Nieuw topic lijkt gelukt!quote:Op woensdag 4 september 2019 09:34 schreef maansrekiurbeg987 het volgende:
Andere vraag: mijn woonverdieping en keuken bestaan uit 1 grote ruimte van ca 50m2. Hierin 3 radiatoren, 1 grote in de keuken en 1 grote en een kleine aan de woonkamerkant. Mij lijkt het logisch om hier 1 zone van te maken maar dat is niet wat de vorige bewoners van het huis hadden. Klopt mijn gevoel?
Ga ik nu proberen een nieuw topic te openen en dit te reeksen, bij voorbaat excuses als dit niet lukt :-)
Eén zone moet idd gewoon kunnen. Denk je ook aan situaties waar bv maar één radiator warmte vraagt? Maw: je ketel produceert in de zachtste stand meer warmte dan één radiator (wss) kan afnemen. Om deze reden is (of 'heet') het raadzaam één of meer radiatoren altijd open te laten staan (bonus: deze hoeven ook geen evohome knop).quote:Op woensdag 4 september 2019 09:36 schreef maansrekiurbeg987 het volgende:
Kopie van mijn laatste vraag
[..]
Nieuw topic lijkt gelukt!
Als je meerdere EH knoppen in 1 zone hebt, zorgt het systeem dan ook dat je niet meer waterzijdig hoeft in te regelen?quote:Op woensdag 4 september 2019 11:57 schreef asdqert het volgende:
[..]
Eén zone moet idd gewoon kunnen. Denk je ook aan situaties waar bv maar één radiator warmte vraagt? Maw: je ketel produceert in de zachtste stand meer warmte dan één radiator (wss) kan afnemen. Om deze reden is (of 'heet') het raadzaam één of meer radiatoren altijd open te laten staan (bonus: deze hoeven ook geen evohome knop).
Wij hebben één EH-knop id woonkamer op de grootste radiator, een thermostaatknop op de gang, en radiator #2 in de woonkamer en die in de keuken altijd open (doch geknepen).
Qua waterzijdig inregelen dat is inderdaad van minder belang bij Evohome.quote:Op woensdag 4 september 2019 21:56 schreef maansrekiurbeg987 het volgende:
[..]
Als je meerdere EH knoppen in 1 zone hebt, zorgt het systeem dan ook dat je niet meer waterzijdig hoeft in te regelen?
En als je voor jiuwboplossing kiest, dan moet je de radiatoren zonder EH knop dus afstemmen op de radiator met knop?
Ik kom er achter dat het hier echt een puinhoop was, knoppen omgeruild in zones, knoppen met foutmeldingen, etc.
Ha, goed om de oplossing ook te posten. Ik had inderdaad hetzelfde probleem, met ongeveer dezelfde oplossing.quote:Op zondag 8 september 2019 20:34 schreef greavy het volgende:
aan de hand van dit filmpje: zag ik dat ik het verkeerd gemonteerd had op de Danfoss kraan. De boel even los, opnieuw erop en hij ging er nu verder op. Aannemelijk is het probleem dan ook opgelost![]()
Daar heb ik geen evohome voor...quote:Op vrijdag 4 oktober 2019 05:02 schreef greavy het volgende:
Andere optie is alles manueel steeds te doen, maar dat is als het even kan niet wenselijk.
foutje van de sensor? Kun je een offset instellen?quote:Op maandag 7 oktober 2019 10:20 schreef Coelho het volgende:
Ik weet dat Evohome zelflerend is, maar ik blijf hier na bijna 8 jaar gebruik tegen het volgende aanlopen: Omdat iedereen hier om 06:30 op is, heb ik Evohome zo ingesteld dat middels de vloerverwarming het 's ochtends om 06:00 uur 20 graden moet zijn. Zelfs na inleren lijkt het systeem al af te slaan als de DT92 voeler op 19.5 graden staat (laat slechts halve graden zien). Volgens de thermometer ernaast is het dan in huis 19.2-19.5 graden als ik iets na half 7 beneden kom. 's avonds verwarmen we tot 20.5 en 's nachts laten we de vloerverwarming niet verder afkoelen dan 19 graden.
Dit is al jaren zo. Het is net of het systeem al genoegen neemt als de ingestelde temperatuur op een halve graad na bereikt is op de DT92.
Uiteraard kan ik de temperatuur een halve graad hoger zetten, maar dan ben ik met een workaround bezig. Waarom wordt er niet gewoon verwarmd tot de ingestelde temperatuur? Meer mensen die dit herkennen?
Dat is naar mijn weten mogelijk. De optie 'lock' in de settings van de knop.quote:Op zondag 6 oktober 2019 19:40 schreef vanKampen het volgende:
Hele domme vraag wellicht voor alle experts hier. Is het mogelijk om de radiatorknoppen te vergrendelen of een soort kinderslot in te stellen? Onze zoon kan er inmiddels bij en nu staat de kachel steeds op 30 graden ;-)
Dat is mogelijk. Ga op je evohome naar zone configuratie kies de zone die je in wilt stellen dan op parameters klikken en locale bediening uitschakelenquote:Op maandag 7 oktober 2019 13:51 schreef asdqert het volgende:
[..]
Dat is naar mijn weten mogelijk. De optie 'lock' in de settings van de knop.
Daarnaast is een hufterproof huisje te koop voor gebruik in publieke plekken o.i.d. Google is je beste vriend.
