afschuw". "Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren." "De liquidatie van advocaat Derk Wiersum is een tragedie voor zijn nabestaanden Ún voor de rechtsstaat", twittert advocaat Peter Plasman. "Onvoorstelbaar dat dit in dit land kan gebeuren."

Met grote ontsteltenis en afschuw hebben wij kennis genomen van het gewelddadig overlijden van onze gewaardeerde collega Derk Wiersum. Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren.

1 uur geleden
Ook in de woonwijk Buitenveldert, waar de moord plaatsvond, is er geschrokken gereageerd. "Uit mijn raam kan ik allemaal politie zien", zegt een meisje dat in de buurt woont tegen AT5. "Mijn moeder maakte me wakker om kwart voor acht en zei dat er geschoten was. Nu is mijn huis omsingeld door politielinten."

Een andere vrouw spreekt van "gigaveel lawaai". "Ik ben geschrokken. Het wordt steeds erger, het is een grote poppenkast geworden in Nederland."
Zie ook
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam

[modbreak] Laten we geneuzel over de schuld van links en/of rechts, de zaak van de zoon van Halsema er maar gewoon buiten laten. Persoonlijke sneren naar elkaar kunnen ook achterwege blijven. Komt het topic niet ten goede. Alvast bedankt! [/modbreak]
  woensdag 18 september 2019 @ 14:20:55 #2
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189006916
Over de mogelijkheid van schuilhouden Dubai:

quote:
Iedereen (van criminelen tot OM) weet dat veel Nederlandse criminelen van het kaliber Taghi in het verleden in Dubai de bloemetjes buiten zetten. Niemand die hen wat deed. Maar dan hebben we het over een aantal jaren geleden.

Desperaat

Sindsdien is er nogal wat veranderd. In Dubai hadden voortvluchtige criminelen weinig te vrezen. Een aanslag? Vrijwel onmogelijk. Zelfs de meest desperate huurmoordenaar in geldnood zal het niet in zijn hoofd halen daar een aanslag te plegen. En de meest roekeloze opdrachtgever zal het wel uit zijn hoofd laten daar iets te organiseren. Als er iemand wordt gepakt, komt elke waarheid aan het licht.

Van die kant dus geen enkel gevaar te duchten. Maar Dubai wil de Westerse landen graag te vriend houden. Er zijn geen uitleveringsverdragen, maar ‘iedereen’ weet dat de principes op dit punt al een hele tijd niet meer zo heilig zijn. Als Taghi echt in Dubai zit, en de autoriteiten krijgen daar lucht van, dan heeft hij waarschijnlijk een heel groot probleem.

Je kunt van Taghi alles zeggen, maar niet dat hij dom is.

Wat veel meer voor de hand ligt – en daar zinspeelt onze wat warrige reageerder op – is dat hij onderdak heeft gezocht in een land als Iran.

Of dat met de politieke moord op de ‘terrorist’ uit Almere te maken heeft, is zeer de vraag, maar het gerucht doet al geruime tijd de ronde.
https://www.misdaadjourna(...)okje-van-1001-nacht/
pi_189006924
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:04 schreef Nielsch het volgende:
Ongelooflijk wat we met die Marokkanen allemaal hebben binnen gehaald. Een verloren tweede generatie die amper Nederlands spreekt en volop aan de uitkeringen zit en een derde generatie die enerzijds rondloopt in traditionele gewaden en alles wat homo en andersgelovig is dood wil en anderzijds al op jonge leeftijd in aanraking komt met drugscriminaliteit en bendes en er niet voor terugdeinst om keihard te moorden. En dan heb je ook nog het middenkader daartussen dat gewoon vaak enorm loopt te klieren, te zieken en nooit wat gaat bereiken in dit leven.

Ik heb medelijden met hen die er wel echt iets van willen maken (en ken er diverse) en voor vuil worden aangezien door de acties van hun generatiegenoten.
Ik vergelijk het met een tumor die niet stopt met groeien.
pi_189006933
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:18 schreef Hathor het volgende: [..] Je moet in hun geval wel heel hard zoeken naar goeie appels, de rotte zijn oververtegenwoordigd.
Ja dat snap ik als je de deur bijvoorbeeld niet Uitkomt. Kom je ook niet met mensen in aanraking.

