abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 18 september 2019 @ 14:20:41 #1
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189006910
quote:
In Buitenveldert is vanmorgen even na half acht een man doodgeschoten.

De man is neergeschoten in de straat Imstenrade. De schutter is te voet gevlucht. De politie doet op dit moment onderzoek en heeft de omgeving afgezet.

Het lijkt op een liquidatie. Over het slachtoffer is een laken gelegd. Volgens De Telegraaf is het slachtoffer advocaat Derk Wiersem.

Via Burgernet is inmiddels een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en had een hoodie aan.
https://www.at5.nl/artike(...)ten-in-buitenveldert
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:18:19 Zojuist schietincident op Imstenrade waarbij 1 persoon neergeschoten is. Schutter te voet gevlucht. Politie doet onderzoek. reageer retweet
Politie_Adam twitterde op woensdag 18-09-2019 om 08:40:12 Update: slachtoffer van het schietincident aan de Imstenrade is aan zijn verwondingen overleden. reageer retweet
quote:
‘Advocaat kroongetuige geliquideerd’ (UPDATE3)

Een man die woensdagochtend is doodgeschoten in Amsterdam is de advocaat Derk Wiersum, zo heeft de politie inmiddels bevestigd. Deze advocaat staat Nabil B. bij, de kroongetuige in het liquidatieproces Marengo tegen Ridouan Taghi en medeverdachten.

De schutter was volgens getuigen een tiener. Hij is voortvluchtig.
De schietpartij vond plaats even voor 07.30 plaats aan de Imstenrade in Amsterdam-Buitenveldert. De schutter vluchtte te voet weg in de richting van de Van Boshuizenstraat. Via Burgernet is een melding verspreid om uit te kijken naar een man tussen de 16 en 20 jaar in de omgeving van het incident. De man heeft een slank postuur, is ongeveer 1 meter 75 lang, was in het zwart gekleed en met een hoodie aan.
Bedreigd
Volgens het AD werd Wiersum al eerder bedreigd en sprak hij met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd. Wiersum had signalen ontvangen dat hij als advocaat van de kroongetuige het doelwit zou worden. In dat kader is er ook gesproken over zijn beveiliging. Tot vorige week had hij die in elk geval nog niet. Wel surveilleerde de politie vaker dan gebruikelijk in zijn buurt in Amsterdam, zo schrijft de krant.
Opdrachtgever
Vorig jaar maart werd ook al de onschuldige broer van kroongetuige Nabil B. geliquideerd. Dat gebeurde in diens kantoor in Amsterdam-Noord, vlak na de presentatie van de kroongetuige. Voor die liquidatie is Shurandy S. veroordeeld tot 20 jaar cel. Hij heeft bekend in opdracht te hebben gehandeld van een ander, maar heeft nooit de naam van die opdrachtgever verteld. Na de liquidatie van de broer van de kroongetuige werden andere familieleden in allerijl elders ondergebracht.
Uit het vak
De 44-jarige Wiersum laat onder andere 2 jonge kinderen en een vrouw achter. Aanvankelijk stond hij Nabil B. bij samen met zijn collega-advocaat Bart Stapert. Die besloot uit het vak te stappen nadat de broer van de kroongetuige was doodgeschoten. Tegen de Volkskrant zei hij daarover: ‘ De moord was een wake-up call. Iedereen kon opeens een doelwit worden. ‘
Marengo
Mede op basis van de verklaringen van Nabil B. aan justitie zijn verschillende verdachten opgepakt. Zij staan terecht in het zogenaamde Marengo-proces. Volgende week is in de beveiligde rechtbank op Schiphol een inleidende zitting gepland in die zaak. Nabil B. zou overigens een deel van zijn kroongetuige-contract met justitie hebben opgezegd.

https://www.crimesite.nl/advocaat-kroongetuige-geliquideerd/
quote:
Premier Rutte reageert op liquidatie advocaat: 'Dit is zeer verontrustend'

Er wordt vol ongeloof gereageerd op de liquidatie van strafrechtadvocaat Derk Wiersum. Hij werd vanochtend rond 7.30 uur neergeschoten in Amsterdam. "Dit zijn zeer verontrustende berichten", reageert premier Mark Rutte.

Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B in de grote liquidatiezaak Marengo. Hoofdverdachten Ridouan Taghi en Said Razzouki in die zaak gelden als de meest gezochte criminelen van Nederland. Vorig jaar werd de onschuldige broer van de kroongetuige doodgeschoten.

Politici zijn vandaag bij de Tweede Kamer aanwezig voor de Algemene Beschouwingen. "Politie en het Openbaar Ministerie zijn natuurlijk volop bezig met het onderzoek", zegt Rutte. "Ferd Grapperhaus had ik net aan de lijn, die zal zijn aanwezigheid bij een deel van het debat ook schrappen. Die is nu op het ministerie om ook zelf zich op de hoogte te stellen van wat er gebeurd is. En zodra iets naar buiten kan worden gebracht, zal dat gebeuren." Ook minister Dekker van Rechtsbescherming noemt de zaak "verontrustend".

Fractieleider Jetten van D66 heeft veel vragen over de liquidatie. Hij wil nog tijdens de beschouwingen over de zaak praten. "Schokkende moordaanslag. Dit is een poging van de onderwereld om te intimideren, om de rechtstaat te ondermijnen. Dat is volstrekt onacceptabel, hier moeten we keihard tegen optreden."

"Afgrijselijk. Advocaten zijn essentieel voor onze rechtsstaat", zegt Lodewijk Asscher, partijleider van de PvdA. "Als criminelen advocaten gaan aanvallen, vallen ze ons allemaal aan."

"Dit is erger dan erg", zegt CDA-Kamerlid Chris van Dam op Twitter. "Een nieuw hoofdstuk in de brutaliteit van de drugsmaffia." De nieuwe liquidatie doet zijn VVD-collega Dilan Yesilgöz denken aan "Italiaanse maffiapraktijken". "Zeer schokkend dit. Dit tast het fundament van onze rechtsstaat aan en zou niet mogen gebeuren in Nederland."

Advocaten: 'Verschrikkelijk'
De Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten reageert "geschokt" op het nieuws. "Als dit te maken te maken heeft met het proces, waar het alle schijn van heeft, zou dit de zoveelste stap zijn in de geweldspiraal die kleeft aan dit proces. Het is echt verschrikkelijk." Ook de Nederlandse Orde van Advocaten zegt "zeer geschokt" te zijn. "We leven erg mee met nabestaanden. En volgen het onderzoek op de voet."

Strafrechtadvocatenkantoor Ficq & Partners reageert op Twitter met "grote ontsteltenis en afschuw". "Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren." "De liquidatie van advocaat Derk Wiersum is een tragedie voor zijn nabestaanden én voor de rechtsstaat", twittert advocaat Peter Plasman. "Onvoorstelbaar dat dit in dit land kan gebeuren."

Met grote ontsteltenis en afschuw hebben wij kennis genomen van het gewelddadig overlijden van onze gewaardeerde collega Derk Wiersum. Onze gedachten gaan uit naar zijn jonge gezin en andere dierbaren.

1 uur geleden
Ook in de woonwijk Buitenveldert, waar de moord plaatsvond, is er geschrokken gereageerd. "Uit mijn raam kan ik allemaal politie zien", zegt een meisje dat in de buurt woont tegen AT5. "Mijn moeder maakte me wakker om kwart voor acht en zei dat er geschoten was. Nu is mijn huis omsingeld door politielinten."

Een andere vrouw spreekt van "gigaveel lawaai". "Ik ben geschrokken. Het wordt steeds erger, het is een grote poppenkast geworden in Nederland."
Zie ook
Advocaat kroongetuige Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam

[modbreak] Laten we geneuzel over de schuld van links en/of rechts, de zaak van de zoon van Halsema er maar gewoon buiten laten. Persoonlijke sneren naar elkaar kunnen ook achterwege blijven. Komt het topic niet ten goede. Alvast bedankt! [/modbreak]
  woensdag 18 september 2019 @ 14:20:55 #2
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189006916
Over de mogelijkheid van schuilhouden Dubai:

quote:
Iedereen (van criminelen tot OM) weet dat veel Nederlandse criminelen van het kaliber Taghi in het verleden in Dubai de bloemetjes buiten zetten. Niemand die hen wat deed. Maar dan hebben we het over een aantal jaren geleden.