Het lijkt me niet zo zeer een offset (temp op sensor is min of meer juist en wordt ook juist weergegeven op het basisstation). Het gaat er om dat de ingestelde temperatuur niet bereikt lijkt te worden.quote:Op maandag 7 oktober 2019 11:34 schreef maansrekiurbeg987 het volgende:
[..]
foutje van de sensor? Kun je een offset instellen?
Hoe wordt de VV afgesloten? Welk protocol gebruik je?quote:Op maandag 7 oktober 2019 10:20 schreef Coelho het volgende:
Ik weet dat Evohome zelflerend is, maar ik blijf hier na bijna 8 jaar gebruik tegen het volgende aanlopen: Omdat iedereen hier om 06:30 op is, heb ik Evohome zo ingesteld dat middels de vloerverwarming het 's ochtends om 06:00 uur 20 graden moet zijn. Zelfs na inleren lijkt het systeem al af te slaan als de DT92 voeler op 19.5 graden staat (laat slechts halve graden zien). Volgens de thermometer ernaast is het dan in huis 19.2-19.5 graden als ik iets na half 7 beneden kom. 's avonds verwarmen we tot 20.5 en 's nachts laten we de vloerverwarming niet verder afkoelen dan 19 graden.
Dit is al jaren zo. Het is net of het systeem al genoegen neemt als de ingestelde temperatuur op een halve graad na bereikt is op de DT92.
Uiteraard kan ik de temperatuur een halve graad hoger zetten, maar dan ben ik met een workaround bezig. Waarom wordt er niet gewoon verwarmd tot de ingestelde temperatuur? Meer mensen die dit herkennen?
Geen idee, hoe kan ik dat zien?quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 00:38 schreef bertpit het volgende:
Hoe wordt de VV afgesloten? Welk protocol gebruik je?
Het type kastje dat aan je ketel hangt bepaalt dat (naar mijn weten). Je hebt de aan-uit variant en de opentherm variant.quote:
Volgend mij bedoeld coelho dat de DT92 op 19.5 staat die geeft aan de evohome aan dat het 19.5 graden is. Dan is het toch wel gek dat de evohome niet doorstookt.quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 17:54 schreef bertpit het volgende:
Als je diverse thermometers naast elkaar zet zijn er altijd verschillen. Kijk maar eens in een winkel met thermometers. Ook de hoogte van het plaatsen van de voeler kan bepalend zijn.
Je kunt ofwel je thermostaat hoger zetten, of kalibreren. Daarnaast kan er natuurlijk fundamenteel iets mis zijn met je systeem. Maar dan zou je ook bij echte koude meer problemen ervaren.
Sorry voor de late reactie, jouw reply viel in mijn herfstvakantie en ik heb niet aandachtig genoeg teruggelezen.quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 19:05 schreef Speekselklier het volgende:
[..]
Volgend mij bedoeld coelho dat de DT92 op 19.5 staat die geeft aan de evohome aan dat het 19.5 graden is. Dan is het toch wel gek dat de evohome niet doorstookt.
Kijk even of de interne temperatuurmeting van de Evohome uit staat. Ik dacht die instelling ergens te hebben gezien. Mogelijk leest die wel 20.
als je boven als 1 zone ziet, is het nu ook eigelijk, kan je de thermostaat vervangen door een draadloze round en bij de ketel een aan/uit bdr91 op het HT circuit. Dan kan je bovenverdieping wel met de evohome aansturen.quote:Op dinsdag 5 november 2019 17:13 schreef petermdevries het volgende:
Ik ben mijzelf aan het orienteren op een EvoHome systeem.
Een van de vragen waar ik zo snel geen antwoord op kan vinden is of het systeem ook 2 warmteciruits aan kan spreken.
In mijn woning heb ik nu een Intergas Combicompact HRE 28/24 ketel met een LT/HT(hoge temperatuur/lage temperatuur) regeling. Er hangt in de woonkamer een OpenTherm thermostaat welke bij warmte vraag het LT circuit activeert en op de 1e verdieping hangen radioatoren met een thermostaatkraan en 1 (aan/uit) thermostaat op de overloop welke bij warmtevraag het HT circuit activeert. Afhankelijk de warmtevraag stuurt de ketel een 3-weg klep aan en bij warmtevraag van beide zal deze pendelen. Water in het LT circuit gaat rechtstreeks door de vloerverwarmingsverdeler (daar zit dus geen thermostaatregeling en/of pomp).
Kan de EvoHome de 2 thermostaten vervangen zodat bij warmtevraag uit zones die verwarmd worden door het LT circuit (vloerverwarming) de LT ingang van de ketel wordt aangesproken en bij warmtevraag bij een van door radiatoren verwarmde ruimten de HT ingang wordt aangesproken?
Je leidingen vormen een gesloten systeem. De overtollige warmte komt dus weer terug in de ketel en elke goede ketel gaat minder hard branden als alles in de leidingen warm genoeg is.quote:Op dinsdag 12 november 2019 17:23 schreef maansrekiurbeg987 het volgende:
Ik heb nu een aantal weken het evohome systeem draaien. Benedenverdieping is 1 zone en draait prima. Verwarmt goed en heb niet het gevoel dat de ketel onnodig draait (meten staat nog op de lijst...).
De bovenverdieping is een ander verhaal, 3 slaapkamers met eigen zones. Alle 3 één radiator. Huis is helaas niet fantastisch geïsoleerd dus die slaan af en toe aan (wederom, onderbuikgevoel). Maar de ketel produceert veel meer warmte dan 1 radiator verbruikt. Hoe los ik dit het beste op?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |