abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_189356240
Een interval filmpje door Arjen Lubach

(En Nikkie!)

[ Bericht 22% gewijzigd door Em31 op 09-10-2019 23:14:48 ]
pi_189357202
quote:
14s.gif Op woensdag 9 oktober 2019 23:03 schreef Em31 het volgende:
Een interval filmpje door Arjen Lubach

(En Nikkie!)
Of nog een Netherlands first filmpje, ESF stijl. _O_
Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.
pi_189362198
Het zou me verbazen als we - als waterland, zoals we internationaal ook bekendstaan - gťťn podium met waterelementen krijgen. Het podium van Kopenhagen (2014) was sowieso een schitterend decor.

Ik hoop dat ergens een molentje te zien krijgen - een beetje een 'Ik hou van Holland'-sfeertje.

Het ESF is gebaat bij een vast gezicht. Ik ben een groot voorstander van Petra Mede als presentatrice.

Om maar meteen eerlijk te zeggen: ik denk dat iedereen gisteren zag dat de auditie van Dionne faliekant mislukte. Dionne is een goede presentratrice, maar niet voor dit soort shows.

Iedere jaar klaagt men massaal over de stijfheid van de presentatoren, de ingestudeerde grapjes, et cetera. Je hebt dan ook mensen nodig met een spontane uitstraling.

Ik hoop daarom ťcht dat men niet in de NPO-pool gaat vissen. De NPO moet even zijn trots aan de kant zetten en kiezen voor kwaliteit, een visitekaartje van ons land. Ik denk aan Chantal Janzen, Gerard Joling, Edsilia Rombley, Linda de Mol, Eva Jinek en Sylvie Meis.

Emma Wortelboer samen met Nikki de Jager voor de green room en socials.
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator zondag 20 oktober 2019 @ 15:42:41 #154
163650 crew  Greys
Nee.
pi_189531897
SietseBakker twitterde op zondag 20-10-2019 om 12:49:53 1. Theme and slogan2. Artwork3. Presenters4. Stage... what do you expect from the 2020 @Eurovision Song Contest in #Rotterdam? #songfestival #workinprogress reageer retweet
ESF_FOK twitterde op zondag 20-10-2019 om 15:41:39 Je kunt je antwoorden op onderstaande ook eventueel (uitgebreider) kwijt in het "De Executive Producer leest mee"-topic op het Songfestivalforum, alwaar @SietseBakker meeleest: https://t.co/A06mlKf94s https://t.co/A8A3BMjAkP reageer retweet
Koutist in opleiding.
  Eurovisie Songfestival Queen / Moderator zondag 20 oktober 2019 @ 15:53:20 #155
163650 crew  Greys
Nee.
pi_189532031
1) Qua slogan vind ik Make It Happen prachtig aansluiten op het Dare to Dream van vorig jaar.

2) Als er maar oranje in zit en lekker fris en strak.

3) Jan/Herman in combinatie met Edsilia. Dan heb je een leuk duo met de heer voor het droge kalme serieuze werk en Edsilia voor de flair, energie, enthousiasme, warmte en bovenal humor. Edsilia zou - indien nodig met een beetje extra Engelse les van de nonnen in Vught - de Nederlandse Petra Mede kunnen zijn wat mij betreft.

4) Maak gebruik van de hoogte van AHOY, Nederlandse ontwerpers voor het podium ajb. Een mogelijkheid om in het publiek te gaan staan op een klein eilandje bij intieme nummers is wmb wel weer gewenst.
Koutist in opleiding.
pi_189532594
Geen Paul de Leeuw, dan kan er weinig meer misgaan.
  zondag 20 oktober 2019 @ 16:47:07 #157
477691 Niels93
<3 Muziek in alle vormen
pi_189532792
quote:
1s.gif Op zondag 20 oktober 2019 15:53 schreef Greys het volgende:
1) Qua slogan vind ik Make It Happen prachtig aansluiten op het Dare to Dream van vorig jaar.

2) Als er maar oranje in zit en lekker fris en strak.

3) Jan/Herman in combinatie met Edsilia. Dan heb je een leuk duo met de heer voor het droge kalme serieuze werk en Edsilia voor de flair, energie, enthousiasme, warmte en bovenal humor. Edsilia zou - indien nodig met een beetje extra Engelse les van de nonnen in Vught - de Nederlandse Petra Mede kunnen zijn wat mij betreft.

4) Maak gebruik van de hoogte van AHOY, Nederlandse ontwerpers voor het podium ajb. Een mogelijkheid om in het publiek te gaan staan op een klein eilandje bij intieme nummers is wmb wel weer gewenst.
Volledig mee eens met als toevoeging een 360 graden stage.
Just do it Ľ
pi_189533731
En laat je postcards met argumented reality overgaan in de liveshow in de zaal. Dat een boom/gebouw/dier uit de postcard over het podium achter de artiest weg 'vliegt' oid.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
pi_189534618
1) Qua slogan kan ik mij vinden in "Music First, Always" en in "Make It Happen", alhoewel mijn voorkeur uitgaat naar de tweede vanwege de aansluiting op "Dare to Dream" en mijn liefde voor de stad rotterdam.

2) Zolanger oranje de dominante kleur wordt in plaats van blauw is het voor mij al goed, alhoewel dat een beetje kan gaan clashen met het oranje logo van moroccan oil. Verder moet het er een beetje strak uitzien, ik vond de stijl van 2019, 2017, en 2014 wel mooi.

3) Ik heb een paar criteria waar ik de presentatoren op beoordeel, van meest naar minst belangrijk:

• Hoe goed ze live kunnen presenteren. Uiteraard prio 1, niet iemand die alleen maar autocue leest of de hele show tekst vergeet.
• De persoonlijkheid. Geen houten stokken in beeld, geen awkward grappen. Iemand die goed kan improviseren, leuk is om naar te kijken, en goed overweg kan met de andere presentatoren.
• De verbinding die ze hebben met het ESF. De fans zullen ze kennen, wat hopelijk een betere sfeer geeft in de zaal. (Zie Petra in 2016)
• De bekendheid. Als ze niet een verbinding hebben met het ESF zal een wereldberoemde acteur nog steeds herkend worden. Ook landelijke bekendheid zal al bijdragen aan de sfeer.
• Hoe goed ze live kunnen zingen. Nu hoef je niet per se direct de beste zanger te zijn, maar als je kijkt naar de interval act "Love Love Peace Peace" van Mans en Petra in 2016 zie je al gauw dat presentatoren die goed kunnen zingen iets leuks kunnen doen.

Ten eerste denk ik dat net zoals vele anderen dat Edsilia een goede presentatrice zou zijn. Ze heeft eerder al meegedaan en dus een geweldige connectie met het songfestival, ze heeft een bruidende persoonlijkheid, en ze kan natuurlijk geweldig zingen.

De tweede die in mij opkomt is Jeroen van Koningsbrugge. Hij heeft niet echt een verbinding met het ESF en doet veel bij commerciŽle zenders tegenwoordig, maar hij heeft alle andere punten wel. Hij kan live presenteren en heeft een geweldige persoonlijkheid. Hij kan geweldig improviseren, kan goed inspelen op anderen, en hij kan ook nog eens rete goed engels. Landelijk is hij natuurlijk bekend, maar internationaal is hij ook aan het doorbreken, Hij heeft een bijrol gehad in Spider-Man: FFH en speelt ook in twee aankomende internationale films/series. En die man heeft ook een geweldige stem, "Wit Licht" tijdens The Passion in 2015 en Vrienden van Amstel Live zijn een paar voorbeelden.

Jan is natuurlijk een simpele keuze. Doet al jaren de nederlandse presentatie, kan goed zingen, spreekt meerdere talen, en is internationaal (duitsland vooral) ook wel een beetje bekend. Ik weet alleen niet zo goed hoe hij het live zou doen, ik heb hem alleen Beste Zangers zien presenteren en dat doet ie goed, maar ik weet niet hoe dat naar live vertaalt. Verder heeft hij ook wel goede humor en staat er niet bij als een houten stok bij het presenteren.