Zelf vind ik dit een domme reactie. Je doet er veel mensen mee tekort.
pi_189006938
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 10:03 schreef Mani89 het volgende:
Weer een mooi nieuw dieptepunt bereikt door onze multicul aanwinsten.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 18 september 2019 @ 14:26:02 #6
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189006982
Ook even mbt het gebash van bepaalde groepen en afkomsten:

De basis zijn Chinezen met heroine toen de afzet naar Vietnam (Amerikanen) stokte door het eindigen van de Vietnamoorlog.. die zochten een nieuwe markt en vonden hem oa in Amsterdam waar ze nog nooit van drugs gehoord hadden en 1 iemand bij de politie wist hoe hasj eruit zag
Bron oa Andere Tijden
pi_189006989
registreer om deze reclame te verbergen
Waar koffiehuis Sahara voor het overgrote deel wordt bezocht door Marokkanen uit het Rif, zijn Ridouan en Nabil Arabieren. Hun families komen uit dezelfde stam; Jeblia in de omgeving van de Marokkaanse stad Chefchaouen. Uiteindelijk doet Ridouan een voorstel: Nabil kan een partij speed voor hem naar Madrid brengen. Een lucratief handeltje dat uiteindelijk niet doorgaat, maar de eerste stap is gezet.

Lekker binnengehaald.

Marokkanen maffia in Nederland
Love is in the air!
pi_189007001
quote:
14s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:26 schreef Zolderkamer het volgende:
Ook even mbt het gebash van bepaalde groepen en afkomsten:

De basis zijn Chinezen met heroine toen de afzet naar Vietnam (Amerikanen) stokte door het eindigen van de Vietnamoorlog.. die zochten een nieuwe markt en vonden hem oa in Amsterdam waar ze nog nooit van drugs gehoord hadden en 1 iemand bij de politie wist hoe hasj eruit zag
Bron oa Andere Tijden
Feit is dat nu vooral Marokkanen in de handel zitten. En dit soort moord acties doen.
Love is in the air!
  woensdag 18 september 2019 @ 14:27:30 #9
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007003
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:26 schreef Landgeld het volgende:
Waar koffiehuis Sahara voor het overgrote deel wordt bezocht door Marokkanen uit het Rif, zijn Ridouan en Nabil Arabieren. Hun families komen uit dezelfde stam; Jeblia in de omgeving van de Marokkaanse stad Chefchaouen. Uiteindelijk doet Ridouan een voorstel: Nabil kan een partij speed voor hem naar Madrid brengen. Een lucratief handeltje dat uiteindelijk niet doorgaat, maar de eerste stap is gezet.

Lekker binnengehaald.

Marokkanen maffia in Nederland
Wie snuift het? Juist ja.. gewoon legaliseren.. maakt geen verschil in gebruik idereen kan binnen 5 minuten geleverd krijgen.. das een stuk sneller dan je wekelijkse boodschappen
  woensdag 18 september 2019 @ 14:28:17 #10
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007014
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:27 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Feit is dat nu vooral Marokkanen in de handel zitten. En dit soort moord acties doen.
Ja en? Haal je die weg dan zijn er tig andere groepen die het overnemen.. Groepen komen en groepen gaan..
  woensdag 18 september 2019 @ 14:28:57 #11
131800 Tarado
cap˘ de fusca
pi_189007024
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:27 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Feit is dat nu vooral Marokkanen in de handel zitten. En dit soort moord acties doen.
deze handel is wel wat meer multiculti hoor
pi_189007031
Dit finnetje moet toch makkelijk te vinden zijn?
  woensdag 18 september 2019 @ 14:29:43 #13
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007033
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:29 schreef Craptacular het volgende:
Dit finnetje moet toch makkelijk te vinden zijn?
Je krijgt een ton.. keiharde legale euro's
pi_189007114
quote:
14s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:29 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je krijgt een ton.. keiharde legale euro's
Het enige probleem daarvan is dat voor de mensen die weten waar hij zit 100.000 euro waarschijnlijk een schamel fooitje is.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  woensdag 18 september 2019 @ 14:38:55 #15
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007127
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:38 schreef vipergts het volgende:

[..]