Desperaat

Sindsdien is er nogal wat veranderd. In Dubai hadden voortvluchtige criminelen weinig te vrezen. Een aanslag? Vrijwel onmogelijk. Zelfs de meest desperate huurmoordenaar in geldnood zal het niet in zijn hoofd halen daar een aanslag te plegen. En de meest roekeloze opdrachtgever zal het wel uit zijn hoofd laten daar iets te organiseren. Als er iemand wordt gepakt, komt elke waarheid aan het licht.

Van die kant dus geen enkel gevaar te duchten. Maar Dubai wil de Westerse landen graag te vriend houden. Er zijn geen uitleveringsverdragen, maar ‘iedereen’ weet dat de principes op dit punt al een hele tijd niet meer zo heilig zijn. Als Taghi echt in Dubai zit, en de autoriteiten krijgen daar lucht van, dan heeft hij waarschijnlijk een heel groot probleem.

Je kunt van Taghi alles zeggen, maar niet dat hij dom is.

Wat veel meer voor de hand ligt – en daar zinspeelt onze wat warrige reageerder op – is dat hij onderdak heeft gezocht in een land als Iran.

Of dat met de politieke moord op de ‘terrorist’ uit Almere te maken heeft, is zeer de vraag, maar het gerucht doet al geruime tijd de ronde.
https://www.misdaadjourna(...)okje-van-1001-nacht/
pi_189006924
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:04 schreef Nielsch het volgende:
Ongelooflijk wat we met die Marokkanen allemaal hebben binnen gehaald. Een verloren tweede generatie die amper Nederlands spreekt en volop aan de uitkeringen zit en een derde generatie die enerzijds rondloopt in traditionele gewaden en alles wat homo en andersgelovig is dood wil en anderzijds al op jonge leeftijd in aanraking komt met drugscriminaliteit en bendes en er niet voor terugdeinst om keihard te moorden. En dan heb je ook nog het middenkader daartussen dat gewoon vaak enorm loopt te klieren, te zieken en nooit wat gaat bereiken in dit leven.

Ik heb medelijden met hen die er wel echt iets van willen maken (en ken er diverse) en voor vuil worden aangezien door de acties van hun generatiegenoten.
Ik vergelijk het met een tumor die niet stopt met groeien.
pi_189006933
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:18 schreef Hathor het volgende: [..] Je moet in hun geval wel heel hard zoeken naar goeie appels, de rotte zijn oververtegenwoordigd.
Ja dat snap ik als je de deur bijvoorbeeld niet Uitkomt. Kom je ook niet met mensen in aanraking.

Zelf vind ik dit een domme reactie. Je doet er veel mensen mee tekort.
pi_189006938
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 10:03 schreef Mani89 het volgende:
Weer een mooi nieuw dieptepunt bereikt door onze multicul aanwinsten.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 18 september 2019 @ 14:26:02 #6
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189006982
Ook even mbt het gebash van bepaalde groepen en afkomsten:

De basis zijn Chinezen met heroine toen de afzet naar Vietnam (Amerikanen) stokte door het eindigen van de Vietnamoorlog.. die zochten een nieuwe markt en vonden hem oa in Amsterdam waar ze nog nooit van drugs gehoord hadden en 1 iemand bij de politie wist hoe hasj eruit zag
Bron oa Andere Tijden
pi_189006989
Waar koffiehuis Sahara voor het overgrote deel wordt bezocht door Marokkanen uit het Rif, zijn Ridouan en Nabil Arabieren. Hun families komen uit dezelfde stam; Jeblia in de omgeving van de Marokkaanse stad Chefchaouen. Uiteindelijk doet Ridouan een voorstel: Nabil kan een partij speed voor hem naar Madrid brengen. Een lucratief handeltje dat uiteindelijk niet doorgaat, maar de eerste stap is gezet.

Lekker binnengehaald.

Marokkanen maffia in Nederland
Love is in the air!
pi_189007001
quote:
14s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:26 schreef Zolderkamer het volgende:
Ook even mbt het gebash van bepaalde groepen en afkomsten:

De basis zijn Chinezen met heroine toen de afzet naar Vietnam (Amerikanen) stokte door het eindigen van de Vietnamoorlog.. die zochten een nieuwe markt en vonden hem oa in Amsterdam waar ze nog nooit van drugs gehoord hadden en 1 iemand bij de politie wist hoe hasj eruit zag
Bron oa Andere Tijden
Feit is dat nu vooral Marokkanen in de handel zitten. En dit soort moord acties doen.
Love is in the air!
  woensdag 18 september 2019 @ 14:27:30 #9
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007003
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:26 schreef Landgeld het volgende:
Waar koffiehuis Sahara voor het overgrote deel wordt bezocht door Marokkanen uit het Rif, zijn Ridouan en Nabil Arabieren. Hun families komen uit dezelfde stam; Jeblia in de omgeving van de Marokkaanse stad Chefchaouen. Uiteindelijk doet Ridouan een voorstel: Nabil kan een partij speed voor hem naar Madrid brengen. Een lucratief handeltje dat uiteindelijk niet doorgaat, maar de eerste stap is gezet.

Lekker binnengehaald.

Marokkanen maffia in Nederland
Wie snuift het? Juist ja.. gewoon legaliseren.. maakt geen verschil in gebruik idereen kan binnen 5 minuten geleverd krijgen.. das een stuk sneller dan je wekelijkse boodschappen
  woensdag 18 september 2019 @ 14:28:17 #10
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007014
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:27 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Feit is dat nu vooral Marokkanen in de handel zitten. En dit soort moord acties doen.
Ja en? Haal je die weg dan zijn er tig andere groepen die het overnemen.. Groepen komen en groepen gaan..
  woensdag 18 september 2019 @ 14:28:57 #11
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189007024
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:27 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Feit is dat nu vooral Marokkanen in de handel zitten. En dit soort moord acties doen.
deze handel is wel wat meer multiculti hoor
pi_189007031
Dit finnetje moet toch makkelijk te vinden zijn?
  woensdag 18 september 2019 @ 14:29:43 #13
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007033
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:29 schreef Craptacular het volgende:
Dit finnetje moet toch makkelijk te vinden zijn?
Je krijgt een ton.. keiharde legale euro's
pi_189007114
quote:
14s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:29 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Je krijgt een ton.. keiharde legale euro's
Het enige probleem daarvan is dat voor de mensen die weten waar hij zit 100.000 euro waarschijnlijk een schamel fooitje is.
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
  woensdag 18 september 2019 @ 14:38:55 #15
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007127
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:38 schreef vipergts het volgende:

[..]

Het enige probleem daarvan is dat voor de mensen die weten waar hij zit 100.000 euro waarschijnlijk een schamel fooitje is.
Dat ja.. en wat moet je ermee als je toch wel afgemaakt word?
Punt is ook dat de nulletjes gewoon wat verschuiven.. een tientje is voor hun 1000 euro
pi_189007168
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:38 schreef vipergts het volgende:

[..]

Het enige probleem daarvan is dat voor de mensen die weten waar hij zit 100.000 euro waarschijnlijk een schamel fooitje is.
Niemand zal hem verlinken inderdaad
Love is in the air!
pi_189007189
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:40 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Niet zo geweldadig man.
Stop je kop maar in het zand...

Marokkanen problemen worden altijd gebagatelliseerd.
Nja. Ik denk dat hij wel een punt heeft. Zo lang er geld mee kan worden verdiend is er altijd wel iemand die er geld mee gaat verdienen. Dan is afkomst op zichzelf niet doorslaggevend
  woensdag 18 september 2019 @ 14:44:03 #18
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_189007205
quote:
Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid NCTV gaat onderzoek doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum
18 september 2019 13:56 Laatste update: 16 minuten geleden

Minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus heeft woensdag laten weten dat de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) onderzoek gaat doen naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in de zaak tegen Ridouan Taghi.