Dan een andere naam die veel voorbij komt, Herman de Schermman. Niet bekend buiten nederland en ook nooit iets gedaan voor ESF, voor zover ik weet. Hij heeft daarintegen wel een geweldige persoonlijkheid, droge humor en kan goed inspelen op anderen. Alhoewel het soms voor mij een beetje te formeel overkomt, maar dat is zo met alle nieuwslezers. Hij heeft wel wat live ervaring met de Tour, en het lijkt niet alsof hij van de autocue leest. Daarnaast heeft hij bij "Met het mes op tafel" laten zien dat hij niet slecht zingt.

Dan heb ik nog een tweede categorie qua presentator, iets wat ik wel vaker voorbij zie komen. Speciale presentator(en) voor de green room. Online persoonlijkheden kunnen veel betekenen in dat opzicht, zij staan er meestal om bekend om meer interactie te hebben met "vreemden". NikkieTutorials is een naam die veel genoemd wordt en dat vindt ik wel een goede. Geweldige persoonlijkheid, internationaal goed bekend, en er kan mooi ingespeeld worden op de samenwerking met Moroccan oil. Ik vind alleen dat naast de Green Room ze gelijk ook de online presentatrice kan zijn; interviews doen, leuke behind the scenes videos hosten, Speciale videos met acts, meer interactieve content rond de show in het algemeen. Ze is bekend op Youtube, dus haar als host hebben zal er mensen naar toe trekken.

Dan mijn combinatie voor de presentatie. Nikkie in de green room uiteraard, als niemand een beter iemand weet. Dan voor de algemene show presentatie zou ik Edsilia samen met 1 of 2 van de 3 mannen doen. Zoals Greys al zei, Edsilia met Herman of Jan zou een goede combinatie zijn qua serieus en bruisend. Daarnaast staat Jeroen al tijden bij mij boven aan de lijst van iemand die ik goed vind voor de rol, als er een derde persoon voor de algemene presentatie bij komt zou ik hem liever zien dan Herman en Jan samen. Dan heb je natuurlijk wel dat er 4 hosts in totaal zijn, ik vind 3 toch wel het maximum dat er moet zijn, Nikkie in de green room en 2 algemene presentatoren.

4) Eindelijk bij het laatste deel aangekomen, ik sta zelf een beetje versteld van die lap tekst. Maar de stage. Ik hoor veel dat mensen afwillen van de design reeks van afgelopen jaren, maar ik ga daar niet helemaal in mee. Ik vond het design van 2019 en 2016 goed, maar dat is mijn voorkeur voor het strakke ontwerp. 2018 vond ik niet echt iets aan omdat de stage te veel op een draaitafel leek, iets te veel op de neus. Ik vind het abstractere wat mooier, maar ook weer niet te simpel met 1 grote kubus zoals in 2014. Daarin tegen ben ik wel van Rotterdamse architectuur dus het open stalen frame van 2014 is dan wel weer iets wat ik oke vond, maar het mag van mij wel iets minder simpel dan dat. Dus voor het algemene ontwerp kan er wel gekeken worden naar de Rotterdamse architectuur wat mij betreft.

Net zoals Greys zei, gebruikt de hoogte van Ahoy, het is een immens hoge zaal en er kan veel mee gedaan worden. Een goed voorbeeld is Vriend van Amstel Live 2018, zo'n beetje alle elementen aan het plafond konden bewegen, het dak heeft een immens draagvermogen en dus kan er door de hele zaal iets gedaan worden zonder dat door de hele zaal een podium is.

Een podium in het midden van de zaal zoals in 2017 en 2016 is ook mooi, en zeer bruikbaar. Dit zou dan niet een bewegend podium te hoeven zijn maar wel in verbinding kunnen staan door middels van een brug die naar beneden komt.

Door de hele arena kan verlichting gehangen worden. De ringen kunnen gebruikt worden om verlichting die de hele zaal accentueert op te hangen. Opnieuw, het draagvermogen van het dak is immens en dus kan er heel wat opgehangen worden. Ik vind LED schermen geweldig als ze goed verwerkt zijn, maar zoals in 2018 bleek kan het ook zonder. De landen verzorgen dan zelf de schermen en verhogen meestal ook de kwaliteit van wat er mee gedaan wordt. Niemand heeft op het LED scherm gelet tijdens de performance van Duncan, omdat het er niet had hoeven zijn. Het neemt over het algemeen ook niks weg van de stage design of de show, ik kan me geen interval act van vorig jaar herinneren waar de LED schermen gebruikt werden, alleen de openings show.

Nog een laatste notitie over de show en stage:
Vrienden van Amstel Live heeft altijd geweldige live shows met veel artiesten, en ook in het Ahoy. Wat mij betreft kan hier naar gekeken worden voor inspiratie voor interval act inspiratie, inspiratie voor elementen van de stage zoals een brug die omlaag komt, of een klein podium aan de overkant van de zaal op de eerste ring. Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van de orientatie van het hoofdpodium, wordt het net zoals MTV EMA's gedaan of gewoon op de korte zijde. Volgens mij is er makkelijk een podium te creŽeren op de korte zijde met genoeg ruimte erachter als het naar voren wordt geschoven.

Dan wil ik nog iets anders kwijt over de show. Zweden had in 2016 een opening met nummers van Swedish House Mafia en Avicii, de bekende. Nederland is EDM, It ain't much if it ain't dutch is een bekend gezegde in de EDM wereld. Er is genoeg internationaal succesvolle muziek geproduceerd door nederlandse dj's om een de hele show vol mee te stouwen, dus daar moet wel iets mee gedaan worden. Voor de openingsshow kan er net zoiets als in 2016 gedaan worden, of net zoals 2019 met zang tussen de groepen landen door. Laat Martin, Armin, of een andere DJ het in elkaar mixen, maar laat ze aub niet op het podium staan tijdens de opening. Het is pre-mixed, ze zullen daar alleen maar een beetje in de achtergrond staan of het wordt een awkward moment net zoals de DJ's bij de opening van 2017. Daarnaast kan er voor een interval act een DJ voor een kwartier of meer wat verzorgen, hierbij had ik wel een idee dat kan werken in een live show. Het is puur ťťn nummer dat ik hiervoor zie, en komt ook doordat ik deze video heb gezien:


Na 1:50 dat de verlichting en muziek ineens wegvalt zou een mooie transitie kunnen zijn naar de DJ act. Tijdens het aankondigen van de interval act, of een random gesprek in de greenroom, valt ineens het geluid en vervolgens het licht weg waarnaa nummer begint van het blackout gedeelte. Als er een vaste setlist wordt aangehouden kan er met de operators goed samengewerkt worden om een mooie show te creŽeren. The Best Of Armin Only is sowieso een goed voorbeeld voor wat een show er gemaakt kan worden rondom een DJ act. Ik vind dan wel dat het beter is als de act breder muziek speelt dan alleen zijn eigen muziek. Laat hem de nederlandse EDM ten gehore brengen. Misschien zelfs een beetje Hardstyle/Hardcore erin? ;)

Dat was het dan, een lange lap tekst waar hopelijk wat mee gedaan kan worden. Ik vind het geweldig dat zoveel input wordt gevraagd van de fans, alhoewel er natuurlijk het risico is dat er door de verschillende meningen soms een middelmatige show wordt neergezet als er naar teveel mensen wordt geluisterd. Uitendelijk moet de show goed in elkaar passen en niet een plaksel zijn van 100en ideŽen.
pi_189536223
quote:
NikkieTutorials is een naam die veel genoemd wordt en dat vindt ik wel een goede. Geweldige persoonlijkheid, internationaal goed bekend, en er kan mooi ingespeeld worden op de samenwerking met Moroccan oil. Ik vind alleen dat naast de Green Room ze gelijk ook de online presentatrice kan zijn; interviews doen, leuke behind the scenes videos hosten, Speciale videos met acts, meer interactieve content rond de show in het algemeen. Ze is bekend op Youtube, dus haar als host hebben zal er mensen naar toe trekken.
De link met Moroccan Oil had ik nog niet eens over nagedacht, slim. ^O^ En inderdaad, je kan haar bekendheid online juist heel goed gebruiken, bijvoorbeeld door het opnemen van dit soort filmpjes, maar dan met artiesten van dit jaar:

Ze kunnen dan terwijl ze opgemaakt worden hun verhaal doen, over het nummer, over wat ze verwachten van het songfestival etc. Hierdoor spreek je ook weer een grote doelgroep aan. Internationaal en veel jongeren ook gok ik. Volgens mij kan het officiŽle youtubekanaal haar filmpjes ook delen op hun eigen pagina (of andersom), dan bereik je sowieso ook haar 12 miljoen volgers (en zal de sponsor ook vast blij zijn :P). Je zou de filmpjes op kunnen nemen als ze hier komen voor de postcards.

mooi verhaal verder @NeilZar!
pi_189540183
1) 'Feel Free', naast dat 2020 een jaar met een bijzonder jubileum is voor de vrijheid in Europa, geldt deze slogan natuurlijk ook voor de muziek, want het heeft vaak een bevrijdende werking voor vele mensen.
2) Een vogel, want die staat voor vrijheid. In de postcards zou je die heel mooi kunnen laten terugkomen. Voorbeeld: De artiest van het land wordt door een vogel gebracht naar een locatie in Nederland. Die artiesten gaan op die plek iets doen en aan het einde worden ze weer opgehaald en vliegt de vogel Ahoy binnen in de kleuren van het land en komen de songtitels te voorschijn.
3) Winfried Baijens, Edsilia Rombley en Herman van der Zandt.
4) Een 'horizon ledscherm' lijkt me wel gaaf. Daarmee bedoel ik dat het ledscherm in een 180 graden boog is gemaakt. Daarboven en naast kun je dan misschien gebruik maken van kleine gekleurde figuren, zoals bijvoorbeeld vierkanten, balken of cirkels of gewoon lichtjes.
leven zoals het leven is
pi_189546324
1. Ik hoop op een stoere slogan! Ik vind de slogans van de afgelopen jaren wel erg clichť en ook wat saai. Het mag wel iets minder netjes en degelijk. Slogans waar ik aan dacht:
- Release your inner lion
- Turn up the volume!

2. Dat moet iets zijn wat bij het thema past natuurlijk, maar iedergeval niet iets sterioteperend Hollands zoals tulpen en molens. Nederland is veel meer dan dat!

3. Chantal Janzen en Jan Smit

Ik vind Chantal de perfecte presentatrice voor het ESF en dat ligt ik graag toe:

Chantal is spontaan, charismatisch, heeft een goed gevoel voor timing en humor, een fijne uitstraling op tv en is bovendien bekend met grootse tv-producties.
Chantal Janzen is een vakvrouw op het gebied van grote live televisieshows. Dat is erg belangrijk aangezien het ESF ťťn van de grootste tv shows ter wereld is. Ze weet hoe dat werkt en hoeft zich dus niet bezig te houden met basisvaardigheden zoals hoe je zo'n grote zaal bespeeld. Belangrijk aangezien er maar een aantal maanden zullen zijn om te repeteren!
Ik zie in Chantal een nieuwe Petra Mede die door fans als ťťn van de betere presentatoren wordt gezien. Wat Petra zo geliefd maakt is denk ik haar humor en haar prťsence op het podium. Ook heeft Chantal net als Petra zang en dans kwaliteiten die ingezet kunnen worden.

Ik begrijp dat de NPO als organisator graag zijn eigen presentatoren neerzet. Maar ze hebben niet veel presentatoren die ervaring hebben met zulke enorme tv-shows. Jan Smit is naar mijn idee de enige NPO presentator die dit wel heeft. Hem zou ik dan ook graag willen zien in mei.

Ik hoop dat de NPO inziet dat het presenteren van het ESF niet iets is wat iedereen zomaar kan doen. Het ESF is een feest, daar moet je mensen voor hebben die een feest kunnen maken! En nu we eindelijk na zoveel jaar het mogen organiseren hoop ik dat we ook alles uit de kast halen en alleen genoegen nemen met de beste keuzes!

4. Ik zou niet te veel aandacht besteden aan extra's zoals die bewegende driehoeken en led-schermen van vorig jaar. Een goede basis met een mooi design en de beste led technologie is het belangrijkst. En als de greenroom in een andere ruimte heel veel zitplaatsen oplevert zou ik dat zeker doen!
  Moderator maandag 21 oktober 2019 @ 22:46:56 #163
351614 crew  ijs_beer
Inconsistente zeurkous
pi_189555688
1. Theme and slogan
We hebben het al vaak gehad over dat we graag willen laten zien wat voor goeie professionals in Nederland er zijn in de productie van zo'n show en dat we er echt een hoogstandje van willen maken. Daarvoor past het natuurlijk enorm om alle technische mogelijkheden te gebruiken. Maar ondanks alle techniek en mogelijkheden, zien wij Nederlanders vaak gelukkig dat het uiteindelijk om de mensen draait. Ondanks alle techniek die soms wat kil voelt (en de enorme meningsverschillen), zijn we een land waarin mensen veel voor elkaar over hebben, onder die soms wat ruwe omgang zit vaak heel veel warmte en heel veel goede bedoelingen. Ik hoop dat we die warmte kunnen vangen. Misschien een slogan als 'The fire within' of iets in zo'n richting

2. Artwork
Nouja, wat je de laatste jaren veel zag in het artwork waren kille kleuren, paars, blauw. In de gedachte van de warmte zou ik zeggen dat je misschien meer aan bepaalde oranje, rode of gouden tinten kunt denken. Verder is het natuurlijk afhankelijk van de slogan, stage design en allerlei andere variabelen.

Waarom moet ik nu aan vuurspuwende leeuwen denken. :')

3. Presenters
Nouja, een bepaalde warmte uitstralen lijkt me fijn. Ik denk dat je dat makkelijker kunt uitstralen door een presentatoren te vinden die een bepaalde chemie met elkaar hebben. Dat misschien een deel van het trio (want dat was het idee toch?) al eerder met elkaar heeft samengewerkt. (En sowieso Edsilia voor songfestivalconnectie en ze komt als een heel toegankelijk warm persoon over)

4. Stage...
Dat vind ik de lastigste, en wens ik je heel veel succes mee. :+ :P Maar zorg voor een stage die ondersteunend is aan de artiesten i.p.v. andersom, zoals in de laatste 10 jaar wel eens is voorgekomen. De mens centraal.
[quote][b]Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:[/b]
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D[/quote]
  dinsdag 29 oktober 2019 @ 01:22:36 #164
487661 fatix
Italie2017/panta-rei/heraclitu
pi_189677530
Edit: een filmpje van Sietse zelf is niet echt waar dit topic voor bedoeld was. ;) Dat kan elders.

[ Bericht 75% gewijzigd door Greys op 29-10-2019 22:27:23 ]
pi_189691107
Aangezien dit misschien de enige keer is in duizend jaar dat het songfestival in Nederland wordt gehouden zou ik het mooi vinden als er een programma van activiteiten ontstaat door de hele stad, zowel overdag als in de nacht, waarbij verschillende NOS-verslaggevers ook echt een dag lang actief live-verslag doen (op tv of via live-streaming) zoals je ziet bij de Nijmeegse Vierdaagse, Koningsdag en opening van de Noord-Zuidlijn. Ik bedoel, ik zie het helemaal gebeuren dat het misschien een kort fragment wordt in het acht uur journaal of een documentaire die pas na het songfestival wordt uitgezonden. Dat zou zonde zijn, want je kunt hiermee zelfs mensen tot ver in Groningen of Zuid-Limburg actief erbij betrekken en meer enthousiasme opwekken.

Maar als er echt een goed programma staat, zou ik het zelfs via het officiŽle kanaal van Eurovision live-streamen, want dat is wel wat ik heb gemist in andere edities. Het is toch altijd een beetje afstandelijk en ver van je bedshow, aangezien je normaal altijd de fragmenten en verslagen van evenementen in de gaststeden pas later op de dag ziet, in een paar minuten durende filmpje. Rotterdam kan in dat opzicht ook weer een leuke voortrekkersrol spelen; transparantie en mensen door heel Europa op een welkomende en gezellige manier erbij betrekken alsof ze er ook echt bij zijn.
pi_189693015
Even iets heel anders. A.u.b. geen kaarten weggeven aan BN'ers (of voor hen reserveren). Niet aan Rutte, niet aan Joling of Boszhard, niet aan Amalia, niet aan Waylon, niet aan Michiel Huisman. Gewoon niemand.
Ik weet niet of dat weleens gebeurt in het buitenland bij het Songfestival en of dat Łberhaupt mag volgens EBU regels. Maar just in case meld ik het toch even, want dat zou zeer oneerlijk zijn. En de laatste tijd worden BN'ers teveel gehypet in allerlei programma's en schuiven ze overal aan.


Verder dacht ik (desalniettemin) dat het mss leuk zou zijn om een of meer spannende (of grappige) minifilmpjes te maken met internationaal bekende Nederlandse acteurs. Voor tussendoor als bruggetje of als intro of iets.
Hotapnyc
  woensdag 30 oktober 2019 @ 07:33:33 #167
467241 lashatumbai
Russia goodbye.
pi_189693348
Ik denk dat het leuk zou zijn als er naast alle fanpers livestreams vanuit het perscentrum tijdens de repetitieweek, ook een livestream vanuit het officiele songfestival kanaal gaat komen met exclusieve content. Een EBU reporter die exclusieve interviews bijvoorbeeld afneemt net na een repetitie en waar contest producers even aanschuiven of andere mensen achter de schermen.
pi_189695348
Bij de corporate of sponsorkaarten een regel instellen dat als men niet naar de eerdere shows gaat, de kaarten vervallen voor de finale. Dit tegen lege plekken en voor meer echte fans in de zaal.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
  woensdag 30 oktober 2019 @ 13:41:28 #169
478909 molloot200
alles muziek.
pi_189698007
Ik heb niet veel moeilijke eisen o.i.d., maar het enige waar ik me even over uit wil laten, is de postcards. Ik hoop dat de postcards in Nederland opgenomen worden, en ik hoop dat jullie dat ook inzien als productie. DŠt is het ideale verkoopplaatje voor Nederland. Laat de nadruk op de artiesten, niet op de locaties. Zoals IsraŽl het vorig jaar deed was eigenlijk goed. Het was op mooie locaties, maar de artiesten waren duidelijk aanwezig op de voorgrond en het draaide om hen. Mijn suggestie: laat elke artiest aan het eind van het filmpje "Open Up to Belgium!" bijvoorbeeld, bij BelgiŽ dan, zeggen. Zo haal je elke keer weer de eigen slogan aan, en heb je een mooi bruggetje naar de song toe. Doe ook iets bijzonders met de vlag van het land in het decor, ŗ la IsraŽl dit jaar, maar dan natuurlijk anders vormgegeven. De vlag van een land staat voor een nationaliteit en vind ik minstens zo belangrijk bij het Eurovisiesongfestival: het zien van al die verschillende nationaliteiten bij elkaar.