Het enige probleem daarvan is dat voor de mensen die weten waar hij zit 100.000 euro waarschijnlijk een schamel fooitje is.
Dat ja.. en wat moet je ermee als je toch wel afgemaakt word?
Punt is ook dat de nulletjes gewoon wat verschuiven.. een tientje is voor hun 1000 euro
pi_189007168
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:38 schreef vipergts het volgende:

[..]

Het enige probleem daarvan is dat voor de mensen die weten waar hij zit 100.000 euro waarschijnlijk een schamel fooitje is.
Niemand zal hem verlinken inderdaad
Love is in the air!
pi_189007189
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:40 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Niet zo geweldadig man.
Stop je kop maar in het zand...

Marokkanen problemen worden altijd gebagatelliseerd.
Nja. Ik denk dat hij wel een punt heeft. Zo lang er geld mee kan worden verdiend is er altijd wel iemand die er geld mee gaat verdienen. Dan is afkomst op zichzelf niet doorslaggevend
  woensdag 18 september 2019 @ 14:44:03 #18
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007205
quote:
Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid NCTV gaat onderzoek doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum
18 september 2019 13:56 Laatste update: 16 minuten geleden

Minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus heeft woensdag laten weten dat de Nationaal Co÷rdinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) onderzoek gaat doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in de zaak tegen Ridouan Taghi.

Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog

Er wordt daarnaast een team samengesteld met vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie (OM) en de politie, die onder leiding van de NCTV de beveiliging en bewaking van advocaten gaat intensiveren.

"Het gaat immers over de veiligheid en de bescherming van personen, onder wie personen die een bijdrage leveren aan de democratische rechtsorde", aldus Grapperhaus.

Wiersum werd woensdagochtend geliquideerd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De 44-jarige advocaat werd even na 7.30 uur 's ochtends beschoten door een jonge man.

De echtgenoot en vader woonde in Buitenveldert en is vlak bij zijn woning onder vuur genomen. Ondanks de massale inzet van hulpdiensten overleed hij ter plekke.

Verdachte te voet gevlucht

De verdachte is na het incident te voet gevlucht. Hij is volgens het signalement tussen de zestien en twintig jaar oud.

Het onderzoek naar de schietpartij is in volle gang. Getuigen zijn opgeroepen om contact op te nemen met de politie.

De moord op Wiersum is de tweede liquidatie in het omvangrijke proces rondom de verklaringen van de kroongetuige. Eerder werd de onschuldige broer van B. al geliquideerd in zijn kantoor in Amsterdam.

Er is vol afschuw en ongeloof gereageerd op de dood van Wiersum.
https://www.nu.nl/binnenl(...)at-derk-wiersum.html
pi_189007231
Voor rechtse hobbies als politie en opsporing is geen geld.
pi_189007269
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:40 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Niet zo geweldadig man.
Stop je kop maar in het zand...

Marokkanen problemen worden altijd gebagatelliseerd.
Wat is daar gewelddadig aan?
Voor de mocromaffia was de drugshandel in handen van Hollanders zoals Mieremet. Die lieten yoego’s Invliegen voor liquidaties
  Spellchecker woensdag 18 september 2019 @ 14:48:59 #21
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_189007274
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:29 schreef Craptacular het volgende:
Dit finnetje moet toch makkelijk te vinden zijn?
Die rijdt lekker rond op een nieuwe scooter nu.
pi_189007287
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_189007296
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:26 schreef Landgeld het volgende:
Waar koffiehuis Sahara voor het overgrote deel wordt bezocht door Marokkanen uit het Rif, zijn Ridouan en Nabil Arabieren. Hun families komen uit dezelfde stam; Jeblia in de omgeving van de Marokkaanse stad Chefchaouen. Uiteindelijk doet Ridouan een voorstel: Nabil kan een partij speed voor hem naar Madrid brengen. Een lucratief handeltje dat uiteindelijk niet doorgaat, maar de eerste stap is gezet.

Lekker binnengehaald.

Marokkanen maffia in Nederland
Jabla zijn geen Arabieren en ook geen stam:

De oorspronkelijke bewoners van Tetouan vormen tegenwoordig de minderheid van circa 25%. De oorspronkelijke bewoners, de TetouaniŰn genoemd, stammen af van de AndalusiŰrs die de stad in 1483 hebben gesticht en de eeuwen daarna in grote aantallen vanuit de omgeving Granada naar Marokko vluchtten.

Jbala zijn gemixt of berbers of Zuid-Europeanen. Veel Jbala heb blauwe ogen, rood/blond of oranje haar.

[ Bericht 0% gewijzigd door p078 op 18-09-2019 14:58:25 ]
  woensdag 18 september 2019 @ 14:51:03 #24
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_189007298
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:43 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Nja. Ik denk dat hij wel een punt heeft. Zo lang er geld mee kan worden verdiend is er altijd wel iemand die er geld mee gaat verdienen. Dan is afkomst op zichzelf niet doorslaggevend
Nee maar waarom is het alleen bij deze groep Marokkanen zo debiel gewelddadig? Drugshandel is er al jaren. :{
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn @I.
  woensdag 18 september 2019 @ 14:51:33 #25
131800 Tarado
cap˘ de fusca
pi_189007304
quote:
hij is boos, nu zullen ze wel bang worden
  woensdag 18 september 2019 @ 14:52:37 #26
131800 Tarado
cap˘ de fusca
pi_189007319
quote:
16s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:51 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Nee maar waarom is het alleen bij deze groep Marokkanen zo debiel gewelddadig? Drugshandel is er al jaren. :{
omdat ze niet zo goed kunnen delen
  Spellchecker woensdag 18 september 2019 @ 14:54:23 #27
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_189007340
quote:
Waar staat de V voor in NCTV?
Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding.
pi_189007362
quote:
16s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:51 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Nee maar waarom is het alleen bij deze groep Marokkanen zo debiel gewelddadig? Drugshandel is er al jaren. :{
Overal waar op grote schaal (veel) crimineel geld (met drugs) wordt verdiend zie je veel geweld. Denk inderdaad aan de drugshandel in Nederland voordat de mocromaffia het overnam ( zie voor een beeld Trouw in 2000: https://www.trouw.nl/nieu(...)client%3Dfirefox-b-m)

Maar denk ook aan al het geweld in zuid- en middenamerika rondom kartels of de maffia in zuid-ItaliŰ.

Dat bij een crimineel verdienmodel geweld komt kijken is echt niet voorbehouden aan deze groep criminelen met Marokkaanse afkomst.

In vergelijking is deze groep niet eens zo absurd geweldadig, maar het is misschien wel de eerste keer dat het zo over het voetlicht komt in onze eigen hoofdstad in plaats van landen die wat verder weg liggen.
  woensdag 18 september 2019 @ 14:56:35 #29
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007365
quote:
16s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:51 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Nee maar waarom is het alleen bij deze groep Marokkanen zo debiel gewelddadig? Drugshandel is er al jaren. :{
Dat is altijd al een verschuiving geweest.. en de zwaarte zit hem met name in het bang zijn voor mislukking.. vroeger had je een skorpion, die kon je goed verstoppen maar dat was geen enorm kaliber en een AK is overal voor zeer weinig te krijgen.. en je hoeft niet bang te zijn dat ie niet zwaar genoeg is.. gaat overal doorheen.

Trouwens, vaak schieten die jochies een hele omgeving rond omdat ze de terugslag niet gewend zijn..

De liquidatie van vandaag zou ook in meerdere salvos zijn afgevuurd..
  woensdag 18 september 2019 @ 14:56:59 #30
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007369
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:54 schreef maily het volgende:

[..]