Volg de laatste ontwikkelingen in ons liveblog

Er wordt daarnaast een team samengesteld met vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie (OM) en de politie, die onder leiding van de NCTV de beveiliging en bewaking van advocaten gaat intensiveren.

"Het gaat immers over de veiligheid en de bescherming van personen, onder wie personen die een bijdrage leveren aan de democratische rechtsorde", aldus Grapperhaus.

Wiersum werd woensdagochtend geliquideerd in de Amsterdamse wijk Buitenveldert. De 44-jarige advocaat werd even na 7.30 uur 's ochtends beschoten door een jonge man.

De echtgenoot en vader woonde in Buitenveldert en is vlak bij zijn woning onder vuur genomen. Ondanks de massale inzet van hulpdiensten overleed hij ter plekke.

Verdachte te voet gevlucht

De verdachte is na het incident te voet gevlucht. Hij is volgens het signalement tussen de zestien en twintig jaar oud.

Het onderzoek naar de schietpartij is in volle gang. Getuigen zijn opgeroepen om contact op te nemen met de politie.

De moord op Wiersum is de tweede liquidatie in het omvangrijke proces rondom de verklaringen van de kroongetuige. Eerder werd de onschuldige broer van B. al geliquideerd in zijn kantoor in Amsterdam.

Er is vol afschuw en ongeloof gereageerd op de dood van Wiersum.
https://www.nu.nl/binnenl(...)at-derk-wiersum.html
pi_189007231
Voor rechtse hobbies als politie en opsporing is geen geld.
pi_189007269
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:40 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Niet zo geweldadig man.
Stop je kop maar in het zand...

Marokkanen problemen worden altijd gebagatelliseerd.
Wat is daar gewelddadig aan?
Voor de mocromaffia was de drugshandel in handen van Hollanders zoals Mieremet. Die lieten yoego’s Invliegen voor liquidaties
  Spellchecker woensdag 18 september 2019 @ 14:48:59 #21
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_189007274
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:29 schreef Craptacular het volgende:
Dit finnetje moet toch makkelijk te vinden zijn?
Die rijdt lekker rond op een nieuwe scooter nu.
pi_189007287
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_189007296
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:26 schreef Landgeld het volgende:
Waar koffiehuis Sahara voor het overgrote deel wordt bezocht door Marokkanen uit het Rif, zijn Ridouan en Nabil Arabieren. Hun families komen uit dezelfde stam; Jeblia in de omgeving van de Marokkaanse stad Chefchaouen. Uiteindelijk doet Ridouan een voorstel: Nabil kan een partij speed voor hem naar Madrid brengen. Een lucratief handeltje dat uiteindelijk niet doorgaat, maar de eerste stap is gezet.

Lekker binnengehaald.

Marokkanen maffia in Nederland
Jabla zijn geen Arabieren en ook geen stam:

De oorspronkelijke bewoners van Tetouan vormen tegenwoordig de minderheid van circa 25%. De oorspronkelijke bewoners, de Tetouaniën genoemd, stammen af van de Andalusiërs die de stad in 1483 hebben gesticht en de eeuwen daarna in grote aantallen vanuit de omgeving Granada naar Marokko vluchtten.

Jbala zijn gemixt of berbers of Zuid-Europeanen. Veel Jbala heb blauwe ogen, rood/blond of oranje haar.

[ Bericht 0% gewijzigd door p078 op 18-09-2019 14:58:25 ]
pi_189007298
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 14:43 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Nja. Ik denk dat hij wel een punt heeft. Zo lang er geld mee kan worden verdiend is er altijd wel iemand die er geld mee gaat verdienen. Dan is afkomst op zichzelf niet doorslaggevend
Nee maar waarom is het alleen bij deze groep Marokkanen zo debiel gewelddadig? Drugshandel is er al jaren. :{
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
  woensdag 18 september 2019 @ 14:51:33 #25
131800 Tarado
capô de fusca
pi_189007304
quote:
hij is boos, nu zullen ze wel bang worden
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')