Maak er een mooi Songfestival van, Sietse en team. Ik heb er vertrouwen in!
pi_189698094
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 13:41 schreef molloot200 het volgende:
Ik heb niet veel moeilijke eisen o.i.d., maar het enige waar ik me even over uit wil laten, is de postcards. Ik hoop dat de postcards in Nederland opgenomen worden, en ik hoop dat jullie dat ook inzien als productie.
Hier ben ik het zeker mee eens en een kleine toevoeging: Er wordt vaak gezegd(geklaagd) dat de toeristen vooral in Amsterdam blijven hangen. Bij de postcards staat vaak in een hoekje waar de locatie is, maar dat zegt bijna niemand wat als je niet uit het land zelf komt. Door middel van bijvoorbeeld een kaartje waarin van Rotterdam naar de locatie van de postcard wordt gesprongen, maak je meteen duidelijk dat er veel meer mooie plekken verspreid over Nederland zijn.
pi_189698276
Postcards verdelen over de 12 provinciŽn. Als er twee keer 18 landen (zal het zo ongeveer zijn) in de halve finales optreden dan kan je per provincie 3 postcards opnemen om je lokale mooie plekken te laten zien. Steeds een blokje van 3 Postcards en dat laten uitleggen door de commentatoren.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_189795925
Onder het mom van elke doelgroep bij het songfestival betrekken bedacht ik me net dat er niet veel wordt gesproken over ouderen, en met name zeer eenzame ouderen. Die zullen er vast veel zijn, en daaronder ook (vroegere) songfestivalfans. Misschien een deelevenement regelen (hoeft niet groot te zijn) waarbij ze samen terug kunnen kijken naar vroegere edities toen ze nog jong waren, en de nostalgie nog eens kunnen beleven.

YouTube zullen de meesten waarschijnlijk niet eens kennen of gebruiken, dus dit is een van de weinige kansen dat ze het kunnen herbeleven. Plus de ouderen komen in contact met elkaar en kunnen praten over iets wat ze verbroedert, namelijk muziek. Plus het gaat om muziekstijlen die ze meer interesseren dan het hedendaagse songfestival. De Rotterdamse senioren zullen vast een hoop meekrijgen van de festiviteiten in de stad, en zo betrek je ze ook een beetje bij het feest.
pi_189871860
Verkoop de kaartjes echt op naam, niet overdraagbaar ( alleen terug te geven aan de organisatie) om zwarte markt te ontmoedigen0.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
#Haags
pi_189941303
Ik ben waarschijnlijk te laat, maar hier is nog een extra idee voor de opening van de eerste halve finale. Afgelopen jaar was het Netta die een remix van haar winnend lied zong. En dat is al vaker gebeurd, zoals in Stockholm in 2016. Mij leek het leuk om ook zoiets te doen, maar net een beetje anders.

Aangezien we net een decennium hebben afgesloten, lijkt het me wel leuk om alle winnaars van dat decennium hun winnend lied nog eens komen spelen, in een soort mashup. Dus eerst komt Lena het podium op en zing een korte remix van Sattelite. Daarna komen Ell en Nikki op en de muziek gaat vloeiend over op hun winnend nummer. Dan komt Loreen met een spectaculaire versie van haar wereldhit, enzovoort, totdat we bij Duncan komen. Hij zingt een veel langer deel van zijn nummer dan alle andere landen en bij het laatste refrein komen alle andere winnaars ook meezingen. Daarna kondigen ze met z'n elven de presentatoren aan.
  donderdag 14 november 2019 @ 17:59:52 #175
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_189941469
quote:
0s.gif Op woensdag 2 februari 2011 21:06 schreef SietseBakker het volgende:

[..]
Overigens: Wil je bijdragen aan de toekomst van het ESF, dan zijn jullie eigen visies op de toekomst meer dan welkom! Wat gebeurt er op het ESF in 2020? Het zal niet de eerste keer zijn dat een briljant idee van ťťn van die ruim 100 miljoen kijkers het haalt... :)
Sietse wist toen dus al dat Nederland het winnende lied zou krijgen in 2019.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')