Waar staat de V voor in NCTV?
Nationaal Co÷rdinator Terrorismebestrijding.
en Veiligheid
  woensdag 18 september 2019 @ 14:58:26 #31
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007383
Debat over de veiligheid van kroongetuigen
Namens de voltallige Tweede Kamer heeft Chris van Dam (CDA) een debat over veiligheid van kroongetuigen aangevraagd. "Er ging een rilling over mijn lijf toen ik dit hoorde. Dit is een aanslag op onze rechtsstaat. Dit debat moeten we voeren als er meer bekend is over het onderzoek. Dit moet geen kwestie van maanden zijn."
Bron NOS
pi_189007407
Wanneer schakelen we de FBI in voor hulp?

Hebben ervaring in Colombia. Het wordt zo net een klopjacht als op Escobar. En daar is Nederland te klein voor vrees ik....
Love is in the air!
  woensdag 18 september 2019 @ 15:00:46 #34
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_189007410
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn @I.
  Spellchecker woensdag 18 september 2019 @ 15:01:23 #35
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_189007437
quote:
16s.gif Op woensdag 18 september 2019 15:00 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Dit soort lui dragen bij aan deze situatie.
docu cocaine cowboys gekeken?
dat het de economie op een positieve manier beinvloedt, en niet zo een beetje ook.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  woensdag 18 september 2019 @ 15:03:39 #37
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_189007444
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 15:03 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

docu cocaine cowboys gekeken?
dat het de economie op een positieve manier beinvloedt, en niet zo een beetje ook.
Nope.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn @I.
  woensdag 18 september 2019 @ 15:04:21 #38
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007448
yH3OT9e.jpg
Bron ad
pi_189007622
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 15:03 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

[..]

docu cocaine cowboys gekeken?
dat het de economie op een positieve manier beinvloedt, en niet zo een beetje ook.
Prima docu trouwens, staat ook op yt.
pi_189007665
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:48 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Wat is daar gewelddadig aan?
Voor de mocromaffia was de drugshandel in handen van Hollanders zoals Mieremet. Die lieten yoego’s Invliegen voor liquidaties
Maar de Mocromaffia heeft het wel naar een nieuw dieptepunt gebracht met vele onschuldige slachtoffers, afgehakte hoofden, marteling etcetera
pi_189007677
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 15:18 schreef p078 het volgende:
Collectie van dikke blanke mannen met de intelligentie van een varken.
RACIST!
  woensdag 18 september 2019 @ 15:35:50 #42
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007808
Nog wat achtergronden:
quote:
Nabil B. over de vete tussen Ridouan Taghi en Mustapha F.
februari 22, 2019

Het NRC publiceerde gisteren twee artikelen na het inzien van de verklaringen van Nabil B. naast dat hij spreekt over zijn eigen aandeel in de drugshandel en hoe hij daarin begon en uiteindelijk betrokken raakte bij liquidaties, verteld hij ook over hoe de oorlog tussen Mustapha F. en Ridouan Taghi begon. De lezing van Nabil B. die het NRC beschrijft komt overeen met wat wij al eerder schreven in ons artikel De Judassen van de Utrechtse onderwereld.
Criminele verleden Nabil B.

In twee artikelen beschrijft het NRC een klein deel van de verklaringen van Nabil B. Zo verklaard hij na 15 verhoorsessies in acht weken tijd te hebben volgepraat over zijn eigen rol in de drugshandel. Dat je bij softdrugs ook softe problemen hebt en bij harddrugs ook harde problemen. En dat hij ook wel heeft onderschat hoe hard die problemen eigenlijk zijn. Hij was rond de achttien of negentien jaar toen hij begon met handelen in drugs. “Weet je, ik handelde eigenlijk in alles. Legaal en illegaal. Overal kan je je brood in verdienen. Kijk als je op je achttiende ergens 1.200 euro mee verdient en je werkt er keihard voor, dan neem je daar genoegen mee. Maar als je dan binnen twee dagen 15 meier verdient met een half uurtje werk, dan denk je dat kan nog wel een keer.”
Betrokkenheid liquidaties

Nabil B. verdiende de laatste jaren voornamelijk zijn geld met de verkoop van coca´ne maar handelde daarvoor ook in hasj en bezat een aantal wiethokken. Naast het geld dat hij verdiende verteld hij ook over het geld dat hij verloor. “In plaats van tien stappen vooruit, ga je soms wel vijftien stappen achteruit. Daar heb ik soms best wel pech mee gehad. Ik heb financieel klappen gehad. En veel lessen geleerd.” Zo zou hij op een bepaald moment een totale schuld van 80.000 euro hebben gehad nadat een aantal van zijn wiethokken was leeg gejat. Uiteindelijk raakt hij via zijn contacten in de cokehandel betrokken bij liquidaties. Zo regelde hij bijvoorbeeld een appartement als schuilplaats voor schutters na het plegen van een liquidatie. De oorspronkelijke bewoners van dat appartement, een jong gezin, geeft hij als vergoeding een vakantie naar Turkije ter waarde van 1600 euro.
Vriendendienst

Zelf zegt Nabil B. betrokken te zijn geweest bij twee geslaagde liaquidaties en een mislukte poging. De eerste liquidatie was in de zomer van 2016 waar hij fungeerde als spotter en regelde hij een schuiladres voor de schutters. De tweede liquidatie is die op Hakim Changachi in januari 2017 wat er uiteindelijk voor zorgde dat Nabil B. kroongetuige werd. Voor de twee liquidaties en een moordpoging kreeg hij naar eigen zeggen niet betaald, het ging om een “vriendendienst”.
Ridouan Tagi vs Mustapha F.

Naast zijn eigen betrokkenheid bij liquidaties verklaard hij ook over de vete die is ontstaan tusen Mustapha ‘Moes’ F. en Ridouan Taghi. Zijn verhaal komt overeen met hetgeen ons al eerder is verteld door onze bronnen. Volgens onze bronnen stond in een loods in Montfoort een observatiebus die door meerdere criminelen zou worden gebruikt. De bus zou onder beheer zijn van de inmiddels in Spanje geliquideerde Hamza Zianni en verhuurd worden door een Utrechts autoverhuurbedrijf. De politie kwam de bus op het spoor nadat er onderzoek plaats vond in de loods waar de bus gestald was. Dat onderzoek was naar aanleiding van de ontvoering van een vrachtwagenchauffeur in Mijnsheerenland op 27 oktober 2015. De chauffeur werd in de buurt van Arnhem gedumpt. De daders gingen er van door met de inhoud van de container die de vrachtwagen vervoerde. Deze zou in dezelfde loods in Montfoort zijn gelost. Officieel zou de vracht alleen uit ananassen bestaan, maar door de ontvoering van de vrachtwagenchauffeur vermoedde justitie dat er ook coca´ne in de container afkomstig uit Costa Rica zat. Volgens geruchten in het criminele circuit zou er in totaal 7000 kilo coke in hebben gezeten.
Observatiebus

In de observatiebus treft de politie verschillend beeldmateriaal aan. Onder andere van de neef van Ridouan Taghi. Een van de gebruikers van die observatiebus was Mustapha F. maar naast hem maakte ook twee Iraanse broers gebruik van deze bus. Diezelfde Iraanse broers zouden Mustapha F. eerder al hebben gewaarschuwd dat Ridouan Taghi het op hem had voorzien. Dit terwijl daar op dat moment nog helemaal geen sprake van zou zijn. Pas nadat er observatiemateriaal van zijn neef werd gevonden in die bus begon Ridouan Taghi met zijn beschuldigingen richting Mustapha F.
Nabil B. over het conflict tussen Moes en Taghi

Ook Nabil B. verteld in zijn verklaringen over die observatiebus. Volgens de kroongetuige maakte meerdere criminelen gebruik van de speciaal geprepareerde bus die in de onderwereld werd gebruikt om concurrenten te observeren. Zo verteld Nabil B. dat er in die bus een foto werd gevonden van de neef van Ridouan Taghi en dat deze daarna door de politie werd gewaarschuwd dat hij mogelijk op een dodenlijst stond. Ridouan Taghi hield volgens Nabil B. hiervoor Mustapha F. verantwoordelijk. Ondanks dat Mustapha F. contact zocht met Ridouan Taghi werd de lucht tussen de twee niet geklaard. “Hij heeft hem toen bedreigd en uitgescholden. Sindsdien loopt Mustapha met beveiliging.” Uit de onderschepte pgp-berichten blijkt dat de moordopdracht voor Mustapha F. in het voorjaar van 2016 werd afgegeven door Ridouan Taghi.
Liquidatiepogingen Mustapha F.

Een eerdere moordpoging op Mustapha F. bij zijn club ‘No Limit’ in Zoetermeer liep in het water onder andere door die beveiliging om hem heen. Uiteindelijk werd er eind 2017 in Marrakech bij club ‘La Creme’ nog een poging gedaan om Mustapha F. dood te schieten. De daders schoten echter per ongeluk de zoon van een rechter dood die vlak daarvoor op de plek was gaan zitten waar Mustapha F. zat. De rechtszaak tegen de uitvoerders van deze vergismoord loopt nog, aangezien deze keer op keer uitgesteld wordt. Ook Mustapha F. zit op dit moment nog in de Marokkaanse cel. Hij wordt beschuldigd van witwassen. Justitie in Marokko ziet Ridouan Taghi als de opdrachtgever voor de moord op Mustapha F.
https://www.boevennieuws.(...)taghi-en-mustapha-f/
pi_189007872
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 15:23 schreef Hendrik_Bever het volgende:

[..]

Maar de Mocromaffia heeft het wel naar een nieuw dieptepunt gebracht met vele onschuldige slachtoffers, afgehakte hoofden, marteling etcetera
Ja daar is iedereen het over eens
  woensdag 18 september 2019 @ 15:43:16 #44
425882 Lothiriel
Altijd optimistisch!
pi_189007886
Misschien wordt het tijd om dat tuig gewoon repressief aan te pakken. De fluwelen aanpak werkt duidelijk niet.
Political correctness is tyranny with manners
- Charlton Heston
pi_189007900
quote:
6s.gif Op woensdag 18 september 2019 15:43 schreef Lothiriel het volgende:
Misschien wordt het tijd om dat tuig gewoon repressief aan te pakken. De fluwelen aanpak werkt duidelijk niet.
Tsja, dat wil Wilders ook. Maar hij mag het niet vragen.
  woensdag 18 september 2019 @ 15:49:58 #46
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007953
Over dat afgehakte hoofd.. het naakte bijbehorende lichaam werd teruggevonden in een gestolen observatiewagen van de politie die in de brand was gestoken..
  woensdag 18 september 2019 @ 15:52:24 #47
131800 Tarado
cap˘ de fusca
pi_189007979
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 15:23 schreef Hendrik_Bever het volgende:

[..]

Maar de Mocromaffia heeft het wel naar een nieuw dieptepunt gebracht met vele onschuldige slachtoffers, afgehakte hoofden, marteling etcetera
onschuldige slachtoffers wel ja maar dat komt ook wel door amateurisme, de rest is toch niet echt bijzonder, dat afgehakte hoofd shockeert misschien maar die gast was al dood
pi_189007988
quote:
''We hebben als samenleving de georganiseerde misdaad laten woekeren''.
We zijn met zn allen natuurlijk weer heel erg geschrokken en boos met dat wat er gebeurt als je ongewenste shit laat woekeren.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_189008007
quote:
14s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:27 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Wie snuift het? Juist ja.. gewoon legaliseren.. maakt geen verschil in gebruik idereen kan binnen 5 minuten geleverd krijgen.. das een stuk sneller dan je wekelijkse boodschappen
Wie het snuift zijn voor een heel groot deel andere Europeanen, tenzij die landen het ook legaliseren helpt het geen bal.
  woensdag 18 september 2019 @ 15:55:56 #50
131800 Tarado
cap˘ de fusca
pi_189008015
quote:
4s.gif Op woensdag 18 september 2019 15:53 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

''We hebben als samenleving de georganiseerde misdaad laten woekeren''.
We zijn met zn allen natuurlijk weer heel erg geschrokken en boos met dat wat er gebeurt als je ongewenste shit laat woekeren.
de samenleving krijgt weer de schuld
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')